-
@nickthetrib said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Όχι και χειρότερο το Mazda 2 από το c3 πχ!
Βρήκες και εσύ να το συγκρίνεις με το καλύτεροο σουπερμινι....ρώτα τον κρούζερ να σου πει!!
-
Το εχω οδηγησει μετα το facelift και πιστευω οτι του κανε κακο. Αυτη η πλαστικη μασκα στις χαμηλες εκδοσεις του κλεβει ολη την ομορφια, ενω οι σχετικες ζαντες ειναι επισης κακες. Ενα αμαξι που πουλαει υποτιθεται premium στοιχεια δεν το κανεις ετσι.
Στην οδηγηση ωραια φυσικη αισθηση, αλλα θελει σοβαρες στροφες αλλιως εισαι μονο για μεσαια λωριδα.
Στα μειον επισης τα σκληρα πλαστικα ΠΑΝΤΟΥ.
Και παλι αξιζει στην τιμη που το πουλανε, αλλα ως συγκριση με πολο και φιεστα γελαει ο κοσμος. Το λεω με θλιψη γιατι γουσταρω τα ιαπωνικα.
-
Ολα ειναι συναρτησει της τιμης . Για την τιμη του στις φθηνες εκδοσεις τα αξιζει τα λεφτα του και ισως δεν εχει και αντιπαλο. Οσο αναβαινουμε σε ποσά πανω απο 21-22κ € , υπαρχουν κι άλλα
-
Στα 17Κ είναι άψογο.
Απλώς κατεβάζεις μια ταχύτητα?.
Και εγώ που δεν έχω τούρμπο κατεβάζω μια σχέση και κοντραρω τουρμπάκια φίλων για πλάκα στα ίδια άλογα Δεν μπορούν να ξεφύγουν μη πω πως σε κλειστές στροφές χάνουν κιλας λόγω αλλαγής ταχυτήτων.
Το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη, το ατμοσφαιρικό στην πόλη είναι στο στοιχείο του.
Τα turbo είναι άνετα σε ταξίδι που δεν χρειάζεται να κατεβάσεις μια σχέση διότι βαριέσαι.
Κατά τα άλλα όσοι συχνάζουν σε συνεργεία....ξέρουν...πάρτε τούρμπο τρικιλυνδρα. Κάπως πρέπει να ζήσουν οι άνθρωποι
-
Σεβαστο αυτο που λες. Σιγουρα πολυ πιο αξιοπιστος ο ατμοσφαιρικος μαζντα. Χρειαστηκε κοπο ομως για τα 9,7'' της επιταχυνσης που λεει ενω στα αλλα γινεται με ενα πατημα. Εχει τη σημασια του.
-
Η ροπή είναι γινόμενο παίζει ρόλο και το ύψος των στροφών και του διαφορικού. Δηλαδή μπορεί ένας να έχει υψηλη ροπή στους τροχούς αε χαμηλες Σαλ και ο άλλος την ίδια απλώς σε περισσότερες Σαλ.
Εάν έχεις αυτό κατά νου μπορείς να κινηθείς αξιοπρεπώς.
Βελπω αυτοκίνητα αντοσφαιρικα στις εθνικές οδούς να σέρνονται για να μην κατεβάσουν σχέση στο κιβώτιο και να ανεβάσουν τις Σαλ.
Γιατί; αφού έτσι λειτουργεί ο κινητήρας....
-
@jammamon said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Σεβαστο αυτο που λες. Σιγουρα πολυ πιο αξιοπιστος ο ατμοσφαιρικος μαζντα. Χρειαστηκε κοπο ομως για τα 9,7'' της επιταχυνσης που λεει ενω στα αλλα γινεται με ενα πατημα. Εχει τη σημασια του.
Αν θες επιδοσεις, δεν παιρνεις το συγκεκριμενο Μαζντα. Παιρνεις κατι αλλο
Και για τον φιλο που λεει για τα τεστ, εχω βρει κι αυτο
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/dokimi-Ananewmeno-mild-hybrid-Mazda-2-den-kaiei-alla-den-trabaei_256152.asp -
Νομιζω οτι το να πουλας μονο 90 αλογα οταν υπαρχουν γιαρις 117, φιεστα 120 και ηλεκτρικα με επιταχυνσεις <8'' ειναι ματαιο. Ο κοσμος εμαθε αλλιως πλεον.
Το μαζντα ηθελε ενα δυνατο κινητηρα διαθεσιμο και στις χαμηλες εκδοσεις. -
Δε θέλουν όλοι άλογα, δεν είναι το μόνο μικρό που πουλάει, έχει και το υβριδικό, δεν περιμένει από αυτό να βγάλει πολλά λεφτά, πιθανόν να κλείνει απλώς τα 8ωρα και της βάρδιες του εργοστασίου για να μην διώξει τον κόσμο.
Δε θέλει δυνατό κινητήρα, λεφτά θέλει για ανάπτυξη ολόκληρου αυτοκινήτου, αλλά λεφτά γιοκ, γι αυτό το πήρε έτοιμο. -
Καποια περιοδο γινοταν το αναποδο. Εδινε η Μαζντα ετοιμο αμαξι στην Toyota κι αυτη απλα εβαζε το σημα της.
Οπως ακομα και τωρα η Toyota παιρνει απο Subaru . Λες να μην ειχε λεφτα να φτιαξει δικο της η Toyota? -
@petp3624 said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Kαλησπέρα σε όλους,
...Αυτό που μου κάνει αρνητική εντύπωση είναι η απουσία του αυτοκινήτου από τον Ειδικό Τύπο. Πλην δυο καταχωρήσεων (newsauto και... sport24), το αυτοκίνητο απουσιάζει από παντού. Και με μιλώ μόνο για δοκιμή, αλλά απουσιάζει ακόμη και ως αναφορά. Tην ώρα που γίνεται δημοσίευση για την κάθε έκδοση άλλων μοντέλων, εδώ υπάρχει σιγή ασυρμάτου. Ή οι γνώστες του Ειδικού Τύπου "αγνοούν" την ύπαρξη του (πράγμα που δεν πιστεύω να συμβαίνει και με βάζει σε σκέψεις εν τέλει για την αντικειμενικότητά τους), ή η εδώ αντιπροσωπεία κοιμάται ύπνο βαθύ...
Το μοντέλο είναι facelift του προηγούμενου, ίσως δεν υπάρχει λόγος για δοκιμή γιατί δεν έχει αλλάξει τόσο ώστε το συμπέρασμα να είναι διαφορετικό με το προηγούμενο.
Βγαίνει και σε έκδοση με 115 άλογα, τώρα γιατί δεν διαφημίζεται δεν ξέρω.
Επίσης σύγκριση ότι υπάρχουν ηλεκτρικά με 0-100 κάτω από 8 sec, lol.
Επίσης δεν είναι υπερατού Toyota που το πας αυτό;
-
Παιδιά μπορώ να έχω την προσωπική μου άποψη;
Ευχαριστώ!
Έγραψα:
Για εμένα εύκολα...Κάποιοι διαφωνειτε. Οκ. Εγώ επιμένω σε αυτό που λέω.
Μόνο το fiesta ίσως να επέλεγα πάνω από αυτό αλλά αφού δεν πουλιέται πια, δεν πιάνεται κιόλας. -
@alexandros-k said in MAZDA 2 Facelift 2023:
@v_a said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Με βλέπω και εγώ να το παίρνω μετά από σένα.
Έχω για δευτερο ένα 17ετιας, έχει βγάλει βλάβη στο χρονισμό (μίνιμουμ ένα 700αρι), και το αφήνω να δω πόσο θα αντέξει.Πλεον αρχιζει απο 17,700€ σε λευκο χρωμα (το δωρεαν)
Εκδοση σαν αυτη εδω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/336674020-mazda-2
η οποια εχει 18,100€ γιατι εχει άλλο χρωμα (τελικη τιμη παντα)*αναφερομαι στην εκδοση με τα 90 αλογα
Τιμιότατον!
Είναι αυτή η έκδοση όπως το βλέπουμε στις φωτό ;
Και με εξαρι κιβώτιο όπως φαίνεται από τον λεβιέ σε φωτό του εσωτερικού; -
@vagkirk said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Έχω για δευτερο ένα 17ετιας, έχει βγάλει βλάβη στο χρονισμό (μίνιμουμ ένα 700αρι), και το αφήνω να δω πόσο θα αντέξει.Πλεον αρχιζει απο 17,700€ σε λευκο χρωμα (το δωρεαν)
η οποια εχει 18,100€ γιατι εχει άλλο χρωμα (τελικη τιμη παντα)*αναφερομαι στην εκδοση με τα 90 αλογα
Τιμιότατον!
Και με εξαρι κιβώτιο όπως φαίνεται από τον λεβιέ σε φωτό του εσωτερικού;Αυτη η εκδοση με αυτο το χρωμα οπως το βλεπεις , εχει 18100 με το κλειδι στο χερι
Αυτο πηρα κι εγω σε αλλο χρωμα
Με ασπρο μη μεταλλικο εχει 17700
Ναι με 6αρι σασμαν αλλά θεομακρο. Η 6η ειναι μονο για κατηφορες -
Τιμιότατον!
Και με εξαρι κιβώτιο όπως φαίνεται από τον λεβιέ σε φωτό του εσωτερικού;Αυτη η εκδοση με αυτο το χρωμα οπως το βλεπεις , εχει 18100 με το κλειδι στο χερι
Ναι με 6αρι σασμαν αλλά θεομακρο. Η 6η ειναι μονο για κατηφορεςΣτο cx30 σε επαρχιακό δρόμο σε πεδιάδα Ξάνθη - Φανάρι για όσους ξέρουν, με 6η 90 χλμ με cruise control πάει άνετα και καίει 4,5 -5 λίτρα.
-
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τιμιότατον!
Ναι με 6αρι σασμαν αλλά θεομακρο. Η 6η ειναι μονο για κατηφορεςΣτο cx30 σε επαρχιακό δρόμο σε πεδιάδα Ξάνθη - Φανάρι για όσους ξέρουν, με 6η 90 χλμ με cruise control πάει άνετα και καίει 4,5 -5 λίτρα.
το 2 με 90 και 6η θα σβησει
-
@gtsartsal said in MAZDA 2 Facelift 2023:
Τιμιότατον!
το 2 με 90 και 6η θα σβησει
Γιατί; Δεν νομίζω να έχουν τέτοια διαφορά.
-
Υπολογιζω προχειρα οτι στα 90 με 6η θα εχει γυρω στις 1600στρ. Φαντασου την Κορολα σου να πηγαινει με 5η και 1600στρ
-
Χαχαχα
Ε δεν χρειάζεται να βάλεις 6η -
Την επόμενη φορά που θα κάνω την διαδρομή θα κοιτάξω τις στροφές και στο Μάζντα.
MAZDA 2 Facelift 2023