-
Κανονικά πρέπει να πάρει βόλτα τις αντιπροσωπείες και να δει τι υπάρχει ετοιμοπαράδοτο.
Αλλιώς ανοιχτές τιμές και ανοιχτές παραδόσεις δεν θα τον βοηθήσουν.
-
@storm said in SUV/Crossovers Forum:
Μετά οδήγησα σε test drive το NGV τρίθυρο, 1.6.
Μέσα στην Αθήνα, Ολυμπιακό Στάδιο και γύρω περιοχές. Το έβαλα και σε χωράφι με πέτρες και χαλίκι. Προφανώς πολύ ποιο πολιτισμένο και σίγουρα ποιο ξεκούραστο.Ωραίο ρε συ το NGV 1.6 τρίθυρο!
Όπως και το RAV 4 της ίδιας εποχής αλλά είναι δίλιτρο.
Δεν το θυμόμουν σαν μοντέλο , μόνο τα μεγάλα έβλεπα που ήξερα πως είναι 2λιτρα και πάνω.
Τον τελευταίο μήνα βλέπω ένα κυπαρισσί τέτοιο στην γειτονιά μου που το οδηγά μια πανέμορφη ξανθιά 35αρα νομίζω με αναλογίες μοντέλου και πάνω απο 1.82 σε ύψος (γιατί τόσο είμαι εγώ) και το ...παρατηρώ ιδιαίτερα.
Είναι 4χ4 αυτό το πραγματάκι με τον 1.6 ;
Πολύ ωραίο αυτοκινητάκι για χρήση στην πόλη λόγω διαστάσεων και ας καίει και 12λ/100 , τζάμπα είναι απο το να πάρεις κανένα καινούργιο BSUV στα 22κ+
Έχει νομίζω και isofix πίσω για τα καθισματάκια αν δεν κάνω λάθος και σίγουρα εταζιέρα που θέλει ο Storm.
Τέλειο 2ο αυτοκινητάκι και θα με παίρνει και στις βόλτες μαζί του ο γάτος!
Πρίν την κρίση στην αγορά πόσο είχε αυτό γιατί και τώρα καλούτσικες μου φαίνονται οι τιμές του.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325583480-suzuki-grand-vitaraΕπίσης , σχετικό με το θέμα των SUV , προχθές το βράδυ σε σκοτεινά στενάκια , βλέπω μακριά μπροστά μου μια όμορφη ψηλή σιλουέτα ενός SUV , με δύο μακριές λεπτές κόκκινες γραμμές LED , σπάνια δεν αναγνωρίζω αυτοκίνητα , λέω απο μέσα μου αυτό αν έβαζα στόιχημα θα έλεγα πως είναι κάτι απο Japan , σίγουρα Lexus , πλησιάζω , μαύρο χρώμα , δεν χτύπαγαν τα φώτα μου ούτε την μάρκα ούτε τα διακριτικά του μοντέλου!
Τόσο ψηλό κώλο είχε!
Έβλεπα τα σωθηκά του απο κάτω , αναρτήσεις, καζανάκι κλπ
Τον κόλλησα τον άνθρωπο απο πίσω , παραλίγο να ανάψω τα μεγάλα χαχαχα, ψιλοενοχλήθηκε μάλλον άνοιξε και έφυγε , κάπου νομίζω πως είδα...yaris πίσω αριστερα;
Σίγουρα ήταν πολύ καλή έκδοση.
Suvάρα το Yaris !
Baby Lexus !
-
Ωραίο το NGV το 3θυρο, διαχρονικό και μάχιμο...αλλά...πρέπει κάποιος να είναι πολύ τρελαμένος οπαδός της Suzuki για να πάει να το αγοράσει τώρα.
Εμένα το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι να κάνω πλούσιους και μάγκες τους Σουζουκόβιους. Κοιτώ την πάρτι μου και τις δικές μου μεταφορικές και όχι μόνο ανάγκες.
-
@vagkirk said in SUV/Crossovers Forum:
Μετά οδήγησα σε test drive το NGV τρίθυρο, 1.6.
Μέσα στην Αθήνα, Ολυμπιακό Στάδιο και γύρω περιοχές. Το έβαλα και σε χωράφι με πέτρες και χαλίκι. Προφανώς πολύ ποιο πολιτισμένο και σίγουρα ποιο ξεκούραστο.Ωραίο ρε συ το NGV 1.6 τρίθυρο!
Όπως και το RAV 4 της ίδιας εποχής αλλά είναι δίλιτρο.
Δεν το θυμόμουν σαν μοντέλο , μόνο τα μεγάλα έβλεπα που ήξερα πως είναι 2λιτρα και πάνω.
Τον τελευταίο μήνα βλέπω ένα κυπαρισσί τέτοιο στην γειτονιά μου που το οδηγά μια πανέμορφη ξανθιά 35αρα νομίζω με αναλογίες μοντέλου και πάνω απο 1.82 σε ύψος (γιατί τόσο είμαι εγώ) και το ...παρατηρώ ιδιαίτερα.
Είναι 4χ4 αυτό το πραγματάκι με τον 1.6 ;
Πολύ ωραίο αυτοκινητάκι για χρήση στην πόλη λόγω διαστάσεων και ας καίει και 12λ/100 , τζάμπα είναι απο το να πάρεις κανένα καινούργιο BSUV στα 22κ+
Έχει νομίζω και isofix πίσω για τα καθισματάκια αν δεν κάνω λάθος και σίγουρα εταζιέρα που θέλει ο Storm.
Τέλειο 2ο αυτοκινητάκι και θα με παίρνει και στις βόλτες μαζί του ο γάτος!
Πρίν την κρίση στην αγορά πόσο είχε αυτό γιατί και τώρα καλούτσικες μου φαίνονται οι τιμές του.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/325583480-suzuki-grand-vitaraΕπίσης , σχετικό με το θέμα των SUV , προχθές το βράδυ σε σκοτεινά στενάκια , βλέπω μακριά μπροστά μου μια όμορφη ψηλή σιλουέτα ενός SUV , με δύο μακριές λεπτές κόκκινες γραμμές LED , σπάνια δεν αναγνωρίζω αυτοκίνητα , λέω απο μέσα μου αυτό αν έβαζα στόιχημα θα έλεγα πως είναι κάτι απο Japan , σίγουρα Lexus , πλησιάζω , μαύρο χρώμα , δεν χτύπαγαν τα φώτα μου ούτε την μάρκα ούτε τα διακριτικά του μοντέλου!
Τόσο ψηλό κώλο είχε!
Έβλεπα τα σωθηκά του απο κάτω , αναρτήσεις, καζανάκι κλπ
Τον κόλλησα τον άνθρωπο απο πίσω , παραλίγο να ανάψω τα μεγάλα χαχαχα, ψιλοενοχλήθηκε μάλλον άνοιξε και έφυγε , κάπου νομίζω πως είδα...yaris πίσω αριστερα;
Σίγουρα ήταν πολύ καλή έκδοση.
Suvάρα το Yaris !
Baby Lexus !
Οσο ομορφο ειναι πισω αλλο τοσο άσχημο είναι μπροστά. Δεν βλέπεται αυτη η μαύρη. Σαν κατσαρίδα είναι.
-
Εμένα προσωπικά μου αρέσει το Yaris Cross, αλλά όχι και Mini Lexus! Δηλαδή κάπου ΏΠΑ!
Το φωτιστικό εταιρικό προφίλ από τα πιο νορμάλ. Τίποτα σπουδαίο. Έρχονται δηλαδή 2 ίσες γραμμουλες από πίσω, και εσύ τρομάζεις και λες "ΩΠΑ.." κάτι σπουδαίο έρχεται..
Δεν το βάζω πάτο πάντως όπως ο Cirus, Bayon/VW group (όλα)/Dacia Stepway είναι πολύ πιο κάτω. Δεν πιστεύω όμως ότι πλησιάζει καν 2008/Puma που είναι σπουδαίες ασκήσεις σχεδιαστικά (και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, δηλαδή κάνει ξεκάθαρη την επιλογή σε όποιον πάει για B suv σε αυτά τα επίπεδα), που λίγοι τα βλέπουν στον δρόμο και δεν λένε "ΩΠΑ!". Χαρακτηριστικό παράδειγμα του φίλου στο νήμα του 3008 που μπέρδεψε ένα απλό 2008 άσπρο (νομίζω ούτε καν κακή έκδοση) για το νέο 3008, φυσικά και μόνο μεγέθους φαίνονται εύκολα, αλλά και πάλι σου δημιουργεί σχεδιαστικά μία εντύπωση.
Τώρα, για φθηνά Ιαπωνο/Κορεατικά είναι μαζί με το Stonic τα καλύτερα στην Β. Εκείνο το Kona απορώ γιατί δεν το έχουν καταργήσει να πάνε παρακάτω και το θεωρούν το lifestyle Β μοντέλο τους..λες και κοντραρεται, π.χ με το Puma ή το Mokka σε αυτόν τον ρόλο..για Bayon τα έχουμε πει, το Kamiq της ανατολής, πρακτικό, τρομερό value for money, αλλά σχεδιαστικά.. άστο..
Τα Cross (και η Corolla) έχουν έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό επηρεασμένο από το Rav και τα πραγματικά SUV εκτός δρόμου που είναι ταιριαστός για την κατηγορία, που όμως αν το συνδιάσεις με το σχετικά απλό εσωτερικό (σε υλικά και σχεδίαση) βγάζει μια αξιοπρεπής Ασιατιλα που ίσως ξενίζει λίγο για Ευρώπη, π.χ κάποιος Αυστριακός θα ταυτιστεί καλύτερα με ένα Tiguan και κάποιος Ινδονησιος απείρως καλύτερα με ένα Corolla Cross.
Η πραγματικότητα λέει όμως ότι οι Αυστριακοί είναι 9μυρια και οι Ινδονησιοι 273! Πόσα Kamiq να πουλήσεις εκεί;!
Τώρα για Ευρώπη, οι λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες κυρίως θα ταυτιστούν με τον Ινδονησιο της άνω μεσαίας τάξης (που μπορεί να το πάρει το Cross) και τελικά φτάνει το Toyota group 5o σε πωλήσεις Ευρώπη πίσω από VW-PSA-Renault/Mitsubishi/Nissan-Hyundai/Kia αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο πιάνει κορυφή.
-
Ωραίο το NGV το 3θυρο, διαχρονικό και μάχιμο...αλλά...πρέπει κάποιος να είναι πολύ τρελαμένος οπαδός της Suzuki για να πάει να το αγοράσει τώρα.
Εμένα το τελευταίο πράγμα που με νοιάζει είναι να κάνω πλούσιους και μάγκες τους Σουζουκόβιους. Κοιτώ την πάρτι μου και τις δικές μου μεταφορικές και όχι μόνο ανάγκες.
το ngv 1.6 δεν ειναι ακριβως μαχιμο
δεν εχει αργα!
τα βαζει βεβαια αποκλειστικα στην ελλαδα ενας ηλεκτρολογος στον πειραια, ο σταθης, με 1.5 χιλιαρικο -
Ανεβαίνει όμως πεζοδρόμια για την πλάκα του.
-
Ανεβαίνει όμως πεζοδρόμια για την πλάκα του.
ναι, δεν το συζηταμε....
να σου δειξω κατι, εισαγωγης βεβαια αλλα αμαξαρα...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327094087-suzuki-grand-vitara
1.9 (υποθετω euro 5) 3d κομπλε με αργα και esp
σπερνει, δεν καιει και παει....
ενα σετακι αποστατες και μαχιμοτατο -
Αυτό τι τέλη κυκλοφορίας έχει;
-
1.9 = 280 νομιζω
αλλα επειδη ΔΕΝ το γραφει στην αγγελια, τσεκαρισμα οτι ειναι euro 5 -
Εγώ νομίζω έχει τέλη περίπου 440 €...
179 (CO2) X 2,45= 438,55 €
-
Σε ένα NGV 3θυρο 1.6 του 2011 που είχα πάει να δω στην Stock Center μου ζητήσανε πάνω από 465euro τέλη κυκλοφορίας.
-
Σε ένα NGV 3θυρο 1.6 του 2011 που είχα πάει να δω στην Stock Center μου ζητήσανε πάνω από 550euro τέλη κυκλοφορίας.
βενζινη? σιγουρα? 550 θυμαμαι να ειναι διλιτρο με εκπτωση ηλικιας?
-
Το διόρθωσα φίλε. 465euro μου είχαν ζητήσει για τα τέλη.
-
@gatoz said in SUV/Crossovers Forum:
1.9 = 280 νομιζω
αλλα επειδη ΔΕΝ το γραφει στην αγγελια, τσεκαρισμα οτι ειναι euro 5280 καλά είναι, θα έχει και μικρότερες καταναλώσεις (δεν είμαι των αερίων γενικά).
Αυτή η γενιά δεν είναι πιο φλωρικη από την αμέσως προηγούμενη; Για off λέω.
Θέλω και 25 χρόνια για σύνταξη..να την πάρω να πάω επαρχία να γυρίζω τα βουνά!
-
@antoniokon said in SUV/Crossovers Forum:
μαλλον εχει δικιο ο αντουαν αναλογα με τον ετος και τον μηνα.
μεχρι 11/2010 νομιζω ηταν με κυβικα μονο? -
μεχρι 11/2010 νομιζω ηταν με κυβικα μονο?Χμ.. δυστυχώς..για πες για τις γενιές Vitara.. όσο πάει φλωραινει; Του 2006 ας πούμε είναι καλύτερο off από του 12;
-
πριν την τρελλα, τον φλεβαρη του 2020 που εσκαγε ο κορωνοιος ειχα βρει ενα τετοιο 1.9 7500 σε εκθεση λιγο πιο περα απο το γραφειο, ελεγε με 150000.
πηγα αλλα επειδη εφευγα για κυπρο για δουλεια του λεω κρατησε μου το και κανε και τα χαρτια, να σε εξοφλησω τωρα.
μου λεει εισαι γειτονας, 100 μετρα η εκθεση του ηταν, θα σου το κρατησω χωρις γιουρα.
επεμενα, δεν πηρα κατι.
φευγω για κυπρο και ενω βαζουμε το νος. λεμεσου σκαει η ιστορια με τον κοβιντ και η δουλεια δυσκολευει πολυ και καθυστερω 2 ημερες να γυρισω.
οταν γυρισα, με μασκες πλεον και απαγορευσεις, παω να δω, κλειστη η εκθεση.
καποιο πρωινο χαθηκε και η εκθεση ολοκληρη και το βιταρα και ολοι απο εκει και δεν ξαναδα κανενα.
οποτε το εχασα τσαμπα... -
@dublin said in SUV/Crossovers Forum:
μεχρι 11/2010 νομιζω ηταν με κυβικα μονο?Χμ.. δυστυχώς..για πες για τις γενιές Vitara.. όσο πάει φλωραινει; Του 2006 ας πούμε είναι καλύτερο off από του 12;
ιδια ειναι....
τα 1.6 ngv δεν ειχανε αργα. κανενα. ποτες. και αυτα που μπαινουν εδω ειναι απο διλιτρα.
το 3d ομως εβγαινε και πετρελαιο 1.9. δεν το κανανε ποτε εισαγωγη ελλαδα. αυτο ομως ειχε τα παντα ολα.
και παρα πολλα διλιτρα ngv ειναι προβληματικα. τα εκαναν καποιοι τυποι παραεισαγωγες κλπ. ή οι ασχετοι αγοραστες κανανε παραγγελια σε τελειως βασικη εκδοση. που δεν ειχε esp.
(αμα δειτε το ταμπλο, δδεξια απο τον περιστροφικο της τετρακινησης εχει αλλα ενα στρογγυλο κουμπι που γραφει esp. ή εχει εκει μια ταπα.)
το esp στην περιπτωση αυτη ΔΕΝ το θες για esp. ειχε ομως μια λειτουργια που προσομοιωνει μπλοκε γιατι με κεντρικο διαφορικο εαν μονο μια ροδα παει αερα και δεν τη φρεναρει, τοτε εμεινες και δεν πας πουθενα. (ας πουμε το ιδιο συστημα εχει και το nv).
αυτα τα διλιτρα ειναι γτπ. -
Φρέσκο ... https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327438603-suzuki-jimny
Μάχιμο, παντός καιρού...
SUV/Crossovers Forum