-
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@alexandros-k said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@vagkirk said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@v_a said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Με βλέπω και εγώ να το παίρνω μετά από σένα.
Έχω για δευτερο ένα 17ετιας, έχει βγάλει βλάβη στο χρονισμό (μίνιμουμ ένα 700αρι), και το αφήνω να δω πόσο θα αντέξει.Πλεον αρχιζει απο 17,700€ σε λευκο χρωμα (το δωρεαν)
Εκδοση σαν αυτη εδω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336674020-mazda-2
η οποια εχει 18,100€ γιατι εχει άλλο χρωμα (τελικη τιμη παντα)*αναφερομαι στην εκδοση με τα 90 αλογα
Τιμιότατον!
Είναι αυτή η έκδοση όπως το βλέπουμε στις φωτό ;
Και με εξαρι κιβώτιο όπως φαίνεται από τον λεβιέ σε φωτό του εσωτερικού;Αυτη η εκδοση με αυτο το χρωμα οπως το βλεπεις , εχει 18100 με το κλειδι στο χερι
Αυτο πηρα κι εγω σε αλλο χρωμα
Με ασπρο μη μεταλλικο εχει 17700
Ναι με 6αρι σασμαν αλλά θεομακρο. Η 6η ειναι μονο για κατηφορεςΣτο cx30 σε επαρχιακό δρόμο σε πεδιάδα Ξάνθη - Φανάρι για όσους ξέρουν, με 6η 90 χλμ με cruise control πάει άνετα και καίει 4,5 -5 λίτρα.
το 2 με 90 και 6η θα σβησει
Γιατί; Δεν νομίζω να έχουν τέτοια διαφορά.
Το 2 έχει σχεδόν 60 km ανά 1000 στροφές με 6η. Οπότε είναι όντως αρκετά χαμηλά στα 90, 1500-1600 στροφές/λ.
-
Την επόμενη φορά που θα κάνω την διαδρομή θα κοιτάξω τις στροφές και στο Μάζντα.
Αν θυμάμαι καλά το cx-30...2000 έχει 97/3000 έχει 147 κ προφανώς 4000 έχει 197.
Η 6η σε φλαταδουρα το πάει αλλά δεν είναι για πολλά. Καθαρά overdrive.
Αν κ το 2 είναι έτσι θα είναι απίστευτα μακρύ. -
Ειναι ακομα πιο μακρυ
-
Βρήκα το Μάζντα 2 με πολλά σαζμάν, δεν γνωρίζω πιο είναι αυτό που έρχεται. Βρήκα και μια βερσιόν με 0,49:1 6η και 3,85:1 τελική διαφορικού. Αν αληθεύουν αυτά, τότε με 185/65/15 έχει 1450σαλ!
Από μια άποψη είναι λογικό, δεν βγαίνουν χαμηλές καταναλώσεις και ρύποι με συμβατικές μεθόδους. -
-
Έχοντας αδύναμο σχετικά αυτοκίνητο με πολύ μακρύ σαζμάν, η λύση είναι να πηγαίνει "μία κάτω", όταν θες δύναμη. Αν έχεις δυνατό μοτέρ, έχεις παντού δύναμη έτσι κι αλλιώς.
-
@dstou said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Από μια άποψη είναι λογικό, δεν βγαίνουν χαμηλές καταναλώσεις και ρύποι με συμβατικές μεθόδους.
Ενώ θα προτιμούσα το Μάζντα δεν μπορώ παρά να πω πως γίνεται. Βλέπε αλλά μικρά.
Υπόψιν το υπέρτατο 5,1λ /100χλμ μέσο όρο βενζίνης μετρημένη στην αντλία και σε εξελακι από την αγορά του. 50-50 πόλη και αυτοκίνητοδρομο σε νορμάλ ρυθμούς και κάποιους οχι και τόσο....νορμαλ
-
Επανέρχομαι μετά από 1,5 μήνα, σχεδόν 2000χλμ (σύνολο σχεδόν 4000χλμ) και άλλα 3 γεμίσματα. Έχω εμμονή με το γέμισμα γιατί ακόμα δεν εμπιστεύομαι τον (ακριβή) υπολογιστή κατανάλωσης.
Με ρυθμούς οικονομίας κινούμενος στην παραλιακή μεταξύ μόνιμης κατοικίας και εξοχικής βγήκαν 942χλμ με 39 λίτρα ήτοι 4,14λίτρα/100χλμ!
Ακολούθησαν δύο ανεφοδιασμοί με αυξανόμενους ρυθμούς οδήγησης που έδωσαν καταναλώσεις 5,25 και 5,49 λίτρα /100χλμ.
Προς το παρών επιβεβαιώνονται οι εργοστασιακές καταναλώσεις και με το παραπάνω αλλά με πολύ προσπάθεια.
Κατά την γνώμη μου το κιβώτιο ειναι υπερβολικά μακρύ ακόμα και στις μικρές σχέσεις παρά την ύπαρξη 6ης.
Όντως η 6 είναι υπερβολικά μακριά και μπαίνει σε οριζόντια τμήματα οδοστρώματος για "συντήρηση" ταχύτητας. Υπάρχει περίπτωση να σου προτείνει την έκτη στα 80χλμ. Υπάρχει όμως περίπτωση στην άνοδο του κηφισου που έχει κάποια ανηφορικά τμήματα να σου ζητάει από πέμπτη να βάλεις τετάρτη αν θέλεις να επιταχύνεις από τα 140+.
Η ηχομόνωση είναι καλή αν και υποπτεύομαι τα λάστιχα για σχετική παραφωνία.
Προσωπικα, ξέροντας τί παίρνω είμαι ευχαριστημένος.
Να πως συμπληρωματικά ότι η οδική του συμπεριφορά με κέρδισε έναντι του καινούργιου Ιμπιζα (που λογικά έχει την ίδια συμπεριφορά με το πόλο) και δεν άλλαξα γνώμη σε αυτό. Για τα δικά μου γούστα είναι πιο "μαλακό" γιατί συμπεριφέρεται πιο αναλογικά στις όποιες κακοτεχνίες του δρόμου. Στρίβει χωρίς να γέρνει αλλά παραμένει σταθερό στην ευθεία. Τα μικρά VAG δείχνουν "μαλακά" αλλά έχουν μια "ατσούμπαλη" αντίδραση στις ανωμαλίες. Επειδή είχα και το Ιμπιζα 2ης γενιάς μου έδειξε να μεταφέρει τα κουσιούρια του κιβωτίου και της ανάρτησης στο σήμερα.
Για εμένα το Μαζντα 2 είναι ένα ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά (τηρώντας τις αναλογίες) αυτοκίνητο. -
@ibiza95 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Επανέρχομαι μετά από 1,5 μήνα, σχεδόν 2000χλμ (σύνολο σχεδόν 4000χλμ) και άλλα 3 γεμίσματα. Έχω εμμονή με το γέμισμα γιατί ακόμα δεν εμπιστεύομαι τον (ακριβή) υπολογιστή κατανάλωσης.
Με ρυθμούς οικονομίας κινούμενος στην παραλιακή μεταξύ μόνιμης κατοικίας και εξοχικής βγήκαν 942χλμ με 39 λίτρα ήτοι 4,14λίτρα/100χλμ!
Ακολούθησαν δύο ανεφοδιασμοί με αυξανόμενους ρυθμούς οδήγησης που έδωσαν καταναλώσεις 5,25 και 5,49 λίτρα /100χλμ.
Προς το παρών επιβεβαιώνονται οι εργοστασιακές καταναλώσεις και με το παραπάνω αλλά με πολύ προσπάθεια.
Κατά την γνώμη μου το κιβώτιο ειναι υπερβολικά μακρύ ακόμα και στις μικρές σχέσεις παρά την ύπαρξη 6ης.
Όντως η 6 είναι υπερβολικά μακριά και μπαίνει σε οριζόντια τμήματα οδοστρώματος για "συντήρηση" ταχύτητας. Υπάρχει περίπτωση να σου προτείνει την έκτη στα 80χλμ. Υπάρχει όμως περίπτωση στην άνοδο του κηφισου που έχει κάποια ανηφορικά τμήματα να σου ζητάει από πέμπτη να βάλεις τετάρτη αν θέλεις να επιταχύνεις από τα 140+.
Να πως συμπληρωματικά ότι η οδική του συμπεριφορά με κέρδισε έναντι του καινούργιου Ιμπιζα (που λογικά έχει την ίδια συμπεριφορά με το πόλο) και δεν άλλαξα γνώμη σε αυτό. Για τα δικά μου γούστα είναι πιο "μαλακό" γιατί συμπεριφέρεται πιο αναλογικά στις όποιες κακοτεχνίες του δρόμου. Στρίβει χωρίς να γέρνει αλλά παραμένει σταθερό στην ευθεία. Τα μικρά VAG δείχνουν "μαλακά" αλλά έχουν μια "ατσούμπαλη" αντίδραση στις ανωμαλίες. Επειδή είχα και το Ιμπιζα 2ης γενιάς μου έδειξε να μεταφέρει τα κουσιούρια του κιβωτίου και της ανάρτησης στο σήμερα.
Για εμένα το Μαζντα 2 είναι ένα ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά (τηρώντας τις αναλογίες) αυτοκίνητο.Εχεις δικιο , το σασμαν ειναι πολυ μακρυ. Το μονο πραγματα που χαλαει την συνταγη ειναι αυτο.
Επισης για τις ανωμαλιες του δρομου συμφωνω, Τις αποσβενει γλυκα. Βεβαια παιζουν ρολο τα λαστιχα με το 65 προφιλ
Καλα χιλιομετρα -
@ibiza95 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Για εμένα το Μαζντα 2 είναι ένα ευέλικτο και ευχάριστο οδηγικά (τηρώντας τις αναλογίες) αυτοκίνητο.Εχεις δικιο , το σασμαν ειναι πολυ μακρυ. Το μονο πραγματα που χαλαει την συνταγη ειναι αυτο.
Επισης για τις ανωμαλιες του δρομου συμφωνω, Τις αποσβενει γλυκα. Βεβαια παιζουν ρολο τα λαστιχα με το 65 προφιλ
Καλα χιλιομετραΜε το καλό και στα δικά σου
-
Εντυπωσιακό νούμερο! Θυμάμαι ένα Στάρλετ 1.3 του 1998 που είχα, έκαιγε 8,5 λίτρα στην Αθήνα, αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ να το πάω οικονομικά. Το λιγότερο που είχα μετρήσει ήταν σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό που όντας κουρασμένος πήγα για καμιά 300αριά χλμ. σε εθνική με 90χαω, και είδα 5 λίτρα.
Αλλά και το Γιάρις ΜΚ1 1.000 που είχα μετά το Στάρλετ, κάτω από 7,5-8 στην Αθήνα δεν έπεφτε, πάλι χωρίς διάθεση για οικονομία. -
Εντυπωσιακό νούμερο! Θυμάμαι ένα Στάρλετ 1.3 του 1998 που είχα, έκαιγε 8,5 λίτρα στην Αθήνα, αν και δεν ασχολήθηκα ποτέ να το πάω οικονομικά. Το λιγότερο που είχα μετρήσει ήταν σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό που όντας κουρασμένος πήγα για καμιά 300αριά χλμ. σε εθνική με 90χαω, και είδα 5 λίτρα.
Αλλά και το Γιάρις ΜΚ1 1.000 που είχα μετά το Στάρλετ, κάτω από 7,5-8 στην Αθήνα δεν έπεφτε, πάλι χωρίς διάθεση για οικονομία.A εισαι αμετανοητος toyotaκιας .Ετσι εξηγείται.....
-
Αλλά και το Γιάρις ΜΚ1 1.000 που είχα μετά το Στάρλετ, κάτω από 7,5-8 στην Αθήνα δεν έπεφτε, πάλι χωρίς διάθεση για οικονομία.Ήταν διαδρομές περιαστικές χωρίς κίνηση και τρόπο οδήγησης που δεν θα ξανακάνω!
Τα 5,5 τα βλέπω πιο νορμάλ κατάσταση που τα βρίσκω καλή επίδοση σε σχέση με τη χρήση. -
Στην Ιαπωνια γραφουν οτι το νεο μοντελο πιθανον να παρουσιαστει τελη Οκτωβρη στην ετησια εκθεση αυτοκινητου. Φημες λενε οτι θα του βαλουν τον phev με το ροταρυ
Προς το παρον οπως εγραψα παραπανω, του δωσανε νεο infotainment που δεν απαιτει να ειναι ακινητο το αμαξι για να πατας. Φαινεται πολυ καλο σε κατι φωτο που ειδα.
-
Κατσε να τους πω οτι θελω την νεα οθονη , να μου το καθυστερησουν κανα χρονο ακομα
Και μετα οταν ειναι να ερθει θα τους πω θελω το νεο μοντελο
Ελπιζω να ισχυει η κλειδωμενη τιμη μεχρι τοτε -
Χαχαχα ναι ετσι. Ελπιζω να μη το βγαλουν πανακριβο το καινουριο. Η ακομα χειροτερα ως κροσοβερ και τετοια...
-
Λογικα θα ακριβυνει , αλλά πόσο κανεις δεν ξερει
-
Ώπα!!!!!
Νέο Μάζντα 2?????
-
Σου λέω τώρα πληροφορία από ιαπωνικό σάιτ, δεν πάει να πει ότι ισχύει. Τα μάτια μας λοιπόν στην ιαπωνική έκθεση σε ένα μήνα:)
Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να βγει νέο μοντέλο μετά από τόσα χρόνια. Επίσης, χρειάζεται να έχει λίγη περισσότερη δύναμη ο κινητήρας, αν το κάνουν αυτό θα είναι το τέλειο αυτοκίνητο. Το ψήνω φουλ.
Αρκεί προς θεού μη το ψηλώσουν και το κάνουν μινι SUV η καμιά τέτοια βλακεία, αλλά έχουν πολλά SUV στο lineup τους ήδη οπότε δε νομίζω. Επίσης, διάβασα αλλού ότι θα το κάνουν σχεδιαστικά να είναι λίγο περισσότερο προς το χαριτωμένο το στυλ, πράγμα που επίσης με ψιλοανησύχησε. Αν δεις τις νέες εκδόσεις Mazda 2 και συνδυασμούς που βγάλανε στην Ιαπωνία (δες ιαπωνικό σάιτ Mazda για περισσότερα) τώρα προς τα εκεί το πήγανε, θυμίζει λίγο C3 δυστυχως η φάση...
-
MAZDA 2 Facelift 2023