-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@terryp117 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@sarantism said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και μόνο που σας προβληματίζω όλους εσάς, όσες αντιρρήσεις και να έχετε, κι όσο διαφορετική άποψη , με κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο.....
Όχι φίλε μου δεν πήρα σε κάποιον σταθμό για να διαμαρτυρηθώ για τα υπέρογκα πρόστιμα, δεν τα πάω και τόσο καλά με τον λόγο.......
Προτιμώ να γράφω.
Ο Μοντ ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει ποιος είμαι, το βρήκε εύκολα , αλλά είναι διακριτικός, μόνο για το παπάκι μου μαρτύρησε, τέλος πάντων, μικρό το κακό, τι χαγιαμπούζα τι παπάκι, έτσι κι αλλιώς σήμερα και τα δύο με 90-100 μπορούν να πάνε......
Τώρα σε κανένα μήνα που θα γλυκάνει ο καιρός, η Κρήνη έχει ωραία στέκια, όσοι πιστοί και ντόπιοι προσέλθετε να κουβεντιάσουμε από κοντά για τον νέο ΚΟΚ...!!!
Γείτονας μου έπεσε ήδη θύμα του, έκλεισε κάποιο πέρασμα για ΑΜΕΑ παρκάροντας και την έφαγε, 2 μήνες το δίπλωμα κάποια ευρουλάκια και 2 μήνες τις πινακίδες...!!!
Είπε δεν το είδα ρε παιδιά , βράδυ ήταν , έκανα λάθος φταίω, παρότι τα όργανα του είπαν να κάνει μία ένσταση, μήπως και μειωθεί λίγο η ποινή τουλάχιστον του διπλώματος και των πινακίδων...!!!
Είναι σκληρή η ζωή, 2 μήνες είναι πολύς χρόνος...!!!Είναι σοβαρό να κλείνεις χώρο στάθμευσης των ΑΜΕΑ. Αλλά 2 μήνες τι να πω....Είμαστε η χώρα της υπερβολής.
Στα μηχανάκια από το πρόσωπο δε μπορούν να σε καταλάβουν, θα μπορούν να φωτογραφήσουν την πινακίδα; Και μπρος και πίσω θα έχουν κάμερες;Πέρασμα ήταν μάλλον ούτε καν πάρκινγκ, στο δρόμο, βραδιάτικα
δεν το πρόσεξε.
Εγώ ψάχνοντας κάποια μέρα πάρκινγκ στη γειτονιά του Μοντ, γιατί εκεί πάω σε οδοντίατρο, βρήκα μία θέση σε κάποιο στενό και μόλις πάρκαρα, με ενημέρωσε ,να είναι καλά ο άνθρωπος κάποιος από τη γειτονιά που βρέθηκε εκεί τυχαία, ότι είχα πιάσει χώρο δηλωμένο από κάποιον ΑΜΕΑ.
Ούτε που το πήρα είδηση μέσα στο στενό, εννοείται ότι πήρα αμέσως το αυτοκίνητο πριν κατεβώ.....ήταν από αυτές τις θέσεις που παραχωρεί ο δήμος σε κάποιους με προβλήματα υγείας.
Σε όλους μπορεί να τύχει, δυστυχώς ο νόμος δεν μπορεί να διαχωρίσει εάν κάνεις την παρανομία από γαιδουριά ή αμέλεια, βιασύνη κ.λπ....παρότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η ταλαιπωρία αυτού που έχει ανάγκη τη θέση.
Όμως και 2 μήνες σήμερα, με τους ρυθμούς που τρέχει η ζωή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ..!!!
Ένα τέτοιο ( λάθος ) μπορεί να καταστρέψει τις ισορροπίες κάποιου , ειδικά επαγγελματία, αλλά και ιδιώτη..!!Υπάρχει μια "νέα μόδα" τον τελευταίο καιρό, μας κάνουν καταγγελίες για ράμπες ΑΜΕΑ μετά τα μεσάνυχτα..
Τις νορμάλ ώρες, που κυκλοφορεί κόσμος, οι θέσεις και οι ράμπες ΑΜΕΑ ελέγχονται τακτικά, σύμφωνα με τις εντολές του διοικητή. Μετά το κλείσιμο της αγοράς και της δημοτικής αστυνομίας στις 22:00 (που ελέγχει περισσότερο είναι αλήθεια), ο έλεγχος ατονεί.
Έχω την εντύπωση ότι οι καταγγελίες γίνονται για άλλους λόγους και όχι από ΑΜΕΑ, γιατί σε μια τουλάχιστον μια περίπτωση που είναι κοντά στο σπίτι μου, η συγκεκριμένη ράμπα είναι άχρηστη και καταλήγει σε αδιέξοδο. Από την άλλη μεριά είναι πεζόδρομος, ούτως ή άλλως και δεν έχει λογική. Προφανώς έμεινε από παλιά
. Εγώ όταν βγαίνω βόλτα με την μικρή πηγαίνω από τον πεζόδρομο.
Έκαναν καταγγελία 01:00 τα ξημερώματα για αυτήν την άχρηστη ράμπα και φυσικά το "όργανο" που πήγε βεβαίωσε παράβαση, αφού τυπικά είναι ράμπα (άσε που συνήθως παρακολουθούν από τα μπαλκόνια αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες)Καποια απο την περιοχη μπορει να σε εχει καψουρευτει και θελει να σε βλεπει τακτικα.

-
Στους πέντε γάμους δίνουν πρόωρη συνταξιοδότηση;
Κάτι ακούγεται για μια διάταξη που αφορά τους καρδιοκατακτητές
-
@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στους πέντε γάμους δίνουν πρόωρη συνταξιοδότηση;
Κάτι ακούγεται για μια διάταξη που αφορά τους καρδιοκατακτητές

-
Ελπίζω να δέχεται το καυστικό μου χιούμορ, και να μην έχω ‘’αδύνατη πρόσβαση στον ιστότοπο ’’ έτσι ξαφνικά

-
Αντεχει, ο Σιμος.
-
@ilias-a said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και μόνο που σας προβληματίζω όλους εσάς, όσες αντιρρήσεις και να έχετε, κι όσο διαφορετική άποψη , με κάνει χαρούμενο κι ευτυχισμένο.....
Όχι φίλε μου δεν πήρα σε κάποιον σταθμό για να διαμαρτυρηθώ για τα υπέρογκα πρόστιμα, δεν τα πάω και τόσο καλά με τον λόγο.......
Προτιμώ να γράφω.
Ο Μοντ ΣΙΓΟΥΡΑ ξέρει ποιος είμαι, το βρήκε εύκολα , αλλά είναι διακριτικός, μόνο για το παπάκι μου μαρτύρησε, τέλος πάντων, μικρό το κακό, τι χαγιαμπούζα τι παπάκι, έτσι κι αλλιώς σήμερα και τα δύο με 90-100 μπορούν να πάνε......
Τώρα σε κανένα μήνα που θα γλυκάνει ο καιρός, η Κρήνη έχει ωραία στέκια, όσοι πιστοί και ντόπιοι προσέλθετε να κουβεντιάσουμε από κοντά για τον νέο ΚΟΚ...!!!
Γείτονας μου έπεσε ήδη θύμα του, έκλεισε κάποιο πέρασμα για ΑΜΕΑ παρκάροντας και την έφαγε, 2 μήνες το δίπλωμα κάποια ευρουλάκια και 2 μήνες τις πινακίδες...!!!
Είπε δεν το είδα ρε παιδιά , βράδυ ήταν , έκανα λάθος φταίω, παρότι τα όργανα του είπαν να κάνει μία ένσταση, μήπως και μειωθεί λίγο η ποινή τουλάχιστον του διπλώματος και των πινακίδων...!!!
Είναι σκληρή η ζωή, 2 μήνες είναι πολύς χρόνος...!!!Είναι σοβαρό να κλείνεις χώρο στάθμευσης των ΑΜΕΑ. Αλλά 2 μήνες τι να πω....Είμαστε η χώρα της υπερβολής.
Στα μηχανάκια από το πρόσωπο δε μπορούν να σε καταλάβουν, θα μπορούν να φωτογραφήσουν την πινακίδα; Και μπρος και πίσω θα έχουν κάμερες;Πέρασμα ήταν μάλλον ούτε καν πάρκινγκ, στο δρόμο, βραδιάτικα
δεν το πρόσεξε.
Εγώ ψάχνοντας κάποια μέρα πάρκινγκ στη γειτονιά του Μοντ, γιατί εκεί πάω σε οδοντίατρο, βρήκα μία θέση σε κάποιο στενό και μόλις πάρκαρα, με ενημέρωσε ,να είναι καλά ο άνθρωπος κάποιος από τη γειτονιά που βρέθηκε εκεί τυχαία, ότι είχα πιάσει χώρο δηλωμένο από κάποιον ΑΜΕΑ.
Ούτε που το πήρα είδηση μέσα στο στενό, εννοείται ότι πήρα αμέσως το αυτοκίνητο πριν κατεβώ.....ήταν από αυτές τις θέσεις που παραχωρεί ο δήμος σε κάποιους με προβλήματα υγείας.
Σε όλους μπορεί να τύχει, δυστυχώς ο νόμος δεν μπορεί να διαχωρίσει εάν κάνεις την παρανομία από γαιδουριά ή αμέλεια, βιασύνη κ.λπ....παρότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η ταλαιπωρία αυτού που έχει ανάγκη τη θέση.
Όμως και 2 μήνες σήμερα, με τους ρυθμούς που τρέχει η ζωή είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ..!!!
Ένα τέτοιο ( λάθος ) μπορεί να καταστρέψει τις ισορροπίες κάποιου , ειδικά επαγγελματία, αλλά και ιδιώτη..!!Υπάρχει μια "νέα μόδα" τον τελευταίο καιρό, μας κάνουν καταγγελίες για ράμπες ΑΜΕΑ μετά τα μεσάνυχτα..
Τις νορμάλ ώρες, που κυκλοφορεί κόσμος, οι θέσεις και οι ράμπες ΑΜΕΑ ελέγχονται τακτικά, σύμφωνα με τις εντολές του διοικητή. Μετά το κλείσιμο της αγοράς και της δημοτικής αστυνομίας στις 22:00 (που ελέγχει περισσότερο είναι αλήθεια), ο έλεγχος ατονεί.
Έχω την εντύπωση ότι οι καταγγελίες γίνονται για άλλους λόγους και όχι από ΑΜΕΑ, γιατί σε μια τουλάχιστον μια περίπτωση που είναι κοντά στο σπίτι μου, η συγκεκριμένη ράμπα είναι άχρηστη και καταλήγει σε αδιέξοδο. Από την άλλη μεριά είναι πεζόδρομος, ούτως ή άλλως και δεν έχει λογική. Προφανώς έμεινε από παλιά
Έκαναν καταγγελία 01:00 τα ξημερώματα για αυτήν την άχρηστη ράμπα και φυσικά το "όργανο" που πήγε βεβαίωσε παράβαση, αφού τυπικά είναι ράμπα (άσε που συνήθως παρακολουθούν από τα μπαλκόνια αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες)Καποια απο την περιοχη μπορει να σε εχει καψουρευτει και θελει να σε βλεπει τακτικα.

Εκείνη την ώρα εγώ βάζω για ύπνο την κόρη μου, άσε που δεν κάνω περιπολικό

-
@metoikos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@zithos said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μόλις τα πρόστιμα τραγανίσουν όλον τους τον μισθό θα μάθουν να οδηγούν σαν άνθρωποι και όχι σαν ζώα.
Γύρω στα 5000 χρόνια ιστορίας που έχουμε γραπτά μνημεία από αυτόν τον πλανήτη που λέγεται γη, ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ , ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ , ΚΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ...!!!
Αυτή είναι και η βασική διαφορά του ανθρώπου από τα ζώα...!!!Τερρυπ, ματαιοπονείς με τα πασιφιστικά σου και με την επιμονή στην αντι-βία.
Έτσι είναι ο κόσμος φτιαγμένος καί το παλεύει να αλλάξει αλλά δυστυχώς δεν μπορεί, τό προφήτεψε άλλωστε κι ο ποιητής: "αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ"
Δηλαδή φιλικά το λέω, όχι επικριτικά, ότι ματαιοπονείς.
Αλλά πάλι, ίσως τελικά καλά κάνεις καί ματαιοπονείς. Γιατί όπως ένας αξιοπρεπής άνθρωπος είπε κάποτε:
"είναι προτιμότερο νά παλεύεις (έστω καί) μάταια, παρά νά ζείς μάταια."Απλά "συχώραμε που δεν καταλαβαίνω", ώρες-ώρες τί ακριβώς θες να πείς, τί διεκδικείς καί τί ζητάς (και από ποιόν;)
Ξέρεις τι είναι οι "έξυπνες" κάμερες; καί βέβαια ξέρεις!
Είναι κάτι μηχανάκια αρκετά "έξυπνα" ώστε να "βλέπουν" τα λάθη στα οποία υπέπεσε ο παραβάτης, κάτω από "δεν μάς νοιάζει ποιές" περιστάσεις, και να τον τιμωρούν, χωρίς δικαίωμα απολογίας. (θα κάνεις ένσταση, λέει. --πρίν ή μετά αφού "εκτίσεις" την ποινή; όποιος γνωρίζει ας μάς πεί;)
Ξέρεις όμως τί άλλο είναι οι "έξυπνες" κάμερες; κι αυτό μάλλον θα τό ξέρεις.
Οι "έξυπνες" κάμερες είναι ένα μόνιμο καί διαρκές λάθος, φτιαγμένο για την πάταξη περιστασιακών λαθών (καί όχι μόνο).
Πρόσεξε, όχι την διόρθωση, την πάταξη των λαθών, τα οποία κάνουν οι όχι και τόσο "έξυπνοι" άνθρωποι. ("μέσα από την πάταξη θα έρθει η διόρθωση", θα σου πούν και θα επικαλεστούν στατιστικές, μονάχα που η στατιστική τής "βρώμας" Ιστορίας άλλα λέει και καταγράφει καί διαψεύδει).
Διότι αν ήταν τόσο "έξυπνοι" οι άνθρωποι, δεν θα έπεφταν ποτέ σε λάθη, όπως δηλαδή ποτέ σε λάθη δεν θα πέσουν καί οι κάμερες "τιμωροί", όπως καί οι αλάνθαστοι εμπνευστές, δημιουργοί καί υποστηρικτές των "έξυπνων" καμερών δεν πέφτουν ποτέ σε λάθη (ειδικά αυτοί).
Οι "έξυπνες" κάμερες είναι μιά "πανέξυπνη" υλοποίηση εφαρμοσμένης κοινωνικής μηχανικής στα "καλύτερά" της, (social engineering at its best).
Κάποια στιγμή πάντως, "θυμήσου" το, θές σε δέκα-είκοσι-τριάντα ή σε εκατόν-τριάντα χρόνια, θα προκύψει καί θα εκδηλωθεί και το νομοτελειακό "reverse social engineering", οι "έξυπνες" κάμερες θα απομακρυνθούν και θα πάψουν να πατάσσουν τα περιστασιακά λάθη τών, ακόμα καί τότε, όχι τόσο "έξυπνων" ανθρώπων. (μάλλον δεν θα ζώ να το δώ, εσύ ως winner των εμφραγμάτων μπορεί και να το προλάβεις!
)
Αυτό βέβαια θα συμβεί, εάν καί εφόσον οι εμπνευστές τών καμερών και οι ασυμμόρφωτες μάζες που ρέπουν στο "λάθος", δεν έχουν γίνει, εν τω μεταξύ, σκόνη και δεν έχουν εξαϋλωθεί από τίποτα "έξυπνα" όπλα τών απλησίαστα "έξυπνων" και ασύγκριτα παρανοϊκών γεροντονηπίων, στούς οποίους τά έχει εμπιστευτεί να παίζουν, η παν-"έξυπνη" ανθρωπότης.Προτιμώ να ματαιοπονώ, από το να έχω παραδώσει τα όπλα......
Προτιμώ να ονειροβατώ, από το επικαλούμαι τη βία και την καταστολή, ως το μέσον για να διορθωθεί η κοινωνία...!!!
Η ματαιοδοξία και η αλαζονεία αυτών των γεροντονηπίων που ανέφερες, είναι τέτοια που τους κάνει να αγοράζουν ατομικά πυρηνικά καταφύγια, λες και θα καταφέρουν να επιβιώσουν, αν δοθεί το σύνθημα για καταστροφή...!!!
7, 8 δις, γίναμε πολλοί και ενοχλούμε, γιαυτό και βλέπουμε κάθε μέρα διάφορους τρόπους για να γίνουμε λιγότεροι.
Τώρα ανακαλύψαμε ότι και τα αυτοκίνητα έγιναν πολλά, δε χωράνε..!!!
Τα παλιά πρέπει να τα εξαφανίσουμε , τα νέα να τα κυνηγήσουμε, για να κυκλοφορούν άνετα οι λιμουζίνες που δε τις πιάνει τίποτε ...!!!
Όταν βγαίνω να κάνω 100-200 χλμ. βόλτα, εκδρομή, κ.λπ.. και βρίσκω τόσες μα τόσες παγίδες στο δρόμο μου, στις οποίες αν πέσω, θα χάσω τη βόλτα μου και τη χαρά μου για έναν -δύο μήνες , εάν φυσικά έχω να πληρώσω τα τρελά ποσά των προστίμων και δεν πάω μέσα γιαυτό, τότε πόσο ελεύθερος να νοιώθω..??!!
Κάποια στιγμή θα κουραστώ και θα το παρατήσω.
Πριν λίγες μέρες περνούσα διαδρομές από χωριά, 30.......30.....30........
ε σαν σταματημένος πήγαινα, είναι δυνατόν να πηγαίνεις για 10-15 χλμ. με 30 ..??!!!
Πήγαμε πίσω στο 1960 , στο φορτηγάκι του Ρίζου που πήρε ωτοστόπ την Καρέζη στο δρόμο...!!!!
Πες μου ότι πιστεύεις πως όλα αυτά γίνονται για το ΚΑΛΟ ΜΑΣ...!!!
Εδώ φθάσαμε σε γελοιότητες , να λένε νέα παιδιά ότι αν δε βάλω κράνος και ζώνη , θα ζημιώσω την δημόσια υγεία που πληρώνουμε όλοι, αν εμπλακώ σε ατύχημα, γιατί θα πιάνω κρεβάτι και θα απασχολώ τη νοσοκόμα και τον γιατρό...!!!
ΕΛΕΟΣ, όπως είπε και κάποιος, τιμωρία και σε αυτούς που έχουν ανεβασμένη χοληστερίνη, επειδή τρώνε πολλά λίπη , γιατί επιβαρύνουν τις εντατικές ...!!!
55+ χρόνια μοτοσυκλετιστής, ξέρεις πότε έβαλα κράνος..??!!
Όταν με οδυνηρό τρόπο ανακάλυψα ότι ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ...!!!
Καμμία πολιτεία όμως δεν μου είχε περάσει το μήνυμα μέχρι τότε, ούτε και μου το είχε διδάξει ποτέ , κι αυτό που είπε κάποιος φίλος ότι μόλις άρχισαν τα πρόστιμα το φόρεσε, πάρα πολλοί μοτομάγκες το θεωρούσαμε αντίσταση τότε, γιατί ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ..!!!
Απλά ήμουν για άλλη μία φορά τυχερός, κάποιοι φίλοι έφυγαν πολύ νέοι...!!!
Είναι δυνατόν να με κυνηγάνε και να με σκίζουν με μισό μηνιάτικο, επειδή δεν έβαλα κράνος και ζώνη..?? Άσε το δίπλωμα...!!!
Κάθε μέρα δημιουργούν παράνομους..!!!
Σιγά μη σταματήσει ο εικοσάρης να κυκλοφορεί χωρίς δίπλωμα , επειδή διάβασε στους 4 τροχούς, ότι έπιασαν κάποιον συνομήλικο .
Μαγκιά θα το θεωρεί και θα το βάλει και στα μήντια φωτό...!!!
Από τότε το κράνος 2 φορές μου έσωσε τη ζωή, τη μία φορά σερνόμουν πάνω από 10-15 μέτρα με τα μούτρα στην άσφαλτο, αυτό το έχω κρατημένο ως κειμήλιο ...!!!
ARAI του Ντούχαν , ενός τεράστιου αθλητή, 5 σερί παγκόσμια , πολύ ριψοκίνδυνου , Αυστραλού, ο μεγαλύτερος για μένα πριν τον Ρόσσι...!!!
Έβλεπα μία ταινία ως πουρώ που είμαι, Ελληνική παλιά, η αρχόντισσα της κουζίνας με Στυλιανοπούλου , Παπαδόπουλο, Διανέλλο, κ.λπ....
Κυκλοφορούσαν με μία μοτό με καλάθι παλιά από αυτές του δευτέρου Παγκοσμίου που είχαν οι Γερμανοί, το έργο του 1969, 25 χρόνια μετά τον πόλεμο ακόμα υπήρχαν και κυκλοφορούσαν, μόνο το πολυβόλο έλλειπε, Αθήνα άδεια, βλέπω μία δρομάρα και δίπλα τις πινακίδες, 30 και από πίσω της ακριβώς, άλλη μία με όριο 20...!!!
Κάπου εκεί μας ΞΑΝΑΠΗΓΑΝ...!!! , για το καλό μας όμως , μην ξεχνιόμαστε...!!!
Βέβαια αντί για τίς BSA και τις BMW με τα καλάθια, έχουμε γυαλιστερά υβριδικά και ηλεκτρικά, που στα 0-100 έχουν 5 δεύτερα και τελικές στα 250+
Αλλά μπορούμε όλα αυτά σήμερα, να τα βάλουμε στον................................ μας...!!!
Εκτός από τον Μοντ που δήλωσε ότι, τώρα βρήκε αυτοκίνητο να πιάνει τα 229, τι θα το κάνει δε μας είπε όμως...!!!
Μόνο η Μέρκελ ήταν μπροστά...!!!
100-200 χρόνια μετά το Χριστό οι Ρωμαίοι έλεγαν, ALTIUS , CITIUS , FORTIUS...!!!
Έτσι είναι φτιαγμένος ο άνθρωπος και όχι να τον κάνεις βαγόνι για τραίνο, αν και τα τραίνα πετάνε σήμερα με πολλά χλμ. , μη κοιτάτε τα δικά μας...!!! -
Τερρυ το 30 είναι το ανώτατο όριο ….οποτε μπορείς να πας και με 25
Προσπάθησε το
-
Προτιμώ να γράφω.
δεν το πρόσεξε.
Έκαναν καταγγελία 01:00 τα ξημερώματα για αυτήν την άχρηστη ράμπα και φυσικά το "όργανο" που πήγε βεβαίωσε παράβαση, αφού τυπικά είναι ράμπα (άσε που συνήθως παρακολουθούν από τα μπαλκόνια αυτοί που κάνουν τις καταγγελίες)Ζω σε μία περιοχή που κάθε μέρα υπάρχουν πάνω από 5-6 αυτοκίνητα παρκαρισμένα παράνομα.
Αν και έχω θυμώσει πολλές φορές ποτέ δεν σήκωσα το τηλέφωνο να καλέσω την αστυνομία, είμαι πολύ ανεκτικός.
Αντίθετα κάποια Χριστούγεννα στις 4-5 ώρα που όλοι έτρωγαν οικογενειακά, ήρθε η Αστυνομία και με έγραψε, επειδή έτυχε μία φορά να το αφήσω εγώ παράνομα.
Το έκανα θέμα, εννοείται πως δεν ενοχλούσα κανέναν εκεί που το άφησα, η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εφόσον υπάρχει καταγγελία.
Ποιος ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ, το έκανε Χριστούγεννα μέρα, χωρίς να ενοχλώ κανέναν..??!!
Απίθανο γράψιμο γιατί ήμουν σε πεζόδρομο, για λίγο εννοείται.
Κανένας άλλος δεν υπήρχε ,κανέναν δεν ενοχλούσα, παρά μόνο κάποιον στριμμένο γείτονα που το μόνο που είχε να κάνει Χριστούγεννα μέρα ήταν να πάρει για καταγγελία...!!!
Υποθέτω πως κι αυτός που ήρθε με το περιπολικό για να γράψει., δεν το ήθελε ο άνθρωπος τέτοια μέρα και τέτοια παράβαση...!!!
Από τότε γκαράζ και μιλάμε για πολλά χρόνια πριν, πάνω από 25-30 με τα πράγματα πολύ χαλαρά τότε...!!! -
Προσπάθησε το
Πες μου ότι εσένα σου αρέσει............
Μήπως κυκλοφορείς με τρακτέρ..??!!
Αλλά κι αυτά με 30 μπουκώνουν τα καημένα...!!!
Ούτε με το αλέτρι από πίσω δεν πάνε με τόσα...!!! -
Προσπάθησε το
Αλλά κι αυτά με 30 μπουκώνουν τα καημένα...!!!υβριδικο δεν εχεις; Η καλυτερη του να κινειται με χαμηλη ταχυτητα αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα
-
@dettol said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προσπάθησε το
Αλλά κι αυτά με 30 μπουκώνουν τα καημένα...!!!υβριδικο δεν εχεις; Η καλυτερη του να κινειται με χαμηλη ταχυτητα αποκλειστικα με τον ηλεκτροκινητηρα
Είπαμε χαμηλή ταχύτητα, όχι να σέρνεται..!!
Στα 30 χαλάει μέχρι και το υβριδικό..!! -
@babisstinson said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@babisstinson said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Τελικά οι κάμερες θα γράφουν και θα στέλνουν στην ΑΑΔΕ ραβασάκια;
Κάπου διάβασα ότι έφαγαν άκυρο από Συμβούλιο της Επικρατείας.. Υπάρχει επίσημη ενημέρωση;Απάντησε κάποιος σε αυτό μήπως; @A-d-P έχεις καμια ενημερωση ισως;
Εγώ τελευταίος τα μαθαίνω

-
Επειδή πάλι διαβάζω για παιδείες που δεν μας δόθηκαν από το κράτος κ.λ.π.
Ο.κ.,ναι σε αρκετά πράγματα δεν έχουμε παιδεία αντάξια των καταστάσεων, αλλά ρε παιδιά,-με το συμπάθιο κιόλας-, για να καταλάβει κάποιος ότι χωρίς κράνος ή ζώνη,οι πιθανότητες να μείνει στον τόπο ή ανάπηρος αυξάνονται εκθετικά,πρέπει να την πάθει ή να σταθεί τυχερός, για να συμμορφωθεί;
Σχεδόν όλοι από εφηβική ηλικία έχουμε ένα παράδειγμα με φίλο ή γνωστό,που έπεσε από μηχανάκι χωρίς κράνος και τι συνέπειες είχε..Τι παραπάνω να σου διδάξει το κράτος για τέτοια συμβάντα..
Επίσης,λέτε γιατί η τροχαία γράφει αυστηρά παρκαρισμένους σε παράνομες ράμπες αφού οι άνθρωποι εχουν μία δικαιολογία.Εκτός από ιατρικό λόγο,δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η δικαιολογία του κάθε παραβάτη.Αφήστε που το 90% πάντα έχουμε κάποια δικαιολογία έτοιμη (μεταξύ μας τώρα,στην Ελλάδα ζούμε...)
Ηταν σκοτεινά και δεν είδα,ήταν για 2 λεπτά να πάω στο φούρνο,ήθελε κατούρημα το σκυλάκι μου
κ.τ.λ. Κι αν η ποινή είναι αρκετά χαμηλή,στα π@π@ρια του παραβάτη,πιθανά θα το ξανακάνει.
Και κάτι τελευταίο για την παιδεία που έχω ξαναπεί: Υποθετω συμφωνούμε πως κυρίως οι Βόρειοι (π.χ.Σουηδοί,Γερμανοί) έχουν παιδεία.Γιατί όταν έρχονται εδώ σε πολλές περιπτώσεις (όχι όσον αφορά την αυτοκίνηση,αλλά σε άλλους τομείς) την ξεχνάνε; Μήπως επειδή γνωρίζουν πως εδώ οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί από τις χώρες τους; -
@panormus772 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και κάτι τελευταίο για την παιδεία που έχω ξαναπεί: Υποθετω συμφωνούμε πως κυρίως οι Βόρειοι (π.χ.Σουηδοί,Γερμανοί) έχουν παιδεία.Γιατί όταν έρχονται εδώ σε πολλές περιπτώσεις (όχι όσον αφορά την αυτοκίνηση,αλλά σε άλλους τομείς) την ξεχνάνε; Μήπως επειδή γνωρίζουν πως εδώ οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί από τις χώρες τους;
Για τον ιδιο λογο που παμε και εμεις παναγια σε ξενες χωρες .
Και ειναι απλουστατος
Οταν οδηγας σε τοπο και δρομο που δεν γνωριζεις ακολουθεις την ροη και τον τροπο οδηγησης των ντοπιων , διαφορετικα θα εισαι κινδυνος θανατος κινουμενος .
Οταν οδηγουσα εξω , και τα ματια μου 14 να ειχα και στην τσιτα να ημουνα παντα κατι θα σου ξεφυγει , καποια πινακιδα κατι ορια που αλλαζουν , οποτε οδηγεις με τον πιο σειφ τροπο .
Ας πουμε φινλαντ , εκει οδηγουσαν ολοι στο οριο +10 ουτε προσπερασεις ουτε τιποτα , απλως ακολουθεις , φαντασου πως θα ξεχωριζα και θα γινομουν επικυνδυνος να προσπερναω τα κομβοι .
Αντιθετα στην ελλαδα ολοι πανε με 100 και δεις 50 σαν ξενος και φρεναρεις να κοψεις , κλασσικη περιπτωση καραμπολας .
Ετσι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης λειτουργει και πας οδηγας οπως οι ντοπιοι .
Η φαντασου τον τερρυ και τον σαραντη που μας ταραζουν στην νομιμοτητα και αναγκαζονται νταλικες να τους προσπερασουν ποσο επικυνδινοι γινονται για να μην πληρωσουν τυχον προστιμο .
Εχω την εντυπωση οτι και οι 2 οδηγανε τογιοτα ; -
Επειδή πάλι διαβάζω για παιδείες που δεν μας δόθηκαν από το κράτος κ.λ.π.
Ο.κ.,ναι σε αρκετά πράγματα δεν έχουμε παιδεία αντάξια των καταστάσεων, αλλά ρε παιδιά,-με το συμπάθιο κιόλας-, για να καταλάβει κάποιος ότι χωρίς κράνος ή ζώνη,οι πιθανότητες να μείνει στον τόπο ή ανάπηρος αυξάνονται εκθετικά,πρέπει να την πάθει ή να σταθεί τυχερός, για να συμμορφωθεί;
Σχεδόν όλοι από εφηβική ηλικία έχουμε ένα παράδειγμα με φίλο ή γνωστό,που έπεσε από μηχανάκι χωρίς κράνος και τι συνέπειες είχε..Τι παραπάνω να σου διδάξει το κράτος για τέτοια συμβάντα..
Επίσης,λέτε γιατί η τροχαία γράφει αυστηρά παρκαρισμένους σε παράνομες ράμπες αφού οι άνθρωποι εχουν μία δικαιολογία.Εκτός από ιατρικό λόγο,δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η δικαιολογία του κάθε παραβάτη.Αφήστε που το 90% πάντα έχουμε κάποια δικαιολογία έτοιμη (μεταξύ μας τώρα,στην Ελλάδα ζούμε...)
Ηταν σκοτεινά και δεν είδα,ήταν για 2 λεπτά να πάω στο φούρνο,ήθελε κατούρημα το σκυλάκι μου
κ.τ.λ. Κι αν η ποινή είναι αρκετά χαμηλή,στα π@π@ρια του παραβάτη,πιθανά θα το ξανακάνει.
Και κάτι τελευταίο για την παιδεία που έχω ξαναπεί: Υποθετω συμφωνούμε πως κυρίως οι Βόρειοι (π.χ.Σουηδοί,Γερμανοί) έχουν παιδεία.Γιατί όταν έρχονται εδώ σε πολλές περιπτώσεις (όχι όσον αφορά την αυτοκίνηση,αλλά σε άλλους τομείς) την ξεχνάνε; Μήπως επειδή γνωρίζουν πως εδώ οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί από τις χώρες τους;ΝΑ σου απαντήσω γιατί πιο πολύ σε μένα αναφέρεσαι...
Αφού τα πάντα μπορούν να αντικατασταθούν από φίλους και γνωστούς, από μεγαλύτερους κ.λπ...,
τότε δεν υπάρχει λόγος να ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ας τα καταργήσουμε, επειδή θεωρούμε κάποια πράγματα αυτονόητα...!!!
Ας παρέχεται η εκπαίδευση χωρίς σχολεία, όπως στον κόσμο των ζώων, μαιμούδες π.χ. το μαιμουδάκι αντιγράφει τη μαμά...!!!
Εγώ προτιμώ η εκπαίδευση να περνάει μέσα από τα σχολεία και την πολιτεία....
Δεν φοράς κράνος επειδή αναλογίζεσαι το τι θα γινόταν αν έπεφτες και δεν φορούσες, μην περιμένεις ποτέ να αποκτήσεις παιδεία στο θέμα με αυτόν τον τρόπο...!!!
Αλλιώς μαθαίνεται αυτό το πράγμα φίλε.
Γράφεις ειρωνικά, ήταν σκοτεινά και δεν είδα , κ.λπ...
Ο γνωστός μου που δεν έχω καμμία διάθεση να τον υπερασπιστώ, ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση, ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ το λάθος του, δεν ΠΡΟΒΑΛΕ καμμία δικαιολογία στην Αστυνομία ,οι δε αστυνομικοί οι ίδιοι τον προέτρεψαν να κάνει μία ένσταση για πιθανή μείωση του προστίμου, που κρίνεται σχεδόν από όλους υπερβολικό, 2 μήνες δίπλωμα, 2 μήνες πινακίδα και λεφτά, 150 ευρώ νομίζω...!!!
ΕΓΡΑΨΑ κάπου, άλλο παράβαση από ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ, άλλο από αμέλεια, απροσεξία κ.λπ....., δεν δείχνουν όλοι τα παπα...........υπάρχει και το λάθος χωρίς να είσαι γαιδούρι...!!!
Είσαι κουρασμένος, δεν είδες., κάτι σου ξέφυγε, άνθρωπος είσαι...!!!
Δε μπαίνουν όλοι στο ίδιο καζάνι...!!!
Οι νόμοι στην Ελλάδα, ειδικά ο νέος ΚΟΚ, είναι πολύ αυστηρότερος, από πολλές Ευρωπαικές χώρες, αυτό συζητάμε.
Στη Νορβηγία ο ακροδεξιός εθνικιστής Άντερς Μπρέιβικ το 2011 σκότωσε 92 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτίγια σε ένα εικοσιτετράωρο και τον έβγαλαν έξω...!!!
Αυτή είναι η Ελληνική ελαστικότητα..??!!
Σε ποια φυλακή μας δεν θα τον είχαν καθαρίσει..??!!
Έχεις δει Ευρωπαικές φυλακές ΜΠΟΥΤΙΚ..??!! Έχεις δει τις Ελληνικές..??!! Εγώ λόγω συγγενών δικηγόρων έχω δει...!!!
Αυστηρότατη είναι η νομοθεσία μας σε σχέση με πολλές Ευρωπαικές χώρες...!!!
Το φιλότιμο του Έλληνα αστυνομικού μπερδεύεις με την ελαστικότητα, αλλά και την ανθρωπιά του...!!!
Αν Έλληνες 4-5 αστυνομικοί έβαζαν κάτω κάποιον και του περνούσαν χειροπέδες, δεν θα του έριχναν ΠΟΤΕ μετά 10 σφαίρες να τον κάνουν κόσκινο...!!!
Αν αυτό εννοείς ελαστικότητα, τότε ναι είμαστε ελαστικοί απέναντι στην Ευρώπη...!!!
Σε τελική ανάλυση, δε λειτουργούμε σαν ζώα, όταν μας πιέζουν σαν να μας δέρνουν να υπακούμε με το κεφάλι κάτω, τέτοια πολιτεία ονειρεύεσαι..??!!
Χίλιες φορές Ελλάδα.... -
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Και κάτι τελευταίο για την παιδεία που έχω ξαναπεί: Υποθετω συμφωνούμε πως κυρίως οι Βόρειοι (π.χ.Σουηδοί,Γερμανοί) έχουν παιδεία.Γιατί όταν έρχονται εδώ σε πολλές περιπτώσεις (όχι όσον αφορά την αυτοκίνηση,αλλά σε άλλους τομείς) την ξεχνάνε; Μήπως επειδή γνωρίζουν πως εδώ οι νόμοι είναι πιο ελαστικοί από τις χώρες τους;
Για τον ιδιο λογο που παμε και εμεις παναγια σε ξενες χωρες .
Και ειναι απλουστατος
Οταν οδηγας σε τοπο και δρομο που δεν γνωριζεις ακολουθεις την ροη και τον τροπο οδηγησης των ντοπιων , διαφορετικα θα εισαι κινδυνος θανατος κινουμενος .
Οταν οδηγουσα εξω , και τα ματια μου 14 να ειχα και στην τσιτα να ημουνα παντα κατι θα σου ξεφυγει , καποια πινακιδα κατι ορια που αλλαζουν , οποτε οδηγεις με τον πιο σειφ τροπο .
Ας πουμε φινλαντ , εκει οδηγουσαν ολοι στο οριο +10 ουτε προσπερασεις ουτε τιποτα , απλως ακολουθεις , φαντασου πως θα ξεχωριζα και θα γινομουν επικυνδυνος να προσπερναω τα κομβοι .
Αντιθετα στην ελλαδα ολοι πανε με 100 και δεις 50 σαν ξενος και φρεναρεις να κοψεις , κλασσικη περιπτωση καραμπολας .
Ετσι το ενστικτο της αυτοσυντηρησης λειτουργει και πας οδηγας οπως οι ντοπιοι .
Η φαντασου τον τερρυ και τον σαραντη που μας ταραζουν στην νομιμοτητα και αναγκαζονται νταλικες να τους προσπερασουν ποσο επικυνδινοι γινονται για να μην πληρωσουν τυχον προστιμο .
Εχω την εντυπωση οτι και οι 2 οδηγανε τογιοτα ;Κάνω άκρη τις αφήνω να περάσουν, μέχρι και με το κόκκινο...!!!
Να προχθές κάποιος είχε αχρωματοψία και τον βοήθησα, έκανα τέρμα δεξιά, βγήκα στα χώματα, κι αυτός που πέρασε το κόκκινο για πράσινο, πέρασε καμαρωτός...!!!
Πήγες Φινλανδία ρε θηρίο..??
Τελικά για εκεί είμαι, Νορβηγία και Σουηδία το πολύ...!!! -
Προσπάθησε το
Ούτε με το αλέτρι από πίσω δεν πάνε με τόσα...!!!Δοκίμασε να ανέβεις τον κηφισό 8.30 το πρωί και ξαφνικά τα 30 θα σου φανούν υπερ αρκετά.
-
@ntinaras said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Προσπάθησε το
Ούτε με το αλέτρι από πίσω δεν πάνε με τόσα...!!!Δοκίμασε να ανέβεις τον κηφισό 8.30 το πρωί και ξαφνικά τα 30 θα σου φανούν υπερ αρκετά.
Παρότι έζησα πολύ πιο πάνω στο Διόνυσο για κάποιο διάστημα, εκείνη η κατεβασιά πάντα με άγχωνε, παρότι πήγαινα από την άλλη μεριά, όμως δεν θα αποφάσιζα με τίποτε να ζήσω στη χαβούζα της Αθήνας, ούτε πηγαίνοντας με ελικόπτερο στη δουλειά...!!!
Και δεν θα έπαιρνα δίλιτρο τετρακίνητο με τίποτε, κανένα ηλεκτρικό αν είχα πρόσβαση σε πρίζα μικρούλι κινέζικο και φθηνό θα διάλεγα...!!!
Νομίζω ότι τα αυτοκίνητα στο λεκανοπέδιο είναι ΠΛΕΟΝ ΑΧΡΗΣΤΑ...!!! -
Στη Νορβηγία ο ακροδεξιός εθνικιστής Άντερς Μπρέιβικ το 2011 σκότωσε 92 ανθρώπους στο Όσλο και το νησί Ουτίγια σε ένα εικοσιτετράωρο και τον έβγαλαν έξω...!!!
Νομικές Ενέργειες: Το 2024 απορρίφθηκε νέα προσφυγή του κατά του νορβηγικού κράτους, στην οποία κατήγγειλε τις συνθήκες κράτησης.
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.