-
Άσε. Γενικά, οκ όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία αλλά ρε φίλε αφού σου έδωσαν μια προσπάθησε να σέβεσαι την εργασία σου.
Παλιότερα εργαζόμουν και σε αποθήκες προϊόντων και κουβαλούσα για να έχω ένσημα. Εποχές με 65% ανεργία στους νέους. Οχι στο δημόσιο σαν κάποιους άλλους μη πασοκους και λάτρεις της ελεύθερης αγοράς..... Τεσπα. Λοιπόν τα εύθραυστα τα κλότσαγαν. Λες και ήταν ψυχικά ανώμαλοι. Ρε φίλε τους φώναζα είναι περιουσία ξένου ανθρώπου, είναι εύθραυστο. Με κοιτούσαν σαν να είμαι φλωρος.
Έπρεπε να σκύψεις για να το βάλεις σε μια πλατφορμα. Αυτοί τα κλοτσούσαν για να μην σκύψουν και τα σηκώσουν.
-
This post is deleted! -
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Νομίζω το θέμα με τις μεμβράνες έγινε σίριαλ λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε ο Σάββας. Έπεσε σε κακό μάστορα, ας μη γενικεύουμε. Πολλοί βάζουν μεμβράνες στα τζάμια χωρίς να εμφανίζονται προβλήματα.
Όταν πήρα το T-Roc στην Karenta τους ζήτησα να μου το παραδώσουν με μεμβράνες στα τζάμια. Το παρέλαβα άψογο. Μάλιστα μου τις έκαναν και δώρο. Άλλοι ζητούσαν να το παραλάβουν με συγκεκριμένο συναγερμό πχ της Meta.
Αναλαμβάνει τέτοιες δουλειές η Karenta κατά την παραγγελία και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, γιατί έχει την ευθύνη η αντιπροσωπεία.
Διόρθωση. Δεν ξέρω για πότε μιλάς και για ποιά Karenta. Εδώ όταν τους ζήτησα να αναλάβουν μεμβράνες αλοιφές και ppf του γύρισαν τα μάτια του πωλητή σαν να τον είχα βρίσει. Μου είπε ότι η Karenta δεν αναλαμβάνει τίποτα πέρα από τα προβλεπόμενα και όλα όσα ζητάω είναι δική μου ευθύνη.
Δεν είμαι ούτε ηλίθιος ούτε μαζόχας να τρέχω τόσες μέρες και να παθαίνω παράλληλα ζημιές. Αν δεχόταν η Karenta θα τους πλήρωνα ακόμα και τα διπλά ώστε να τρέξουν αυτοί για εμένα και να έχω και το κεφάλι μου ήσυχο. Μην λέτε ότι νάναι.
Γι'αυτό είμαι βέβαιος ότι η Karenta την επόμενη Τρίτη θα κόψει, θα θεωρήσει την ζημιά συνέπεια παρέμβασης (είναι) άρα ευθύνη δική μου (είναι) και θα πληρώσω από την τσέπη μου την όποια αποκατάσταση αυτής...
ΥΓ: Και οποίος αμφιβάλει τα λεγόμενά μου ας καλέσει για επιβεβαίωση την Karenta στο 2314173000 ζητώντας τον πωλητή κ. Σκυλίτση.
Χρήστο δεν ξέρω τι γίνεται στην Karenta στη Θεσσαλονίκη. Και φυσικά δεν αφήνω κάποια μομφή για σένα. Μεταφέρω τη δική μου εμπειρία.
Στο Μαρούσι που το πήρα εγώ, ότι αφορούσε συναγερμό ή μεμβράνες, ή στο πρότειναν μόνοι τους σα δώρο, ή αν είχες ειδικές απαιτήσεις για συγκεκριμένες μάρκες το αναλάμβαναν. Υποθέτω με έξτρα χρέωση.
Για αλοιφές, ppf κλπ λογικά δεν αναλαμβάνουν. Αυτά καλώς ή κακώς θεωρούνται παρεμβάσεις στο χρώμα και σε λειτουργικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου, δεν θα μπορούσε μια αντιπροσωπεία να δεχτεί να κάνει κάτι τέτοιο. Ή δεν υπάρχει ζήτηση από τους πελάτες και δεν έχουν αναπτύξει τέτοιες συνεργασίες.
-
@wantone said in VW Tiguan 2024:
@george-0 said in VW Tiguan 2024:
Συμφωνώ με τον ice. Βγαίνει το αμάξι από την παραγωγή και του κάνουν ζημιές. Οι μεμβράνες είναι αναγκαίες στην Ελλάδα και όταν πήγα να τις βάλω ένιωθα ότι το βιάζουν το αμαξάκι μου. Ppf πιστεύω μετά την πενταετία ίσως και πριν τη δεκαετία εάν κρατήσεις το αμάξι τόσο.
Στα δικα μου αμαξια ποτε δεν εβαλα μεμβρανες, και ποτε δεν χρειαστηκαν. Κλιμα να δουλευει σωστα και εισαι τζετ.
Και εγώ δεν έβαζα παλιά γιατί δεν ήθελα να μου κόβουν την ορατότητα αλλά τελικά πολλές με φορές με έκαιγε ο ήλιος. Είναι πολύ καλύτερα με μεμβράνες δοκίμασε το. Και το AC δουλεύει πιο σωστά.
-
Τώρα που το ξανασκέφτομαι κάνουν κι άλλα. Μπορούν να σου βάλουν αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα. Κάνουν διάφορα.
Ίσως όχι πάντα, ανάλογα με τα κέφια τους, αν θέλουν κάτι να το σπρώξουν για πούλημα, δεν ξέρω, κάνουν πολλά πράγματα όμως για αντιπροσωπεία.
-
Συμφωνώ με τον ice. Βγαίνει το αμάξι από την παραγωγή και του κάνουν ζημιές. Οι μεμβράνες είναι αναγκαίες στην Ελλάδα και όταν πήγα να τις βάλω ένιωθα ότι το βιάζουν το αμαξάκι μου. Ppf πιστεύω μετά την πενταετία ίσως και πριν τη δεκαετία εάν κρατήσεις το αμάξι τόσο.
Στα δικα μου αμαξια ποτε δεν εβαλα μεμβρανες, και ποτε δεν χρειαστηκαν. Κλιμα να δουλευει σωστα και εισαι τζετ.
Και εγώ δεν έβαζα παλιά γιατί δεν ήθελα να μου κόβουν την ορατότητα αλλά τελικά πολλές με φορές με έκαιγε ο ήλιος. Είναι πολύ καλύτερα με μεμβράνες δοκίμασε το. Και το AC δουλεύει πιο σωστά.
Δεν προκειται να το δοκιμασω. Ποτε δεν ειχα προβλημα στον ηλιο. Το κλιμα το ιδιο δουλευει. Γιατι να βαλω κατι που δεν χρειαζεται; Αν ηθελαν να εχει καποιος περιορισμενη ορατοτητα απο τα τζαμια τοτε θα ηταν ετσι απο το εργοστασιο. Γιαυτο τα λενε τζαμια για να βλεπεις εξω.
-
Ενας σημαντικός λόγος είναι η προστασία από τα θραύσματα του γυαλιού. Με την μεμβράνη συγκρατούνται
-
Οι μεμβράνες θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές στα αυτοκίνητα που έρχονται Ελλάδα με τοποθέτηση από την αντιπροσωπεία και τσεκαρισμένο αντίστοιχο κουτάκι στην άδεια κυκλοφορίας ώστε να φαίνεται η νομιμότητα χωρίς περιττά έγραφα και απόψεις που διίσταται στους ελέγχους της τροχαίας.
Ο όγκος εργασίας θα δικαιολογούσε ακόμα και επένδυση για την ίδρυση βιομηχανίας που να παράγει το φίλμ με όφελος πολλαπλό απο μια τέτοια επιλογή.
-
@ilias-a said in VW Tiguan 2024:
Τελειωμένη δουλειά 3 μέρες μετά όταν μου είπε να πάω για επανέλεγχο. 3 μέρες ούτε παράθυρα άνοιξα...
Απαραδεκτος, χωρια τη ζημια, δεν παραδιδεις ετσι τα φαναρια 1000 φορες να τις εβγαζε πριν το παραδωσει.
To εγραψα για την μη επαγγελματικοτητα των συνεργειων και αυτο επεκτεινεται σε ολες τις εταιρειες που προσφερουν υπηρεσιες για αυτοκινητα και μου επιτεθηκες σε προηγουμενο ποστ.
Ειναι που θα πεσεις αλλα και η ποιοτητα της δουλειας των μαστορων εξαρταται και απο την ψυχολογια τους την συγκεκριμενη μερα ή αν δεν τους αρεσει κατι στον πελατη μπορει να του κανουν κακης ποιοτητα δουλεια. Ενω αλλους τους προσεχουν.
Το θεμα ειναι οτι οι λιγοι μαλακες δινουν το δικαιωμα σε ανθρωπους που εχουν την ιδια με τη δικη σου λογικη να τους τσουβαλιαζουν ολους.
-
Και μετά ολοι οι μπροοδευτικοι θα ελεγαν για διαπλοκη στο χώρο του αυτοκινήτου.
-
@monman2 said in VW Tiguan 2024:
Οι μεμβράνες θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικές στα αυτοκίνητα που έρχονται Ελλάδα με τοποθέτηση από την αντιπροσωπεία και τσεκαρισμένο αντίστοιχο κουτάκι στην άδεια κυκλοφορίας ώστε να φαίνεται η νομιμότητα χωρίς περιττά έγραφα και απόψεις που διίσταται στους ελέγχους της τροχαίας.
Ο όγκος εργασίας θα δικαιολογούσε ακόμα και επένδυση για την ίδρυση βιομηχανίας που να παράγει το φίλμ με όφελος πολλαπλό απο μια τέτοια επιλογή.
Δεν συμφωνω μαζι σου. Το ξερεις οτι οι μεμβρανες σε πολλες χωρες απαγορευοντε τελειως;
Επισης εγω θυμαμαι οτι πολλα απο τα αμαξια μου ειχαν πρασινα/σκουρα τζαμια. Δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο.
-
Τελειωμένη δουλειά 3 μέρες μετά όταν μου είπε να πάω για επανέλεγχο. 3 μέρες ούτε παράθυρα άνοιξα...
Απαραδεκτος, χωρια τη ζημια, δεν παραδιδεις ετσι τα φαναρια 1000 φορες να τις εβγαζε πριν το παραδωσει.
To εγραψα για την μη επαγγελματικοτητα των συνεργειων και αυτο επεκτεινεται σε ολες τις εταιρειες που προσφερουν υπηρεσιες για αυτοκινητα και μου επιτεθηκες σε προηγουμενο ποστ.
Ειναι που θα πεσεις αλλα και η ποιοτητα της δουλειας των μαστορων εξαρταται και απο την ψυχολογια τους την συγκεκριμενη μερα ή αν δεν τους αρεσει κατι στον πελατη μπορει να του κανουν κακης ποιοτητα δουλεια. Ενω αλλους τους προσεχουν.
Το θεμα ειναι οτι οι λιγοι μαλακες δινουν το δικαιωμα σε ανθρωπους που εχουν την ιδια με τη δικη σου λογικη να τους τσουβαλιαζουν ολους.
Δεν τσουβαλιασα ολους, εσυ το πηγες στην αντιθετη πλευρα τους εβγαλες ολους περιστερια. Εγω ειπα ειναι αν σου τυχει αλλα δεν ειναι λιγοι ειναι 50-50. Δηλ ειναι πολλοι οι κακοι επαγγελματιες. Φυσικα ειναι πολλοι που ειναι πολυ καλοι. Υπαρχει γενικα ανομοιομορφια στην ποιοτητα υπηρεσιων.
-
Δεν τσουβαλιασα ολους, εσυ το πηγες στην αντιθετη πλευρα τους εβγαλες ολους περιστερια. Εγω ειπα ειναι αν σου τυχει αλλα δεν ειναι λιγοι ειναι 50-50. Δηλ ειναι πολλοι οι κακοι επαγγελματιες. Φυσικα ειναι πολλοι που ειναι πολυ καλοι. Υπαρχει γενικα ανομοιομορφια στην ποιοτητα υπηρεσιων.
Κομπλεξικους και απατεωνες μας ειπες, υστερα απο μερικες απαντησεις αναφερες οτι δε εννοεις για ολους. Αληθεια ακομα περιμενω την αιτιολογια σου για τους κομπλεξικους.
-
Στα πίσω τζάμια (ιδίως αν έχεις παιδιά) και στο πορτμπαγκάζ μπορείς να βάλεις κι είναι και νόμιμα.Συνήθως έχουν κι από το εργοστάσιο μία σκίαση (προσωπικά δεν βάζω αν έχουν εργοστασιακές),αλλά λένε δεν προστατεύουν ιδιαίτερα από τις ηλιακές ακτίνες και τη θερμότητα.
Καλή κίνηση είναι να βάλεις και στα μπροστινά παράθυρα,αλλά αν έβαζα θα έβαζα τις τέρμα διάφανες (ή τις λιγότερο δυνατό σκούρες και πάντα αν επιτρέπεται),για προστασία και μόνο -κι όχι για privacy και καλά-.Δεν βάζω -και δεν θα έβαζα στο παρμπρίζ- ποτέ για πολλούς λόγους (ορατότητα, πιθανή μετέπειτα υγρασία σε σημεία που είναι το 90% των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών του αμαξιού [καντράν,info] και ύπαρξη αισθητήρων-καμερών κ.λ.π.,που μπορεί να είναι στο σημείο του καθρέπτη και να μην χρειάζεται να μπει εκεί η μεμβράνη,αλλά ποιος "εγκαταστάτης" θα κόψει ειδικά και προσεκτικά σ'εκείνο το σημείο του παρμπρίζ;;)
-
Επιτρέπεται η μεμβράνη στο παρπριζ ; Οποιαδήποτε διαβάθμισης ;
Είμαι βεβαίως ότι ελάχιστοι συμπολίτες μας τηρούν το νόμο -
Δεν είσαι Αγη. Για Ελλάδα μιλάμε …
-
Δεν προκειται να το δοκιμασω. Ποτε δεν ειχα προβλημα στον ηλιο. Το κλιμα το ιδιο δουλευει. Γιατι να βαλω κατι που δεν χρειαζεται; Αν ηθελαν να εχει καποιος περιορισμενη ορατοτητα απο τα τζαμια τοτε θα ηταν ετσι απο το εργοστασιο. Γιαυτο τα λενε τζαμια για να βλεπεις εξω.
Αν δεν ηταν απαραίτητα αυτά δεν θα έβαζαν όλες τέτοιο έξτρα στο μαμά εξοπλισμό.
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Ενας σημαντικός λόγος είναι η προστασία από τα θραύσματα του γυαλιού. Με την μεμβράνη συγκρατούνται
Lap, μετά το 1980 όλα τα τζάμια έχουν κρύσταλλα ασφαλείας ( αυτό σημαίνει ότι σπάνε σε μικρά τετραγωνισμενα κομματάκια). Δεν χρειάζεται μεμβράνες για την ασφάλεια ένα αυτοκινητο αλλά είναι καθαρά για την προστασία από το UV του ήλιου. Πίσω που έχει το SCROSS, έχει τεράστια διαφορά (ένα ακόμα έξτρα που έχει)
-
@red_monster said in VW Tiguan 2024:
Επιτρέπεται η μεμβράνη στο παρπριζ ; Οποιαδήποτε διαβάθμισης ;
Είμαι βεβαίως ότι ελάχιστοι συμπολίτες μας τηρούν το νόμοΈχω ένα ΦΕΚ που λέει ότι στο μπροστά παρμπριζ επιτρέπεται μεμβράνη με έως και 75% περατότητα φωτός ενώ στα πλαινά μπροστινά επιτρέπεται με έως και 70% περατότητα φωτός (συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της σκουρότητας που ήδη έχει το τζάμι από το εργοστάσιο). Στα υπόλοιπα τζάμια μπορείς να βάλεις και κατάμαυρα αν θέλεις.
Όταν όμως με έγραψαν πριν από 5 χρόνια, πήγα στην υπηρεσία που με έγραψαν όπου υποδιοικητής ήταν ένα ξαδερφάκι μου. Πήρε αυτός την κλήση μου και πήγε στο διοικητή να μου τη σβήσει. Δε μου την έσβησε. Μάλιστα έπρηξε το ξαδερφάκι μου ότι δεν επιτρέπεται απολύτως τίποτα (ούτε τελείως διάφανη) στα μπροστά πλαινά και παρμπριζ. Και μάλιστα μου είπε ότι του κατέβασε κάτι τόμους και του έδειχνε και του εξηγούσε γιατί (ο δικός μου όμως δεν έδινε σημασία και δεν ήξερε μετά να μου πει τι και πως).
Οπότε δεν ξέρω τι ισχύει. Και όπου και να έχω ρωτήσει δεν ξέρει και κανείς να μου πει σίγουρα. -
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
@lap said in VW Tiguan 2024:
Lap, μετά το 1980 όλα τα τζάμια έχουν κρύσταλλα ασφαλείας ( αυτό σημαίνει ότι σπάνε σε μικρά τετραγωνισμενα κομματάκια). Δεν χρειάζεται μεμβράνες για την ασφάλεια ένα αυτοκινητο αλλά είναι καθαρά για την προστασία από το UV του ήλιου. Πίσω που έχει το SCROSS, έχει τεράστια διαφορά (ένα ακόμα έξτρα που έχει)
Όχι, αυτό ισχύει μόνο για το μπροστά. Για τα πλαινα δεν ισχύει
VW Tiguan 2024