-
Πολύ βασικό, ίσως το βασικότερο όλων. Αν δεν είχα κλειστό γκαράζ θα ήμουν στην καλύτερη με μετάχειρο C4 των 10k. Τα λυπάμαι πολύ να τα αφήνω στον δρόμο, έρμαιο του κάθε άσχετου ή κακόβουλου.
-
@georgemit said in VW Tiguan 2024:
Πολύ βασικό, ίσως το βασικότερο όλων. Αν δεν είχα κλειστό γκαράζ θα ήμουν στην καλύτερη με μετάχειρο C4 των 10k. Τα λυπάμαι πολύ να τα αφήνω στον δρόμο, έρμαιο του κάθε άσχετου ή κακόβουλου.
Με αυτο το ποστ θα ερθουν διαφοροι στο φορουμ και θα σου λενε δεν εισαι λαρτζ εισαι αγχωτικος εισαι κακος κλπ
-
Και πάρκιν να έχεις στο σπίτι δεν λέει. Η μαλακία μπορεί να γίνει παντού. Παντού δεν έχει πάρκιν κανείς. Όσο για την κριτική που δεν έχει γίνει ακόμα την κρατάω και θα την ανακοινώσω στον κύριο μαζί με το πιθανό εξώδικο αν αρνηθεί να πληρώσει τα λάθη του.
-
Φίλε Χρήστο, συμβαίνουν αυτά. Μη σκας. Και το μη σκας στο λέω για τη δική σου υγεία. Ναι, αν μπορείς χωρίς να σου κοστίσει πολύ, σκίστον! Καλό θα κάνεις στο κοινωνικό σύνολο. Αν είναι όμως να σε στρεσάρει και ταλαιπωρήσει παραπάνω, τότε θα σου λεγα άστον. Όσο πιο νωρίς το αφήσεις πίσω σου τόσο πιο καλά θα είσαι εσύ και θα αρχίσεις να χαίρεσαι την αμαξάρα σου.
Και εγώ είχα πάει ολοκαίνουργιο το civic για μεμβράνες σε έναν απατεώνα (που ήταν και ο μόνος αντιπρόσωπος της Llumar στο νομό μου) και ενώ μου έβαλε σωστά τις μεμβράνες, διαπίστωσα μετά ότι μου είχε κάνει ένα σωρό (μικρο)ζημιές στο αμάξι. Όσο περνούσε ο καιρός ανακάλυπτα και κάτι. Και ήμουν να σκάσω! Σκεφτόμουν να πάω στο μαγαζί του, να τον κρεμάσω ανάποδα και να τον τυλίγω με τις μεμβράνες του...Τελικά δεν έκανα τίποτα, με τον καιρό το άφησα πίσω μου και ηρέμησα. Και μετά απόλαυσα το αμάξι μου! -
@wantone said in VW Tiguan 2024:
Με αυτο το ποστ θα ερθουν διαφοροι στο φορουμ και θα σου λενε δεν εισαι λαρτζ εισαι αγχωτικος εισαι κακος κλπ
Όχι δεν είμαι λαρτζ και είμαι και αγχωτικός, δε το αρνούμαι και λυπάμαι πολύ και τα λεφτάκια μου. Και πριν πάω κάπου το ψάχνω πού και πώς θα παρκάρω.
-
Χρήστο εν μέρη έχει δίκιο οτι οι μεμβράνη κόβεται πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά το κόψιμο γίνεται στον αρμό για να γυρίσει η μεμβράνη και να μην φαίνεται.
Εμένα μου φαίνεται οτι έχει βάλει πολύ λεπτή μεμβράνη και για αυτό δεν κόλλησε καλά.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Και πάρκιν να έχεις στο σπίτι δεν λέει. Η μαλακία μπορεί να γίνει παντού. Παντού δεν έχει πάρκιν κανείς. Όσο για την κριτική που δεν έχει γίνει ακόμα την κρατάω και θα την ανακοινώσω στον κύριο μαζί με το πιθανό εξώδικο αν αρνηθεί να πληρώσει τα λάθη του.
Το κλειστό πάρκινγκ σε προστατεύει κυρίως από τα καιρικά φαινόμενα και περισσότερο από τον ήλιο. Επίσης βάσει πιθανοτήτων, πάντα, είναι άλλο να κοιμάται το αμάξι έξω 20 μέρες τον χρόνο και άλλο 365.
-
@limited_one said in VW Tiguan 2024:
Χρήστο εν μέρη έχει δίκιο οτι οι μεμβράνη κόβεται πάνω στο αυτοκίνητο, αλλά το κόψιμο γίνεται στον αρμό για να γυρίσει η μεμβράνη και να μην φαίνεται.
Εμένα μου φαίνεται οτι έχει βάλει πολύ λεπτή μεμβράνη και για αυτό δεν κόλλησε καλά.
Δεν κοβεται πανω στο αμαξι. Κοβεται σε πλοττερ ομως αυτο κοστιζει και οι περισσοτεροι δεν εχουν. Ακομα και 40 χιλ να εχει το αμαξι δεν πρεπει να κοψει πανω στο αμαξι. Πριν χρονια πηγε καποιος ενα Αβεντατορ για PPF σε μαγαζι στην Ελβετια και εκοψε το φιλμ πανω στο αμαξι με κοπιδι το εκανε γεματο χαρακιες παντου. Τον εβαλε και το ξαναβαψε 20 χιλ ζημια.
Για οποιον θελει να μαθει περισσοτερα στο YouTube Τopaz detailing εξηγει πως το κανουν.
-
Τopaz
Η Topaz είναι η κορυφή της κορυφής στην Αγγλία.
@sabas_thess: Δεν μίλησα, γιατί δεν είχα λόγια, Μακάρι να βγάλεις άκρη.
-
@realzeus said in VW Tiguan 2024:
Τopaz
Ειναι ο σωστος τροπος να το κανουν. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο αλλα δεν πρεπει να κοψεις πανω στο αμαξι. Πλοττερ ρε συ Δια θυμαμαι ολος ο κοσμος ειχε απο τοτε που σπουδαζα στο πολυτεχνειο (δηλ πολ μηχανικοι, μαγαζια που πηγαιναμε και τυπωναν τα σχεδια απο AutoCad). H Topaz το ξεκινησε αλλα τωρα μετα απο χρονια υπαρχουν πολλα σοβαρα μαγαζια που κανουν σωστη δουλεια.
-
Πιστεύω ότι γενικά πρέπει να παίζει εκτός από ασχετοσύνη και πολλή απατεωνιά στον χώρο, με κινεζιές, μεμβράνες και κεραμικές που πωλούνται για α' ποιότητας και αντε να τους ελέγξεις και να βγάλεις άκρη.
-
Πιστεύω ότι γενικά πρέπει να παίζει εκτός από ασχετοσύνη και πολλή απατεωνιά στον χώρο, με κινεζιές, μεμβράνες και κεραμικές που πωλούνται για α' ποιότητας και αντε να τους ελέγξεις και να βγάλεις άκρη.
Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες στις μεμβρανες σιγουρα. Απο το Αλιεξπρεςς μπορεις να αγορασεις τα παντα και να τα πουλησεις 20 φορες παραπανω στην Ελλαδα.
-
Τopaz
Ειναι ο σωστος τροπος να το κανουν. Δεν ειναι τιποτα δυσκολο αλλα δεν πρεπει να κοψεις πανω στο αμαξι. Πλοττερ ρε συ Δια θυμαμαι ολος ο κοσμος ειχε απο τοτε που σπουδαζα στο πολυτεχνειο (δηλ πολ μηχανικοι, μαγαζια που πηγαιναμε και τυπωναν τα σχεδια απο AutoCad). H Topaz το ξεκινησε αλλα τωρα μετα απο χρονια υπαρχουν πολλα σοβαρα μαγαζια που κανουν σωστη δουλεια.
Βρε δίκαιο έχεις, αλλά στην Ελλάδα, ειδικά στην Σαλονίκη, ποιος έχει plotter για τέτοια δουλειά; Κι αν έχει, πόσο θα χρεώνει...;
-
Τopaz
Βρε δίκαιο έχεις, αλλά στην Ελλάδα, ειδικά στην Σαλονίκη, ποιος έχει plotter για τέτοια δουλειά; Κι αν έχει, πόσο θα χρεώνει...;
Θα χρεωνει πολλα γιατι ειναι πολλες εργατοωρες και πρεπει να γινει προσεκτικη δουλεια. Γιαυτο δεν θα εκανα κατι τετοιο σε δικο μου εκτος και μπορουσα να τα κανω μονος μου (δηλ detailing, film).
-
Δυστυχως η αγορα εχει γεμισει "Επαγγελματιες" της Π@@@ .
Στο βωμο της κονομας και πατώντας πανω στην ταση που εχει δημιουργηθεί τα τελευταια χρονια για "τελειοτητα" στο αυτοκινητο , ταυτοχρονα με την δικη μας ματαιοδοξια να διατηρησουμε για παντα το μεταφορικο μας μεσο σε κατασταση βιτρινας!Ο Παρπριζας, βαζει μεμβρανες κανει detailing , πουλαει αξεσουαρ , κανει μονωσεις και επειδη εχει και ενα φιλο ηλεκτρογοηλεκτρονικο για να μην τρεχεις σου βαζει και συναγερμο, tracker και λαμπες αλογονου Α ποιοτητα απο αυτες με τα 5€ απ το Aliexpress !
Η εξειδίκευση και ο επαγγελματισμος ειναι στοιχεια που δυστυχως δεν τα βρισκεις ευκολα !
-
γιατί στο υπόγειο γκαράζ σου είσαι ήσυχος δηλ? να θυμίσω το θέμα σου με την κάμερα που ήθελες να βάλεις?
-
Βασικά ο παρμπριζάς είναι ο πιο ειδικός για να βάλει μεμβράνες, αλλά στα υπόλοιπα συμφωνώ.
-
Γιατί είμαι ψυχανάγκας, είπα εγώ ότι είμαι νορμάλ;
Τώρα με αγχώνουν οι 2 που παρκάρουν δίπλα μου, αν πάρκαραν 1002 δε θα είχα καν αυτοκίνητο σου λέω. -
@i-hasu said in VW Tiguan 2024:
γιατί στο υπόγειο γκαράζ σου είσαι ήσυχος δηλ? να θυμίσω το θέμα σου με την κάμερα που ήθελες να βάλεις?
Αν ειναι κοινοχρηστο οχι εχει ρισκο γιατι μπαινουν και κλεφτες σχετικα ευκολα. Αν ειναι ιδιωτικο το γκαραζ δηλ εχει δικη του πορτα εκει εισαι 99% σιγουρος.
-
ποιους κλέφτες λες ?? για τις ζημιές που γίνονται λέω. Ανετα μπορούν να γίνουν και σε κλειστό ειδικά έτσι στριμόκωλα που τα έχουν κάνει. Επίσης μόνο σε κλειστό παρκάρει? δεν θα το αφήσει κάπου στον δρόμο σε μία δουλειά? για αυτό λέω ότι πρέπει να υπάρχει ένα balance στον ψυχαναγκασμό μας. Μετά τα 2-3 χρόνια πιστεύω φεύγει η καινουργίλα και απελευθερώνεσαι. Απλά είναι ένα θέμα στην Ελλάδα να πάρεις καινούριο όταν τα 8 στα 10 που παρκάρουν - κυκλοφορούν γύρω σου είναι χρέπια και δεν τους νοιάζει τίποτα.
VW Tiguan 2024