Θα ήθελα χωρίς πλάκα να ζούσα σε ένα κόσμο όπως αυτόν στο μυαλό του Άντυ που πάντα υπάρχει ένας ξεκάθαρος και σταθερός "εχθρός" που σε αυτόν οφείλεται η κατάντια μας. Το μόνο πρόβλημα με το εν λόγω παραμύθι οτι ο αρχετυπικός αυτός φανταστικός villain δεν έχει κυβερνήσει ΠΟΤΕ γιατί μέχρι στιγμής, κοντά 50 χρόνια μας πάει καροτσάκι η Πασοκονουδούλα. Τελευταία φορά που κοίταξα όλοι αυτοί προ-ΕΕ, καπιταλιστές και ΝΑΤΟικοί ήταν και είναι. Οπότε όχι, ούτε οι "αριστεροί" φταίνε, ούτε οι "ξύστες" ούτε τίποτα, (χωρίς να σημαίνει αυτό οτι η στελέχωση του δημοσίου είναι πάντα σωστή). Φυσικά αν έχει πιστέψει κάποιος τις πληρωμένες πένες των ΑΡΔ που παρουσιάζουν το Τζίφρα κάτι σα Στάλιν της Ελλάδας λολ, τον τύπο που έβγαλε έρπη μετά τη δεκαεπτάωρη "διαπραγμάτευση-βαθύ λαρύγγι" με το γερο-Βολφγκανγκ, τότε όλα δένουν καλά. Άξιος εξάλλου ο μισθός των ΑΡΔ στη μπανανία, ψάχνουμε να βρούμε είδηση και απλά βρίσκουμε τα φερέφωνα του κάθε καναλάρχη.
Αν θέλουμε να δούμε κάποια στιγμή το πρόβλημα, αυτή η στάνη ως χώρα, αυτό το γάλα βγάζει. Δε γουστάρουμε ούτε καθαρά και σύγχρονα σχολεία, ούτε σωστά στελεχωμένα νοσοκομεία οπου δε θα παίζει το φακελάκι πιο πολύ από εκλογική κάλπη. Αν θέλαμε έστω και λίγη ποιότητα ζωής δε θα ψηφίζαμε με τόσες ευκαιρίες όλα αυτά τα καθάρματα που έχουν κάνει τη χώρα Κολομβία με φορολογία Γερμανίας και παροχές Ζιμπάμπουε. Θέλουμε μόνο να είμαστε καλά εμείς και η οικογένειά μας και fuck the rest, τουλάχιστον σε επίπεδο πλειοψηφίας. Οπότε και το παραμύθι περι "κοινωνίας" πάει περίπατο, μια αγέλη είναι όλα οπου επιβιώνει ο πιο τυχερός ή αδίστακτος. Σκληρη αλήθεια αλλά έτσι όπως τα έχουμε κάνει (και ειδικά οι 60+) ας χάσουν και μια φορά τον ύπνο τους, εδώ τον χάνουμε οι νέοι που από το 2008 στη σχολή μάθαμε οτι τα όνειρα είναι για τους αφελείς.
Στο θέμα της φορολογίας πάντως για να κλείσω, εγώ είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Θα έδινα ευχαρίστως 50% σε φόρο αλλά με την προυπόθεση οτι Υγεία, Παιδεία, αστυνόμευση, πυροσβεστική, ρεύμα και νερό θα ήταν ΟΛΑ δημόσια και υψηλού επιπέδου. Δε θα είχα ανάγκη από ιδιωτικό τίποτα, θα με φρόντιζε το κράτος. Αντίθετα πληρώνω τους φόρους μου κανονικότατα και μου τρέμει ο κώλος μη συμβεί κατι στους γονείς μου και δεν έχουμε λεφτά να καλύψουμε το ιδιωτικό. Αν αυτό ειναι το όνειρο μιας χώρας στην ΕΕ, καλύτερα ολική διάλυση, έτσι και αλλιώς εκεί θα πάμε.
ΥΓ: Πρόοδος δεν είναι να έχεις 17 διαφορετικές επιλογές από μπισκότα ή μουστάρδες. Πρόοδος θα ήταν να μην υπήρχε σχεδόν άστεγος ή άνεργος και να μην πέθαινες στα ράντζα ενώ πληρώνεις για αυτά. Έτσι για να μην ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε.