-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ειναι πελώριο και χαμηλό !
Αν παραβλέψεις αυτά δεν υπαρχει αλλη επιλογή στα λεφτά αυτά για οικογενειακό!
Τα "ντεσού" της ηλεκτροκίνησης μόνο σε ηλικιωμένους νομίζω πια έχουν απήχηση που δεν μπορουν να συλλάβουν την έννοια του ελάχιστου προγραμματισμού σε ένα ταξίδι.Πελώριο δεν είναι, μια χαρά κόμπακτ είναι. Το χαμηλό το δέχομαι, αλλά καλύτερα με αυτή την μόδα των αψηλών. Μέχρι πριν λίγα χρόνια όλα χαμηλά ήταν και ήμασταν ευχαριστημένοι!
Χαίρομαι που από πολέμιος και "τοστιέρες" έχεις γίνει υπέρμαχος....τα έλεγα εγώ!! χαχα
Τι υπερμαχος,θα σταματήσει να οδηγάει εγραψε ο άνθρωπος!
-
Για μένα το βασικό μείον της ηλεκτροκίνησης είναι αν δεν μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου. Άπαξ κι έχεις δυνατότητα οικιακής φόρτισης αργά ή γρήγορα,μικρό ή μεγάλο,φθηνό ή πιο ακριβό, θα καταλήξεις σε EV.
-
@antonmone said in TESLA FORUM:
Ναι, αλλά μέχρι τότε έχει ψηθεί για ηελκτρικό. Από εκεί που τα ανέβαζε τοστιέρες και σκούπες, ειναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής!!
@panormus772 said in TESLA FORUM:
Για μένα το βασικό μείον της ηλεκτροκίνησης είναι αν δεν μπορείς να φορτίσεις σπίτι σου. Άπαξ κι έχεις δυνατότητα οικιακής φόρτισης αργά ή γρήγορα,μικρό ή μεγάλο,φθηνό ή πιο ακριβό, θα καταλήξεις σε EV.
Συμφωνώ, αν και δεν είναι τόσο πρόβλημα, απλά εξανεμίζεται το πλεονέκτημα του χαμηλού κόστους κίνησης.
-
ισχυει σε πολυ μεγαλο βαθμο. Και ο φιλος που εγραψα πιο πανω και εγω μπορουμε να φορτισουμε σπιτι, αλλιως δεν ειναι τοσο βολικο.
οι τιμες φορτισης πιστευω πως θα κινηθουν πτωτικα, απλα οχι ακομη. Η αγορα δεν εχει πειστει πως τα ηλεκτρικα θα παρουν μεγαλο μεριδιο ακομη.
-
@spiros-0 said in TESLA FORUM:
ισχυει σε πολυ μεγαλο βαθμο. Και ο φιλος που εγραψα πιο πανω και εγω μπορουμε να φορτισουμε σπιτι, αλλιως δεν ειναι τοσο βολικο.
οι τιμες φορτισης πιστευω πως θα κινηθουν πτωτικα, απλα οχι ακομη. Η αγορα δεν εχει πειστει πως τα ηλεκτρικα θα παρουν μεγαλο μεριδιο ακομη.
Χαζευοντας το σαιτ της Ionity, βλεπω οτι δεν ειμαστε ακριβοι στην τιμη kwh στους φορτιστες. Γυρω στο 0.30-0.40e/kwh παιζει σε ολες τις ευρωπαικες χωρες
-
εχω την εντυπωση πως εδω δεν βρισκεις κατω απο 0,5?
-
εχεις δικιο. Δικο μου λαθος. Εψαξα ενα ποστ στο γκρουπ της ηλεκτροκινησης που ειχε μαζεψει ενα μελος τις τιμες σε dc.
"Tesla φορτιστες από 0,40 ως 0,52, ανάλογα την ώρα και το μέρος (ανοιχτοί σε όλα τα αυτοκίνητα φορτιστές)
Ecocharge 0,49
Elpefuture 0,50
ΔΕΗ Blue 0,52
Blink 0,52
Chargespot 0,53
NRG inCharge 0,53
Joltie 0,53
ΔΕΗ Blue HPDC (>=150 KW) 0,59"ειχα την εντυπωση οτι ηταν λιγο πιο χαμηλα, αλλα προφανως εκανα εγω λαθος ή μαλλον θυμομουν τιμες που χρεωθηκα με τεσλα σε supercharger
και οι ακολουθες ειναι οι τιμες ac (που δεν μας πολυενδιαφερουν ομως)
Chargespot 0,38
Elpefuture 0,40
ΔΕΗ Blue 0,40
NRG inCharge 0,42
Joltie 0,424
Blink 0,43
evziin 0,45 - 0,55 (ανάλογα το σταθμό)
PlugQ 0,48
Fortizo 1 ευρώ σύνδεση + 0,40/KWh -
Τις χαμηλότερες τιμές τις εχει η ΤΕΣΛΑ.
Τόσο για τα δικά της όσο και για τρίτους όπου εχει ανοίξει την πρόσβαση (Golden και Λάρισα)
Μετά γενικά κινείται η αγορά στο 0,5 ευρώ που ειναι τσιμπημένο αν και σε πολλές ευρωπαικές χωρες ειναι και υψηλότερο! -
@fanis75 said in TESLA FORUM:
@antonmone said in TESLA FORUM:
Ναι, αλλά μέχρι τότε έχει ψηθεί για ηελκτρικό. Από εκεί που τα ανέβαζε τοστιέρες και σκούπες, ειναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής!!
Με τις τιμές που εχουν τα θερμικά/υβριδικά δεν υπαρχει αλλη επιλογή οικονομικά!
Και σε επιπεδο κίνησης παντως όταν ενα αυτοκινητο κινειται ηλεκτρικα (είτε hybrid, είτε phev/bev) η αίσθηση πολιτισμού ειναι εμφανής...
Στις οδηγικές συνθήκες που ζούμε δεν θα αγόραζα ξανά με τιποτα θερμικό.
Μόνο toyotoυβριδικά, phev ή bev....Απλά εγω είμαι περιπτωση που βαζω το αμαξι πανω από την ευκολία μου και κυκλοφορώ με αμιγως ηλεκτρικό ΜΜΜ καθημερινά ... Στο τέλος τα βαριέμαι/παλιώνουν χωρις να εχω κανει χλμ και κανω ευτυχισμένο τον επομενο κάτοχο!
-
https://www.tesla.com/el_gr/model3/design#overview
Δώστε μεγάλη αυτονομία με καταληκτική τιμή στο λαό !
Πισωκίνητο LR με 45 k €
-
Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πισωκίνητο long range, με NMC 77αρα μπαταρία και τρελή αυτονομία.
Παράλληλα επανηλθε η τιμή στα 40000 ευρώ στο μικρό πισωκίνητο με την 60αρα LFP μπαταρία. Θυμίζω ότι το μικρό πισωκίνητο είχε φαει αύξηση 1500 ευρώ λόγω δασμών τον Ιούλιο και δεν διατίθεται πια στην Αμερική (κατασκευάζεται αποκλειστικα Σανγκάη). -
@realzeus said in TESLA FORUM:
@ataim said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
Όχι το Ευρωπαϊκό, όχι ότι μετράει ιδιαίτερα αυτό.
Δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη, αν έρθει τόσο θα κάνει, φοράει την μεγάλη μπαταρία του dual motor.
Το ευρωπαϊκό Performance έχει άλλη μπαταρία από το αμερικάνικο και 50 άλογα λιγότερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δίνει 4,9'' για το αμερικάνικο πισωκίνητο LR και 4,2 για το πολύ πιο δυνατό τετρακίνητο.
σε συνέχεια του παραπάνω 5,2 0-100 αγοράζεις range και μερικά άλογα παραπάνω
-
Διαθέσιμο και στην Ελλάδα το πισωκίνητο long range, με NMC 77αρα μπαταρία και τρελή αυτονομία.
Αυτό με μία πραγματική αυτονομία ~500 χλμ σε Εθνική με 130 χλμ/ω αρχίζει και φαίνεται καλή περίπτωση..!
-
, 0-60mph 4,9
Δεν έχει έρθει ακόμα Ευρώπη, αν έρθει τόσο θα κάνει, φοράει την μεγάλη μπαταρία του dual motor.
Το ευρωπαϊκό Performance έχει άλλη μπαταρία από το αμερικάνικο και 50 άλογα λιγότερα. Μου κάνει εντύπωση πάντως που δίνει 4,9'' για το αμερικάνικο πισωκίνητο LR και 4,2 για το πολύ πιο δυνατό τετρακίνητο.
Το LR εχει και καλυτερο εσωτερικο.
ηχεια κτλ -
@ntinaras said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
ηχεια κτλΕχεις καταλαβει αν το LR RWD εχει τα ηχεία και τις πλαινες ταπετσαρίες του LR 4WD;
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
, 0-60mph 4,9
ηχεια κτλΕχεις καταλαβει αν το LR RWD εχει τα ηχεία και τις πλαινες ταπετσαρίες του LR 4WD;
Δεν ξερω, αλλα απο σχολια που διαβαζω εχω καταλαβει πως το LR AWD με το LR RWD ειναι πανομοιοτυπα εκτος απο την 4κινηση.
Δεν ειμαι σιγουρος παντως. Οποτε μην το παραγγειλεις -
Αν δεν κανω λαθος η sr έκδοση ειναι η απλη και ολες οι εκδοσεις lr ειναι η «πλουσιες»
-
για χαβαλε το εψαξα λιγο και εγω. Βρηκα ενα video στο youtube και ενα ποστ στο reddit που επιβεβαιωνουν αυτο που γραφει ο @teo-mak . Το "φτηνο" ηχοσυστημα και οχι αλκαντερα στο 3 lr rwd.
Εγω παντως θα πω μια κοντρα στο ρευμα αποψη. Η τεσλα σου ζηταει +12.5% για να πας απο το 3 sr στο 3 lr rwd. Θεωρω οτι δεν αξιζει τα λεφτα αυτα για 3αρι. Το 3αρι ειναι τερας οικονομιας και με το ολο και πιο πυκνο δικτυο φορτιστων δεν νομιζω οτι χρειαζεται καποιος την μεγαλυτερη μπαταρια. Αν θελεις να δωσεις τα εξτρα χρηματα για να πας στην τετρακινηση και την μεγαλυτερη μπαταρια, οκ μια χαρα και δικαιωμα σου.
Στα Υ τα πραγματα ειναι διαφορετικα. Υ sr δεν θα αγοραζα ποτε, διοτι σε περιοριζει η εμβελεια. Στο Υ, ναι εχει νοημα να παρεις το lr rwd.
Απο οτι φαινεται το rwd lr βγηκε ωστε να παραγεται στην αμερικη (για την δικη τους αγορα) και να γλυτωσουν τους δασμους εισαγωγης απο την κινα. Βαζω screenshot απο βιντεο του αμερικανικου σαιτ πριν κατεβασουν τελειως το 3 sr. Εκει βλεπετε οτι το sr εχει σχεδον ιδια τιμη με το lr awd, προφανως λογω δασμων
-
Απο οτι καταλαβα το RWD LR εχει την μπαταρια του AWD LR, ενώ το RWD SR έχει LFP η οποια φτιαχνεται μονο στην Κινα γιαυτο ερχονταν απο το Κινεζικο εργοστασιο και οχι απο Καλιφορνια.
-
Αυτός κάνει μια δοκιμή με 70mph περίπου 110kph
Του βγάζει 460km εμβέλεια με μέση κατανάλωση 12,5kwh/100km
TESLA FORUM