-
Eιδα ενα προηγουμενης γενιας ID3 και ειδα οτι ειχε ταμπουροφρενο,δεν ξερω βεβαια ποια εξοπλιστικη εκδοση ηταν,αλλα σιγουρα δεν μου εκανε και καλη εντυπωση.
Δεν έχει σχέση με τον εξοπλισμό. Ολα τα ηλεκτρικά αυτής της πλατφόρμας (vw, skoda, ford, seat,κλπ) ταμπούρα έχουν πίσω.
-
-
Eιδα ενα προηγουμενης γενιας ID3 και ειδα οτι ειχε ταμπουροφρενο,δεν ξερω βεβαια ποια εξοπλιστικη εκδοση ηταν,αλλα σιγουρα δεν μου εκανε και καλη εντυπωση.
Δεν έχει σχέση με τον εξοπλισμό. Ολα τα ηλεκτρικά αυτής της πλατφόρμας (vw, skoda, ford, seat,κλπ) ταμπούρα έχουν πίσω.
Δεν το ηξερα,υπαρχει καποιος τσιπικος λογος να βαζουν ταμπουροφρενα σε τοσο προηγμενα οχηματα?
-
Κατά τη vw, λόγω του regen το ηλεκτρικό μοτέρ φρενάρει το αυτοκίνητο και φορτίζει και τη μπαταρία, οπότε τα πίσω φρένα δουλεύουν λιγότερο και επαρκούν τα ταμπούρα. Λογικά δίκιο θα έχουν, δεν νομίζω να υποβαθμίζουν εν γνώσει τους το σύστημα φρένων και την ασφάλεια του αυτοκινήτου.
Προφανέστατα όμως το κάνουν για οικονομία. Αλλιώς θα μπορούσαν ν' αφήσουν τα δισκόφρενα και να το παίξουν και "υπεράνω", ότι και καλά δεν είναι απαραίτητα, αλλά η vw λαμβάνει υπόψη τις επιθυμίες των πελατών κλπ.
-
-
Στο t-cross που ειχα με τα πισω ταμπουρα ηθελε πολυ προσοχη παντως. Δηλαδη στα 140-150 καταλαβαινες μια δυσκολια στο φρεναρισμα.
Χμμμμ, μπορεί, έτσι κι αλλιώς υλοποίηση απο υλοποίηση διαφέρει.
Και σίγουρα σε βαρύ αυτοκίνητο και συνεχόμενο φρενάρισμα (κατηφόρες) θα ζεσταθούν πιο γρήγορα.
Αλλά οι διαφορές αυτές απο μικρά μη αεριζόμενα δισκόφρενα δεν πρέπει να είναι μεγάλες (θεωρητικά).Πάντως κι εγώ βλέπω ταμπούρα == φτήνεια, αρνητικό το θεωρώ.
Βάζεις ωραία ζάντα και πίσω ταμπούρα. Ε, όχι.
Εδώ με χαλάνε τα σκουριασμένα δισκόφρενα των EV. -
Μια χαρα ειναι τα ταμπουρα στο κομματι φρεναρισμα ας μην μιλαμε σαν ειδικοι σε πραγματα που δεν καταλαβαινουμε.Ειδικα στα EV που εχουν ισχυρο regen απλα δεν υπαρχει διαφορα στην αποτελεσματικοτητα με τα δισκοφρενα.
Το αισθητικο κομματι ειναι αλλο καπελο. -
Μια χαρα ειναι τα ταμπουρα στο κομματι φρεναρισμα ας μην μιλαμε σαν ειδικοι σε πραγματα που δεν καταλαβαινουμε.Ειδικα στα EV που εχουν ισχυρο regen απλα δεν υπαρχει διαφορα στην αποτελεσματικοτητα με τα δισκοφρενα.
Το αισθητικο κομματι ειναι αλλο καπελο.Τα μειονεκτηματα των ταμπουρων ειναι, οταν ζεσταθουν πολυ αργουν να κρυωσουν σε πισω αξονα ειναι τρομερα δυσκολο αυτο, μεγαλυτερο βαρος, αν καταφερουν και παρουν νερα στο εσωτερικο τους αργουν πολυ να στεγνωσουν, στο φρεναρισμα σε ολες τις συνθηκες δεν εχουν καμια διαφορα στην αποτελεσματικοτητα απο τα δισκοφρενα.
-
εκανα μια συζητηση με το gemini γυρω απο το θεμα και θυμηθηκα καποια πραγματα που ειχα ξεχασει.
Πλεονεκτηματα δεν ειναι μονο το χαμηλο κοστος, αλλα και οτι επειδη τα ταμπουρα ειναι κλειστες κατασκευες δεν εχουν προβλημα πχ με το αλατι που υπαρχει αφθονο στους δρομους της βορειας ευρωπης. Επισης, μου ανεφερε (το οποιο οντως θυμαμαι να το ειχα διαβασει τοτε που ειχε παρουσιαστει το id3) πως τα δισκοφρενα ασκουν εστω και ελαχιστη οπισθελκουσα λογω ελαφριας επαφης με την δισκοπλακα. Σε ενα ηλεκτρικο οχημα αυτο μπορει να ειναι σημαντικο.Απο την αλλη ομως προκυπτει το ερωτημα οτι αφου ειναι τοσο καλη (και φτηνη) επιλογη, γιατι δεν την εχουν υιοθετησει και αλλες εταιρειες (πχ τεσλα που ξερουμε οτι προσπαθει να βγαλει και απο τη μυγα ξιγκι); Το προβλημα ειναι οτι αν δεν δουλευει σε πληρη ισχυ το regen (πχ υψηλο soc ή/και χαμηλες θερμοκρασιες) τοτε δεν μπορει να φρεναρει το οχημα μονο με το regen και θα χρειαστει τη συνδρομη των φρενων. Δηλαδη, θα χρειαστεις τα φρενα οταν πχ ξεκινας αρκετα φορτισμενος (>80% μπαταρια) απο ενα βουνο (χαμηλη θερμοκρασια). Επομενως, σε συνθηκες που θα χρειαζεσαι περισσοτερο τα φρενα, δεν ξερω αν αυτα θα επαρκουν, στην περιπτωση των πισω ταμπουρων
Προφανως επισης και δεν ενθουσιαζει τους αγοραστες η εικονα τους, τοσο ως perception (οτι ειναι κατι φτηνο) οπως και αισθητικα. Να εχεις 19-21'' τροχους και απο μεσα να βλεπεις.... ταμπουρα;;;;!
Στο id3 (και σε αντιστοιχα οχηματα) δεν θα με ενοχλουσε, αλλα στα μεγαλυτερα και ακριβοτερα αυτοκινητα θεωρω οτι χτυπαει ασχημα. -
Ελάτε τώρα, είναι απλά τσιπιά. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας....
-
-
Το ζήτημα είναι σε ένα αυτοκίνητο ,ηλεκτρικό,αξίας 30 χιλιάρικα και άνω,όσο safe οικονομική επιλογή να είναι γιατί το βάζεις το ταμπούρο,για τον ίδιο λόγο κράζουμε τη Φορντ που δίνει ταμπούροφρενα μέχρι και στην ST-line.
-
Το ζήτημα είναι σε ένα αυτοκίνητο ,ηλεκτρικό,αξίας 30 χιλιάρικα και άνω,όσο safe οικονομική επιλογή να είναι γιατί το βάζεις το ταμπούρο,για τον ίδιο λόγο κράζουμε τη Φορντ που δίνει ταμπούροφρενα μέχρι και στην ST-line.
Και εμένα μου την έδωσε στο Fiesta 2012 μοντέλο, 1,4 να έχει πίσω ταμπούρο. Όμως κοκαλώνει το αυτοκίνητο.
Γιατί η τσιγγουνιά και η απληστία των βιομηχανιών δεν πρόκειται να σταματήσει. Έτσι πιστεύω.
Δεν ξέρω αν σταμάτησαν τα αυτοκίνητα με σιδερένιες ζάντες και πλαστικά καπάκια.
2026 με σιδερένια ζάντα από το εργοστάσιο. Πανέμορφο και σύγχρονο με οθόνες κλπ μέσα, αλλά απ' έξω σιδερένια ζάντα. Αν υπάρχει. Δεν ξέρω. -
2026 και όλα τα νέα μοντέλα ακόμα να φτάσουν σε ποιότητα το MK7 Golf συμπεριλαμβανομένου του Α3 και αν κρίνω από τους reviewers ούτε το TRoc αποτελεί εξαίρεση!
-
Το ΜΚ 7.5 θα μείνει ως σημείο αναφοράς σε ποιότητα κατασκευής. Όπως ήταν το MΚ 4 μέχρι να βγει το MK7.
-
Golf Mk IV. Για γέλια ήταν σαν αυτοκίνητο σε σύγκριση με το Focus ή την 147.
-
Είχα το IV και έτυχε να έχω οδηγήσει πολλές φορές και το Focus της εποχής, μιας και το είχαμε στην εταιρεία.
Όχι επειδή είχα το Golf, αλλά ήταν σαφώς ανώτερο από το Focus. Σε πολλούς τομείς.
Για την 147, δεν έχω άποψη. -
@katafractos17 said in VW FORUM:
Είχα το IV και έτυχε να έχω οδηγήσει πολλές φορές και το Focus της εποχής, μιας και το είχαμε στην εταιρεία.
Όχι επειδή είχα το Golf, αλλά ήταν σαφώς ανώτερο από το Focus. Σε πολλούς τομείς.
Για την 147, δεν έχω άποψη.Το Golf oύτε έβλεπε κατά που είχε πάει το Focus μετά από 5 στροφές...
-
Με την καμία το golf πάνω από το Focus εκείνης της εποχής.....ας έπαιρνες με λίγα παραπάνω στροφή με το golf και πήγαινες για μολόχες με το 80άρι λάστιχο
-
VW FORUM