-
Εγώ , παρά τα αναγραφόμενα στο άρθρο πιστεύω ότι θα τοποθετηθεί μία λύση παρόμοια με τις λύσεις της στελάντις με ηλεκτροκινητήρα μέσα στο κιβώτιο. Τα νούμερα της ιπποδύναμης καθώς και η διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση των μπριζάτων εκδόσεων του γκρούπ , μάλλον προς τα εκεί δείχνουν.
Πιθανότατα βέβαια να πέφτω έξω. -
Πόσο θα κάνει όμως το υβριδικό Τιγκουάν, όχι το μούφα που έχει τώρα ?
Αν ξεκινάει από 40000 δεν βλέπω το Τ-ροκ κάτω από 33000.
Νέο Troc με HEV κινητήρα, στη βασική έκδοση με 204ps, μην περιμένετε κάτω από 40.000€.
Ο κατά προσέγγιση υπολογισμός της τιμής δεν είναι τόσο δύσκολος όταν το Formentor στη βασική PHEV έκδοση με 204ps ξεκινάει στα 44.500€...
Σκεφτείτε μόνο ότι τα PHEV έχουν ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση στα τέλη ταξινόμησης στην Ελλάδα, από τα αντίστοιχα HEV, λόγω χαμηλότερων εκπομπών ρύπων. Οπότε το όποιο όφελος από τη μείωση του κόστους κατασκευής λόγω της αφαίρεσης του συστήματος επαναφόρτισης και της λίγο μικρότερης μπαταρίας αντισταθμίζεται από τη φορολογική επιβάρυνση και την ούτως ή άλλως ακριβότερη εργοστασιακή τιμή που συνοδεύει ένα νέο μοντέλο. -
Τα site ανέφεραν πως υπήρχε στα σκαριά συμφωνία για το υβριδικό σύστημα είναι της MG. Μιας και η μαμά εταιρία της MG είναι η κατασκευάστρια των VW και Audi Skoda για την δική τους αγορά.
-
Με την Αμερική έχει διαχρονικά τα θεματάκια της που έρχονται από το παρελθόν της...
https://www.capital.gr/story/3929883/ta-skoteina-mustika-tis-vw-sti-brazilia/
-
Είχα σήμερα μια σύντομη συζήτηση με κάποιον από τη vw Ελλάδος. Ήταν αρκετά μεγάλης ηλικίας, άρα πιθανότατα και έμπειρος. Στις ερωτήσεις μου απαντούσε πολύ λακωνικά και προσεκτικά, δεν έδειξε διατεθειμένος να μπαίνει σε αναλύσεις και λεπτομέρειες.
Οπότε μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη τις πληροφορίες όπως τις κατάλαβα.
Το dsg έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιά. Η vw λέει ότι δεν χρειάζεται ποτέ αλλαγή λαδιων. Αυτός συστήνει αλλαγή κάθε 60k χιλ.
Στο θέμα της αλλαγής λαδιών του μοτέρ ήταν κάθετος. Κάθε χρόνο. Αν δεις μου είπε λάδια που αλλάζονται στις 30k, κολλάνε στα χέρια σου.
Αλλαγή φίλτρου αέρα προτείνει η vw κάθε 60k χιλ. Συστήνει να γίνεται νωρίτερα.
Η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να τα πει αυτά στους πελάτες. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι πολλοί παρεξηγιούνται κιόλας, γιατί νομίζουν ότι τους φορτώνουν παραπάνω εργασίες για να τους φάνε λεφτά.
Από τις εταιρείες leasing η πιο τυπική στα service είναι η lease plan. Κάνει όχι μόνο ότι προβλέπει η vw, αλλά ακόμα παραπάνω.
Οι εργασίες service που προβλέπονται για τα Ballon είναι διαφορετικές. Ας έχουν το νου τους οι ενδιαφερόμενοι, δεν ξέρω αν αυτό είναι για καλό ή για κακό.
-
Ωραίος.
Αυτά λέμε λίγο πολύ όλοι εδώ μέσα.
-
Το dsg έχει βελτιωθεί σε σχέση με παλιά. Η vw λέει ότι δεν χρειάζεται ποτέ αλλαγή λαδιων. Αυτός συστήνει αλλαγή κάθε 60k χιλ.
Στο θέμα της αλλαγής λαδιών του μοτέρ ήταν κάθετος. Κάθε χρόνο. Αν δεις μου είπε λάδια που αλλάζονται στις 30k, κολλάνε στα χέρια σου.
Ακριβώς ότι λέμε χρόνια τώρα!! Και οτι τα τεράστια διαστήματα συντήρησης ή τα "sealed for life" λάδια και βαλβολίνες κιβωτιου είναι για να μειώνεται το κόστος συντήρησης στα μάτια των υποψήφιων πελάτων και στις εταιρίες λήζινγκ.
-
-
@green-power said in VW FORUM:
Οι εργασίες service που προβλέπονται για τα Ballon είναι διαφορετικές. Ας έχουν το νου τους οι ενδιαφερόμενοι, δεν ξέρω αν αυτό είναι για καλό ή για κακό.
Δηλαδή πού διαφέρει το balloon; Άλλη συντήρηση κάνουν;
Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω απ' αυτό που έγραψα.
-
Είχα σήμερα μια σύντομη συζήτηση με κάποιον από τη vw Ελλάδος. Ήταν αρκετά μεγάλης ηλικίας, άρα πιθανότατα και έμπειρος. Στις ερωτήσεις μου απαντούσε πολύ λακωνικά και προσεκτικά, δεν έδειξε διατεθειμένος να μπαίνει σε αναλύσεις και λεπτομέρειες.
Οπότε μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη τις πληροφορίες όπως τις κατάλαβα.
Αλλαγή φίλτρου αέρα προτείνει η vw κάθε 60k χιλ. Συστήνει να γίνεται νωρίτερα.
Η αντιπροσωπεία δεν μπορεί να τα πει αυτά στους πελάτες. Μου είπε χαρακτηριστικά ότι πολλοί παρεξηγιούνται κιόλας, γιατί νομίζουν ότι τους φορτώνουν παραπάνω εργασίες για να τους φάνε λεφτά.
Από τις εταιρείες leasing η πιο τυπική στα service είναι η lease plan. Κάνει όχι μόνο ότι προβλέπει η vw, αλλά ακόμα παραπάνω.
Αν δεν κάνω λάθος αλλαγή λαδιού στο mechatronic σε dry clutch δεν γίνεται, οπότε ας αλλάζει το dsg oil όσες φορές θέλει. Το mechatronic αν είναι να χτυπήσει θα χτυπήσει.
-
Αν δεν κάνω λάθος αλλαγή λαδιού στο mechatronic σε dry clutch δεν γίνεται, οπότε ας αλλάζει το dsg oil όσες φορές θέλει. Το mechatronic αν είναι να χτυπήσει θα χτυπήσει.
Άρα εκ τις ατόπου απαγωγής σε υγρού τύπου γίνεται, σωστά; Ρωτάω γιατί έχω ήδη σημειώσει να τα αλλάξω στα 60k.και όχι στα 100k που ορίζει ο κατασκευαστής.
Πιο πάνω μνημονεύθηκε άρθρο σύμφωνα με το οποίο είτε υγρού είτε ξηρού το mechatronic έχει τον ίδιο χρόνο ζωής. Βέβαια το άρθρο ήταν από εταιρεία που κάνει ανακατασκευές οπότε το λες και δογματικό.
Άρα καλό θα ήταν ένας petroheadας να μας πει τελικά αν το υγρού έχει πλεονέκτημα ώστε να κερδίσουμε λίγο περισσότερο χρόνο ζωής ή αν αφορά μόνο τα δισκάκια και τις αναπτυσσόμενες σε αυτά θερμοκρασίες....
-
@sabas_thess said in VW FORUM:
Άρα εκ τις ατόπου απαγωγής σε υγρού τύπου γίνεται, σωστά; Ρωτάω γιατί έχω ήδη σημειώσει να τα αλλάξω στα 60k.και όχι στα 100k που ορίζει ο κατασκευαστής.
Πιο πάνω μνημονεύθηκε άρθρο σύμφωνα με το οποίο είτε υγρού είτε ξηρού το mechatronic έχει τον ίδιο χρόνο ζωής. Βέβαια το άρθρο ήταν από εταιρεία που κάνει ανακατασκευές οπότε το λες και δογματικό.
Άρα καλό θα ήταν ένας petroheadας να μας πει τελικά αν το υγρού έχει πλεονέκτημα ώστε να κερδίσουμε λίγο περισσότερο χρόνο ζωής ή αν αφορά μόνο τα δισκάκια και τις αναπτυσσόμενες σε αυτά θερμοκρασίες....
Δεν λένε ότι είναι το ίδιο, αδιαμφισβήτητα είναι καλύτερο και ανθεκτικότερο, απλώς και του υγρού το μεκατρονικ θα χαλάσει κάποια στιγμή. Δογματικό γιατί; Δεν προτείνει κάποια επέμβαση προληπτικά, σου λέει ΑΝ χαλάσει, εμείς στο φτιάχνουμε φθηνότερα και με εξάρτημα που εξαλείφει την επανεμφάνιση του προβλήματος μελλοντικά.
Εγώ έχω καταλάβει ότι ο μόνος λόγος ύπαρξης του ξηρού τύπου είναι το χαμηλότερο κόστοςσε όλα είναι χειρότερο από τα υγρού τύπου.
-
εχω παντως την εντυπωση οτι ειναι επισημη θεση της vw πως τα dsg αλλαζουν λαδια (σε οσα γινεται αυτο, που υποθετω ειναι μονο τα υγρου τυπου) στα 60.000χλμ. Επομενως, δεν νομιζω οτι ειπε ο ανθρωπος καμμια ιδιαιτερη σοφια.
-
Το mechatronic κάποια στιγμή θα χαλάσει. Και τα δισκάκια κάποια στιγμή θα χρειαστούν αλλαγή. Το ερώτημα είναι πόσα χιλιόμετρα αντέχουν.
Προφανώς δεν υπάρχει απάντηση ούτε πρόβλεψη πότε θα γίνει αυτό. Σε άλλους νωρίτερα, σε άλλους αργότερα. Όποιος έχει dsg θα έρθει η ώρα που θα βάλει το χέρι στην τσέπη.
Ενώ παλιότερα όμως χάλαγαν συνέχεια, τα σημερινά dsg αντέχουν περισσότερο. Κι έχουν βγει και διάφορα κιτ βελτίωσης που τα κάνουν να κρατάνε ακόμα περισσότερο.
Η κουβέντα για το dsg έχει πάρει μεταφυσικές διαστάσεις. Και τα cvt που είχαν βγάλει οι Ιάπωνες αποδείχθηκαν πολύ προβληματικά κιβώτια και δεν νομίζω να βελτιωθηκαν ποτέ.
-
-
-
-
Δυστυχως ειναι σε ποιοτικη παρακμη η nissan αρκετα χρονια, ριξε ομως μια ματια και στα cvt της toyota.
-
εχω παντως την εντυπωση οτι ειναι επισημη θεση της vw πως τα dsg αλλαζουν λαδια (σε οσα γινεται αυτο, που υποθετω ειναι μονο τα υγρου τυπου) στα 60.000χλμ. Επομενως, δεν νομιζω οτι ειπε ο ανθρωπος καμμια ιδιαιτερη σοφια.
Ο πωλητής μου είχε αναφέρει τα 100k km. Δεν έχω κάνει πλάνο συντήρησης, όπως είχε πχ το 308, ώστε να ξέρω πότε πρέπει να αλλάζει τι. Όμως θα εφαρμόσω τα 60k km όπως αναφέρθηκαν για να έχω τη συνείδηση μου καθαρή, με την ευχή και την ελπίδα μέχρι τότε να μην με κρεμάσει το mechatronic.
Σχετικά με το θέμα που είχα πρόσφατα νομίζω ότι όπως είπε @lap πρέπει να φέρω ευθύνη. Το μοχλουδάκι θέλει σταθερή κίνηση και να το "περιμένεις" 0,5" για να πάρει καλά την όπισθεν, αφού φυσικά πέσουν οι στροφές. Εγώ, κλασικά βιαστικός, έθετε την όπισθεν με "πεταχτή" κίνηση. Από τότε που προσέχω δεν είχα ξανά θέμα. Μάλλον το shift by wire του μοχλού έχει μια μικρή καθυστέρηση στην όπισθεν. Έχετε το νου σας οι ιδιοκτήτες. Μπροστά δεν είχα ποτέ θέμα. Ούτε στις αλλαγές. Smooth as butter, το λατρεύω το DSG στα ταξίδια και είναι πάρα πολύ γρήγορο.
-
VW FORUM