-
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
R line 2.0 tsi 245hp
Φίλε μου είχες κανένα νέο για παράδοση? Την παραγγελία την έκανες Αύγουστο αν θυμάμαι καλά. Με το επιπλέον ποσό τι έκανες τελικά?
-
@strom said in Nέο VW Tiguan:
@fenderiarhs said in Nέο VW Tiguan:
R line 2.0 tsi 245hp
Φίλε μου είχες κανένα νέο για παράδοση? Την παραγγελία την έκανες Αύγουστο αν θυμάμαι καλά. Με το επιπλέον ποσό τι έκανες τελικά?
Θα αστειευεσαι. Επιθυμητη εβδομαδα παραγωγης 9η του 22. Προς καλοκαιρι με βλεπω
-
Επειδη δεν γραφω στο forum πλεον ....,οχι ομως οτι δεν το παρακολουθω, απλα για τις καθυστερησεις στις παραγγελιες να αναφερω...το δικο μου ακομη δε το εχω παραλαβει , οκ ειμαι στο σταδιο του εκτελωνισμου την αλλη βδομαδα το εχει ο αντιπροσωπος οπως μου ειπε και το παραλαμβανω προς το τελος της βδομαδας. Συνολικο χρονος αναμονης για να παρω το κλειδι στο χερι ; 8 μηνες ακριβως απο την μερα της παραγγελιας, με δυο αυξησεις μεσα , Ιουλιου και Οκτωβριου. Οταν με το καλο παραλαβω , καποια στιγμη πιστευω θα ανεβασω φωτο , αυτα.
-
@trogg said in Nέο VW Tiguan:
Επειδη δεν γραφω στο forum πλεον ....,οχι ομως οτι δεν το παρακολουθω, απλα για τις καθυστερησεις στις παραγγελιες να αναφερω...το δικο μου ακομη δε το εχω παραλαβει , οκ ειμαι στο σταδιο του εκτελωνισμου την αλλη βδομαδα το εχει ο αντιπροσωπος οπως μου ειπε και το παραλαμβανω προς το τελος της βδομαδας. Συνολικο χρονος αναμονης για να παρω το κλειδι στο χερι ; 8 μηνες ακριβως απο την μερα της παραγγελιας, με δυο αυξησεις μεσα , Ιουλιου και Οκτωβριου. Οταν με το καλο παραλαβω , καποια στιγμη πιστευω θα ανεβασω φωτο , αυτα.
Άντε κοντεύεις , με το καλό να παραλάβεις .
Πόση επιβάρυνση έχεις από τις αυξήσεις ? -
Βαση τιμοκαταλογου η αυξηση (2) για την εκδοση 1.5 150 Life ηταν και ειναι €1.560,00 (ΛΤ) σε εμενα ηρθε τελικα γυρω στα 2.000,00
-
Να δούμε όταν πέφτουν πληθωρισμός εμπορεύματα κλπ και ξαναδέσει η αλυσίδα του εμπορίου, με τι ρυθμούς θα ρίχνουν τις τιμές οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
-
@kapelis said in Nέο VW Tiguan:
Να δούμε όταν πέφτουν πληθωρισμός εμπορεύματα κλπ και ξαναδέσει η αλυσίδα του εμπορίου, με τι ρυθμούς θα ρίχνουν τις τιμές οι αυτοκινητοβιομηχανιες.
-
Πιστεύεις και στο Άγιο Βασίλη;
-
@harisma23 said in Nέο VW Tiguan:
Πιστεύεις και στο Άγιο Βασίλη;
Ο ανταγωνισμός θα συμπιέσει τις τιμές όταν αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση με τις πρώτες ύλες.
Βέβαια είναι μια ευκαιρία να διορθώσουν όλοι παθογένειες ετών. -
@limited_one said in Nέο VW Tiguan:
ταγωνισμός θα συμπιέσει τις τιμές όταν αρχίσει να εξομαλύνεται η κατάσταση με τις πρώτες ύλες.
Βέβαια είναι μια ευκαιρία να διορθώσουν όλοι παθογένειες ετών.Οι τιμές είναι ανελαστικές προς τα κάτω που λένε, νομίζω ότι τα αυτοκίνητα θα πουλάνε ακριβότερα και όποιος μπορεί καλώς, όποιος δεν μπορεί μεταχειρισμένο. Κατά τα άλλα τα κλασσικά, shrinkflation, δηλαδή όσο πάει θα συρρικνώνονται και οι τιμές θα ανεβαίνουν και μια κρίσιμη μάζα θα μπορεί να αγοράσει.
-
Εχω tiguan 1.5 MY2019 προσθιοκινητο με dsg και παρατηρησα κατι που μου φανηκε παραξενο, οποτε θα ηθελα τη γνωμη/εξηγηση σας. Υποψιν οτι δεν εχω την επιλογη driving profiles.
Οταν το κιβωτιο ειναι σε sport mode, το αυτοκινητο σπιναρει πολυ λιγοτερο σε σχεση με το normal mode. Το παρατηρησα προσφατα και με δοκιμες υπο ιδιες συνθηκες, δηλαδη στην ανηφορα του γκαραζ, σε συγκεκριμενες διασταυρωσεις και σε συγκεκριμενες ανηφορες. Εννοειται δεν εχουν αλλαξει τα λαστιχα και σε ιδιες καιρικες συνθηκες/θερμοκρασια.
Εχει παρατηρησει κανεις αλλος κατι τετοιο; Καμμια ιδεα που μπορει να οφειλεται;
-
@dettol said in Nέο VW Tiguan:
Εχω tiguan 1.5 MY2019 προσθιοκινητο με dsg και παρατηρησα κατι που μου φανηκε παραξενο, οποτε θα ηθελα τη γνωμη/εξηγηση σας. Υποψιν οτι δεν εχω την επιλογη driving profiles.
Οταν το κιβωτιο ειναι σε sport mode, το αυτοκινητο σπιναρει πολυ λιγοτερο σε σχεση με το normal mode. Το παρατηρησα προσφατα και με δοκιμες υπο ιδιες συνθηκες, δηλαδη στην ανηφορα του γκαραζ, σε συγκεκριμενες διασταυρωσεις και σε συγκεκριμενες ανηφορες. Εννοειται δεν εχουν αλλαξει τα λαστιχα και σε ιδιες καιρικες συνθηκες/θερμοκρασια.
Μια πιθανή εξήγηση είναι πιο άμεση απόκριση του γκαζιού ώστε τελικά να ξεκινάς με λιγότερη πίεση στο πεντάλ και η ροπή να έρχεται ομαλότερα.
-
Pirelli scorpion verde? Πολυ κακα έλαστικα
-
ρε συ απολυμαντικε, παρε το 130αρι που ειχα να μην σπινιαρει πουθενα....
-
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Λογικά σε sport mode για ίδιο πάτημα γκαζιού με το normal mode, ανεβάζει πιο πολλές στροφές το dsg στο αυτοκίνητο, άρα μεγαλύτερη ροπή-δύναμη στους τροχούς, άρα υπερνικάει πιο εύκολα τις δυνάμεις τριβής και κινείται χωρίς κομπιάσματα και σπιναρίσματα το αυτοκίνητο.
-
@andya3 said in Nέο VW Tiguan:
Ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Λογικά σε sport mode για ίδιο πάτημα γκαζιού με το normal mode, ανεβάζει πιο πολλές στροφές το dsg στο αυτοκίνητο, άρα μεγαλύτερη ροπή-δύναμη στους τροχούς, άρα υπερνικάει πιο εύκολα τις δυνάμεις τριβής και κινείται χωρίς κομπιάσματα και σπιναρίσματα το αυτοκίνητο.
Ε όχι κι έτσι! Νομίζω ότι θα ξεχάσουμε τη φυσική που ξέρουμε. Περισσότερη δύναμη - ροπή βοηθάει να σπάσει πιο εύκολα η πρόσφυση και να σπινιάρει το αυτοκίνητο.
-
Ε όχι κι έτσι! Νομίζω ότι θα ξεχάσουμε τη φυσική που ξέρουμε. Περισσότερη δύναμη - ροπή βοηθάει να σπάσει πιο εύκολα η πρόσφυση και να σπινιάρει το αυτοκίνητο.
Αυτό που λες ισχύει αν δώσεις απότομα τη δύναμη-ροπή. Αν τη δώσεις ομαλά, όπως υποτίθεται ότι κάνει το dsg, ισχύουν οι κανόνες της φυσικής που γράφω εγώ...
-
Αυτό που λες ισχύει αν δώσεις απότομα τη δύναμη-ροπή. Αν τη δώσεις ομαλά, όπως υποτίθεται ότι κάνει το dsg, ισχύουν οι κανόνες της φυσικής που γράφω εγώ...
Προσπαθείς τώρα να αιτιολογήσεις πάσει θυσία κάτι που σου ξέφυγε. Και δεν σου βγαίνει! Γιατί όσο και να πατινάρει το κιβώτιο, τελικά πρέπει να κατεβάσει στο δρόμο πρεισσότερη δύναμη και ροπή.
-
Συμφωνοντας με τον Χαρισμα εχω την αισθηση πως οντως ο απολυμαντικος περιγραφει κατι παραδοξο.Για το ιδιο γκαζωμα περισσοτερο σπινιαρισμα στο νορμαλ δε μπορω να το δικαιολογησω σε σχεση με το σπορ. Εκτος κι αν εχουμε αργη ανομοιομορφη αποκριση γκαζιου που καταληγει σε ξεσπασμα στιγμιαια μεγαλυτερης δυναμης στους τροχους. Ν
-
Μερικες διευκρινισεις.
Τα λαστιχα θα τσεκαρω το βραδυ που θα παω να το παρω απο το γκαραζ, τι ειναι, ωστε να σας γραψω. Δεν νομιζω οτι ειναι scorpion παντως.
Το dsg ανεβαζει οντως περισσοτερες στροφες, αλλα τα φαινομενα του σπινιαρισματος που αναφερω, συμβαινουν χαμηλα σε ειτε λιγο ολισθηρο οδοστρωμα, ειτε σε εκκινηση σε ανηφορα (οπου μειωνεται η προσφυση των μπροστινων τροχων. Επισης, το γεγονος οτι με το dsg σε sport mode, υπαρχει πιο αμεση αποκριση στο γκαζι (με λιγοτερο πατημα σε σχεση με το normal) κανει το φαινομενο που περιγραφω, ακομα πιο παραδοξο, καθως σε normal το κιβωτιο πατιναρει περισσοτερο. Εχει πλακα διοτι οταν ειμαι στο normal (και ειναι οι συνθηκες οπως τις περιεργαψα) πατιναρει, πατιναρει, πατιναρει και μετα ξαφνικα σπιναρειΥπαρχει περιπτωση να παιζει τιποτα "παραξενο" με το antispin οταν το κιβωτιο ειναι σε sport?
googlαρα οσο μπορουσα για το θεμα αυτο και δεν καταφερα να βρω τιποτα αντιστοιχο σε ξενα σαιτ.
VW Tiguan 2016