-
Χωρίς να με παρεξηγήσετε και με όλο το σεβασμό στη φίρμα. Ναι, φυσικά και αναγνωρίζω το γεγονός ότι στα υβριδικά συστήματα της είναι κορυφή, χρόνια στο χώρο, λογικό να έχει την αντίστοιχη εμπειρία. Όμως, ένα αμάξι, δεν είναι μόνο η τεχνολογία που φέρνει. Δεν ξέρω, χωρίς να έχω περιεργαστεί από κοντά το νέο CHR, από εικόνες έχω δει, το εσωτερικό του, δεν μου γεμίζει το μάτι. Έχω περιεργαστεί από κοντά Toyota των τελευταίων ετών (Yaris & Corolla Cross) και πραγματικά, το εσωτερικό, δεν μου έχει γεμίσει. Έχω έρθει σε επαφή με παλιότερα Toyota και πραγματικά θαύμασα το ποσό σφιχτοδεμένο ήταν το εσωτερικό, στα καινούργια όμως, η αλήθεια είναι ότι για τα χρήματα που δίνεις, θα περίμενα κάτι καλύτερο στα του εσωτερικού.
Επίσης, κάπου η Toyota το έχει χάσει σχεδιαστικά, είχε φάει κράξιμο για το πόσο συντηρητική και ουδέτερη ήταν η σχεδίαση της, με το νέο CHR & Prius, έχουν ξεφύγει και προσφέρουν πολύ εξωγήινα σχέδια, κάτι το οποίο με απωθεί προσωπικά, δεν μου φαίνονται ισορροπημένα ως σχέδια, τόσο αρμονικά, ειδικά το CHR, μπορεί να το αδικώ, έχω διαβάσει καλά σχόλια γενικότερα, ίσως εξ' αποστάσεως το αδικώ....
-
Oχι δε νομίζω οτι το αδικείς, το αμάξι είναι πονόματος.
-
@tsimisde said in Toyota C-HR 2023:
Επίσης, κάπου η Toyota το έχει χάσει σχεδιαστικά, είχε φάει κράξιμο για το πόσο συντηρητική και ουδέτερη ήταν η σχεδίαση της, με το νέο CHR & Prius, έχουν ξεφύγει και προσφέρουν πολύ εξωγήινα σχέδια, κάτι το οποίο με απωθεί προσωπικά, δεν μου φαίνονται ισορροπημένα ως σχέδια, τόσο αρμονικά, ειδικά το CHR, μπορεί να το αδικώ, έχω διαβάσει καλά σχόλια γενικότερα, ίσως εξ' αποστάσεως το αδικώ....
Μάλλον ξεχνάς πως ήταν τα παλια Prius και CHR. Πάντα εξωγήινα σχέδια είχαν τα συγκεκριμένα.
-
@tsimisde said in Toyota C-HR 2023:
Χωρίς να με παρεξηγήσετε και με όλο το σεβασμό στη φίρμα. Ναι, φυσικά και αναγνωρίζω το γεγονός ότι στα υβριδικά συστήματα της είναι κορυφή, χρόνια στο χώρο, λογικό να έχει την αντίστοιχη εμπειρία. Όμως, ένα αμάξι, δεν είναι μόνο η τεχνολογία που φέρνει. Δεν ξέρω, χωρίς να έχω περιεργαστεί από κοντά το νέο CHR, από εικόνες έχω δει, το εσωτερικό του, δεν μου γεμίζει το μάτι. Έχω περιεργαστεί από κοντά Toyota των τελευταίων ετών (Yaris & Corolla Cross) και πραγματικά, το εσωτερικό, δεν μου έχει γεμίσει. Έχω έρθει σε επαφή με παλιότερα Toyota και πραγματικά θαύμασα το ποσό σφιχτοδεμένο ήταν το εσωτερικό, στα καινούργια όμως, η αλήθεια είναι ότι για τα χρήματα που δίνεις, θα περίμενα κάτι καλύτερο στα του εσωτερικού.
Στο εξωτερικο τα αδικείς το CHR και το corola (ειδικα σε σχεση με τα παλιά corola που ήταν ξερασματα με ρόδες) είναι όμορφα σχεδια οπως και το απλό yaris. Το corolla cross παλι καμια προτοτυπία αδιαφορο τελειως. Και το Yaris cross χάλια μου φαίνεται. Εμενα στο CHR το μόνο που με χαλαει όσον αφορά την σχεδιαση είναι ότι έχει σπορ αυτοκινητου ενω δεν είναι σπορ αυτοκίνητο. Περαν τούτου ομορφο το βρίσκω
Μεσα θα συμφωνήσω μαζί σου δεν γεμιζουν το μάτι καθόλου και χάνουν κατα κράτος σε σχεση με ανταγωνιστικά μοντέλα. Πχ αν μπεις σε ενα vag group (οποιωδήπωτε) και ενα toyota αναλογα μοντέλα είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ και κομψό το Vag
Ομως σε κατανάλωση και τεχνολογία υβριδικού και VFM σχιζουν τον ανταγωνισμό . Βάλε μαζί και το όνομα που είχαν φτιάξει σε αξιοπιστία από παλιά και μιλαμε για δικαιη επικράτηση σε πωλήσεις αφού προσφέρει αυτά που θέλουν οι περισσότεροι με καλη τιμή και πλέον και καλή οδιγική συμπεριφορά που παλιά επασχαν και τωρα είναι πλέον στα + τους.
-
@gchris7 Φυσικά και τα θυμάμαι, γενικά το Prius ήταν εκκεντρικό σε σχεδίαση, στις τελευταίες βερσιόν όμως, έχει πάει σε άλλα επίπεδα, ειδικά στις προηγούμενες βερσιόν ήταν τα πράγματα που ξέφυγαν, που ακολούθησαν λίγο συνταγή Juke στην εκκεντρικότητα, το προηγούμενο CHR όμως, ήταν ένα κάπως νορμάλ σχέδιο.
@diego1960 Πραγματικά σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, η σχεδίαση δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο θέμα, όσο η υλοποίηση, ειδικά σε αυτή τη φωτογραφία με το κόκκινο χρώμα, φαίνεται τόσο ψεύτικο, λες και πήραν τα φανάρια, τους προφυλακτήρες και απλά τα κόλλησαν πάνω στο αμάξωμα, δεν τα "χώνεψαν" για να φαίνεται πιο αρμονικό το σχήμα, αυτό με ενοχλεί, το ότι μοιάζουν σαν καρούμπαλα τα φανάρια και οι προφυλακτήρες.
@cirus Στα της εξωτερικής εμφάνισης, μου είχε διαφύγει το ποσό καλαίσθητη και εμφανίσιμη είναι η τωρινή Corolla, είχα κατά νου τα crossover της και μου είχε διαφύγει το συγκεκριμένο, ακόμα και το Yaris είναι καλαίσθητο αν και για τα γούστα μου, πιο καλαίσθητη η Corolla. Μιας και θίγεις το σπορ σχέδιο, μπορεί να δίδεται η ευκαιρία για περισσότερες γραμμές και ακμές, όμως, θυσιάζεται η πρακτικότητα, εκεί είμαι αντίθετος, δεν υπάρχει καλή ορατότητα προς τα πίσω, υπάρχει το αίσθημα της κλειστοφοβίας, προκειμένου το αμάξι να είναι "φουσκωτό". Όσον αφορά τα ενδότερα του αυτοκινήτου, αυτή τη σύγκριση που ανέφερες κι εσύ είχα κατά νου, σαφώς και η τεχνολογία και τα όσα προσφέρει το brand-name της εταιρείας είναι ανταγωνιστικά στοιχεία, ίσως υπάρχει προτίμηση στην ουσία και το τι πραγματικά προσφέρει το αυτοκίνητο, γενικά νομίζω ότι οι της Ιαπωνικής σχολής κατασκευαστές έχουν αντίστοιχη οπτική, τουλάχιστον στα του εσωτερικού, με εξαίρεση Nissan, Honda, ενδεχομένως και Mazda, μπορεί να μην ποντάρουν στα λουσα, να είναι αλλού η ουσία.
Για να είμαι ειλικρινής, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι πάντοτε ελκυστικό, οφείλω να παραδεχτώ πάντως το ότι η Toyota τολμά να προσφέρει κάτι διαφορετικό, ότι δεν ασπάζεται το συντηρητικό προφίλ της, ενδεχομένως και γι' αυτό όπως λέτε, προόδευσε και εξέλιξε την οδική συμπεριφορά των μοντέλων της.
-
Να προσθέσω στο πόστ σου "Και παγκόσμια ειρήνη"
-
Earn that paycheck Tyrese.
-
Να πω και εγώ την παρόλα μου στο hot αυτό topic.
Το προηγούμενο CHR ήταν και παραμένει εμφανισιακά σαν αυτοκίνητο απο το 2030 και σε συνδιασμό με τις τιμές που είχε μέχρι πρίν κάποια χρόνια - με 25-27κ έπαιρνες καλές εκδόσεις - εγώ απορώ που δεν πούλησε τα διπλάσια τεμάχια.
Μπορεί να ήταν ψόφιο στην ΕΟ αλλά οδηγικά είναι αρκετά άνω του μ.ο.
Η κατανάλωση ήταν το κερασάκι στην τούρτα και αν δεν υπήρχε ο ΦΠ και το δίλιτρο θα είχε σαρώσει σε πωλήσεις.Αντίστοιχα και η Corolla που οδηγικά και εμφανισιακά δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν και μέχρι 25-26κ την έπαιρνες σε πολύ καλή έκδοση εξοπλιστικά.
Εχετε δεί πχ τις black edition (αν τις λέω σωστά) και πάνω σε ωραίο χρώμα ή σε διχρωμία ποτέ;
Κατά την άποψη μου ίσως πιο ενδιαφέροντα σχεδιαστικά απο τα αντίστοιχα st line , η Rline ή FR leon κλπ
Ειδικά στην station wagon έκδοση σε αυτές τις εκδόσεις το θεωρώ απο τα πιο όμορφα αυτοκίνητα.Δηλαδή μέχρι ένα σημείο τα CHR , corolla και Yaris (που εν συντομία δεν το ανέφερα αναλυτικά αλλά ισχύουν περίπου τα ίδια με τα 2 άλλα) πούλησαν και έγιναν δημοφιλή όχι λόγω της κατανάλωσης αλλά γιατί με απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές έπαιρνες αυτόματα και καλά εξοπλισμένα αυτοκίνητα που στέκονταν οδηγικά σε κορυφαίο επίπεδο.
Η καταναλωση ξαναλεω ήταν το κερασάκι στην τούρτα.Και μετά ήρθε και μας πλάκωσε... η Μόρντορ , με τις τιμές καυσίμων στο θεό και τις τεράστιες ανατιμήσεις στα αυτοκίνητα.
Εκείνη λοιπόν την στιγμή η Τoyota έφερε αρχικά το Yaris Cross σε εξαιρετικές τιμες , αυτόματο κιβώτιο, Suvακι με καλό εξοπλισμό και αστεία κατανάλωση εντός πόλης με 23-24κ το πολύ!!!!
Και μετά στο αποκορύφωμα της αισχότητας της ακρίβειας , την βόμβα Corolla Cross , που δεν θυμάμαι τώρα τιμές ακριβώς κατα το λανσάρισμα , αλλά θυμάμαι πως ήταν απίστευτο VFM για ένα Csuv με 200 άλογα , ακόμη και τετρακίνητο , και με ηλιοροφή ακόμη κάποια έκδοση + το κερασάκι που λέω της αστείας κατανάλωσης , που δέν ηταν πλεόν κερασάκι , αλλά ίσως η μισή τούρτα.
Σάρωσαν λοιπόν στις πωλήσεις και μετά εξαργύρωσαν την επιτυχία - και καλά έκαναν - με τιμολόγηση όπως και οι υπόλοιποι.
Και κάπου εκεί για εμένα τελέιωσε το παραμυθάκι Toyota , και αρχίζει η απολύτως δικαιολογημένη γκρίνια όπως του @iceman που στα 25 και 27κ έχει παραπάνω απαιτήσεις πλέον.
Και για εμένα πλέον στην αγορά δεν υπάρχει Yaris αλλά μόνο το Swift , δεν υπάρχει Corolla αλλά μόνο Leon και Leon sportstourer (νομίζω το μοναδικό VFM c hatch στην αγορά αυτή την στιγμή) , δεν υπάρχει CHR αλλά μόνο Χceed , δεν υπάρχει CC αλλά μάλλον μόνο το Tuscon , για YC δυσκολεύομαι λιγάκι αλλά νομίζω το Vitara αποτελεί πλέον καλύτερη επιλογή.
Και με τα ρέστα απο τα παραπάνω νομίζω πως αν κάνω μια αναγωγή στην κατανάλωση παραμένω για μια 5ετία χαμήλοτερα απο τα υβρίδια της Toyota.
Αν και η ...πιο λογική επιλογή για έναν οικογενειάρχη σήμερα με αφορμή το ποστ του @monman2 είναι :
@monman2 said in Toyota C-HR 2023:
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
Ας οψονται τα καρτέλ που αλωνίζουν και μας προσφέρουν την ακριβότερη βενζίνη της Ευρώπης!
Αν είχε 1,20 η 95αρα ουτε οι ίδιοι στις αντιπροσωπείες δεν θα αγόραζαν τις κουδουνίστρες αυτές!Έλα ... σου εχω καλό κομμάτι απο την εποχή που η βενζίνη είχε τόσο , τζαπανίλα κάργα με μόλις 12500 χλμ!
Μια χαρά , σε σύγκριση με μια CC μετά τα 80-90 χιλιάδες χιλιόμετρα θα αρχίσεις να πληρώνεις για καύσιμο
Και γιατί του 2017;
Απο το 2007 ίδιο δεν έβγαινε;
Με 8-10 χιλιαρικάκια και υγραέριο έχεις ένα κορυφαίο αυτοκίνητο ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα των C SUV και με τα ρέστα-τέλη κυκλοφορίας τζάμπα καύσιμο για μια δεκαετία τουλάχιστον σε σχέση με κουβάδες YC και CC που ακόμη δεν φτουράνε μπροστά στο CX7 κατά την άποψη μου. -
@vagkirk said in Toyota C-HR 2023:
Και μετά στο αποκορύφωμα της αισχότητας της ακρίβειας , την βόμβα Corolla Cross , που δεν θυμάμαι τώρα τιμές ακριβώς κατα το λανσάρισμα , αλλά θυμάμαι πως ήταν απίστευτο VFM για ένα Csuv με 200 άλογα ,
Ξεκίνησε με 28-29Κ για προπαραγγελιες και το πήγε στα 31Κ.
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Και μετά στο αποκορύφωμα της αισχότητας της ακρίβειας , την βόμβα Corolla Cross , που δεν θυμάμαι τώρα τιμές ακριβώς κατα το λανσάρισμα , αλλά θυμάμαι πως ήταν απίστευτο VFM για ένα Csuv με 200 άλογα ,
Ξεκίνησε με 28-29Κ για προπαραγγελιες και το πήγε στα 31Κ.
31200 θυμάμαι την χαμηλότερη τιμή όταν πρωτοπαρουσιάστηκε.
Είχε ποτέ 28Κ το CC(2.0)? -
Ρε σεις ακόμα τρώτε τον παππα με τις fake τιμές της Τογιότα ;
Στα 31200 πόσοι λες να το πήραν ;
Όσοι ελάχιστοι τους ήρθε μέχρι 10/1/23 (με παραγγελειες από 10/22).
Οι υπόλοιποι την είδαν την τιμη αυτή μόνο στην προσφορά.
Το ίδιο και με αλλά μοντέλα της.
Στο YC υπήρξαν τιμές όπου δεν εφαρμόστηκαν σε κανένα αμάξι που πουλήθηκε. -
Στα 31200 πόσοι λες να το πήραν ;
Όσοι ελάχιστοι τους ήρθε μέχρι 10/1/23 (με παραγγελειες από 10/22).
Οι υπόλοιποι την είδαν την τιμη αυτή μόνο στην προσφορά.
Το ίδιο και με αλλά μοντέλα της.
Στο YC υπήρξαν τιμές όπου δεν εφαρμόστηκαν σε κανένα αμάξι που πουλήθηκε.Αλλο ποσο ξεκινησε και αλλο ποσο το κοστισε στο τελος.
Εγω θυμαμαι παντως οταν ειχα παρει προσφορα ηταν 31200 φθηνοτερο αλλα χωρις να μπορει να σου πει η Toyota οτι δεν θα εχει καποια αυξηση μεχρι να το παρεις. Εν τελει μπηκε ενα 600αρι νομιζω? Η και παραπανω...?
Αφου πουλαει σου λεει...οτι ειναι θα το πληρωσουν.
H Honda μου ειχε πει για το HRV οτι μεχρι 5-6 κατοσταρικα μπορουσανε να το απορροφησουν. -
με αφορμή το ποστ του @monman2
Έλα ... σου εχω καλό κομμάτι απο την εποχή που η βενζίνη είχε τόσο , τζαπανίλα κάργα με μόλις 12500 χλμ!
Μια χαρά , σε σύγκριση με μια CC μετά τα 80-90 χιλιάδες χιλιόμετρα θα αρχίσεις να πληρώνεις για καύσιμο
Και γιατί του 2017;
Απο το 2007 ίδιο δεν έβγαινε;
Με 8-10 χιλιαρικάκια και υγραέριο έχεις ένα κορυφαίο αυτοκίνητο ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα των C SUV και με τα ρέστα-τέλη κυκλοφορίας τζάμπα καύσιμο για μια δεκαετία τουλάχιστον σε σχέση με κουβάδες YC και CC που ακόμη δεν φτουράνε μπροστά στο CX7 κατά την άποψη μου.Με λίγα λόγια για το CX-7
Facelift το 2009 τερματισμός παραγωγής το 2012 , αυτά που λένε για 2017 εννοούν 5 χρόνια μάζευε σκόνη σε κανα τελωνείο , ευκαιρία για περαιτέρω παζάρι να κατέβει και άλλο η τιμή για το σύστημα υγραερίου τουλάχιστον -
το yen έχει πέσει τόσο που κανονικά τα cc έπρεπε να τα δίνουν τζάμπα, σίγουρα πιο κάτω από το chr
-
Η βαγκον κορολα πάντα τόσο κόστιζε, πρακτικά δεν έχει αλλάξει τιμή και είναι ίσως το πιο vfm οικογενειακό αμάξι.
-
Και είναι αμαξαρα αν την δεις από κοντά.
-
αντε να δουμε και το νεο CHR απο κοντά όμως. Αναρρωτιεμαι αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες απο τα βιντεο και φωτο.
-
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
αντε να δουμε και το νεο CHR απο κοντά όμως. Αναρρωτιεμαι αν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες απο τα βιντεο και φωτο.
Θα απογοητευτεις αν ειχες μπει στο προηγουμενο.Αν οχι θα πεις ωραιο.Εξωτερικα για μενα πανεμορφο.
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
@scorpio571 said in Toyota C-HR 2023:
Θα απογοητευτεις αν ειχες μπει στο προηγουμενο.Αν οχι θα πεις ωραιο.Εξωτερικα για μενα πανεμορφο.
Το έχω οδηγήσει μια βδομάδα, μου άρεσε πολύ η αίσθηση άνεσης και θέση οδήγησης. Νομίζω το καινούργιο τα βελτιώνει αυτά με την τεχνολογία (;). Χρειαζόταν μεγάλη αναβάθμιση το προηγούμενο! Τεχνολογικά
-
@piliourits said in Toyota C-HR 2023:
Η βαγκον κορολα πάντα τόσο κόστιζε, πρακτικά δεν έχει αλλάξει τιμή και είναι ίσως το πιο vfm οικογενειακό αμάξι.
και παντα το εμ στο βιεφεμ, ηταν απο αλλη λεξη απο το συνηθες
Toyota C-HR 2023