-
@kostis20 said in Οδήγησα....:
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
@kostis20 said in Οδήγησα....:
Φοβερή περιγραφή ευχαριστουμε για το χρόνο σου!
Αδικαιολόγητες οι φθορές στο εσωτερικό του Nissan με βάζει σε σκέψεις.Πάντως νομίζω αναμένεται FL μέσα στον επόμενο χρόνο οπώς έγινε στο QQ .Τη προηγουμενη βδομάδα που ρωτησα μου ειπαν οτι εχουν πολλά διαθεσιμα ετοιμοπαραδοτα και μάλιστα με εκπτωση 3000 ευρώ.
Το κιβώτιο γιατι το λενε cvt αφου δεν εχει ουσιαστικά κιβώτιο?Δεν ξέρω αν διορθωθεί κάτι από τα ανωτέρω με το f/l. Συνήθως αυτά αφορούν στιλιστικές παρεμβάσεις. Μακάρι να τα διορθώσουν γιατί αδικεί τον εαυτό του, είναι αμαξάρα. Τα δεδομένα με τα αυτοκίνητα αλλάζουν μέρα μέρα, όπως μου είπε ο πωλητής. Οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι για παραγγελία κατά την άποψη μου όταν πηγαίνουν για προσφορά. Η έκπτωση είναι αυτή τη στιγμή ακριβώς 1500€ για το mh. Ίσως τα 3k να αφορούν το e-power. Επίσης ο Teo συνήθως τόσο γενναίες προσφορές κάνει μόνο για να ξεφορτωθεί τα preF/L όταν μαθαίνει ότι έρχεται f/l. Το ίδιο έκανε στο QQ.
Το τελευταίο ερώτημα σου δεν το κατανοώ. Προφανώς αναφέρεσαι στο e-power και το γεγονός ότι τους τροχούς κινεί ο ηλεκτροκινητήρας. Ας απαντήσει κάποιος γνωστής του αντικειμένου, δεν με ενδιέφερε το συγκεκριμένο και δεν ασχολήθηκα.
Ναι εγω ενδιαφερομουν για το τετρακίνητο epower ,σε αυτο ανφέρομαι και για τη διαθεσιμότητα και για το κιβώτιο.
εγω ακουσα οτι δεν εχει κιβωτιο, απλα οπως επιταχυνεις ανεβαζει τις στροφες του θερμικου με τον ιδιο τροπο ωστε να σου θυμιζει κανονικο αυτοκινητο
-
Εξαιρετικό κείμενο και πολύ αναλυτική περιγραφή....μπράβο που έκατσες και τα έγραψες τόσο αναλυτικά!!
ΥΓ: Για το τιμόνι, να πω κάτι άλλο επειδή το έχω ξαναδεί σε άλλα αμάξια, υπάρχιε περίπτωση να το έπιασαν με κρέμες, αντισηπτικά κλπ. στα χερια τους και να το "έκαψαν". Ορισμένα συνθετικά υλικά ειναι ευπαθή σε αυτά.
-
Για τα τελευταία οφείλω να ευχαριστήσω όλους εσάς. Τόσα χρόνια εδώ μέσα με βοηθήσατε να εξελίξω την σκέψη μου και να δω εντελώς διαφορετικά το όλο ζήτημα του αυτοκινήτου.
Συμπληρωματικά στο βασικό κείμενο να πω ότι το Τ είχε ρυθμισμένο το BS ώστε να είναι πιο προληπτικό από το αντίστοιχο του Χ. Στο Χ θα πάρεις ένδειξη όταν το άλλο όχημα έχει μπει στο νεκρό σημείο ενώ στο Τ θα πάρεις ενώ μπαίνει, αν γίνομαι κατανοητός. Επίσης γενικά στο Adas και τα λοιπά ηλεκτρονικά είναι πιο παραμετροποιήσημο. Στο keyless ενεργοποιείτε κατά το δοκούν το proximity, στο lka επιλέγεις δόνηση ή μη. Μάλλον όλα αυτά ακολουθούν τις αντίστοιχες φιλοσοφίες των info. Πιο απλό του Χ και αντίστοιχα πιο απλές οι εφαρμογές του.
Τα ανωτέρω είναι υποκειμενικά και επαφίονται στα θέλω και τις ανάγκες του αγοραστή. Δεν είναι εκ προοιμίου ούτε αρνητικά ούτε θετικά.
-
Ένα καλο του BS των VW είναι πως είναι εκτος του καθρέφτη και για εμένα είναι πιο καλο. Στον καθρέφτη κάπως χάνεται
-
οπως το είχα στο μυαλό μου, αλλά "γνωρίζω ότι η πολιτική σας είναι κατά των δώρων αλλά σε τέτοια παραγγελία θεωρω ότι δικαίως τα ζητάω δώρο"...
ωραιο κειμενο, κρίμα που το nissan πασχει από θέματα ποίοτητας, λογικό να ξενερώσεις
-
Με το καλό να παραλάβεις το Tig, καλότυχο και καλοτάξιδο.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Εξαιρετικό κείμενο και πολύ αναλυτική περιγραφή....μπράβο που έκατσες και τα έγραψες τόσο αναλυτικά!!
ΥΓ: Για το τιμόνι, να πω κάτι άλλο επειδή το έχω ξαναδεί σε άλλα αμάξια, υπάρχιε περίπτωση να το έπιασαν με κρέμες, αντισηπτικά κλπ. στα χερια τους και να το "έκαψαν". Ορισμένα συνθετικά υλικά ειναι ευπαθή σε αυτά.
Έτσι είναι.
Στο QQ έχω κάνει περίπου 12.500χλμ. και το τιμόνι στο δέρμα είναι σαν καινούριο,με τις ραφές του κ.τ.λ.,αλλά προσέχω να μην είναι τα χέρια μου με αντισηπτικά,ιδρωμένα (ο ιδρώτας έχει άλατα,τοξικές ουσίες) ή λιγδιασμένα...
Επειδή υποθέτω την ίδια ποιότητα θα χρησιμοποιεί και στο Xtrail,τις περισσότερες φορές -κι αφού μιλάμε για td-,μάλλον δεν προσέχουν καθόλου.
Σε πολλά πράγματα στο αυτοκίνητο εξαρτάται κι από τη χρήση που κάνει ο καθένας.Βέβαια κι οι πωλητές θα πρέπει να επισημαίνουν τις φθορές στον προϊστάμενο για να διορθωθούν και να μην κάνει άσχημη εντύπωση στους πιθανούς αγοραστές,αλλά μάλλον οι περισσότεροι -όπως είπαμε και σε άλλο νήμα- βαριούνται που ζούνε... -
Στο fl qq έχει αλλάξει κάτι στο εσωτερικο;Νομίζω το infotainment εχει ενσωματώσει λειτουργίες google πχ.
-
Αυτό ρε φίλε. Είσαι ο εισαγωγέας Ελλάδος και αφήνεις να ρημάξει ένα όχημα που ξεκινάει από 40k! Έχω πάρει 200 αυτοκίνητα td στη ζωή μου, τέτοια κατάσταση δεν έχω αντιμετωπίσει!!
Κρίμα παιδιά για το αυτοκίνητο. Αν το δείτε συγκριτικά το εκθεσιακό είναι σαν το έξω να δουλεύει ταξί Αθήνα. Προσωπικά, το ξαναλέω, είχα ψηθεί άσχημα για το θηρίο. Θα ήταν εκ διαμέτρου πιο δύσκολη η επιλογή μου αν ήταν σε καλή κατάσταση το td.
-
μαπό το καλοκαίρι του 2019, όταν ξεκίνησα έρευνα αγοράς πρωτίστως για αμάξι της συζύγου, ώστε να πάω σε κάτι εκτός VAG. Αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πολύ δύσκολο καθώς έχουν στον μέγιστο βαθμό τον παράγοντα της πολύπλευρης κάλυψης αναγκών. Είναι σε όλα καλό, ίσως πουθενά ΤΟ καλύτερο.
Επειδή δεν παρακολούθησα όλη σου την αναζήτηση, το καινούργιο FORD KUGA το έβαλες καθόλου στο κάδρο?
-
@cirus said in Οδήγησα....:
@sabas_thess said in [Οδήγησα....]
Επειδή δεν παρακολούθησα όλη σου την αναζήτηση, το καινούργιο FORD KUGA το έβαλες καθόλου στο κάδρο?
Φυσικά. Έπαιξε μέχρι και πρώτο μέχρι πριν κάποιους μήνες ότι αποφάσισα να ανεβάσω το budget ώστε να μείνουν μόνο επιλογές που πραγματικά μου αρέσουν. Ήτοι το Kuga έπαιξε ως επιλογή λογικής και όχι καρδιάς, εάν γίνομαι κατανοητός.
-
Αν και δεν ειμαι πολυ φιλος του VAG , το νεο Tiguan μ αρεσει . Καλοταξιδο και ευχομαι κι ο γιος να μαθει να οδηγει σ αυτο !!
Τι χρωμα το πηρες? -
@cirus said in Οδήγησα....:
@sabas_thess said in [Οδήγησα....]
Φυσικά. Έπαιξε μέχρι και πρώτο μέχρι πριν κάποιους μήνες ότι αποφάσισα να ανεβάσω το budget ώστε να μείνουν μόνο επιλογές που πραγματικά μου αρέσουν. Ήτοι το Kuga έπαιξε ως επιλογή λογικής και όχι καρδιάς, εάν γίνομαι κατανοητός.
οκ και το καταλαβαίνω κιολας γιατι το προηγούμενο πριν το facelift ουτε εμένα μου άρεσε
Αλλα το καινούργιο είναι εντελώς άλλη ιστορία. Πλέον είναι ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟ γιαυτό και ρώτησα
-
@alexandros-k Dolphin Grey
@cirus τα θέματα ποιότητας υλικών/συναρμογής στη καμπίνα καθώς και οι πληροφορίες που συνέλεξα από την σελίδα των κατόχων στο fb για τα προβλήματα του 1.5 ecoboost με απέτρεψαν από το ξεπεράσω την συντηρητική του γραμμή. Από κάποια στιγμή και μετά δηλαδή δεν ήθελε ούτε το μυαλό αλλά ούτε και η καρδιά μου. Και να φανταστείς ότι ήταν το πρώτο suv που θέλησα όταν κατάλαβα ότι η ζωή με οδηγεί σε αυτά ένεκα οικογένειας. Για την ακρίβεια ήταν το preF/L St-line ( ) στο γκρί του.
-
@alexandros-k Dolphin Grey
@cirus τα θέματα ποιότητας υλικών/συναρμογής στη καμπίνα καθώς και οι πληροφορίες που συνέλεξα από την σελίδα των κατόχων στο fb για τα προβλήματα του 1.5 ecoboost με απέτρεψαν από το ξεπεράσω την συντηρητική του γραμμή. Από κάποια στιγμή και μετά δηλαδή δεν ήθελε ούτε το μυαλό αλλά ούτε και η καρδιά μου. Και να φανταστείς ότι ήταν το πρώτο suv που θέλησα όταν κατάλαβα ότι η ζωή με οδηγεί σε αυτά ένεκα οικογένειας. Για την ακρίβεια ήταν το preF/L St-line ( ) στο γκρί του.
οκ εσυ ξερεις καλύτερα
-
Απολαυστικο κειμενο για το συγκριτικο τεστ ντραιβ. Δοκιμασες και τα στανταρντ ηχοσυστηματα να δεις την αποδοση; εντυπωσεις;
-
Καλορίζικο! Πολλά, ασφαλή και απολαυστικά χιλιόμετρα εύχομαι!
-
@sportseat23 said in Οδήγησα....:
Απολαυστικο κειμενο για το συγκριτικο τεστ ντραιβ. Δοκιμασες και τα στανταρντ ηχοσυστηματα να δεις την αποδοση; εντυπωσεις;
Όχι, πήγα προαποφασισμένος να βάλω το HK αν κατέληγα στο Tig. Δεν άνοιξα σε κανένα εκ των δύο ηχοσύστημα. Τα td πήγαν ακριβώς όπως τα περιέγραψα. Μόνο με τον πωλητή της Karenta το συζήτησα κάποια στιγμή εν κινήσει σε φάση "είμαι βέβαιος ότι το μαμά ηχοσύστημα είναι μια χαρά αλλά αν προχωρήσω θέλω το κάτι παραπάνω" ο οποίος φυσικά δεν είχε πάρα να συμφωνήσει.
Στο X, επειδή οι Ιάπωνες συνήθως βάζουν χάρτινα ηχεία, λογικά θα πήγαινα έξω να δω τι μπορώ να κάνω γιατί δεν παίζει στη Nissan διαμόρφωση. Εκεί το Bose υφίσταται ως κομμάτι του εξοπλισμό Techna ή Techna+ που πήγαινε πολύ ψηλά σε τελική τιμή.
-
Το έγραψα και στο τοπικό του μοντέλου- Οδήγησα προχθές το Ioniq 5 με την μεγάλη μπαταρία και πίσω κίνηση.
Πάρα πολύ καλή υλοποίηση ηλεκτρικού κυρίως γιατί έχει άμεσα ρυθμιζόμενη αναγέννηση μέσω των paddles πίσω από το τιμόνι και άψογο one-pedal (i-pedal το λέει η Hyundai). Προσωπικά δεν πιστεύω ότι αξίζει ηλεκτρικό χωρίς one pedal drive.
Έχει τρία modes για τον κινητήρα 1)eco,( κόβει πολύ την αίσθηση του γκαζιού αλλά δεν είναι τελείως ψόφιο, κυρίως για μποτιλιάρισμα στην Αθήνα), 2) normal (δεν λείπει η δύναμη και είναι τέλειο για καθημερινή οδήγηση) 3) sport(ακαριαία απόκριση στο γκάζι).
Πάρα το χαμηλό ύψος του και τις ικανοποιητικές επιδόσεις το μειονέκτημα του είναι πώς πρόκειται για βαρύ όχημα και το νιώθεις.
Κυρίως σε εναλλαγές κατεύθυνσης σε ορεινή διαδρομή πχ σε συνεχόμενα s το βάρος είναι αμείλικτο και σύντομα σου κόβεται η όρεξη για sport οδήγηση. Η ανάρτηση είναι ούτε μαλακή ούτε σκληρή και πιο πολύ προσανατολισμένη στην άνεση.
Οι 19 ιντσών τροχοί δεν κοπανάνε σε λακούβες (δεν συγκράτησα διαστάσεις) και η κύλιση λόγω και του ηλεκτρισμού θυμίζει λιμουζίνα - έχει ηχομονωτικό παρμπρίζ standard.
Το τιμόνι δυστυχώς αρκετά μαλακό (αλλά όχι ασαφές) που μαζί με το θέμα του βάρους όπως προείπα δεν σε εμπνέει για γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης.
Σαν οικογενειακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τεράστιους χώρους καμπίνας, ικανοποιητικό πορτμπαγκάζ στα 530l, άψογη περιμετρική ορατότητα και αυτονομία στα 520-540χλμ, πολύ γρήγορη φόρτιση σε ταχύ φορτιστή που εξομαλύνει την καθυστέρηση φόρτισης σε ταξίδι, είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση από τους Κορεάτες αλλά όχι για οδηγούς που θέλουν το έστω κάτι παραπάνω οδηγικά.
Ίσως το αδελφάκι Kia EV6 να είναι καλύτερο οδηγικά (δεν το έχω οδηγήσει) αλλά να χάνει σε πρακτικότητα.
Σε σχέση πάντως με το Atto3 που επίσης έχω οδηγήσει είναι πολύ καλύτερη υλοποίηση το Ioniq 5 καθαρά σαν ηλεκτρικό όχημα.
Αν ήταν ίσως 5-6.000€ πιο φθηνό θα το έβαζα αντίπαλο στην Tesla κυρίως για όσους δεν αντέχουν το minimal one screen εσωτερικό και επιθυμούν μια κλασική υλοποίηση με καντράν μπροστά στον οδηγό. Όσο η Tesla έχει τις τιμές που έχει νομίζω είναι μονόδρομος -
Για 1 εβδομάδα οδηγούσα ένα Nissan Micra 1.000άρι του 2022, νοικιάρικο. Μην με ρωτήσετε έκδοση, κλπ, δεν έχω ιδεά. Υποθέτω με τα 100 άλογα, γιατί με τα 117 έβγαινε μόνο στις πιο ακριβές εκδόσεις. Από εξοπλισμό ειχε τα βασικά, τίποτα το ιδιαίτερο.
Αρχικά θα σταθώ στο σοκ να οδηγώ αμιγώς θερμικό και χειροκίνητο αυτοκίνητο μετά από 3.5 χρόνια με τα υβρίδια. Ήταν σαν να πήγα 20-30 χρόνια πίσω!! Πολύ ενοχλητική η όλη λειτουργία, το χειροκίνητο κιβώτιο και γενικά η αίσθση ότι πρέπει να «παλεύω» με το αυτοκίνητο συνέχεια, δεν είχε αυτό το αβιάστο του υβριδικού (και ηλεκτρικού φυσικά). Στον ανοιχτό δρόμο μια χαρά, αλλά στην πόλη είναι απίστευτα κουραστικό. Μια μέρα έκανα γραφείο-σπίτι (7χλμ απόσταση) πάνω από 50’. Πρέπει να πάτησα 100+ συμπλέκτη, όλο 1η – νεκρά ήμουν.
Το αυτοκίνητο γενικά το βρήκα πολύ αξιόλογο με πολύ ψυχωμένο μοτέρ, αρκεί να περάσεις τις 2.000σαλ. Τραβάει πολύ καλά και δειχνει πιο δυνατό από ότι ειναι, παρόλο το θεόμακρο 5αρι κιβώτιο. Θα έλεγα διασκεδαστικό σε επιταχύνσεις με 2α και 3η μέσα! Μου θύμισε αρκετά το 100αρι Φιέστα αλλά προφανώς και δεν φτάνει το 125αρι.
Το κιβώτιο ήταν ΟΚ. Δεν ήταν Ιαπωνικό ή Φορντ, αλλά ούτε Σιτροέν που ειναι σαν να ανακατεύεις κουβά με λάστιχα. Δεν με προβλημάτισε κάπου η χρήση του, αλλά δεν ειναι και κάτι το φοβερό. Από την άλλη έχει πάρα πολύ μακριές σχέσεις οπότε θέλει προσοχή, π.χ. δεν μπορείς εύκολα να ρολάρεις με 10χαω με 2α και να πατήσεις γκάζι να φύγει, μπορεί να χρειαστεί να καταβεάσει σε 1η. Βέβαια αντίστοιχα έχει π.χ. 120χαω με 5η με περιπου 2.500σαλ, άρα ταξιδεύει άνετα και αθόρυβα.
Σε οδική συμπεριφορά – όσο μπόρεσα να το δω – μου άρεσε. Ουδέτερο, με ΟΚ τιμόνι και γενικά ό,τι περιμένεις από την κατηγορία. Η ανάρτηση σχετικά άνετη (195/55/16 ελαστικά), χωρίς όμως να ειναι από τις πιο καλές της κατηγορίας. Για παράδειγμα, δεν είναι Φιέστα, το οποίο για εμένα ειναι μακράν το καλύτερο B hatch στα πάντα και ειδικά σε αναρτήσεις (οδική συμπεριφορά αλλά και άνεση!) , κινητήρα και κιβώτιο. Θα έλεγα όμως ότι ειναι από τα καλά της κατηγορίας, δεν βρήκα κάτι σημαντικά αρνητικό.
Τώρα ας πάω και στα της κατανάλωσης, επειδή διαβάζουμε διάφορες παπάτζες. Έκανα 200χλμ, σε συνθήκες πόλης – όχι «κάτι σαν πόλη» - αλλά πραγματική. Δηλαδή τα 200χλμ, που περίπου τα 60 ήταν Α.Ο και Μαρκοπούλου, οπότε άνετοι δρόμοι με μεγάλη ταχύτητα, έγιναν με Μ.Ο ταχύτητα 22χαω (!!!). Μιλάμε λοιπόν για καθημερινή μετακίνηση εντός αστικού ιστού σε ώρες αιχμής (και όχι οικοδομής!). Η μέση κατανάλωση ήταν 8.2λτ/100χλμ. Αυτές είναι ρεαλιστικές καταναλώσεις.
Συμπέρασμα: στην πόλη πάνω από τα διπλά σε σχέση με τα υβρίδια.
Οδήγησα....