-
@andya3 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Με 3 εφήβους στο πίσω κάθισμα η μόνη σίγουρη λύση είναι το Kodiak. Εγγυημένη και δοκιμασμένη λύση από 3τεκνο φίλο, επίσης με εφήβους, που έψαχνε την αγορά για πάνω από 1 χρόνο.
Δεν θέλω να ανέβω σε μήκος. Θέλω να είμαι κοντά στα 4.5.
-
@chrisk6 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τεσλα Υ?
Δυστυχώς εδώ που μένω δεν εχω δυνατότητα φόρτισης
-
@dimsabas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το C5 Aircross;
Ναι θα το δω και αυτό. Πιστεύω πισω θα ειναι οκ. Οδηγικά θα φανεί
-
Στην έκθεση θα είναι και το νέο 3 αιρκρος και το οπελ φροντέρα...
-
@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Στην έκθεση θα είναι και το νέο 3 αιρκρος και το οπελ φροντέρα...
Γράφουν πολλοί, να ο μέτοχος, έγραψε τις τιμές ο μέτοχος κλπ...
Λέω πλακίτσα κάνουν...
Τελικά λες?
-
Εμ τι λέμε τόσο καιρό;
-
Αρχισαν να τις ανεβάζουν και κάποια σάιτ για το 3 αρχικά...
Επίσης το φροντέρα δεν θα έχει χειροκίνητη έκδοση βενζίνης, αλλά μόνο υβριδικές με 100 και 136 άλογα και ηλεκτρική με 113.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Έχω πάρα πολλά χρόνια να γράψω στο φόρουμ, αλλά όπως αναφέρει ο τίτλος φτάνει η ώρα για ανάγκη αγοράς αυτοκινήτου με την έλευση του τρίτου μέλους της οικογένειας.
Το μπατζερ πρακτικά δεν ειναι πρόβλημα αλλά προσωπικά 35+ για αμάξι δεν ψήνομαι να δώσω. Συνεπώς κοιτάζω κυρίως μεταχειρισμένα 5ετίας και πάνω. Αν υπάρχει κάποια ευκαιρία που δεν έχω λάβει υπόψη σε καινούργιο ή με πείσει κάτι ότι καλύτερα ν απάρω καινούργιο, μπορεί να κατευθυνθω προς τα εκεί.
Κυρίως σε μεταχειρισμένα κοιτάζω Diesel καθώς μένω σε επαρχιακή πόλη στην Β.Ελλάδα και κάνω 70 χιλιόμετρα την μέρα πάνε έλα για την δουλειά μέσω Εγνατίας.
Βέβαια για αυτή την δουλειά έχω και τον εργάτη μου το Stepway diesel που μέχρι στιγμής τα καταφέρνει καλά.Για να μην μακρυγορήσω, με δημοκρατικές διαδικασίες, η γυναικα θέλει SUV . Οπότε κάτι Sedan που εμένα μου αρέσουν, αποκλείονται . Τουλάχιστον κέρδισα το δικαίωμα να έχω το προβάδισμα της γνώμης για το ποιο θα πάρουμε σε αυτή την κατηγορία. Κάποια μου αρέσουν είναι τα παρακάτω.
Ford Kuga (η τελευταία γενιά μου αρέσει μόνο).
ΚΙΑ Sportage / Hyundai Tucson (η τελευταία γενιά μου αρέσει).
Skoda Kodiaq η Karoq (απλά μου φαίνονται πολλά τα λεφτά γιατί είναι λίγο παλαιακά από μέσα).
Nissan Qashqai το καινούργιο μόνο, αλλά νομίζω ξεφευγει σε λεφτά.
VW Tiguan δεν με τρελαίνει αλλα εχει πλεονεκτήματα.
BMW X1, ο έρωτας της γυναίκας, το οποίο κυκλοφορεί σε λεφτά που δεν πίστευα οπότε είναι ένας εφικτός στόχος.Δνε αποκλείω καινούργιο όπως προείπα αλλά τα λεφτά να μην είναι τρελά. Τέλος για καινούργιο θα κοίταγα 99,9% αυτόματο.
Δεν βιάζομαι ξεκινάω μια συζήτηση για να δω που θα καταλήξω.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων οποιον ασχοληθεί.Όταν διάβασα το μήνυμα ,θεώρησα ότι κάποιος έχει καμερα στο μυαλό μου.....εκτός από το ότι εχω ήδη τρία μικρά παιδιά (το χρηματικο το ίδιο,οι ...δημοκρατικές επιθυμίες το ίδιο)
Θεωρώντας ότι τα παιδιά θα μεγαλώσουν και θα ψηλώσουν,η μόνη ασφαλής λύση για τα πόδια τους και τα μπαγκάζια τους είναι το Skoda Kodiaq. Έλα όμως που γλυκοκοιτάμε και τη Χ1 (συζυγος) - σε μεταχειρισμένη version , όπου μπορείς να βρεις σε τιμές και κάτω απο 20.000.
Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας στο καρ.γρ , βρήκα και κάποιες BMW Active Toure (ή Grand Tourer) σε αξιοπρεπέστατες τιμές και με καλο εξοπλισμο. Έχει κάποιος άποψη για τα συγκεκριμένα μοντέλα σε ό,τι αφορά αξιοπιστία και κόστος χρήσης ? -
Ακριβως ιδια με τα Χ1 ειναι σε μηχανικα μονο λιγο ποιο χαμηλα.
-
Active tourer ίδιο αμάξι με τη Χ1 απλά χαμηλό.
Η Χ1 έρωτας και χωρίς σοβαρά θέματα.
Απορώ πως πέφτουν τόσο οι τιμές της.
Λογικά έχουν βγει στην αγορά πολλά leasing αν και γενικά εχοντας πουλήσει πολύ θα έχει κίνηση και ως μτχ.
Έχει χώρους, ομορφιά, είναι BMW , γουστάρει ο κόσμος.
Έλατε και στο BMW Χ1 Greek Club για περισσότερες πληροφορίες -
Εγώ πήρα Gran Tourer. Το X1 προ τετραετίας με την ίδια τετρακίνητη δίλιτρη μηχανή και τα ίδια χιλιόμετρα είχε 20% ακριβότερο ως μεταχειρισμένο. Γιατί να δώσω παραπάνω για μικρότερο αυτοκίνητο;
-
@tgd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Εγώ πήρα Gran Tourer. Το X1 προ τετραετίας με την ίδια τετρακίνητη δίλιτρη μηχανή και τα ίδια χιλιόμετρα είχε 20% ακριβότερο ως μεταχειρισμένο. Γιατί να δώσω παραπάνω για μικρότερο αυτοκίνητο;
Σωστα , συν το οτι μια μτχ active/gran tourer λογικα θα εχει χρησιμοποιηθει ως οικογενειακο,οποτε θα εχει και πιο "ευγενικη" χρηση
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Πρώτη φορά γράφώ με αφορμή την αναζήτησή μου για αγορά τους επόμεονους μήνες για ένα μεγαλύτερο αυτοκίνητο από το Ford Fiesta του 2013 (πολύ τίμιο μου έχει βγει).
Γενικά ενδιαφέρομαι για ένα SUV στα όρια του Β και C (πχ. όχι για τύπου Kia Stonic αλλά ούτε κ για VW Tiguan) και χωρίς να δώσω πάνω από 30 χιλ.
Επίσης, οι μετακινήσεις μου θα είναι στην Αθήνα κατά κύριο λόγο (για αυτό και απορρίπτω τα πολύ μεγάλα) και εκδρομές όσο συχνά γίνεται αλλά όχι σε χωματόδρομους κλπ.Μετά από έρευνα έχω καταλήξει στα επόμενα 3 αυτοκίνητα:
-
Suzuki S-Cross GL+ 1.4L 2WD Mild Hybrid
Νομίζω είναι το πιο VFM αυτή τη στιγμή σε αυτά που προσφέρει και ζητάω κ στην τιμή που είναι.
25.500 ευρώ (έχω βάλει κ το χρώμα στην τιμή) με όλες τις τεχνολογίες και ασφάλεια. Η αξιοπιστία της Suzuki και του κινητήρα είναι στα συν προφανώς. Και έχω ακούσει τα καλυτερα για κατανάλωση.
Τα "αρνητικά" που είναι λίγο-πολύ γνωστά είναι το όχι και τόσο μοντέρνο εσωτερικό και τα σκληρά πλαστικά.
Επιπλέον βγαίνει μόνο σε χειροκίνητο ενώ θα ήθελα αυτόματο. -
Νέο Opel Frontera GS e-DCT6 136 άλογα
Περίμενα τις τιμές στην Ελλάδα πιο χαμηλά για την πιο πλούσια έκδοση ώστε να έχει όλα τα έξτρα του S-Cross GL+.
Τελική τιμή στη διαμόρφωση λίγο πάνω από 30.000 ευρώ (δλδ ξεπερνάμε για λίγο το ψυχολογικό όριο των 30k).
Μου αρέσει εμφανισιακά, έχει και αυτόματο κιβώτιο.
Απλά εδώ υπάρχει το άγνωστο του νέου μοντέλου και κινητήρα-αυτόμαοτυ κιβωτίου (νομίζω είναι λίγο καιρό στα Peugeot 2008, 3008). -
Νέο Citroen C3 Aircross MAX e-DCT6 136 άλογα
Το ξαδερφάκι του Opel Frontera που βγαίνει στην πλούσια έκδοση στην τιμή των 28.000 ευρώ.
VFM και αυτό όπως και το S-Cross. Έχω ακουσει πολύ καλά λόγια για τα καθίσματά του και τις αναρτήσεις του από το C5 Aircross.
Αυτό που δε μου αρέσει είναι το head-up display, προτιμώ ωηφιακή οθόνη ή συνδυασμό αναλογικώ οργάνων και μικρης ψηφιακής οθόνης ποθυ προσφέρουν τα άλλα δύο.
Γενικά και τα 3 νομίζω είναι πολύ κοντά. Απλά θα ήθελα τις συμβουλές σας όσον αφορά τους κινητήρες, κόστος service, ποια υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να βγάλουν προβλήματα (με το Ford Fiesta τόσο καιρό ήμουν ξέγνοιαστος από προβλήματα), κλπ.
Κι αν έχει κάποιος απόψη για τη Stellantis και τον νέο κινητήρα που είναι καινούριος (του S-Cross νομίζω είναι αρκετά δοκιμασμένος και αξιόπιστος).Ευχαριστώ πολύ!
-
-
Το suzuki.Αν σου αρέσει εμφανισιακα παίρνεις το suzuki.Τα αλλά είναι για το συνεργείο
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το suzuki.Αν σου αρέσει εμφανισιακα παίρνεις το suzuki.Τα αλλά είναι για το συνεργείο
Ναι, μου αρέσει (αν έβγαινε σε αυτοματο το mild hybrid λογικά θα έιχα καταλήξει σε αυτό ήδη).
Ξέρω ότι τα άλλα δύο είναι νέα μοντέλα, απλά ρωτάω γενικά για την αξιοπιστία Citroen και Opel.Ευχαριστώ και για τη γρήγορη απάντηση!
-
Και τα τρία μοντέλα που έχεις επιλέξει βροντοφωνάζουν από χιλιόμετρα ΕΙΜΑΙ ΦΤΩΧΟΣ. Όχι επειδή κοστίζουν λίγο, αλλά επειδή έχουνε χάλια ποιότητα υλικών στο εσωτερικό. Τόσα αξιόλογα μοντέλα υπάρχουν πέριξ των 30.000, δεν σου αρέσει τίποτα άλλο; Μπορείς να κάνεις και μία βόλτα στην έκθεση αυτοκινήτου.
-
Όπως? Προτάσεις
-
Μεταξύ Σιτροέν και Όπελ (το ίδιο αμάξι ειναι ουσιαστικά), καλύτερη επιλογή το Σιτροέν. Προφανώς η αξιοπιστία ειναι στα τάρταρα, αλλά έχεις άλλα καλά.
Εαν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία, προφανώς Σουζούκι (δεν κοιτάς και το Βιτάρα), δεν έχει σχέση με τα Γαλλικά.
-
@fanis75 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Μεταξύ Σιτροέν και Όπελ (το ίδιο αμάξι ειναι ουσιαστικά), καλύτερη επιλογή το Σιτροέν. Προφανώς η αξιοπιστία ειναι στα τάρταρα, αλλά έχεις άλλα καλά.
Εαν σε ενδιαφέρει η αξιοπιστία, προφανώς Σουζούκι (δεν κοιτάς και το Βιτάρα), δεν έχει σχέση με τα Γαλλικά.
Έχει μικρότερους χώρους για τους πίσω επιβάτες και μικρότερο πορτμπαγκάζ το Vitara από το S-Cross, για αυτό το έχω απορρίψει.
-
Πάντα κάπου κερδίζεις και κάπου χάνεις…αν αντέχεις να βλέπεις Σουζούκι στο πάρκινγκ σου, πάω πάσο. Μακράν ομορφότερα τα γαλλικά από τα Σουζούκι.
Αγορά SUV για οικογένεια