-
Φανη δεν εχεις αδικο αλλα δεν εβρισκα τιποτα για εδω Ελλαδα τι να κανω; Επισης οι τυποι στο αμερικανικο φορουμ δεν το ανεφεραν ως κατι φυσιολογικο αλλα ως κατι εντελως παραλογο. Δεν ξερω εαν επεσα στην περιπτωση απλα γιατι και πολλα ατομα εκει περα ελεγαν οτι αλλου κανεις αλλαγη φθηνοτερα.
Οπως και να εχει το 2-2,5 κατοσταρικα που ακουσα μου φανηκε φυσιολογικο ποσο και μεσα στα πλαισια αυτου που επιθυμουσα να ακουσω!
Οποτε μενει να παω απο εκει να το οδηγησω και να δω τι τυχον εκπτωση μπορει να υπαρξει ωστε αναλογως να κινηθω με την διαμορφωση του.
Οτι αλλο εχετε να προτεινετε / συμβουλεψετε ευπροσδεκτο!
Και παλι ευχαριστω πολυ!
-
...
Απλα με το θεμα του κοστους συντηρησης θέλω να δω τι παιζει και τι πρεπει να περιμενω καθως και την αξιοπιστια. Και εδω οι απαντησεις στο θεμα της αξιοπιστιας φαινεται να συμβαδιζουν με αυτα που διαβαζω εκει εξω, αλλα με το κοστος συντηρησης εχω δει κατι θεοτρελα νουμερα και με ανησυχουν. Μπηκα σε ενα φορουμ αμερικανικο δε, που εβλεπα καποιους να πετανε κατι νουμερα 300 ακομη και 400 δολλαρια για μια απλη αλλαγη λαδιων! Πρεπει να εχω μια εικονα γι αυτο το θεμα και δεν ξερω κατα ποσο εκει στην αντιπροσωπια θα ειναι ειλικρινεις σε αυτα που θα μου πουν προκειμενου να πουλησουν το αμαξι. Φυσικα και θα κανω την ερωτηση βεβαια, αλλα πιστευω εδω θα παρω ειλικρινεις απαντησεις.
Έτσι είναι η φάση και στην κεντρικο-δυτικη Ευρώπη. Δεν θα είναι 300-400 αλλά 200-250 € δεν είναι παράλογα νούμερα για μια αλλαγή λαδιών. Η Ελλάδα ( βαλκάνια; ) με τις τιμές της και τα συνεργεία είναι πολύ ιδιαίτερη.
-
Οπως και να εχει το 2-2,5 κατοσταρικα που ακουσα μου φανηκε φυσιολογικο ποσο και μεσα στα πλαισια αυτου που επιθυμουσα να ακουσω.
Το κοίταξα επί τούτου εχτές. ΝΟΕ'20 τα τυπικά+φίλτρο πετρελαίου+φίλτρο Α/C 240 ευρώ.
-
"H Alfa ποτέ δεν πεθαίνει" ή "κουφάλα νεκροθάφτη, δε θα πεθάνουμε ποτέ"
-
Το βάζω εδώ, αν και θα ταίριαζε και στον σχολιασμό άλλων χωρών.
Ο Ντράγκι οδηγούσε πασσάτ στέισον, ενώ η Μελόνι πήγε με Τζούλια, όπως και θα έπρεπε.
Απλά του Ντράγκι ήταν μάλλον παροχή από τον εργοδότη το αμάξι...
-
-
Facelift ουσιαστικά...τίποτα νέο.
-
Όχι απλά τίποτα, αλλά δυστυχώς λευκή πετσέτα από την αγαπημένη μάρκα.
Καμία υβριδικοτητα στα κινητήρια σύνολα ενώ υπάρχει διαθέσιμο το σύστημα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η μεγάλη αδερφή η Maserati, έχει κουμπώσει ελαφρά υβριδικά στο δίλιτρο βενζίνης και ότι έχει κουμπώσει και phev, στην πλατφόρμα.
Κοινώς δυστυχώς επικράτησαν οι λογιστές και το παράτησαν το δίδυμο των μοντέλων.....
-
Καλά.. face lift είναι, τι περιμένατε;
Σε λίγο όμως η Αλφα θα έχει περισσότερα μοντέλα από τη Ford στην Ευρώπη..αν είναι παραίτηση αυτό..
-
@dublin said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Τον κινητήρα με τα 160 άλογα που τον βρήκανε;
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε.. -
@panormus772 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
https://www.newsauto.gr/news/dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5t-hybrid-160-ps/
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
-
Καλά.. face lift είναι, τι περιμένατε;
Σε λίγο όμως η Αλφα θα έχει περισσότερα μοντέλα από τη Ford στην Ευρώπη..αν είναι παραίτηση αυτό..
Είναι face lift, και δεν επιλέγει να κουμπώσει υβριδικά κινητήρια σύνολα τα οποία βασίζονται στον κινητήρα που ήδη χρησιμοποιεί και που τα δίνει στην ίδια πλατφόρμα με άλλο σήμα.
Ε αυτό σημαίνει ότι παρατά την πλατφόρμα και τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή και που τη διαφοροποιουσαν ουσιαστικά μετά από πολλά χρόνια. Δε το λες και πρόοδο και ειλικρινά φαντάζομαι κανένα φίλο της εταιρείας δε τον ενδιαφέρει αν θα έχει πληρέστερη γκάμα από τη ford ή όχι, αλλά η ουσία των μοντέλων.
-
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
Aφού γράφουνε για τη Giulia και Stelvio. Δεν μπαίνει αυτός στην πλατφόρμα Giorgio. Μόνο ένας diesel με 190 υπάρχει στις Giulia/Stelvio. Μπλέξανε τα μπούτια τους...
-
Αυτό δεν λέει κάτι. Απλά θα είναι άλλο ένα πεζώ με διαφορετικό σήμα...αυτό δεν είναι άλφα ρομέο!
-
Δεν ξέρω πόσα περισσότερα μοντέλα έχει η AR σε σχέση με την Ford, αλλά η Ford έχει πουλήσει 17 φορές περισσότερα αμάξια.
Και ναι, έχει πει η AR ότι την ενδιαφέρει το profitability και όχι ο αριθμός πωλήσεων, αλλά με 21000 αμάξια στην Ευρώπη σε 9 μήνες, πόσο επικερδής είναι δηλαδή; -
Βρήκα αυτό.
"Engines that are confirmed – though availability depends on the market – include a new 158 hp (160 PS) turbodiesel with rear-wheel drive and a 207 hp (210 PS) diesel and 276 hp (280 PS) turbocharged 2.0-liter petrol motor, both with all-wheel drive."
Πάντως υπερβολικά πεσσιμιστες σας βρίσκω, δηλαδή καλύτερα τα Corolla που έχει γεμίσει ο κόσμος..ή να έμενε στην Fiat που ψοφαγε σιγά σιγά.. μία χαρά είναι και θα βρει τον δρόμο της.
-
@super-t said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Δεν ξέρω πόσα περισσότερα μοντέλα έχει η AR σε σχέση με την Ford, αλλά η Ford έχει πουλήσει 17 φορές περισσότερα αμάξια.
Και ναι, έχει πει η AR ότι την ενδιαφέρει το profitability και όχι ο αριθμός πωλήσεων, αλλά με 21000 αμάξια στην Ευρώπη σε 9 μήνες, πόσο επικερδής είναι δηλαδή;Καλά, αυτό κατάλαβες; Ότι πουλάει περισσότερο από την Ford;! Εδώ λέμε η Ford πουλάει ενάμιση μοντέλο Ελλάδα, μία mainstream μαζική (η πρώτη..) εταιρεία, και είναι παρατημένη η Alfa που έβγαλε μόλις 2 FL και έχει καινούργιο μοντέλο και θα βγάλει στην πιο hot κατηγορία του χρόνου B suv;!
https://www.carexpert.com.au/car-news/alfa-romeo-profitable-again-future-secured
1 χρόνο είναι Stellantis και ήδη έγινε ένα νοικοκυρεμα, σε 4-5 χρόνια θα έχουμε μια ευρύτερη εικόνα.
-
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Αυτόν;
Ειναι όμορφη πολύ αλλά το puma είναι καλύτερο, δεν θα το αντάλασσα και με τα ίδια
και είναι κρίμα πραγματικά να είναι η κορυφαια εκδοση της tonale μονο με 160 Hp!!!! ελπίζω να βγαλουν στο μέλλον αλλη εκδοση καλύτερη
Μου αρεσει πολύ σε εμφανιση δεν λέω αλλά σε οδήγηση το puma πρέπει να είναι καλύτερο. και δεν το λέω μόνο για τα άλογα αλλά για όλο το στησιμο/ταυτοτητα.
Για την Stelvio ναι!!!!! αλλα για την tonale με τις υπάρχουσες εκδόσεις είναι ΟΧΙ
-
Βρήκα αυτό.
"Engines that are confirmed – though availability depends on the market – include a new 158 hp (160 PS) turbodiesel with rear-wheel drive and a 207 hp (210 PS) diesel and 276 hp (280 PS) turbocharged 2.0-liter petrol motor, both with all-wheel drive."
Πάντως υπερβολικά πεσσιμιστες σας βρίσκω, δηλαδή καλύτερα τα Corolla που έχει γεμίσει ο κόσμος..ή να έμενε στην Fiat που ψοφαγε σιγά σιγά.. μία χαρά είναι και θα βρει τον δρόμο της.
Δηλ. τέλος ο τούρμπο βενζίνης 2.0 με 200hp κι ο diesel με τα 190hp,μειώνεται στα 160hp..
Mάλιστα.. καλά θα πάει κι αυτό...
-
Είμαι από αυτούς τους βλαμμενους που έχω κόλλημα με τη μάρκα, δυστυχώς....
Ε το έργο του συγκεκριμένου φλ το έχουμε ζήσει πάρα πολλές φορές. Αυτές οι επιφανειακές αλλαγές, ενώ έχουν έτοιμες τις λύσεις, σημαίνει ότι παρατάνε τα μοντέλα και αυτά θα φυτοζωουν μέχρι κάποια στιγμή να ανακοινώσουν τη λήξη της παραγωγής τους.
Μακάρι η μάρκα να βγάλει όσα πιο πολλά μοντέλα μπορεί, ας είναι μεταμφιεσμένα γαλλικά, ειλικρινά δεν έχω πρόβλημα. Ήλπιζα να διατηρούσε την πλατφόρμα που έβγαζε διαφορετικά μοντέλα, αλλά δυστυχώς την παρατά. Μακάρι τα πολλά μοντέλα να της φέρουν κερδοφορία και να βγάζει μοντέλα σαν αυτά που παρατά.
ΑLFA ROMEO FORUM