-
Λοιπόν για πες τώρα.... Το νιώθεις το βάρος στην άλφα; Δηλαδή οκ είναι άλφα αλλά είναι και suv. Νιώθεις να έχει μεγάλες διαδρομές η ανάρτηση;
-
@manast said in Alfa Romeo:
facebook το κάναμε το νήμα.
οντως αλλα κλαιν.
Εσυ έχεις ΑΜΑΞΑΡΑ τα υπόλοιπα είναι απλά συζήτηση καφενιακή ή facebookικη όπως τα γραφεις να έχουμε να λέγαμε
-
@lap said in Alfa Romeo:
Λοιπόν για πες τώρα.... Το νιώθεις το βάρος στην άλφα; Δηλαδή οκ είναι άλφα αλλά είναι και suv. Νιώθεις να έχει μεγάλες διαδρομές η ανάρτηση;
Δύσκολη ερώτηση. Δεν έχω εμπειρία από άλλες υλοποιήσεις ιδίου βάρους περίπου. Από λίγο ελαφρύτερα μπορώ να μιλήσω μόνο για την προηγούμενη Χ1, αυτή με το "αρχοντικότερο" κατά τους δημοσιογράφους πάτημα, την πίσω-τετρακίνητη, την οποία και αντικατέστησα με αυτό. Δεν είχα λοιπόν κανένα πρόβλημα και δεν φανταζόμουνα πόσο καλύτερο μπορεί να γίνει. Το "μπροστινό" του αυτοκινήτου, το σύστημα διεύθυνσης δηλαδή είναι απίστευτα καλύτερο-μη συγκρίσιμο. Ο πίσω άξονας συμπεριφέρεται εξίσου και στα δύο, όπως δηλαδή θα ήθελες να γίνει. Υποθέτω επεμβαίνουν και ηλεκτρονικά, αλλά δεν είχα εκπλήξεις ως τώρα, φτου-φτου. Κάποιες φορές με απροσδιόριστες από μένα ακόμα συνθήκες, νομίζω κάποιες κλίσεις στην stelvio είναι μεγαλύτερες από ότι θα ήθελα. Δεν τρομάζουν αλλά τις αντιλαμβάνομαι ως ανεπιθύμητες. Υποθέτω εκεί το βάρος έχει το ρόλο του. Μιλάω για πολύ συγκεκριμένα σημεία διαδρομών που γνωρίζω το πριν και το μετά και υπό συνθήκες ίσως το παρακάνω. Πραγματικά σπάνια. Συνήθως πάω αργά ή συνηθέστερα "ζωντανά" και τότε δεν συμβαίνει τίποτα ενοχλητικό. Περιγράφω μια συνθήκη στα δικά μου άκρα, σπανιότατη, ασφαλή στην εξέλιξή της που όμως με το παλιότερο δεν την είχα. Αρα το βάρος είναι εκεί αφού ρωτάς.
Μια αυθαίρετη δική μου υπόθεση είναι αν μπορούσα να ελέγξω καλύτερα την παρεχόμενη ισχύ χωρίς άκαιρες αλλαγές από το κιβώτιο θα ήταν πιο γλυκό. Τα "αυτάκια" δεν τα έχω ακόμα όσο θέλω. Μαθαίνω ακόμα! -
Ωραία ανάλυση.
Έχεις ηλεκτρομαγνητικά αμορτισέρ;
Γενικά, αυτο είναι το ελάττωμα των suv. Η μεταφορά βάρους σε υψηλότερο σημείο από τα χαμηλά αλλά και την μεγαλύτερη διαδρομή των αναρτήσεων που πολλαπλασιάζουν την αίσθηση αυτή. Και εγώ αυτό νιώθω σε όσα suv έχω οδηγήσει. Βέβαια δεν οδήγησα ποτέ μια alfa suv οπότε δεν έχω άποψη
Εντυπωσιακό όμως το πόσο καλύτερη είναι από τη BMW. Γενικά η άλφα δίνει μεγάλη σημασία στην γεωμετρία του μπροστινού τμήματος και η stelvio φαίνεται να μην είναι εξαίρεση.
-
Εξαιρετικη η επιλογη σου! Ευχομαι πολλα καλα ασφαλη χλμ με υγεια.
-
“Με την Tonale, εισβάλουμε στην κατηγορία των C-SUV που είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη”, ανέφερε. “Στη συνέχεια πρέπει να ολοκληρώσουμε την γκάμα των SUV μας με ένα καινούριο μοντέλο στην best-seller κατηγορία της Ευρώπης. Και αυτό θα συμβεί το 2024”.
Στην Πολωνία τελικά θα φτιάχνουν τα C μοντέλα των Fiat, Alfa και Lancia (πλατφόρμα CMP).
Αμιγώς ηλεκτρικά και "θα φέρουν ήπια υβριδικό σύστημα κίνησης 48V και νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη e-DCT"
Για το μικρό Alfa oι ανταγωνιστές έχουν τεθεί ταπεινά στα Q2 και Countryman.
-
"H Alfa ποτέ δεν πεθαίνει" ή "κουφάλα νεκροθάφτη, δε θα πεθάνουμε ποτέ"

-
Το βάζω εδώ, αν και θα ταίριαζε και στον σχολιασμό άλλων χωρών.
Ο Ντράγκι οδηγούσε πασσάτ στέισον, ενώ η Μελόνι πήγε με Τζούλια, όπως και θα έπρεπε.
Απλά του Ντράγκι ήταν μάλλον παροχή από τον εργοδότη το αμάξι...
-
-
Facelift ουσιαστικά...τίποτα νέο.
-
Όχι απλά τίποτα, αλλά δυστυχώς λευκή πετσέτα από την αγαπημένη μάρκα.
Καμία υβριδικοτητα στα κινητήρια σύνολα ενώ υπάρχει διαθέσιμο το σύστημα, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι η μεγάλη αδερφή η Maserati, έχει κουμπώσει ελαφρά υβριδικά στο δίλιτρο βενζίνης και ότι έχει κουμπώσει και phev, στην πλατφόρμα.
Κοινώς δυστυχώς επικράτησαν οι λογιστές και το παράτησαν το δίδυμο των μοντέλων.....
-
Καλά.. face lift είναι, τι περιμένατε;
Σε λίγο όμως η Αλφα θα έχει περισσότερα μοντέλα από τη Ford στην Ευρώπη..αν είναι παραίτηση αυτό..
-
@dublin said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Τον κινητήρα με τα 160 άλογα που τον βρήκανε;
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε.. -
@panormus772 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
https://www.newsauto.gr/news/dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5t-hybrid-160-ps/
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
-
Καλά.. face lift είναι, τι περιμένατε;
Σε λίγο όμως η Αλφα θα έχει περισσότερα μοντέλα από τη Ford στην Ευρώπη..αν είναι παραίτηση αυτό..
Είναι face lift, και δεν επιλέγει να κουμπώσει υβριδικά κινητήρια σύνολα τα οποία βασίζονται στον κινητήρα που ήδη χρησιμοποιεί και που τα δίνει στην ίδια πλατφόρμα με άλλο σήμα.
Ε αυτό σημαίνει ότι παρατά την πλατφόρμα και τα μοντέλα που βασίζονται σε αυτή και που τη διαφοροποιουσαν ουσιαστικά μετά από πολλά χρόνια. Δε το λες και πρόοδο και ειλικρινά φαντάζομαι κανένα φίλο της εταιρείας δε τον ενδιαφέρει αν θα έχει πληρέστερη γκάμα από τη ford ή όχι, αλλά η ουσία των μοντέλων.
-
@panormus772 said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Χμ.. κάτι ψήνεται..
Ότι να'ναι, απλά για να βγει έτσι ένα άρθρο γράφουνε..https://www.auto-data.net/en/alfa-romeo-tonale-1.5-vgt-160hp-48v-hybrid-tct-45795
Αυτόν;
https://www.newsauto.gr/news/dokimi-alfa-romeo-tonale-1-5t-hybrid-160-ps/
45.000 βρε @cirus το Puma πόσο το δίνεις; Να κοτσαρω και εγώ δέκα χήνες να το πάρουμε το όχημα!
Aφού γράφουνε για τη Giulia και Stelvio. Δεν μπαίνει αυτός στην πλατφόρμα Giorgio. Μόνο ένας diesel με 190 υπάρχει στις Giulia/Stelvio. Μπλέξανε τα μπούτια τους...
-
Αυτό δεν λέει κάτι. Απλά θα είναι άλλο ένα πεζώ με διαφορετικό σήμα...αυτό δεν είναι άλφα ρομέο!
-
Δεν ξέρω πόσα περισσότερα μοντέλα έχει η AR σε σχέση με την Ford, αλλά η Ford έχει πουλήσει 17 φορές περισσότερα αμάξια.
Και ναι, έχει πει η AR ότι την ενδιαφέρει το profitability και όχι ο αριθμός πωλήσεων, αλλά με 21000 αμάξια στην Ευρώπη σε 9 μήνες, πόσο επικερδής είναι δηλαδή; -
Βρήκα αυτό.
"Engines that are confirmed – though availability depends on the market – include a new 158 hp (160 PS) turbodiesel with rear-wheel drive and a 207 hp (210 PS) diesel and 276 hp (280 PS) turbocharged 2.0-liter petrol motor, both with all-wheel drive."
Πάντως υπερβολικά πεσσιμιστες σας βρίσκω, δηλαδή καλύτερα τα Corolla που έχει γεμίσει ο κόσμος..ή να έμενε στην Fiat που ψοφαγε σιγά σιγά.. μία χαρά είναι και θα βρει τον δρόμο της.
-
@super-t said in ΑLFA ROMEO FORUM:
Δεν ξέρω πόσα περισσότερα μοντέλα έχει η AR σε σχέση με την Ford, αλλά η Ford έχει πουλήσει 17 φορές περισσότερα αμάξια.
Και ναι, έχει πει η AR ότι την ενδιαφέρει το profitability και όχι ο αριθμός πωλήσεων, αλλά με 21000 αμάξια στην Ευρώπη σε 9 μήνες, πόσο επικερδής είναι δηλαδή;Καλά, αυτό κατάλαβες; Ότι πουλάει περισσότερο από την Ford;! Εδώ λέμε η Ford πουλάει ενάμιση μοντέλο Ελλάδα, μία mainstream μαζική (η πρώτη..) εταιρεία, και είναι παρατημένη η Alfa που έβγαλε μόλις 2 FL και έχει καινούργιο μοντέλο και θα βγάλει στην πιο hot κατηγορία του χρόνου B suv;!
https://www.carexpert.com.au/car-news/alfa-romeo-profitable-again-future-secured
1 χρόνο είναι Stellantis και ήδη έγινε ένα νοικοκυρεμα, σε 4-5 χρόνια θα έχουμε μια ευρύτερη εικόνα.
ALFA ROMEO FORUM