-
...και lexus
-
@fanis75 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
@realzeus said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
ΥΓ : Φάνη να σου λέει κάτοχος Evo 400 ίππων ότι η Alfa είναι αμαξάρα, πρέπει να τον πιστέψεις.
Mα δεν είπα ότι δεν ειναι αμαξάρα (για την Στέλβιο λέγαμε)...αλλά και η 3αρα αμαξάρα ειναι και μάλιστα καλύτερη!! Δεν υπάρχει καλύτερο αυτοκίνητο από BMW, εκτός εαν ειναι Porsche - ειναι απλό το αξίωμα.
Απλά έχει πάθει Τογιότα ο Φάνης μας.
BMW.
cruiser part 2
-
@super-t said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Η οποία είναι στην ίδια πλατφόρμα με το etron A6/Q6.
Σωστά, βασίζεται στην πριμιουμ ηλεκτρική πλατφόρμα ΡΡΕ (Premium Platform Electric)
Ναι απλά ξεκιναει απο 90.000 η νέα Macan.
-
@dimitrioskosmas said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
cruiser part 2
Ήμουν Κρούζερ πολυ πριν τον Κρούζερ....χαχα!!
Απλά εγώ μιλάω για τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο ενώ ο κρούζερ για τα χειρότερα!
-
@dimitrioskosmas said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
cruiser part 2
Ήμουν Κρούζερ πολυ πριν τον Κρούζερ....χαχα!!
Απλά εγώ μιλάω για τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο ενώ ο κρούζερ για τα χειρότερα!
Εγώ μιλάω για αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω, εσύ για αυτά που δεν μπορείς, αφού τα θέλεις τίγκα στον εξοπλισμό και εξακύλινδρα...
-
@criuser said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Εγώ μιλάω για αυτοκίνητα που μπορώ να αγοράσω, εσύ για αυτά που δεν μπορείς, αφού τα θέλεις τίγκα στον εξοπλισμό και εξακύλινδρα...
- Κάποτε μπορούσα και τα είχα αγοράσει (οπότε μπορώ να μιλάω)
- Βασικά 8κύλινδρα τα θέλω, τα 6κύλινδρα ειναι ο συμβιβασμός λόγω κόστους. Αλλά ναι, ο,τιδήποτε με λιγότερο από 6 κυλίνδρους ειναι ματρακάς και συμβιβασμός λόγω οικονομικών.
- Εσύ μιλάς για κάτι "σαν αυτοκίνητα", γιατί αυτοκίνητα δεν τα λές.
- Μιλάω γενικά για αμάξια, όχι τι μπορώ να πάρω....εαν ήταν έτσι θα μίλαγα μόνο για πατίνια!
-
Οι Alfa που θυμάσαι είναι πολύ κατώτερες από τις σημερινές πραγματικές Alfa (Giulia και Stelvio, οι μικρές είναι όντως γιαλαντζί, αν και πάλι καλύτερες στον δρόμοι από πολλά άλλα).
Δηλαδή η Tonale είναι καλύτερη από X1 και UX; Υπεραισιόδοξη άποψη εκτός και αν αναφέρεσαι αποκλειστικά στο δρόμο αν και πάλι το θεωρώ αμφισβητήσιμο. Καλά το Junior δεν έχει καμία σχέση με Alfa γενικώς ίσως λίγο μόνο οδηγικά, συναρμογή απαράδεκτη για αυτοκίνητο του 2025.
-
Απ όσα έγραψε πάντως ο επίδοξος αγοραστής, εγώ κατάλαβα ότι θέλει κάτι που να ταξιδεύει άνετα και ήσυχα στις ατέλειωτες φλατ ευθείες και καμπές των αυτοκινητοδρόμων της κεντρικής Ευρώπης, οπότε γιατί ψάχνει άλογα ο ίδιος και οδηγοκεντρικότητα οι υπόλοιποι, δεν το καταλαβαίνω, δεν συνάδουν τα ζητούμενα...
-
@green-power said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Δηλαδή η Tonale είναι καλύτερη από X1 και UX;
Όχι απλά δεν είναι καλύτερη, αλλά ειναι μακράν χειρότερη.
-
@piliourits said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Απ όσα έγραψε πάντως ο επίδοξος αγοραστής, εγώ κατάλαβα ότι θέλει κάτι που να ταξιδεύει άνετα και ήσυχα στις ατέλειωτες φλατ ευθείες και καμπές των αυτοκινητοδρόμων της κεντρικής Ευρώπης, οπότε γιατί ψάχνει άλογα ο ίδιος και οδηγοκεντρικότητα οι υπόλοιποι, δεν το καταλαβαίνω, δεν συνάδουν τα ζητούμενα...
Γιατί τα άλογα είναι απαραίτητα στην προσπέραση. Όταν έχεις 2 λωρίδες χωρίς όριο ταχύτητας δεν μπορώ να κάνω προσπέραση με το πάσο μου, όταν από πίσω πλησιάζουν οχήματα με 200+ χλμ την ώρα.
-
@steve1978gr said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Γιατί τα άλογα είναι απαραίτητα στην προσπέραση. Όταν έχεις 2 λωρίδες χωρίς όριο ταχύτητας δεν μπορώ να κάνω προσπέραση με το πάσο μου, όταν από πίσω πλησιάζουν οχήματα με 200+ χλμ την ώρα.
Καλα και στη Γερμανια που εχει χωρις οριο ΕΟ ανετα μπορεις προσπερασεις και να ξαναμπεις δεξια. Δεν ειναι οτι χρειαζεσαι και τιποτα αλογα τρελα. Απλα κοιτας να μην ερχεται καμια υπερταχεια στην αριστερη...
-
Πέρασαν πολλά χρόνια, στα λίγα ταξίδια που είχα κάνει θυμάμαι Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλικά κομμάτια αυτοκινητοδρόμου να έχουν πολύ αυστηρά επιτηρούμενο όριο ταχύτητας περί τα 110 χαω.
Σε γερμανική αουτομπαν στα συγκεκριμένα κομμάτια χωρίς όριο ταχύτητας, εγώ βρέθηκα με ένα νοικιασμένο φιέστα (κι ως επιβάτης σε μια 5αρα), θυμάμαι πολλές λωρίδες...
Εκτός αν πρέπει να τους προσπεράσεις ΟΛΟΥΣ στα χωρίς όρια κομμάτια, οτιδήποτε "πριμιουμ" για να χει άνεση και ηχομόνωση, με αξιοπρεπή ροπή, πιστεύω θα κάνει τη δουλειά μια χαρά, και χωρίς να είναι τόσο σπορτ κι εξωτικό... αλλιώς κάπου κερδίζεις (σε μέγιστες ονομαστικές επιδόσεις) κάπου θα χάσεις. (άνεση ταξιδιού).
-
Πέρασαν πολλά χρόνια, στα λίγα ταξίδια που είχα κάνει θυμάμαι Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλικά κομμάτια αυτοκινητοδρόμου να έχουν πολύ αυστηρά επιτηρούμενο όριο ταχύτητας περί τα 110 χαω.
Σε γερμανική αουτομπαν στα συγκεκριμένα κομμάτια χωρίς όριο ταχύτητας, εγώ βρέθηκα με ένα νοικιασμένο φιέστα (κι ως επιβάτης σε μια 5αρα), θυμάμαι πολλές λωρίδες...
Εκτός αν πρέπει να τους προσπεράσεις ΟΛΟΥΣ στα χωρίς όρια κομμάτια, οτιδήποτε "πριμιουμ" για να χει άνεση και ηχομόνωση, με αξιοπρεπή ροπή, πιστεύω θα κάνει τη δουλειά μια χαρά, και χωρίς να είναι τόσο σπορτ κι εξωτικό... αλλιώς κάπου κερδίζεις (σε μέγιστες ονομαστικές επιδόσεις) κάπου θα χάσεις. (άνεση ταξιδιού).
Γενικά οι γερμανικοί δρόμοι δεν είναι και ότι καλύτερο. Το καλύτερο οδόστρωμα το έχει η Ολλανδία, βέβαια έχουν και ακριβά τέλη κυκλοφόρίας, και έχω δει δρόμο με 5 λωρίδες πριν το Άμστερνταμ και την Χάγη. Φυσικά αν σε ποιάσουν με 30χλμ πάνω από το όριο χάνεις δίπλωμα και αυτοκίνητο.
-
Γενικά οι γερμανικοί δρόμοι δεν είναι και ότι καλύτερο. Το καλύτερο οδόστρωμα το έχει η Ολλανδία, βέβαια έχουν και ακριβά τέλη κυκλοφόρίας, και έχω δει δρόμο με 5 λωρίδες πριν το Άμστερνταμ και την Χάγη. Φυσικά αν σε ποιάσουν με 30χλμ πάνω από το όριο χάνεις δίπλωμα και αυτοκίνητο.
Εγω εχω παθει πλακα απο Ελβετια και Αυστρια σε θεμα οδοστρωματος.
Ολλανδια δεν με τρελανε. Σιγουρα πολυ καλυτερα απο εμας οπως και η Γερμανια/Ιταλια. -
Γαλλία, Ουγγαρία και Ολλανδία έχουν εξαιρετικό οδόστρωμα με την τελευταία να έχει το καλύτερο. Βέβαια οτιδήποτε είναι καλύτερο αποτέλεσμα Ελλάδα αν και Ιταλία μου έμοιαζε απλά ελαφρώς καλύτερο
-
@chrisk6 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Εγω εχω παθει πλακα απο Ελβετια και Αυστρια σε θεμα οδοστρωματος.
Ολλανδια δεν με τρελανε. Σιγουρα πολυ καλυτερα απο εμας οπως και η Γερμανια/Ιταλια.Μισή ζωή πίσω, με πηγαίνουν οι φίλοι που με φιλοξένησαν Βασιλεία προς το αεροδρόμιο και πιάνει δυνατή βροχή.
Σε ένα κομμάτι δρόμου μου είπαν δοκιμαζαν ένα νέο (τότε) οδόστρωμα, που η άσφαλτος του έμοιαζε σαν μαύρη ελαφρόπετρα πορωδης και στεγνή ενώ έβρεχε, το νερό στραγγιζε μέσα απ την άσφαλτο αυτή και στα αυλάκια στις άκρες του δρόμου και πεταγόταν με ορμή λες και από αντλία...Τα αυτοκίνητα τα είχαν όλοι σαν δευτερεύοντα οχήματα, μόνο για μάρκετ κι αγγαρείες, αφού πήγαιναν παντού, στη κυριολεξία, με τρένο που είχε υπόγειο σταθμό με συνδέσεις ακόμα και στη μικρότερη κωμόπολη, κι επειδή το χειμώνα έχει πάγους και χιόνια, οι παλιότεροι δρόμοι ήταν σαν από πλάκες μπετόν. Λόγω της μικρής ζήτησης αυτοκινήτων, ήταν φθηνότερα απ όλες τις γύρω χώρες...
-
@w202-amg said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Κορολλα είναι αυτό που εν έτει 2025 ανοίγεις την πόρτα και βλέπεις το βαμμένο μεταλλικό πλαίσιο του παραθύρου?
δεν κατάλαβα τι εννοείς, σόρυ! Γιατί σε όλα βλέπω το πλαίσιο του παραθύρου, εκτός από όσα δεν έχουν.
Σε κάθε περίπτωση, μιλάω για οδική συμπεριφορά και ανάρτηση. Εαν θέλουμε απτή ποιότητα bmw και mercedes, πάμε σε Λέξους.
ΥΓ: Για μερτσέντες σου έχω πει τις αγάπες μου....ψάχνω...!!
Ναι το πλαίσιο είναι μεταλλικό,με τη ράγα του,το βουρτσακι κτλ. Στα πιο premium βλέπεις βουρτσακι -ραγα και κάλυμμα πλαστικό. Σε φθηνά και όχι φθηνά γιαπωνέζικα δεν υπάρχει το πλαστικό κάλυμμα αλλά κανονικά βλέπεις το βαμμένο μεταλλικό πλαίσιο.
Design πάντως μέσα είχε ωραίο όπως κ το audi a3 hybrid 35,40,45?! Δεν θυμάμαι, θυμάμαι όμως πως το πανάκριβο αυτό a3 το περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης της πόρτας στα δύο άκρα του δεν ήταν θερμοκολλημενο εκεί που συναντιούνται τα δύο άκρα του, απλά συναντιούνται.....
Εμένα μου θυμίζει τσαπατσουλια και εξοικονόμηση από κάτι που δεν νοείται ....το αγόραζαν καρούλι με το μέτρο και όχι 4 στάνταρ κωδικούς για κάθε πόρτα.
Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου