-
Δηλ το εχεις μετανιωσει που δεν το πηρες πριν απο 1 μηνα?
-
@wantone said in TESLA FORUM:
Χαχαχαχα, θα τον τρελάνεις τώρα.
-
Βασανιστής wantone. Ούτε σε αγγίζει ούτε τίποτα. Απλά σου μιλάει
-
Μπα, δεν ασχολείται με Κινεζιές ο παγωμένες, κατευθείαν Taycan - made in Germany!!
-
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Ήρθε «γειτονας» από το σπίτι (μένει 2 τετράγωνα μακριά )στο μαγαζί και με έκπληξη με ρώτησε αν το Τεσλα που είδε μέσα στο γκαράζ μου (κάνοντας τον μαντραπήδα….)είναι όντως δικό μου !
Η επόμενη κουβέντα του ήταν ότι αυτά πιάνουν φωτιά και έφυγε …..Γιατι μιλας με φτωχους?
-
@ntinaras said in TESLA FORUM:
Ήρθε «γειτονας» από το σπίτι (μένει 2 τετράγωνα μακριά )στο μαγαζί και με έκπληξη με ρώτησε αν το Τεσλα που είδε μέσα στο γκαράζ μου (κάνοντας τον μαντραπήδα….)είναι όντως δικό μου !
Η επόμενη κουβέντα του ήταν ότι αυτά πιάνουν φωτιά και έφυγε …..Γιατι μιλας με φτωχους?
Στο μυαλό;
-
ΗΜΑΡΤΟΝ
-
Που το ξέρεις οτι δεν έχει ήδη ψωνίσει ?
-
Στο μυαλό;
Η φτωχια πλεον είναι πρωτίστως πνευματική! Αυτό εμποδίζει και την οικονομική πρόοδο και οδηγεί σε γενικότερη φτωχοποίηση!
-
Εντάξει ενα χιλιάρικο* πήρε , φυσιολογικά πράγματα σιγά ο ΓΓ Σι μην έκανε ντάμπινγκ στην tesla ...
*1700-700 για ΤΟ χρώμα (stealth grey)
-
@monman2 said in TESLA FORUM:
Εντάξει ενα χιλιάρικο* πήρε , φυσιολογικά πράγματα σιγά ο ΓΓ Σι μην έκανε ντάμπινγκ στην tesla ...
*1700-700 για ΤΟ χρώμα (stealth grey)
Τους πηρε η μπαλα αλλα σε καθε περιπτωση το οτι εκαναν εκει megafactory δεν ειναι τυχαίο... κατι θα τους εδωσε ο κινέζος...
Μεχρι τα μεσα Απριλίου περισσότερο είχε... -
@spi_duster said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
@nmsm2 said in TESLA FORUM:
@jamesd said in TESLA FORUM:
Αυτό που λέει ο @nmsm2 είναι μεγάλη αλήθεια, ωστόσο ποτέ τα πράγματα δε είναι τόσο αυτονόητα, το κόστος χρήσης ας πούμε πρέπει να μπει στην εξίσωση που μπορεί να σου αλλάξει τα παραπάνω με τα οποία συμφωνώ. Βέβαια αν θέλεις να είσαι οικονομικά ασφαλής ακολουθείς τον κανόνα.
Φυσικά και θα συμπεριλάβουμε και το κόστος χρήσης. Η πλειονότητα αγοράζει με οριακές δυνάμεις την X1, gla λ.χ. και μετά παραπονιέται για το κόστος ασφάλισης, συντήρησης κλπ. Ξεχνά όμως ότι όταν δίνεις 40-50Κ για αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτεις και τη σχετική ρευστότητα να το συντηρήσεις, δηλαδή πρέπει να έχει αποταμιευμένη ρευστότητα τουλάχιστον 100Κ. Ξεχασμένες αρχές της λαϊκής σοφίας στον βωμό της επίδειξης και της αυτοεπιβεβαίωσης ότι είσαι δήθεν επιτυχημένος επειδή κατάφερες και αγόρασες αυτοκίνητο των 40Κ υπό τον τρόμο μην σε τρακάρει κάποιος ή της συντήρησης κλπ. Ευτυχώς υπάρχει το leasing και οδηγεί ο κόσμος τα απωθημένα του με το ανάλογο κόστος φυσικά (φόρο κλπ).
Επίδειξη η αγορα οικογενειακού ΙΧ 40 k ;
Υπάρχουν ακόμα τέτοιες αντιλήψεις ;
ΉμαρτονΑν οι γυρω σου εχουν hyundai accent του 2003...
Δηλαδή αν θελήσω να αλλάξω αυτοκίνητο να πάω γραμμή σε μάντρα για μετάχ ώστε να μη τραβώ τα βλέμματα. Α οκ.
Να σου παρω δωρο ενα pongo stick γιατι εισαι πολυ καλος να πηδας σε συμπερασματα.
Μη μου πάρεις και πέσει ο προϋπολογισμός σου έξω. Ότι θέλω και το φτάνω το παιρνω μόνος.
-
-
Που το ξέρεις οτι δεν έχει ήδη ψωνίσει ?
Το έχει πλύνει;
-
Model 3 Long Range RWD now available in the US
-
Ακόμα περιμένουμε από τον χρήστη @dettol να μας παραθέσει στατιστικά αυτονομίας του model y LR με δύο ή ένα μοτέρ, και ένα γενικότερο review του sexy knob, ευχαριστώ!
-
Ακόμα περιμένουμε από τον χρήστη @dettol να μας παραθέσει στατιστικά αυτονομίας του model y LR με δύο ή ένα μοτέρ, και ένα γενικότερο review του sexy knob, ευχαριστώ!
πλακα στην πλακα, με αυτονομια και καταναλωση εχω σταματησει να ασχολουμαι. Ξερω οτι με καλυπτει ο,τι και αν θελησω να κανω.
Lifetime με 16.000km ειμαι στα 172wh/km ή 17.2kwh/100km (το οποιο επιτρεπει πιο ευκολους υπολογισμους).Ενδεικτικα μερικες διαδρομες. Περιγιαλι - αθηνα, 100km, 97km/h μεσος ορος 183wh/km (ac, 1 ατομο)
νεμεα-αθηνα, 106km/h, 5 ατομα, 229wh/km
αθηνα - ναυπακτος, 108km/h, 4 ατομα, 193wh/km
ενδιαφερον εχουν και τα ακολουθα, λογω υψομετρικων διαφορων
αταλαντη - καρπενησι, 5 ατομα, 69km/h (η διαδρομη ηταν βραδυ και πηγαινα αργα στις στροφες στα βουνα), 223wh/kmπορτο χελι - αθηνα, 79km/h, με ανεβα-κατεβα, 5 ατομα, 184wh/km
Νομιζω πρεπει να ειμαι γυρω στο +20% απο 3αρι στην καταναλωση. Ισως ακομα περισσοτερο οσο ανεβαινει η ταχυτητα και η αεροδυναμικη διαδραματιζει ακομα σημαντικοτερο ρολο.
Απο το sexy knob εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος. Μαλιστα το χρησιμοποιω περισσοτερο απο οσο νομιζα. Το ειδε φιλος και σχολιασε οτι ταιριαζει πολυ ωραια με τον υπολοιπο διακοσμο.
Δοκιμασα 1-2 φορες την απενεργοποιηση του μπροστινου μοτερ αλλα σε ταξιδι δεν ειδα σημαντικη διαφορα. Το ειχα συζητησει λιγο στο τσατ και μου ειχαν πει οτι μαλλον απενεργοποιειται το μπροστινο μοτερο οταν πας με σταθερη ταχυτητα (πχ σε ταξιδι) οποτε ισως για αυτον τον λογο δεν υπηρχανδιαφορες. Μεσα στην πολη ειδα λιγο διαφορα, αλλα σε συνθηκες πολης δεν με ενδιαφερει η καταναλωση αφου οποτε θελω φορτιζω σπιτι μου.
Χρησιμοποιω παρα πολυ το ανοιγμα-κλεισιμο καθρεφτων και το fan speed. Οντως οταν πιανουν οι ζεστες, το auto, δεν κανει καλη δουλεια και χρειαζεται να δωσεις λιγο ενταση αυξανοντας fan speed (χωρις να κατεβασεις θερμοκρασια).Το battery precondition δουλευει αψογα. Το δοκιμασα στους νεους 180αρηδες incharge εξω στο σπαθοβουνι (κατευθυνση προς αθηνα). Εφτασα με 32% και "ζεστος". Με το που κουμπωσα ειδα κατευθειαν 166kw. Πηρα 11kwh μεσα σε 5', ξεκουμπωσα στο 46% και ενω εδειχνε ισχυ φορτισης 126kw
ΥΓ: υποψιν οτι εχω σε αλλο tab ανοιχτο το tessie και βλεπω τα logs. Επομενως, ΟΛΑ τα νουμερα που ανεφερα ειναι ακριβεστατα
ΥΓ2: ολα αυτα αφορουν MYLR, με 19'' τροχους και caps on
YΓ3: οταν αποκτησει συμβατοτητα το knob με τα highland 3αρια σας, το προτεινω ανεπιφυλακτα. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρειτε και αλλους τροπους να το χρησιμοποιησετε. Μπορεις να το συνδυασεις και με βαση κινητου πισω απο το τιμονι, ωστε να κανεις το κινητο καντραν
-
Διάβασα όλο αυτό και σκέφτηκα…ρε φούστη μου, για να κυκλοφορείς με ηλεκτρικό και δη Tesla πρέπει να έχεις τελειώσει ΜΙΤ….
-
@kkostask said in TESLA FORUM:
Διάβασα όλο αυτό και σκέφτηκα…ρε φούστη μου, για να κυκλοφορείς με ηλεκτρικό και δη Tesla πρέπει να έχεις τελειώσει ΜΙΤ….
μπα, ειναι ολα πολυ απλα. kwh ειναι η ενεργεια ("καυσιμο) και kw η ισχυς (για φορτιση το χρησιμοποιουμε συνηθως). Απαξ και κανεις αυτον τον διαχωρισμο, ολα ειναι ξεκαθαρα, οταν ξερεις και ποση ενεργεια "χωραει" η μπαταρια σου. Η δικια μου ειναι πχ 77kwh
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@kkostask said in TESLA FORUM:
μπα, ειναι ολα πολυ απλα. kwh ειναι η ενεργεια ("καυσιμο) και kw η ισχυς (για φορτιση το χρησιμοποιουμε συνηθως). Απαξ και κανεις αυτον τον διαχωρισμο, ολα ειναι ξεκαθαρα, οταν ξερεις και ποση ενεργεια "χωραει" η μπαταρια σου. Η δικια μου ειναι πχ 77kwh
Ναι βρε, τα ξέρω…αλλά λίγο τα precondition, λίγο το sexy knob λίγο η λοιπή ορολογία όσο να’ναι φαντάζομαι τους αδαείς με την τεχνολογία τι ζόρι θα τραβήξουν ή ακόμα και πόσοι θα ασχοληθούν…
TESLA FORUM