-
XC60 volvo φευ από μένα. Αμαξάρα.
-
XC60 PHEV
-
@realzeus said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
@fanis75 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Πραγματικά τι καλό βρίσκεις στα Lexus εκτός από ποιότητα και αξιοπιστία;
Πάρα πολλα, σημείωνε:
- Οδική συμπεριφορά
- Άνεση, ποιότητα κύλισης και λειτουργία ανάρτησης
- Εξοπλισμός και πολυτέλεια
- Επιδόσεις
- Κατανάλωση
- Σέρβις και εγγύηση (πραγματικά πρίμιο εξυπηρέτηση)
- Προσοχή στην λεπτομέρεια
- Τεχνολογία και overengineering (π.χ. γιατί ΜΟΝΟ η Λέξους μπορούσε να φτιάξει το LBX).
- Σχεδίαση.
Ουσιαστικά ειναι μια Ιαπωνική BMW, δλδ με όλα τα καλά και επιπλέον ποιότητα και αξιοπιστία.
Το ότι η Stelvio κάνει οδηγικά κουδούνι ακόμα και την Macan, δεν πρέπει να το αμφισβητείς.
Άλλη μια αποτυχημένη Άλφα ειναι....να θυμάσαι το παρελθόν να κλαις. Τώρα για την Μακάν που ειναι ένα Φαου βε με άλλο σήμα αδιάφορο. Πόρσε = 911 και άντε και οι μεγάλες (παναμέρα κλπ.). Μια Χ3/Χ5 ειναι 100 φορές καλύτερη από Στέλβιο!
Τι οδική συμπεριφορά και επιδόσεις μου λες ρε Φάνη; Για γέλια είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό οδηγικά!!!...
Ποσως με ενδιαφερει ρε Αλεξανδρε τι γράφει ο κάθε τυχαρπαστος δημοσιογραφοσντης κακιας ωρας. Τα οδηγω για να εχω αποψη δεν περιμένω απο τα καθε φερεφωνο. Και οσα Λεξους εχω οδηγήσει στεκονται επαξια διπλα στην αντιστοιχη bmw (benchmark για εμενα) ή Φορντ.
Επισης μιλαω για συνολικη οδική συμπεριφορά και οχι αποκλειστικά στραμπούληγμα στο οριο και οδηγηση διχως αυριο - για οικογενειακά αμαξια συζηταμε και δη περιπτερα!
-
Ε βρε Φάνη μου, έχεις φάει κόλλημα με τα Toyota/Lexus. Πολλά καλά έχουν, αλλά όχι και οδηγοκεντρικά.
-
Ε βρε Φάνη μου, έχεις φάει κόλλημα με τα Toyota/Lexus. Πολλά καλά έχουν, αλλά όχι και οδηγοκεντρικά.
Περισσότερο οδηγοκεντρικα απο την πλειοψηφια των αμαξιων που πωλουνται σημερα. ΟΚ δεν ειναι αλφα και bmw αλλα ειναι ακριβώς απο κατω. Και το λεω με καθε γνωση και οντας πολεμιος τους χειροτερος απο τον Σαηρους. Πλεον εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια στην αναρτηση και μια κορολα στριβει οπως ενα φοκους και για εμενα αυτο τα λεει ολα. Οσοι τα κραζουν απλα δεν τα εχουν οδηγησει.
-
Σαν ένα Focus δεν στρίβει, αλλά είναι πλέον σχετικά κοντά, στο δίνω αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι τα Lexus που συζητάμε δεν έχουν επαφή με τις αντίστοιχες Alfa/BMW.
-
Σαν ένα Focus δεν στρίβει, αλλά είναι πλέον σχετικά κοντά, στο δίνω αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι τα Lexus που συζητάμε δεν έχουν επαφή με τις αντίστοιχες Alfa/BMW.
Ειναι παρα πολυ κοντα, πιο κοντα απο οποιοδηποτε αλλο της κατηγοριας εκτος bmw.
Τα Λςξους επισης ειναι πολυ κοντα με bmw σχεδον ιδια. Οδηγησα UX και δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο μια Χ1 σε αναρτηση και οδικη συμπεριφορα….ισως να ειναι και καλυτερο. Για Αλφα δεν ξερω, δεν ασχολουμαι με ιταλικους ματρακαδες! Αν ειχα λεφτα bmw θα επαιρνα.
-
Για Αλφα δεν ξερω, δεν ασχολουμαι με ιταλικους ματρακαδες!.Αν ασχολούσουν μπορεί να ήξερες από σωστά αυτοκίνητα.
-
Οσοι τα κραζουν απλα δεν τα εχουν οδηγησει.
Αυτό ξαναπές το.
-
Περισσότερο οδηγοκεντρικα απο την πλειοψηφια των αμαξιων που πωλουνται σημερα. ΟΚ δεν ειναι αλφα και bmw αλλα ειναι ακριβώς απο κατω. Και το λεω με καθε γνωση και οντας πολεμιος τους χειροτερος απο τον Σαηρους. Πλεον εχουν κανει εξαιρετικη δουλεια στην αναρτηση και μια κορολα στριβει οπως ενα φοκους και για εμενα αυτο τα λεει ολα. Οσοι τα κραζουν απλα δεν τα εχουν οδηγησει.
Κορολλα είναι αυτό που εν έτει 2025 ανοίγεις την πόρτα και βλέπεις το βαμμένο μεταλλικό πλαίσιο του παραθύρου?
Αναβαθμισμένο αλλά......το πρώτο πράγμα που είδα και μου ξυνισε γενικότερα το αμάξι. Είναι φίλου,δεν είπα κάτι μην τον στεναχωρήσω.
-
Απίστευτο. Το διαγράφω από τη λίστα μου.
-
Για Αλφα δεν ξερω, δεν ασχολουμαι με ιταλικους ματρακαδες!.Αν ασχολούσουν μπορεί να ήξερες από σωστά αυτοκίνητα.
Ξέρω αφου μεγάλωσα μέσα σε Άλφα (αληθινή όχι γιαλατζί) και είχα και μια. Αλλά πλέον ειναι για τους ρομαντικούς που δεν δέχονται την αλήθεια.
-
@w202-amg said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Κορολλα είναι αυτό που εν έτει 2025 ανοίγεις την πόρτα και βλέπεις το βαμμένο μεταλλικό πλαίσιο του παραθύρου?
δεν κατάλαβα τι εννοείς, σόρυ! Γιατί σε όλα βλέπω το πλαίσιο του παραθύρου, εκτός από όσα δεν έχουν.
Σε κάθε περίπτωση, μιλάω για οδική συμπεριφορά και ανάρτηση. Εαν θέλουμε απτή ποιότητα bmw και mercedes, πάμε σε Λέξους.
ΥΓ: Για μερτσέντες σου έχω πει τις αγάπες μου....ψάχνω...!!
-
Ξέρω αφου μεγάλωσα μέσα σε Άλφα (αληθινή όχι γιαλατζί) και είχα και μια. Αλλά πλέον ειναι για τους ρομαντικούς που δεν δέχονται την αλήθεια.
Οι Alfa που θυμάσαι είναι πολύ κατώτερες από τις σημερινές πραγματικές Alfa (Giulia και Stelvio, οι μικρές είναι όντως γιαλαντζί, αν και πάλι καλύτερες στον δρόμοι από πολλά άλλα). Λογικό είναι αυτό καθώς εξελίχθηκε η τεχνολογία. Αν θες οδηγοκεντρικό μεσαίο saloon σήμερα θα πάρεις Giulia ή 3άρα. Αν αυτό το θεωρείς ρομαντισμό, so be it... Δεν αναιρεί το γεγονός ότι η Giulia είναι καταπληκτική στον δρόμο!
-
Δεν ξέρω αν έχετε οδηγήσει Stelvio.Εγω είχα τη 2.2d veloce για ενα ΠΣΚ .Δε μπορώ να πω οτι τρελάθηκα.Δυσαναλογα θορυβώδεις και η ανάρτηση παρότι ρυθμιζόμενη ήταν ή πολύ σκληρή με αναπηδήσεις ή πολύ μαλακή με πλευσεις.Απο άποψη αξιοπιστίας δε ξέρω πως ειναι.
Γενικά τίποτα το ιδιαίτερο.
Αυτή τη στιγμή κανει περιπου 68+.Χωρίς να είναι υβριδική. -
@kostis20 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Δεν ξέρω αν έχετε οδηγήσει Stelvio.Εγω είχα τη 2.2d veloce για ενα ΠΣΚ .Δε μπορώ να πω οτι τρελάθηκα.Δυσαναλογα θορυβώδεις και η ανάρτηση παρότι ρυθμιζόμενη ήταν ή πολύ σκληρή με αναπηδήσεις ή πολύ μαλακή με πλευσεις.Απο άποψη αξιοπιστίας δε ξέρω πως ειναι.
Γενικά τίποτα το ιδιαίτερο.
Αυτή τη στιγμή κανει περιπου 68+.Χωρίς να είναι υβριδική.Giulia έχω οδηγήσει και δεν είχε τίποτα από αυτά που λες. Ίσως είχε λάθος πιέσεις στα λάστιχα. Καμία δοκιμή δεν λέει κάτι τέτοιο.
-
Οι Alfa που θυμάσαι είναι πολύ κατώτερες από τις σημερινές πραγματικές Alfa
Προφανώς! Για όλα τα αμάξια συμβαίνει αυτό. Αυτό που λέω και έχω ξαναπεί είναι ότι τότε η διαφορά των Άλφα με τα άλλα αμάξια ήταν τεράστια. Τότε η 2002 ήταν αστεία στον δρόμο συγκριτικά με την Αλφέτα. Το ίδιο και ένα γκολφ σε σχέση με την Σουντ. Από τα μέσα του '80 και μετά δεν ισχύει αυτό, η διαφορά ειναι ελάχιστη έως και καθόλου και βασικά ο ανταγωνισμός ειναι καλύτερος. Πλέον μόνο ο ρομαντισμός και οι θύμισες έχουν μείνει για τους Αλφίστι. Αντικειμενικά ειναι μέτρια αμάξια.
-
@kostis20 said in Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου:
Έτσι ειναι, αχρείαστα σκληρές όλες για να ειναι δήθεν μου τάχα ζμπορ.
-
Αντικειμενικά ειναι μέτρια αμάξια.
Αρχίζω να αμφισβητώ ότι ξέρει να οδηγείς. Λες κάτι τέτοιο για Giulia?!
-
Αντικειμενικά ειναι μέτρια αμάξια.
Αρχίζω να αμφισβητώ ότι ξέρει να οδηγείς. Λες κάτι τέτοιο για Giulia?!
Και εγώ αμφισβητώ εαν ξέρω να οδηγώ!!
Επίσης:
- Την Ιουλία δεν την έχω οδηγήσει, δεν μου την δίνουν...χαχα!
- Αντικειμενικά μέτριο ώς αμάξι της κατηγορίας της λέω, όχι αποκλειστικά και αμιγώς οδηγικά, αλλά συνολικά. Ειναι παλια πλέον και ξεπερασμένη σε πολλά θέματα. Οδηγικά μπορέι να ειναι καλή ακόμα, δεν αντιλέγω. Αλλά το αυτοκίνητο είναι σύνολο όχι επιμέρους μόνο χαρακτηριστικά.
Απόψεις για επιλογή αυτοκινήτου