-
Απλά επαναφέρω το θέμα στην πραγματικότητα...
-
Χωρίς να παρακολουθώ ανέκαθεν το φόρουμ, πιστεύω πως αν ο ένας από τους δυο σας σταματήσει να γράφει, ο άλλος θα πάθει κατάθλιψη
Από εκεί και έπειτα, άρα λες ότι τα νέα toyota έχουν εξελιγμένο σύστημα και για το κιβώτιο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά; Αν ναι αξίζει μια δοκιμή, πάντως δεν μπορώ να με φανταστώ να σκάω 33-34Κ για να πάρω αυτό το CC. Πέρα από το υβριδικό σύστημα και την μάλλον αξιοπιστία της εταιρίας, δεν καταλαβαίνω τι πληρώνεις, συγχωρέστε με αν είμαι αδαής.
Ναι της ρενώ το κιβώτιο είναι 7-τάχυτο DCT. Και δεν ξέρω αν το έγραψα ξεκάθαρα πριν, τα Ρενώ μπήκαν στην εξίσωση κυρίως λόγω προωθητικής ενέργειας. Για τα 25500 που ζητάει το captur στην δεύτερη έκδοση για το LPG δεν είναι και άσχημα δεδομένου της εποχής. Αλλά αντικειμενικά την ίδια έκδοση με ούτε 2Κ παραπάνω παίρνεις περισσότερο αυτοκίνητο αν πας στο αρκάνα και αυτό με έχιε βάλει σε σκέψεις.Επίσης, μάλλον θα πάω να δω το 2008 αν και το πήρε ένας γνωστός και με μια ματιά δεν μου γέμισε το μάτι σε χώρους, κυρίως για το πορτ παγκάζ. Αλλά αν δεν πάρω diesel δεν ξέρω αν η σκέτη βενζίνα της peugeot αξίζει.
Τώρα τι άλλο μένει; Τα MG τα αφήνω μαλλον εκτός, δεν θέλω να ρισκάρω, στην αρχή της κυκλοφορίας μιας ας πούμε σχετικά καινούργιας εταιρίας και μοντέλων αντίστοιχα. Επίσης, δεν είμαι και κινεζοφαν καθόλου, οπότ εείμαι 2 φορές διστακτικός.
Μετά εντός μπάτζετ είναι μόνο τα μικρά της VW και της Skoda, T-cross ίσως και Τ-roc και Kamiq-Karoq. Όλα σε σκέτη βενζίνα.
-
Τα Toyota ΔΕΝ έχουν κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν έχει ταχύτητες. Έχει ένα σύστημα γραναζιών σε μέγεθος σαν ένα κουτάκι αναψυκτικού τα οποία γυρίζουν όπως τα ορίζει ο εγκέφαλος του συστήματος. Έτσι είτε κινείσαι με τον θερμικό είτε με τον ηλεκτροκινητήρα είτε συνδυαστικά με τα δυο.
Το άλλο είναι ένα κανονικό κιβώτιο ταχυτητων με μηχανισμούς και διπλό συμπλέκτη. Επίσης διαθέτει έναν νέο αρκετά καλο όπως φαίνεται κινητήρα χωρίς να γνωρίζουμε την αξιοπιστία του. Διαθέτει turbo και όλα τα σχετικά.
Τα Toyota διαθέτουν μπαταρία και inverter. Εάν το κρατήσεις 11 έτη τότε θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μιας και η εταιρία δίνει 11 έτη εγγύηση για όλα
Μετά είναι και το ίδιο το αυτοκινητο. Το ένα στηρίζεται στην κατηγορία c segment και το άλλο στην b (akarna). Παρόλο το μεγάλο του μήκος. Το ένα έχει ανεξάρτητη σοφιστικέ ανάρτηση στον πίσω άξονα το άλλο πιο απλοϊκή όπως τα b suv.
Η κατανάλωση θα είναι υπέρ σου. Τέλος είναι η μεταπωλητική αξία που ένα chr 11 ετών θεωρώ πως θα έχει κοινό και θα κρατάει ψηλά την τιμή του
-
Απ όσο ξέρω, το etech captur βγαίνει 30-32χιλ, όχι over 35χιλ.
-
Εδώ και 25 χρόνια δε γνωρίζω κανέναν που να είπε ότι λάτρεψε τα renault.Μια ζωή οποίος τα αγόραζε καταριόταν την ώρα που το πηρε
-
@talosrb said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Απ όσο ξέρω, το etech captur βγαίνει 30-32χιλ, όχι over 35χιλ.
Για το άρμα το έβαλα το Οβερ 35χιλ. Το καπτουρ στην τοπ έκδοση πηγαίνει εκεί στα 33χιλ περίπου αν θυμάμαι καλά. Δεν νομίζω ότι αξίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο τόσα λεφτά.
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Εδώ και 25 χρόνια δε γνωρίζω κανέναν που να είπε ότι λάτρεψε τα renault.Μια ζωή οποίος τα αγόραζε καταριόταν την ώρα που το πηρε
Κοίτα εγώ ξέρω άτομα ας μην το ισοπεδώνουμε. Κολλητός του πατέρα μου έχει συνεργείο γαλλικών κυρίως και ο αδερφός του συνεργείο για vag group. Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτα πράγματα για όλους.
Προφανώς και η Τογιότα έχει καλύτερο ονόματα σε θέματα αξιοπιστίας αλλά και το 1300 μοτέρ στο daihatsu της συζύγου μια χαρά έκαψε βαλβίδες. Πλέον υπάρχει παγκοσμιοποίηση.Παρεμπιπτόντως, τα Τογιότα που κατασκευάζονται; Και τα Ρενώ επίσης που τα φτιάχνουν;
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Κοίτα εγώ ξέρω άτομα ας μην το ισοπεδώνουμε. Κολλητός του πατέρα μου έχει συνεργείο γαλλικών κυρίως και ο αδερφός του συνεργείο για vag group. Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτα πράγματα για όλους.
Προφανώς και η Τογιότα έχει καλύτερο ονόματα σε θέματα αξιοπιστίας αλλά και το 1300 μοτέρ στο daihatsu της συζύγου μια χαρά έκαψε βαλβίδες. Πλέον υπάρχει παγκοσμιοποίηση.Παρεμπιπτόντως, τα Τογιότα που κατασκευάζονται; Και τα Ρενώ επίσης που τα φτιάχνουν;
Chr Τουρκία
Corolla cross ΙαπωνίαΓια Ρενώ δεν γνωρίζω
-
@gtsartsal said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Chr Τουρκία
Χμμμ δεν είμαι κανένας πατριδολαγνος αλλά θα ήθελα να αποφύγω όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία. Νομίζω και η Ρενώ το κλιο εκεί το παράγει.
-
Chr Τουρκία
Χμμμ δεν είμαι κανένας πατριδολαγνος αλλά θα ήθελα να αποφύγω όχημα που κατασκευάζεται στην Τουρκία. Νομίζω και η Ρενώ το κλιο εκεί το παράγει.
Ένας από τους βασικούς λόγους που είχα απορρίψει το chr όταν έψαχνα κι εγώ για αγορά πριν 3 χρόνια.
-
@lap said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα Toyota ΔΕΝ έχουν κιβώτιο ταχυτήτων. Δεν έχει ταχύτητες. Έχει ένα σύστημα γραναζιών σε μέγεθος σαν ένα κουτάκι αναψυκτικού τα οποία γυρίζουν όπως τα ορίζει ο εγκέφαλος του συστήματος. Έτσι είτε κινείσαι με τον θερμικό είτε με τον ηλεκτροκινητήρα είτε συνδυαστικά με τα δυο.
Το άλλο είναι ένα κανονικό κιβώτιο ταχυτητων με μηχανισμούς και διπλό συμπλέκτη. Επίσης διαθέτει έναν νέο αρκετά καλο όπως φαίνεται κινητήρα χωρίς να γνωρίζουμε την αξιοπιστία του. Διαθέτει turbo και όλα τα σχετικά.
Το ότι δεν γνωρίζουμε εκλαμβάνεται ως θετικό
Πέρα από την πλάκα, αυτόν δεν χρησιμοποιούν κ οι nissan mercedes;
Δεν θα διαβάζαμε κάτι εδώ μέσα;
Ο τρικυλινδρος 1200 είναι καινούριοςΤα Toyota διαθέτουν μπαταρία και inverter. Εάν το κρατήσεις 11 έτη τότε θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μιας και η εταιρία δίνει 11 έτη εγγύηση για όλα
Μετά είναι και το ίδιο το αυτοκινητο. Το ένα στηρίζεται στην κατηγορία c segment και το άλλο στην b (akarna). Παρόλο το μεγάλο του μήκος. Το ένα έχει ανεξάρτητη σοφιστικέ ανάρτηση στον πίσω άξονα το άλλο πιο απλοϊκή όπως τα b suv.
Η κατανάλωση θα είναι υπέρ σου. Τέλος είναι η μεταπωλητική αξία που ένα chr 11 ετών θεωρώ πως θα έχει κοινό και θα κρατάει ψηλά την τιμή του
-
Από αυτά που είδες πιο βολικό Πορτμπαγκάζ από το αρκανα δεν έχουν τα άλλα, έχει αυτό το μεγάλο μήκος που χρειάζεται καμιά φορά. Χάνει πόντους όμως στο πίσω κάθισμα, εμείς θέλαμε πιο όρθια θέση, για αυτό το απέρριψα. Είχε και 31500 τότε που έψαχνα, ένα ακόμα μείον. Και στην σύζυγο μου άρεσε η κουπέ σχεδίαση, αλλά τα 4,60 μήκους ήταν αποτρεπτικά.
Εγώ θα πρότεινα την βασική έκδοση, που κοστίζει κάτω από 27000€ σε κάποιον που θέλει 500 λίτρα πορτμπαγκάζ και δεν κυκλοφορεί σε στενά πόλης. -
Δεν ξέρω αν έχει προταθεί αλλά το XCEED το έχετε δει ;
Όπως και με το Arkana που ενώ δεν το είχατε ψηλά σας εντυπωσιασε, εκτός από το πορτμπαγκάζ είναι καλύτερο από όλα όσα συζητάτε και εντός budget.
Επίσης, το ξέρω πως ο τίτλος λέει SUV , αλλά ... πχ στην Toyota που πήγατε δεν είχατε την περιέργεια να μπείτε καθόλου στο χαμηλότερο Corolla που αν δεν κάνω λάθος στα ίδια χρήματα έχει πολύ καλύτερο εξοπλισμό;
Το Corolla σε SW έκδοση το έχετε δεί; Μιλάμε για το πιο όμορφο σπορτβαγκον της αγοράς αυτή την στιγμή.
Δεν βγαίνει σε καλή έκδοση στο budget που έχετε θέσει;Μια βόλτα από την VW για το Golf δεν θέλετε να κάνετε;
Ίσως επίσης σας εκπλήξει ευχάριστα.
Άλλο C hatch δεν ξέρω αν υπάρχει εκτός από τα δύο παραπάνω στην αγορά.Εξαιρώ τον νέο Άσσο που για εμένα θα ήταν η τέλεια επιλογή στα χρήματα αυτά αλλά εσάς σίγουρα θα σας χαλάσει σε χώρο πορτμπαγκάζ αν και κάτι μου λέει αν πάτε να το δείτε από κοντά ο μόνος προβληματισμός σας θα είναι τελικά αν πρέπει να αγοράσετε 1 ή 2 μπαγκαζιερες, την μια πιο μικρή , αεροδυναμική και ντιζαινατη για καθημερινή χρήση που να ταιριάζει με τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου, και την άλλη πιο μεγάλη κλασσική για 3-4 τον χρόνο πολυήμερες εξορμήσεις.
Επίσης και ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη, και ελπίζοντας να μην εκτραχυνθει η κουβέντα, είδα σήμερα μια διαφήμιση για ένα λέει Α3...Αlltrack!!!!!
Είναι δυνατόν;
Την εποχή της απόλυτης κυριαρχίας των SUV υπάρχει ακόμη αγοραστικό κοινό που θα πλήρωνε κάτι παραπάνω για αυτά τα ψευτο crossover τύπου Focus active, ή Volvo V40 cross country, DS4,Leon κλπ που κάποτε ίσως να είχαν κάποιο νόημα γιατί δεν ήταν ακόμη πλήρως SUVοποιημενες όλες οι κατηγορίες B,C,D.Και ακόμη, γιατί δεν έχει βρεθεί κάποιο τζιμανι με επιχειρηματικό δαιμόνιο - εκτός αν υπάρχει και δεν το ξέρω - όπως υπάρχει τεράστια αγορά για βελτιώσεις κινητήρων, στησίματος, φρένων κλπ, να πουλάει και να τοποθετεί έτοιμα πακέτα ψηλωματος και στυλιστικων παρεμβάσεων μετατροπής σε crossover για διάφορα μοντέλα της αγοράς;
Είναι δύσκολο ή επικίνδυνο να ψηλώσεις 3-5 πόντους ένα χαμηλό αυτοκίνητο;
Είναι δύσκολο να σχεδιάσεις και να παραξεις αισθητικά όμορφα και ταιριαστά, 2 σποιλερ , 4 εξωτερικά πλαίσια για τους θόλους των τροχών και ενθέματα για τους προφυλακτήρες εμπρός πίσω για κάθε σχεδόν μοντέλο της αγοράς, τρέχων αλλά και παλιότερα;
Βάλε και στο πακέτο έτοιμες λύσεις τροχών ανάγκης που δεν έχουν τα νέα αυτοκίνητα και βγάλε ένα ακούραστο 200αρι κέρδος.Από Golf , Astra , Passat, Focus, Mondeo, Insignia 15ετιας μέχρι οποιοδήποτε σύγχρονο μοντέλο, με τιμές από 1000-2000€ , θεωρώ πως θα είχε τεράστια επιτυχία σε μεγάλο κομμάτι καταναλωτών που θα αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο ως σημαντική αισθητική ανανέωση και θα ικανοποιούσε την ψευδαίσθηση τους πως έτσι μπορούν να πατήσουν λίγο χωματακι και να πάνε λίγο παραπέρα στις αυτοκινητιστικες αποδράσεις τους.
-
Μια γνώμη για το Arkana
-
Τα περισσότερα λεγόμενα SUV πλέον είναι απλά ψηλωμένα hatch. Έχουν ελάχιστες ικανότητες εκτός δρόμου, μόνο εμφάνιση εκτός δρόμου. Η αξία τους είναι να καβαλάνε πεζοδρόμια.
-
Για την κατανάλωση του Arkana που ρώτησες:
https://www.spritmonitor.de/en/overview/41-Renault/1916-Arkana.html?power_s=125&power_e=140&powerunit=2 -
@tgd said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα περισσότερα λεγόμενα SUV πλέον είναι απλά ψηλωμένα hatch. Έχουν ελάχιστες ικανότητες εκτός δρόμου, μόνο εμφάνιση εκτός δρόμου. Η αξία τους είναι να καβαλάνε πεζοδρόμια.
Δηλαδή ακόμα εν έτει 2024 πιστεύετε ότι τα suv είναι για πεζοδρόμια μόνο;
-
@babisstinson said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Για την κατανάλωση του Arkana που ρώτησες:
https://www.spritmonitor.de/en/overview/41-Renault/1916-Arkana.html?power_s=125&power_e=140&powerunit=2Σε ευχαριστώ αυτό το έψαχνα και δεν μπορούσα να θυμηθώ το site.
Σαν γενική πληροφορία, βρήκα πως το καπτούρ φτιάχνεται στην Ισπανία και το Αρκάνα στη Νότιο Κορέα. Αμφότερα για την ευρωπαϊκή αγορά ή τουλάχιστον έτσι βρήκα εγώ.
Τα toyota είναι όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.Ίσως πρέπει να δω και το puma αν και εξωτερικά δεν πείθει για τους χώρους του αλλά μπορεί να το αδικώ.
-
Λοιπόν μικρή εξέλιξη των πραγμάτων, πήγα χθες με την γυναίκα στην αντιπροσωπεία της toyota και της renault. Σόρρυ για το σεντόνι που ακολουθεί.
Στην toyota είδαμε chr και corolla cross.
To chr θαρρώ πως ενώ είναι ωράιο και ιδιαίτεορ αυτοκίνητο και με διάφορα μοντέρνα καλούδια πάνω του (π.χ. αυτόματο άνοιγμα-κλείσιμο πορτ παγκάζ), μου φάνηκε μικρό σε χώρους, κυρίως για πίσω και για το πορτ παγκάζ. Αν και μπορώ να πω ότι η πίσω θέσεις μου φάνηκαν καλύτερες από την προηγούμενη γενιά. Είχαν στημένη και την πιο πλούσια έκδοση και όλο το αυτοκίνητο ήταν πολύ ωραίο, με ωραία κονσόλα, οθόνη, θέση οδήγησης κτλ. Σου έδινε μια ωραία αίσθηση αλλά με πολλά ερωτηματικά για αυτό που το θέλω εγώ. Μπόνους με χάλασαν το πως άνοιγαν οι πίσω πόρτες στο μισό και όχι τέρμα.To corolla cross, δεν θα πω ψέματα, μπροστά στο chr είναι ο φτωχός συγγενής. Ναι οκ, παίρνεις ένα πιο πολυχρηστικό αυτοκίνητο και αν εξαιρέσεις το υβριδικό σύστημα της εταιρίας το οποίο είναι και το selling point, δεν μπορώ να δω κάπου, οπουδήποτε τα 30+ χιλιάδες ευρώ που ζητάει. Δέιχνει καλοφτιαγμένο αυτοκίνητο, με χώρους μέσα στην καμπίνα, αλλά όχι τόσο μεγάλο πορτ παγκάζ όσο περίμενα βλέποντας το στον δρόμο.
Μέγα φάουλ της αντιπροσωπείας που δεν έχει κανένα από τα 2 για test drive, μόνο yaris cross το οποίο φοράει άλλο μοτέρ.
Και για τα 2 ενδιαφέρθηκα για το 1.8 μοτέρ, δεν ξε΄ρω αν θεωρητικά θα ήθελα να μπλέξω με το δίλιτρο, αλλά και από οικονομικής άποψηε ξεφεύγουν.
Να μην τα πολυλογώ, στην έκδοση κάτω από την τοπ (αν θυμάμαι σωστά 3 έχουν) το CHR κοστίζιε κοντά στα 34Κ και το CC στα 33Κ. Υπάρχει και η απλή έκδοση του CC που κάνει 31Κ. Τιμές εκτός μπατζετ θεωρητικά.Στα της Ρενώ.
Μουδιασμένα πήγαμε με αφορμή το captur 1.0LPG. Ωραίο αυτοκίνητο στην καινούργια έκδοση του facelift. Οι χώροι μέσα είναι ένα κλικ πάνω από το δικό μου sandero. Έχει το μποόνους ότι τα πίσω καθίσματα μετακινούνται και βελτιώνουν το πορτ παγκαζ, αρκετά σημαντικό γιατί δίνει βάθος και αυτό μετράει μερικές φορές. Επίσης, για έναν average άνθρωπο που θα κάτσει πίσω (1.75-1.80), θα υπάρχει αρκετός χώρος για τα πόδια αν θέλεις να βάλεις πράγματα στο πορτ παγκάζ και θες να μην έχεις τέρμα πίσω τα καθίσματα. Εγώ που είμαι 1.76-1.77 με τα πίσω καθίσματα στην πιο ανοιχτή θέση που έχουν καθόμουν με άπλετο χώρο για τα πόδια (οκ δεν είναι και octavia). Θα δυσκόλευε σίγουρα 3 ενήλικες πίσω αλλά αναμενόμενο και για την κατηγορία του οχήματος πιστέυω. Μεγάλο φάουλ της Ρενώ, τα τάμπουρα πίσω. Ναι ξέρω και το δικό μου έτσι είναι και φρενάρει μια χαρά αλλά δεν μπορώ να συγκρίνω ένα αυτοκίνητο 13Κ με αυτό που κάνει 20+. Ερωτηματικά, ότι βγαίνει μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο (αλλά δεν μπλέκω σε κίνηση οπότε δεν με χαλάει ιδιαίτερα) και το μοτέρ κατά πόσο είναι επαρκές. Στο αντίσοτιχο νήμα, είδα το review από το cartalk και μιλούσε με πολύ καλά λόγια για το μοτέρ. Τέλος, είναι upgrade σαν αγορά?Και πάμε στην επόμενη περίπτωση η οποία αναμενόμενα είναι το αρκάνα. Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που η γυναίκα μου από φωτογραφίες κτλ, δεν ήθελε να το βλέπει ούτε ζωγραφιστό. Στην αντιπροσωπεία όμω ςπου πήγε από κοντά τρελάθηκε, αν είχε πάει να τα δει μόνη της μπορεί και να το είχε αγοράσει . Είναι αυτό που δείχνει; Τι δείχνει; Ένα τύπου premium αυτοκίνητο. Αν βγάλεις από παντού τα σήματα της ρενώ και βάλεις κάποιον που δεν το έχει ξαναδει να κάτσει μέσα, θεωρώ πως δεν θα μαντέψει ποτέ ότι είναι Ρενώ. Από εκεί και έπειτα, έχει μεγάλους χώρους, ένα αρκετά μεγάλο πορτ παγκαζ, το οποίο ίσως χάνει λίγο από τον coupe σχεδιασμό αλλά προσφέρει πολύ βάθος και μήκος. Οι χώροι για τους πίσω είναι ικοανοποιητικοί χωρίς κάτι τρελό, ενώ για τους μπροστά είναι εξαιρετικές οι θέσεις και ωραία κονσόλα με αρκετά ποιοτικά υλικά οτυλάχιστον στην αίσθηση, η μεγάλη οθόνη δίνει στο μάτι το κάτι παραπάνω και ωραία κλασσικούς επιλογείς για κλίμα κτλ.
For god sake ευτυχώς έχει δισκόφρενα πίσω αλλά έχει ημιάκαμπτο άξονα, όχι ότι καλύτερο αλλά είναι και πιο φθηνό από τους ανταγωνιστές του και σε αυτό θα φτάσω στο τέλος.
Μεγάλο ερωτηματικό ότι τα μπικικίνια φτάνουν μόνο για την Mild hybrid (κλάιν μάιν δηλαδή) έκδοση με τον 1.3ΤCe, και ερωτώ εγώ, θα καίει τον πάτο του;Στη σούμα για τα Ρενώ, captur με την φουλ έκδοση (βγάζω εκτός της alpine εκδόσεις) κοστίζει 27Κ και μια έκδοση πριν 25.5Κ χοντρικά. Το αρκάνα στις αντίστοιχες αυτές εκδόσεις για το mild hybrid κοστίζει 27.5Κ και 28.8Κ αν τα θυμάμαι σωστά. Θέλω να κανονίσω test drive και περιμένω και mail με επίσημες προσφορές τιμές για αυτό και τα θυμάμαι στο περίπου. Απλά αυτές οι τιμές είναι μέχιρ τέλος Σεπτεμβρίου. Το Αρκάνα, για αυτά που δίνει νομίζω αυτή τη στιγμή κοστολογείται πολύ καλά.
Οι e-tech επολογές είναι οβερ 35Κ και απορρίπτονται.Θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας γνώμες. κυρίως για το αρκάνα να πω την αλήθεια γιατί ενθουσίασε την σύζυγο. Τουλάχιστον απομυθοποίησε λίγο την toyota .
Αφού έφτασες σε αυτό το σημείο (να απομυθοποιησεις την αγαπημένη του Ελληνα), θα σου έλεγα να δεις το SCROSS της Suzuki, και με τα ρέστα να πάρεις και ένα μηχανάκι.
-
Chr Τουρκία
Δεν υπάρχει πατριδολαγνος, αγαπητέ. Υπάρχει αυτός που αγαπάει την πατρίδα.
Αγορά SUV για οικογένεια