-
Καλημέρα,
για να το έχουμε πιο ολοκληρωμένο, ο όρος "ήπια υβριδικό" αναφέρεται στην ύπαρξη πυκνωτή, ο οποίος φορτίζεται από μια γεννήτρια που "παρασύρεται" από τον κινητήρα.
Η χωρητικότητα του πυκνωτή είναι μικρή και αντιστοιχεί σε μια ενέργεια 0,012KW, τα οποία αποδίδονται στο ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και μόνο.
Επομένως, δεν λειτουργεί επικουρικά του κινητήρα κατά την επιτάχυνση ή κατά την κίνηση του αυτοκινήτου, ούτε και μπορεί να κινήσει αποκλειστικά το αυτοκίνητο για κάποια (χιλιο)μετρα.
Ουσιαστικά, ο πυκνωτής αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ηλεκτρικού μέρους του αυτοκινήτου (ηλ. παράθυρα, κλιματισμός, οθόνες και ό,τι άλλο έχει ανάγκη από ρεύμα), αφήνοντας στον κινητήρα το έργο της κίνησης του αυτοκινήτου.
Δεν περιμένει κανείς θαύματα όπως συμβαίνει σε ένα Hybrid, στη Mazda όμως μελέτησαν το έργο που απαιτείται για την εξυπηρέτηση των ηλεκτρικών αναγκών του οχήματος και κατέληξαν πως με το εν λόγω σύστημα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του επιπλέον παραγόμενου έργου από τον κινητήρα και συνακόλουθα στην κατανάλωση.
Γιατί πυκνωτής; Γιατί είναι πιο άμεσος στις φορτίσεις/αποφορτίσεις. Το δε μέγεθος του φαντάζομαι πως θα του επιτρέπει να είναι οικονομικότερο στην αντικατάστασή του από μια μπαταρία των (σχεδόν) 4KW που φέρει πχ το Yaris... ίδωμεν!Σχετικά με τη βενζίνη, το presskit που δημοσιεύτηκε σε προηγούμενο post αναφέρει βενζίνη 95 RON.
-
Και στο Renault Arkana το ίδιο είναι.
-
Καλησπέρα σε όλους,
γνωρίζει κανείς γιατί δεν έχουμε δει ακόμη δοκιμή του 2 στο περιοδικό; Νομίζω πως έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα από την ημέρα που παρουσιάστηκε, ώστε να μη δικαιολογείται η καθυστέρηση αυτή. Έχει να κάνει με την εταιρία που δε διαθέτει τα μοντέλα της για δοκιμή;
Έχει να κάνει με το περιοδικό που δεν βρίσκει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το εν λόγω μοντέλο; Ή είναι κάτι άλλο που αγνοώ; -
@petp3624 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Καλησπέρα σε όλους,
γνωρίζει κανείς γιατί δεν έχουμε δει ακόμη δοκιμή του 2 στο περιοδικό; Νομίζω πως έχει μεσολαβήσει αρκετό διάστημα από την ημέρα που παρουσιάστηκε, ώστε να μη δικαιολογείται η καθυστέρηση αυτή. Έχει να κάνει με την εταιρία που δε διαθέτει τα μοντέλα της για δοκιμή;
Έχει να κάνει με το περιοδικό που δεν βρίσκει ενδιαφέρον να ασχοληθεί με το εν λόγω μοντέλο; Ή είναι κάτι άλλο που αγνοώ;Εκτος απο αυτη , δεν εχω δει άλλη ουτε κι εγω
https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-mazda-2-1-5-e-skyactiv-g-homura-aka/ -
Επισης, όποτε γράφουν άρθρο του τύπου " τα φτηνότερα αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά " πάλι δεν αναφέρεται κι ας περιλαμβάνουν ακριβότερά του
-
Έχει να κάνει με τον αντιπρόσωπο, το περιοδικό ύλη θέλει.
-
@dstou said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ναι αλλά ο ίδιος αντιπρόσωπος δίνει μια χαρά για τεστ τις άλλες μάρκες που έχει και μάλιστα συνέχεια!
-
@fanis75 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@dstou said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Ναι αλλά ο ίδιος αντιπρόσωπος δίνει μια χαρά για τεστ τις άλλες μάρκες που έχει και μάλιστα συνέχεια!
Τα καλά (που δεν περισσεύουν) τα κρατάει για τους μύστες
-
Μιλησα πριν λιγο με την αντιπροσωπεια . Το αμαξι ειναι στο λιμανι Βαρκελωνης. (Εκει τα πανε τωρα μου ειπε, οχι Αμβερσα)
Περιμενει να φορτωθει για Πειραια
Αρα υπολογιζω θα ειναι ετοιμοπαραδοτο το λιγοτερο σε 1 μηνα. Δλδ παμε για Νοεμβρη μαλλον . -
Άντε με το καλό
Εντωμεταξύ, το είδα σε ένα παράξενο γκρι, κόκκινες λεπτομέρειες στις ζάντες (ή τασια, δεν πολυκαταλαβα) και ήταν πολύ εντυπωσιακό. -
Αναμένουμε εντυπώσεις όταν με το καλό το παραλάβεις!!
-
Με βλέπω και εγώ να το παίρνω μετά από σένα.
Έχω για δευτερο ένα 17ετιας, έχει βγάλει βλάβη στο χρονισμό (μίνιμουμ ένα 700αρι), και το αφήνω να δω πόσο θα αντέξει. -
@v_a said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Με βλέπω και εγώ να το παίρνω μετά από σένα.
Έχω για δευτερο ένα 17ετιας, έχει βγάλει βλάβη στο χρονισμό (μίνιμουμ ένα 700αρι), και το αφήνω να δω πόσο θα αντέξει.Πλεον αρχιζει απο 17,700€ σε λευκο χρωμα (το δωρεαν)
Εκδοση σαν αυτη εδω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336674020-mazda-2
η οποια εχει 18,100€ γιατι εχει άλλο χρωμα (τελικη τιμη παντα)*αναφερομαι στην εκδοση με τα 90 αλογα
-
Τελικά από τις καλύτερες επιλογές ίσως η καλύτερη όλων της κατηγορίας
-
@lap said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τελικά από τις καλύτερες επιλογές ίσως η καλύτερη όλων της κατηγορίας
Κατι ηξερε ο παλιος και το διαλεξε
-
Kαλησπέρα σε όλους,
παρέλαβα και εγώ αρχές Σεπτέμβρη - έκδοση Homura, 90PS σε Soul Red Crystal.
Το προτίμησα γιατί μoυ αρέσει που οι Ιάπωνες δεν πέφτουν στην παγίδα του εντυπωσιασμού με οθόνες - τάμπελ, με ψηφιακά καντράν και όλη αυτή τη μόδα της ψηφιοποίησης που κάποια στιγμή θα κοπάσει. Ίσως να είμαι παλιομοδίτης, ίσως το αυτοκίνητο να είναι παλιομοδίτικο - μου αρέσει όμως που δεν παρασύρεται από το σωρό και ξεχωρίζει με τη διαφορετικότητά του.Στα συν - το αυτοκίνητο είναι πολύ προσεγμένο στην κατασκευή του, όντας στα μάτια μου μια ολοκληρωμένη πρόταση. Το χρώμα πραγματικά εντυπωσιακό - χάνει πολύ στις φωτογραφίες που φαίνονται στο site της Mazda.
H χρήση του είναι προς το παρόν αστική, ενώ έγιναν και κάποιες εξορμήσεις εκτός των τειχών - αποστάσεις σε ακτίνα 100 χλμ.
Αυτό που πρόσεξα είναι πως το αυτοκίνητο είναι ξεκούραστο, ήσυχο, ευθύβολο και κινείται πολύ ικανοποιητικά με τα 90 άλογα (όντας κάτοχος Punto 1.2, με 60PS του 2005, τα 90 είναι αναβάθμιση). Το μοτέρ του είναι πολύ γραμμικό στην απόδοση της ισχύος, νομίζω πως τα κυβικά συνηγορούν σε αυτό. Βέβαια, λείπει το ξέσπασμα του turbo και τα άμεσα τραβήγματα που αυτό εξασφαλίζει, όμως νομίζω πως αν προσαρμοστεί οδηγός στο μοτέρ, μπορεί πραγματικά να κινηθεί γρήγορα. Αντίκτυπο η υψηλή κατανάλωση θα πουν οι ειδήμονες, αλλά πιο αυτοκίνητο δεν καίει όταν "το πατάς";
Η κατανάλωση στο πρώτο γέμισμα έφτασε στα 5,5l/100km (η ένδειξη του trip computer επίσης στα 5,5l/100km), στο δεύτερο δείχνει 5,3l/100km.
Διαβάζω (σε δοκιμές της προηγούμενης έκδοσης IPM5) πως υστερεί σε χώρους σε σχέση με κάποια μοντέλα του ανταγωνισμού, όμως, όποτε χρειάστηκε να το φορτώσω έμεινα πλήρως ικανοποιημένος.Αν μου ζητάτε ένα χτυπητό μείον, αυτή είναι η έλλειψη ένδειξης πίεσης ελαστικών - το TPMS που έχει διαβάζει μεν τις πιέσεις, δεν τις εμφανίζει όμως κάπου για να σου φύγει το άγχος (πχ στο Pulsar που έχει η σύζυγος τις εμφανίζει). Πώς λειτουργεί; Ο οδηγός φουσκώνει τα λάστιχα στην πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής και "κλειδώνει" τις πιέσεις χρησιμοποιώντας το "set" στον πίνακα οργάνων. Έπειτα, το σύστημα ενεργοποιείται όταν πέσει η πίεση σε ένα από τα λάστιχα - σε ποιο; Θα πρέπει να ελέγξει ο οδηγός όλα τα λάστιχα, για να διαπιστώσει πιο είναι αυτό που έχασε αέρα... λίγο ανορθόδοξο αυτό. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να εμφανιστούν οι ενδείξεις στην 8αρα οθόνη...
Στα 1000χλμ που έχω κάνει έως τώρα δε βρήκα κάτι άλλο μεμπτό. Μόνο που πραγματικά με στενοχωρεί είναι που το εκθέτω σε αυτό το κάκιστης ποιότητας οδικό μας δίκτυο, γεμάτο λακούβες, σαμαράκια και κάθε λογής κακοτεχνίες.
Αυτό που μου κάνει αρνητική εντύπωση είναι η απουσία του αυτοκινήτου από τον Ειδικό Τύπο. Πλην δυο καταχωρήσεων (newsauto και... sport24), το αυτοκίνητο απουσιάζει από παντού. Και με μιλώ μόνο για δοκιμή, αλλά απουσιάζει ακόμη και ως αναφορά. Tην ώρα που γίνεται δημοσίευση για την κάθε έκδοση άλλων μοντέλων, εδώ υπάρχει σιγή ασυρμάτου. Ή οι γνώστες του Ειδικού Τύπου "αγνοούν" την ύπαρξη του (πράγμα που δεν πιστεύω να συμβαίνει και με βάζει σε σκέψεις εν τέλει για την αντικειμενικότητά τους), ή η εδώ αντιπροσωπεία κοιμάται ύπνο βαθύ...
-
Καλοταξιδο να είναι και να το χαρείς.
Λογικά η κατανάλωση θα πέσει κι άλλο όσο ανεβαίνουν τα χλμ.
Για αυτοκίνητο πόλης, φθηνό όχι υβριδικό είναι η καλύτερη επιλογή.
-
Για εμένα εύκολα το καλύτερο supermini όλων!
Πήγα κάποια στιγμή ένα μεγαλούτσικο ταξίδι ως συνοδηγός, και το πάτημα του ήταν τουλάχιστον c hatch! -
@sargus said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Πήγα κάποια στιγμή ένα μεγαλούτσικο ταξίδι ως συνοδηγός, και το πάτημα του ήταν τουλάχιστον c hatch!Θα διαφωνήσω! Ένα μέτριο συνολικά supermini είναι με κάποιες εξάρσεις προς τα πάνω και κάποιες προς τα κάτω. Μπορώ πάντως να πω ότι είναι χειρότερο από όλα τα ευρωπαϊκά supermini. Αν συνυπολογιστεί όμως και η τιμή του, αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον σαν αγορά.
Όσο για το πάτημα του, είναι όντως καλό για την κατηγορία του, αλλά τα c hatch δεν μπορεί να τα κοιτάξει. -
@harisma23 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@sargus said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Πήγα κάποια στιγμή ένα μεγαλούτσικο ταξίδι ως συνοδηγός, και το πάτημα του ήταν τουλάχιστον c hatch!Θα διαφωνήσω! Ένα μέτριο συνολικά supermini είναι με κάποιες εξάρσεις προς τα πάνω και κάποιες προς τα κάτω. Μπορώ πάντως να πω ότι είναι χειρότερο από όλα τα ευρωπαϊκά supermini. Αν συνυπολογιστεί όμως και η τιμή του, αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον σαν αγορά.
Όσο για το πάτημα του, είναι όντως καλό για την κατηγορία του, αλλά τα c hatch δεν μπορεί να τα κοιτάξει.Χάρη, εξαρτάται για ποιο c hatch μιλάει.
Και χειρότερο από όλα τα ευρωπαϊκά σουπερμίνι σίγουρα δεν είναι!!!
Όχι και χειρότερο το Mazda 2 από το c3 πχ!Edit μάλλον για το κομμάτι c hatch έχεις δίκιο .
Αυτά που συνεχίζουν να παράγονται έχουν πολύ καλό πάτημα! (Αν μιλάγαμε για διακυμάνσεις στο πάτημα τύπου accent με focus, σίγουρα θα είχε ο @sargus δίκιο)
MAZDA 2 Facelift 2023