-
@bill_hsd said in TOYOTA FORUM:
@ilias-a said in TOYOTA FORUM:
Δεν είπα ότι η Toyota δεν πάει καλά στο leasing, αν και οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι, με τις ιδιωτικές πωλήσεις που κάνει, δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το leasing, ενώ άλλες εισαγωγικές, εάν δεν πουλούσαν μέσω leasing, θα είχαν προ πολλού κλείσει.
Αυτό που είπα ότι εάν στις συνολικές πωλήσεις (retail και leasing) 1 στα 5 είναι Toyota, όπως αναφέρει το άρθρο, στις ιδιωτικές πωλήσεις (retail), που για μενα ειναι ο πιο σημαντικός δείκτης, αφου δείχνει πού εμπιστεύεται τα χρήματά του ο ιδιώτης καταναλωτής, η αναλογία των Toyota είναι 1 στα 3.Αν σκεφτεις οπως οτι τα leasing καθε 4 χρονια αλλαζουν στολο ενω οι ιδιωτες τα κρατανε τα ρημαδια ευκολα πανω απο 10 ετη, τι συμφερει τελικα για πωληση?
Ποιον εννοείς ότι τον συμφέρει;
Την τογιοτα βεβαια, μεγαλη αγορα η χρονομισθωση.
-
@george-0 said in TOYOTA FORUM:
Όταν ήμουν πιο νέος δεν ήθελα να τα βλέπω τα Toyota. Οπότε ο @cirus το πιστεύει ότι είναι για θείους.
Όμως η Toyota είναι απλά Νο 1 γιατί σε όλες τις κατηγορίες δίνει περισσότερα για λιγότερα.
Εάν θέλετε να λέμε μόνο για Aygo & Yaris τότε έχετε ένα δίκιο ότι είναι φθηνά.
Το RAV 4 είναι το καλύτερο αμάξι της. Και ποτέ δεν σταμάτησε το Land Cruiser που θεωρείται απόλυτο όχημα μόνο πισω από τα Land Rover.
Να σου πω την αληθεια και εμενα η τελευταια επιλογη απο τους ιαπωνες ηταν η Toyota, αλλα το RAV 4 ειναι το αγαπημενο μου.
Το Rav 4 είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο, υπάρχει στην οικογένεια σε diesel (ξάδελφος) αλλά δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα Toyota που συζητάμε.
Ούτε σε ποιότητα κατασκευής ούτε σε κόστη. 500€ έπαιρνε η Toyota προ ετών για μια απλή αλλαγή λαδιών, όσο ήταν στην εγγύηση. Για κόστος ανταλλακτικών ούτε θέλω να το σκέφτομαι.
-
-
Δεν είπα ότι η Toyota δεν πάει καλά στο leasing, αν και οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν ότι, με τις ιδιωτικές πωλήσεις που κάνει, δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα το leasing, ενώ άλλες εισαγωγικές, εάν δεν πουλούσαν μέσω leasing, θα είχαν προ πολλού κλείσει.
Αυτό που είπα ότι εάν στις συνολικές πωλήσεις (retail και leasing) 1 στα 5 είναι Toyota, όπως αναφέρει το άρθρο, στις ιδιωτικές πωλήσεις (retail), που για μενα ειναι ο πιο σημαντικός δείκτης, αφου δείχνει πού εμπιστεύεται τα χρήματά του ο ιδιώτης καταναλωτής, η αναλογία των Toyota είναι 1 στα 3.Αν σκεφτεις οπως οτι τα leasing καθε 4 χρονια αλλαζουν στολο ενω οι ιδιωτες τα κρατανε τα ρημαδια ευκολα πανω απο 10 ετη, τι συμφερει τελικα για πωληση?
Ποιον εννοείς ότι τον συμφέρει;
Την τογιοτα βεβαια, μεγαλη αγορα η χρονομισθωση.
Δεν γνωρίζω τι συμφωνίες κάνει η εισαγωγική με τις εταιρείες leasing και κατά πόσο τελικά τη συμφερει ή όχι.
Πάντως ως καταναλωτής, συμφωνώ με τον @iceman7 , ότι δηλαδή αξίζει να αγοράσεις, παρα να νοικιάσεις, ένα Toyota, αφού με τις τιμές μεταπώλησης που εχουν, παίρνεις πισω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχεις διαθέσει για την αγορά του -
@agpr said in TOYOTA FORUM:
Εκπλήσσομαι φίλε μου, γιατί ο συγγενής μου λόγω γνωριμιών είχε φτάσει μέχρι ψηλά στην Toyota για να παραπονεθεί για το κόστος συντήρησης και είχε φάει και πόρτα.
Μακάρι να ισχύει αυτό που έβαλες γενικά. -
@andya3 said in TOYOTA FORUM:
Εκπλήσσομαι φίλε μου, γιατί ο συγγενής μου λόγω γνωριμιών είχε φτάσει μέχρι ψηλά στην Toyota για να παραπονεθεί για το κόστος συντήρησης και είχε φάει και πόρτα.
Μακάρι να ισχύει αυτό που έβαλες γενικά.Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακολούθησε το σύνδεσμο, βάλε μοντέλο αυτοκινήτου, χιλιόμετρα και διάλεξε επισκευαστή.
-
Στο υβριδικό RAV4, που είναι και 2500cc και βάζει και 0-20 λάδια, το αντίστοιχο service είναι ακόμη φτηνότερο...
-
Μακάρι να ισχύει αυτό που έβαλες γενικά.Δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακολούθησε το σύνδεσμο, βάλε μοντέλο αυτοκινήτου, χιλιόμετρα και διάλεξε επισκευαστή.
Έβαλα ένα 2.0D του '18 (ελπίζω αυτό να είναι το diesel) και βγάζει περίπου 280€. Οκ αν είναι αξιόπιστο το calculator της Toyota, και τόσο χρεώνουν πράγματι οι αντιπροσωπείες, μπορεί να έχει συμβεί κάτι άλλο και με την 1η ευκαιρία θα το μάθω.
-
Δεν γνωρίζω τι συμφωνίες κάνει η εισαγωγική με τις εταιρείες leasing και κατά πόσο τελικά τη συμφερει ή όχι.
Πάντως ως καταναλωτής, συμφωνώ με τον @iceman7 , ότι δηλαδή αξίζει να αγοράσεις, παρα να νοικιάσεις, ένα Toyota, αφού με τις τιμές μεταπώλησης που εχουν, παίρνεις πισω ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχεις διαθέσει για την αγορά τουΣαν ιδιωτης μονοδρομος το να αγορασεις πληρωνεις και εχεις δικο σου αυτοκινητο, το leasing ειναι για εταιρειες.
-
Αυτό πάντως που μου έκανε εντύπωση είναι ότι στο RAV4 θέλει αλλαγή η βαλβολίνη του CVT κάθε δυο χρόνια.
-
Αλλά το άλλο ότι είναι No.1 σε πωλήσεις η Toyota στη Δ. Ευρώπη που το βρήκες?
OK, No.2, λάθος μου. Σε κάθε περίπτωση είναι στην Κορυφή της Ευρώπης και στο Νο.1 σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
-
διαφωνω παντως πως το corolla ειναι εξαιρετικο σε ανεση αναρτησης. πχ το 308 ειναι καλυτερο, ενω εχει και καλυτερη ηχομονωση.
το hybrid συστημα ειναι εξαιρετικο σε αστικες και περιαστικες μετακινησεις. Σε ταξιδι επειδη ο θερμικος ειναι αδυναμος, βαζει το μοτερ να δουλευει ψηλα 4000+ σαλ για να κρατησει ταχυτητες 140 σε ανηφορες.
σημερα, παλι corolla θα επαιρνα για την χρηση που κανω, οτιδηποτε χειροκινητο ειναι εντελως εκτος τοπου και χρονου.
-
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
OK, No.2, λάθος μου. Σε κάθε περίπτωση είναι στην Κορυφή της Ευρώπης και στο Νο.1 σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
κάπου πουλάει ελάχιστα, έχοντας σχεδόν τις μισές πωλήσεις από την lexus
-
@spiros-0 said in TOYOTA FORUM:
διαφωνω παντως πως το corolla ειναι εξαιρετικο σε ανεση αναρτησης. πχ το 308 ειναι καλυτερο, ενω εχει και καλυτερη ηχομονωση.
Για εμένα το 308 υπολείπεται σαφώς της Κορόλα, ειδικά σε άνεση. Για την ηχομόνωση συμφωνώ.
-
@ataim said in TOYOTA FORUM:
@fanis75 said in TOYOTA FORUM:
κάπου πουλάει ελάχιστα, έχοντας σχεδόν τις μισές πωλήσεις από την lexus
Why?
Koreans tend to look for status in their cars, so much so that when they get out of the car, they feel like the car is their other self. With that in mind, it makes sense that Lexus cars are more popular than Toyota cars.Όπως εμείς πρίν 20 χρόνια
-
@a-d-p said in TOYOTA FORUM:
Όπως εμείς πρίν 20 χρόνια
Γιατί τώρα τι έχει αλλάξει? Τα ίδια και χειρότερα ειναι! Το Status Symbol ειναι έμφυτο στον άνθρωπο, για αυτό οι πωλήσεις των λuxury items αυξάνουν. Δες μόνο τα κέρδη του LVMH group ή τις λίστες αναμονής για μια τσάντα Hermes των €20-30.000.
-
Το status ναι ειναι έμφυτη ανάγκη για καποιους ανθρώπους. Ν γίνει όμως με τον σωστό προς την κοινωνία τρόπο. Να κάτσει ο μπαγλαμάς να διαβάσει, να παιδευτεί, να προσφέρει έστω με κάποιο τρόπο στην κοινωνία του από κάποια θέση και να τον δοξάζουμε όλοι μαζί. Να κάνει κάτι που δεν μπορούν αν το κάνουν οι άλλοι.
Το ψεύτικο status ανίκανων ανθρώπων είναι τοξικό και προβληματικό.
Θα πάρει κάποια μια τσάντα όσο ένα αυτοκινητο και θα αποκτήσει κύρος. Το μυαλό της και μια λίρα. Όλοι πίσω από την πλάτη της βλαμμενη θα την ανεβάζουμε ....μη πω τι άλλο θα την κατεβάζουμε και προσβάλω. Status για τον εαυτό τους λοιπόν καινοχι για την κοινωνία.
-
Όταν ήμουν πιο νέος δεν ήθελα να τα βλέπω τα Toyota. Οπότε ο @cirus το πιστεύει ότι είναι για θείους.
Όμως η Toyota είναι απλά Νο 1 γιατί σε όλες τις κατηγορίες δίνει περισσότερα για λιγότερα.
Το RAV 4 είναι το καλύτερο αμάξι της. Και ποτέ δεν σταμάτησε το Land Cruiser που θεωρείται απόλυτο όχημα μόνο πισω από τα Land Rover.
Να σου πω την αληθεια και εμενα η τελευταια επιλογη απο τους ιαπωνες ηταν η Toyota, αλλα το RAV 4 ειναι το αγαπημενο μου.
Το Rav 4 είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο, υπάρχει στην οικογένεια σε diesel (ξάδελφος) αλλά δεν έχει σχέση με τα υπόλοιπα Toyota που συζητάμε.
Ούτε σε ποιότητα κατασκευής ούτε σε κόστη. 500€ έπαιρνε η Toyota προ ετών για μια απλή αλλαγή λαδιών, όσο ήταν στην εγγύηση. Για κόστος ανταλλακτικών ούτε θέλω να το σκέφτομαι.
Συμφωνώ. Δεν βάζω στο ίδιο καζάνι το RAV4 ή το land cruiser με τα υπόλοιπα φτηνιαρικα Toyota . Εντάξει hater είμαι αλλά δεν έχουν σχέση αυτά
-
@cirus said in TOYOTA FORUM:
Συμφωνώ. Δεν βάζω στο ίδιο καζάνι το RAV4 ή το land cruiser με τα υπόλοιπα φτηνιαρικα Toyota . Εντάξει hater είμαι αλλά δεν έχουν σχέση αυτά
Τα Τoyota είναι πετυχημένα αυτοκίνητα. Αν κάποιος τα αγοράζει συνειδητοποιημένα γι' αυτό που πραγματικά προσφέρουν, παίρνει τον ιδανικότερο ανθρωπομεταφορέα της αγοράς.
Δεν είναι για γούστα, δεν είναι για γκάζια, δεν είναι για πολυτέλεια και ομορφιά. Είναι για να σε μεταφέρουν, να κάνεις τη δουλειά σου.
Δεν υπάρχει λόγος να είναι κάποιος hater, νομίζω και η Toyota σαν εταιρεία κρατάει χαμηλό προφίλ.
Αν τώρα σκανδαλίζεσαι λίγο που κάποιοι κάτοχοι νομίζουν ότι οδηγούν το Star Trek, σου δίνω ένα δίκιο
-
Συμφωνώ. Δεν βάζω στο ίδιο καζάνι το RAV4 ή το land cruiser με τα υπόλοιπα
Τα Τoyota είναι πετυχημένα αυτοκίνητα. Αν κάποιος τα αγοράζει συνειδητοποιημένα γι' αυτό που πραγματικά προσφέρουν, παίρνει τον ιδανικότερο ανθρωπομεταφορέα της αγοράς.
Δεν είναι για γούστα, δεν είναι για γκάζια, δεν είναι για πολυτέλεια και ομορφιά. Είναι για να σε μεταφέρουν, να κάνεις τη δουλειά σου.
Δεν υπάρχει λόγος να είναι κάποιος hater, νομίζω και η Toyota σαν εταιρεία κρατάει χαμηλό προφίλ.
Αν τώρα σκανδαλίζεσαι λίγο που κάποιοι κάτοχοι νομίζουν ότι οδηγούν το Star Trek, σου δίνω ένα δίκιο
Είμαι hater ΚΑΙ ΣΤΗΝ Vag θα σε περιλλαβω και σένα
Αν κάποιοι μπορούν να καταλάβουν ότι όλα είναι πιο πολύ για πλακιτσα καθώς τα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι σημαντικό στην ζωή καλώς. Όσοι όχι , καλώς και πάλι εδώ είμαι να τα λέμε
TOYOTA FORUM