Καλησπέρα στο φόρουμ. Μένω και εργάζομαι Ολλανδία. Δυστυχώς η χώρα εδώ όσον αφορά την αγορά αυτοκινήτου δεν ευνοεί τους petrolheads 
Η φορολογία εδώ όσο αφορά την αγορά καινούριου αλλά και μεταχειρισμένου αυτοκινήτου έχει να κάνει καθαρά και μόνο με τους ρύπους. Δείτε στο ολλανδικό autoweek στα εργαλεία τι αναφέρει για τον φόρο BPM.
Έτσι λοιπόν σκέφτομαι την αγορά SUV/CROSSOVER. Κάποια από τα μοντέλα που θα αναφέρω παρακάτω είναι καθαρά βενζινοκίνητα και κάποια PHEV. Το καλό με τα δεύτερα είναι ότι έχουν χαμηλή φορολογία. Τα πρώτα για να αγοραστούν με λογική φορολόγηση πρέπει να έχουν τουλάχιστον μια 3-4ετία στην πλάτη.
Έχουμε και λέμε λοιπόν (μιλάω μόνο για μεταχειρισμένα και εισαγωγής από Γερμανία)
Cupra formentor προ F/L. Καθαρά σκέφτομαι την έκδοση με τα 310 άλογα. Βέβαια σκεφτόμουν και το μοντέλο με τον 2.5 αλλά μάλλον είναι άπιαστο λόγω φορολογίας. Μοναδικός μου ενδοιασμός εδώ είναι η ηχομόνωση καθώς τυχόν προβλήματα στο DSG. Για τον ΕΑ888 3ης γενειάς διάβσα ότι έχει μπεκ άμμεσου αλλά και έμμεσου ψεκασμού οπότε και το θέμα των επικαθίσεων μάλλον δεν θα είναι πρόβλημα.
MINI COUNTRYMAN JCW. Το θέμα εδώ είναι ο Β58 παρόλο που φαίνεται αρκετά αξιόπιστος με ξενίζει λίγο το εντελώς φθηνιάρικο και προβληματικό μάλλον φίλτρο λαδιού, καθώς και πιθανά θέματα με το όλο σύστημα ψυγείο λαδιού-νερού-oil filter assembly.
XC60 PHEV. Παρόλο που κυκλοφορεί πολύ στην Ολλανδία διάβασα ότι ο δίλιτρος κινητήρας έβγαζε βλάβες πχ τσιμούχα στροφάλου. Ένα άλλο επίσης που διάβασα στο ολλανδικό φόρουμ για Volvo όταν χρειαστεί αντικατάσταση η μπαταρία (κόστος 7500 ευρώ) δεν καλύπτεται ποια από 7ετη εγγύηση αλλά από μόνο ενός έτους.