-
@tsofras said in BMW 1 Series F70 (2024):
@player_gr said in BMW 1 Series F70 (2024):
@tsofras said in BMW 1 Series F70 (2024):
@player_gr said in BMW 1 Series F70 (2024):
S9QVA
3 μήνες δοκιμή 0,00 €
1 μήνας 45,00 €
1 έτος 415,00 €
3 έτη 645,00 €
Απεριόριστη 920,00 €Καταρχάς μπράβο που το έχουν προχωρήσει τόσο. Έπειτα έχω μια εγκυκλοπαιδική ερώτηση, πως στο καλό ενεργοποιείς selective damping αφού προϋπόθεση για να το έχεις είναι να έχεις προσθέσει εξαρχής (κατά την αγορά) την ενεργή ανάρτηση? Αφού πρόκειται για διαφορετικά αμορτισέρ. Στα F series είχα δει κάποια σχέδια θυμάμαι που έδειχναν ότι έχει κάποια modules, καλωδίωση πάνω στο αμορτισέρ έναντι των κανονικών.
Επίσης πρόσφατα διάβασα ότι υπάρχουν 4 διαφορετικοί τύποι ανάρτησης στις πάνω σειρές της bmw
κανονική
fixed m sport suspension (όχι ηλεκτρονικά ελεγχόμενη)
adaptive suspension
m sport adaptive suspension
Άρα το feature της m adaptive suspension είναι όταν έχεις αγοράσει όχημα με τουλάχιστον adaptive suspension.
Η σειρά 1 όμως έρχεται με FSD δεν παίρνει αυτό το option, με marketing trick το λέει η bmw σαν adaptive, άρα δεν θα μπορεί να πάρει την αναβάθμιση γιατί είναι παθητικό σύστημα και όχι ενεργό.
Σας μπέρδεψα? Τα κατάφερα?Σε πρόσφατο βιντεο ένας reviewer είπε ακριβώς για αυτό το θέμα. Ότι η adaptive ανάρτηση δεν είναι ουσιαστικά ηλεκτρονικά ελεγχόμενη απλά έχει adaptive dampers
Ναι το είδα και στο Autogefühl. Απλά προσπαθώ να καταλάβω. Δυνητικά δηλαδή προσθέτοντας adaptive suspension σε όχημα χωρίς m sport package (και όχι τις χαμηλές σειρές) πχ 3 series touring μπορείς από το connected drive να ενεργοποιήσεις ///Μ χαρακτηριστικά ανάρτησης.
Παλιά όλες οι Μ αναρτήσεις είχαν διαφορετική δομή κάποια χιλιοστά χαμηλώματος (άλλα αμορτισέρ) και άλλα ελατήρια. Με το m sport package να προσθέτει και άλλες αντιστρεπτικές κλπ .
Τώρα καταλαβαίνω ότι είναι όλα ψηφιακά, η ''ψηφιοποίηση''(digitalization) έχει φτάσει και σε μέχρι πρότινος φυσικές παράμετρους. -
Γνωρίζουμε πότε θα έρθει στις εκθέσεις;
-
This post is deleted! -
@atari70 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Καλησπερα στην παρέα! Επιστρέφω αύριο πρωι από Ναύπλιο, μετά από επταήμερη άδεια. Έφυγα από Θεσσαλονίκη, για Ραφήνα με προορισμο Τήνο Σύρο! Και επιστροφή από Πειραιά, αφού πέρασα ενα πολυ όμορφο διήμερο στο μαγευτικό Ναύπλιο! Εννοείται το αμαξι βράχος! Κάναμε εως τώρα σχεδόν 800 χιλιόμετρα! Ερώτηση: Επειδη πρωτη φορά Ναύπλιο, επιστροφή από ΡΙΟ Αντιρρίου, μέσω Ιονία οδού, η από Αττική μέσω Θήβας;
ΕυχαριστωΝομίζω μικρή είναι η διαφορά μεταξύ των δύο διαδρομών...οπότε μάλλον είναι θέμα γούστου...
-
Εγώ ίσως προτιμούσα μέσω Αττικής οδού να βγω στην Αθηνών Θεσσαλονίκης γιατί από Μάνδρα είναι λίγο δύσκολος ο δρόμος.
-
Καλησπερα στην παρέα! Επιστρέφω αύριο πρωι από Ναύπλιο, μετά από επταήμερη άδεια. Έφυγα από Θεσσαλονίκη, για Ραφήνα με προορισμο Τήνο Σύρο! Και επιστροφή από Πειραιά, αφού πέρασα ενα πολυ όμορφο διήμερο στο μαγευτικό Ναύπλιο! Εννοείται το αμαξι βράχος! Κάναμε εως τώρα σχεδόν 800 χιλιόμετρα! Ερώτηση: Επειδη πρωτη φορά Ναύπλιο, επιστροφή από ΡΙΟ Αντιρρίου, μέσω Ιονία οδού, η από Αττική μέσω Θήβας;
ΕυχαριστωΜε την F70 δλδ το ταξίδι? Πότε πρόλαβες?
-
@fiverg said in BMW 1 Series F70 (2024):
Όχι αδερφέ με την F40
-
Πως γίνεται τώρα να πρέπει να βλέπεις την οθόνη και να έχεις το χέρι χαμηλά δίπλα στον μοχλο ταχυτήτων για να επιλέγεις και αυτό είναι πιο εύκολο από το να επιλέγεις πάνω στο touch εκεί που κυτταζεις κι εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεσαι το PC με το ποντίκι. Μη μου πεις ότι σου φαίνεται ευκολότερο να σηκώσεις το χέρι σου και να πατάς στην οθόνη του υπολογιστή...
Όχι αδερφέ με την F40
Εδώ είναι το τόπικ της F70 όμως.
-
@realzeus said in BMW 1 Series F70 (2024):
Πως γίνεται τώρα να πρέπει να βλέπεις την οθόνη και να έχεις το χέρι χαμηλά δίπλα στον μοχλο ταχυτήτων για να επιλέγεις και αυτό είναι πιο εύκολο από το να επιλέγεις πάνω στο touch εκεί που κυτταζεις κι εγώ δεν το καταλαβαίνω.
Με τον ίδιο τρόπο που χειρίζεσαι το PC με το ποντίκι. Μη μου πεις ότι σου φαίνεται ευκολότερο να σηκώσεις το χέρι σου και να πατάς στην οθόνη του υπολογιστή...
Όχι αδερφέ με την F40
Εδώ είναι το τόπικ της F70 όμως.
Από κεκτημένη ταχύτητα λάθος
-
Παιδιά πάντως με αυτό τον καταιγισμό σχολίων και θετικών και αρνητικών σχετικά με την F70 και σε συνδυασμό με την πολύ καλή τιμολόγηση για μοντέλο από premium μάρκα μπήκα στον πειρασμό να κάνω ένα test drive στο αυτοκίνητο όταν φτάσει στις εκθέσεις! Παρόλο που αγόρασα πριν λίγους μήνες αυτοκίνητο...
-
Σορυ γιατί δε το έχω παρακολουθήσει. Η νέα σειρά ένα είναι εντελώς καινούριο αυτοκίνητο ή fl του μοντέλου του 2019;
Εγώ είμαι κάτοχος του E87 του 2008 δηλαδή του facelift αρχικού μοντέλου του 2004. Αυτό το 1.6 με τα 122 άλογα. Αρχαίο.
-
@kostashagi said in BMW 1 Series F70 (2024):
Σορυ γιατί δε το έχω παρακολουθήσει. Η νέα σειρά ένα είναι εντελώς καινούριο αυτοκίνητο ή fl του μοντέλου του 2019;
Δεν ειναι Φ/Λ αλλα νεο μοντέλο (4η γενιά) εξ ου και ειναι Φ70.
Αλλά η αλήθεια ειναι οτι βγήκε πολύ νωρις. Η bmw εχει 7 χρόνια LC με LCI στα 3.5. Τωρα βγηκε νεο μοντέλο στην 5ετία - τον λόγο δεν τον γνωρίζω.
-
Παίδες είδα σε βίντεο ότι έχει και καποιο χώρο κάτω από το κάλυμμα στο πορτμπαγκάζ ξέρουμε λίτρα? Φαντάζομαι 300 είναι από το κάλυμμα και επάνω
Ξέρουμε αν την έχει ο Σπανός να πάω αύριο? -
@fanis75 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Τωρα βγηκε νεο μοντέλο στην 5ετία - τον λόγο δεν τον γνωρίζω
Νομίζω δεν τα πήγε καθόλου καλά η F40 στις πωλήσεις και ίσως είδαν κάποιο κενό στην Ευρωπαϊκή κυρίως αγορά καθώς οι υπόλοιποι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα στην κατηγορία.
Έδωσαν βάρος όπως φαίνεται στην σχεδίαση μέσα - έξω και στην σουίτα συστημάτων ασφαλείας και άνεσης και προσπαθούν να το λανσάρουν ως νέα γενιά αλλά δεν ξέρω αν όντως είναι κάποια νέα εξέλιξη σε πλατφόρμα - πλαίσιο, βάρος και υλικά ,αναρτήσεις κλπ μηχανολογικά στοιχεία που έχουν και κόστος και μεγάλο χρόνο δοκιμών.
Πλέον δεν μπορούμε και να βρούμε τέτοιες λεπτομέρειες πουθενά για κανένα αυτοκίνητο, κάποτε κάθε νέα γενιά αποτελούσε σοβαρή εξέλιξη με μεγάλο κόστος και υπήρχαν τεχνικές αναλύσεις.
-
Μια χαρά τα πήγε σε πωλήσεις η f40. Ο λόγος που άλλαξε σε f70 είναι πως μπαίνει ουσιαστικά στην εποχή των υβριδικών και όλος ο επανασχεδιασμός του οχήματος εκεί βασίζεται. Πριν 5 χρόνια που βγήκε στην πιάτσα η f40 ο ανταγωνισμός ήταν διαφορετικός. Κατά τα υπόλοιπα μια χαρά θα τα καταφέρει απέναντι σε υλοποιήσεις όπως το γκολφ, λεόν, φοκους, i30, Corolla, a class, A3 κλπ. Προσωπικά είμαι σίγουρος πως θα είναι άλλη μια bmw με κύρια χαρακτηριστικά την οδηγική ευχαρίστηση, τον σπορ χαρακτήρα αλλά και την αρχοντιά της.
-
@spi_duster said in BMW 1 Series F70 (2024):
Μια χαρά τα πήγε σε πωλήσεις η f40. Ο λόγος που άλλαξε σε f70 είναι πως μπαίνει ουσιαστικά στην εποχή των υβριδικών και όλος ο επανασχεδιασμός του οχήματος εκεί βασίζεται. Πριν 5 χρόνια που βγήκε στην πιάτσα η f40 ο ανταγωνισμός ήταν διαφορετικός. Κατά τα υπόλοιπα μια χαρά θα τα καταφέρει απέναντι σε υλοποιήσεις όπως το γκολφ, λεόν, φοκους, i30, Corolla, a class, A3 κλπ. Προσωπικά είμαι σίγουρος πως θα είναι άλλη μια bmw με κύρια χαρακτηριστικά την οδηγική ευχαρίστηση, τον σπορ χαρακτήρα αλλά και την αρχοντιά της.
Πιστεύω ότι θα πάει παρά πλ καλά δοθέντος ότι 28-30 κοστίζουν τα μη premium.
Γιατί το αυτόματο κιβώτιο steptronic με μοχλοδιακοπτες κοστίζει 2κ 3-4k από το steptronic το απλό; Μήπως προκύπτει για λαθος του configurator και στην πραγματικότητα αλλάζει έκδοση;
-
Μπορεί κι αυτό να συμβαίνει. Πάντως όπως έλεγε κάποτε κι ο αυτοκράτορας στο αυτόματο τα παντλς (μοχλό διακόπτες)είναι απόλαυση όταν βρίσκονται στη σωστή θέση.
-
Mηχανολογικα το αυτοκινητο φαινεται το ιδιο με το 40 μαλλον μονο στα ηλεκτρονικα και τα πλαστικα του ειναι διαφορετικα. Βασικα πρεπει να αντιμετωπιστουν οι κινεζοι με το συγκεκριμενο αμαξι. Απο οτι φαινεται ειναι τρομερο value με τοσο πληθωρισμο που υπαρχει αλλα και μηχανολογικα ειναι για την κατηγορια του πολυ καλο οποτε δεν υπαρχει λογος να τα αλλαξουν γιαυτο και το Μ135 εχει τον ιδιο κινητηρα με ιδια ιπποδυναμη.
-
@wantone said in BMW 1 Series F70 (2024):
Μ135 εχει τον ιδιο κινητηρα με ιδια ιπποδυναμη.
Λίγο χαμηλότερη για την ακρίβεια, μάλλον λόγω ρύπων.
-
@vdx said in BMW 1 Series F70 (2024):
@spi_duster said in BMW 1 Series F70 (2024):
Πιστεύω ότι θα πάει παρά πλ καλά δοθέντος ότι 28-30 κοστίζουν τα μη premium.
Γιατί το αυτόματο κιβώτιο steptronic με μοχλοδιακοπτες κοστίζει 2κ 3-4k από το steptronic το απλό; Μήπως προκύπτει για λαθος του configurator και στην πραγματικότητα αλλάζει έκδοση;
Δεν είναι ξεκάθαρο στο διαμορφωτή απλά αλλάζει αυτόματα την έκδοση απο την απλή (Premium νομίζω) στην M Sport Advanced
Είναι λίγο περίεργος ο διαμορφωτής όπως και στο προηγούμενο μοντέλο , το αναγράφει ως βασική έκδοση και αλλάζει τα μοντέλα ως εξοπλισμό
Α μόλις πήρα τηλέφωνο Σπανό δεν έχει έρθει ακόμη στην έκθεση
BMW 1 Series F70 (2024)