-
@tsimisde said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Προ δεκαετίας που επέλεξα το BMW, ήμουν σε άλλη φάση της ζωής μου.
ρε παπάτζα, 22 χρονων είπες οτι είσαι

ακυρο ακυρο, my bad... το αυτοκινητο ειναι 22, θυμομουν λαθος.
Αλλά για πες, τί έχεις κανονίσει για αύριο που έχει 2 μηνων γενέθλια το τοπικ; Θα κάνεις κάτι σπέσιαλ ;
-
Θα κάνει τραπέζι και θα σας καλέσει όλους μαζί με……τις συζύγους σας.
-
Ανέβασε ο adp στο topic του c4 προσφορά που ξεκινάει από 22.900.
Citroen C4: Με προνομιακή τιμή στην αυτόματη έκδοση Hybrid των 145 ίππων
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στα λεφτά του.
-
@ssot said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
@fanis75 said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Συνεπώς, να έχω στο νου μου και αμάξια που με βολεύουν περισσότερο τη στιγμή που μιλάμε, αφήνοντας στην άκρη το μετά; Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζουν ελαφρώς οι επιλογές μας....
Αυτη ειναι η δικιά μου γνώμη. Ειναι πρακτικά αδύνατον να προβλέψεις το μέλλον, τόσο το δικό σου όσο και της αυτοκίνησης. Επιπλέον, εαν σκεφτείς ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ουσιαστικά 5-10 χρόνια εύρως ζωής, όταν θα έρθει το μέλλον (η οικογένεια), το αυτοκίνητο που θα έχεις επιλέξει σήμερα, θα ειναι για απόσυρση αφού θα ειναι στο τέλος της ζωής του.
Βλέπουμε γύρω μας όταν κυκλοφορούμε έξω; Αυτοκίνητα 20 και 30 ετών είναι γεμάτος ο τόπος. Κατά τα άλλα φταίνε οι πολιτικοί που είναι στον κόσμο τους.
Για νέο εργένη 35αρη, όχι δεν είναι ο κανόνας σαράβαλο 20-30 ευρώ, μάλλον η εξαίρεση !
-
@gtsartsal said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Ανέβασε ο adp στο topic του c4 προσφορά που ξεκινάει από 22.900.
Citroen C4: Με προνομιακή τιμή στην αυτόματη έκδοση Hybrid των 145 ίππων
Προσωπικά θεωρώ ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στα λεφτά του.
Όντως, είναι ένα πολύ δυνατό πακέτο, βέβαια, θέλει να δω τις διαστάσεις του γκαράζ μου εδώ, θεωρητικά είναι οριακά εκτός, μπορεί όμως να είναι και οριακά εντός συνεπώς, βάζω ένα ερωτηματικό εδώ. Κάποτε το ίδιο γκαράζ είχε "σπιτωσει" το πρώτης γενιάς Qashqai όπου είχε και ποδιά πίσω επομένως, μπορεί να είναι και οι ίδιες ακριβώς διαστάσεις. Μια δοκιμή θα μας πείσει....
@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Προ δεκαετίας που επέλεξα το BMW, ήμουν σε άλλη φάση της ζωής μου.
ρε παπάτζα, 22 χρονων είπες οτι είσαι

ακυρο ακυρο, my bad... το αυτοκινητο ειναι 22, θυμομουν λαθος.
Αλλά για πες, τί έχεις κανονίσει για αύριο που έχει 2 μηνων γενέθλια το τοπικ; Θα κάνεις κάτι σπέσιαλ ;
Με πιάσατε απροετοίμαστο, δεν το είχα συνειδητοποιήσει για να κάνω κάτι....

Πάντως, τότε που το είχα πάρει, ήμουν πιο μικρός από 22 ετών, όσο είναι πλέον το όχημα που έχει δικαίωμα ψήφου, βγαίνει, καπνίζει, τα πίνει, ζαμανφου....
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:Οι Ελληνες κρατάνε αμάξια 20 και 30 χρόνων γιατί πέρασαν 12ετή κρίση που δεν μπορούσαν να τα αλλάξουν και τώρα έχουν απαξιωθεί τόσο που ουσιαστικά δεν υπάρχει ποσό ανταλλαγής για καινούργιο.
Ετσι αν το έχουν συντηρήσει το κρατάνε.
Δεν ήταν επιλογή.
Ακριβώς η περίπτωση μου. Για να το θέσω έτσι, το 2015 που είχα αγοράσει την μπέμπα, την είχα αγοράσει για προσωρινά, σαν πρώτο αμάξι με το ενδεχόμενο ότι θα αγόραζα άλλο με την πρώτη ευκαιρία. Αυτή η ευκαιρία όμως δεν προέκυψε ποτέ, με διάφορα οικογενειακά & οικονομικά ζητήματα από τη μία και από την άλλη, με τις συνεχείς μετακομίσεις λόγω δουλειάς, και πλάκα πλάκα, πέρασαν 11 χρόνια έκτοτε....
@lap said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Θα κάνει τραπέζι και θα σας καλέσει όλους μαζί με……τις συζύγους σας.
Θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό, για να πάρω και τη γνώμη τους, σχετικά με το ποιο όχημα θεωρείται πιο πρακτικό, δεν είναι κακή ιδέα....
-
πλάκα πλάκα, πέρασαν 11 χρόνια έκτοτε....
όποιο αυτοκίνητο και να παρεις, θα προσαρμοστείς.
Και ιμπιζάκι να παρεις και να κανεις 3 παιδιά, θα τα χωρέσεις. Και ηλεκτρικό με 20kWh μπαταρία να πάρεις, θα πας θεσ/κη.Συμφωνώ στην ώριμη/μελετημένη σκέψη να βρεις κάτι που μοιάζει αξιόπιστο και να σου αρέσει, όλα τα άλλα είναι μ.κίες.
Την ζωή (χαοτικό σύστημα) δεν μπορείς μακροπρόθεσμα να την προβλέψεις. Εδώ δεν μπορούμε τον καιρό (επισης χαοτικό). -
@red_monster said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Συνεπώς, να έχω στο νου μου και αμάξια που με βολεύουν περισσότερο τη στιγμή που μιλάμε, αφήνοντας στην άκρη το μετά; Γιατί αν είναι έτσι, αλλάζουν ελαφρώς οι επιλογές μας....
Αυτη ειναι η δικιά μου γνώμη. Ειναι πρακτικά αδύνατον να προβλέψεις το μέλλον, τόσο το δικό σου όσο και της αυτοκίνησης. Επιπλέον, εαν σκεφτείς ότι τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν ουσιαστικά 5-10 χρόνια εύρως ζωής, όταν θα έρθει το μέλλον (η οικογένεια), το αυτοκίνητο που θα έχεις επιλέξει σήμερα, θα ειναι για απόσυρση αφού θα ειναι στο τέλος της ζωής του.
Βλέπουμε γύρω μας όταν κυκλοφορούμε έξω; Αυτοκίνητα 20 και 30 ετών είναι γεμάτος ο τόπος. Κατά τα άλλα φταίνε οι πολιτικοί που είναι στον κόσμο τους.
Για νέο εργένη 35αρη, όχι δεν είναι ο κανόνας σαράβαλο 20-30 ευρώ, μάλλον η εξαίρεση !
Η ένσταση ήταν στο ότι τα αυτοκίνητα έχουν 10ετη κύκλο ζωής. Αν κρίνω από την εταιρεία ακόμη κι όσοι δεν έχουν εταιρικό έχουν κάτι σχετικά καινούριο κ μοδάτο. Αν κρίνω από άλλο κύκλο συναναστροφων έχουν παλιά ακόμα και οι εργένηδες των 35. Priorities... Αν έχει σωστή συντήρηση όλα καλά.
-
@red_monster said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Η ένσταση ήταν στο ότι τα αυτοκίνητα έχουν 10ετη κύκλο ζωής. Αν κρίνω από την εταιρεία ακόμη κι όσοι δεν έχουν εταιρικό έχουν κάτι σχετικά καινούριο κ μοδάτο. Αν κρίνω από άλλο κύκλο συναναστροφων έχουν παλιά ακόμα και οι εργένηδες των 35. Priorities... Αν έχει σωστή συντήρηση όλα καλά.
Και εγώ τα 8-10 ετών τα θεωρώ καινούργια ή σχεδόν καινούργια και με σωστή συντήρηση, είναι !
Στο εξωτερικό τα αλλάζουν ανά 4 έτη γιατί το κόστος του καλού συνεργείου είναι δυσθεώρητο -
Χάζευα στην παραλία οικογένειες με 1-2 παιδιά και ανθρακί βιταρα και t-cross με ωραίες μπαγκαζιέρες. Ειδικά σε αυτα τα δυο που είναι μαζεμένα με κοντούς προβόλους τους πάνε πολύ ! Αν είσαι οκ με τους χώρους του το βιταρα (έστω και με το ντεμεκ υβριδικό) δεν πρέπει να απορριφθεί !
-
Το βασικό αμάξι στην επαρχία που οδηγάνε οι περισσότεροι είναι 20+ χρόνων
-
@criuser said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Το 2008 είναι λίγο πιο χαμηλό, θα πρέπει ίσως να πας σε υβριδικό.
Τα περί αξιοπιστίας είναι σχετικά.
Σε λίγους τυχαίνουν κάποια πράγματα, οπότε σημασία έχει η εγγύηση.
Σήμερα είναι 5 χρόνια/100000 χλμ σε λίγο καιρό θα είναι 8 χρόνια/160000 χλμ, οπότε δεν ασχολείσαι με αξιοπιστίες.
Αυτό με την 8ετία, γνωρίζουμε από πότε θα ισχύσει; Επίσης, αφορά μόνο τα υβριδικά;
Επίσης, κατόπιν επικοινωνίας με τη Ford, φαίνεται ότι στο θέμα κάλυψης στην περιοχή μου, είναι καλύτερα απ' όσο νόμιζα τα πράγματα. Το θέμα μου ήταν ότι ενώ στον τόπο εργασίας μου, υπάρχει αντιπροσωπεία και συνεργείο, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στον τόπο διαμονής. Στον τόπο εργασίας μένω όλο το χρόνο σχεδόν, στον τόπο διαμονής μου σε περιόδους διακοπών και ενδεχομένως μελλοντικά να εγκατασταθώ εκεί.
Φαίνεται όμως ότι υπάρχει τελικά λύση, έχει αρκετές after sales υπηρεσίες η αντιπροσωπεία και επίσης, το πλησιέστερο συνεργείο στην περίπτωση του τόπου διαμονής, είναι περίπου μια ώρα μακριά. Δεν είναι το ιδανικό σενάριο, είναι όμως διαχειρίσιμο θα έλεγα.Επομένως, το θεωρητικό deal-breaker που είχα για το Puma και με έκανε να το απορρίψω ευθύς εξαρχής, φαίνεται να μην υφίσταται πια η μάλλον, είναι πιο διαχειρίσιμο απ' όσο είχα στο νου μου. Επομένως, μένει να το περιεργαστώ κι από κοντά με την πρώτη ευκαιρία, για να δούμε που βαδίζουμε...
Από τη μέχρι τώρα (τοσοδούλικη) αναζήτηση, αντιλαμβάνομαι ότι το Puma, είναι το πιο οδηγοκεντρικό της παρέας, μια συνέχεια αυτού που ήδη ξέρω, με το 2008 (λόγω της σχετικής φήμης που έχει η μάρκα το λέω) και το Juke (?) να ακολουθούν κατά πόδας. Το Kamiq είναι το "γερμανικό" της παρέας σε οδική συμπεριφορά, με το Captur να είναι περισσότερο προς την άνεση εστιασμένο.
Τώρα, σε ότι αφορά το τι μου αρέσει περισσότερο, χωρίς να υπολογίζω το μέλλον, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα εκεί, κυρίως στις επιλογές μου....
-
@jousis said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
πλάκα πλάκα, πέρασαν 11 χρόνια έκτοτε....
όποιο αυτοκίνητο και να παρεις, θα προσαρμοστείς.
Και ιμπιζάκι να παρεις και να κανεις 3 παιδιά, θα τα χωρέσεις. Και ηλεκτρικό με 20kWh μπαταρία να πάρεις, θα πας θεσ/κη.Συμφωνώ στην ώριμη/μελετημένη σκέψη να βρεις κάτι που μοιάζει αξιόπιστο και να σου αρέσει, όλα τα άλλα είναι μ.κίες.
Την ζωή (χαοτικό σύστημα) δεν μπορείς μακροπρόθεσμα να την προβλέψεις. Εδώ δεν μπορούμε τον καιρό (επισης χαοτικό).Με βρίσκει σύμφωνο το σκεπτικό. Φερ' ειπείν, το S Cross, ναι μεν μου κάνει για το σενάριο του μέλλοντος, δεν "μιλάει" όμως μέσα μου, χωρίς να αναιρώ το ότι είναι πολύ αξιόλογη επιλογή, δεν μου γεμίζει το μάτι.
Άλλα αμάξια όμως που μ' αρέσουν περισσότερο (Stonic & Mokka), δεν προκρίνονται ιδιαίτερα για το σενάριο του μέλλοντος.@red_monster said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Χάζευα στην παραλία οικογένειες με 1-2 παιδιά και ανθρακί βιταρα και t-cross με ωραίες μπαγκαζιέρες. Ειδικά σε αυτα τα δυο που είναι μαζεμένα με κοντούς προβόλους τους πάνε πολύ ! Αν είσαι οκ με τους χώρους του το βιταρα (έστω και με το ντεμεκ υβριδικό) δεν πρέπει να απορριφθεί !
Στο Vitara, η μόνη ένσταση μου, ήταν όταν πήγα να μπω πίσω. Από τη στιγμή όμως που δεν θα είμαι εγώ αυτός που μπαίνει πίσω, αλλάζει η κουβέντα μας, θαρρώ ότι με καλύπτει.
Γενικά, σε διάφορες ομάδες του Facebook, που έχω ρωτήσει για τα διάφορα μοντέλα, πολλοί που είχαν θέμα με τη χωρητικότητα του Πορτ μπαγκαζ και άλλαξαν οι ανάγκες τους, βολεύτηκαν με τη λύση της μπαγκαζιέρας επομένως, δεν το βλέπω τόσο κακό ως σενάριο απαραίτητα. Θα είναι αυτό που είναι μεν το αμάξι με τους χώρους του, βολεύεται όμως η κατάσταση και με άλλο τρόπο επομένως, εκεί αλλάζει ελαφρώς η κουβέντα μας, στα των επιλογών κυρίως....
-
https://www.evo.co.uk/reviews/209010/jaecoo-7-review-impressive-in-ways-not-great-in-others
«Nevermind a Porsche Macan, if you’re used to Citroen’s C5 Aircross, the Jaecoo will feel like an old Land Rover Discovery with its body tethered to its ladder chassis via an intricate web of bungie chords.»
Οταν τα λέει ο @criuser είναι καλά ;
-
Ας προβοκάρω λιγάκι τη συζήτηση γιατί βλέπω να ατονεί το θέμα
. Αν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της μπαγκαζιέρας, πάνω σε ένα συμβατικό hatch θα τη φορτώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλο να φορτώνεις στο 1,60 περίπου (τόσο περίπου φτάνει το ύψος που πρέπει να περάσεις πάνω από τα πλαϊνά τοιχώματα + το ύψος από τις μπάρες + το ίδιο το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου), και άλλο στο 1,70 και βάλε που φτάνει σε ένα b-suv. Για το χώρο αποθήκευσης που απαιτεί η μπαγκαζιέρα όταν δε χρησιμοποιείται, φαντάζομαι είναι το πρώτο που θα έχει προβλεφθεί από όποιον προχωράει στην αγορά της. -
@shumakos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
. Αν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της μπαγκαζιέρας, πάνω σε ένα συμβατικό hatch θα τη φορτώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλο να φορτώνεις στο 1,60 περίπου (τόσο περίπου φτάνει το ύψος που πρέπει να περάσεις πάνω από τα πλαϊνά τοιχώματα + το ύψος από τις μπάρες + το ίδιο το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου), και άλλο στο 1,70 και βάλε που φτάνει σε ένα b-suv. Για το χώρο αποθήκευσης που απαιτεί η μπαγκαζιέρα όταν δε χρησιμοποιείται, φαντάζομαι είναι το πρώτο που θα έχει προβλεφθεί από όποιον προχωράει στην αγορά της.Και να προσθέσω για την μπαγκαζιέρα ότι αν είναι υψηλού προφίλ και έχεις επίσης ψηλό b-suv/c-suv ενδέχεται να ξεπερνάς το 2.20 ύψος για τα διόδια και να πληρώσεις παραπάνω

-
Ναι αλλά αν πάρει χατς και η κοπελα που γνωρίσει έχει καταγωγή απο γιούτα και του πει θελω την προταση γάμου να μου την κάνεις στο hell’s revenge τί θα κάνει;
-
Νοικιάζεις ένα Wrangler Rubicon και κάνεις τη δουλειά σου. Ή τη σχολάς

-
. Αν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της μπαγκαζιέρας, πάνω σε ένα συμβατικό hatch θα τη φορτώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλο να φορτώνεις στο 1,60 περίπου (τόσο περίπου φτάνει το ύψος που πρέπει να περάσεις πάνω από τα πλαϊνά τοιχώματα + το ύψος από τις μπάρες + το ίδιο το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου), και άλλο στο 1,70 και βάλε που φτάνει σε ένα b-suv. Για το χώρο αποθήκευσης που απαιτεί η μπαγκαζιέρα όταν δε χρησιμοποιείται, φαντάζομαι είναι το πρώτο που θα έχει προβλεφθεί από όποιον προχωράει στην αγορά της.@nikonino said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
. Αν είναι να καταφύγει κανείς στη λύση της μπαγκαζιέρας, πάνω σε ένα συμβατικό hatch θα τη φορτώνει πολύ πιο εύκολα. Άλλο να φορτώνεις στο 1,60 περίπου (τόσο περίπου φτάνει το ύψος που πρέπει να περάσεις πάνω από τα πλαϊνά τοιχώματα + το ύψος από τις μπάρες + το ίδιο το ύψος της οροφής του αυτοκινήτου), και άλλο στο 1,70 και βάλε που φτάνει σε ένα b-suv. Για το χώρο αποθήκευσης που απαιτεί η μπαγκαζιέρα όταν δε χρησιμοποιείται, φαντάζομαι είναι το πρώτο που θα έχει προβλεφθεί από όποιον προχωράει στην αγορά της.Και να προσθέσω για την μπαγκαζιέρα ότι αν είναι υψηλού προφίλ και έχεις επίσης ψηλό b-suv/c-suv ενδέχεται να ξεπερνάς το 2.20 ύψος για τα διόδια και να πληρώσεις παραπάνω

Γι' αυτό δεν προκρίνεται στο μυαλό μου το σενάριο μπαγκαζιέρα, τώρα απλά θίχτηκαν οι λόγοι για τους οποίους δεν προκρίνεται....
Συνεπώς, καλύτερα ένα αμάξι στο οποίο, μειώνονται οι πιθανότητες να χρειαστεί μπαγκαζιέρα@shumakos said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:
Νοικιάζεις ένα Wrangler Rubicon και κάνεις τη δουλειά σου. Ή τη σχολάς

Ήδη έχω κάνει το τελευταίο συνεπώς, δεν διστάζω να το ξανακάνω αν χρειαστεί....
-
Η ένσταση ήταν στο ότι τα αυτοκίνητα έχουν 10ετη κύκλο ζωής.
Δεν είχαν, πλέον τόσο έχουν γιατι με την τεχνολογία που κουβαλάνε είναι ασύμοφρη η συντήρηση μετά τα 10-15 χρόνια. Επίσης, με τις ταχύτητες που τρέχει η τεχνολογία, σε 10 χρόνια ένα αμιγώς θερμικό αμάξι (και δη χειροκίνητο) θα ειναι για πέταμα σε 10 χρόνια. Αυτή ειναι η γνώμη μου.
-
@nikonino said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

@nikonino said in Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου:

Και καίει και παραπάνω και κάνει και θόρυβο.
Αναζήτηση & επιλογή διάδοχου αυτοκινήτου