-
Έκανα βόλτα το BYD seal u dmi το προσθιοκίνητο. Η BYD όπως και η Tesla σου δίνουν στις βασικές εκδόσεις full extra εξοπλισμό, μεγάλο μπράβο, στα 39Κ είσαι κομπλέ με ηλιοροφές, δέρματα, ηλεκτρικά καθίσματα, καλώδια αργής και γρήγορης φόρτισης, θερμαινόμενα/αεριζόμενα καθίσματα, κλπ. Οι legacy κατασκευαστές όλα αυτά τα χρεώνουν, για να βάλεις αντίστοιχο εξοπλισμό έχεις αύξηση 50% της αρχικής τιμής του αυτοκινήτου.
Ξεκινάω και προσέχω να μην περάσω από την βιτρίνα, το αυτοκίνητο έχει φοβερές κάμερες τριγύρω που διαβάζουν τα πάντα, είναι δύσκολο να το ακουμπήσεις κάπου ακόμα και καταλάθος. Η κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες είναι γραμμική και αθόρυβη καθώς χρησιμοποιεί την μπαταρία, όταν μπει στο παιχνίδι ο θερμικός, συνεχίζεις να μην ακους απολύτως τίποτα και αν έχεις μουσική στην καμπίνα την λειτουργία του θερμικού την αντιλαμβάνεσαι μόνο από τα διαγράμματα της οθόνης. Το αυτοκίνητο παρά το μέγεθός του κινείται πολύ άνετα εντός πόλης χάρη στα παραπάνω βοηθήματα και στην ηλεκτρική λειτουργία του.
Ενώ όλα τα phev είναι ουσιαστικά θερμικά με μπαταρίες, εδώ έχουμε ένα ev με έναν μικρό θερμικό, αυτή η διάταξη έχει λογική, όπως συμβαίνει με τα phev, αν φορτίζεις καθημερινά και κάνεις μικρές διαδρομές, στις περιπτώσεις που η μπαταρία εξαντληθεί, και αυτό γίνεται εύκολα λόγω του μικρού της μεγέθους, ο θερμικός έχει υψηλή κατανάλωση καυσίμου καθώς πρέπει να αναλάβει την φόρτιση της μπαταρίας αλλά και την μετακίνηση σχεδόν δύο τόνων βάρους. Άρα μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην "range extender" λογική ενός ηλεκτρικού, ίσως για αυτόν που θέλει ηλεκτρικό χωρίς το άγχος της φόρτισης όταν βρεθεί σε ένα βουνό.
Είχα δει πολλές δοκιμές που είχαν θετικά σχόλια για την ποιότητα κύλισης αλλά δεν το διαπίστωσα, πρόκεται για μια υπερβολικά μαλακή ανάρτηση χωρίς καθόλου απόσβεση, λες και τα αμορτισέρ ήταν από ζύμη, που δημιουργεί συνεχείς ταλαντώσεις ακόμα και όταν περάσεις πάνω από ένα μικρό ύψωμα του δρόμου. Τα πάει καλύτερα σε μικρές ανωμαλίες του δρόμου και αυτές όμως περνούν στην καμπίνα και συνοδεύονται από ενοχλητικούς μικροτριγμούς. Σε συνδυασμό με το ασαφές τιμόνι το αυτοκίνητο κάνει τα δικά του και όταν το πίεσα λίγο σε μια στροφή μου έκοψε τελείως την ισχύ και με μάλωσε για δυο τρία δευτερόλεπτα, σαν να μου λέει δεν είναι αυτή η χρήση. Στην πλήρη επιτάχυνση το αυτοκίνητο είναι σβέλτο και παραμένει ησυχο με τον θερμικό να αργεί να ανεβάσει στροφές και την μπαταρία να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της αποδιδόμενης ισχύως. Δυστυχώς δεν παραμένει σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία αν το πιέσεις, πάντα εμπλέκει τον θερμικό.
Όλα τα αρνητικά στοιχεία μπορεί να τα παραβλέψει κανείς αν θέλει απαραίτητα ένα phev καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αντίστοιχο μέγεθος, εξοπλισμό και τιμή. Διαφορετικά πάσο.
-
@ataim said in Οδήγησα....:
Έκανα βόλτα το BYD seal u dmi το προσθιοκίνητο. Η BYD όπως και η Tesla σου δίνουν στις βασικές εκδόσεις full extra εξοπλισμό, μεγάλο μπράβο, στα 39Κ είσαι κομπλέ με ηλιοροφές, δέρματα, ηλεκτρικά καθίσματα, καλώδια αργής και γρήγορης φόρτισης, θερμαινόμενα/αεριζόμενα καθίσματα, κλπ. Οι legacy κατασκευαστές όλα αυτά τα χρεώνουν, για να βάλεις αντίστοιχο εξοπλισμό έχεις αύξηση 50% της αρχικής τιμής του αυτοκινήτου.
Ξεκινάω και προσέχω να μην περάσω από την βιτρίνα, το αυτοκίνητο έχει φοβερές κάμερες τριγύρω που διαβάζουν τα πάντα, είναι δύσκολο να το ακουμπήσεις κάπου ακόμα και καταλάθος. Η κίνηση σε χαμηλές ταχύτητες είναι γραμμική και αθόρυβη καθώς χρησιμοποιεί την μπαταρία, όταν μπει στο παιχνίδι ο θερμικός, συνεχίζεις να μην ακους απολύτως τίποτα και αν έχεις μουσική στην καμπίνα την λειτουργία του θερμικού την αντιλαμβάνεσαι μόνο από τα διαγράμματα της οθόνης. Το αυτοκίνητο παρά το μέγεθός του κινείται πολύ άνετα εντός πόλης χάρη στα παραπάνω βοηθήματα και στην ηλεκτρική λειτουργία του.
Ενώ όλα τα phev είναι ουσιαστικά θερμικά με μπαταρίες, εδώ έχουμε ένα ev με έναν μικρό θερμικό, αυτή η διάταξη έχει λογική, όπως συμβαίνει με τα phev, αν φορτίζεις καθημερινά και κάνεις μικρές διαδρομές, στις περιπτώσεις που η μπαταρία εξαντληθεί, και αυτό γίνεται εύκολα λόγω του μικρού της μεγέθους, ο θερμικός έχει υψηλή κατανάλωση καυσίμου καθώς πρέπει να αναλάβει την φόρτιση της μπαταρίας αλλά και την μετακίνηση σχεδόν δύο τόνων βάρους. Άρα μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ κοντά στην "range extender" λογική ενός ηλεκτρικού, ίσως για αυτόν που θέλει ηλεκτρικό χωρίς το άγχος της φόρτισης όταν βρεθεί σε ένα βουνό.
Είχα δει πολλές δοκιμές που είχαν θετικά σχόλια για την ποιότητα κύλισης αλλά δεν το διαπίστωσα, πρόκεται για μια υπερβολικά μαλακή ανάρτηση χωρίς καθόλου απόσβεση, λες και τα αμορτισέρ ήταν από ζύμη, που δημιουργεί συνεχείς ταλαντώσεις ακόμα και όταν περάσεις πάνω από ένα μικρό ύψωμα του δρόμου. Τα πάει καλύτερα σε μικρές ανωμαλίες του δρόμου και αυτές όμως περνούν στην καμπίνα και συνοδεύονται από ενοχλητικούς μικροτριγμούς. Σε συνδυασμό με το ασαφές τιμόνι το αυτοκίνητο κάνει τα δικά του και όταν το πίεσα λίγο σε μια στροφή μου έκοψε τελείως την ισχύ και με μάλωσε για δυο τρία δευτερόλεπτα, σαν να μου λέει δεν είναι αυτή η χρήση. Στην πλήρη επιτάχυνση το αυτοκίνητο είναι σβέλτο και παραμένει ησυχο με τον θερμικό να αργεί να ανεβάσει στροφές και την μπαταρία να δίνει το μεγαλύτερο μέρος της αποδιδόμενης ισχύως. Δυστυχώς δεν παραμένει σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία αν το πιέσεις, πάντα εμπλέκει τον θερμικό.
Όλα τα αρνητικά στοιχεία μπορεί να τα παραβλέψει κανείς αν θέλει απαραίτητα ένα phev καθώς δεν υπάρχει τίποτα άλλο σε αντίστοιχο μέγεθος, εξοπλισμό και τιμή. Διαφορετικά πάσο.
εκλαψα με το σχολιο για τη βιτρινα.
Σχετικα με το τιμονι, τσεκαρες τα settings να δες τι ρυθμιση ειχε; Το δελφινι στην comfort (ή καπως ετσι) ειναι τραγικα μαλακο το τιμονι και ασαφες. Στην sport/normal (ή καπως ετσι) φτιαχνει πολυ η κατασταση.
-
Καλά η μπαταρία του βγάζει στην πράξη, αστικά και περιαστικά γύρω στα 120 χλμ
Δεν είναι λίγα για phev.
Ακόμα και αν αδειάσει στα ίδια βίντεο των τεστ αναφέρουν 5,5λ/100 χλμ κατανάλωση ως υβρίδιο.Το κιβώτιο του είναι ecvt σαν τα Toyota
Απo απόσβεση δεν ξέρω.
28Κ έχει το fabia με τα 95 άλογα χειροκίνητο και λιγότερο εξοπλισμό.
-
@dettol said in Οδήγησα....:.
Σχετικα με το τιμονι, τσεκαρες τα settings να δες τι ρυθμιση ειχε; Το δελφινι στην comfort (ή καπως ετσι) ειναι τραγικα μαλακο το τιμονι και ασαφες. Στην sport/normal (ή καπως ετσι) φτιαχνει πολυ η κατασταση.
Δεν δοκίμασα sport mode, έπαιξα λίγο με τις φωνητικές εντολές, hey byd open sunroof, απάντηση: you are going too fast, do you mind if i open it halfway? Τι έχουν φτιάξει!
-
να ρωτησω κατι ασχετο?Σε αμαξια που λενε οτι ειναι ετοιμοπαραδοτα που ακριβως βρισκονται αυτα τα αυτοκινητα?και μπορει καποιος να τα δει απο κοντα?Πχ για το χρωμα πιο πολυ
-
Μπορεί κάποια από αυτά να είναι σε χώρο τελωνείου, όπου δεν τα βλέπεις. Πρέπει πρώτα να ανταγωνιστούν, και αυτό παίρνει λίγες μέρες.
-
Προφανώς "εκτελωνιστούν" ήθελε να γράψει ο φίλος.
-
-
Όχι τα βάζουν και τρέχουν. Εσυ παίρνεις τον νικητή
Το έχω δει.
-
Επί τη ευκαιρία της κοπής της πίτας του φόρουμ της Β. Ελλάδας, ο φίλτατος @dekouk μου έκανε την τιμή να μου παραχωρήσει το BYD Dolphin του, για μια βόλτα.
Τα της εμφάνισης δεν με αφορούν και όλοι μας έχουμε μάτια για να κρίνουμε αν μας αρέσει εξωτερικά. Οπότε το αφήνουμε αυτό.
Μέσα όμως είναι εξαιρετικό! Όλα είναι στιβαρά και καλοφτιαγμένα, με όμορφο design (οι πετούγιες των πορτών μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση). Δεν άκουσα ούτε ένα τσικ από τριγμούς! Ρε τους Κινέζους...
Ξεκινάμε λοιπόν από το πάρκινκγκ της ταβέρνας και το πρώτο ευχάριστο γεγονός ήταν το πόσο καλά βαθμονομημένο ήταν το πεντάλ του «γκαζιού» (ηλεκτρισμού-ροοστάτη, πείτε το όπως θέλετε). Πολύ πιο εύκολο από ένα θερμικό, σε σημείο να μπουσουλάς απλά ακουμπώντας το ("breathing on it" θα έλεγαν οι Άγγλοι).
Βγαίνουμε από το parking λοιπόν και μπαίνουμε στον παράδρομο. Το τιμόνι πολύ ευχάριστο ακόμα και στα 40 χ.α.ω. Το περίμενα να είναι φτερό στον άνεμο, αλλά ήταν στιβαρό. Ρε λες να ξέρουν οι Κινέζοι από οδήγηση, αναρωτήθηκα...
Φτάνουμε από τον παράδρομο στην Εθνική Οδό προς Μουδανιά (3 λωρίδες όπου έρχονται με 100+ όλοι). Σταματάω λίγο στην άκρη, γιατί α) δεν ήθελα να κόψω κάποιον και β) δεν ήξερα πόσο γρήγορο είναι το Δελφίνι από στάση. Με το που αδειάζει ο δρόμος, πατάω το «γκάζι» στο πάτωμα. Κάνει λοιπόν ένα μικρό σπινάρισμα, μετά βρίσκει πρόσφυση και επιταχύνει. Όχι πολύ δυνατά, αλλά ικανοποιητικά. Μέχρι τα 100 ήταν σβέλτο, μετά ξεψύχησε (σχετικά πάντα με το τι ένιωθα πριν), αλλά επειδή είχαμε άδειο δρόμο, επέμεινα. Ευτυχώς οι συμπολίτες ήταν προβλεπέ (πως το έπαθαν;!) και η αριστερή ήταν άδεια, οπότε είδαμε την κοντερίσια τελική των 173, που μετά από λίγο έπεσε στα 170, οπότε το άφησα για να μην φάω περισσότερη μπαταρία. Πρέπει να ήταν 160 πραγματικά. Πολύ σταθερό σε αυτά τα χλμ το αυτοκίνητο. Το τιμόνι ακόμα και από το πάρκινγκ δεν ήταν φτερό. Στα 170, ήταν ως και βαρύ, προφανώς βάρυνε λόγω της ταχύτητας και μέσω μεταβλητής υποβοήθησης, χαρακτηριστικό που είχε το Xedos μου και που πάντα μου άρεσε.
Τα φρένα πολύ άμεσα και με καλή αίσθηση στο πεντάλ. Σε κάποιες λίγες στροφές (Μουδανιών για Ρύσιο π.χ.) το αυτοκίνητο ήταν σταθερότατο, αλλά δεν το πίεσα,
Συνολικά ένα καλό αυτοκίνητο, ενώ περίμενα ένα κινέζικο φτερό στον άνεμο. Εντυπωσιακό το τι έχουν κάνει οι Κινέζοι μέσα σε τόσα λίγα χρόνια!
ΥΓ: Ο dekouk υποσχέθηκε ότι θα φέρει το Model 3 για την επόμενη δοκιμή μου...
-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Μέσα όμως είναι εξαιρετικό! Όλα είναι στιβαρά και καλοφτιαγμένα, με όμορφο design
Ακριβώς αυτό που αποκόμισα και εγώ.
Διαβάζοντας τώρα το ποστ σου, μου ήρθε στο μυαλό ο πολύ δυνατός ήχος που έκαναν τα φλας όταν δούλευαν. Μου είχε κακοφανεί. Είναι ιδέα μου ή όντως είναι πολύ δυνατός; -
Ξεκινάμε λοιπόν από το πάρκινκγκ της ταβέρνας και το πρώτο ευχάριστο γεγονός ήταν το πόσο καλά βαθμονομημένο ήταν το πεντάλ του «γκαζιού» (ηλεκτρισμού-ροοστάτη, πείτε το όπως θέλετε). Πολύ πιο εύκολο από ένα θερμικό, σε σημείο να μπουσουλάς απλά ακουμπώντας το ("breathing on it" θα έλεγαν οι Άγγλοι).
αυτο ειναι απο τα πολυ θετικα σημεια ολων των ηλεκτρικων, που τα καθιστα ιδιαιτερα ευκολο-οδηγητα. Το εχω επισημανει πολλακις, αλλα πρεπει να οδηγησει καποιος για να το καταλαβει. Μαλιστα σκεψου οτι τα byd προσομοιαζουν αυτοματο θερμικο, οποτε (αν εχεις απενεργοποιησει το auto hold) προχωρουν χωρις να πατας γκαζι. Προσωπικα αυτο δεν μου αρεσει, αλλα τα καθιστα πιο οικεια σε οσους ερχονται απο θερμικο.
Βγαίνουμε από το parking λοιπόν και μπαίνουμε στον παράδρομο. Το τιμόνι πολύ ευχάριστο ακόμα και στα 40 χ.α.ω. Το περίμενα να είναι φτερό στον άνεμο, αλλά ήταν στιβαρό. Ρε λες να ξέρουν οι Κινέζοι από οδήγηση, αναρωτήθηκα...
Φτάνουμε από τον παράδρομο στην Εθνική Οδό προς Μουδανιά (3 λωρίδες όπου έρχονται με 100+ όλοι). Σταματάω λίγο στην άκρη, γιατί α) δεν ήθελα να κόψω κάποιον και β) δεν ήξερα πόσο γρήγορο είναι το Δελφίνι από στάση. Με το που αδειάζει ο δρόμος, πατάω το «γκάζι» στο πάτωμα. Κάνει λοιπόν ένα μικρό σπινάρισμα, μετά βρίσκει πρόσφυση και επιταχύνει. Όχι πολύ δυνατά, αλλά ικανοποιητικά. Μέχρι τα 100 ήταν σβέλτο, μετά ξεψύχησε (σχετικά πάντα με το τι ένιωθα πριν), αλλά επειδή είχαμε άδειο δρόμο, επέμεινα.
δεν ειναι κακο και πανω απο τα 100, αλλα ειναι τοσο εντυπωσιακη η επιταχυνση ενος ηλεκτρικου στις μικρες ταχυτητες που σου δινει την αισθηση του "ξεψυχησε"
Ψαχνοντας πχ το 80-120 βλεπω οτι εχει ιδιο χρονο με audi a3 tfsi hybridhttps://fastestlaps.com/models/audi-a3-sportback-40-tfsi-e
https://fastestlaps.com/models/byd-dolphinΕυτυχώς οι συμπολίτες ήταν προβλεπέ (πως το έπαθαν;!) και η αριστερή ήταν άδεια, οπότε είδαμε την κοντερίσια τελική των 173, που μετά από λίγο έπεσε στα 170, οπότε το άφησα για να μην φάω περισσότερη μπαταρία. Πρέπει να ήταν 160 πραγματικά. Πολύ σταθερό σε αυτά τα χλμ το αυτοκίνητο. Το τιμόνι ακόμα και από το πάρκινγκ δεν ήταν φτερό. Στα 170, ήταν ως και βαρύ, προφανώς βάρυνε λόγω της ταχύτητας και μέσω μεταβλητής υποβοήθησης, χαρακτηριστικό που είχε το Xedos μου και που πάντα μου άρεσε.
Τα φρένα πολύ άμεσα και με καλή αίσθηση στο πεντάλ. Σε κάποιες λίγες στροφές (Μουδανιών για Ρύσιο π.χ.) το αυτοκίνητο ήταν σταθερότατο, αλλά δεν το πίεσα,
Το τιμονι οντως "βαραινει" αρκετα πανω απο τα 100-120km/h. Σε χαμηλες ταχυτητες ομως το θεωρω υπερβολικα ελαφρυ, ακομα και στην "sport/dynamic"ρυθμιση. Στην comfort ειναι απλα απαλευτο
Συνολικά ένα καλό αυτοκίνητο, ενώ περίμενα ένα κινέζικο φτερό στον άνεμο. Εντυπωσιακό το τι έχουν κάνει οι Κινέζοι μέσα σε τόσα λίγα χρόνια!
Καταλαβαινεις τωρα γιατι επιμεναμε τοσο πολυ για αυτο το οχημα, στην τιμη των 26k (-6k =20k με επιδοτηση);
ΥΓ: Ο dekouk υποσχέθηκε ότι θα φέρει το Model 3 για την επόμενη δοκιμή μου...
Ανυπομονω!
-
@sargus said in Οδήγησα....:
Μέσα όμως είναι εξαιρετικό! Όλα είναι στιβαρά και καλοφτιαγμένα, με όμορφο design
Διαβάζοντας τώρα το ποστ σου, μου ήρθε στο μυαλό ο πολύ δυνατός ήχος που έκαναν τα φλας όταν δούλευαν. Μου είχε κακοφανεί. Είναι ιδέα μου ή όντως είναι πολύ δυνατός;Κι η Βλάχα με την ιδιαίτερη προφορά όταν δε βάλεις τη ζώνη ασφαλείας.
-
Ευχαριστώ τον αληθινό Δια που έβαλε σε μια τάξη τα ηλεκτρόνια της μπαταρίας.!!
Οκ δεν περίμενα κάτι λιγότερο στην κριτική του , που ζήτησα να είναι από ️ καρδιάς!
Προσήλωση στο αυτοκίνητο κ τα δυναμικά του χαρακτηριστικά από κάποιον που έχουν περάσει πολλά "ιδιαίτερα" αυτοκίνητα. Για μένα η γνώμη του λέει πολλά καθώς είναι καθαρά αυτοκινητιστική κριτική κ προσέγγιση....
Ζουληχτα ταμπλό, δέρματα κ τάμπλετ θα είναι εκεί για όλους...
Βρισκόμαστε σε μια μεταβατική εποχή κ βιώνουμε αλλαγές που θα αλλάξουν τη φύση της αυτοκίνησης, αργά ή γρήγορα δεν ξέρω . Νιώθω πως αυτό που βιώσαμε κ ζήσαμε σε σχέση με την αυτοκίνηση αλλάζει.Να είστε ασφαλείς όλοι εκεί έξω .
ΥΓ
Έχω παιδιά φοιτητές πλέον, κ η επαφή με το περιοδικό ξεκίνησε από τότε που είχε κ τα άρθρα για τις μηχανές (2Τ) . -
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Διαβάζοντας τώρα το ποστ σου, μου ήρθε στο μυαλό ο πολύ δυνατός ήχος που έκαναν τα φλας όταν δούλευαν. Μου είχε κακοφανεί. Είναι ιδέα μου ή όντως είναι πολύ δυνατός;Κι η Βλάχα με την ιδιαίτερη προφορά όταν δε βάλεις τη ζώνη ασφαλείας.
Σου μιλάει βλάχα;
Δηλαδή εάν ενεργοποιηθεί το αυτόματο φρενάρισμα τι σου λέει;
-
@lap said in Οδήγησα....:
@dimsabas said in Οδήγησα....:
Σου μιλάει βλάχα;
Δηλαδή εάν ενεργοποιηθεί το αυτόματο φρενάρισμα τι σου λέει;
Δεν προχωρήσαμε τόσο πολύ τη σχέση μας.
-
Ρε την βλάχα την μπυντ!
Να είσαι προετοιμασμένος την επόμενη φορά!
Υ.γ ίσως εάν ενεργοποιηθεί το αυτόματο φρενάρισμα να σου πει " μπυντ για μπυντ δεν προσεχς"
-
Πάντως σου dettol είχε τριγμούς το ταμπλω.
Κάτι ακουγοταν συνέχεια και μόνο όταν το κράταγα πατημένο με το χέρι σταμάταγε.
Αλλα έχω απίστευτα οξεία ακοή -
@iceman7 said in Οδήγησα....:
Πάντως σου dettol είχε τριγμούς το ταμπλω.
Κάτι ακουγοταν συνέχεια και μόνο όταν το κράταγα πατημένο με το χέρι σταμάταγε.
Αλλα έχω απίστευτα οξεία ακοήΤα αμάξια σαν προιόντα μαζικής παραγωγής φτιάχνονται για το μέσο άνθρωπο. Εσύ φίλε μου δεν είσαι μέσος άνθρωπος....
Εσύ θα ήθελες αμάξι custom made για να σε καλύψει...σαν τα κοστούμια των Βρετανών Λόρδων! -
ΒΥΔ ειναι κορυφη. Περιμενουμε το Αττο 2 τωρα.
Οδήγησα....