Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Οδήγησα....
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Οδήγησα....
    • 1
    • 2
    • 517
    • 518
    • 519
    • 520
    • 521
    • 524
    • 525
    • 519 / 525
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    121
    10487
    136203
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      criuser last edited by

Και τα πόμολα πρέπει να φύγουν...

Και στην κονσόλα τα κιτς των αεροπορικών χειριστηρίων...

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
      πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • S
        sabas_thess last edited by

Πιστεύω ότι εν καιρώ όλα αυτά τα κίτς χαρακτηριστικά "κινεζίλας" θα εκλείψουν. Θα μείνει ως απόσταγμα μια σοβαρή αντιπρόταση στην τεράστιο ανταγωνισμό. Όπως έγινε με τους Κορεάτες, αλλά εδώ με σαφώς πιο γρήγορους και αποτελεσματικούς ρυθμούς καθώς αφορά τον οικονομοτεχνικό κολοσσό της Κίνας.

Ατελείωτες πρώτες ύλες, ατελείωτη κυβερνητική στήριξη, αστείρευτη πηγή χρήματος, η μεγαλύτερη εγχώρια αγορά του πλανήτη και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα χαμηλότερα μεροκάματα. Η Κίνα, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι καταδικασμένη να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον τομέα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά (επιπέδου παγκόσμιου πολέμου).

"I am what you made me", D.V.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
        • A
          atari70 last edited by

Λοιπόν οδήγησα Suzuki swift το καινούργιο το υβριδικό! Με 9500 χιλιόμετρα δεν ήταν από test drive αλλά μιας φίλης! Η απόσταση ήταν συνολικά 17 χιλιόμετρα σε περιαστική διαδρομή! Δεν ξέρω ποια έκδοση ήταν αλλά πρέπει να ήταν η πιο πλούσια.ειχε ζάντες διχρωμία εξωτερικά σε κόκκινο μαύρο, clima, και κουμπί εκκίνησης! Υποκειμενικό η άποψη! Εξωτερικά δεν μου άρεσε! Το προηγούμενο θα έλεγα πιο ωραίο! Εσωτερικά τουλάχιστον μπροστά κάθεστε άνετα πίσω αποδεκτά! Χώρος αποσκευών μικρός! Δεν κάνει για μικρή οικογένεια! Ποιότητα για την κατηγορία αποδεκτή εντάξει σκληρά πλαστικά παντού! Μεγάλη οθόνη αρκετά, με μέτρια γραφικά και κάπως αργή απόκριση.Στο δρόμο καλύπτει πολύ καλά της ανάγκες για τον αστικό κυρίως προσανατολισμό! Ευχάριστο με καλό επιλογέα! Μου φάνηκε όμως άνευρο χωρίς την απαραίτητη σπιρτάδα! Πάντως η ηχομόνωση ήταν αρκετά καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας! Κατανάλωση με μέση ωριαία ταχύτητα 19 χλμ, 6,1 ! Πιστεύω ότι είναι καλά! Βέβαια περίμενα και λιγοτερο,αλλά ίσως επειδή είναι καινούργια ακόμη θα στρώσει!
          Αυτά σε γενικές γραμμές αξίζει αλλά μάλλον στην βασική ή στην δεύτερη έκδοση! Κοντά στα 18000 χίλια είναι μια τίμια επιλογή!

D 1 Reply Last reply Reply Quote 5
          • D
            dimsabas @atari70 last edited by

Βέβαια η πλούσια είναι στα 19,5+.

https://cartalk.gr/

gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 1
            • gatoz
              gatoz @dimsabas last edited by

@dimsabas said in Οδήγησα....:

Βέβαια η πλούσια είναι στα 19,5+.

απολειεται ομως να οδηγησε την πλουσια, αυτα που λεει τα εχει η τζιελπλας ηδη, εχω ενα

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                dimsabas last edited by

Διχρωμία σε αμάξωμα και ζάντες; Αρ γιου σουρ;

https://cartalk.gr/

gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • gatoz
                  gatoz @dimsabas last edited by gatoz

@dimsabas said in Οδήγησα....:

Διχρωμία σε αμάξωμα και ζάντες; Αρ γιου σουρ;

η διχρωμια παει στο αμαξωμα υποθετω ετσι οπως ειναι γραμμενο, λειπει βεβαια ενα κομμα αλλα και ζαντες κοκκινο μαυρο δεν υπαρχουν για το μοντελο
                  και μπαινει διχρωμια σε ολες τις εκδοσεις

#milf-a-man

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                  • A d P
                    A d P moderator last edited by

κι εγώ διχρωμία στο αμάξωμα μόνο κατάλαβα, το οποίο μπαίνει και στην βασική. ζάντες δίχρωμες διαμαντε μόνο GLX

R-LINE

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                    • A
                      atari70 last edited by

Μαύρος ουρανός και κόκκινο αμάξωμα! Δεν ξέρω πια έκδοση είναι! Ζάντες νομίζω και αυτές δίχρωμες. Αλλά δεν είμαι και σίγουρος για τις ζάντες! Anyway άμα κάνει 19500 ή πιο πλούσια έκδοση είναι καλό value!

• I
                        iceman7 last edited by iceman7

Ολα αυτά τα μικρά αμαξάκια είτε ατμο είτε μικρά τουρμπακια ωχριούν για καθημερινή χρήση μπροστά σε ένα υβριδικό της Τογιότα.
                        Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

C 1 Reply Last reply Reply Quote 2
                        • L
                          lap last edited by

Τι χωρίζουν;

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • C
                            criuser @iceman7 last edited by

@iceman7 said in Οδήγησα....:

Ολα αυτά τα μικρά αμαξάκια είτε ατμο είτε μικρά τουρμπακια χωρίζουν για τη στηνεξτξνεβη χρήση μπροστά σε ένα υβριδικό της Τογιότα.
                            Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια

@lap said in Οδήγησα....:

Τι χωρίζουν;

στηνεξτξνεβη πόσο πιο καθαρά να στο γράψει...😊

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                            πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

1 Reply Last reply Reply Quote 8
                            • S
                              steve1978gr last edited by

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Για ένα εταιρικό ταξίδι στην Γερμανία (Από Veldhoven-->Ditzingen) η εταιρία που εργάζομαι μου παρείχε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πίστευα ότι η Hertz θα μου έδινε KIA KONA αλλά τελικά μου είπαν ότι θα μου έδιναν ένα παλιό Polestar 2!!! Πήγα να γελάσω όταν το άκουσα αλλά κρατήθηκα. 1000 φορές το Polestar γιατί μου αρέσει πολύ η εμφάνιση του. Μόλις μπήκα μέσα ένιωσα ότι με απήγαγαν εξωγήινοι. Η διαφορά σε σχέση με το 23ετιας σάπιο 1.3 Fiesta που οδηγάω ήταν τεράστια. Η ποιότητα μου φάνηκε αρκετά καλή. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που είχε 69000χλμ περίπου και γνωρίζοντας ότι οι Ολλανδοί δεν νοιάζονται να φρενάρουν σε σαμαράκια, μου άρεσε ότι παρόλες τις 19αρες ζάντες το αμάξι εσωτερικά δεν έτριζε. Παρόλο που η τελική του είναι γύρω στα 200 η Hertz το είχε κλειδωμένο στα 164... Το μοντέλο ήταν το πισωκίνητο με τον ένα ηλεκτρκινητήρα πίσω. Η επιτάχυνση και άμεση ροπή σε συνδιασμό με την έλλειψη κραδασμών και ήχου από κινητήρα με κάνει να σκέφτομαι ξανά την πιθανότητα αγοράς ηλεκτρικού. Στους ταχυφορτιστές από 20% μέχρι τα 90% χρειάστηκε περίπου 35-40 λεπτά. Πολύ καλό το google maps που υπολογίζει πότε θα χρειαστείς φόρτιση και εμφανίζει τους διαθέσιμους φορτιστές με live στοιχεία. Αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον θα στραφώ προς ηλεκτρικό. Έτσι και αλλιώς πάνω από 900χλμ ταξίδι δεν πρόκειται μα κάνω. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες σύντομα.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 5
                              • D
                                dettol @steve1978gr last edited by

@steve1978gr said in Οδήγησα....:

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Για ένα εταιρικό ταξίδι στην Γερμανία (Από Veldhoven-->Ditzingen) η εταιρία που εργάζομαι μου παρείχε ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Πίστευα ότι η Hertz θα μου έδινε KIA KONA αλλά τελικά μου είπαν ότι θα μου έδιναν ένα παλιό Polestar 2!!! Πήγα να γελάσω όταν το άκουσα αλλά κρατήθηκα. 1000 φορές το Polestar γιατί μου αρέσει πολύ η εμφάνιση του. Μόλις μπήκα μέσα ένιωσα ότι με απήγαγαν εξωγήινοι. Η διαφορά σε σχέση με το 23ετιας σάπιο 1.3 Fiesta που οδηγάω ήταν τεράστια. Η ποιότητα μου φάνηκε αρκετά καλή. Μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που είχε 69000χλμ περίπου και γνωρίζοντας ότι οι Ολλανδοί δεν νοιάζονται να φρενάρουν σε σαμαράκια, μου άρεσε ότι παρόλες τις 19αρες ζάντες το αμάξι εσωτερικά δεν έτριζε. Παρόλο που η τελική του είναι γύρω στα 200 η Hertz το είχε κλειδωμένο στα 164... Το μοντέλο ήταν το πισωκίνητο με τον ένα ηλεκτρκινητήρα πίσω. Η επιτάχυνση και άμεση ροπή σε συνδιασμό με την έλλειψη κραδασμών και ήχου από κινητήρα με κάνει να σκέφτομαι ξανά την πιθανότητα αγοράς ηλεκτρικού. Στους ταχυφορτιστές από 20% μέχρι τα 90% χρειάστηκε περίπου 35-40 λεπτά. Πολύ καλό το google maps που υπολογίζει πότε θα χρειαστείς φόρτιση και εμφανίζει τους διαθέσιμους φορτιστές με live στοιχεία. Αρχίζω να πιστεύω ότι μάλλον θα στραφώ προς ηλεκτρικό. Έτσι και αλλιώς πάνω από 900χλμ ταξίδι δεν πρόκειται μα κάνω. Θα ανεβάσω και φωτογραφίες σύντομα.

Τι έγινε; Έφυγαν οι σκέψεις για phev; 🙂
                                Και 900+ km ταξίδι να χρειαστεί να κάνεις με το δίκτυο των ταχυφορτιστων (ionity, tesla κτλπ) που υπάρχει στην κεντρική Ευρώπη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν θυμάμαι τι μας είχες πει σχετικά με την φόρτιση σπίτι, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα

S 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                • S
                                  steve1978gr @dettol last edited by steve1978gr

@dettol said in Οδήγησα....:

Και 900+ km ταξίδι να χρειαστεί να κάνεις με το δίκτυο των ταχυφορτιστων (ionity, tesla κτλπ) που υπάρχει στην κεντρική Ευρώπη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν θυμάμαι τι μας είχες πει σχετικά με την φόρτιση σπίτι, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα

To phev παραμένει ακόμα αλλά σίγουρα το EV με έβαλε σε σκέψεις. Σπίτι φορτιστής δεν παίζει γιατί η θέση πάρκινγκ είναι υπαίθρια και όχι κλειστή σε γκαράζ (πραγματική πολυτέλεια το 2ο όταν τα σπίτια παίζουν από 300Κ παλαιότητας 30 ή 40 ετών). Το καλό είναι ότι στην δουλειά μπορώ να φορτίζω με πολύ χαμηλή χρεώση και φυσικά στην Ολλανδία αν διαμένεις πάνω από 10χλμ και μέχρι μία συγκεκριμμένη απόσταση, πληρώνεσαι ενά αφορολόγητο ποσό για τις βενζίνες. Επίσης φόρο εκτελωνισμού το ηλεκτρικό δεν πληρώνει όπως ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ. Τα τέλη κυκλοφορίας εδώ είναι πολλά σε σχέση με την Ελλάδα και τα πληρώνεις κάθε μήνα ή τρίμηνο. Πήγαν και είπαν ότι το 27 θα εξισώσουν τα τέλη των ηλεκτρικών με της βενζίνης και το μάζεψαν πάλι πίσω. Και αυτό γιατί τα τέλη υπολογίζονται βάσει το βάρους το οχήματος όπου φυσικά τα ηλεκτρικά εδώ υστερούν καθότι βαρύτερα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα με ράβε ξήλωνε νόμους. Γενικά το μόνο μεγάλο μειονέκτημα που βλέπω είναι ο χρόνος φόρτισης. Από την άλλη έχεις κέρδος στο κόστος χρήσης και η αγορά μεταχειρισμένου μου φαίνεται πιο safe. Δεν είναι πχ τουρμπάτο που ο πιτσιρικάς σιδεροφάγος το πρωί δεν το ζέστεναι και εσύ το πήρες από αυτόν.

D 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • D
                                    dettol @steve1978gr last edited by

@dettol said in Οδήγησα....:

To phev παραμένει ακόμα αλλά σίγουρα το EV με έβαλε σε σκέψεις. Σπίτι φορτιστής δεν παίζει γιατί η θέση πάρκινγκ είναι υπαίθρια και όχι κλειστή σε γκαράζ (πραγματική πολυτέλεια το 2ο όταν τα σπίτια παίζουν από 300Κ παλαιότητας 30 ή 40 ετών). Το καλό είναι ότι στην δουλειά μπορώ να φορτίζω με πολύ χαμηλή χρεώση και φυσικά στην Ολλανδία αν διαμένεις πάνω από 10χλμ και μέχρι μία συγκεκριμμένη απόσταση, πληρώνεσαι ενά αφορολόγητο ποσό για τις βενζίνες. Επίσης φόρο εκτελωνισμού το ηλεκτρικό δεν πληρώνει όπως ένα βενζινοκίνητο ή ντίζελ. Τα τέλη κυκλοφορίας εδώ είναι πολλά σε σχέση με την Ελλάδα και τα πληρώνεις κάθε μήνα ή τρίμηνο. Πήγαν και είπαν ότι το 27 θα εξισώσουν τα τέλη των ηλεκτρικών με της βενζίνης και το μάζεψαν πάλι πίσω. Και αυτό γιατί τα τέλη υπολογίζονται βάσει το βάρους το οχήματος όπου φυσικά τα ηλεκτρικά εδώ υστερούν καθότι βαρύτερα. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα με ράβε ξήλωνε νόμους. Γενικά το μόνο μεγάλο μειονέκτημα που βλέπω είναι ο χρόνος φόρτισης. Από την άλλη έχεις κέρδος στο κόστος χρήσης και η αγορά μεταχειρισμένου μου φαίνεται πιο safe. Δεν είναι πχ τουρμπάτο που ο πιτσιρικάς σιδεροφάγος το πρωί δεν το ζέστεναι και εσύ το πήρες από αυτόν.

Ξέχασα να γράψω αυτό που ανέφερες. Θα μπορείς να πάρεις ένα πολύ ωραίο όχημα μτχ σε εξαιρετική τιμή. Πάντως η εξωτερική θέση πάρκινγκ δεν είναι πρόβλημα για εγκατάσταση φορτιστή. Δηλ και από Αγγλία ότι βίντεο έχω δει με οικιακούς φορτιστές, όλοι έξω βρίσκονται. Τεσπα εσύ ξέρεις. Αν μπορείς να φορτίζεις έστω στη δουλειά όμως, λύνεται το πρόβλημα έτσι και αλλιώς.

• k-m
                                      k-m last edited by k-m

Δεν οδηγησα αλλα ειδα renault 5 & dongfeng box (4.92 και 4.02 αντίστοιχα)

Όνομα Μπαταρία Χιλιόμετρα μηκος τιμη
                                      DONGFENG BOX 31 kWh City 31 4.02 24.500 €
                                      DONGFENG BOX 42 kWh City 42 310 4.02 26.350 €
                                      DONGFENG BOX 42 kWh Prime 42 310 4.02 28.500 €
                                      Renault 5 Evolution 40kWh 40 312 3.92 26.900 €
                                      Renault 5 Techno 40kWh 40 312 3.92 29.400 €
                                      Renault 5 Techno 52kWh 52 410 3.92 32.900 €
                                      Renault 5 Iconic 52kWh 52 410 3.92 34.900 €

Το Box απίστευτα ευρύχωρο, λες και ήμουν στο formentor. Κάθισα άνετα μπροστά και πίσω είχα 5 δάχτυλα κενό από το μπροστά κάθισμα (1.85 είμαι).

Πολύ λειτουργικό μεσα με ηλεκτρικο κάθισμα με 4 μνήμες στην ακριβή έκδοση και όλα τα extra και 360 κάμερα.

Ωραιες και οι πόρτες χωρίς πλαίσιο στο παράθυρο.

Το 5 ακριβώς το αντίθετο. Άνετα μπροστά και δεν χωρούσα καν πίσω. Έκατσα ίσα ισα να μην ακουμπάω μπροστα στο ντουλαπι και τότε χώρεσα οριακα πίσω κσι με λιγο ανασηκωμένα ποδιά λόγω δαπέδου.

Μέσα δεν με συγκίνησε, μόνο οι αναμνήσεις του παλιου 5. Οι τιμές τσιμπημένες για αυτό που τελικά ειναι.

ΥΓ: η εξυπηρέτηση απο το συγκεκριμένο αντιπρόσωπο της renault απελπισία.

1 Reply Last reply Reply Quote 6
                                      • realzeus
                                        realzeus last edited by aea4tf

@realzeus said in Οδήγησα....:

Ο dekouk υποσχέθηκε ότι θα φέρει το Model 3 για την επόμενη δοκιμή μου...

Κι επειδή ο @dekouk είναι κύριος, το είπε και το έκανε!!!

Tesla Model 3 Highland πισωκίνητο SR λοιπόν. Αγαπώ τις μπερλίνες, οπότε πανέμορφο στα μάτια μου, ακόμα και στο λευκό (το πιο ωραίο είναι το κόκκινο, όπως λέει και ο @fanis75), αλλά ωραίο και το άσπρο - δεν δείχνει γαλατάδικο. Σπορ (στο μάτι) και χαμηλό. Φτάνει πια με τα περίπτερα!!! Σκεφτόμουν τον iceman που έλεγε ότι δεν μπορεί να βγει από αυτές τις σαύρες. Το πάρκαρα δίπλα σε πεζοδρόμιο και άρα έχασα 10 εκ. ύψους στο πόδι μου, από το κατώφλι ως τον δρόμο, και πάλι δεν με ζόρισε καθόλου να βγω. Που να προσπαθήσετε να βγείτε από κανένα πραγματικά χαμηλό...

Η απτή ποιότητα ήταν μια χαρά και οι χώροι επαρκέστατοι για τα δικά μου μέτρα και σταθμά, αλλά δεν στέκομαι ποτέ σε αυτά τα θέματα. Πραγματικά όμως αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να λέτε ότι δεν χωράτε... Μια παρατήρηση: Ο dekouk είναι πιο ψηλός από μένα (κοντά στο 1,90 νομίζω, εγώ είμαι 1,80) και άρα είχε το κάθισμα πιο πίσω. Το είχε όμως και πιο ψηλά, Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να το φέρω πιο μπροστά και πιο χαμηλά. Απορώ πως σας αρέσει να κάθεστε ψηλά και να παίρνετε SUV;! Για αυτό μάλλον λέτε ότι δεν σας φτάνει ο χώρος πάνω από το κεφάλι σας...

Αρκετά με αυτά, πάμε στα της οδήγησης. Αν δεν είχα δίπλα μου τον ιδιοκτήτη, ακόμα εκεί θα ήμουν. Πως είναι τα αμερικανάκια που κομπλάρουν όταν βλέπουν χειροκίνητα, ε έτσι ήμουν κι εγώ με την επιλογή κίνησης. Πατάς φρένο - όχι δεν το πάτησες αρκετά δυνατά, πάτα το ξανά - και μετά το αυτοκίνητο αποφασίζει αν θα πας μπρος ή πίσω. Έκανε λάθος φυσικά, γιατί εγώ ήθελα να πάω από την άλλη. Να είναι καλά ο συνοδηγός-ιδιοκτήτης που ασχολιόταν με όλα αυτά. Ξεκινάμε λοιπόν και είδα πάλι αυτήν την απόλυτη ηρεμία των ηλεκτρικών στις χαμηλές ταχύτητες. Το one pedal καταπληκτικό στο ξεπαρκάρισμα και τους ελιγμούς, αλλά ως εκεί. Θέλει συνήθεια στην οδήγηση, σίγουρα θα το συνηθίσεις, αλλά δεν σου έρχεται φυσικά. Σε όλα τα φανάρια σταματούσα 20 μέτρα νωρίτερα και έπρεπε να ξαναπατήσω γκάζι (accelerator, whatever)... Δεν μου άρεσε αυτό, θα ήθελα να μπορούσε να απενεργοποιηθεί.

Πάμε όμως και σε λίγο πιο ενδιαφέρουσα οδήγηση. Ακόμα και από τα 40-50 χ.α.ω. παρατήρησα ότι το τιμόνι ήταν εκπληκτικά ακριβές, σαφές και γρήγορο. Σε σημείο να κάνει το Focus Mk1, που φημίζονταν για το τιμόνι του, να μοιάζει τιμονιέρα Playstation. Πολλά likes για το τιμόνι που μου θύμισε κάτι από Ferrari σε ταχύτητα, αν και όχι σε αίσθηση. Το αυτοκίνητο σίγουρα δεν δείχνει ούτε το μέγεθός του, ούτε το βάρος του. Αέρινη κύλιση, ακαριαία αλλαγή πορείας (επιπέδου E92) και αδιάκοπη επιτάχυνση. Και μιας και φτάσαμε εκεί... Το γκάζι επαρκέστατο φυσικά, αλλά δεν το ένιωθα για 6'' στα 100, όσα θέλει και η 330i. Έφευγε άνετα στα φανάρια ακόμα και από τα μηχανάκια, αλλά ως ηλεκτρικό είναι τόσο γραμμικό που δεν το νιώθεις.

Κάποια στιγμή ο dekouk παρατήρησε ότι ήμασταν στο πρόγραμμα με τα λίγα άλογα και το έβαλε στο σπορ (ή όπως λέγεται τέλος πάντων). Αισθητή η βελτίωση! Ναι, τώρα πιστεύω ότι κάνει 6'' για τα 100. Αλλά πάλι κάτι λείπει. Ο ήχος, η αλλαγή ταχυτήτων, το ξέσπασμα που κάνει ένα καλό θερμικό μοτέρ από τις 4 ως τις 7 χιλιάδες, το κεφάλι που πάει λίγο μπροστά στην αλλαγή ταχύτητας και καρφώνεται πάλι πίσω στο προσκέφαλο. Σκέφτηκα ότι για αυτό δεν πουλάνε τα ηλεκτρικά και ας ας έχουν 2000 ίππους (ρωτήστε τον Rimac).

Στις 3-4 στροφές που το πίεσα λίγο (και τρόμαξα τον συνοδηγό, συγγνώμη φίλε!!!) το αυτοκίνητο ήταν βράχος και μάλιστα προσπαθούσε να διώξει τον ποπό του στην έξοδο (ευτυχία), αλλά το έκοβε το ESP (ξενέρα). Το πιο εντυπωσιακό ήταν το turn-in - πήγαινε εκεί ακριβώς που σημάδευες με το τιμόνι - ακόμα και με τα κρύα Bridgestone, ακόμα και με άγαρμπες κινήσεις που γενικά αποφεύγω, αλλά έκανα επίτηδες λόγω της δοκιμής. Φρένα δεν χρησιμοποίησα παρά μόνο 2-3 φόρες με πολλά χλμ.

Αυτό γιατί; Θυμήθηκα ότι ο @argyn είπε ότι το regenerative braking άλλαζε την δυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου, και είπα να το δοκιμάσω σε κάτι ελαφριές καμπές του Περιφερειακού, με 160-170. Ε σε αυτά τα χλμ δεν κάνει σχεδόν καθόλου regeneration και χρειάστηκε να φρενάρω με τα κανονικά φρένα, για να μην πέσω στον μπροστινό. Δυστυχώς είχε αρκετή κίνηση και δεν μπορέσαμε να τεστάρουμε τελικές. (Περιφερειακός Μονάχου, χωρίς όριο 😇 ).

Τα φώτα εξαιρετικά, το lane assist στο τιμόνι ενοχλητικό μεν, αλλά φαντάζομαι αποτελεσματικό για όταν είσαι κουρασμένος, τα φλας στο τιμόνι συνηθίζονται (εκτός από roundabouts), αλλά η εργονομία μπορεί να σε κάνει μαινόμενο ταύρο εν υαλοπωλείο, ακόμα και αν είσαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος του κόσμου. Εκείνον τον κεντρικό καθρέπτη δεν μπόρεσα ποτέ να τον ρυθμίσω. Η λύση ήταν να βλέπω από τους πλευρικούς και να πατάω γκάζι ώστε να είμαι πιο γρήγορος από τους άλλους όταν ήθελα να αλλάξω λωρίδα. Όταν σταματήσαμε και ο dekouk μου έδειξε ότι για να αλλάξεις τον αέρα στους αεραγωγούς, πρέπει να μπεις στην οθόνη και μέσα σε 1-2 μενού, μια κατάρα μου έφυγε προς τον Ίλον...

Με αυτά και με εκείνα, αν και πολύ σύντομη η δοκιμή, θα πρέπει να βγάλω ένα συμπέρασμα. Πιο πολύ μου άρεσε σαν ήρεμο cruiser, που είναι καταπληκτικό, αλλά όχι σαν sport saloon. Δεν θα έδινα την E92 μου, για ένα Tesla παρόμοιων επιδόσεων (αν μιλάμε για πιο γρήγορο αλλάζει το θέμα, το γκάζι είναι γλυκό, αλλά από μόνο του δεν λέει κάτι, αν δεν έχει και λίγο δράμα - ήχο κλπ). Δεν σου δίνει την ίδια ευχαρίστηση στην επιτάχυνση, όπου το κεφάλι σου στο θερμικό πάει πίσω-μπρος αναλόγως των ΣΑΛ, δεν έχει τον ήχο του εξακύλινδρου, δεν έχει την ρυθμισιμότητα στις στροφές λόγω των σφιχτών ηλεκτρονικών (αν και έχει εφάμιλλο τιμόνι και turn in) και τέλος με ενοχλεί το one pedal drive και τα πάντα-όλα στην οθόνη.
                                        Πάλι σε θερμική BMW ή Alfa θα πήγαινα, για τον επιπρόσθετο λόγο ότι δεν δέχομαι να δώσω 40-60 χιλιάρικα και να μην μπορώ να πάω Θεσσαλονίκη-Αθήνα ακατούρητος και χωρίς να έχω φορτίσει πρώτα για μερικές ώρες.

ΥΓ 1: Ένα εκπληκτικό γεγονός είναι ότι ξεκινήσαμε με 30% φόρτιση, το έσκισα για 10 χλμ (τα υπόλοιπα 20 ήταν σχετικά ήρεμα) και όταν φτάσαμε πίσω είχε 28%.

ΥΓ 2: Ευχαριστώ Δημήτρη! Χρωστάω βόλτα με την 330 όταν φτιαχτούν και τα υπόλοιπα. Προχθές ήταν απλά η παρθενική της έξοδος, το εξωτερικό ακόμα χάλια είναι (μέσα είναι τζιτζί), αλλά μερικά ηλεκτρικά θέλουν αλλαγή (φανάρια xenon κλπ).

Tesla 1 Edit.jpg

BMW repaired 1 Edit.jpg

argyn fanis75 2 Replies Last reply Reply Quote 16
                                        • D
                                          dekouk last edited by

Κάποιες διευκρινήσεις!

1. το one pedal απενεργοποιείται, κ μπορείς να το έχεις να κυλάει όπως ένα θερμικό. Απλά μας βολεύει τόσο πολύ ,ειδικά μέσα στην πόλη, που δεν το έχω αλλάξει ποτέ. Ίσως σε κάποιο ταξίδι να αξίζει τον κόπο....

2. Ο καθρέπτης για πίσω ρυθμίζεται με....το χέρι ✋. Απλά χθες δεν το ρυθμίσαμε ....
                                            Επίσης είναι μικρός κ η πίσω διαμόρφωση του τζαμιού δεν βοηθάει να βλέπεις πολλά.

ΥΓ πάντα ευγενικός ο αληθινός Δίας!

D I 2 Replies Last reply Reply Quote 6
                                          • D
                                            dettol @dekouk last edited by

@dekouk said in Οδήγησα....:

Κάποιες διευκρινήσεις!

1. το one pedal απενεργοποιείται, κ μπορείς να το έχεις να κυλάει όπως ένα θερμικό. Απλά μας βολεύει τόσο πολύ ,ειδικά μέσα στην πόλη, που δεν το έχω αλλάξει ποτέ. Ίσως σε κάποιο ταξίδι να αξίζει τον κόπο....

Πώς απενεργοποιείται (χωρίς sexy ή κάτι αντίστοιχο);

D 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 517
                                            • 518
                                            • 519
                                            • 520
                                            • 521
                                            • 524
                                            • 525