-
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία που είτε θέλω νέο ρολόι, είτε να τραβήξω γραμμή από το σπίτι στο υπόγειο και στον ακάλυπτο, τα 5000 είναι δίπλα.
οχι εαν ειναι καινούργια που ειναι προεγκατεστημένα, €50 θέλει ο φίλος μου για εγκατάσταση. για αυτό λέω, ένα γενκό "€5.000" δεν ειναι σωστό. Ειναι σαν να λές "θες €50.000 για να αγοράσεις αυτοκίνητο". Εμένα π.χ. το ρολόι ειναι 2 μέτρα από το γκαράζ μου. Στον διπλανό διαμέρισμα ειναι 10 μέτρα - πλήρωσε κάπου €300 για την εγκατάσταση, έτσι μου είπε.
Ο γάτος πλήρωσε πολλά για το εντικλεπτικό, αφού ειναι στον δρόμο.
-
@antonakis said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Και ένα χΑmi για τις μπακαλοδουλειές στη γειτονιά και και και... αλλά δε λύνεις πάγια προβλήματα για το που θα μπουν όλα αυτά τα οχήματα σε μια πόλη που ήδη κάθε πρωί-απόγευμα πήζεις στο δρόμο.
Το λύνεις εαν έχεις ΜΜΜ της προκοπής. Στην Αθήνα που δεν έχουμε και δεν θα έχουμε και ποτέ, ναι δε θα λυθεί ποτέ αυτό το θέμα.
-
Αν αγοραζα αυτη την στιγμη ηλεκτρικο ουτε καν θα ξοδευα χρηματα για να βαλω φορτιστη στο υπογειο του παλιου διαμερισματος. Θα φορτιζα Golden Hall και οπου ειναι δωρεαν.
Φορτιστη ισως να εβαζα σε μονοκατοικια με κηπο οπου η εγκατασταση ειναι απλη η σε καινουρια πολυκατοικια οπου θα υπαρχει προβλεψη.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν μιλάμε για διαμέρισμα σε πολυκατοικία που είτε θέλω νέο ρολόι, είτε να τραβήξω γραμμή από το σπίτι στο υπόγειο και στον ακάλυπτο, τα 5000 είναι δίπλα.
οχι εαν ειναι καινούργια που ειναι προεγκατεστημένα, €50 θέλει ο φίλος μου για εγκατάσταση. για αυτό λέω, ένα γενκό "€5.000" δεν ειναι σωστό. Ειναι σαν να λές "θες €50.000 για να αγοράσεις αυτοκίνητο". Εμένα π.χ. το ρολόι ειναι 2 μέτρα από το γκαράζ μου. Στον διπλανό διαμέρισμα ειναι 10 μέτρα - πλήρωσε κάπου €300 για την εγκατάσταση, έτσι μου είπε.
Φάνη δεν μιλάω για μονοκατοικίες, αλλά για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και βέβαια δεν μιλάμε για πολυκατοικίες της τελευταίας 3ετίας, που είναι το 1 στις 10000 αλλά για τις υπόλοιπες.
-
Φάνη δεν μιλάω για μονοκατοικίες, αλλά για διαμερίσματα σε πολυκατοικίες και βέβαια δεν μιλάμε για πολυκατοικίες της τελευταίας 3ετίας, που είναι το 1 στις 10000 αλλά για τις υπόλοιπες.
Και εμένα πολυκατοικία ειναι του 2008 και σου είπα τι πλήρωσε ο διπλανός. Τώρα, ο έχων για ηλεκτρικό θα έχει και νέο διαμέρισμα. Εαν τώρα κάποιος με ηλεκτρικό μένει σε πολυκατοικία του 1970, ΟΚ. Αλλά όλα είναι περιπτώσεις....δεν μπορούμε να λέμε "€5.000" έτσι απλά. μπορεί να είναι €50, €500 ή €5.000.
-
προφανως η αντιβανδαλιστικη κατασκευη ανεβασε το κοστος
αλλα και το γεγονος οτι εγινε πολυ 'κυριλε' εγκατασταση με σκαψιματα που δεν φαινονται και ειδικα καναλια οδευσης.
ενας φορτιστης για το σπιτι max 1500 παει, εκει που εψαχνα βρηκα και εναν 'διπλο' που δηλαδη ναι μεν φορτιζει ενα αμαξι ταυτοχρονα αλλα μπορει εχει σε 2 διαφορετικα σημεια 'πριζες', εχω ενα υπογειο παρκιν και ακριβως απο πανω ενα πυλωτης που για καποιο μυστηριο λογο εχουν μια τρυπα να τα συνδεει - ισως ο εργολαβος ειχε κατι στο μυαλο του. -
@gatoz said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
αλλα και το γεγονος οτι εγινε πολυ 'κυριλε' εγκατασταση με σκαψιματα που δεν φαινονται και ειδικα καναλια οδευσης.
Και σε μας βάλανε κάτι μπακάλικα κουτιά, χύμα οι πίνακες σε υπέργεια αδιάβροχα κουτιά σε σιδερένιες βάσεις, σωλήνες πλαστικές να φαίνονται...
-
Γιατί είναι γνωστό ότι στις πολυκατοικίες τα ρολόγια είναι στην είσοδο του κάθε διαμερίσματος.
Η τακτική του κρουιζερ είναι γνωστη. Φουσκώνει τα επιμέρους ποσά με λογικοφανή ανατιμήσεις και μειώνει τα αντίστοιχα που το συμφέρουν με λογικοφανή υποτιμήσεις για να καταλήξει στο συμπέρασμα που έχει προαποφασίσει απο την αρχή. Σε μας βρε πονηρέ βρήκες να πουλήσεις αλεπουδοπιτα ;
-
Και εμένα πολυκατοικία ειναι του 2008 και σου είπα τι πλήρωσε ο διπλανός. Τώρα, ο έχων για ηλεκτρικό θα έχει και νέο διαμέρισμα. Εαν τώρα κάποιος με ηλεκτρικό μένει σε πολυκατοικία του 1970, ΟΚ. Αλλά όλα είναι περιπτώσεις....δεν μπορούμε να λέμε "€5.000" έτσι απλά. μπορεί να είναι €50, €500 ή €5.000.
Φάνη τα 50 ευρώ τι είναι ? Υπάρχει περίπτωση να έλθει κάποιος ηλεκτρολόγος να κάνει δουλειά με υλικά και να πάρει 50 ευρώ ?
Τώρα τι εγκατάσταση έκανε ο καθένας δεν ξέρω.
Εδώ οι ρομά έχουν ρεύμα με μηδέν κόστος σύνδεσης και χρήσης...
Κάτι τέτοιο μου φαίνεται λέτε.
-
@red_monster said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Γιατί είναι γνωστό ότι στις πολυκατοικίες τα ρολόγια είναι στην είσοδο του κάθε διαμερίσματος.
Η τακτική του κρουιζερ είναι γνωστη. Φουσκώνει τα επιμέρους ποσά με λογικοφανή ανατιμήσεις και μειώνει τα αντίστοιχα που το συμφέρουν με λογικοφανή υποτιμήσεις για να καταλήξει στο συμπέρασμα που έχει προαποφασίσει απο την αρχή. Σε μας βρε πονηρέ βρήκες να πουλήσεις αλεπουδοπιτα ;
Ξέρω ότι θέλεις να κάνεις πλακίτσα, αλλά επειδή είσαι ΗΜ και μπορεί να σε διαβάζουν και οι άλλοι που δεν ξέρουν, μην τους μπερδεύεις.
Τα ρολόγια είναι σε συστάδα στην Πιλοτή σε ντουλάπι που έχει πρόσβαση ο καταμετρητής. Επίσης δεν υπάρχει άλλος χώρος δίπλα για να μπουν νέοι, ίσως 1-2 μετρητές. Θα πρέπει να χτίσουμε τμήμα της πιλοτής για να μπουν νέοι.
Από εκεί και μετά, το δηλώνω δεν ξέρω από Η-Μ παρά μόνο τα βασικά, θα πρέπει, είτε να υπάρξει πίνακας που θα πάρει την διακλάδωση του παροχικού από τον μετρητή και μετά από αυτόν θα φύγει η νέα παροχή για τον φορτιστή, είτε να υπάρξει ανάλογο καλώδιο από τον πίνακα του διαμερίσματος, αυτό να κατέβει κάτω και να πάει στην πιλοτή, ή στον ακάλυπτο, ή στο υπόγειο που έχουμε θέσεις στάθμευσης. Το καλώδιο θα πρέπει να μπει σε σωλήνα και να μην φαίνεται άσχημο.
Σε διπλανή οικοδομή μου, έβαλαν ΦΑ. Εβαλαν τους μετρητές γυμνούς πάνω σε τοιχείο και στο κυρίως μπαλκόνι, έβγαλαν μία πλαστική Φ100 οριζόντια στον αέρα για καπνοδόχο.
Εκεί έχω μία μικρή ιδιοκτησία ανεξάρτητη στο ισόγειο και δεν συμμετέχω στις συνελεύσεις τους, την έχουν κάνει εδώ και χρόνια μπουρδέλο, αφού ένας μλκς ξύστης που έπαψε να παίρνει πολλά λεφτά, δεν πλήρωνε κοινόχρηστα και τους έκοψε την θέρμανση, οπότε το ότι έγινε καραγκιόζ μπερντέ η οικοδομή, δεν με πολυκαίει.
Αντίθετα στην δική μου που μένω, όποια φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, η παρουσιάζονται τώρα, κόπηκαν με αποκεφαλισμό εν τη γεννέσει τους, το έχουν αποδεχτεί και οι περισσότεροι και έτσι τέτοια θέματα δεν έχουμε.
Ούτε θα αφήσω τον καθένα που θα δώσει τόσα λεφτά για την ηλεκτρική πατάτα να κάνει μαγκιές.
Αρα λοιπόν τέτοιες λύσεις για μένα θα κοστίσουν αρκετά, γιατί δεν δεχτούμε να μειωθεί η αξία της περιουσίας μας, για τον κάθε ανεγκέφαλο. Εγραψα για 2-5000. Δεν έγραψα 5000.
-
Φάνη τα 50 ευρώ τι είναι ?
Σύνδεση του φορτιστή με το καλώδιο.
-
Παιδες επειδή τον τελευταίο καιρο τα εψαξα πολύ, σε βαθμό να μην κοιμάμαι τα βράδια. Ρωτησα και στα γνωστά φόρα!
Ευχαριστώ και τον dettol για τις συμβουλές!
Όσο αμαξάρα και να είναι το m3 Highland εμενα αυτό το άγχος για φόρτιση, degradation συν το μεγεθός του θα με αρρώσταιναν κάθε μερα! Βασικά όσο ενθουσιασμό μου είχε προκαλέσει η προοπτική απόκτησης του, τοσο ανησυχία μου δημιουργούσαν όλα τα άλλα!
Σε αυτά να προσθέσω το επιπλέον αγχος επιστροφής της επιδότησης που με το κρατος μπλέκεις, ποτε δεν ξέρεις αλλά και το κόστος εγκατάστασης.
Πήρα προσφορά από συνεργάτη της Τεσλα και μου εστειλε αθροιστικά 1200 για υλικα και εργασία + 565 ο φορτιστής της Τεσλα, που δεν επιδοτείται αλλά είναι καλός. Κατι το φοβερό δεν είχα ως κατασκευή απλά πολλα μέτρα καλώδιο (73 για μια απόσταση σε ευθεία 40-45 μέτρα) γιατι το ρεύμα μπάινει από τη μία ακρη και η θέση είναι στην άλλη ακρη.
Ανεβασα την προσφορά και στα γνωστά φόρα και η πλειοψηφία μου είπε οτι ήταν ΟΚ η τιμή.
Επιπλέον η τιμή για μεμβράνες και στην οροφή που πηρα ήταν 750 ευρώ. Πολλά κατά τη γνώμη μου!
Αν σε αυτά βάλεις και την αυξημένη ασφαλεια, τα παγια κόστη ανεβαινουν τρελά!
Επιπλεόν, θα αγοράζα και ως ιδιωτης οπότε ολα αυτά θα τα ετρωγα εγώ στη μαπα, εχοντας σκάσει αρχικά 45000+ ευρώ με αμφίβολη αξία μεταπώλησης που την κοιτάω πάντα σε ένα αμάξι από τη στιγμή που φεύγω από την παραλαβή!
Αν μου το εδιναν εταιρικό ή έστω εμπαινα στον κόπο να λυσω τα φοροτεχνικά θέματα των υπεραποσβέσεων, παγίων, επιδοτήσεων κλπ στην ατομική μου (ούτε εξοδα βάζω πια και πληρώνω όλο το τζίρο φόρο με τόσα διοικητικά κόστη, mydata και πίπες), ίσως το εβλεπα αλλιώς! Αρα εδώ ο @criuser έχει απόλυτο ΔΙΚΙΟ!Οπότε, όπως μπηκε last minute η παραγγελία για να προλάβω την υπαγωγή στο ΚΗ2 για το Highland, ακυρώθηκε κιόλας, μην χάσουμε και τα 250 ευρώ τσάμπα!
Στο ΚΗ2 εχω υπαγωγή και ίσως μελλοντικά μου τη βαρέσει ξανα να το ψαξω πιο ψυχραιμα! Το μόνο που χάνω σιγουρα ήταν οτι το αμαξι ήταν ήδη στο πλοίο και μετά το Πασχα θα παραλάμβανα (εστω και με μερικές εβδομάδες καθυστερηση), το δωράκι που ηθελα να κανω στον ευατό μου για τα 50 μου!Φυσικά ακόμα και αυτο με αγχωσε γιατι δεν ηθελα να μπλεξω με δανειο για το ποσό της επιδότησης (+κάτι ψιλά) και ειδικά η παρακράτηση κυριότητας που κάνει η Satander ήταν για εμένα θέμα (πηγα και Αττικής αλλά ναι μεν δεν κάνουν παρακράτηση αλλά έχουν υποχρεωτική ασφάλιση δανείου και τον πρώτο χρόνο ασφάλιση μεσω αυτών στην Anytime), ούτε να βιαστώ να πουλήσω άρον - άρον τη Χ1 αν και υπάρχει ενδιαφέρον!
Το YC τελικά την πληρωσε, αλλά αφορμή εψαχνα!Από όλη αυτή την περιπέτεια έχασα σίγουρα ώρες δουλειάς και χρόνο, ακόμα και ύπνο, αλλά πιστεύω έμαθα 5 πράγματα, τα οποία ευχαρίστως να σας μεταφέρω οποιος ενδιαφέρεται!
-
Αν δεν κανεις 30 χιλ χμ τον χρονο για δουλεια απλα δεν αξιζει ολη αυτη η φασαρια συμφωνω. Επισης αν δεν εχεις ηδη εταιρεια με λογιστη να το ενσωματωσεις στα εξοδα σου παλι δεν αξιζει. Επισης αν δεν εχεις ολο το μετρητο και πρεπει να παρεις δανειο παλι δεν αξιζει. Γενικα δεν αξιζει να εχεις ενα αμαξι που δεν ανταποκρινετε στις αναγκες σου και δεν μπορεις να το υποστηριξεις.
-
Ξέρω ότι θέλεις να κάνεις πλακίτσα, αλλά επειδή είσαι ΗΜ και μπορεί να σε διαβάζουν και οι άλλοι που δεν ξέρουν, μην τους μπερδεύεις.
Τα ρολόγια είναι σε συστάδα στην Πιλοτή σε ντουλάπι που έχει πρόσβαση ο καταμετρητής. Επίσης δεν υπάρχει άλλος χώρος δίπλα για να μπουν νέοι, ίσως 1-2 μετρητές. Θα πρέπει να χτίσουμε τμήμα της πιλοτής για να μπουν νέοι.
Από εκεί και μετά, το δηλώνω δεν ξέρω από Η-Μ παρά μόνο τα βασικά, θα πρέπει, είτε να υπάρξει πίνακας που θα πάρει την διακλάδωση του παροχικού από τον μετρητή και μετά από αυτόν θα φύγει η νέα παροχή για τον φορτιστή, είτε να υπάρξει ανάλογο καλώδιο από τον πίνακα του διαμερίσματος, αυτό να κατέβει κάτω και να πάει στην πιλοτή, ή στον ακάλυπτο, ή στο υπόγειο που έχουμε θέσεις στάθμευσης. Το καλώδιο θα πρέπει να μπει σε σωλήνα και να μην φαίνεται άσχημο.
Σε διπλανή οικοδομή μου, έβαλαν ΦΑ. Εβαλαν τους μετρητές γυμνούς πάνω σε τοιχείο και στο κυρίως μπαλκόνι, έβγαλαν μία πλαστική Φ100 οριζόντια στον αέρα για καπνοδόχο.
Εκεί έχω μία μικρή ιδιοκτησία ανεξάρτητη στο ισόγειο και δεν συμμετέχω στις συνελεύσεις τους, την έχουν κάνει εδώ και χρόνια μπουρδέλο, αφού ένας μλκς ξύστης που έπαψε να παίρνει πολλά λεφτά, δεν πλήρωνε κοινόχρηστα και τους έκοψε την θέρμανση, οπότε το ότι έγινε καραγκιόζ μπερντέ η οικοδομή, δεν με πολυκαίει.
Αντίθετα στην δική μου που μένω, όποια φαινόμενα παρουσιάστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, η παρουσιάζονται τώρα, κόπηκαν με αποκεφαλισμό εν τη γεννέσει τους, το έχουν αποδεχτεί και οι περισσότεροι και έτσι τέτοια θέματα δεν έχουμε.
Ούτε θα αφήσω τον καθένα που θα δώσει τόσα λεφτά για την ηλεκτρική πατάτα να κάνει μαγκιές.
Αρα λοιπόν τέτοιες λύσεις για μένα θα κοστίσουν αρκετά, γιατί δεν δεχτούμε να μειωθεί η αξία της περιουσίας μας, για τον κάθε ανεγκέφαλο. Εγραψα για 2-5000. Δεν έγραψα 5000.
Από τα 1,5 - 2,0 k € μέχρι τα 2,0 - 5,0 k € το χάος. Τα πιο ακριβά είναι το ρελέ διαρροής (65 € με ΦΠΑ) και το αντικεραυνικο (90 € με ΦΠΑ) τα υπόλοιπα είναι σε λογικά πλαίσια (αν δεν έχει απύθμενα πολλά μερεμέτια) και μαζί με την εργασία κάνα 30,0 €/ώρα για διπλωματούχου ηλεκτρολόγο υπολογίστε δύο άτομα σε μια μαξ δύο ημέρες. Θες να πρέπει να ρίξεις 30 m 5x2,5 ?
Θες να πρέπει να ρίξεις πολλά τρέχοντα μέτρα 5x10 ?
Πόσο νομίζεις έχει το καλώδιο μαζί με τον ΦΠΑ ?
Όσο για τις πολυκατοικίες και την μπουρδελοποίηση τους ναι είναι αλήθεια, είναι να ντρέπεσαι να λες οτι τις έχουν επιβλέψει διπλωματούχοι μηχανικοί. -
@wantone said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν δεν κανεις 30 χιλ χμ τον χρονο για δουλεια απλα δεν αξιζει ολη αυτη η φασαρια συμφωνω. Επισης αν δεν εχεις ηδη εταιρεια με λογιστη να το ενσωματωσεις στα εξοδα σου παλι δεν αξιζει. Επισης αν δεν εχεις ολο το μετρητο και πρεπει να παρεις δανειο παλι δεν αξιζει. Γενικα δεν αξιζει να εχεις ενα αμαξι που δεν ανταποκρινετε στις αναγκες σου και δεν μπορεις να το υποστηριξεις.
*πάγιο
& απόσβεση παγίουΚατά τα άλλα συμφωνώ !
-
@iceman7 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αττικής αλλά ναι μεν δεν κάνουν παρακράτηση αλλά έχουν υποχρεωτική ασφάλιση δανείου και ασφάλιση μεσω αυτών στην Anytime
Ακυρώνεις μετά τον 1ο χρόνο χωρίς πρόβλημα. Και δεν είναι υποχρεωτική (την περνάνε ως τέτοια), απλά βοηθάει με την έγκριση.
-
*πάγιο
Εκτός αν πας σε leasing που εκπίπτεις 150% το μισθωμα.
Εγω είχα κανει αίτηση στο ΚΗ2 ως ιδιωτης!
Εχω εσοδα αλλά οχι έξοδα και πληρώνω πολυ φόρο!
Ωστοσο επειδή ειναι στανταρ συνεργασίες, κοιτάω να τις κανω μισθωτές να κλείσω βιβλία!
Πολυ διοικητικό κόστος (ειδικά με το mydata το γαμησαν), άγχη και υπερμετρη φορολογία! -
Αττικής αλλά ναι μεν δεν κάνουν παρακράτηση αλλά έχουν υποχρεωτική ασφάλιση δανείου και ασφάλιση μεσω αυτών στην Anytime
Ακυρώνεις μετά τον 1ο χρόνο χωρίς πρόβλημα. Και δεν είναι υποχρεωτική (την περνάνε ως τέτοια), απλά βοηθάει με την έγκριση.
Ναι βρε συ τα είδα, τα αναφέρω γιατι τελικά της Σαταντερ ηταν ανταγωνιστικό απλά είχε την παρακράτηση κυριότητας που εβγαζα φλυκταινες!
Αλλά γενικά στη ζωή μου μια φορά δανείστηκα για το σπίτι και κοίταξα να το εξοφλήσω το συντομότερο δυνατό!
Για γεφυρα το ήθελα το δανειο μέχρι να πουλησω με την ησυχία μου τη Χ1 βασικά... πιθανότατα να μην το επαιρνα και καθόλου!
Αλλά και στην εξόφληση άγχος!
Πληρωνεις ειδα σε λογαριασμό citybank, αναθεμα με τι προμηθεια κιόλας και η διαδικασία παραλαβής είναι κου κου ρουκου!
Με είχε αγχωσει απίστευτα η ολη διαδικασία .. τοσα λεφτα, τόσες εφαρμογές φόρτισης, τόσα νέα πραγματα!
Ειμαι πολυ γερος πια για τέτοια! -
*πάγιο
Ωστοσο επειδή ειναι στανταρ συνεργασίες, κοιτάω να τις κανω μισθωτές να κλείσω βιβλία!
Πολυ διοικητικό κόστος (ειδικά με το mydata το γαμησαν), άγχη και υπερμετρη φορολογία!Το leasing είναι ληστρικό με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, στα 4 έτη έρχεσαι ίσα βάρκα ίσα γιαλό και σου μένει και το αυτοκίνητο
-
*πάγιο
Πολυ διοικητικό κόστος (ειδικά με το mydata το γαμησαν), άγχη και υπερμετρη φορολογία!Το leasing είναι ληστρικό με το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, στα 4 έτη έρχεσαι ίσα βάρκα ίσα γιαλό και σου μένει και το αυτοκίνητο
Σημερα γενικά δεν συμφέρει το leasing αν πληρώνεις από την τσέπη σου (εταιρικά ή προσωπικά).
Ως παροχή από εταιρία βεβαια μια χαρά είναι, αλλά εκεί πλήρωνει άλλος!
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης