Καλημέρα και καλή εβδομάδα...
Best posts made by sonath
-
RE: VW Tiguan 2024
1 εβδομάδα με το νέο Tiguan R-line 150 ps.
Από που να αρχίσω...
Αίσθηση οδήγησης: Απλά απίστευτη. ϋψος που σου δίνει ξεκούραστη οδήγηση, οι δε πλευρικοί καθρέφτες του είναι πραγματικά μεγάλοι.
Κατανάλωση: Σταθερά κάτω από 7 lt. Ειδικά δε σε κίνηση στην ΕΟ και με ταχύτητες νορμάλ, ήτοι +- 130 km/h η κατανάλωση παίζει από 4,6 έως 6,8 (max). Ειδικά το στροφόμετρο στο 0 (μηδέν) κατά την κύλιση είναι μια τρέλα (to start stop το έχω απενεργοποιημένο μονίμως)...
Εξοπλισμός: Δεν ήθελα DCC, έβαλα 15αρα οθόνη, extra ηχομονωτικά κρύσταλλα, Led matrix, χρώμα λευκό oryx (πέρλα), και όλο το πακέτο IQ drive.
Led Matrix: (Φιλικη συμβουλή σε υποψήφιους αγοραστές) - η διαμόρφωση ξεκινάει από τα Led Matrix. Τίποτα άλλο να μην είχε το αυτοκίνητο, μόνο τα Led Matrix αρκούν. Η ασφάλεια, η αίσθηση, η οδηγική απόλαυση και η ορατότα, εκτοξεύονται.
Οδηγική αίσθηση: Για τα δικά μου μέτρα σύγκρισης, κορυφαία.
Media: Χρησιμοποιώ usb stick από τη μία πλευρά USB A και από την άλλη πλευρά USB C. Ανάγνωση φανταστική στα folders και φυσικά όταν θέλω να ακούσω κάτι λέω στην IDA να μου το παίξει... (Hello IDA, play ...)
Χώροι: χωρίς σχόλιο. Χωράει πολύ πράγμα.
Χρωματάκια στην καμπίνα, γκατζετακια δε με ενδιαφέρουν - δεν τα πειράζω καν.
Κάμερες 360: Εξαιρετικό εργαλείο και λειτουργία. Ιστορικά έχω πάει από Golf IV 1.6, σε Golf V GT και τώρα Tiguan, έχω γκαραζ που κλείνει με ηλεκτρική πόρτα ακριβώς 5 m. Παρά τα 4,53 του Tiguan με τις κάμερες και τα καλούδια μπαινοβγαίνω άνετα, παρά τα 20 cm αέρα μπροστά και πίσω.Highlights πολλά.
Αν έπρεπε να διαλέξω θα ξεκινούσα από τα Led Matrix και μετά το "σβήσιμο" (0 στροφές) στο άφημα του γκαζιού σε κύλιση ακόμα και μέσα στην πόλη. Με τρελαίνει.Αυτά προς το παρόν, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ CONFIGURATION.
Όποιος έχει κάποια ερώτηση ευχαρίστως να πω την εμπειρία μου.
-
RE: Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)
@otso said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κοιτατε κριτικες προτου πατε καπου να φατε ;
Εγω εχω το κακο συνηθειο να κοιταω τις αρνητικες κριτικες , και αυτο μου χαλαει την διαθεση .
Επισης δεν προτεινω ποτε , γιατι οτι μου εχουν συστησει δεν ηταν αυτο που φανταζομουν . τα γουστα αναλογα τον ανθρωπο διαφερουν πολυ .
Επισης δεν παω ποτε αργιες που ειναι σιγουρο οτι σερβις και φαγητο θα ειναι αθλιο.
Γκουρμε , δηθενιες , ασιατικα φαγητα , αποκλεισμενα εξ ορισμου , ποτε σαλατες (οι παρασκευαστες δεν πλενουν χερια μετα την τουαλεττα )και ορντεβρ , κατευθειαν πολλα κυρια πιατα .Ψιλοσπάνια κοιτάζω κριτικές. Και αυτό γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στο μέσο Έλληνα ως προς το ποιοτικό και γευστικό του κριτήριο.
Ψάχνω πολύ, συνδυάζω γνώμη δικών μου ανθρώπων που ξέρουν τι ζητάω και κάποιες φορές δοκιμάζω και εγώ για να επιβεβαιώσω το ένστικτό μου (φυσικά έχω φάει και φόλες).
Ανήκω στην κατηγορία της γαστριμαργικής εγκυκλοπαίδειας: Πες μου που θέλεις να φας και τι και θα σου πώ.
Για παράδειγμα, υπάρχει ένα ταβερνάκι στη μέση του πουθενά. Πραγματικά στη μέση του πουθενά. Πρόκειται για το Χάνι της Κανδήλας που βρίσκεται περίπου 10 - 15 λεπτά έξω από το Λεβίδι προς Κανδήλα.
Αν δεν κλείσεις Σ/Κ, δύσκολα θα βρεις Τραπέζι.
Αν πας, θα εκπλαγείς τόσο από την ποικιλία, όσο κυρίως από τις τιμές και την ποιότητα.
Ο κ. Δημήτρης εκεί, είναι εκπληκτικός. -
Και μια εμπειρία από τα Led Matrix:
Έδωσα το αυτοκίνητο στον αδερφό μου (εγώ οδηγούσα άλλο) και το οδήγησε σε σκοτεινό επαρχιακό δρόμο (από Χιλιομόδι Κορινθίας προς Κόρινθο) ώστε να καταλάβω πως λειτουργεί στο Light Assist, το τετραγωνάκι που έβλεπα μπροστά σε αυτοκίνητα που έρχονταν από απέναντι ή προπορεύονταν.
Κατ' αρχήν, το Light assist το ενεργοποίησα άπαξ από το infotainment. Αυτό σημαίνει ότι όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, το light assist αρχίζει και λειτουργεί μόνο του.
Έβλεπα λοιπόν τα απένατι αυτοκίνητα και τα μπροστά μου με αυτό το σκοτεινό τετραγωνάκι και θέλησα να δω τι βλέπουν οι οδηγοί αυτοί.
Η εμπειρία ήταν συγκλονιστική. Ρωτούσα τον αδερφό μου (οδηγούσε το Tiguan) αν ήταν σε φάση ενεργή του Light assist, καθώς από τον καθρέφτη έβλεπα το αυτοκίνητο με κανονικά φώτα χωρίς να με επηρρεάζει καθόλου. Και φυσικά δεξιά και αριστερα μπροστά μου, το Tiguan μου φώτιζε τον δρόμο (!!!).
Έβλεπα δηλαδή τα φώτα του Tiguan μπροστά μου (δεξιά και αριστερά στο αυτοκίνητο που οδηγούσα) και από τον καθρέφτη απλώς ένα αυτοκίνητο πίσω μου σε απόσταση περίπου 50 - 80 μέτρα χωρίς να με ενοχλούν τα φώτα του καθόλου.
-
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
@nmsm2 said in VW Tiguan 2024:
Golf 6 2012, highline full extra για την εποχη, δερμα παντού καθίσματα πορτες, ηλιοροφή κπ, τα είχα σκάσει τότε κ όπως οι περισσότεροι μας τέντωσε στις ζημιές, το κρατάω γιατι εάν το πουλήσω θα πιάσει λιγότερα από τα 7Κ που έπιασε το yaris 2007 συγγενικού προσώπου.
Εγώ είχα το 4 Pacific 1600
Το κράτησα μόνο 3,5 χρόνια και 120.000 χλμ περίπου
Δεν έβγαλε κάποια ζημιά εκτός εγγύησης, ούτε καν τους "φημισμένους" γρύλους " τους οποίους μου τους άλλαξαν προληπτικά πριν λήξει η εγγύηση
Καιγόταν ο λαμπτήρας του πίσω δεξιά στοπ συχνά, μέχρι που άλλαξαν, σε ένα προγραμματισμένο σερβίς έναν αισθητήρα, που έβγαλε σφάλμα στο διαγνωστικό και δεν έκαψε ξανά.
Το ψυγείο του κλιματισμού που τρύπησε το πέρασαν εγγύηση (600€), όπως έχω αναφέρει ξανά.
Τώρα αν αρχίσει το T-ROC και με τρέχει μέρα παρά μέρα συνεργείο και φεύγουν τα 500αρικα αβερτα..... όλη μέρα θα το βρίζω και θα ξαναπάρω σε 20 χρόνια πάλι.Μην το γρουσουζεύεις το Ρόκι!
Τα αυτοκίνητα μας ακούνε άμα τα βρίζουμε και μας εκδικούνται και γίνεται χειρότερη η κατάσταση...
Τι είπες τώρα ...Σε κάποια φάση από τη χαρά μου της λέω: "Hello Ida, I love you"...
Και κοκκινίζουν τα πάντα μέσα στο αυτοκίνητο και μου απαντάει, "oh, don't make me blush" και καπάκι επανέρχεται ο δκός μου φωτισμός.Περιττό να πω ότι κόντεψε να μου φύγει το τιμόνι από τα γέλια....
-
R-Line λευκό.
@dimsabas το έχεις ζητήσει από κοσμοκαρ; Δεν μπορεί να το έδωσαν σε αυτό το κανάλι με τους 173 εγγεγραμμένους
Youtube VideoΑυτή είναι η κούκλα μου εξωτερικά. Ακριβώς....
Αυτό είναι και το αυτοκίνητο που πρωτοείδα έξω από την Kosmocar, μέσα Απριλίου και μου κόπηκε η λαλιά για 5 λεπτά...
-
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
@sonath said in VW Tiguan 2024:
@lap said in VW Tiguan 2024:
Μαρούλι;
Με έκτπωση € 47.900.
Εξωφρενικη τιμή... Δλδ μια Χ1 με +170 άλογα με αυτό τον εξοπλισμό άντε μείον ένα δύο κωδικούς, μιας και έχεις σαφώς γρήγοροτερο αμάξι πόσο έβγαινε; άντε να πήγαινε 50Κ....δεν άξιζε την υπέρβαση;
Το κοίταξες καθόλου το Χ1;Κοίταξα, Χ1, GLA, Corolla Cross 2 lt, Qashqai, Hyundai Tucson, Subaru Forester (μου φάνηκε ακριβό), Honda CRV (μου βγήκε ακριβό), τα Stellantis απορρίφθηκαν με τη σκέψη και μόνο, και έμεινε μόνο το Renault το οποίο επίσης απορρίφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Η τελικη δυάδα ήταν Tiguan και BMW X1.
Το μόνο καλύτερο που έχει η BMW είναι τα +20 άλογα πλην όμως η ταχύτητα και η επιτάχυνση δεν ήταν το βασικό μου κριτήριο. Τα φώτα, η ομορφιά (υποκειμενικό) και η λειτουργικότητα (π.χ. ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΛΕΒΙΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ D ΣΕ R ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ)....Επειδή περίμενα και το Tiguan να βγει, καθώς η X1είναι ήδη 2 χρόνια στο δρόμο ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ, επέλεξα το Tiguan μετά από πολλή ώριμη σκέψη (κατ' εμέ).
-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
@wantone said in VW Tiguan 2024:
μηπως υπερβαλουμε λιγο? προσφατα εκανα νυχτερινο ταξιδι και στα βουνα και σε επαρχιακους δρομους και με βροχη. εχω απλα LED (τα οποια προφανως ειναι πολυ καλυτερα απο τα φωτα που ειχαμε παλια) και αλλαζω εγω την μεγαλη/μικρη σκαλα και με χειροκινητο αμαξι. δεν ειναι καποια μεγαλη δουλεια.
και εχω και αυτοματα φωτα και υαλοκαθαριστηρες, εδω πρεπει συνεχως να αλλαζω την ταχυτητα απο τον λεβιε αρα το αυτοματο ελαχιστα βοηθαει.
αυτο που δεν εχω και θα ηθελα ειναι Car Play & full 360 καμερες και αισθητηρες παντου. αυτα οντως αξιζουν να πληρωσεις οτι ζητανε.
καμμια υπερβολη. Στο τιγκ ειχα led με αυτοματη εναλλαγη σκαλας, αλλα τα matrix ειναι τεραστιο βημα προς τα εμπρος. Η δυνατοτητα που σου δινουν να κινεισαι συνεχως με την μεγαλη σκαλα ενεργοποιημενη καθιστουν τα ταξιδι την νυχτα ξεκουραστο και ασφαλες. Κανω αρκετες εκδρομες, οποτε συχνα επιστρεφουμε νυχτα και εχω νιωσει την διαφορα.
Τωρα, κατα ποσο αξιζουν 4 χιλιαρικα στη συγκεκριμενη περιπτωση, ειδικα αν ο αγοραστης δεν ενδιαφερεται για τα αλλα συστατικα του πακετου, ειναι αλλη κουβεντα.
Εγώ από απλά αλογόνου (Golf IV 675.00 km and still going), πήγα σε Xenon (Golf V GT 115.000 km) και τώρα Led Matrix.
Φυσικά, όλα είναι υποκειμενικά, αλλά επειδή κάνω πολλά χλμ και κυρίως στην ΕΟ (και χειμώνα που νυχτώνει νωρίς), θα μπορούσα να το πάρω μόνο με τα Led Matrix σαν extra εξοπλισμό. Σε σύγκριση βέβαια με τον έτερο φιναλίστ του case (BMW X1), η διαφορά στα φώτα είναι νομίζω τεράστια. Αυτή είναι φυσικά η προσωπική μου άποψη καθόσον τα φώτα ήταν βασικό κριτήριο. -
@tkin73 said in VW Tiguan 2024:
1 εβδομάδα με το νέο Tiguan R-line 150 ps.
Από που να αρχίσω...
Αίσθηση οδήγησης: Απλά απίστευτη. ϋψος που σου δίνει ξεκούραστη οδήγηση, οι δε πλευρικοί καθρέφτες του είναι πραγματικά μεγάλοι.
Κατανάλωση: Σταθερά κάτω από 7 lt. Ειδικά δε σε κίνηση στην ΕΟ και με ταχύτητες νορμάλ, ήτοι +- 130 km/h η κατανάλωση παίζει από 4,6 έως 6,8 (max). Ειδικά το στροφόμετρο στο 0 (μηδέν) κατά την κύλιση είναι μια τρέλα (to start stop το έχω απενεργοποιημένο μονίμως)...
Εξοπλισμός: Δεν ήθελα DCC, έβαλα 15αρα οθόνη, extra ηχομονωτικά κρύσταλλα, Led matrix, χρώμα λευκό oryx (πέρλα), και όλο το πακέτο IQ drive.
Led Matrix: (Φιλικη συμβουλή σε υποψήφιους αγοραστές) - η διαμόρφωση ξεκινάει από τα Led Matrix. Τίποτα άλλο να μην είχε το αυτοκίνητο, μόνο τα Led Matrix αρκούν. Η ασφάλεια, η αίσθηση, η οδηγική απόλαυση και η ορατότα, εκτοξεύονται.
Οδηγική αίσθηση: Για τα δικά μου μέτρα σύγκρισης, κορυφαία.
Media: Χρησιμοποιώ usb stick από τη μία πλευρά USB A και από την άλλη πλευρά USB C. Ανάγνωση φανταστική στα folders και φυσικά όταν θέλω να ακούσω κάτι λέω στην IDA να μου το παίξει... (Hello IDA, play ...)
Χώροι: χωρίς σχόλιο. Χωράει πολύ πράγμα.
Χρωματάκια στην καμπίνα, γκατζετακια δε με ενδιαφέρουν - δεν τα πειράζω καν.
Κάμερες 360: Εξαιρετικό εργαλείο και λειτουργία. Ιστορικά έχω πάει από Golf IV, σε Golf V και τώρα Tiguan, έχω γκαραζ που κλείνει με ηλεκτρική πόρτα ακριβώς 5 m. Με τα 4,53 του Tiguan με τις κάμερες και τα καλούδια μπαινογβαίνω άνετα, παρά τα 20 cm αέρα μπροστά και πίσω.Highlights πολλά.
Αν έπρεπε να διαλέξω θα ξεκινούσα από τα Led Matrix και μετά το "σβήσιμο" (0 στροφές) στο άφημα του γκαζιού σε κύλιση ακόμα και μέσα στην πόλη. Με τρελαίνει.Αυτά προς το παρόν, ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΧΕΙ ΠΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟ CONFIGURATION.
Όποιος έχει κάποια ερώτηση ευχαρίστως να πω την εμπειρία μου.
συμφωνω απολυτα για τα led matrix και τις 360.
Επειδη δεν το εχω παρακολουθησει ιδιαιτερα το θεμα των κινητηρων vag, εβαλαν e-tsi και στα τιγκ; Για αυτο και λες οτι σβηνει ο κινητηρας εν κινησει (εγω ειχα μεινει στην απανεργοποιηση των δυο εκ των τεσσαρων κυλινδρων); Αν ισχυει αυτο, καλη φαση, διοτι η καταναλωση του αυτοκινητου μεσα στην πολη ηταν απο τα μελανα του σημεια.Κατανάλωση σήμερα το απόγευμα Αθήνα - Κόρινθο με AC και acc active. Αρχίζω να πιστεύω τις καταναλώσεις που δίνει η VW.
Για όσους είναι της ηλικίας μας θα θυμούνται τη Sandra φυσικά (album 80's).
Εννοείται βρε συ. Ο Γερμανός και να πει ψέματα για αυτοκίνητο του; δεν υπάρχει!
Χαρακίρι θα κάνει...
Επειδή είναι κομμένη η φωτογραφία το 130 το μεγάλο είναι η ταχύτητα που είχες την ώρα που έβγαλες φώτο;
Ρωτάω γιατί βλέπω χαμηλές αρκετα στροφές περίπου 2400 για 130 χλμ. Τόσο έχει;Το σημείο είναι περίπου στους Αγίους Θεοδώρους, από το κέντρο πήγαινα με κίνηση και από Χαϊδάρι και μετά χωρίς.
Όλη σχεδόν τη διαδρομή ήμουν από 120 km/h έως 130km/h (κυρίως) και το cruise αυτό το είχα μετά τα τούνελ και μέχρι σχεδόν τα διόδια ΜΟΗ και αυτό διότι στα τούνελ έκοβε βάσει ορίου και το έκοψα για να μπορώ να πάω λίγο περισσότερο.
Μέση ταχύτητα δεν κοίταξα, αλλά από διόδια Ελευσίνας μέχρι διόδια MOH ήμουν στο όριο πλην κάποιες φορές που έκανα άκρη για να με περάσουν άλλα αυτοκίνητα και στη μεσαία έβρισκα αυτοκίνητο και το acc έκοβε.
Οι στροφές είναι αυτές (ανέβαζα 135 km/h και άφηνα το γκάζι και σετάριζα στα 130 km/h).
Latest posts made by sonath
-
R-Line λευκό.
@dimsabas το έχεις ζητήσει από κοσμοκαρ; Δεν μπορεί να το έδωσαν σε αυτό το κανάλι με τους 173 εγγεγραμμένους
Youtube VideoΑυτή είναι η κούκλα μου εξωτερικά. Ακριβώς....
Αυτό είναι και το αυτοκίνητο που πρωτοείδα έξω από την Kosmocar, μέσα Απριλίου και μου κόπηκε η λαλιά για 5 λεπτά...
-
Απ' όσο θυμάμαι το Tig έχει 60lt ντεπόζιτο.
Άμα καίει 5 που δείχνεις στις φωτο, κάνεις 1.200km. Και 6 να καίει κάνεις 1.000km. Ξεκίνα να τρολάρεις τους ηλεκτροκίνητους
Αν ανεβάσω και τις φωτό απο το app, θα ρίξουμε πολύ γέλιο... με 52 lt γεμίζει...
Πες και 8lt η ρεζέρβα έφτασε στα 60lt το ντεπόζιτο. Έχεις καταφέρει να το γεμίσεις από τελείως άδειο?
Μια φορά (€ 93 με 95αρα αξίας 1,78/lt). Και αν θυμάμαι καλά, με την κατανάλωση που είχε όταν έκανε υπολογισμό μου έδειξε 830 km.
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω (ένα απ' όλα) είναι το εξής:
Γιατί μετά από ακινησία π.χ. 8 ωρών, η κατανάλωση ξεκινάει με πάνω από 13 - 15 lt, ενώ κατά την προηγούμενη απενεργοποίηση η κατανάλωση μπορεί να είναι και κάτω από 6 lt;
-
Απ' όσο θυμάμαι το Tig έχει 60lt ντεπόζιτο.
Άμα καίει 5 που δείχνεις στις φωτο, κάνεις 1.200km. Και 6 να καίει κάνεις 1.000km. Ξεκίνα να τρολάρεις τους ηλεκτροκίνητους
Αν ανεβάσω και τις φωτό απο το app, θα ρίξουμε πολύ γέλιο... με 52 lt γεμίζει...
-
@sargus said in VW Tiguan 2024:
Είπα να το φρεσκάρω λίγο...
Ωραία φώτα!!
Σοφή παρατήρηση - φαίνεται κάτω ο μουσαμάς (τα φώτα ήταν το πρώτο πράγμα που συζήτησα για το αυτοκίνητο).
Ας μοιραστώ κάτι ακόμα:
Από τον τελευταίο ανεφοδιασμό (full) Κυριακή μεσημέρι, έχω κάνει 215 km (Κόρινθος -> Αθήνα κέντρο -> Κερατσίνι -> Νέο Ηράκλειο -> Αθήνα Κέντρο -> Κόρινθος).
Το ρεζερβουάρ αυτονομία, μου δείχνει υπόλοιπο 740 km.
-
Είπα να το φρεσκάρω λίγο...
110? Πάτα το βρε το αμάξι τώρα που είναι καινούργιο να πατήσουν καλά τα ελατήρια στα έμβολα και να πάρουν τις ανοχές τους.
Θα λένε μετά οι κακεντρεχείς ότι καίνε λάδια τα vag...
Να σου πω την αλήθεια, μετά από ένα δραματικό από κούραση διήμερο, ήθελα λίγο να χαλαρώσω...
Και σκέφτηκα "ας ιντριγκάρω λίγο τους φίλους του forum"...
-
@harisma23 said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
@dettol said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ανασυρω αυτο το νημα διοτι θελω να παω την φαμιλια για φαγακι σαββατο βραδυ.
1 χρονο (ισως και παραπανω) μετα την προταση του @gatoz , πηγαμε στο "παλια ιστορια" στην ευβοια, εξω απο την χαλκιδα. Επισης εχουμε παει στο "17 χωρια" στη Νεμεα (φανταστικο! να πατε), στον "Φαρο" στο λεχαιο, στο "εβιβα" στο βοχαϊκο και τη "πλατεια" στον αγιο ιωαννη κορινθιας.Σε αυτή την περιοχή, θα σου συστήσω κι εγώ, όπως και άλλοι πιο πάνω, την Osteria greca στο Λαλιώτη. Φάγαμε εκεί το Σάββατο του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου. Νόστιμα και ψαγμένα πιάτα και πολύ καλή λίστα κρασιών με λογικές τιμές.. Και κερασάκι στην τούρτα, καλή ζωντανή μουσική (πιανίστας και τραγουδίστρια).
Λίγο πιο μακριά, στο Δερβένι Κορινθίας, εξαιρετική ψαροταβέρνα ο Έσπερος Ιχθύς. Πάνω στη θάλασσα, με τραπέζια είτε σε μπαλκόνι πάνω από την παραλία είτε στα βότσαλα. Αν πας, πες μου να δώσω συστάσεις στον φίλο μου τον Ηλία.
Και για πιο κοντά, πολύ καλή ψαροταβέρβα, πάνω στο λιμανάκι του Κιάτου, είναι το Μουράγιο.
Υ.Γ.1: Στα 100 μέτρα από το εξαιρετικό Εβίβα είναι το πατρικό της γιαγιάς μου,
Υ.Γ.2: Τα 17 χωριά έχουν μπει στο πρόγραμμα μας για προσεχή επίσκεψη.Στο Κιάτο προσθέτω το Mavadda Gastrobar. Θεωρώ ότι αξίζει η επίσκεψη.
-
Το Λαθος
Scanned and by all means registered!!!!
ty
-
@otso said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Κοιτατε κριτικες προτου πατε καπου να φατε ;
Εγω εχω το κακο συνηθειο να κοιταω τις αρνητικες κριτικες , και αυτο μου χαλαει την διαθεση .
Επισης δεν προτεινω ποτε , γιατι οτι μου εχουν συστησει δεν ηταν αυτο που φανταζομουν . τα γουστα αναλογα τον ανθρωπο διαφερουν πολυ .
Επισης δεν παω ποτε αργιες που ειναι σιγουρο οτι σερβις και φαγητο θα ειναι αθλιο.
Γκουρμε , δηθενιες , ασιατικα φαγητα , αποκλεισμενα εξ ορισμου , ποτε σαλατες (οι παρασκευαστες δεν πλενουν χερια μετα την τουαλεττα )και ορντεβρ , κατευθειαν πολλα κυρια πιατα .Ψιλοσπάνια κοιτάζω κριτικές. Και αυτό γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στο μέσο Έλληνα ως προς το ποιοτικό και γευστικό του κριτήριο.
Ψάχνω πολύ, συνδυάζω γνώμη δικών μου ανθρώπων που ξέρουν τι ζητάω και κάποιες φορές δοκιμάζω και εγώ για να επιβεβαιώσω το ένστικτό μου (φυσικά έχω φάει και φόλες).
Ανήκω στην κατηγορία της γαστριμαργικής εγκυκλοπαίδειας: Πες μου που θέλεις να φας και τι και θα σου πώ.
Για παράδειγμα, υπάρχει ένα ταβερνάκι στη μέση του πουθενά. Πραγματικά στη μέση του πουθενά. Πρόκειται για το Χάνι της Κανδήλας που βρίσκεται περίπου 10 - 15 λεπτά έξω από το Λεβίδι προς Κανδήλα.
Αν δεν κλείσεις Σ/Κ, δύσκολα θα βρεις Τραπέζι.
Αν πας, θα εκπλαγείς τόσο από την ποικιλία, όσο κυρίως από τις τιμές και την ποιότητα.
Ο κ. Δημήτρης εκεί, είναι εκπληκτικός. -
@sonath said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
@sonath said in Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»):
Ανασυρω αυτο το νημα διοτι θελω να παω την φαμιλια για φαγακι σαββατο βραδυ.
1 χρονο (ισως και παραπανω) μετα την προταση του @gatoz , πηγαμε στο "παλια ιστορια" στην ευβοια, εξω απο την χαλκιδα. Επισης εχουμε παει στο "17 χωρια" στη Νεμεα (φανταστικο! να πατε), στον "Φαρο" στο λεχαιο, στο "εβιβα" στο βοχαϊκο και τη "πλατεια" στον αγιο ιωαννη κορινθιας.
Ο @iceman7 προτεινε και πηγαμε και στη "Στοα" εξω απο τη λιβαδεια.Αναφερω αυτα τα μερη, για να δωσω μια εικονα του τι ψαχνω, ωραιο φαγητο σε αποσταση 60-75' απο την αθηνα και κατα προτιμηση "χωμενο", δηλ οχι πχ ταβερνακι στη χαλκιδα. Μπορει να ειναι χαλαρη ταβερνα ή μπορει να ειναι και πιο κυριλε, δεν εχω θεμα. Αυτο που θελω ειναι να παμε καπου να φαμε οπου το φαγητο θα αξιζει και δεν θα νιωθω οτι μου πιανουν τον κωλο. Αν ειναι "ακριβο", κανενα προβλημα, αλλα να το αξιζει.
Α, και μην με στειλετε σε τιποτα κατσαβραχα! πχ το "17 χωρια" ηταν ιδανικο, διοτι ειναι 10' απο την εξοδο της εθνικης οδου. Υπερβολικα βολικο ειναι η αληθεια και ισως δυσκολο να βρουμε κατι αντιστοιχο, απλα το αναφερω ως κατι πολυ βολικο.Προτασεις παρακαλω;
Βλέπω τα μέρη μου (Κορινθία) τα έχεις γυρίσει όλα...
ε αντε, προτεινε κανενα αλλο αφου ειναι περιοχη σου
αντικειμενικα, ειναι πολυ βολικα μερη λογω ευκολης προσβασης απο αττικη οδο + εθνικη οδο. Επισης ειναι στον δρομο του γυρισμου απο αλλες εξορμησεις (ναυπλιο, μυκηνες, καλαματα κτλπ)
Βρε θηρίο, έχεις πάει στον Αγιάννη στο Σταμάτη; Ωραίος...
ευχαριστω για τον χρονο σου και για τις προτασεις! Τον καβο τον ειχα στα υποψιν, αλλα δεν ειχε τυχει να παμε. Τα υπολοιπα δεν τα ηξερα. Αν και δεν τρελαινομαι για ψαρι, θα παμε σε ολα αυτα, διοτι τα παιδια μου λατρευουν τα ψαρικα και ειναι ο πιο ευκολος τροπος να τους πεισω να ερθουν για βολτα εξω.
Ο σταματης εχει πολυ ωραιο φαγητο και θυμιζει μερος αρκετα μακρινο απο αθηνα, αν και ειναι λιγοτερο απο 90' μακρια! Το κακο ειναι οτι οταν ειχαμε παει (προπερσι;) εκαναν εργα, ειχαν κλεισει τον κυριο δρομο προσβασης, ειχαμε περασει απο κατι χωριουδακια και ειχαμε μπλεξει. Θελω να πιστευω οτι εχει λυθει πλεον αυτο.
Το βρηκα γιατι με εστειλε φιλη που ξερει οτι μου αρεσει το συκωτι Ειχε δικιο, ηταν οντως εξαιρετικο!Να ξερεις οτι θα παμε σε ολα αυτα που προτεινεις!
Έχει και μια ωραία ταβέρνα στο Αγγελόκαστρο, ξέρεις από εκείνες τις παλιές και επίσης προτείνω ανεπιφύλακτα στο χωριό Στεφάνι την ταβέρνα "Μπαλάφας".
Τώρα νομίζω έχει φτιάξει ο δρόμος για Αγιάννη. Φαντάσου ότι εγώ έχω κατά το ήμισυ καταγωγή από τα Αθίκια (περνάς για να πας στον Αγιάννη).