-
Το Τζαπάν δεν παίζει ρόλο, μην τρελλαθούμε.
Η τετρακούνα σου χρειάζεται? -
Η αλήθεια είναι πως δεν μου χρειάζεται κάπου, δεν είχα δικό μου 4x4 ποτέ. Ισως να το αξιοποιήσω όμως μια δυο φορές το χρόνο σε κάποιο κομμάτι είτε με χιόνι η με λάσπη.
Εχοντας οδηγήσει σε χιόνι 4x4 ήταν ωραίο αλλά δεν μπορώ να πω ότι το χρειάζομαι κιολλας, απλά θα το θελα. Σίγουρα δεν ενδιαφέρομαι για κανονικές τετρακινησεις με αργα κτλ ...
-
@kostasiour said in HONDA ZR-V:
Το κάναμε test drive και μου άρεσε πολύ. Από λειτουργία συστήματος i-mmd, συστηματων βοήθησης, κυλιση, ηχομονωση και επιδόσεις μου φάνηκε πολύ καλο. Πολύ αναβαθμισμενο το εσωτερικό του σε σχέση με το Corolla cross, απλά δεν έχει την τετρακίνηση που προσφέρει το CC και δεν είναι made in Japan . Δεν ξέρω αυτό τι ρόλο θα παίξει μελλοντικα και πόσο σημαντικό είναι εν τελει, πάντως φαίνεται πολύ ποιοτική κατασκευή.
Το CC δεν το έχω οδηγήσει ακομα, θα το δω σύντομα.
Η χώρα κατασκευής μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο αλλά δεν είναι το πρώτο κριτήριο για την αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου. Είχα civic για 15 χρόνια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (500 ευρώ μόνο για το air condition) και ήταν φτιαγμένο στην Αγγλία. Αυτό που έχω τώρα και είναι γιαπωνέζικο δεν ξέρω αν βγει το ίδιο αξιόπιστο. Τα περισσότερα αυτοκίνητα που θεωρούνται αξιόπιστα στην Ελλάδα είναι φτιαγμένα στην Τουρκία.
Το zrv δεν το έχω οδηγήσει αλλά μιας και έχει τον ίδιο κινητήρα με το δικό μου, νομίζω ότι θα είναι ευχαριστημένος όποιος το πάρει.
Το δίλιτρο corolla cross το είχα οδηγήσει πριν από δύο χρόνια. Προσπάθησε να φέρεις το αυτοκίνητο στα όριά του, για να δεις πώς είναι. Τότε σκεφτόμουν ότι το Nissan e-power ίσως είναι καλύτερη επιλογή αλλά με προβλημάτιζε το αν θα αντέξει αρκετά χρόνια. Δεν αλλάζω αυτοκίνητα συχνά..
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί το ZRV το δίνει ο Σ 35Κ και το CRV 50Κ;
Δεν είναι ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο; -
@ataim said in HONDA ZR-V:
Δεν είναι ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο;μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η ίδια τιμή των HR V και ZR V
Το CRV έχει πλουσιότερο εξοπλισμό στην βασική έκδοση και σε κάποιο topic γράφατε για κάποιες διαφορές στο κινητήριο σύνολο
-
Περαν των διαφορών στον εξοπλισμό το CR-V έχει και διαφορές στην διάταξη του συστήματος. Εχει 2 συμπλέκτες-γραναζώματα (high-low).
Βέβαια μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Απο ότι καταλαβαίνω το CR-V έχει το τελευταιο e-hev "4ης γενιάς" υβριδικό σύστημα της Honda. Aν θεωρήσουμε
1η γενιά - IMA
2η γενιά - i-DCD
3η γενιά - e:hev/i-mmd (1ο) με τα ηλεκτρικα μοτέρ στον ίδιο άξονα.
4η γενιά - e:hev/i-mmd (2ο) με τα ηλεκτρικά μοτέρ παράλληλα (οχι στον ίδιο άξονα), ελαχιστα πιο δυνατά, καλύτερη ψύξη. (μονο το CR-V εχει 2 συμπλέκτες αποτι είδα τα υπόλοιπα όχι).(Να ξεκαθαρίσω πως εδώ μιλάω για χωροταξική παράλληλία και οχι παραλληλία στο υβριδικό σύστημα που έχουν και τα 2)
Αναρωτιέμαι τωρα ποιο e:hev να έχει το ZR-V που έχουμε εδώ, το πρώτο η το δεύτερο; Ξερει κανέις πως είναι η διάταξη των ηλεκτρικών μοτέρ;
-
@kostasiour said in HONDA ZR-V:
Περαν των διαφορών στον εξοπλισμό το CR-V έχει και διαφορές στην διάταξη του συστήματος. Εχει 2 συμπλέκτες-γραναζώματα (high-low).
Βέβαια μου έχει δημιουργηθεί μια απορία. Απο ότι καταλαβαίνω το CR-V έχει το τελευταιο e-hev "4ης γενιάς" υβριδικό σύστημα της Honda. Aν θεωρήσουμε
1η γενιά - IMA
2η γενιά - i-DCD
3η γενιά - e:hev/i-mmd (1ο) με τα ηλεκτρικα μοτέρ στον ίδιο άξονα.
4η γενιά - e:hev/i-mmd (2ο) με τα ηλεκτρικά μοτέρ παράλληλα (οχι στον ίδιο άξονα), ελαχιστα πιο δυνατά, καλύτερη ψύξη. (μονο το CR-V εχει 2 συμπλέκτες αποτι είδα τα υπόλοιπα όχι).(Να ξεκαθαρίσω πως εδώ μιλάω για χωροταξική παράλληλία και οχι παραλληλία στο υβριδικό σύστημα που έχουν και τα 2)
Αναρωτιέμαι τωρα ποιο e:hev να έχει το ZR-V που έχουμε εδώ, το πρώτο η το δεύτερο; Ξερει κανέις πως είναι η διάταξη των ηλεκτρικών μοτέρ;
Αυτό ίσως σε βοηθήσει σε κάποιο βαθμό:
-
Δεν είναι ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο;Eίναι πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο το CRV με 580 lt χώρο αποσκευών και πολυ καλύτερους χώρους.
-
@george1977 said in HONDA ZR-V:
Δεν είναι ουσιαστικά σχεδόν το ίδιο αυτοκίνητο;Eίναι πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο το CRV με 580 lt χώρο αποσκευών και πολυ καλύτερους χώρους.
Ναι, είναι μεγαλύτερο και με καλύτερους χώρους (και λίγο ποιοτικότερο θα έλεγα εγώ), αλλά δεν αξίζει τα 15k παραπάνω.
-
Άλλη κλάση ρε παιδιά το Crv μέσα! Αμαξαρα! Τα άλλα δύο μπροστά του φαίνονται λίγο κακομοιρικα! Ειδικά το hrv.
-
Έχουμε καμία πληροφόρηση για ενδεχόμενο facelift τα επόμενα χρόνια;
-
@vigilantius__1985 said in HONDA ZR-V:
Έχουμε καμία πληροφόρηση για ενδεχόμενο facelift τα επόμενα χρόνια;
Πριν 4 ημέρες βγήκε MY26 στις ΗΠΑ.
Τώρα πότε θα βγάλουν MY26 και στην Ευρώπη είναι άγνωστο.
-
Και CRV 2026 βγήκε...Μάλλον για αυτο οι εκπτώσεις.
-
Απο το βίντεο νομίζω πως περισσότερο φαίνεται πως το μοντέλο των ΗΠΑ μάλλον είχε μείνει λίγο πίσω, και ουσιαστηκά τωρα πήρε την οθόνη απο το ευρωπαικό, με τις 9 ίντσες και το android auto. Επίσης στις ΗΠΑ δεν εχουν το e:hev. Δεν νομίζω πως στο βίντεο φαινεται πως θα δείχνει το επόμενο ευρωπαικό ZR-V.
-
Το ZR-V (HR-V στη Αμερική) δεν έχει hybrid εκεί αλλά ένα δίλιτρο ατμόσφαιρα μόνο σε 2WD και AWD.
-
βασική έκδοση φαίνεται
ούτε ενός μηνός, 1000 χλμ .... κρίμα
βγήκε ολική;
https://www.car.gr/s/ylqnn5mx/ -
@a-d-p said in HONDA ZR-V:
βασική έκδοση φαίνεται
ούτε ενός μηνός, 1000 χλμ .... κρίμα
βγήκε ολική;
https://www.car.gr/s/ylqnn5mx/Σιγά μην είναι ολική....με μια αλοιφούλα σαν καινούργιο!!
Πέρα από την πλάκα, προφανώς και δεν ειναι ολική, ένα μικρό τρακάρισμα είναι το οποίο φτιάχνεται εύκολα. Για αυτό και το πουλάνε 17.500, ώστε με άλλα 10Κ κάποιος να έχει μτχ χόντα.
-
@fanis75 said in HONDA ZR-V:
Πέρα από την πλάκα, προφανώς και δεν ειναι ολική, ένα μικρό τρακάρισμα είναι το οποίο φτιάχνεται εύκολα. Για αυτό και το πουλάνε 17.500, ώστε με άλλα 10Κ κάποιος να έχει μτχ χόντα.
Ολική δεν είναι, αλλά θα θελα να δω κανά κοστολόγιο για το εφέ.
Έχει φύγει όλη η μετώπη δεξιά και έχουν σκάσει μπόλικοι αερόσακοι.
Τουλάχιστον δεν έχουν σπάσει τα φανάρια τελείως, αν δε σώζονται κανά 3χ στο νερό. -
Αν εχει βγει ολικη και αξιζε η επισκευη του πριν φτασει στη μαντρα θα το ειχε φαει φαναρτζης.
-
Τράκαραν με ένα crv τελευταίο μοντέλο πριν λίγες μέρες εγώ με ένα κορσα του 2011 ,αυτός έφταιγε σε δρόμος υποχρεωτική γωνία 90 μοιρες μπήκε στο ρεύμα μου και με κοπανησε το κορσα μπήκε ο προφυλακτήρας λίγο μέσα και στραβωσε το καπό. Το Χόντα όλη η μάσκα για πέταμα ο θόλος μπήκε μέσα και βρήκε στην ρόδα ακινητοποιήθηκε...λαμαρινα της πλάκας το Χόντα...
HONDA ZR-V