-
@red_monster said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Επόμενο αξιόλογο σε αυτή την κατηγορία είναι το υβριδικό κορολα. Δωσε του μια ευκαιρία και ξέχνα το γιατις κρος όταν το οδηγάς!
+1
-
@storm said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Προφανώς Mokka για να χαίρεσαι να το βλέπεις.
Αφού είσαι μέσα στο αμάξι, κοίτα μέσα να είναι ωραίο. Το έξω δεν το βλέπει ο οδηγός. Μόνο μέχρι να μπει μέσα, έ δεν τρέχει τίποτα.
-
Απ...
-
Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο κύριοι, το πλάνο αλλαγής πάει σε μεταγενέστερη βάση, εκτός αν τόσο με παρατήσει στα κρύα του λουτρού η "συμβία" μου και χρειαστεί να κινηθώ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Δεν υπάρχει όμως βιασύνη και επίσης βασικό, προτεραιότητα έχει να βάλω τη ζωή μου σε τάξη με βάση κάποια νέα δεδομένα, τα οποία μπορεί πάλι να αλλάξουν επομένως, εξετάζεται το σενάριο αυτοκίνητο με τις όποιες προοπτικές και γενικά, μπαίνει στον πάγο το όλο κονσεπτ, μέχρι νεοτέρας....
-
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
εκτός αν τόσο με παρατήσει στα κρύα του λουτρού η "συμβία" μου και χρειαστεί να κινηθώ νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

-
Σας είχα τάξει ένα bonus round και ήρθε η ώρα να το μοιραστώ μαζί σας. Είχα αφήσει λοιπόν μετέωρη, την περίπτωση του i20. Είχα πάει να το δοκιμάσω, δεν ήταν διαθέσιμο, με είχε ειδοποιήσει ο πωλητής πριν μέρες και τώρα κατάφερα να πάω. Λοιπόν, είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο αμάξι, απίστευτο πάτημα, απίστευτη ησυχία μέσα, κοινώς, δεν είχα κάποιο παράπονο οδηγικά. Σε επιδόσεις δεν βάζει φωτιά αλλά είναι τόσο κομπλέ από όλες τις απόψεις όπου πραγματικά δεν με πείραξε. Φοβόμουν μήπως μου δώσει φτήνια στην αίσθηση όπως το Sandero που είχα, το Hyundai όμως είναι πολύ σοβαρό αμάξι.
Έκανα όμως και ένα άλλο πείραμα το οποίο, είχε αναφερθεί δεξιά & αριστερά σε άλλα τοπικ εδώ στο φόρουμ. Με την ευκαιρία του test drive, είπα να απομυθοποίησω και να δοκιμασω κάτι, κυρίως για να μην το έχω έγνοια. Δοκίμασα λοιπόν και το Inster, προσέξτε, όχι επειδή το βλέπω ως αγορά, όσο για να δω αν μου κάνει η φάση του ηλεκτρισμού. Τη στιγμή που μιλάμε, το γκαράζ που έχω αναφέρει εδώ στο τοπικ, δεν είναι η καθημερινότητα μου, ενδέχεται να γίνει όμως στο άμεσο μέλλον επομένως, βλέπω και αυτό το ενδεχόμενο. Ακόμα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο (εξαρτάται από τα επαγγελματικά μου), σε λίγο καιρό θα έχουμε πιο σίγουρο πλάνο.
Δοκίμασα λοιπόν την ηλεκτροκίνηση και θα σας πω τα εξής. Δεν ξετρελάθηκα, δεν έχασα το μυαλό μου, σίγουρα πάντως δεν με ξένισε. Δε βλέπω να πάω καρφωτός για εκεί, αν όμως υπάρξει αμάξι πραγματικά αξιόλογο, που καλύπτει τα όσα θέλω, εκεί δεν είμαι διόλου ενάντιος με το ενδεχόμενο. Εκεί, μπορώ να κάνω την υπέρβαση, αν όντως αξίζει.
Μέχρι τώρα, έχω κάποιες περιπτώσεις στο νου και μάλιστα, τυχαίνει να είναι οι αντίστοιχες ηλεκτρικές βερσιόν κάποιων θερμικών που έχω εξετάσει. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν μου είχαν "κάτσει" οι αντίστοιχες θερμικές. Έχουμε λοιπόν το (επερχόμενο) Skoda Epiq όπου είναι το αντίστοιχο Kamiq, το Kia EV2 το οποίο είναι το αντίστοιχο του Stonic και το e: Vitara το οποίο είναι το αντίστοιχο του θερμικού Vitara. Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, προτιμώ ξεκάθαρα τις ηλεκτρικές εκδοχές. Αλλά αμάξια που έχω στο νου, είναι τα Renault 4 (το αντίστοιχο του Captur) και το ID. Polo (πρακτικά το ηλεκτρικό Fabia).
Αυτά είναι καθαρά βάσει τωρινής χρήσης & μελλοντικής προοπτικής, δεν ξέρω αν αξίζει να δω κάτι τύπου Renault 5/Micra. Επίσης, η εμπειρία με το Inster, μου έδειξε ότι ναι μεν είμαι οκ με την ηλεκτροκίνηση, σίγουρα πάντως δεν θέλω κάτι αντίστοιχα μικρό, όχι τόσο για το χωροταξικό, όσο για το τι θυσιάζω οδηγικά πηγαίνοντας σε αντίστοιχο μέγεθος.
Αυτά τα ολίγα....
-
Σας είχα τάξει ένα bonus round και ήρθε η ώρα να το μοιραστώ μαζί σας. Είχα αφήσει λοιπόν μετέωρη, την περίπτωση του i20. Είχα πάει να το δοκιμάσω, δεν ήταν διαθέσιμο, με είχε ειδοποιήσει ο πωλητής πριν μέρες και τώρα κατάφερα να πάω. Λοιπόν, είναι ένα πάρα πολύ αξιόλογο αμάξι, απίστευτο πάτημα, απίστευτη ησυχία μέσα, κοινώς, δεν είχα κάποιο παράπονο οδηγικά. Σε επιδόσεις δεν βάζει φωτιά αλλά είναι τόσο κομπλέ από όλες τις απόψεις όπου πραγματικά δεν με πείραξε. Φοβόμουν μήπως μου δώσει φτήνια στην αίσθηση όπως το Sandero που είχα, το Hyundai όμως είναι πολύ σοβαρό αμάξι.
Έκανα όμως και ένα άλλο πείραμα το οποίο, είχε αναφερθεί δεξιά & αριστερά σε άλλα τοπικ εδώ στο φόρουμ. Με την ευκαιρία του test drive, είπα να απομυθοποίησω και να δοκιμασω κάτι, κυρίως για να μην το έχω έγνοια. Δοκίμασα λοιπόν και το Inster, προσέξτε, όχι επειδή το βλέπω ως αγορά, όσο για να δω αν μου κάνει η φάση του ηλεκτρισμού. Τη στιγμή που μιλάμε, το γκαράζ που έχω αναφέρει εδώ στο τοπικ, δεν είναι η καθημερινότητα μου, ενδέχεται να γίνει όμως στο άμεσο μέλλον επομένως, βλέπω και αυτό το ενδεχόμενο. Ακόμα δεν είναι τόσο ξεκάθαρο (εξαρτάται από τα επαγγελματικά μου), σε λίγο καιρό θα έχουμε πιο σίγουρο πλάνο.
Δοκίμασα λοιπόν την ηλεκτροκίνηση και θα σας πω τα εξής. Δεν ξετρελάθηκα, δεν έχασα το μυαλό μου, σίγουρα πάντως δεν με ξένισε. Δε βλέπω να πάω καρφωτός για εκεί, αν όμως υπάρξει αμάξι πραγματικά αξιόλογο, που καλύπτει τα όσα θέλω, εκεί δεν είμαι διόλου ενάντιος με το ενδεχόμενο. Εκεί, μπορώ να κάνω την υπέρβαση, αν όντως αξίζει.
Μέχρι τώρα, έχω κάποιες περιπτώσεις στο νου και μάλιστα, τυχαίνει να είναι οι αντίστοιχες ηλεκτρικές βερσιόν κάποιων θερμικών που έχω εξετάσει. Και η αλήθεια είναι ότι τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν μου είχαν "κάτσει" οι αντίστοιχες θερμικές. Έχουμε λοιπόν το (επερχόμενο) Skoda Epiq όπου είναι το αντίστοιχο Kamiq, το Kia EV2 το οποίο είναι το αντίστοιχο του Stonic και το e: Vitara το οποίο είναι το αντίστοιχο του θερμικού Vitara. Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις, προτιμώ ξεκάθαρα τις ηλεκτρικές εκδοχές. Αλλά αμάξια που έχω στο νου, είναι τα Renault 4 (το αντίστοιχο του Captur) και το ID. Polo (πρακτικά το ηλεκτρικό Fabia).
Αυτά είναι καθαρά βάσει τωρινής χρήσης & μελλοντικής προοπτικής, δεν ξέρω αν αξίζει να δω κάτι τύπου Renault 5/Micra. Επίσης, η εμπειρία με το Inster, μου έδειξε ότι ναι μεν είμαι οκ με την ηλεκτροκίνηση, σίγουρα πάντως δεν θέλω κάτι αντίστοιχα μικρό, όχι τόσο για το χωροταξικό, όσο για το τι θυσιάζω οδηγικά πηγαίνοντας σε αντίστοιχο μέγεθος.
Αυτά τα ολίγα....
Στα ηλεκτρικά μόνο tesla ή Κινέζο. Όλα τα άλλα είναι ή ακριβά χωρίς λόγο ή άσχημα.
-
Ακόμα υπάρχει αυτό το τυπικό;;; Ένας φίλος από τα παλιά.
-
Έκανα όμως και ένα άλλο πείραμα το οποίο, είχε αναφερθεί δεξιά & αριστερά σε άλλα τοπικ εδώ στο φόρουμ.
εγώ το έλεγα μόνο, άρα ουτε δεξια ουτε αριστερα.
Μόνο πασοκ.EV2 δυναμη αλλα προβληματα με iccu (νομιζω) και ινστερ το ιδιο.
Οπότε idpolo. -
@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Έκανα όμως και ένα άλλο πείραμα το οποίο, είχε αναφερθεί δεξιά & αριστερά σε άλλα τοπικ εδώ στο φόρουμ.
Οπότε idpolo.Το ινστερ δε βασανιζεται απο iccu απο μια τριοδη βαλβιδα στο συστημα ψυξης βασανιζεται.
Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα! Τωρα ειδικα με 2,5 ευρω τη σουπερ αμολυβδη; Εξαιρετικο

@tsimisde πως σου φανηκε το inster συγκριτικα με το i20; Εννοω σε πατημα χωρους τιμονι γκαζι κλπ;
-
@lap said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ακόμα υπάρχει αυτό το τυπικό;;; Ένας φίλος από τα παλιά.
Είναι όπως οι γνωστές Φωσκολιάδες, ένα σίριαλ με πολλές συνέχειες (μπορεί και όχι).....
Οπότε idpolo.Δε θυμόμουν σε ποια τόπικ είχε γίνει η αναφορά, γι' αυτό. Επίσης, αν είχαμε ΠΑΣΟΚ, δεν θα κυνηγούσαμε καταναλώσεις, τέλη κτλ, θα παίρναμε ότι πραγματικά γουστάραμε. Η αλήθεια είναι ότι μου κεντρίζει το ενδιαφέρον το EV2, κυρίως επειδή η Kia έχει εμπειρία εδώ και κάποια χρόνια με την EV σειρά, δεν είναι καλαμπόρζτηδες και επίσης, έχει πάρα πολύ καλό VFM το συγκεκριμένο.
@zaxosm said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Οπότε idpolo.Το ινστερ δε βασανιζεται απο iccu απο μια τριοδη βαλβιδα στο συστημα ψυξης βασανιζεται.
Κατα τα αλλα ειναι μια χαρα! Τωρα ειδικα με 2,5 ευρω τη σουπερ αμολυβδη; Εξαιρετικο

@tsimisde πως σου φανηκε το inster συγκριτικα με το i20; Εννοω σε πατημα χωρους τιμονι γκαζι κλπ;
Θα ξεκινήσω από τα θετικά. Απίστευτα ευρύχωρο, πίσω που έκατσα, είχα άπλα στα πόδια και πολύ περιθώριο ύψους, αυτά όμως, είχαν τίμημα το Πορτ μπαγκαζ, ήταν ανύπαρκτο άρα, ήταν τέρμα πίσω το κάθισμα. Αλλά σε θέμα χώρων, οφείλω να το παραδεχτώ. Είναι βέβαια τετραθέσιο επομένως, θα το ήθελα λίγο πιο πλατύ.
Όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, προτιμώ το i20. Το Inster για μένα πρόδωσε το μέγεθος του, το ένιωσα πιο νευρικό στις ανωμαλίες, δεν είχε τόσο καλό φιλτράρισμα όσο το i20. Επίσης, μου φάνηκε αρκετά θορυβώδες, πάλι συγκριτικά με το i20. Όσον αφορά τα υπόλοιπα, στο θέμα γκάζι, δεν ένιωσα να με κολλάει στο κάθισμα, βέβαια, ήταν η έκδοση με τα 42 kW (97 ps).
Η αίσθηση περίεργη καθώς, απλά πατώντας το γκάζι, έφευγε, όντας μαθημένος τόσα χρόνια με το να ανεβάζει στροφές, να πρέπει να αλλάξω ταχύτητα κτλ, το αριστερό πόδι αναζητούσε τον συμπλέκτη σε φρεναρίσματα και εκκινήσεις αλλά στο θέμα αυτόματο κιβώτιο, εξοικειώθηκα αμέσως, δεν είχα πρόβλημα....
Δε λέω ότι αν πάρω ηλεκτρικο θα πάρω Inster, σίγουρα πάντως μου έδειξε ότι βολευομαι και με EV, αυτό ήθελα να δω σε πρώτη φάση.
-
42 kW είναι 57 άλογα.
-
Την μπαταρία με 42 KWh χωρητικότητα εννοεί ο άνθρωπος.
-
@shumakos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ακριβώς αυτό, είδα απλά στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι αυτή η έκδοση αποδίδει 97 άλογα.
-
@shumakos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@super-t said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
42 kW είναι 57 άλογα.
Ακριβώς αυτό, ο πωλητής μου ανέφερε ότι ήταν η έκδοση με τα 42 kW και μετά, είδα στα τεχνικά χαρακτηριστικά ότι αυτή η έκδοση αποδίδει 97 άλογα.
-
Χωρητικότητα μπαταρίας: KWh (κιλοβατώρες)
Ισχύς κινητήρα: KW (κιλοβάτ) -
tsimisde δεν είμαστε όλοι οι ηλεκτρόπληκτοι έτσι σπασίκλες.
Ότι απορία έχεις ρώτα και μέτρα και την ισχύ σε coulomb idgaf.

-
Έχω κάποιες απορίες αλλά μάλλον, δεν θα αρέσουν. Μαζί σας, σύμφωνοι, τα ηλεκτρικά αποτελούν την αιχμή του δόρατος, το μέλλον είναι εδώ, η βενζίνη θεωρείται πασέ πλέον, αφήνω όμως κάποια σχόλια εδώ και τα καταγράφω για όσους είναι τυχόν σε αντίστοιχη διαδικασία έρευνας.
- Οι έμποροι καλά κάνουν και γράφουν την τιμή ενός ηλεκτρικού μαζί με την κρατική επιδότηση. Μη γνωρίζοντας αρχικά τους όρους του προγράμματος, βλέποντας αυτή τη διευκρίνιση, υποθέτεις ότι αν είσαι δικαιούχος της επιδότησης, αυτό σημαίνει ότι η τιμή το ταμείο, είναι η αναγραφόμενη. ΛΑΘΟΣ.
Η αναγραφόμενη τιμή, έρχεται ΑΦΟΤΟΥ κριθείς ως δικαιούχος της επιδότησης συνεπώς, από την τιμή που έχεις μπροστά σου, υπολόγισε 3 χιλιάρικα παραπάνω (τουλάχιστον), τα οποία θα σου επιστραφούν (ίσως και όχι) σε μελλοντικό χρόνο.
Επομένως, πληρώνεις αρχικά το καπέλο και ύστερα, ΕΝΔΈΧΕΤΑΙ να σου επιστραφεί, σα να δίνεις δανεικά σε κάποιον και σε διαβεβαιώνει ότι θα τα πάρεις πίσω, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί και να μην τα πάρεις ποτέ. Συνεπώς, πως ακριβώς λειτουργεί ως δέλεαρ αυτό στην αγορά; Ναι ψηλέ, δώσε κάτι παραπάνω τώρα αλλά θα τα πάρεις πίσω. Τι λογική είναι ακριβώς αυτή, δεν την καταλαβαίνω.
-
Ναι, ωραία, σε βάθος χρόνου θα δεις τα οφέλη του ηλεκτρικού σε κόστος χρήσης, συντήρησης κτλ, μας διαφεύγει όμως το πρίν φτάσουμε εκεί. Πρώτον, είναι η φάση που περιεγραψα πιο πάνω, πληρώνεις κάτι παραπάνω για την αγορά. Από κει μετά, θέλεις και ένα ακόμα κεφάλαιο για να φτιάξεις το χώρο φόρτισης σου. Άρα, είσαι δίπλα ζημιωμένος, πρώτον λόγω της πιο ακριβής αγοράς και δεύτερον, στο ότι χρειάζεσαι και ένα ακόμα κεφάλαιο για τη φόρτιση. Και εκεί για μένα, αρχίζει να χάνει το ηλεκτρικό το νόημα του. Σε βάθος χρόνου θα μου φέρει όφελος, για να το πετύχω όμως αυτό, θέλει να ξηλωθω περισσότερο τώρα.
-
Εστω ότι αφήνω στην άκρη τους Κινέζους της αγοράς και πάω στους Ευρωπαίους. Για ένα Renault 5 στη βασική έκδοση, ΧΩΡΙΣ επιδότηση, πρέπει να σκάσω 27 χιλιάρικα και ερωτώ τώρα. Αξίζει να δώσω 27 χιλιάρικα για ένα μικρό αμάξι, να πανηγυρίζω για τα 300+ χιλιόμετρα αυτονομίας, να πρέπει να έχω σκάσει ένα έξτρα ποσό για την αντίστοιχη εγκατάσταση και φορτιστή, φτάνοντας στα 30 χιλιάρικα όταν με ένα απλό θερμικό, υβριδικό η υγραεριοκίνητο, έχω τουλάχιστον τη διπλάσια αυτονομία και μάλιστα, με αρκετά λιγότερα χρήματα;
Συνοψίζοντας, κατά τη λογική μου, πιο συμφέρουσα οικονομικά αγορά, είναι ότι έχει ως βάση τη βενζίνη, είτε είναι απλό θερμικό, είτε υβριδικό, είτε υγραεριοκίνητο. Και δεν απαιτείται μεγαλύτερο κεφάλαιο για αγορά, για το μετά και δεν έχεις να ρυθμίζεις τη ζωή σου με βάση το πρίζωμα, η ζωή ήδη είναι αρκετά περίπλοκη για να βάλουμε ακόμα μια έγνοια στο κεφάλι μας....
-
Τους τα γράφω όλα αυτά τα σωστά που γράφεις εδώ και χρόνια και γίνομαι στόχος των ηλεκτροπληκτων.
Ετοιμάσου για επιθέσεις τώρα...

-
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Τους τα γράφω όλα αυτά τα σωστά που γράφεις εδώ και χρόνια και γίνομαι στόχος των ηλεκτροπληκτων.
Ετοιμάσου για επιθέσεις τώρα...

Το προβλημα της χωρας ειναι οι φτωχοι και η επαρχια .
Με καποιο τροπο πρεπει να τους εξαφανισουμε
Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου