-
@antonakis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@super-t said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εντωμεταξύ, ότι ο κινητήρας είναι CNG είναι εντελώς αδιάφορο, τίποτα από όσα φαίνεται στην απόδειξη δεν είναι ειδικά για το φυσικό αέριο, εκτός ίσως από τα μπουζί.
Λάθος... κόστος εργασίας "Σέρβις οικολογικών εκδόσεων"
(αλλά ναι κόστη μπόλικα)Το μόνο που σκέφτομαι οτί μπορεί να ανέβασε το κόστος...ίσως να είναι κάποιος υποχρεώτικος έλεγχος του κυκλώματος ή δεξαμενών CNG...
Ακριβά πάντως όπως και να είναι...
-
This post is deleted! -
@super-t said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Σύμφωνοι, αλλά στα τακάκια βλέπω και εργατικά για την αλλαγή τους, για τα φίλτρα, μπουζί, λάδια δεν έχει κάπου εργατικά, οπότε λέω θα είναι το οικολογικό σέρβις ή μέρος αυτού.
Ε ναι, μάλλον ο (σίγουρα vegan) μάστορας φοράει γάντια από μπαμπού και ανακυκλώνει ο ίδιος τα λάδια. Μετά λογικά κάνει και λίγο γιόγκα.
-
@dimitrioskosmas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Διάβασε κανείς στο insomnia εκείνον που πήγε στον ΣΦΑΚ για σέρβις 17.000 χλμ σε panda 0.9 CNG και τον χρέωσαν 714 ευρώ για λάδια, φίλτρα, μπουζί και μπροστά τακάκια;
Tragic...είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ξαναπατήσει το ποδι του στην αντιπροσωπεία;
32 ευρω το μπουζι για φιατ. Εγω τα γνησια της bmw τα πληρωσα 22 ευρω το ενα (ιριδιου) και μου φανηκαν και πανακριβα.
Κατα τ'αλλα καποιοι αγοραζουν ρημαδια σαν τα fiat για να εχουν φτηνο κοστος χρησης και στο τελος πληρωνουν περισσοτερο απ'τις bmw και τις mercedes. Αλλα οπως λενε και οι υπολοιποι, ενταξει ο φιλος εχει εγγυηση τωρα. Κι αν ειναι και 5ετης θα πληρωσει στα 5 χρονια αλλο ενα fiat panda κι αν του καλυψει καμια ζημια 200-300 ευρω θα αισθανεται και δικαιωμενος που πηγαινε σε εξουσιοδοτημενα τοσο καιρο.Κυριολεκτικα για γελια. Αλλα οι εταιρειες και τα εξουσιοδοτημενα βρισκουν και κανουν.
-
Μην είστε υπερβολικοί. Μια αναγκαστική απαλλοτριωση έγινε από τον Σφαξ!!
-
Πέρα από την πλάκα δεν θα έπρεπε να στείλει ένα mail στην fiat Ιταλίας; Εκεί ξέρουν τι χρεώνει εδώ ο αντιπρόσωπος; Μήπως του έβαζαν λίγο χέρι; Πραγματικά το διαβάζω, το ξαναδιαβάζω και εξοργιζομαι περισσότερο με την τιμή...
-
Κοιτάξτε, υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Όταν είχα cng αυτοκίνητο και πήγαινα για service πλήρωνα πολύ περισσότερα σε σχέση με την απλή έκδοση βενζίνης. Όταν αγανακτισμένος διαμαρτυρήθηκα, ο υπεύθυνος μου είπε: "Τόσα γλιτώνεις από το φθηνό καύσιμο, μη φωνάζεις". Ίσως αυτό δένει και με το οικολογικό service που λένε στην απόδειξη!
-
Ωραία τα λες, αλλά αν τα ανταλλακτικά είναι τα ίδια part number με την απλή έκδοση, τότε είναι για γέλια η κατάσταση. (φαντάζομαι τα ίδια πληρώνει και αυτή)
Και εγώ θυμάμαι αντιπροσωπεία fiat από εποχή του Uno μου. Διάφορα τιμής ανταλλακτικών σε σχέση με ΤΑ ΊΔΙΑ ανταλλακτικά από το κοντινό κατάστημα για δάκρυα.
-
Μου φαίνονται πανάκριβα για fiat.Στο 500Χ που το πάω Σφακιανάκη οι χρεώσεις είναι λογικοτατες.
Πολύ περίεργο. -
@kozani76 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Κοιτάξτε, υπάρχει και μια ακόμα παράμετρος. Όταν είχα cng αυτοκίνητο και πήγαινα για service πλήρωνα πολύ περισσότερα σε σχέση με την απλή έκδοση βενζίνης. Όταν αγανακτισμένος διαμαρτυρήθηκα, ο υπεύθυνος μου είπε: "Τόσα γλιτώνεις από το φθηνό καύσιμο, μη φωνάζεις". Ίσως αυτό δένει και με το οικολογικό service που λένε στην απόδειξη!
Ωραία λογική ο πα....ρας ο υπεύθυνος. Aφου τα γλιτώνεις απο το καύσιμο να στα αρπάξουμε στο service. To οτι το CNG αυτοκίνητο το αγόρασες ακριβότερα από το αντίστοιχο συμβατικό το περνάμε στο ντουκου.
-
Ανησύχησα μετα την ανάρτηση του @famas γιατί και εγω "οικολογική" επιλογή έκανα...
Μπήκα στο site της Toyota στον Υπολογισμό Κόστους Σέρβις
1ον δεν εχουν βάλει ακόμη το yaris cross , τους έστειλα mail
2ον κοιτάζω του hatchback yaris αφου έχουμε τα ίδια μηχανικά , είναι ικανοί βέβαια να βάλουν κανα 10% πάνω λόγω cross ...
υπάρχει μικρή αύξηση σε σχέση με πέρσι που ξανακοίταξα 5-10 € ανα σέρβιςΣτο ρεζουμέ τώρα
1ο-5ο σέρβις 150+240+150+270+150= 960 € σε 5 χρόνια, τιμές με ΦΠΑ και 10% αύξηση που έβαλα γιατί πληθωρισμός και cross ...αφού!
6ο σέρβις θέλει ανάλυση , 445 €
μπουζί 35€ το ενα Χ 3
64€ για λάδι του e-cvt
φίλτρα υβριδικής μπαταρίας , υγρά φρένων κλπ το ακριβότερο κάθε 6 χρόνια .Ακριβά φαίνονται αλλα μετα την κατάρρευση του μύθου του φθηνού fiat και σε συνδυασμό με την μεταπωλητική αξία του ονόματος toyota hybrid , μονόδρομος ο γάμος με τους επίσημους επισκευαστές εφόρου ζωής...είναι και κάτι κουπόνια απο το 6ο-11ο να χρυσώσουν το χάπι
-
@monman2 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
445 €
Οι τιμές μου φαίνονται normal. Να ξέρεις οτι η toyota στις τιμες service είναι σοβαρή,δεν κάνει αρπαχτές
-
Έτσι χρεώνουν οι αντιπροσωπείες, μη σας φαίνεται περίεργο.
Η karenta π.χ. έχει 80€/ώρα για τα audi. Και μόνο να πας επειδή άναψε ένα λαμπάκι και να βάλουν το διαγνωστικό να διαβάσει τον εγκέφαλο, πληρώνεις 80€ για 5 λεπτά που θα χρειαστούν. Τα δε αυθεντικά ανταλλακτικά έχουν 3πλάσιες τιμές από αντίστοιχα επώνυμα του εμπορίου.
Βέβαια σε όλα αυτά παίζει και η εγγύηση και η θεωρητική τεχνογνωσία του εξουσιοδοτημένου, που τους κάνει να χρεώνουν πανάκριβα.
Και η Toyota πανάκριβη είναι και ας ονειρεύεται ο αγαπητός @monman2. Βάστα μην πάθει τίποτα το Toyota, ξυρίζει η αντιπροσωπεία, βγάζει κάτι λογαρισμούς σε χιλιάδες ευρώ.Είναι ένας από τους λόγους που ποτέ δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που μπορεί να επισκευαστεί μόνο σε αντιπροσωπεία, όπως τα υβριδικά Toyota. Με τα λεφτά που ζητάνε οι αντιπροσωπείες μπορείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας καινούργιο, με πλήρη ανακατασκευή σε μοτέρ, ολική βαφή κι ένα σωρό άλλες βελτιώσεις.
-
@andya3 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Με τα λεφτά που ζητάνε οι αντιπροσωπείες μπορείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας καινούργιο, με πλήρη ανακατασκευή σε μοτέρ, ολική βαφή κι ένα σωρό άλλες βελτιώσεις.
Ναι ισχύει αυτό, κάτι τέτοιο μας είπε ο @izz χθες- μόνο που ήταν για καινούργιο VW! - τυχερός αυτός που το πήρε για τα επόμενα 5-10 χρόνια δεν θα εχει να φτιάξει τίποτα
-
Είναι ένας από τους λόγους που ποτέ δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που μπορεί να επισκευαστεί μόνο σε αντιπροσωπεία, όπως τα υβριδικά Toyota. Με τα λεφτά που ζητάνε οι αντιπροσωπείες μπορείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας καινούργιο, με πλήρη ανακατασκευή σε μοτέρ, ολική βαφή κι ένα σωρό άλλες βελτιώσεις
Καλά τα λες, αλλά το κακό πλέον είναι ότι πολλές από τις επισκευές συντηρήσεις που μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας, πρέπει να περάσουν και στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με διαγνωστικό. Π.χ. αλλαγή μπαταρίας.
Οπότε και αλλού δεμένος είσαι. -
@antonakis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Είναι ένας από τους λόγους που ποτέ δε θα έπαιρνα αυτοκίνητο που μπορεί να επισκευαστεί μόνο σε αντιπροσωπεία, όπως τα υβριδικά Toyota. Με τα λεφτά που ζητάνε οι αντιπροσωπείες μπορείς να κάνεις ένα αυτοκίνητο 15ετίας καινούργιο, με πλήρη ανακατασκευή σε μοτέρ, ολική βαφή κι ένα σωρό άλλες βελτιώσεις
Καλά τα λες, αλλά το κακό πλέον είναι ότι πολλές από τις επισκευές συντηρήσεις που μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας, πρέπει να περάσουν και στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου με διαγνωστικό. Π.χ. αλλαγή μπαταρίας.
Οπότε και αλλού δεμένος είσαι.Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία και ειδικά το software στ' αυτοκίνητα τόσο θα σε δένουν πιο πολύ οι αντιπροσωπείες. Αυτό είναι αλήθεια.
-
Εντάξει, εγώ είμαι πλέον 59 ετών και σιγά σιγά μάζεψα πολλά εργαλεία σχεδόν έχω πλέον συνεργείο, μέχρι και σοβαρό διαγνωστικό, αλλά έχω αγοράσει καινούργια πάνω από δέκα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύσκολα και πολύπλοκα (ρχ8) και πάνω από δεκαπέντε μεταχειρισμένα (και δεν βάζω τις μοτοσυκλέτες μου), στις αντιπροσωπείες για σέρβις να πήγα σε αυτά τα 35 χρόνια συνολικά δέκα φορές, δηλαδή μόνο στο πρώτο ετήσιο σέρβις, από εκεί και ύστερα άντε γεια, αφού είχα κατεβάσει τα μάνουαλ, τα βασικά και όχι μόνο (λάδια, μπουζί φίλτρα,φρένα, σφιξίματα κ.τ.λ. τα έκανα εγώ και τα υπόλοιπα έξω σε φίλους και γνωστούς πάντα με έρευνα, ανταλλακτικά μετά από έρευνα, παλιά από φυσικά μαγαζιά και μετά από ίντερνετ τα αγόραζα πάντα εγώ.
Στον δρόμο έχω μείνει μόνο μια φορά από αντλία βενζίνης σε W203, εκτός εγγύησης , εννοείται πάντα έχω οδική βοήθεια, είχα πάντα δικό μου χώρο, έχω κάνει μόνος και αλλαγές κινητήρων, δίσκων συμπλεκτών μέχρι και μετατροπή citroen visa από αερόψυκτο 2 κύλινδρο 600άρι σε υδρόψυκτο 4 κύλινδρο, και κινητήρα lancia σε zastava 1001, όλα γίνονται σιγά-σιγά από τα απλά στα πιο σύνθετα, από το πρώτο κατσαβίδι στο πιο σύνθετο και ειδικό εργαλείο, αν αγαπάς την αυτοκίνηση και το αυτοκίνητο ή κάθε είδος μηχανήματος δεν υπάρχει καλύτερο χόμπι. -
@106s16 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εντάξει, εγώ είμαι πλέον 59 ετών και σιγά σιγά μάζεψα πολλά εργαλεία σχεδόν έχω πλέον συνεργείο, μέχρι και σοβαρό διαγνωστικό, αλλά έχω αγοράσει καινούργια πάνω από δέκα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και δύσκολα και πολύπλοκα (ρχ8) και πάνω από δεκαπέντε μεταχειρισμένα (και δεν βάζω τις μοτοσυκλέτες μου), στις αντιπροσωπείες για σέρβις να πήγα σε αυτά τα 35 χρόνια συνολικά δέκα φορές, δηλαδή μόνο στο πρώτο ετήσιο σέρβις, από εκεί και ύστερα άντε γεια, αφού είχα κατεβάσει τα μάνουαλ, τα βασικά και όχι μόνο (λάδια, μπουζί φίλτρα,φρένα, σφιξίματα κ.τ.λ. τα έκανα εγώ και τα υπόλοιπα έξω σε φίλους και γνωστούς πάντα με έρευνα, ανταλλακτικά μετά από έρευνα, παλιά από φυσικά μαγαζιά και μετά από ίντερνετ τα αγόραζα πάντα εγώ.
Στον δρόμο έχω μείνει μόνο μια φορά από αντλία βενζίνης σε W203, εκτός εγγύησης , εννοείται πάντα έχω οδική βοήθεια, είχα πάντα δικό μου χώρο, έχω κάνει μόνος και αλλαγές κινητήρων, δίσκων συμπλεκτών μέχρι και μετατροπή citroen visa από αερόψυκτο 2 κύλινδρο 600άρι σε υδρόψυκτο 4 κύλινδρο, και κινητήρα lancia σε zastava 1001, όλα γίνονται σιγά-σιγά από τα απλά στα πιο σύνθετα, από το πρώτο κατσαβίδι στο πιο σύνθετο και ειδικό εργαλείο, αν αγαπάς την αυτοκίνηση και το αυτοκίνητο ή κάθε είδος μηχανήματος δεν υπάρχει καλύτερο χόμπι.Μπράβο φίλε μου. Ειδικά αν είσαι αυτοδίδακτος είναι εντυπωσιακά αυτά που λες. Κάπως έτσι είχα ξεκινήσει κι εγώ πριν χρόνια, επειδή μου άρεσε και είχα θυμώσει και με τα λεφτά που ζητούσαν οι αντιπροσωπείες.
Δυστυχώς οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου άφησαν χρόνο και κουράγιο για να το εξελίξω. Έμαθα όμως πολλά πράγματα που μου επιτρέπουν να κάνω σε σημαντικό βαθμό αυτοδιαχείριση του αυτοκινήτου μου. Παραγγέλνω μόνος μου ανταλλακτικά, καταλαβαίνω να μη με κοροιδεύει ο κάθε μάστορας και όχι μόνο έχω μειώσει πολύ τα κόστη συντήρησης του αυτοκινήτου μου αλλά το διατηρώ και σε άριστη κατάσταση. -
Στον δρόμο έχω μείνει μόνο μια φορά από αντλία βενζίνης σε W203, εκτός εγγύησης , εννοείται πάντα έχω οδική βοήθεια, είχα πάντα δικό μου χώρο, έχω κάνει μόνος και αλλαγές κινητήρων, δίσκων συμπλεκτών μέχρι και μετατροπή citroen visa από αερόψυκτο 2 κύλινδρο 600άρι σε υδρόψυκτο 4 κύλινδρο, και κινητήρα lancia σε zastava 1001, όλα γίνονται σιγά-σιγά από τα απλά στα πιο σύνθετα, από το πρώτο κατσαβίδι στο πιο σύνθετο και ειδικό εργαλείο, αν αγαπάς την αυτοκίνηση και το αυτοκίνητο ή κάθε είδος μηχανήματος δεν υπάρχει καλύτερο χόμπι.Μπράβο φίλε μου. Ειδικά αν είσαι αυτοδίδακτος είναι εντυπωσιακά αυτά που λες. Κάπως έτσι είχα ξεκινήσει κι εγώ πριν χρόνια, επειδή μου άρεσε και είχα θυμώσει και με τα λεφτά που ζητούσαν οι αντιπροσωπείες.
Δυστυχώς οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου άφησαν χρόνο και κουράγιο για να το εξελίξω. Έμαθα όμως πολλά πράγματα που μου επιτρέπουν να κάνω σε σημαντικό βαθμό αυτοδιαχείριση του αυτοκινήτου μου. Παραγγέλνω μόνος μου ανταλλακτικά, καταλαβαίνω να μη με κοροιδεύει ο κάθε μάστορας και όχι μόνο έχω μειώσει πολύ τα κόστη συντήρησης του αυτοκινήτου μου αλλά το διατηρώ και σε άριστη κατάσταση.Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε μου
Στην γενιά μου, των 80΄μόλις τελειώναμε το δημοτικό οι γονείς μας μας έστελναν τα καλοκαίρια κάπου ελεγχόμενα να δουλέψουμε για να δούμε πως βγαίνει το ψωμί, έτσι και εγώ δούλεψα σε πολλά τεχνικά επαγγέλματα όμως μαραγκός, θερμουδραυλικός, λέβητες και ηλιακά, αρτοποιός, σε πολυεστερικές κατασκευές, σε ποτοποιία και έκανα και συγχρόνως και αθλητισμό, έτσι στρώθηκα στο διάβασμα και έγινα Κ.Φ. Αγωγής, καμία σχέση δηλαδή με μαστοράτσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, ο πεθερός μου που ήταν τεχνίτης και ερημοσπίτης με βοήθησε πολύ και με πολύ βρισίδι στα του αυτοκινήτου.
Βασικό, πρέπει να ξέρεις πως δουλεύει αυτό το ρημάδι που καβαλάς και με τους ήχους που βγάζει, τι θέλει να σου πει, τι ζητάει, να σε προειδοποιήσει, να σε προστατεύσει, όχι μόνο στο ΜΑΧ το ηχοσύστημα και το παίζουμε χεράδες, αν δεν κάνουμε και ένα κομμάτι, έστω μικρό της συντήρησης του εργαλείου μας για μένα είναι κουλαμάρα. -
Δυστυχώς οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις δεν μου άφησαν χρόνο και κουράγιο για να το εξελίξω. Έμαθα όμως πολλά πράγματα που μου επιτρέπουν να κάνω σε σημαντικό βαθμό αυτοδιαχείριση του αυτοκινήτου μου. Παραγγέλνω μόνος μου ανταλλακτικά, καταλαβαίνω να μη με κοροιδεύει ο κάθε μάστορας και όχι μόνο έχω μειώσει πολύ τα κόστη συντήρησης του αυτοκινήτου μου αλλά το διατηρώ και σε άριστη κατάσταση.Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε μου
Στην γενιά μου, των 80΄μόλις τελειώναμε το δημοτικό οι γονείς μας μας έστελναν τα καλοκαίρια κάπου ελεγχόμενα να δουλέψουμε για να δούμε πως βγαίνει το ψωμί, έτσι και εγώ δούλεψα σε πολλά τεχνικά επαγγέλματα όμως μαραγκός, θερμουδραυλικός, λέβητες και ηλιακά, αρτοποιός, σε πολυεστερικές κατασκευές, σε ποτοποιία και έκανα και συγχρόνως και αθλητισμό, έτσι στρώθηκα στο διάβασμα και έγινα Κ.Φ. Αγωγής, καμία σχέση δηλαδή με μαστοράτσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι, ο πεθερός μου που ήταν τεχνίτης και ερημοσπίτης με βοήθησε πολύ και με πολύ βρισίδι στα του αυτοκινήτου.
Βασικό, πρέπει να ξέρεις πως δουλεύει αυτό το ρημάδι που καβαλάς και με τους ήχους που βγάζει, τι θέλει να σου πει, τι ζητάει, να σε προειδοποιήσει, να σε προστατεύσει, όχι μόνο στο ΜΑΧ το ηχοσύστημα και το παίζουμε χεράδες, αν δεν κάνουμε και ένα κομμάτι, έστω μικρό της συντήρησης του εργαλείου μας για μένα είναι κουλαμάρα.
Τα εργαλεία τα αγόραζες μεμονωμένα ανάλογα την εργασία ή έκανες κάποια συγκεντρωμένη αγορά από συνεργείο που έκλεισε?
Συχνά μου τυχαίνει να χρειάζομαι κάποιο νέο εργαλείο και η επαρχία είναι χάλια σε αυτά τα ζητήματα, περιμένεις πότε θα ρθει από ΝΕΤ.
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?