-
@storm said in SUV/Crossovers Forum:
Φρέσκο ... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327438603-suzuki-jimny
Μάχιμο, παντός καιρού...
Αγρίμι..θα το προτιμούσα αν έμενα δίπλα ακριβώς στο βουνό. Οτιδήποτε έχω κάνει με πάνω από 20 λεπτά οδήγηση είναι βασανιστικό..θα προτιμούσα κάποιο από τα 3θυρα Vitara που είδαμε παραπάνω για γενική χρήση..
-
@dublin said in SUV/Crossovers Forum:
Φρέσκο ... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327438603-suzuki-jimny
Μάχιμο, παντός καιρού...
Αγρίμι..θα το προτιμούσα αν έμενα δίπλα ακριβώς στο βουνό. Οτιδήποτε έχω κάνει με πάνω από 20 λεπτά οδήγηση είναι βασανιστικό..θα προτιμούσα κάποιο από τα 3θυρα Vitara που είδαμε παραπάνω για γενική χρήση..
ναι, τα βιταρα ειναι λιγοτερο μεν αγριμια, αλλα φτανεις καλυτερα οπου ειναι να μπεις σε χωμα και στο χωμα τα 3d ειναι επισης κοντα και δεν τακαρουν ευκολα.
-
Στο trophy εκείνης της εποχής του Drive πάντως θυμάμαι, πως στο 3θυρο έβγαζαν το πίσω καζανάκι γιατί έβρισκε πολύ εύκολα κάτω. Επίσης νομίζω δεν είχε κοντά σε σχέση με το πεντάθυρο.
-
Υπό προϋποθέσεις ένα τέτοιο θα το τσίμπαγα πάντως... Σκέψου @storm να μας φορτώνεις όλους μέσα και να μας πηγαίνεις εκδρομή
-
@que2 said in SUV/Crossovers Forum:
Στο trophy εκείνης της εποχής του Drive πάντως θυμάμαι, πως στο 3θυρο έβγαζαν το πίσω καζανάκι γιατί έβρισκε πολύ εύκολα κάτω. Επίσης νομίζω δεν είχε κοντά σε σχέση με το πεντάθυρο.
Δεν ξέρω πιο trophy λες, πάντως το παλιό Vitara (off road animal) είχε σίγουρα αργά.
-
Δεν ξέρω πιο trophy λες, πάντως το παλιό Vitara (off road animal) είχε σίγουρα αργά.
Το NGV 2006μοντ
-
Το NGV 2006μοντ
Αν θυμάμαι καλά είχε αργά και το 3d. Στο επόμενο μοντέλο νομίζω βγήκαν, γι' αυτό έλεγα ότι "φλωρεψε".
-
Το NGV 2006μοντ
Αν θυμάμαι καλά είχε αργά και το 3d. Στο επόμενο μοντέλο νομίζω βγήκαν, γι' αυτό έλεγα ότι "φλωρεψε".
Αργά είχε το Grand Vitara σε όλες τις εκδόσεις του...
Έβγαινε μέχρι σχεδόν το τέλος του 2005...
Ακολούθησε το New Grand Vitara...
Σε 3θυρο (1600) δεν είχε κοντά αλλά μόνιμη τετρακίνηση...
Σε 5θυρο (δίλιτρο και πάνω) είχε κοντά, όχι με το δεύτερο λεβιεδάκι αλλά με περιστροφικό διακόπτη στο ταμπλώ..
-
@yem said in SUV/Crossovers Forum:
Σκέψου @storm να μας φορτώνεις όλους μέσα και να μας πηγαίνεις εκδρομή
Βρήκες άνθρωπο να (σας) πάει εκδρομή...
-
@yem said in SUV/Crossovers Forum:
Σκέψου @storm να μας φορτώνεις όλους μέσα και να μας πηγαίνεις εκδρομή
Βρήκες άνθρωπο να (σας) πάει εκδρομή...
Έλα βρε, θα σου τραγουδά ο @lap σαν την Βουγιουκλάκη στην καρότσα του φορτηγού
-
Ειχαμε τους δικυκλους αχαρακτηριστους που δεν σεβονται τιποτα, τώρα εχουμε και νεους βλαμμένους
https://www.carandmotor.gr/nea/i-nea-mastiga-ton-dromon-giati-kindyneyoyn-ta-suv
-
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Ειχαμε τους δικυκλους αχαρακτηριστους που δεν σεβονται τιποτα, τώρα εχουμε και νεους βλαμμένους
https://www.carandmotor.gr/nea/i-nea-mastiga-ton-dromon-giati-kindyneyoyn-ta-suv
Στη γειτονιά πάντως κάποιος ξεφουσκώνει λάστιχα σε όποιον παρκάρει σε γωνίες, διαβάσεις κλπ...
-
@pgp737ng said in SUV/Crossovers Forum:
@antonakis said in SUV/Crossovers Forum:
@iceman7 said in SUV/Crossovers Forum:
Στη γειτονιά πάντως κάποιος ξεφουσκώνει λάστιχα σε όποιον παρκάρει σε γωνίες, διαβάσεις κλπ...
Μην πιάσω κανέναν στα πρασα... εγω το αυτόφωρο και αυτος το νοσοκομειο δεν το γλυτώνει...
..κι άμα είναι 1.92 και δάσκαλος Krav;
-
Το ίδιο θα ισχύσει...
Απλά θα αλλάξουν ρόλους σε νοσοκομείο και αυτόφωρο...
-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Είπα να μην ανοίξω ξεχωριστό topic.
Ο πεθερός μου θέλει να αλλάξει την 20ετιας Fabia και μου ανέθεσε να του βρω/προτείνω B-SUV με χειροκίνητο σασμάν, μέχρι 20-21 χιλιάρικα το πολύ.
Μιλάμε για καινούργιο. Δεν θέλει μεταχειρισμένο. Η πληρωμή θα είναι μετρητοίς.
Τα δύο πρώτα που είχα στο μυαλό μου (2008 & Puma), κάηκαν στο φτερό όταν μου είπε το πλαφόν στα χρήματα.
Του πρότεινα λοιπόν Kona 1.0L Turbo 120HP Βενζίνη(εκδόσεις Exclusive & Premium), Yaris Cross 1.5L 125HP Βενζίνη (εκδόσεις Active & Active Plus).
Σε αυτά τα χρήματα παίζει και το Stonic αλλά δεν του αρέσει (ούτε κι εμένα ).
Είπαμε να κοιτάξουμε και Captur που εμφανισιακά του αρέσει πολύ, αλλά μόλις είδε ότι πρέπει να δώσει μίνιμουμ 22 χιλιάρικα για να πάρει 90 άλογα, με ταμπούρα πίσω και ούτε καν στο ελάχιστο τον εξοπλισμό που έχουν τα Kona & Yaris Cross λάκισε (μιλάμε δεν έχει καν αισθητήρες πίσω).
Έβαλα στην εξίσωση και το Kamiq αλλά πέραν του ότι δεν θέλει να ξανά πάει σε Skoda, εμφανισιακά σε σχέση με τα Hyundai και Toyota δεν πιάνει μία και για να φτάσει τον εξοπλισμό τους νομίζω κοστίζει ακριβότερα.
Οπότε μάλλον καταλήγουμε στο Κορεάτικο και στο Ιαπωνικό. Εγώ προτιμώ Kona το οποίο νομίζω έχει και τον πιο πλούσιο εξοπλισμό αλλά το Yaris Cross του φαίνεται πιο μαζεμένο. Νομίζω ότι λόγω διαστάσεων είναι όντως πιο μαζεμένο.
Έχετε άποψη για τα πλην και τα συν μεταξύ των δύο;
Δεν ξέρω αν θα μπορέσει να βρεί και κανένα ετοιμοπαράδοτο. Αυτός ίσως είναι ένας παράγοντας που θα μετρήσει.Λοιπόν, σήμερα πήγαμε μια γύρα στις αντιπροσωπίες.
Captur, C3 aircross και Kamiq κοστίζουν από δύο έως τρία χιλιάρικα ακριβότερα για να φτάσεις τον εξοπλισμό των Yaris Cross και Kona.
Οπότε αρχικά προκρίθηκαν τα Yaris Cross, Kona καθώς και το Vitara το οποίο μπήκε τελευταία στιγμή στην εξίσωση.
Το Kona έφυγε πρώτο από τα τρία, διότι αλλάζει μοντέλο τον Σεπτέμβρη του 2023 και δεν μπορείς να βάλεις καινούργια παραγγελία, παρά μόνο να διαλέξεις από ότι υπάρχει στις τελευταίες παραγγελίες που έχει βάλει ο εισαγωγέας. Στην Exclusive πχ, υπήρχε η δυνατότητα να διαλέξεις μόνο μεταξύ δύο αυτοκινήτων που υπάρχουν. Ένα μαύρο και ένα μπλε.
Έτσι, πέρασαν στον τελικό το Yaris Cross και το Vitara. Η GL στο Vitara είναι τελείως άδεια. Μόνο για πηγαίνεις στο βουνό. Η GL+ που αξίζει και για εκτός βουνού, βγαίνει ακριβότερη κάνα δυο χιλιάρικα.
Οπότε έχουμε μεγάλο νικητή. Yaris Cross 1.5L 125HP Βενζίνη Active. Από 19400 έως 19700 αναλόγως χρώματος που θα διαλέξει, με το κλειδί στο χέρι (πινακίδες, έξοδα φακέλου, κτλ, όλα μέσα).
Δώρο συναγερμός, πλαστικό δάπεδο για τον χώρο αποσκευών και κάνα δυο τρία ακόμη πραγματάκια που δεν τα θυμάμαι.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πάμε το Σάββατο να το παραγγείλει γιατί σήμερα δεν προλαβαίναμε.
Παράδοση 10 μήνες. Δεν θυμάμαι αν μας είπε για κλειδωμένη τιμή ή όχι.Η χρήση του θα είναι 7-8 μήνες το χρόνο στο χωριό (ορεινή Ηλεία) όπου θα πατάει και λίγο χώμα, 4-5 μήνες το χρόνο Αθήνα όπου στην πλειοψηφία του θα βρίσκεται παρκαρισμένο σε κλειστό πάρκινγκ και 5-6 ταξίδια το χρόνο πάνω κάτω στο χωριό και διακοπές.
-
Οπότε έχουμε μεγάλο νικητή. Yaris Cross 1.5L 125HP Βενζίνη Active. Από 19400 έως 19700 αναλόγως χρώματος που θα διαλέξει, με το κλειδί στο χέρι (πινακίδες, έξοδα φακέλου, κτλ, όλα μέσα).
Αναμενόμενο, είναι no brainer οταν το κόστος έχει μετράει. Το λέω ότι τα Τογιότα ειναι φτηνά, αλλά ορισμένοι δεν με πιστεύουν! Με χαρτί και μολύβι, ειναι η καλύτερη επιλογή...απλά πράγματα.
-
@fanis75 said in SUV/Crossovers Forum:
Αναμενόμενο, είναι no brainer οταν το κόστος έχει μετράει. Το λέω ότι τα Τογιότα ειναι φτηνά, αλλά ορισμένοι δεν με πιστεύουν! Με χαρτί και μολύβι, ειναι η καλύτερη επιλογή...απλά πράγματα.
#mono_vitara
οταν θα εχει σκορπισει το #chrepi_cross -
Mα μεσηλιξ στην ορεινή Ηλία είναι το απόλυτο
target group!(No offence @katafractos17 and his family!).
-
Mα μεσηλιξ στην ορεινή Ηλία είναι το απόλυτο
target group!(No offence @katafractos17 and his family!).
Όχι βρε. Τι Offence.
Απλά ελπίζω να βγει καλή επιλογή και να μην με κυνηγάει ο πεθερός μου. Χαχαχα.
Τώρα βέβαια, όταν από Fabia εικοσαετίας πας σε σύγχρονο αυτοκίνητο, όλα ωραία θα σου φαίνονται. -
@criuser said in SUV/Crossovers Forum:
Το ίδιο θα ισχύσει...
Απλά θα αλλάξουν ρόλους σε νοσοκομείο και αυτόφωρο...
αχαχαχχαχαχαχα πολύ καλό !
SUV/Crossovers Forum