-
elvet ο μονος θεσσαλονικιος που δεν αγαπησε την χαλκιδικη και κανει διακοπες οσο πιο μακρυα της γινεται.
-
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
elvet ο μονος θεσσαλονικιος που δεν αγαπησε την χαλκιδικη και κανει διακοπες οσο πιο μακρυα της γινεται.
Υπάρχει και άλλος…
-
@kkostask said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Υπάρχει και άλλος…
κι εσυ απιστος ; δηλ το δικο σας ρητο ειναι σαν την χαλκιδικη εχει κι αλλου ;
-
Ειχα παει το 2011 στην Χαλκιδικη ωραια ηταν αλλα αν καποιος ειναι σε αποσταση δεν αξιζει τα εξοδα να πας εκει, αφου υπαρχουν αντιστοιχα ωραια μερη στα νοτια της Ελλαδας. Τωρα για υπερτουρισμο και πολλους βαλκανιους τουριστες αυτο το εχω συναντησει και στην Πελοποννησο.
-
Εγώ μέχρι Ηράκλεια πάω, πιο κάτω δύσκολα. Ειδικά από τη στιγμή που επικρατούν φαινόμενα «Μυκόνου». Άλλωστε διακοπές είναι να πας κάπου μακριά, σε μέρη που δεν έχεις ξαναδεί. Αν είναι να πάω κάπου που μπορώ να πηγαίνω αυθημερόν, να λείπει.
-
Ετσι! Χαλκιδική πήγαινα μόνο στην παιδική κατασκήνωση. Πηγαίνω όμως στην ορεινή (λόγω καταγωγής για να εμπλουτίσεις το αρχείο σου) -
This post is deleted! -
Υπάρχει και άλλος…
κι εσυ απιστος ; δηλ το δικο σας ρητο ειναι σαν την χαλκιδικη εχει κι αλλου ;
-
@elvet said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Μόνο εδώ και από συγκεκριμένους χρήστες διαβάζουμε για το πόσο ωραία είναι η Αρτα! Μόνο για την πόλη σε 3 ώρες τα είδες όλα (για τον νομό, έχει πολλά και ωραία). Εχει το γεφύρι, το κάστρο και την Παρηγορρήτισσα, με την μοναδική στήριξη του τρούλου. Κατά τα άλλα η ρυμοτομία είναι απελπιστική και πριν τις παρεμβάσεις συγκεκριμένου δημάρχου ήταν αβίωτη. Έναν πεζόδρομο κατά μήκος της πόλης έκαναν, πάει κι αυτός. Πολλή μιζέρια και με την εύκολη πρόσβαση στα Γιάννενα (όλο τον χρόνο) και τις παραλίες δεν έχει μείνει τίποτα αξιόλοξο στο πάλαι ποτέ δεσποτάτο.
Ο καθένας όταν βλέπει έναν τόπο έχει τα δικά του κριτήρια που τον αξιολογεί. Εγώ στα δικά μου δεν ήταν αυτο του τουρισμού. Αλλά της καλής διαβίωσης. Είδα στα σημεία που κινήθηκα, καλά σπίτια και πολυκατοικίες, που στην πρωτεύουσα ένα απλό διαμέρισμα σαν αυτά θα στοίχιζε, σήμερα, περί τα 300-350Κ. Είδα εύκολους δρόμους και πάρα πολύ πράσινο. Είδα δρόμους με παράλληλο παράδρομο για παρκάρισμα όπως στην Αθήνα κάτι που δεν το συναντάς σε επαρχιακές πόλεις.
Θα μου πεις έκατσες λίγο και είναι αλήθεια. Αλλά όπως λέω από όσα πρόλαβα να δω είδα μια απλή και ήρεμη καθημερινότητα παρά την ζέστη, που στην πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα δεν υπάρχει. Αυτό το εκλαμβάνω ως σημάδι ποιότητας της πόλης και ειλικρινά, χωρίς κάποιο άγχος κριτικής από άλλους πεπειραμένους ταξιδιώτες, το αναφέρω ελεύθερα.
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Απορία :
Απο Μπάρι μέχρι Βενετία και από Λιβόρνο μέχρι Νάπολη ποιος έχει πάει για καλοκαίρι και που βρήκε καλές παραλίες ?Για το πρώτο σκέλος που έγραψα βλέπω άπειρους κυματοθραύστες , λογικά θα έχει πολύ κύμα και αέρα?
Να υποθέσω παγωμένα νερά για μήνες Ιούνιο-Ιούλιο?
Έχω πάει αρκετές φορές Ιταλία το καλοκαίρι. Ποτέ μα ποτέ δεν έκανα μπάνιο. Συνηθισμένος από τις ελληνικές παραλίες, δεν μπορείς να "ψηθείς" από τις ιταλικές. Κόστα Αμαλφιτάνα, Κάπρι, Σορέντο, Ρίμινι, Τσίνκουε Τέρρε, Λα Σπέτσια, πολύ υποδεέστερες από το μέσο όρο των ελληνικών παραλιών. Μοναδικές εξαιρέσεις Σικελία και Σαρδηνία, από φωτογραφίες που έχω δει, γιατί δεν έχω πάει.
Ενδεικτικά, θα σου πω ότι σε όσους Ιταλούς λέγαμε ότι είμαστε Έλληνες, μας ρώταγαν τί πήγαμε να κάνουμε στην Ιταλία καλοκαιριάτικα. -
Οι υπόλοιποι Ιταλοί είναι εδώ, στην Κεφαλονιά.
-
Στην Ιταλία η ζέστη και η υγρασία το καλοκαίρι είναι τόσο τραγικές που κάνουν την Δυτική Ελλάδα να μοιάζει με Δανία...
και την ανατολική με Σιβηρία...
-
@dimsabas said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Οι υπόλοιποι Ιταλοί είναι εδώ, στην Κεφαλονιά.
Αχαχαχα!!! Πετυχημένο!!
-
@harisma23 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Απορία :
Απο Μπάρι μέχρι Βενετία και από Λιβόρνο μέχρι Νάπολη ποιος έχει πάει για καλοκαίρι και που βρήκε καλές παραλίες ?Για το πρώτο σκέλος που έγραψα βλέπω άπειρους κυματοθραύστες , λογικά θα έχει πολύ κύμα και αέρα?
Να υποθέσω παγωμένα νερά για μήνες Ιούνιο-Ιούλιο?
Έχω πάει αρκετές φορές Ιταλία το καλοκαίρι. Ποτέ μα ποτέ δεν έκανα μπάνιο. Συνηθισμένος από τις ελληνικές παραλίες, δεν μπορείς να "ψηθείς" από τις ιταλικές. Κόστα Αμαλφιτάνα, Κάπρι, Σορέντο, Ρίμινι, Τσίνκουε Τέρρε, Λα Σπέτσια, πολύ υποδεέστερες από το μέσο όρο των ελληνικών παραλιών. Μοναδικές εξαιρέσεις Σικελία και Σαρδηνία, από φωτογραφίες που έχω δει, γιατί δεν έχω πάει.
Ενδεικτικά, θα σου πω ότι σε όσους Ιταλούς λέγαμε ότι είμαστε Έλληνες, μας ρώταγαν τί πήγαμε να κάνουμε στην Ιταλία καλοκαιριάτικα.Έτσι ακριβώς! Πέρσι ήμασταν προς Αμαλφι cost κάποιες μέρες αλλά και προς νότια του Bari μεριά τις υπόλοιπες. Πολύ μέτριες οι παραλίες τους.
Δεν συγκρίνονται με τις δικές μας καν. Βεβαια εμείς το ταξίδι το κάναμε για να γνωρίσουμε κάποια χωριά στη πούλια και ομολογώ πως όλη η περιοχή εκεί και τα χωριά τους είναι πανέμορφα -
-
@piliourits said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Που ειναι τα 5 μετρα αποσταση απο τις ξαπλωστρες εως την παραλια?
-
@ilias-a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Το μετράνε όταν έχει άμπωτη...
-
@ilias-a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@piliourits said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Με τα λεφτά που ζητάνε για τις ξαπλώστρες στον εν λόγω Beach bar αλλά και σε όλη την Άφυτο πια, επόμενο είναι να είναι άδειο.
-
Μακριά απ τον κ@λο μας (οι "Αθηναίοι") κι όπου θέλουν ας είναι...
https://www.in.gr/2024/08/25/greece/metallaksi-panigyrion-apo-ti-mystagogia-sto-touerkingk/?_gl=1bt257_gaNVB2WGczU0NTS3JXX0xKc3FJbUp1Q2lEcHFhQnJESVgtTFdOOFFKRVFrdnRJRVZWbXRBRktuYmhvYWJSUzlDcQ.._ga_DEMBT02RYF*MTcyNDYwMDgxNS40Ny4wLjE3MjQ2MDA4MTUuMC4wLjA.
-
Εγώ μέχρι Ηράκλεια πάω, πιο κάτω δύσκολα. Ειδικά από τη στιγμή που επικρατούν φαινόμενα «Μυκόνου». Άλλωστε διακοπές είναι να πας κάπου μακριά, σε μέρη που δεν έχεις ξαναδεί. Αν είναι να πάω κάπου που μπορώ να πηγαίνω αυθημερόν, να λείπει.
Ηρακλεια !!!!! Πήγαινα πριν χρόνια . 4 φορές έχω πάει πάντα με τον αγαπημένο Σκοπελίτη το παμπάλαιο αυτό καραβακι. Το αγαπημένο μου νησί ήταν. Πολύ λίγος κόσμος που τους συναντούσες το πρωί στην παραλία με τα αρμιρικια . Ξυπνήσαμε ότι ώρα θέλαμε τα ζευγάρια και πηγαίναμε στην παραλία και μας έβρισκαν μετά οι υπόλοιποι. Φτηνές τιμές , πολύ ωραίο φαγητό. Οικογενειακό κλίμα, πολύ ωραία καθαρή θάλασσα με σκιά από αρμιρικια . Ούτε αυτοκίνητο χρειαζοσουν και στην ανηφόρα είχε πολύ ωραία φαγαδικα. Δίπλα στην παραλία στο σύρμα έπινες το τσίπουρο σου . Γενικά μαγεία . Ότι καλύτερο έψαχνα εγώ τουλάχιστον. Δυστηχως δεν είναι έτσι πια . Μαθεύτηκε και έγινε τουριστική και αυτή . Πολύ ακριβά δωμάτια και αν βρεις. Ήταν ο παράδεισος για μένα. Πήγαινα σε άλλο νησί πχ Νάξο και κατεληγα εκεί για πραγματική ξεκούραση. Θέλω να ξαναπάω και το αποφεύγω για να μην ξενερώσω πως έγινε πια
Που θα παμε διακοπες 2024 ;