-
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
Περι αεροδυναμικων θορυβων του Tiguan:
Oλα ειναι εξαιρετικα αθορυβα με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης, μεχρι περιπου τα 140. Απο εκει κ μετα υπαρχουν καποιοι θορυβοι οι οποιοι σε καμμια περιπτωση δεν γινονται ενοχλητικοι, και δεν πρεπει να ξεχνας οτι προκειται για αυτοκινητο με μεγαλη μετωπικη επιφανεια και οχι ιδανικη αεροδυναμικη οπως ενα σενταν.
Τα δυο μειον του αυτοκινητου:
-Σκληρη σπορ αναρτηση στα R line που σε συνδυασμο με τις 19αρες κανουν ζορικη την κινηση σε ελληνικους δρομους εντος πολης. Απο την αλλη αν πηρες SuV με 19αρες για να κυκλοφορεις στα Εξαρχεια κ στο Κολωνακι, ισως και να μην φταιει το αμαξι. Θα το ηθελα μια σκαλα πιο μαλακο παντως. Βεβαια απο την αλλη το αμαξι παει τρενο ακομα και με πολλα χιλιομετρα και ξεχνας τις κλισεις στις στροφες. Ξαναλεω ομως οτι η ανεση σε κακοτραχαλους ελληυνικους δρομους πολεων ειναι ζητουμενο.
-Το στοκ ηχοσυστημα (και δεν ειμαι πορωμενος σαν κατι τυπους που βαζουν γουφερ και κανουν καρναβαλους τα αμαξια τους.........ολα τα αμαξια που ειχα στο παρελθον σχεδον τα περισσοτερα vag, δεν αλλαξα ποτε ηχοσυστημα) ειναι απο τα χειροτερα που εχω ακουσει σε αμαξι. Δεν ξερω αν φταιει το ηχοσυστημα η η κακη τοποθετηση των ηχειων αλλα εχει κακιστη συχνοτικη αποκριση, σαν να του εχεις ριξει μια κουβερτα πανω στα ηχεια.Περι Peugeot: απο τοτε που ειχα ενα 405 και με αφησε 5 φορες (τις δυο απο κομμενο ιμαντα εκκεντροφορων), εχω ξεχασει δια παντος τη μαρκα. Τωρα αν θεωρουν καποιοι premium την Πεζω (εκτος απο τους ιδιους του Γαλλους) μαλλον για γελια ειναι. Η εταιρεια βεβαια εχει τιμες πριμιουμ γεγονος που τουλαχιστον προσωπικα μου φαινεται κωμικο και την εχει διαγραψει απο τον χαρτη δια παντος για εμενα. Τουλαχιστον αν ηταν εξυπνοι θα το εκαναν οπως οι Ιαπωνες: Αποδειξε μας το premium σου πρωτα, για χρονια (μεσω αξιοπιστιας, ποιοτητας, κινητηρων aftersales, κλπ ) και μετα χτυπα και τιμες premium. H peugeot αποφασισε οτι για να συμπεριληφθει στις premium μαρκες πρεπει να εχει τιμες αντιστοιχες. Ελα ομως που η προβεια δεν κανει το λυκο......
αν και σχεδον συνφωνουμε στα του τιγκ αρ λάιν, γραφεις κατι που ειναι σχεδον κωμικο στα μπολντ. το απεδειξε ας πουμε ποιος γερμανος αυτο? η άουντι? η μπεμβε? χαχαχ
μονο οι ιαπωνες το εχουν αποδειξει, αλλος κανεις.Μπερδευεις τις π@@@@ με τις Β@@@@@@. οπως οι περισσοτεροι που δεν εχουν ιδεα απο το πως δουλευει το μαρκετινγκ. Οι Ευρωπαιοι κατασκευαστες δεν ειχαν αναγκη να το αποδειξουν αυτο με τον τροπο που το εκαναν οι Ιαπωνες, καθως βρισκονται ιστορικα στον χωρο της αυτοκινησης μισο αιωνα περισσοτερο, με πολυ μεγαλυτερο παλμαρες στην κατοχη τους απο αγωνες, ιστορικα αυτοκινητα, κ αρα ειχαν ΗΔΗ μια ιστορια πισω τους πανω στην οποια ΗΔΗ ειχε χτιστει το premium ονομα. Οταν η Merc εφτιανε τις gullwing κ ετρεχε στο lemans, η audi σαρωνε με το quattro στα ραλυ, η bmw αντιστοιχα, οι Ιαπωνες ειτε δεν ειχαν αυτοκινηση η εφτιαχναν ακομα καροτσες Datsun. Ο δρομος που επρεπε να ακολουθησουν ηταν τελειως διαφορετικος απο αυτο των Ευρωπαιων. Και το εκαναν επιτυχημενα. Ομως ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις. Αυτα, Και μια συμβουλη για τα αυτοκινητιστικα.....μην σκεφτεστε σαν οπαδοι ποδοσφαιρικων ομαδων.
-
@gatoz said in Nέο VW Tiguan:
Περι αεροδυναμικων θορυβων του Tiguan:
Oλα ειναι εξαιρετικα αθορυβα με εξαιρετικη ποιοτητα κυλισης, μεχρι περιπου τα 140. Απο εκει κ μετα υπαρχουν καποιοι θορυβοι οι οποιοι σε καμμια περιπτωση δεν γινονται ενοχλητικοι, και δεν πρεπει να ξεχνας οτι προκειται για αυτοκινητο με μεγαλη μετωπικη επιφανεια και οχι ιδανικη αεροδυναμικη οπως ενα σενταν.
Τα δυο μειον του αυτοκινητου:
-Σκληρη σπορ αναρτηση στα R line που σε συνδυασμο με τις 19αρες κανουν ζορικη την κινηση σε ελληνικους δρομους εντος πολης. Απο την αλλη αν πηρες SuV με 19αρες για να κυκλοφορεις στα Εξαρχεια κ στο Κολωνακι, ισως και να μην φταιει το αμαξι. Θα το ηθελα μια σκαλα πιο μαλακο παντως. Βεβαια απο την αλλη το αμαξι παει τρενο ακομα και με πολλα χιλιομετρα και ξεχνας τις κλισεις στις στροφες. Ξαναλεω ομως οτι η ανεση σε κακοτραχαλους ελληυνικους δρομους πολεων ειναι ζητουμενο.
-Το στοκ ηχοσυστημα (και δεν ειμαι πορωμενος σαν κατι τυπους που βαζουν γουφερ και κανουν καρναβαλους τα αμαξια τους.........ολα τα αμαξια που ειχα στο παρελθον σχεδον τα περισσοτερα vag, δεν αλλαξα ποτε ηχοσυστημα) ειναι απο τα χειροτερα που εχω ακουσει σε αμαξι. Δεν ξερω αν φταιει το ηχοσυστημα η η κακη τοποθετηση των ηχειων αλλα εχει κακιστη συχνοτικη αποκριση, σαν να του εχεις ριξει μια κουβερτα πανω στα ηχεια.Περι Peugeot: απο τοτε που ειχα ενα 405 και με αφησε 5 φορες (τις δυο απο κομμενο ιμαντα εκκεντροφορων), εχω ξεχασει δια παντος τη μαρκα. Τωρα αν θεωρουν καποιοι premium την Πεζω (εκτος απο τους ιδιους του Γαλλους) μαλλον για γελια ειναι. Η εταιρεια βεβαια εχει τιμες πριμιουμ γεγονος που τουλαχιστον προσωπικα μου φαινεται κωμικο και την εχει διαγραψει απο τον χαρτη δια παντος για εμενα. Τουλαχιστον αν ηταν εξυπνοι θα το εκαναν οπως οι Ιαπωνες: Αποδειξε μας το premium σου πρωτα, για χρονια (μεσω αξιοπιστιας, ποιοτητας, κινητηρων aftersales, κλπ ) και μετα χτυπα και τιμες premium. H peugeot αποφασισε οτι για να συμπεριληφθει στις premium μαρκες πρεπει να εχει τιμες αντιστοιχες. Ελα ομως που η προβεια δεν κανει το λυκο......
αν και σχεδον συνφωνουμε στα του τιγκ αρ λάιν, γραφεις κατι που ειναι σχεδον κωμικο στα μπολντ. το απεδειξε ας πουμε ποιος γερμανος αυτο? η άουντι? η μπεμβε? χαχαχ
μονο οι ιαπωνες το εχουν αποδειξει, αλλος κανεις.Μπερδευεις τις π@@@@ με τις Β@@@@@@. οπως οι περισσοτεροι που δεν εχουν ιδεα απο το πως δουλευει το μαρκετινγκ. Οι Ευρωπαιοι κατασκευαστες δεν ειχαν αναγκη να το αποδειξουν αυτο με τον τροπο που το εκαναν οι Ιαπωνες, καθως βρισκονται ιστορικα στον χωρο της αυτοκινησης μισο αιωνα περισσοτερο, με πολυ μεγαλυτερο παλμαρες στην κατοχη τους απο αγωνες, ιστορικα αυτοκινητα, κ αρα ειχαν ΗΔΗ μια ιστορια πισω τους πανω στην οποια ΗΔΗ ειχε χτιστει το premium ονομα. Οταν η Merc εφτιανε τις gullwing κ ετρεχε στο lemans, η audi σαρωνε με το quattro στα ραλυ, η bmw αντιστοιχα, οι Ιαπωνες ειτε δεν ειχαν αυτοκινηση η εφτιαχναν ακομα καροτσες Datsun. Ο δρομος που επρεπε να ακολουθησουν ηταν τελειως διαφορετικος απο αυτο των Ευρωπαιων. Και το εκαναν επιτυχημενα. Ομως ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις. Αυτα, Και μια συμβουλη για τα αυτοκινητιστικα.....μην σκεφτεστε σαν οπαδοι ποδοσφαιρικων ομαδων.
να συμφωνησουμε στις π@@@@. αυτο ακριβως δινουν οι συγκεκριμενοι κατασκευαστες σε αυτα που εσυ κατανομασες: αξιοπιστια και ποιοτητα. και λιγο απο βουρτσες στα τιμονια.
και πες ιστορια πραγματι ειχαν οι μπιμερ, λιγοτερο, και τα αστερια, αρκετα. οι αλλοι? απλα μαρκετιν, πουλησαν πεσμενες οροφες και ψοφιους κινητηρες για ποιΓιοτικα αυτοκινητα, στηριχθηκαν και σε ενα εντονα παρμεβατικο υπερ τους κρατισμο και ξαφνικα βγηκαν μαγκες. απο τα λιντλ. -
Αποδειξε μας το premium σου πρωτα, για χρονια (μεσω αξιοπιστιας, ποιοτητας, κινητηρων aftersales, κλπ ) και μετα χτυπα και τιμες premium.
Και αυτό με την αξιοπιστία σε κινητήρες, κτλ το έχει αποδείξει η VW ας πούμε;
Εδώ γελάμε.@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
Και μια συμβουλη για τα αυτοκινητιστικα.....μην σκεφτεστε σαν οπαδοι ποδοσφαιρικων ομαδων.
Τη συμβουλή που δίνεις, έχω την εντύπωση ότι πρέπει κι εσύ να την σκεφτείς.
Δεν φαίνεται από τις απαντήσεις σου να μην λειτουργείς ως οπαδός.
Δεν εξετάζω αν είναι κακό ή όχι να είναι κάποιος οπαδός η λάτρης κάποιων αυτοκινήτων, αλλά το να συμβουλεύεις κάτι το οποίο ο ίδιος δεν φαίνεται να μπορείς να τηρήσεις δεν βγάζει νόημα. -
Λέτε για ιστορία των γερμανών που μέσα από τους αγώνες,τα τρόπαια και την μηχανολογική τους εξελιξη, τους έκανε premium.
Τοτε οι Ιταλοί με κάποιες Alfa,Lancia -ακόμη και Fiat/Αbarth- δεν θα 'πρεπε απλώς να λεγονται premium,αλλά hyperspace! Κι ομως επειδή δεν είχαν μαλακά πλαστικά,δεν έκλειναν με "γδουπ" οι πόρτες κι είχαν θεματα συναρμογής, καταδίκαστηκαν στο πυρ το εξώτερο,αφού οι γερμανοί -κυρίως VAG- με τη σωστή προπαγάνδα/marketing έκαναν την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου,ωστέ αυτό να θεωρειται premium. -
Αξιοπιστία δεν είναι να καις ένα λίτρο λάδι κάθε 1000χλμ και να στο γράφει στο βιβλίο ότι είναι και δικαιολογημένο?
-
@panormus772 said in Nέο VW Tiguan:
Λέτε για ιστορία των γερμανών που μέσα από τους αγώνες,τα τρόπαια και την μηχανολογική τους εξελιξη, τους έκανε premium.
Τοτε οι Ιταλοί με κάποιες Alfa,Lancia -ακόμη και Fiat/Αbarth- δεν θα 'πρεπε απλώς να λεγονται premium,αλλά hyperspace! Κι ομως επειδή δεν είχαν μαλακά πλαστικά,δεν εκλειναν,με "γδουπ" οι πόρτες κι είχαν θεματα συναρμογής, καταδίκαστηκαν στο πυρ το εξώτερο,αφού οι γερμανοί -κυρίως VAG- με το σωστή προπαγάνδα/marketing έκαναν την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου,ωστέ αυτό να θεωρειται premium.Τα Hyperspace όμως είχανε θεματάκια σκουριάς σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. (παντού δηλαδή) χαχαχαχαχαχαχα
Αγαπώ LANCIA, ALFA και πολλά αλλα ιταλικα μοντέλα αλλά αυτή είναι η αλήθεια
-
@cirus said in Nέο VW Tiguan:
Τοτε οι Ιταλοί με κάποιες Alfa,Lancia -ακόμη και Fiat/Αbarth- δεν θα 'πρεπε απλώς να λεγονται premium,αλλά hyperspace! Κι ομως επειδή δεν είχαν μαλακά πλαστικά,δεν εκλειναν,με "γδουπ" οι πόρτες κι είχαν θεματα συναρμογής, καταδίκαστηκαν στο πυρ το εξώτερο,αφού οι γερμανοί -κυρίως VAG- με το σωστή προπαγάνδα/marketing έκαναν την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου,ωστέ αυτό να θεωρειται premium.Τα Hyperspace όμως είχανε θεματάκια σκουριάς σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. (παντού δηλαδή) χαχαχαχαχαχαχα
Δε διαφωνώ. Αλλά εδώ γράφεται οτι τα Vag εγιναβ premium λογω αξιοπιστίας, aftersales,αγώνων και κινητήρων, ενώ η πραγματικοτητα είναι ότι ονομάστηκαν - ή επιβλήθηκαν- έτσι για άλλα χαρακτηριστικά
-
@cirus said in Nέο VW Tiguan:
Δε διαφωνώ. Αλλά εδώ γράφεται οτι τα Vag εγιναβ premium λογω αξιοπιστίας, aftersales,αγώνων και κινητήρων, ενώ η πραγματικοτητα είναι ότι ονομάστηκαν - ή επιβλήθηκαν- έτσι για άλλα χαρακτηριστικά
Ο καθένας λέει αυτό που πιστευει. Η αλήθεια είναι οτι τα VAG δεν είναι ούτε ήταν ποτε premium. απλά κάποιοι τα θεωρούν έτσι. Τι να κάνουμε αστους να το πιστεύουν
-
@kkostask said in Nέο VW Tiguan:
Αξιοπιστία δεν είναι να καις ένα λίτρο λάδι κάθε 1000χλμ και να στο γράφει στο βιβλίο ότι είναι και δικαιολογημένο?
Οχι αυτό λέγεται ΜΑΓΚΙΑ γιατί εκτός των άλλων κάνει και τους κατόχους να το πιστέψουν κιόλας και να μην διαμαρτηρονται.
Όπως θα έλεγε και ο γεροντας Παστιτσιος:
Θα καιει λάδι αλλά θα κάνουμε σαν να μην καίει
-
@tsek said in Nέο VW Tiguan:
Την άποψη ότι η επιλογή ενός υπαλλήλου θα επηρεάσει την απόφαση ενός επιχειρηματία σχολίασα.
Είναι πάρα πολλές οι παράμετροι για το αν μπορεί/πρέπει ο υπάλληλος να επηρεάσει τον επιχειρηματία, αλλά σίγουρα ο κανόνας είναι ότι η τελική απόφαση είναι του επιχειρηματία. Όμως μιας και έχεις τόση πείρα θα ξέρεις (να μου επιτρέπεις τον ενικό) ότι πολλά επιχειρηματικά λάθη κρίθηκαν γιατί ο Χ επιχειρηματίας έκανε του κεφαλιού του δίχως να εξετάσει σωστά τις ιδέες του υπαλληλίσκου.
Σωστό είναι και αυτό , αλλά όσο περνάνε τα χρόνια και μεγαλώνει ο αριθμός των εχόντων υψηλή εκπαίδευση , μειώνεται ο αριθμός των επιχειρηματιών που θα είναι ισχυρογνώμονες με μειωμένη μόρφωση.
-
Και μονο που κατι ειναι συζητησιμο (αμφιβολο) αν ειναι ειναι luxury, ΔΕΝ ειναι luxury
Συνηθως τετοιες εννοιες (οχι μονο στην αυτοκινηση) ειναι απολυτες
Αμφισβητησε πχ κανενας αν τα Rolex ειναι luxury? -
@tutuyo said in Nέο VW Tiguan:
Αμφισβητησε πχ κανενας αν τα Rolex ειναι luxury?
Βασικά τα Rolex δεν ειναι luxury (ούτε ποτέ παρουσιάστηκαν ετσι, αλλα ηταν τα προτερήματά τους), όμως ανήκει σε άλλο φόρουμ ή θέμα. Premium ναι είναι.
ΥΓ: συνγώμη για το εκτος θέματος αλλα ειναι το αλλο μου μεγάλο χόμπι και αγάπη τα ρολόγια.
-
Ερώτηση γιατί πραγματικά το έχω απορία.
Οκ ένα καλό ρολόι με ποιοτικά υλικά κοστίζει ένα Χ πόσο λόγω υλικών κτλ κτλ.
Τι νιώθεις αν πληρώσεις πολλά παραπάνω από τα υλικά και το κέρδος που αναλογεί σε ένα ρολόι. Αν φτάσεις δηλαδή στα όρια του υπερπολυτελούς προϊόντος. Γίνεσαι ομορφότερος, ή πιο πετυχημένος αν κοστίζει πολλαπλάσια;
Δεν μιλώ για καλές ρεπλικες και αντιγραφες που ψάχνεις ένα συγκεκριμένο σχεδιο κτλ. Αλλά για ρολόγια πολλών χιλιάδων ευρώ. Αλλάζει η φάτσα κάποιου αν τα φοράει ή μυρίζει καλύτερα; Τι σκέφτεται όταν τα αγοράζει; Κάνει επένδυση που έχει αξία σε άλλους με ίδια μυαλά;
Πέφτουν οι γυναίκες πιο εύκολα με ένα ρολόι χιλιάδων ευρώ και όχι τόσο εύκολα με ας πούμε ενα 200-300 ευρώ;Δεν το λέω για εσένα προσωπικά, μη παρεξηγηθω. Απλά μιας και ασχολησε με το χόμπυ αυτό ρωτώ το τι σου λένε όσοι αγοράζουν πανάκριβα ρολογια. Ίδια απορία έχω και για τα κοσμήματα των γυναικών. Το ίδιο λέω και στις γυναίκες δηλαδή.
Ξέρω pff topic αλλά αν υπάρχει θέμα απάντησε εκεί. -
Λαπ όταν είσαι 40άρης περνάς την κρίση της μέσης ηλικίας.
Εκεί έναι ακριβό αμάξι ή και ένα ακριβό ρολόι , μπορεί να σε βοηθήσει να την περάσεις ευκολότερα.Επίσης μπορεί να νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει στα επαγγελματικά σου ή και στα κοινωνικά σου .
10 χρόνια μετά θα ανακαλύψεις ότι είναι σπάνιο να συμβούν τα παραπάνω....
-
Όλα αυτά τα φιλοσοφικά τα γράφετε για να αποδείξετε ότι τα γερμανικά αυτοκίνητα είναι υπερ-εκτιμημένα? Ήμαρτον βρε παιδιά. Η αγορά παγκοσμίως έχει αποφασίσει γι' αυτό, ότι κι αν πιστεύει ο καθένας από εμάς. Τα τελευταία χρόνια βεβαια γίνονται προσπάθειες κι από άλλες εταιρείες να ανέβουν (DS, Lexus κλπ) και οι Γερμανοί σίγουρα θα πιέζονται. Πάντως η Peugeot και οι άλλες μάρκες της απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ανταγωνιστής της VW ή της Audi σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά είναι τα δεδομένα μέχρι τώρα, τι θα γίνει στο μέλλον θα δείξει.
-
Ε καλά την Lexus δεν την λες ότι κάνει προσπάθειες τώρα να γίνει premium όταν ξεκίνησε έτσι πριν 30 πόσα χρόνια.
-
@lap said in Nέο VW Tiguan:
Ερώτηση γιατί πραγματικά το έχω απορία.
Οκ ένα καλό ρολόι με ποιοτικά υλικά κοστίζει ένα Χ πόσο λόγω υλικών κτλ κτλ.
Τι νιώθεις αν πληρώσεις πολλά παραπάνω από τα υλικά και το κέρδος που αναλογεί σε ένα ρολόι.
Τεράστια κουβέντα Λαπ, για άλλο τόπικ (μην πω και φόρουμ!). Τι νοιώθεις όταν πάρεις μια Mercedes αντί για ένα Fiat? Την ίδια δουλειά κάνουν? Γιατί να πάρεις Miele (η όποια άλλη μάρκα θες) ή Sony και όχι Hisense?
Είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες και εσένα που σου αρέσουν αυτά ψάξε την ιστορία της Ρόλεξ, είναι απίστευτη! Case Study από τα λίγα...η εταιρεία που δεν μπορεί ποτέ να πουληθεί και να βγει στο χρηματιστήριο!Επίσης απίστευτο marketing με καλά (προς το μέτρια) ρολόγια, αλλά επ' ουδενί τα καλύτερα...απλά τα πιο γνωστά.
Για να πάμε και λίγο σε σύνδεση με τα αυτοκίνητα, στην Αγγλία στο φόρουμ που ήμουν είχαν γνωρίσει τον Alan (https://en.wikipedia.org/wiki/Alan_J._Gow), μεγάλος πάθος για τα αυτοκίνητα (προφανώς) και για τα ρολόγια, είχε συλλογή με πάνω από 50 ρολόγια τα οποία ορισμένα τα άλλαζε συχνά και άλλα τα κράταγε. Εξαιρετικά ενδιαφέρον άνθρωπος....θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που τον γνώρισα προσωπικά.
-
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
ως η Peugeot και οι άλλες μάρκες της απέχει πολύ από το να θεωρηθεί ανταγωνιστής της VW ή της Audi σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτά είναι τ
Φίλε μου δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους θα μιλήσω μόνο για μένα.
Οτι γράφω το πιστεύω.
Μιλάω και για το δικό μου Ford PUMA ST. Είναι καρα υπερεκτιμιμημένο γιατί δεν αξίζει τόσα χρήματα. Έπρεπε να κοστίζει 4000 κάτω.
και μίλάω και για την κακή ποιοτητα κατασκευής στο δικό μου αυτοκίνητο που έπρεπε να ξοδέψω χρήματα εξτρα για να το φέρω σε ηχομόνωση και τριγμούς σε ένα καλό επίπεδο.
Δεν δέχομαι λοιπόν την ταμπέλα του προκατηλειμένου και ότι θάβω τα γερμανικά κτλ.
Εχω άποψη και την λέω (και τα θετικά και τα αρνητικά)
Τωρα αν οι ιδιοκτήτες θέλετε να ακούτε μόνο τα θετικά δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
ΥΓ Για ποιότητα κατασκευής λέω τα καλύτερα για HYUNDAI και HONDA πιο πάνω. Ουτε το ένα έχω ούτε το άλλο
-
Σαφέστατα υπαρχει διαφορά μεταξύ ενός fiat και μιας mercedes. Συμφωνώ! Και τα δύο δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο καλά το ίδιο πράγμα. Σαφέστατα όλα τα κάνει καλύτερα μια Μερσεντές.
Στα ρολόγια όμως είτε αγοράσεις ένα ρολόι των 200-300 ευρώ με καλά υλικά κατασκευής, καλό λουράκι κτλ είτε ένα με 5000-10.000 +++ ευρώ η ώρα που δείχνουν είναι ίδια, δεν την λέει καλύτερα το ακριβότερο όπως στην περίπτωση της Μερσεντές που ταξιδεύει καλύτερα.
Δεν είχα ιδέα για την ρολεξ. Το μόνο που ξέρω είναι πως εδώ και δεκαετίες ήταν χορηγός και έβλεπα την φίρμα της στους αγώνες f1. Θα το ψάξω και θα το διαβάσω μόλις έχω χρονο. Να μάθω κάτι νεο. Χίλια ευχαριστώ για την ενημέρωση.
@ταξιδευτη οκ, υπάρχουν τέτοιες ηλικίες που ψάχνεται ως προσωπικότητα. Και τα 30 είναι αυτά όπου μπαίνεις στα πρώτα -αντα και αργότερα όπως λένε τα 40-50 όπου λιγοστεύει ο αριθμός των επιλογών σου ως γκόμενος κτλ. Πιθανότατα σε αυτές τις ηλικίες η στροφή προς την οικογένεια και την φυσική άσκηση είναι η πιο σωστή κίνηση.
Τεσπα μη ξεφεύγουμε χίλια ευχαριστώ για την ενημέρωση πραγματικά δεν γνώριζα τίποτα. -
Θα παρέμβω στην κουβέντα που ανοίξατε για τα ρολόγια, κουζίνες κλπ γιατί στην πραγματικότητα σχετίζεται και με το θέμα που συζητάμε για τα αυτοκίνητα αλλά και επειδή επαγγελματικά ασχολούμαι με κάποια από τα προιόντα αυτά και έχω καλή γνώση. Μία κουζίνα Miele είναι κορυφαία. Σχεδόν χωρίς ανταγωνισμό. Κορυφαίος σχεδιασμός, ποιότητα κατασκευής, υλικά, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, η παραγωγική διαδικασία και ο ποιοτικός έλεγχος στο εργοστάσιό τους εμπειρία ζωής. Και φυσικά πανάκριβη. Κι εδώ πάμε στο σημεία των παρεξηγήσεων που υπάρχει και στα αυτοκίνητα. Στα πάντα κορυφαία η Miele αλλά λόγω της πολυπλοκότητας και της υψηλής τεχνολογίας μπορεί να σου βγάλει περισσότερες ζημιές από μια απλή κουζινούλα και η επισκευή της είναι επίσης πολύ ακριβή. Δεν σημαίνει δηλαδή απαραίτητα ότι η απαράμιλη ποιότητα κατασκευής της την καθιστά και πιο αξιόπιστη μακροπρόθεσμα. Όσο πιο απλό είναι κάτι, τόσο πιο πολύ κρατάει στο χρόνο, γιατί σε τελική ανάλυση αν χαλάσει και δε δουλεύει τι να τα κάνεις τα ποιοτικά υλικά, το design και την υψηλή τεχνολογία, να τα βλέπεις να τα χαίρεσαι? 'Αρα υπάρχουν επιλογές και τιμές για όλους με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και ο καθένας ανάλογα με την τσέπη του και τα θέλω του ας αποφασίσει κι ας ψωνίσει. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα.
VW Tiguan 2016