@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@dimitris20 καλησπέρα. Χρήστος, κάτοχος More 1,5 (01/2025) με μόνο extra τις 18" Bologna.
1.- Είμαι 183 cm 135 κιλά 43 Μαϊων. Το καθίσματα του More είναι τόσο άνετα που μπαίνω στο αμάξι πιασμένος και φτάνω στον προορισμό μου ξεκούραστος. Του R-line εκτός από το "μάτι" υπερέχουν στην στήριξη κεφαλής και φυσικά στην πλαϊνή στήριξη. Βέβαια αν πρόκειται να αγοράσεις το όχημα με τον 1,5 Tsi υποθέτω ότι δεν έχεις ανάγκη την πλαϊνή στήριξη. Τα Extra καθίσματα προφανώς και είναι τεράστια αναβάθμιση άνεσης υπό κάθε συνθήκη (όντας και πιστοποιημένα από "AGR" για την πλάτη). Θεωρώ όμως ότι κοστίζουν υπερβολικά και ανεβάζουν συνολικά το κόστος του οχήματος πέραν του δέοντος. Ίσως έχεις πιο ουσιαστικά πράγματα να προσθέσεις σε μια custom παραγγελία. Τέλος κάποιος κάτοχος εδώ τα έχει και είχε αναφερθεί αν δεν κάνω λάθος σε πρόβλημα στην λειτουργία μασάζ του καθίσματος του συνοδηγού.
2.- Οι φήμες λένε ότι κοπανούσε με Dcc κάθε VAG. Βέβαια τωρα στη Pro άλλαξε κατασκευαστή και πρόσθεσε πράγματα ώστε να βελτιώσει τα μειονεκτήματα αυτά. Και πάλι όμως, όπως στην απάντηση "1" θα σου πω εύλογα ότι αν πας για το 1,5 Tsi σε συνδυασμό με την χρήση που περιγράφεις είναι τσάμπα λεφτά. Το όχημα είναι άριστα ρυθμισμένο για τον ρόλο του. Δεν έχει περιττό bodyroll, δεν βουτάει και δεν κοπάνει. Φτάνει να κατανοήσεις ότι οδηγάς ένα c_suv σχεδόν 1,7 τόνους. Το R-line στο td (άνευ DccPro) μου φάνηκε αρκετά σκληρό με τις 19" τόσο ώστε να πιστεύω ότι στην καθημερινότητα θα με κούραζε. Ηχομόνωση/κύλιση στα λεφτά του αντίστοιχη δεν υπάρχει. Στη More με τα ηχομονωτικα std κρύσταλλα (δεν είναι std στην R-line) ξεχνάς τι σημαίνει εξωτερικός θόρυβος. Μόνο ο γκρινιάρης Tsi όταν ζοριστεί ακούγεται.
3/4/5/6.- Το std ηχοσύστημα είναι τόσο dissent που θα πρέπει να έχεις πολύ ιδιαίτερη λόξα με την λεπτομέρεια στις ρυθμίσεις του ήχου ώστε να μπεις σε διαδικασία για το H/K. Η ασύρματη φόρτιση και τα maps του info προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Ξενέρωσα που κόψανε τις πίσω usb από τη More αλλά ο γιος μου είναι ακόμα 17 μηνών, θα αργήσει να με απασχολήσει το ζήτημα. Το βασικό adas εκτός από πλήρες είναι πολύ λειτουργικό είναι και τόσο όσο παρεμβατικό. Το iq drive όσο ασχολήθηκα κατάλαβα ότι ουσιαστικά αφορά μια ομπρέλα σύνδεσης του βασικού ADAS υπό τη σκέπη αναβαθμισμένων λειτουργιών πρόληψης ατυχήματος. Τα iq-light της More είναι άριστα στη λειτουργία τους. Όμως από παντού προκύπτει ότι τα LED-M, ειδικά αν ταξιδεύεις αρκετά, είναι must have. Τόσο καλύτερα.
Επειδή λοιπόν σε βλέπω έτοιμο για το κάτι παραπάνω θα σου απαντήσω συνολικά ότι αν αξίζει 1 πράγμα να βάλεις custom παραγγελία στο Tig αυτό είναι τα LED-M που πραγματικά αλλάζουν επίπεδο το όχημα. Ακόμα και αν το πακέτο σε φορτώνει με maps, θύρες usb, wireless charger & iq drive τα οποία δεν είναι κατ' ουσία απαραίτητα (για τους περισσότερους).
Εν κατακλείδι θα πω ότι όσο ομορφότερο και αν είναι το R-line επειδή προσωπικά θα με κούραζε στη καθημερινότητα και δεν είχα τη διάθεση να πάω στα 265ps του 2l (άλλωστε εκεί το R-line είναι μονόδρομος) θα έπαιρνα More με 18" (παραμένει η άνεση και προσθέτει λίγο ομορφιά καθώς οι 17" είναι σαν να είσαι 2m με 36 νούμερο παπούτσι) και το πακέτο εξοπλισμού των LED-matrix. Αν κατέληγα σε R-line θα έβαζα φυσικά το ίδιο πακέτο προσθέτοντας τα ηχομονωτικα κρύσταλλα τα οποία θεωρώ must.
Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής θα σου πω το μεγαλύτερο μειονέκτημα του οχήματος. Τα φρένα του. Είναι τόσο προοδευτικά που στις επόμενες εκλογές θα κατέβουν ως έξτρα συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σοβαρά τώρα. Οκ πρέπει να γίνει re-gen για το mh. Ναι αλλά κάντε κάτι. Στήσατε τέτοια αμαξαρα (την χρυσή μετριότητα όπως κατέληξε και το νήμα πριν καιρό) και μου έχετε φρένα χειρότερα σε αίσθηση από κακοσυντηρημένο όχημα 20 ετίας; Προσωπικά σήμερα με 2k km στον μετρητή είναι το μόνο κομμάτι του οχήματος που όχι μόνο δεν λατρεύω κατά την χρήση αλλά πολύ περισσότερο με κάνει να νιώθω ανασφάλεια πως θα κρεμάσει αν το χρειαστώ. Πήρα το 308 της γυναίκας προχθές για να κινηθώ σε μέρη με ανύπαρκτο πάρκιν και ευχαριστήθηκα φρένο! Αν είχε τα φρένα του 308 θα ήταν αψεγάδιαστο....
Σόρυ που διορθώνω 2η φορά, γράφω ξαπλωμένος, ξέχασα να απαντήσω κάτι ακόμα. Η βασική κάμερα οπισθοπορείας που φοράει το δικό μου είναι μέτρια προς σκατένια. Καθαρή τσιπιά cost-cutting. Αν είναι τέτοιες οι 360 θα στραβωθεις....
Καλή επιτυχία στη συνέχεια της έρευνας σου.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες. Για κινητήρα κοιτάω μόνο τον 1.5 tsi. Στην παρούσα φάση φαίνεται πιο λογική επιλογή η more αν και αισθητικά η r line είναι πολύ καλύτερη κατά τη γνώμη μου. Έχω δει και το hyundai tucson, μάλλον καλύτερο value for money και από κοντά πιο όμορφο από όσο το περίμενα, αλλά κάποιες μικρολεπτομέρειες με ενόχλησαν. Επίσης, τα καθίσματα της limited δεν μου φάνηκαν και πολύ άνετα και από ότι διαβάζω για τη χρήση που θα κάνω (εκτός αστικού κύκλου) θα έχει κάπως μεγαλύτερη κατανάλωση (ο mild hybrid) σε σχέση με το tiguan. Το ταμπλό με τους διακόπτες για κλιματισμό στο tucson όμως μου άρεσε περισσότερο από την αποκλειστικά touch οθόνη του tiguan.