-
@cirus said in ΑLFA ROMEO FORUM:
@dublin said in ΑLFA ROMEO FORUM:
@panormus772 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Τον κινητήρα με τα 160 άλογα που τον βρήκανε;
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
https://www.newsauto.gr/news/dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5t-hybrid-160-ps/
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
Ειναι όμορφη πολύ αλλά το puma είναι καλύτερο, δεν θα το αντάλασσα και με τα ίδια
και είναι κρίμα πραγματικά να είναι η κορυφαια εκδοση της tonale μονο με 160 Hp!!!! ελπίζω να βγαλουν στο μέλλον αλλη εκδοση καλύτερη
Μου αρεσει πολύ σε εμφανιση δεν λέω αλλά σε οδήγηση το puma πρέπει να είναι καλύτερο. και δεν το λέω μόνο για τα άλογα αλλά για όλο το στησιμο/ταυτοτητα.
Για την Stelvio ναι!!!!! αλλα για την tonale με τις υπάρχουσες εκδόσεις είναι ΟΧΙ
Δεν είναι η κορυφαία, η μικρότερη έκδοση είναι με τα 160.
Τα reviews τα διαβάζει κανείς;?! Στην κορυφή της Γερμανοκρατούμενης κατηγορίας του λένε..
Είναι άλλη κατηγορία από το Puma, θα συγκριθεί με το Brennero (που θα ονομαστεί αλλιώς όμως!) όταν βγει
"υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε και ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.2 τούρπο να αποδίδει τούλαχιστον 160 ίππους και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις της Punch."
Γενικά παρατηρώ έναν σνομπισμο για την προσπάθεια που κάνει η Stellantis να επιβιώσουν διάφορες μάρκες που είχαν πεθάνει - και δεν το ήξεραν (Lancia) ή έβγαζαν το επιθανάτιο ρόγχο (Alfa) ή είχαν χάσει την στόχευσή τους - και τις πωλήσεις - στην Ευρώπη (Jeep).
Η τελειωμένη Lancia είχε πουλήσει κάνα 2 χρόνια ΜΟΝΟ με την παλιά Y και ΜΟΝΟ Ιταλία περισσότερο από όσο είχε πουλήσει ΟΛΗ η Alfa στην Ευρώπη μαζί. Για φούντο και οι 2, μάλιστα για την Lancia είχε παρθεί και η απόφαση. Προτιμούσατε δηλαδή την προηγούμενη κατάσταση;
Ότι μπορεί να κάνει το τμήμα θα το κάνει, τι σημαίνει δεν είναι κανονική Alfa; Ο στόχος είναι να παραμείνουν οδηγοκεντρικες και σπορ κατασκευές, απλά όχι πολύ μαζικές όπως ήταν στο παρελθόν και με αρκετές premium στοιχεία, μάλλον να κοντραριστουν με BMW/Audi αλλά θα έχουν και ένα B suv μοντέλο για όποιον θέλει να μυριστει την μάρκα σε λογικότερη τιμή και κατηγορία.
-
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..Έτσι πρέπει να λέει το press kit της ελληνικής αντιπροσωπεάις, γιατί το ίδιο γράφουν και οι 4Τ και το Drive. Βλέπω στην Wikipedia ότι στο εξωτερικό υπάρχει ντίζελ 2.2 με 160 άλογα, που μάλλον δεν ήρθε ποτέ εδώ. Υπάρχει ακόμα και μια έκδοση με 136 άλογα, μόνο για λίγες αγορές και για φορολογικούς λόγους.
@civil357 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Ε το έργο του συγκεκριμένου φλ το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές. Αυτές οι επιφανειακές αλλαγές, ενώ έχουν έτοιμες τις λύσεις, σημαίνει ότι παρατάνε τα μοντέλα και αυτά θα φυτοζωουν μέχρι κάποια στιγμή να ανακοινώσουν τη λήξη της παραγωγής τους.
Μακάρι η μάρκα να βγάλει όσα πιο πολλά μοντέλα μπορεί, ας είναι μεταμφιεσμένα γαλλικά, ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα. Ήλπιζα να διατηρούσε την πλατφόρμα που έβγαζε διαφορετικά μοντέλα, αλλά δυστυχώς την παρατά.Είναι γνωστό ότι οι Giulia/Stelvio οδεύουν προς το τέλος της ζωής τους και ότι θα αντικατασταθούν από αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Για αυτό και δεν προχώρησαν σε μεγαλύτερες αλλαγές.
ΥΓ: Η μικρότερη Tonale έχει 130 άλογα.
-
Ότι μπορεί να κάνει το τμήμα θα το κάνει, τι σημαίνει δεν είναι κανονική Alfa;
Ναι ένα Πεζώ με άλλο σήμα δεν είναι κανονική Άλφα....όπως δεν ήταν και ένα Φίατ με άλλο σήμα. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Αγαπάς Στελάντις αλλά και λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.
-
Ήταν γνωστό, συμφωνώ, αλλά δώσε του μια τελευταία ευκαιρία, γιατί επιμένω ότι οι λύσεις είναι έτοιμες χωρίς καμία κοπτοραπτικη .
Δουβλινε, από μέρους μου κανένα σνομπισμο. Το αντίθετο δε θεωρώ τις άλφα τίποτα το εξωπραγματικό, δεν έχω κανένα πρόβλημα είτε τα μικρά τα λένε mito ή τώρα πια brennaro, ή όπως αλλιώς. Δεν έχω κανένα θέμα οποιοδήποτε μοντέλο της να μοιράζεται λύσεις με άλλα ομοσταυλα. Απλά το δίδυμο που οδεύει προς απόσυρση ήταν κάτι άλλο, μακάρι να του έδιναν μια τελευταία ευκαιρία και να μην το άφηναν να χαροπαλευει. Μακάρι να αντικατασταθεί με κάτι παρόμοιο σε ουσία.
Πετρέλαιο στα 160 ανέκαθεν υπήρχε απλά στη stelvio , έβγαινε μόνο πισωκίνητο. Το είχε σίγουρα στο διαμορφωτή και η ελληνική αντιπροσωπεία, αλλά η διαφορά τιμής το καθιστούσε σχεδόν ανούσιο.
-
@fanis75 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Ότι μπορεί να κάνει το τμήμα θα το κάνει, τι σημαίνει δεν είναι κανονική Alfa;
Ναι ένα Πεζώ με άλλο σήμα δεν είναι κανονική Άλφα....όπως δεν ήταν και ένα Φίατ με άλλο σήμα. Πως να το κάνουμε δηλαδή. Αγαπάς Στελάντις αλλά και λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει.
Κοίτα, είχαμε και Fulvia και φτάσαμε μέχρι την Dedra στα γεράματα του πατρός (που οκ, πάλι δεν το έλεγες κανονική Lancia). Αυτή είναι η πατροπαράδοτη μάρκα (κυριολεκτικά). Μετά έπαιξα PSA/Ford κυρίως. Θα βρουν λύσεις και θα γίνουν διαφορετικά, έστω και λίγο. Άλλη στόχευση το Avenger, άλλη το Punto που ακούγεται, άλλη το Aircross που έρχεται σε 2 χρόνια, άλλη το Brennero..θα δούμε, αλλά το κάτι είναι πάντα καλύτερο από το τίποτα!
Για εμένα είναι πολύ σημαντικό που μάλλον θα μου δωθεί η ευκαιρία να ξαναεχω Lancia, και που η Alfa δεν πάει για φούντο.. ακόμη.. προτιμώ να έχω μεσοβεζικες επιλογές παρά να πάρω ID!!
-
Όσο και ν'αγαπώ Alfa και Lancia (και γενικά τα ιταλικά), δε γίνεται να έχεις και Peugeot/Αlfa και DS/Lancia για να αντιμετωπίσεις τον ξένο -γερμανικό κυρίως- ανταγωνισμό. Πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη..
Λογικότατα κι ορθά σκεπτόμενοι στην Stellantis, θα φροντίσουν τα "παιδιά" τους πρώτα αντί για τα "ανήψια" τους. Μόνο η Jeep είναι κάτι ξεχωριστό -και σωστά θα την κρατήσουν-, που μπορεί να καλύψει ένα κενό στον όμιλο.
Αυτή νομίζω είναι κι η πιο λογική κατάληξη,έχοντας ήδη Fiat,Citroen,Opel,Peugeot,DS και Jeep (Maserati παίζει σε άλλο ταμπλώ).. -
Η αλήθεια ειναι ότι λείπει από την αγορά η Lancia. Μας έχουν τρελάνει με τις μαύρες οροφες και τις μεγάλων ιντσών ζάντες κτλ.
Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα με γούστο και μέτρο στην αισθητική τους.
Κάποιοι θέλουν απλή νεοκλασική πολυτέλεια και κανείς πλέον δεν την προσφέρει.
Εδώ η lancia lybra του 1999!!!! Η λιμουζίνα του φτωχού
-
@cirus said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
https://www.newsauto.gr/news/dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5t-hybrid-160-ps/
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
Ειναι όμορφη πολύ αλλά το puma είναι καλύτερο, δεν θα το αντάλασσα και με τα ίδια
και είναι κρίμα πραγματικά να είναι η κορυφαια εκδοση της tonale μονο με 160 Hp!!!! ελπίζω να βγαλουν στο μέλλον αλλη εκδοση καλύτερη
Μου αρεσει πολύ σε εμφανιση δεν λέω αλλά σε οδήγηση το puma πρέπει να είναι καλύτερο. και δεν το λέω μόνο για τα άλογα αλλά για όλο το στησιμο/ταυτοτητα.
Για την Stelvio ναι!!!!! αλλα για την tonale με τις υπάρχουσες εκδόσεις είναι ΟΧΙ
Δεν είναι η κορυφαία, η μικρότερη έκδοση είναι με τα 160.
Τα reviews τα διαβάζει κανείς;?! Στην κορυφή της Γερμανοκρατούμενης κατηγορίας του λένε..
Είναι άλλη κατηγορία από το Puma, θα συγκριθεί με το Brennero (που θα ονομαστεί αλλιώς όμως!) όταν βγει
"υπάρχει ενδεχόμενο να δούμε και ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.2 τούρπο να αποδίδει τούλαχιστον 160 ίππους και να συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με επτά σχέσεις της Punch."
Γενικά παρατηρώ έναν σνομπισμο για την προσπάθεια που κάνει η Stellantis να επιβιώσουν διάφορες μάρκες που είχαν πεθάνει - και δεν το ήξεραν (Lancia) ή έβγαζαν το επιθανάτιο ρόγχο (Alfa) ή είχαν χάσει την στόχευσή τους - και τις πωλήσεις - στην Ευρώπη (Jeep).
Η τελειωμένη Lancia είχε πουλήσει κάνα 2 χρόνια ΜΟΝΟ με την παλιά Y και ΜΟΝΟ Ιταλία περισσότερο από όσο είχε πουλήσει ΟΛΗ η Alfa στην Ευρώπη μαζί. Για φούντο και οι 2, μάλιστα για την Lancia είχε παρθεί και η απόφαση. Προτιμούσατε δηλαδή την προηγούμενη κατάσταση;
Ότι μπορεί να κάνει το τμήμα θα το κάνει, τι σημαίνει δεν είναι κανονική Alfa; Ο στόχος είναι να παραμείνουν οδηγοκεντρικες και σπορ κατασκευές, απλά όχι πολύ μαζικές όπως ήταν στο παρελθόν και με αρκετές premium στοιχεία, μάλλον να κοντραριστουν με BMW/Audi αλλά θα έχουν και ένα B suv μοντέλο για όποιον θέλει να μυριστει την μάρκα σε λογικότερη τιμή και κατηγορία.
μεχρι να βγει η Plug in είναι
εγώ δεν σνομπάρω, τουναντίων είμαι υπερ και χαίρομαι! ελπιζω να τα παει καλά στις πωλήσεις όπως και η delta!!! ακόμα και αμιγως ηλεκτρικές τις θέλω και τς 2
-
Είναι πολύ σοβαροί για την Alfa, είναι αυτοκινητακηδες, όχι τίποτα φλωροι των γραφείων και των χρηματιστηρίων που είχε γεμίσει τον τόπο η FCA..
Ο Imparato επίσης είναι ο άνθρωπος που έσωσε την Peugeot και την οδήγησε σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο που διανύει τώρα. Αυτός ήθελε να πάρει στον νέο όμιλο την Alfa, σαν προσωπικό project. Δεν κάνει τώρα καριέρα, την έκανε, και ανέλαβε αυτό το πόστο που ξεκάθαρα είναι μία "συναισθηματική" απόφαση, όχι εμπορική, ούτε επαγγελματική, ούτε τίποτα.
-
Είναι πολύ σοβαροί για την Alfa, είναι αυτοκινητακηδες, όχι τίποτα φλωροι των γραφείων και των χρηματιστηρίων που είχε γεμίσει τον τόπο η FCA..
Η FCA μας έδωσε όμως την πλατφόρμα Giorgio. Ελπίζω να συνεχίσουν σε αυτό το στυλ, τουλάχιστον στα μεγάλα μοντέλα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Stellantis (Elkann), θα το φροντίσει.
-
Στο τεστ τους, που θεωρώ πολύ καλύτερο από το Ισπανικό, πήγε κατευθείαν κορυφή στην κατηγορία του.
-
Αυτή τη Giulietta την αγόραζα πάντως...την χονδρόTonale με τίποτα...
-
Και του είπα τού συντέκνου να μην αρθρογραφεί μετά τις μεσημεριανές ρακές...
Τι μοντέλο είναι αυτό???
-
@georgekn said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Και του είπα τού συντέκνου να μην αρθρογραφεί μετά τις μεσημεριανές ρακές...
Τι μοντέλο είναι αυτό???
Αυτό το … άρθρο δεν μπορεί να είναι μόνο από ρακές!δεν πέτυχε τίποτα! Το συγκεκριμένο είναι (ήταν) ένα 156giugaro 4κύλινδρο (μάλλον 1,8) στο οποίο έβαλαν τουρμπίνα και 4 κίνηση μαζί με προσαρμογές στην ανάρτηση και ένα περί ορέξεως body kit. Ούτε συλλεκτικό, ούτε GTA ούτε GTA-m!!
-
-
Ρε φτιάξτε κανα νέο Mito , νέα Guillieta αν όχι στα πρότυπα της Guillia/stelvio έστω στης Tonale που οδηγικά είναι πάρα πολύ καλή.
Από SUV βρωμάει η αγορά, και η Tonale απάτη πάει , ή Χ1 ή 3008 θα πάρει κάποιος στα ίδια χρήματα.
Ενώ για πανέμορφα supermini και C hatch με σχεδιαστική φιλοσοφία ΑR και μάλιστα με 10 χρόνια μπροστά design όπως έκανε κάποτε η Toyota με το CHR διψάει η αγορά αυτή την στιγμή.
Άλλο ένα BSUV στα τόσα που κυκλοφορούν τι να προσφέρει, όταν μάλιστα θα το φάει λάχανο ο εσωτερικός ανταγωνισμός του ομίλου.
Ενώ ένα νέο πανέμορφο τετραπορτο μικρομέγαλο νέο Mito θα ήταν τεράστια είδηση.
Το ίδιο και ένα νέο πανέμορφο c hatch AR.
Και μην σου πω και sportwagon εκδόσεις και στα δύο , ακόμη και στο Mito όπως έκανε κάποτε με το clio η Renault.
Το ιδανικό αμαξάκι για οικογένειες με ένα έως δύο μικρά παιδιά τώρα που παγκοσμίως σφίγγουν οι κώλοι στους μικρούς και μεσαίους εισοδηματικά.Και στο c hatch έκδοση sportwagon σε στυλ shooting brake μάλιστα, να τρέχουν τα σάλια ποτάμια στην παρουσία του.
Μέχρι και νεφρό θα πουλήσουν για να τα αποκτήσουν οι απανταχού Alfisti που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη εδώ και πολλά χρόνια.
-
@vagkirk said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Ρε φτιάξτε κανα νέο Mito , νέα Guillieta αν όχι στα πρότυπα της Guillia/stelvio έστω στης Tonale που οδηγικά είναι πάρα πολύ καλή.
Άλλο ένα BSUV στα τόσα που κυκλοφορούν τι να προσφέρει, όταν μάλιστα θα το φάει λάχανο ο εσωτερικός ανταγωνισμός του ομίλου.
Πως να τα φτιάξουν αυτά? Πεθανε η ΑΡ εδώ και χρόνια και πλέον με το ρεζίλι της PSA, απλά ειναι Πεζώ με άλλο σήμα και τίποτα περισσότερο. Οπότε φτιάχνουν ό,τι υπάρχει σε διαθέσιμη πλατφόρμα και ό,τι εμπορικά πάει καλά (= SUV).
-
Ο όμιλος Stellantis πραγματικά απογοητεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Για κάθε ενδιαφέρουσα ιδέα έχει και 10 αηδίες μαζί που προσφέρει.
Για να μη μιλήσουμε για αξιοπιστία... -
απλά ειναι Πεζώ με άλλο σήμα
Ποια σημερινή Alfa έχει την παραμικρή σχέση με Peugeot?
-
@realzeus said in ΑLFA ROMEO FORUM:
απλά ειναι Πεζώ με άλλο σήμα
Ποια σημερινή Alfa έχει την παραμικρή σχέση με Peugeot?
Ίσως η tonale, από τις άλλες ευτυχώς καμία!
Δυστυχώς δεν μπορώ να αγοράσω καμία, ούτε από τις λίγο πιο παλιές!
ΑLFA ROMEO FORUM