-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Και μια εμπειρία από τα Led Matrix:
Έδωσα το αυτοκίνητο στον αδερφό μου (εγώ οδηγούσα άλλο) και το οδήγησε σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο (από Χιλιομόδι Κορινθίας προς Κόρινθο) ώστε να καταλάβω πως λειτουργεί στο Light Assist, το τετραγωνάκι που έβλεπα μπροστά σε αυτοκίνητα που έρχονταν από απέναντι ή προπορεύονταν.
Κατ' αρχήν, το Light assist το ενεργοποίησα άπαξ από το infotainment. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το light assist αρχίζει και λειτουργεί μόνο του.
Έβλεπα λοιπόν τα απένατι αυτοκίνητα και τα μπροστά μου με αυτό το σκοτεινό τετραγωνάκι και θέλησα να δω τι βλέπουν οι οδηγοί αυτοί.
Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική. Ρωτούσα τον αδερφό μου (οδηγούσε το Tiguan) αν ήταν σε φάση ενερη του Light assist, καθώς από τον καθρέφτη έβλεπα το αυτοκίνητο με κανονικά φώτα χωρίς να με επηρρεάζει καθόλου. Και φυσικά δεξιά και αριστερα μπροστά μου, το Tiguan μου φώτιζε τον δρόμο (!!!).
Έβλεπα δηλαδή τα φώτα του Tiguan μπροστά μου (δεξιά και αριστερά στο αυτοκίνητο που οδηγούσα) και από τον καθρέφτη απλώς ένα αυτοκίνητο πίσω μου σε απόσταση περίπου 50 - 80 μέτρα χωρίς να με ενχολούν τα φώτα του καθόλου.
με led matrix αλλαζει τελειως η εμπειρια οδηγησης σε ταξιδι το βραδυ. Αξιζει με τα χιλια τα χρηματα του (σε οποιο αυτοκινητο και αν το αγορασει αυτο κανεις)!
-
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
@dettol said in VW Tiguan 2024:
10% οικονομία από το απλό στο Mild είναι πολύ μεγάλη διαφορά πιο μικρή είναι είπαμε τα Mild Hybrid είναι για να γλιτώσουν ρύπους άρα κόστος οι βιομηχανίες όχι ο κάτοχος, που Αντίθετα όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξει αυτήν την μπαταρία η οποία οικονομία σε καύσιμο θα πάει περίπατο με την μια...
ε ας μην την αλλαξει Δεν ειναι BEV για να πρεπει σωνει και καλα να γινει αλλαγη
Δεν ξέρω.. Vw ειναι ένα λαμπάκι δεν θα του ανάψει που δεν θα μπορεί να το σβήσει για αυτό;
Απορία, επειδή βλέπω έχεις σύρει τα εξαμάξης στα vw. Εσύ προσωπικά είχες ποτέ vw? Όχι αν ΄οδήγησες κάπου κάποτε, αν είχες δικό σου και το έζησες το αυτοκίνητο και σε ταλαιπώρησε και γράφεις για αναξιοπιστία, λαμπάκια κλπ.
Γιατί μιλάς και κατηγορείς με μια σιγουριά και μια βεβαιότητα, που δείχνει κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω. Λοιπόν ξέρεις κάτι παραπάνω κι αν ναι από που και πως?
-
Εγώ φίλε μου είχα vw scirocco full extra 160 ps .Αξια αυτοκινήτου 29000euro.Ζημιες που είχα αξία 12000 euro.Αυτα καλημέρα.
-
@mariolas said in VW Tiguan 2024:
Εγώ φίλε μου είχα vw scirocco full extra 160 ps .Αξια αυτοκινήτου 29000euro.Ζημιες που είχα αξία 12000 euro.Αυτα καλημέρα.
Μην το κουράζουμε, όσοι αγοράσαμε vw μέχρι το 2015 ξεπατωθήκαμε στις ζημιές, τα έχουμε πει πολλές φορές. Εμένα golf6 με άφησε την πρώτη ημέρα που το παρέλαβα του κουτιού στα διόδια Αθηνών - Κορίνθου λόγω αστοχίας μπεκ (check engine), τον πρώτο χρόνο έβαζε νερά από το παρμπριζ στο ύψος του καθρέφτη. Ευτυχώς οι αλλαγές έγιναν εντός εγγύησης (2 έτη τότε). Κατόπιν κρέμασε ο ουρανός (500 ευρώ σε ταπετσέρη, λόγω ηλιοροφής μου είπαν στην αντιπροσωπία...), κάηκε ο εγκέφαλος esp (1.200 ευρώ), μοτέρ παραθύρου οδηγού κλπ. Και φυσικά λαδάκι που δεν ξεχνάμε ποτέ να συμπληρώνουμε. Και όλα αυτά με τεράστια φροντίδα του αυτοκινήτου.
-
Πονεμένες ιστορίες μπορούν ν' ακουστούν πολλές, από διάφορους και για διάφορες μάρκες.
Που ν' ακούσεις ιστορίες από κατόχους Mercedes των 70 και 100κ, θα σε πιάσουν τα κλάμματα απ' τα λεφτά που πλήρωσαν.
Κι εμένα καλός φίλος και λάτρης της Toyota με νέο yaris, πήγε Ιταλία και κλάταρε το αυτοκίνητο και του άλλαξαν πακέτο μοτέρ και κιβώτιο (στην εγγύηση).
Το θέμα είναι αν μιλάμε για συστηματικές και επαναλαμβανόμες βλάβες, που διακίως μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο συμέρασμα ότι μια μάρκα ή ένα μοντέλο είναι αναξιόπιστο.
-
@kger said in VW Tiguan 2024:
Αν και τα έχω διαβάσει τόσες φορές, ακόμη σοκάρομαι με το πόσο οπαδικά γράφετε για αυτοκίνητα. Αν έχετε τίποτα μετοχές στην εταιρία ή στην εισαγωγική πείτε μας να ξέρουμε τουλάχιστον. Διαφορετικά απλά σαν ελληνάρες έχουμε τη λογική ότι πρέπει δική μου γνώμη/επιλογή να είναι ανώτερη του άλλου.
Καλορίζικο στον φίλο με το Tiguan! Μακάρι να κάνει απροβλημάτιστα χιλιόμετρα. Και μόνο που πήρε αυτό που του άρεσε και τον κάλυπτε και είχε και τα λεφτά, εμένα μου αρκεί. Αλλά αυτό με τις καταναλώσεις θα ήθελα και εγώ να το δω.
Πάντως 48 σχεδόν χιλιάρικα για tiguan μου χτυπάει κάπως για τους δικούς μου προσωπικούς λόγους ασχέτως αξιοπιστίας κτλ.Ναι δυστυχως ειναι αλλο ενα τοπικ να βγαζει ο καθενας τα κομπλεξ του.
Παρα πολλα τα χρηματα ειδικα αν σκεφτεις οτι σε αυτη την τιμη θα περιμενε καποιος ειτε να παρεις ενα 2λιτρο ειτε ενα πλαγκ ιν, αλλα απο την αλλη νομιζω εχει μεγαλωσει το Τιγκουαν και αλλο.
-
Αυτά είναι πως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας παιδιά.Εγω και χιλιάδες άλλοι ήμασταν δυσαρεστημένοι πελάτες και έτσι λογικά αποφάσισαμε αρκετοί οχι ολοι να πάμε σε κάτι άλλο.Ειναι σαν τις κυβερνήσεις..Ειδικά στην Ελλάδα σε Γα@@νε σε πη@@νε και εσύ ψηφίζεις πάλι τα ίδια.Γουστα είναι αυτά.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Πονεμένες ιστορίες μπορούν ν' ακουστούν πολλές, από διάφορους και για διάφορες μάρκες.
Που ν' ακούσεις ιστορίες από κατόχους Mercedes των 70 και 100κ, θα σε πιάσουν τα κλάμματα απ' τα λεφτά που πλήρωσαν.
Κι εμένα καλός φίλος και λάτρης της Toyota με νέο yaris, πήγε Ιταλία και κλάταρε το αυτοκίνητο και του άλλαξαν πακέτο μοτέρ και κιβώτιο (στην εγγύηση).
Το θέμα είναι αν μιλάμε για συστηματικές και επαναλαμβανόμες βλάβες, που διακίως μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στο συμέρασμα ότι μια μάρκα ή ένα μοντέλο είναι αναξιόπιστο.
Και εγω εχω καει με VW μεταξυ 2000-2006 που το ειχα και ειχα ορκιστει να μην παρω ποτε αλλο VW, βεβαια μετα μερικα χρονια ξεχνας και το 2015 ισως και να αγοραζα Α3 ενω τα τελευταια χρονια το σκεφτομουν να αγοραζα Golf R καθως το βρισκω σε καλη τιμη γυρω στα 35 χιλ ευρω φορτωμενο με ολα τα εξτρα και ειναι καλη αγορα πιστευω. Απο τα λιγα αμαξια που δεν εχουν ανεβασει τιμες (τουλαχιστον την τελευταια φορα που το ειχα κοιταξει). Απο το 2000 μεχρι τωρα τα αμαξια ειναι τελειως διαφορετικα μονο το σημα ιδιο.
-
10% οικονομία από το απλό στο Mild είναι πολύ μεγάλη διαφορά πιο μικρή είναι είπαμε τα Mild Hybrid είναι για να γλιτώσουν ρύπους άρα κόστος οι βιομηχανίες όχι ο κάτοχος, που Αντίθετα όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξει αυτήν την μπαταρία η οποία οικονομία σε καύσιμο θα πάει περίπατο με την μια...
Δεν ξέρω.. Vw ειναι ένα λαμπάκι δεν θα του ανάψει που δεν θα μπορεί να το σβήσει για αυτό;
Απορία, επειδή βλέπω έχεις σύρει τα εξαμάξης στα vw. Εσύ προσωπικά είχες ποτέ vw? Όχι αν ΄οδήγησες κάπου κάποτε, αν είχες δικό σου και το έζησες το αυτοκίνητο και σε ταλαιπώρησε και γράφεις για αναξιοπιστία, λαμπάκια κλπ.
Γιατί μιλάς και κατηγορείς με μια σιγουριά και μια βεβαιότητα, που δείχνει κάποιον που ξέρει κάτι παραπάνω. Λοιπόν ξέρεις κάτι παραπάνω κι αν ναι από που και πως?
Όχι ευτυχώς ποτέ. Αλλά έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλές ιστορίες όπως όλοι.
Ο πίνακας αξιοπιστίας που είναι του 2024 από Ευρώπη που ανέβασα χθες και την δείχνει την vw στον πάτο σου λέει κάτι ή απλά κοιτάζεις τα προβλήματα τα δικά σου και του μπατζανακη σου;
Προσφορά είχα πάρει μόνο για τιγκουαν του 2020 το ντίζελ νομίζω είχα κάνει τεστ την βενζίνη που μου φάνηκε μετριότητα μετά είδα το επιτόκιο που από 3.9 που το διαφήμιζαν έβγαινε 8 με τα γνωστά κόλπα του ομίλου και έφυγα μακριά. -
@wantone said in VW Tiguan 2024:
Και εγω εχω καει με VW μεταξυ 2000-2006 που το ειχα και ειχα ορκιστει να μην παρω ποτε αλλο VW, βεβαια μετα μερικα χρονια ξεχνας και το 2015 ισως και να αγοραζα Α3 ενω τα τελευταια χρονια το σκεφτομουν να αγοραζα Golf R καθως το βρισκω σε καλη τιμη γυρω στα 35 χιλ ευρω φορτωμενο με ολα τα εξτρα και ειναι καλη αγορα πιστευω. Απο τα λιγα αμαξια που δεν εχουν ανεβασει τιμες (τουλαχιστον την τελευταια φορα που το ειχα κοιταξει). Απο το 2000 μεχρι τωρα τα αμαξια ειναι τελειως διαφορετικα μονο το σημα ιδιο.
Δεν μ' ενδιαφέρει να υπερασπίσω τα vw, ότι θέλει ο καθένας με τα λεφτά του ας πάρει. Προσωπικά προτιμώ τα vw ή τα audi, είναι συνειδητή η επιλογή μου. Δεν μπορώ καθόλου τα Ιαπωνικά, με χαλάνε σε διάφορα τα Γαλλικά και τα Κορεάτικα μου είναι άγνωστα.
Πριν πάρω το T-Roc πήγα και είδα και το Corolla Cross. Προσπαθώ να μην είμαι προκατειλλημένος και να δίνω ευκαιρίες. Πως είναι έτσι μέσα αυτό το αυτοκίνητο, τι φτήνια είναι αυτή και να πάω να δώσω και 30k+? Όχι παιδιά, ο καθένας ας επιλέξει με τα γούστα του και τα λεφτά του ότι θέλει, δεν υπάρχει λόγος να κατακρίνει τις επιλογές των άλλων.
Εξαιρώντας την εποχή των πρώτων tsi και dsg, που πράγματι ήταν προβληματικά, προσωπικά δεν αντιμετώπισα ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα ως κάτοχος vag. Το ίδιο ισχύει και με άτομα του περιβάλλοντός μου, στο βαθμό που μπορώ να γνωρίζω.
-
Αντί για Tiguan που είναι τίμιο μεν αλλά τρομερά αδιάφορο (αν αφαιρέσει κάποιος το σήμα θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε), ακόμα και VW, προσωπικά θα κοίταγα το Kodiaq. Συνήθως είναι λίγο ακριβότερο και με πιο φτωχό βασικό εξοπλισμό αλλά στα σημεία είναι ποιοτικότερο του Tiguan και σίγουρα έχει και ακόμα καλύτερους χώρους. Βασικά έχει χώρους D-Suv.
-
Όχι ευτυχώς ποτέ. Αλλά έχω ακούσει και έχω διαβάσει πολλές ιστορίες όπως όλοι.
Ο πίνακας αξιοπιστίας που είναι του 2024 από Ευρώπη που ανέβασα χθες και την δείχνει την vw στον πάτο σου λέει κάτι ή απλά κοιτάζεις τα προβλήματα τα δικά σου και του μπατζανακη σου;Παπαγαλίζεις δηλαδή αυτά που διαβάζεις σε πίνακες και λίστες στο internet και εμφανίζεσαι ως επαίοντας για να κρίνεις μάρκες, μοντέλα και επιλογές αυτοκινήτων από άλλους?
Για πες μου λοιπόν, η περιβόητη λίστα αξιοπιστίας που επικαλείσαι ως Ευαγγέλιο, τι προβλήματα και αδυναμίες λέει ότι έχει το Tiguan, για να παράσχεις και καμιά χρήσιμη πληροφορία στους υποψήφιους αγοραστές.
-
@stefan147 said in VW Tiguan 2024:
Αντί για Tiguan που είναι τίμιο μεν αλλά τρομερά αδιάφορο (αν αφαιρέσει κάποιος το σήμα θα μπορούσε να είναι το οτιδήποτε), ακόμα και VW, προσωπικά θα κοίταγα το Kodiaq. Συνήθως είναι λίγο ακριβότερο και με πιο φτωχό βασικό εξοπλισμό αλλά στα σημεία είναι ποιοτικότερο του Tiguan και σίγουρα έχει και ακόμα καλύτερους χώρους. Βασικά έχει χώρους D-Suv.
Από του ομίλου προτιμώ την οκτάβια βαγκον.
-
Μακράν, καθώς τα σουβ έχουν κουράσει και μας έχουν ρίξει και πολύ χαμηλά τα (όποια) στάνταρς οδηγικής συμπεριφοράς. Αλλά στη μάζα δεν αρέσουν οπότε δεν έχει νόημα να προτείνουμε κάτι τέτοιο. Πρόσφατα μπήκα σε M3 Touring (ας μην κολλήσουμε στο Μ, και ένα Leon Sportstourer μια χαρά θα την έκανε τη δουλειά) και δυσκολεύομαι να σκεφτώ πιο πλήρες daily οικογενειακό.
-
Ισχύει για τα βαγκον η μόνη δικαιολογία που έχει ο Έλληνας που δεν τα προτιμά είναι ότι έχουμε δύσκολους χώρους παρκαρισματος και εκεί 10-15εκ που είναι μικρότερα τα c suv κάνουν διαφορά.
Η οκτάβια μου αρέσει γιατί το βαγκον της είναι λίγο ψηλότερο.
Φυσικά θεωρείται νεκροφόρα για τους περισσότερους... -
@criuser said in VW Tiguan 2024:
@nikos-golf said in VW Tiguan 2024:
Το τιγκ είναι από πολύ καλό έως άριστο σε ολα ενώ οι ανταγωνιστές έχουν σε κάποιους τομείς και μέτριες τιμές.
Αυτή είναι η διαφοράΤόσο άριστο που φίλος με κιου 3, είπε στο τελευταίο πρόβλημα που του έβγαλε τον δεύτερο χρόνο, ότι άμα δεν μου το φτιάξουν και αυτό θα το κάψω μπροστά στην αντιπροσωπεία...
Τελικά το γλύτωσε το κάψιμο, αλλά πλήρωσε κάποια λεφτά για ενοίκιο όσο καιρό ήταν μέσα το αξιόπιστο.
Αλλος με κιού 2 έμεινε καραβοφάναρο μέσα στο Σύνταγμα και έκαναν 6 μήνες να του το φτιάξουν...
Αυτά είναι μόλις περσινά και φετεινά κατορθώματα των αξιόπιστων με την καλή μεταπώληση.
Αξιόπιστα δεν είπε κανείς ότι είναι, αλλά καλή μεταπώληση έχουν, κυρίως λόγω χειρισμών του εισαγωγέα
-
@vagkirk said in VW Tiguan 2024:
@kkostask said in VW Tiguan 2024:
Όταν πήρα το c4 18150 το αντίστοιχο golf είχε 24500
Ακριβώς το δικό μου εξκλούσιβ με 20000, το αντίστοιχο γκόλφ είχε 28000 και το 116 είχε 32000.
Ποια Golf είχαν 24.5k και 28κ ;;;;
Τα GT DSG και GTI αντίστοιχα ;;;;Το 1.4TSI με τα 140 άλογα είχε 18.800 , 19.800 , 20800 , trendline , highline, sportline ή GT έκδοση δεν θυμάμαι πως λεγόταν.
Το TSI 122 μετά χωρις compressor είχε 19200 Highline και 20300 η GT sport.
Από 23.900 ξεκινούσε το ανεπανάληπτο GT με τα 170 άλογα.
Τόσο λάθος θυμάμαι;Και σε ποιο βαθμό μπορεί να συγκριθεί η C4 , την 1.6 Turbo λέτε;
Ή επειδή είχατε ...αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες νομίζατε πως πήρατε αυτοκίνητο κατηγορίας Golf και Άσσου;27.000€ είχε το Tiguan TSI 150 4motion , ο φονέας του RAV4 και ιδρυτής της σύγχρονης γενιάς SUV.
Εγώ το πήρα το 2005.
Την εποχή εκείνη κυκλοφορούσε το γκόλφ 5 1,6 fsi το οποίο είχε πολλά θέματα ως κινητήρας.
Αυτό σύγκρινα και προφανώς το δικό μου 4 ήταν και είναι πολύ ανώτερο από το γκόλφ 5 εκείνης της εποχής, γιατί αφ΄ ενός το έχω ακόμα και αφ΄ ετέρου την πρώτη δεκαετία δεν μου έβγαλε καμία βλάβη.
Το μόνο C4 που ήταν ανώτερο από golf 5 ήταν το παρακάτω
-
έχει κουράσει όλη αυτή η αντιπαράθεση για την αναξιοπιστία των Vw.
Ο καθένας κάνει την επιλογή που του γεμίζει τα περισσότερα κουτάκια στο check list και αποφασίζει ανάλογα.Είτε σας αρέσει είτε όχι, η Vw δείχνει να έχει λύσει τα περισσότερα προβλήματα της, αλλά οι άλλοι δείχνουν να αρχίζουν να έχουν τα δικά τους θέματα.
Καθημερινά στον δρόμο βλέπω πολλά ιαπωνικά και κορεάτικα δεκαετίας να καίνε λάδια, βλέπω yiaris (το προηγούμενο) με καμένα led ημέρας και ειδικά στα σύγχρονα κορεάτικα οι επισκευές φανοποιίας κοστίζουν πανάκριβα. Αλήθεια ποιες άλλες εταιρίες εκτός από group Vw έχουν ανταλλακτικό την βάση στο φανάρι (για την περίπτωση που σπάσει η βάση και όχι το φανάρι) ?
-
Από του ομίλου προτιμώ την οκτάβια βαγκον.
Ίσως το επόμενο μου vag
-
Είναι τεράστιο...20 πόντους μεγαλύτερο από Tiguan. Στον διαμορφωτή ξεπέρασα τις 50.000€ χαλαρά. Καλή περίπτωση ήταν το προ fl που ξεκινούσε από τα χρήματα του Tiguan 32-33k στην έκδοση ambition. Τώρα νομίζω ξεκινά από 38
VW Tiguan 2024