-
@famas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
.Πάνε οι εποχές (2009+) που με 70-80€ σε Focus στην αντιπροσωπεία έκανα ετήσιο σέρβις με αλλαγή όλων των φίλτρων. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, έβαζαν το πάμφθηνο λάδι της Ford ...Μήπως υπερβάλεις λιγάκι; Από το 2008 μέχρι το 2012, 70-80€ ποτέ δεν έδωσα για τον Ti-VCT για λάδια και τρία φίλτρα.
Αντιθέτως το Motorcaft 5-30 και το Castrol 5-30 στα 35-38 ευρώ το 5λιτρο ήταν πάντα σε αντιπροσωπεία, μιλώντας για Θεσσαλονίκη.Λες να βάζω πολλά?Πέρασαν και χρόνια απο τότε που πήγαινα σε αντιπροσωπεία...Έδινα παντα και 10€-15€ σε αυτόν που άλλαζε το φίλτρο καμπίνας..Πρώτη φορά που το άλλαξα μόνος μου δεν μπορούσα να κουνηθώ 3 μέρες..
Υ.Γ. Ίδιο κινητήρα είχαμε
-
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
@araxnis said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?
Υ.Γ. Ίδιο κινητήρα είχαμε
...και ίδιο χρώμα.
-
@panos2171 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Ετήσιο service σε Mazda MX5 NBFL 2002 160.000χλμ
Λάδια Liqui Moly 4200 3.8L - 32€
Φίλτρο λαδιού MANN - 5€
Φίλτρο καυσίμου Blue Print - 10€
Εργασία - 25€Σύνολο 75€
Που βρήκες τα 4200 L/M στην τιμή που αναφέρεις;
-
To 5λιτρο αρχές 22 έκανε 42€ άρα τα 3.8 που χρησιμοποιήθηκαν κάπου τόσο βγαίνουν.
Πλέον το 5λιτρο έχει τσιμπήσει σχεδόν ένα 10ρικο πάνω.
-
@panos2171 said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
To 5λιτρο αρχές 22 έκανε 42€ άρα τα 3.8 που χρησιμοποιήθηκαν κάπου τόσο βγαίνουν.
Πλέον το 5λιτρο έχει τσιμπήσει σχεδόν ένα 10ρικο πάνω.
Ναι σωστά.
-
Διάβασε κανείς στο insomnia εκείνον που πήγε στον ΣΦΑΚ για σέρβις 17.000 χλμ σε panda 0.9 CNG και τον χρέωσαν 714 ευρώ για λάδια, φίλτρα, μπουζί και μπροστά τακάκια;
-
Διάβασε κανείς στο insomnia εκείνον που πήγε στον ΣΦΑΚ για σέρβις 17.000 χλμ σε panda 0.9 CNG και τον χρέωσαν 714 ευρώ για λάδια, φίλτρα, μπουζί και μπροστά τακάκια;
Βασίλη το πρώτο σέρβις στην Βελμάρ στο diesel της Στέλλας το 2018 είχε στοιχίσει για λάδια φίλτρα αέρα λαδιού καμπίνας 200€.
-
Ναι αλλά τώρα θα έχει εγγύηση.......
Σταμάτησα να διαβάζω στο φίλτρο γύρης 29€ .Από 11€ από autodoc πουλάνε και ενεργού άνθρακα και αντιμυκητησιακο. Αν μιλάμε για μαν 20€..... Ναι μεν έχουν άλλα έξοδα από ένα κοινό συνεργείο αλλά κάπου φτάνει.
Θα το ξαναπώ Ιωαννίνων Αντιπροσωπεία Μερσεντές θέλει 50€ για να βάλει στον εγκέφαλο και να σβήσει λαμπάκι. Καρδίτσα 25€.... -
Χειρούργοι κανονικοί..
-
Tragic...είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ξαναπατήσει το ποδι του στην αντιπροσωπεία;
-
ναι αλλά εχει εγγυηση...
θα τους ελεγα να τα βγαλουν και να μου βαλουν τα προηγουμενα....συμπεριλαμβανομενων και των λαδιων!!! ακου εκει το 17,5€ / lt .... -
@dimitrioskosmas said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Tragic...είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να ξαναπατήσει το πόδι του στην αντιπροσωπεία;
Επίσης θεωρώ σχεδόν αδύνατον να ήθελαν τακάκια αλλαγή στα 17000χλμ εκτός αν ο τύπος έκανε trackday. θυμήθηκα την δικιά μου αρπαχτή, σε τακάκια εμπρός, που πήγε να κάνει σε αντίστοιχα χιλιόμετρα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της FORD. Ευτυχώς ήμουν εκεί και η πάστα φαινόταν από τη ζάντα -
Πάλι καλά που εχει 2 μπουζί το πάντα. Ouch.
-
Χρόνια τα γράφω....€80/εργατώρα (σε άλλα έχει 110) και θέλει 3λ 5 ώρες με βάση τις οδηγίες της Φίατ (μπορεί να θέλει 1 ώρα κανονικά) οποτε τα €300 περίπου είναι η εργασία. Τα ανταλλακτικά είναι πανάκριβα της Φιατ, το ξέρω από την ΜιΤο.
-
Φ.αέρος: 34ε
Φ. Λαδιού: 28εΤι φίλτρα βάζει ρε ο άτιμος; Από το μονακό τα παίρνει;
Σέρβις οικολογικών εκδόσεων: έτσι θέλετε! Που να δείτε στα ηλεκτρικά τι θα γίνει!
-
Τα χρήματα μου φαίνονται πολλά, αλλά περισσότερο μου προξενεί απορία, γιατί να θέλει καθαριστήρες, -υποθέτω ύαλο- και τακάκια από τώρα. Αν πράγματι τα χρειάζεται, τότε...
Δεν ξέρω που αλλού θα ήθελαν να πάει το αυτοκίνητο με 17000km και CNG αυτοί που τον χλευάζουν ότι αξιολόγησε λάθος την παροχή εγγύησης. Ευτυχώς δεν έχω εμπλοκές με Σφ. αλλά δεν έχω ξανακούσει και τέτοια υπερβολικά τελικά σύνολα.
Αν κατάλαβα καλά, έτσι όπως διαβάζω τα σχόλια, θα γλύτωνε καμιά 40ρια ευρώ αν πήγαινε αλλού, με αμφίβολη γνώση διαχείρισης του CNG.
Mόνο αν "ρύθμιζαν" το ΦΠΑ κάπου θα έβλεπε όφελος.
Νομίζω απλά ο εξουσιοδοτημένος επισκευαστής ήταν μονόδρομος. Ασχημος αλλά μονόδρομος. -
@manast said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
λά, έτσι όπως διαβάζω τα σχόλια, θα γλύτωνε καμιά 40ρια ευρώ αν πήγαινε αλλού, με αμφίβολη γνώση διαχείρισης του CNG.
Κάπου δεν το έχεις πιάσει καλά το θέμα....βγάλε έξω τον ΦΠΑ από το θέμα
Μόνο τα τακάκια (που ασφαλώς είναι αρπαχτή στα 17000 χλμ) μαζί με την εργασία πλήρωσε ο άνθρωπος περίπου 140 ευρω. Στον Μοραρη που είναι ένα από τα καλύτερα συνεργεία φρένων στην Αθήνα δε θα πλήρωνε πάνω απο 70 ευρώ με επώνυμα τακάκια (ΑΤΕ,FERODO,BREMBO) και ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. Να μη συνεχίσουμε με τα αναλώσιμα γιατί ο Σαρακάκης φαίνεται νηπιαγωγείο μπροστα σε αυτούς....που τα είδες τα 40 ευρώ διαφορά??
ΟΚ μπορεί ο άνθρωπος να αισθάνεται σιγουριά με τη δουλειά της αντιπροσωπείας με γεια του με χαρά του που τα έδωσε, και να ναι καλά να δουλεύει να τα ξαναδώσει -
714euro σε cng κινητήρα. Μάλιστα.
Συμπέρασμα: Βενζινούλα-βενζινούλα...σιγουριά...
-
This post is deleted! -
@super-t said in Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?:
Εντωμεταξύ, ότι ο κινητήρας είναι CNG είναι εντελώς αδιάφορο, τίποτα από όσα φαίνεται στην απόδειξη δεν είναι ειδικά για το φυσικό αέριο, εκτός ίσως από τα μπουζί.
Λάθος... κόστος εργασίας "Σέρβις οικολογικών εκδόσεων"
(αλλά ναι κόστη μπόλικα)
Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας?