-
@realzeus said in Νέο Ford Focus MK4:
Με την έλλειψη chips, οι πωλήσεις είναι περισσότερο θέμα προσφοράς, παρά ζήτησης πλέον. Οι πωλήσεις είναι αδιάφορες πάντως σχετικά με το πόσο καλό είναι ένα προϊόν.
Θα έβαζα και την BMW 1 στα οδηγοκεντρικά, όπως φυσικά και το Mazda 3, αλλά δίλιτρο + Ελλάδα = πρόβλημα.
Είχα και το Mazda 3 υπόψιν αλλά δεν το έβαλα λόγω 2λιτρου..!
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
Πάντως αν γίνουν όλα αυτά που λέτε στο f/l ταυτόχρονα θα είναι μέγιστο ξενέρωμα. Μα δεν άφησαν ΤΙΠΟΤΑ όρθιο! Όλα κόντρα, είναι τρελό! Ούτε πολλαπλούς, ούτε 1.5T, ούτε φυσικοί διακόπτες, ούτε tcat; Για να δώσουν τι; Καινούργιο σχέδιο σε φώτα προφυλακτήρες και +5" Infotainment;
Θέλω ειλικρινά να δω που είναι ικανή να φτάσει η Ford με το θέμα των κινητήρων κυρίως. Δηλαδή όταν με το καλό έρθει κάποια στιγμή το f/l του Kuga θα κόψουν και από εκεί τον 1,5T βενζίνης και θα βάλουν τον 1000αρι με τα 155ps; Τέλος δείχνει κατ'εμε μέγιστο θράσος να επαναφέρεις το "powershit". Πφφφ..
Δυστυχώς με αυτά ασχολείται ο κόσμος. Δεν τους νοιάζουν αυτά που συζητάμε εδώ. Ο περισσότερος κόσμος παιδιά δεν ξέρει τι είναι ημιάκαμπτος άξονας και πολλλαπολοί σύνδεσμοι. Επίσης η νέα γενιά αγοραστών συνηθισμένη στην ψηφιακή εποχή, τα tablet κλπ αρχικά δεν ενδιαφέρεται αν ακόμα και το AC διαχειρίζεται μέσω οθόνης.
Περιμένω να δω και τιμολόγηση Focus, ακόμα δεν έχουμε δει και του Φιέστα για να έχουμε μια εικόνα προς τα πού (βασικά πόσο πάνω..) θα κινηθεί.
-
@dimitriscsd said in Νέο Ford Focus MK4:
@plev said in Νέο Ford Focus MK4:
προσωπικα για μενα ολες καλες αλλαγες για να πετυχει στην ευρωπη..ειδικα η αλλαγη αυτοματου κιβωτιου.Το νεο powershift δεν εχει καμια σχεση με το παλιο.Ειναι το υγρου συμπλεκτη της getrag (τωρα πλεον Magna) =7DCT300 — 7-speed dual-wet-clutch - Renault EDC and Mini/BMW Steptronic Doppelkupplung since MY2018 in FWD applications, Ford Puma and Ford Fiesta since MY2020
Το εχω δοκιμασει εδω και 3 χρονια (κυριως σε BMW) ,ειναι αψογο, το πιο smooth απο οσα εχω δοκιμασει και αξιοπιστο.Με διαφορα το καλυτερο και πιο αξιοπιστο διπλου συμπεκτη κιβωτιο στην αγορα σε αυτες τις τιμες. Με αλλα λογια οτι ειναι η Aisin για τα κλασσικα αυτοματα και cvt, ειναι και η getrag(magna) για του διπλου συμπλεκτη, δηλ η πιο αξιοπιστη λυση.αα για να ξερετε και η φερραρι τα ιδια κιβωτια φοραει .
Τωρα το κλασσικο 8αρι αυτοματο που ειχε το φοκους ητανε το χειροτερο κλασσικο αυτοματο που υπαρχει την αγορα με διαφορα.(ισως μαζι με το 9αρι της Fiat).καθολου smooth,καθολου εξυπνο,καθολου αξιοπιστο ,οχι γρηγορο, και το χειροτερο για να βαλεις οπισθεν απο πρωτη και το αντιστροφο περιμενεισ 2-3 δευτεροπλεπτα πραγμα που σε κανει εξωφρενων. Αυτο οφειλεται οτι αυτο το κιβωτιο το εξελιξε η ford με τη GM σαν 9αρι αλλα μετα ειπε η ford οτι δεν μειωνει ρυπους και καταναλωση και το αλλαξε ειδικα για την ευρωπαικη αγορα.(του εβγαλε τη 4 σχεση και ουσιαστικα κολλησε 2 κιβωτια σε 1 ενα ,το παλιο δικος της και το νεο 9αρι)..Με αλλα λογια αχταρμας για αυτο εφαγε κραξιμο και μηνυσεις για το ποσο ασχημο ειναι σαν κιβωτιο!!Εσύ σε ποιο μοντέλο το δοκίμασες; Στο Focus;
Έφαγε μηνύσεις επειδή αργεί να αλλάξει από πρώτη σε όπισθεν; Αυτό όντως ήταν θέμα που λύθηκε στην πορεία με software update στο ανάλογο module. Δείξε μας καμιά πηγή να το δούμε αν σου είναι εύκολο. Πρώτη φορά ακούω κάτι για το 8άρι.
το εχω οδηγησει για 2 μερες με ενοικιαση στην ιταλια .σε diesel,,,δεν μου αρεσε , με παρεξενεψε..ισως φταiει οτι προερχομουν απο το 8 της ZF.
αα και ενα videaki https://www.youtube.com/watch?v=dqQa5sFYzgo -
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
Με αλλα λογια οτι ειναι η Aisin για τα κλασσικα αυτοματα και cvt, ειναι και η getrag(magna) για του διπλου συμπλεκτη, δηλ η πιο αξιοπιστη λυση.
Απλά να σημειώσω ότι και το 6αρι powershift με τα άπειρα προβλήματα (για αυτό το κιβώτιο έφαγε μηνύσεις) της Gertrag ηταν. Δεν λέω ότι το 7αρι δεν είναι βελτιωμένο (είναι, το έγραψα ότι είναι ίδιο με αυτά των Ρενώ)....
αυτο βασικα που θελω να πω ειναι οτι οποιος αποφασισει να παρει αυτοματο το νεο focus δεν θα απογοητευτει.εχει και 8 χρονια εγγυηση..και δεν ειναι dsg ξυρου τυπου..μια χαρα θα ειναι..aisin 8 or 8 ZF δεν ειναι αλλα απο προβληματα αξιοπιστιας δεν εχει τετοια θεματα οπως παλια..
-
ενταξει αυτο με το αν ειναι βελτιωμενο το νεο αυτοματο κιβωτιο που θα φορα θα το δειξει η πραξη οταν τα αμαξια θα κανουν 70-80.000 χλμ και μετα.
Αυτα που εχουν τα ρενω ειναι σιγουρα τα ίδια? και έχουμε πληροφορίες αξιοπιστίας μετά από σεβαστά χλμ? φανταζομαι οχι απο ελλαδα απο εξω...αν δεν εχουν καταγραφει αξιοσημειωτα θεματα μετα από 70-80Κ χλμ ειναι μια καλή βάση...
Προσωπικα το 8αρι που ειχα δοκιμασει στο φοκους το 2019 στον δρομο μου ειχε αρεσει, και νομίζω ταιριαζει με τον χαρακτηρα του ντιζελ που ειχα οδηγησει, σε μια δυο οπισθεν που ειχα βαλει τωρα που αναφερθηκε θυμαμαι οτι την ειχα βαλει και δεν ανταποκριθηκε το αμαξι κατευθειαν αλλα λογω απειριας στον χειρισμο του ειχα θεωρησει οτι εγω δεν την ειχα κουμπωσει σωστα αλλα απο οτι βλεπω ηταν bug του κιβωτιου... -
Παιδιά το αυτόματο που θα έχει το Focus ποιο είναι (Στις φωτογραφίες παρακάτω)?
ή
-
Η οθόνη είναι Photoshop?
-
@tkin73 said in Νέο Ford Focus MK4:
ενταξει αυτο με το αν ειναι βελτιωμενο το νεο αυτοματο κιβωτιο που θα φορα θα το δειξει η πραξη οταν τα αμαξια θα κανουν 70-80.000 χλμ και μετα.
Αυτα που εχουν τα ρενω ειναι σιγουρα τα ίδια? και έχουμε πληροφορίες αξιοπιστίας μετά από σεβαστά χλμ? φανταζομαι οχι απο ελλαδα απο εξω...αν δεν εχουν καταγραφει αξιοσημειωτα θεματα μετα από 70-80Κ χλμ ειναι μια καλή βάση...
Προσωπικα το 8αρι που ειχα δοκιμασει στο φοκους το 2019 στον δρομο μου ειχε αρεσει, και νομίζω ταιριαζει με τον χαρακτηρα του ντιζελ που ειχα οδηγησει, σε μια δυο οπισθεν που ειχα βαλει τωρα που αναφερθηκε θυμαμαι οτι την ειχα βαλει και δεν ανταποκριθηκε το αμαξι κατευθειαν αλλα λογω απειριας στον χειρισμο του ειχα θεωρησει οτι εγω δεν την ειχα κουμπωσει σωστα αλλα απο οτι βλεπω ηταν bug του κιβωτιου...ναι δικιο εχεις..ευτυχως ομως που εχει 8 χρονια εγγυηση.δεν ειμαι ειδικος παρολα αυτα και δεν θελω να παιρνω αλλους στο λαιμο μου...προσωπικη καλη αποψη εχω για το νεο διπλου συμπλεκτη της Ford,,οχι για 80.000 και χιλιομετρα αλλα μεχρι 40.000 και με σκληρη χρηση (και σε κινηση και εκτος δρομου) προς το παρον ουδεν προβλημα.ο καιρος θα δειξει
-
@vagkirk said in Νέο Ford Focus MK4:
Την οθόνη αυτή θα ντρέπονταν να την σχεδιάσουν και να την πουλήσουν ακόμη και οι τελευταίοι των Κινέζων στο AliExpress! Απίστευτα παράταιρη, χωρίς καμία άλλη αλλαγή στην σχεδίαση του ταμπλό απλά την πέταξαν στην μέση! Έτσι όπως την βλέπω στη θέση αυτή είναι σαν να κόβει την ορατότητα στο μισό παρμπρίζ.
Και μαζί με τα υπόλοιπα που διαβάζω , μήπως τελικά λίγο πριν τη νέα εποχή που έρχεται δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η τύχη του focus ;
Σχετικό - άσχετο , ως προς την συζήτηση για τα κιβώτια , σήμερα πάντως όσοι λάτρεις των χειροκίνητων είχαν την τύχη να βρεθούν στο κέντρο με κατεύθυνση προς Κηφισίας πρέπει να απόλαυσαν την ηδονή της συμπλεξης αποσυμπλεξης 1-2-N-1-2-N κ.ο.κ κάνα...2χιλιαδες φορές...
(Πέρα από την πλάκα αυτό το πράγμα που ζήσαμε σήμερα νομίζω δεν έχει ξαναγίνει στα 20+ χρόνια που οδηγώ στην Αθήνα)Όντως σε τέτοια κατάσταση το αυτόματο είναι ο Βασιλιάς όλων. Οι ακραίες ομως δηλώσεις για τα χειροκινητα κιβώτια και σύγκρισης τους με άλλα πράγματα παραβλέποντας την οδική αίσθηση που προσφέρουν με την διαδικασία αλλαγής θολώνει επίτηδες τα νερά κατά την άποψη μου.
Αν είναι να παίξουμε με αναλογίες μπορούμε να πούμε πως
Υπάρχουν και τα έτοιμα έπιπλα και τα DIY τα οποία δίνουν ευχαρίστηση στο αγοραστή να συμμετέχει στην διαδικασία.
Υπάρχουν και οι σύγχρονες αυτόματες αντλίες αλλά στην συνουσία κάποιοι από εμάς επιλέγουν τον παραδοσιακό και αναχρονιστικό τρόπο ..χαχαχα
Το καλύτερο κιβώτιο για εμένα μέσα στην πόλη είναι το κιβώτιο της toyota στ; hybrids. Δεν φθείρεται δεν ζεσταίνεται δεν αυξάνει την κατανάλωση κτλ κτλ.
Το καλύτερο όλων.
Οκ και του jazz, αλλά είναι ακριβο και βγαίνει εκτός. -
@lap said in Νέο Ford Focus MK4:
στην συνουσία κάποιοι από εμάς επιλέγουν τον παραδοσιακό και αναχρονιστικό τρόπο ..χαχαχα
Σεβαστό που τη βρίσκεις χειροκίνητα..
-
@babisstinson said in Νέο Ford Focus MK4:
Παιδιά το αυτόματο που θα έχει το Focus ποιο είναι (Στις φωτογραφίες παρακάτω)?
Στην 1η φωτογραφία με τον λεβιέ ειναι το νέο 7αρι DCT ενώ στην 2η φωτογραφία είναι το 8αρι (όπως είχε και προ F/L) με μετατροπέα που πλέον μπαίνει μόνο στο ντήζελ.
@babisstinson said in Νέο Ford Focus MK4:
Περιμένω να δω και τιμολόγηση Focus, ακόμα δεν έχουμε δει και του Φιέστα για να έχουμε μια εικόνα προς τα πού (βασικά πόσο πάνω..) θα κινηθεί.
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν τιμές για Φιέστα έως τέλος του μήνα (το αργότερο) και για το F/L Focus εντός Νοεμβρίου.
-
πολύ όμορφο εξωτερικά και η οθόνη Sync 4 φανταστική.
Το αυτόματο κιβωτιο που εχετε αραδιάσει 5 σελιδες αδιάφορο. Focus είναι, manual θα το έπαιρνα μόνο.
Με χαλάει που ο κλιματισμός είναι στην οθόνη. Μου την σπάει αυτό.
Περιμένω να δω κινητήρες
-
@cirus said in Νέο Ford Focus MK4:
Focus είναι, manual θα το έπαιρνα μόνο.
Απλά να σημειώσω ότι είναι το χειροκίντο του 1.000αριου, καμία σχέση με το δικό σου ή το χειροκίνητο που έχει το 1.500....αρκετά υποδεέστερο.
-
Όντως η διαφορά είναι μεγάλη.
Στο puma ούτε εμένα μ άρεσε, σκαλωνε και ήταν πιο σκληρό. Στο focus 1500 ήταν εξαιρετικό -
@fanis75 said in Νέο Ford Focus MK4:
@cirus said in Νέο Ford Focus MK4:
Focus είναι, manual θα το έπαιρνα μόνο.
Απλά να σημειώσω ότι είναι το χειροκίντο του 1.000αριου, καμία σχέση με το δικό σου ή το χειροκίνητο που έχει το 1.500....αρκετά υποδεέστερο.
ναι όντως είναι υποδεεστερο. Χαλια δεν είναι
-
λογικα το golf θα θελει να χτυπησει..αυτο πουλαει τρελλα σε αυτη τη κατηγορια..αρα εκανε το σχημα πιο μαζεμενο(καλο αυτο ..καθοσουν πολυ πισω σε αυτο το φοκους και εχανες σε ορατοτητα). εβαλε μια τεραστια καλη οθονη κτλ..εαν εχει και καλη τιμολογηση θα πουλησει..
Στροφη κανει σε κατι λιγοτερο petrolhead αφου πλεον βλεπει για να πουλησει θελει να πιασει και γυναικες και αντρες που τους ενδιαφερουν αλλα περισσοτερο απο το ποσο μπαινει σε μια στροφη,,οπως τεχνολογια,ανεση,καθισματα,φωτα, σχεδιαση κτλ .Εαν θελει τα εχει ολα αυτα το φοκους και τελεια καθισματα agr,και τελεια led φωτα,και τελειο ηχοσυστημα της Bang & Olufsen, και χωρους και καλους απλους κινητηρες και ολα τα αλλα τα απλα..
Τωρα γιατι πρεπει μονο να προωθει τη σειρα st-line ,που και σκληρη ειναι(ενα με το πατωμα) και πολυ λιγοτερο ενδοτικη απο ενα golf, και ενα βαρυ και πολυ αμεσο τιμονι που κουραζει σε καθημερινη χρηση , ισως αλλαζει αποψη για το ειναι πλεον mainstream..σε τελικη αναλυση υπαρχουν και τα st για καποιους που ειναι ακομα σκληροπυρηνικοι..αποψη μου αυτη -
Τωρα γιατι πρεπει μονο να προωθει τη σειρα st-line ,που και σκληρη ειναι(ενα με το πατωμα) και πολυ λιγοτερο ενδοτικη απο ενα golf,
Απίστευτη άνεση έχει η ST Line (πιο άνετη από την 116 που είχα με 16αρες και απλή ανάρτηση) και εξαιρετική ποιότητα κύλισης. Δεν είναι Γκολφ 8, αλλά είναι κοντά.
-
Αφού το fl καθιερώνει παντού ημιακαμπτο δεν μπορούσαν να ξανά σχεδιάσουν τον χώρο αποσκευών μπας και κέρδιζαν αυτά τα 40-50λτ που του λείπουν;
Αλλά αυτό απαιτεί εμπλοκή χοντρή του σχεδιαστικού και μάλλον θα κόστιζε πολύ.Θετικές παρεμβάσεις θα έχει το SW στον χώρο των αποσκευών όπως φαίνεται.
-
ενταξει αυτο με το αν ειναι βελτιωμενο το νεο αυτοματο κιβωτιο που θα φορα
Δεν είναι βελτιωμένο, είναι ένα εντελώς διαφορετικό κιβώτιο. Μόνο το όνομα είναι ίδιο (Powershift), επειδή αποτελεί εμπορική ονομασία της Ford.
-
@sabas_thess said in Νέο Ford Focus MK4:
Αφού το fl καθιερώνει παντού ημιακαμπτο δεν μπορούσαν να ξανά σχεδιάσουν τον χώρο αποσκευών μπας και κέρδιζαν αυτά τα 40-50λτ που του λείπουν;
Αλλά αυτό απαιτεί εμπλοκή χοντρή του σχεδιαστικού και μάλλον θα κόστιζε πολύ.Θετικές παρεμβάσεις θα έχει το SW στον χώρο των αποσκευών όπως φαίνεται.
εντάξει το sw καλο είναι αλλά είναι και σχεδόν 4.70... με το χατς τι κάνουν που εχουν το μικροτερο χωρο...
-
Μου αρεσε το facelift,η οθονη λιγο οντως ξενιζει,προσπαθουν παντως δεν λεω.
Ford Focus MK4