Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 436
    • Best 334
    • Groups 0

metoikos

@metoikos

730
    Profile views
    436
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

metoikos Unfollow Follow

Best posts made by metoikos

• RE: Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]

Σοβαρή υπόθεση σχολικού εκφοβισμού ερευνάται σε επαρχιακή πόλη του νομού Λάρισας, έπειτα από καταγγελία πατέρα 16χρονου μαθητή Γυμνασίου, ο οποίος υποστηρίζει πως ο γιος του (ο οποίος είναι ΑμεΑ) βρισκόταν επί μακρόν στο στόχαστρο συμμαθητών του μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

"Κατά την περιγραφή του, τρεις μαθητές της ίδιας τάξης φέρονται να παρενοχλούσαν συστηματικά τον 16χρονο ακόμη και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων. Τα περιστατικά, όπως υποστηρίζει, σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικές διδακτικές ώρες και παρουσία διαφορετικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν πως δεν αντιλήφθηκαν τι συνέβαινε, καθώς εκείνη τη στιγμή έγραφαν στον πίνακα με γυρισμένη την πλάτη προς τους μαθητές."

...δεν αντιλήφθηκαν ... καθώς εκείνη τη στιγμή έγραφαν στον πίνακα με γυρισμένη την πλάτη.

Δεν μπορεί να λέγονται αυτά! 😖

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Αφου σκοτωθηκαν τοσα παιδια, επιτελους "καταλαβαν" οτι πρεπει να τα περιορισουν . Και παλι η απαγορευση κατω των 18 δεν αρκει. Οσοι οδηγουν πρεπει να ξερουν τον ΚΟΚ , αποδεδειγμενα . Και υποχρεωτικη ασφαλιση

Για να μην αναφέρουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία τών ανηλίκων αυτής της χώρας είναι ηλικίας από 19 έως 89 ετών.

Εντωμεταξύ μου έκανε εξαιρετική εντύπωση το ερώτημα που με πάσαν ειλικρίνεια διατύπωσε ο συμπαθής υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. : "αν σήμερα σε χτυπήσει ένας πατίνι ποιος θα σε αποζημιώσει; Πού θα τρέχεις να δικαιωθείς;"

Αλήθεια! ποιόν ακριβώς ρωτούσε ο υπουργός;

Μήπως τον εισαγωγέα-έμπορο ή την εταιρία-ενοικίασης αυτών τών άκρως επικίνδυνων "τροχοφόρων" γκάτζετ?

Για την κυκλοφορία τών πάσης φύσεως τροχοφόρων και για την άδεια που πρέπει να έχουν ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια στους δρόμους, ποιός να είναι άραγε ο υπεύθυνος?

Στον ΚΟΚ υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για καβαλαρέους ίππων-μουλαριών-γαϊδουριών και οδηγούς ζωήλατων οχημάτων (!) 🤕
      Αυτά τα πολυ-επικίνδυνα οχήματα τα ηλεκτρικά πατίνια πώς καί ξέφυγαν από την τεράστια και προ παντός "εξειδικευμένη" κεραία τών ειδικών τής αυτοκίνησης που συνέβαλαν με τους εκτυφλωτικούς προβολείς τής ειδικευμένης τους γνώσης, στην διαμόρφωση του άριστου και νεωτάτου νομοθετήματος?
      (ένα χρόνο δεν έχει κλείσει ακόμα ο νέος ΚΟΚ και χρειάζεται άμεσα ριζική αναθεώρηση, μπας και εξορθολογιστεί, αν και όπως η ίδια η ζωή καθημερινά αποδεικνύει, αυτή η πολύ δύσκολη έννοια, δηλαδή ο ορθολογισμός και η επαφή με την πραγματικότητα είναι (ηθελημένα?) άγνωστες έννοιες για την πλειοψηφία των νομοπαρασκευαστικών επιτροπών).

posted in Περί αυτοκίνησης
      metoikos
      metoikos
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3 🔐

"... η Κύπρος ανακοινώνει ΦΠΑ στο ρεύμα 5%, μηδενικό ΦΠΑ στα τρόφιμα και μείωση του ΕΦΚ."

"...Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει Fuel Pass 25 ευρώ το μήνα, ενώ η Κύπρος μηδενίζει το ΦΠΑ σε κρέας και ψάρια και μειώνει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα...."

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
      Το fuel pass ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 25 ευρώ το μήνα. Είναι περίπου 11,38 ευρώ
      γιατί το υπόλοιπο το παίρνει ΑΜΕΣΩΣ πίσω το κράτος, στην αντλία, μέσω του ΕΦΚ και του ΦΠΑ 24%.

ΥΓ.
      Βασικά οι αδελφοί μας Κύπριοι, τρολλάρουν αναίσχυντα την μητέρα Ελλάς. Ντροπή τους!

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]

@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:

@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:

Σοβαρά τώρα, έχει τόσο μεγάλη σημασία για σένα, αν έγινε το 1989 ή το 1991 και αν ξεκίνησε το 1984 ή το 1989?

Ακριβώς!! Σημασία έχει ότι έγινε και γλυτώσαμε. Τώρα τι 1989 τι 1991, δεν κάνει διαφορά - σχολείο ήμουν και τις 2 χρονιές.

Δεν ξέρω "άν και από τί" γλυτώσατε, το μόνο σίγουρο και μαθηματικά αποδεδειγμένο είναι ότι οι λαοί της δυτικής Ευρώπης (ημών ινκλούτεντ) το πληρώσαν(μ)ε για τα καλά. Και τα ακόμα "καλύτερα" έπονται... 😖
      Αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, όλοι κάνουμε (εκτός από τους "αλάνθαστους").

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: Ανεκδοτα [#6]

Ένας τύπος μπαίνει τρέχοντας σε ένα φαρμακείο, κάθιδρος και πανικόβλητος. Προσπερνάει όλη την ουρά, πέφτει πάνω στον πάγκο και φωνάζει στον φαρμακοποιό:
      — Γρήγορα! Σας παρακαλώ, δώστε μου κάτι για τη διάρροια! Βιάζομαι, είναι επείγον!
      Ο φαρμακοποιός, μέσα στη βιασύνη και τη φασαρία, μπερδεύει τα κουτιά και αντί για αντιδιαρροϊκά, του δίνει ισχυρά ηρεμιστικά.
      Ο τύπος τα αρπάζει, πληρώνει, κατεβάζει δύο χάπια επί τόπου και φεύγει τρέχοντας.
      Μετά από τρεις ώρες, ο φαρμακοποιός συνειδητοποιεί το λάθος του και παγώνει. Λέει από μέσα του: «Παναγία μου, τι έκανα, θα με κλείσουν μέσα!».
      Καθώς κοιτάζει έντρομος έξω από τη βιτρίνα, βλέπει τον ίδιο τύπο να περνάει από το πεζοδρόμιο. Ήταν απόλυτα χαλαρός, με ένα τεράστιο, γαλήνιο χαμόγελο, να περπατάει αργά-αργά, σαν να μην τρέχει τίποτα.
      Βγαίνει ο φαρμακοποιός τρέχοντας έξω, τον πιάνει από τον ώμο και του λέει με ενοχή:
      — Φίλε μου, χίλια συγγνώμη! Έκανα τρομερό λάθος πριν! Αντί για χάπια για τη διάρροια, σου έδωσε βαριά ηρεμιστικά! Πώς είσαι τώρα;
      Και ο τύπος τον κοιτάζει με ένα βλέμμα απόλυτης ευτυχίας και του απαντάει σιγανά:
      — Είμαι υπέροχα, γιατρέ μου... Έχω χεστεί από πάνω μέχρι κάτω, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου!
      🤣🤣🤣

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: Crash Test - EuroNCAP

@criuser said in Crash Tests-Αποτελεσματα Euroncap:

Ενα πραγματικό κρας τέστ και μάλιστα από Ασιάτες, για το Γαλλικό και το σοβαρό😊 Γερμανικό...

Το μόνο που αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, το βίντεο είναι ότι αν σπρωξεις δύο αυτοκίνητα στο γκρεμό θα κατρακυλήσουν προς τά κάτω και θα υποστούν απροσδιόριστη ζημιά. (χαοτικό φαινόμενο, λέγεται) (αν και με ολίγην ΑΙ βοήθεια ο λέοντας θα μπορούσε να βγάλει φτερά και να "κατρακυλήσει" προς τα επάνω, αλλά θα τούς έπερναν χαμπάρι και θα τούς ξεφώνιζαν --το οποίον πάντως από διαφημιστικής επόψεως, (που είναι ο σκοπός του βίντεο), μπορεί να είχε και μεγαλίτερο ίμπακτ... ).

Σωπάστε τώρα και κάντε νανάκια...😁 😀

χρονικόν σφάλμα: είναι ώρα τσίπουρου! 😀 😀

metoikos
      metoikos
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3 🔐

@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #3:

Είναι λάθος αυτά γιατί αυτό ειπώθηκε από τον άλλο σχολιαστή στο σχόλιο του οποίου έκανες λαϊκ.

Από τον άλλο σχολιαστή (με νικ-νέιμ @metoikos) δεν ειπώθηκε ότι είναι λάθος αυτά που ειπώθηκαν από νικ-νέιμ @criuser.
      Αυτό που είπα ήταν ότι αποτελούν "απλοϊκές κοινοτοπίες". Οι οποίες (ιδίως αν λέγονται από πανεπιστημιακής καθέδρας) έχουν, σε ότι αφορά το αγροτικό πρόβλημα, αξία λιγότερη από ένα σακούλι λάχανα. Δηλαδή αν ο νικ-νέιμ metoikos έπρεπε να αγοράσει είτε τις απόψεις αυτές ή ένα σακούλι λάχανα θα προετίμαγε ανυπερθέτως τα λάχανα. Διατροφικά γούστα είναι αυτά! 😁

Ειλικρινά δεν είμουνα έτοιμος να απαντήσω ένα-ένα τα θέματα που έθεσες, τα οποία κατά πανεπιστημιακή διδαχή αποτελούν "το πρόβλημα του αγροτικού κόσμου" αλλά θα το κάνω. Αλλωστε κουβέντα να γίνεται, γιαυτό είναι τα φόρα.

Είπες λοιπόν:

Μικρός και διάσπαρτος κλήρος.

Ισχύει εν μέρει καί οφείλεται κατά κύριο λόγω στην γεωγραφία και δευτερευόντως στο κληρονομικό δίκαιο καί στη "βεβιασμένη" αστικοποίηση της δεκαετίας τού '60-'70.
      Η Ελλάδα δεν είναι Νεμπράσκα, όμως να μην ξεχνάμε. Το εδαφικό ανάγλυφο με την ασυνέχειά του και την υψομετρική εναλλαγή
      οδηγεί σε κερματισμό της καλλιεργήσιμης γης. Αυτό όμως δημιουργεί καί τα μοναδικά μικροκλίματα με την σπουδαία οικολογική ισορροπία και υψηλής αξίας ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κάτω από προϋποθέσεις μπορεί να αποδειχτεί καί εξαιρετικό οικονομικό πλεονέκτημα.

Χάνει χρόνο ο αγρότης για να πηγαίνει από το ένα στο άλλο στην διάρκεια τουχρόνου εργασίας του.

...είπε ο αστός (που τρώει καθημερινά τουλάχιστον ένα δίωρο-τρίωρο στο πήγαινε-έλα στη δουλεία)
      ...και γέλασε με την καρδιά του ο αγρότης που μέσα σε ένα τέταρτο τής ώρας, καβάλα στο τετρακίνητο χάιλουξ, έχει διασχίσει τη μισό κάμπο της Καρδίτσας. Αυτό που περιγράφεις ίσχυε πρίν 50 χρόνια, όταν η μετακίνηση γινόταν ακόμα με υποζύγια, πλέον είναι αμελητέο "πρόβλημα" που με σωστό χρονο-προγραμματισμό παύει να υπάρχει.

Αγοράζει το μηχάνημα που χωράει στο μικρότερο χωράφι του.

Το αντίθετο μπορεί να ισχύει. Εχοντας εργαστεί (πρίν πολλά χρόνια) σε μεγάλη φίρμα γεωργικών μηχανημάτων, που μου επέτρεψε να γράψω χιλιάδες χιλιόμετρα κυρίως στην δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο όπου (σε αντίθεση με Θεσσαλία/Μακεδονία) οι γεωργικές εκτάσεις είναι σχετικά μικρές, έχω να πώ ότι το σύνηθες ήταν οι αγρότες να αγοράζουν θηριώδη τρακτέρ (100-άρια και άνω!) ενώ η απαιτήσεις τους
      θα καλύπτονταν άνετα με περίπου τα μισά άλογα ή καί λιγότερα.
      (Ας όψεται ο ρωμέϊκος ψωρο-εγωισμός, πώς να φανούμε πιό λάρτζ από τον γείτονα! 🙂 )

Είναι μεγάλης ηλικίας και δεν μπορεί να συμβαδίσει με την τεχνολογία.

Με σκάρτα 400,00 ευρώ σύνταξη ο αγρότης είναι "καταδικασμένος" να αφήσει τα κόκκαλα του στο χωράφι, το οποίον, αν με ρωτάς, μάλλον είναι και καλύτερο από το να σαπίσει στα νοσοκομεία καί στα γηροκομεία, ζόμπι κι ο ίδιος κάνοντας παρέα στά άλλα ζόμπι.

Σπανίως έχει διαδόχους.

Τώρα δλδ, πού την πάμε την δουλειά; υπονοεί ο διδάσκων του γεωπονικού ότι η περήφανη αγροτιά έχει αδύνατο ή τεμπέλικο σπέρμα? 😁 😀 Μεταξύ μας μάλλον πρέπει να το ανακαλέσει ή τουλάχιστον να το επαναδιατυπώσει...
      Σοβαρά τώρα, λένε τέτοια πράματα γεω-επιστήμονες ανθρώποι;
      (ρητορικό το ερώτημα: έχω ακούσει αρκετούς από δαύτους -διαφόρων ειδικοτήτων- να λένε τα τρισ-χειρότερα, ιδίως σαν βγαίνουνε στα κανάλια). Το δημογραφικό δεν είναι αγροτικό πρόβλημα. Μόνο. Είναι εθνικό και ίσως πανευρωπαϊκό.

Δεν έχει συνεταιριστική νοοτροπία.

Εγκυρο επιχείρημα καί τυπικό ελληνικό ελάττωμα, που όμως διαψεύδεται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και οι σωστοί άνθρωποι (νέοι κυρίως) αποφασίζουν να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Εχει εμμονές και θεωρεί ότι τα ξέρει όλα, χρησιμοποιώντας αρχαίες πρακτικές και τεχνικές.

Δεν νομίζω ότι ισχύει, ίσα-ίσα η συμμόρφωσή τους στις οδηγίες των γεωπόνων είναι μάλλον καθολική και υποδειγματική.
      Από την άλλη, ορισμένες "αρχαίες πρακτικές και τεχνικές" κάποιες φορές αποδεικνύονται πιο σοφές παραγωγικά και σωτήριες, όταν ενσκήψουν τα (όχι) απροσδόκητα φαινόμενα φυσικής/καιρικής "καταστροφής".
      Χιντ: Αναζήτησε στο λεξικό τον παμπάλαιο όρο "γράνα". Ο καθαρισμός τους ήταν βασική φθινοπωρινή απασχόληση του αγρότη πατρός μου καί όλων των άλλων παλαιών αγροτών βέβαια. Αποτέλεσμα: σπανίως έως ποτέ πλημμυρίζανε τα χωράφια τους. Ακολουθούσαν επίσης συστηματικά την τακτική τόσο της αμειψισποράς (κυρίως ψυχανθή, ρεβίθια,κουκιά,βίκος) με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται κάθε φορά όλο και περισσότερη λίπανση όσο καί της αγρανάπαυσης γιατί ήξεραν οι "αγράμματοι ξωμάχοι" ότι η μονοκαλλιέργεια και η εντατικοποίηση εξαντλεί το έδαφος και οδηγεί σε μείωση παραγωγής).

Αυτά τα "ολίγα" (!) και όπως προείπαμε, κουβέντα κάνουμε, δεν νομίζω ότι θα λύσουμε και το αγροτικό! Αυτό είναι αλλονών δουλειά, ως γνωστόν...
      ---

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3# 🔐

IMG-20251008-WA0000~3.jpg
      Η νούμερο 1 αιτία τροχαίων...

metoikos
      metoikos

Πάντως, για να αποδίδουμε "τά τού Καίσαρος τώ Καίσαρι" καί "τά τού ("σοφού" υποτίθεται) Λαού τώ Λαώ", ο νέος ΚΟΚ πρίν γίνει νόμος τού κράτους, ήτανε υποτίθεται σε διαβούλευση γιά κάποιους μήνες.
      Οι συζητήσεις και οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις τότε θα έπρεπε να είχαν γίνει καί όχι εκ των υστέρων (όπως τώρα).
      Καί για ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα θα έπρεπε να είχε χυθεί πολύ περισσότερο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ μελάνι με αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση του "κοινού". Και ιδιαιτέρως από την μεριά τού Ειδικού Τύπου της αυτοκίνησης.
      Καλά τα τέστ και οι δοκιμές καί οι εμβριθείς παρουσιάσεις, και τα ρεπορτάζ (μαθαίνουμε σχεδόν τα πάντα για κάθε μοντελάκι μήνες πρίν κυκλοφορήσει ενώ κοντεύουμε να γίνουμε πτυχιούχοι της ηλεκτροκίνησης και τις τεχνολογίας των υλικών --από σπάνιες γαίες για τα ηλεκτρονικά μέχρι τις νανο-μεμβράνες προστασίας) (λες κι αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι, έτσι καί κόψει το χρώμα της κούρσας ή γρατζουνιστεί η ζάντα ενώ άμα σου πάρουν το δίπλωμα για 395 ημέρες είναι ήσσονος σημασίας!) ,
      Ωστε γιά το πλέον κρίσιμο θέμα τής οδικής νομοθεσίας, πού μπορεί να στοιχίσει πολύ ακριβά (οικονομικά, εργασιακά, ποινικά) θα έπρεπε να είχε δοθεί πολύ περισσότερη βαρύτητα και αρθρογραφία. (Θα μου πείς βέβαια, αυτά τα θέματα δεν κόβουν εισιτήρια ούτε προσελκύουν χορηγούς διαφημιστές κλπ...)

metoikos
      metoikos
    • RE: Εναλλακτικές για B προς C suv

@fiverg said in Εναλλακτικές για B προς C suv:

Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για 22Κ max.
      Σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει c suv πλην ίσως duster κι αυτό στην χαμηλή του έκδοση.
      Αν μιλάμε για ευρωπαϊκά ή κορεατικά συνήθως σε αυτά τα χρήματα είναι οι πρώτες εκδόσεις από κάποιο b suv με αδυναμους ψευτουβριδικους κινητήρες και χαμηλό επίπεδο εξοπλισμού οπότε εκεί το vitara δεν μπορεί να πει κάποιος ότι χάνει κατά κράτος. Σαν καλή λύση μου φαίνεται το puma με 125 ίππους, τιμή κάτω από 22Κ στην πρώτη έκδοση και δεν έχουν ακουστεί παράπονα περί αξιοπιστίας.
      Από κινέζικα μόνο το tiggo 4 είναι σε αυτά τα λεφτά )πλησιάζει 23), την υποθετική σύγκριση την έγραψα παραπάνω.

Αν μιλάμε για αμάξι που θα "φιλοξενήσει" δύο παιδιά άρα η βαριά χρήση τών πίσω καθισμάτων θεωρείται δεδομένη, σχεδόν κανένα από τα b-suv δεν πρόκειται να ανταποκριθεί. Οπότε λύσεις όπως 2008, captur, puma, τίθενται αυτομάτως εκτός λίστας, εκτός κι αν έχει αλλάξει κάτι πολύ ριζικά τους τελευταίους 10 μηνες, (που ήμουνα στη "γύρα" για αγορά) . Επίσης "τα δύο παιδιά" θέτουν ως πρώτο κριτήριο την αξιοπιστία και σχεδόν τελευταίο την εμφάνιση. Ετσι η λύση του "γιαπωνέζου" αρχίζει να γίνεται επιτακτική και αν μιλάμε για το δεδομένο budget τότε το σουζούκι είναι μονόδρομος.

ΥΓ τα περί εμφάνισης: τα ίδια διάβαζα πρίν από 10 μηνες σχετικά με τo SCROSS (καί τα ίδια θα διαβάζουμε μετα από άλλους 10 μηνες). Είχα πειστεί και αποδεχτεί συνειδητά ότι επιλέγω παλιομοδίτικο αμάξι. Περιεργως, όσο περνάει ο καιρός και το συγκρίνω με άλλα της κατηγοριας (αυτό συμβαίνει όταν τυχαίνει να είναι παρκαρισμένα διπλα-διπλα π.χ. σε παρκινγκ σουπερ-μαρκετ) παρατηρώ με ενδιαφέρον ότι τα "μοδάτα" μετά από 10 μήνες μοιάζουν πολυ λιγότερα "μοδατα" και ορισμένα μάλιστα πολύ πιο "παλιομοδιτικα"
      σε αντίθεση με το "παλιομοδίτικο" ΣΚΡΟΣΣ που παραμένει "σταθερή αξία".🤠 Βέβαια αυτά είναι υποκειμενικά, αλλά τα trend-driven δημιουργήματα ήταν και έιναι καταδικασμένα να περιφέρουν για κάποιο διάστημα την "μόδα της σαιζόν" και μετά να υποκύπτουν στο λεγόμενο "planned obsolescence".

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      metoikos
      metoikos

Latest posts made by metoikos

• RE: ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]

@cirus said in ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]:

Αλλά δεν θα εξαφανιστούν οι Ευρωπαίοι απλά θα πάμε σε συγχωνεύσεις/συνεργασίες με τους Κινέζους.

Οπωσδήποτε δεν θα εξαφανιστούν. Σίγουρα όχι οι CEOs (και λοιπές παρασιτικές δημοκρατικές δυνάμεις). Ισως "γλυτώσει" και ένα μέρος των εργαζόμενων. (άλλωστε με την ευρωπαϊκή ατεκνία και τα χάλια του δημογραφικού δεν θα υπάρχουν και πολλοί) Απλά θα εξομοιωθούν με τους κινέζους εργάτες της παλιάς καλής εποχής του κινέζικου ελντοράντο ενώ οι άλλοι μισοί θα αντικασταθούν με ορίτζιναλ κινέζικο προσωπικό σε άψογες συνθήκες εργασιας. 14ωρα, σταβλισμός σε γκέτο της εταιρίας (container camps), πληρωμή με κουπόνια («company scrip») εξαργυρώσιμα εντός συρματοπλέγματος («company stores»), (όπως κάνανε και σιδηροδρομικές μια φορά κι ενα καιρό στην άγρια δύση πριν 200 χρόνια)!
      (Οκ, οι άλλοι μισοί ευρωπαίοι εργάζομενοι θα γίνουν στριτ-αρτιστ-ντελιβεράδες, πάντα υπάρχει ελπίς για το χειρότερο).🤠

metoikos
      metoikos
    • RE: Ανεκδοτα [#6]

Ένας τύπος μπαίνει τρέχοντας σε ένα φαρμακείο, κάθιδρος και πανικόβλητος. Προσπερνάει όλη την ουρά, πέφτει πάνω στον πάγκο και φωνάζει στον φαρμακοποιό:
      — Γρήγορα! Σας παρακαλώ, δώστε μου κάτι για τη διάρροια! Βιάζομαι, είναι επείγον!
      Ο φαρμακοποιός, μέσα στη βιασύνη και τη φασαρία, μπερδεύει τα κουτιά και αντί για αντιδιαρροϊκά, του δίνει ισχυρά ηρεμιστικά.
      Ο τύπος τα αρπάζει, πληρώνει, κατεβάζει δύο χάπια επί τόπου και φεύγει τρέχοντας.
      Μετά από τρεις ώρες, ο φαρμακοποιός συνειδητοποιεί το λάθος του και παγώνει. Λέει από μέσα του: «Παναγία μου, τι έκανα, θα με κλείσουν μέσα!».
      Καθώς κοιτάζει έντρομος έξω από τη βιτρίνα, βλέπει τον ίδιο τύπο να περνάει από το πεζοδρόμιο. Ήταν απόλυτα χαλαρός, με ένα τεράστιο, γαλήνιο χαμόγελο, να περπατάει αργά-αργά, σαν να μην τρέχει τίποτα.
      Βγαίνει ο φαρμακοποιός τρέχοντας έξω, τον πιάνει από τον ώμο και του λέει με ενοχή:
      — Φίλε μου, χίλια συγγνώμη! Έκανα τρομερό λάθος πριν! Αντί για χάπια για τη διάρροια, σου έδωσε βαριά ηρεμιστικά! Πώς είσαι τώρα;
      Και ο τύπος τον κοιτάζει με ένα βλέμμα απόλυτης ευτυχίας και του απαντάει σιγανά:
      — Είμαι υπέροχα, γιατρέ μου... Έχω χεστεί από πάνω μέχρι κάτω, αλλά δεν με νοιάζει καθόλου!
      🤣🤣🤣

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ [2]

(Τα είχανε προβλέψει και τα λέγανε πριν από τέσσερα χρόνια...)
      Παγκόσμια προειδοποίηση από την καθίζηση των δυτικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα
      ---
      (Και επαληθεύτηκαν)
      «Λευκή πετσέτα» από τη δυτική αυτοκινητοβιομηχανία απέναντι στην Κίνα: «Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε στον ανταγωνισμό»

metoikos
      metoikos

@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@fhcc said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
      Να το ξαναγράφω ότι ακυρώθηκε γιατί ήταν φωτογραφικός διαγωνισμός. Πιο φωτογραφικός δε γίνεται να φτιαχτεί.

Έχοντας ασχοληθεί με αρκετούς διαγωνισμούς του δημοσίου, δεν καταλαβαίνω γιατί κάνει εντύπωση.

Οπότε ας παραμένουμε παγερά αδιάφοροι... [*]
      Μιθριδατισμός! (δηλαδή ανοχή/αντοχή στην κανονικοποιημένη διαφθορά).
      Είναι ακριβώς η ανήκεστη αρρώστια από την οποία πάσχει η ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία.
      Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει μπεί σε καλπάζουσα φάση.
      (Η πρόγνωση δεν είναι καθόλου καλή.)

[*] (αντιλαμβάνομαι πώς το λες, και το σχόλιο μου δεν αποτελεί κριτική στο δικό σου).

metoikos
      metoikos
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4

@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

Μη διαβάζετε πολιτικά βιβλία του προηγούμενου αιώνα και κυρίως κόψτε τις σειρές με ζόμπι

Μπα! Δεν διαβάζω πια πολιτικά βιβλία! Εχω αρχίσει να γράφω (τα δικά μου) εδώ και κάτι χρόνια, αφότου κατάφερα να αποτοξινωθώ από τις ιδεολογικές τοξίνες και λοιπές φαντασιώσεις.

πατε για κανα καφέ τσιπουράκι

(μόλις παρελήφθη (με το ΚΤΕΛ) τσιπουράκι ΠΟΠ (5-λιτρος ασκός ιδιωτικής ετικέτας). (θα ακολουθήσει εμφιάλωσις και σταδιακή προώθηση είς καταψύκτην για κατανάλωση).

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos

@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

2e103d20-6a64-47e0-b315-e4d7bdfad7e1-image.png
      (gently snipped the above-above image of (the) Margaret!)
      (με προσοχή όμως, μην χαλάσει και το μαλλί!)

Αχ! αυτή η αξέχαστη βρετανίς γρια-αλεπού και οι μπαγιάτικες ανοησίες της! Πλανάται ως φάντασμα γαμψώνυχο, αιμοσταγές κι αγριεμένο που ορθώνεται ενάντια στο άλλο γνωστό φάντασμα που περιγράφει ο Κάρολος στο μανιφέστο του, που (ειρωνικά) τυπώθηκε για πρώτη φορά επί βρετανικού εδάφους, παρακαλώ! (Λονδίνο 1848).
      Αείμνηστη πολιτική μετρέσα του ανθρωποφάγου νεο-φιλελευθερισμού.

Διαβολικά καλή! 😈 (αυτή άλλωστε άνοιξε τον δρόμο για τον ερχομό των διαβολικά καλών...)

Δυστυχώς για τον πλανήτη, η ζωή την έχει διαψεύσει πανηγυρικά καθώς η τρέχουσα πραγματική πραγματικότητα, έχει αρχίσει
      σαν λυσσασμένη σκύλα να δαγκώνει στο καλάμι όχι μόνο τούς ανιστόρητους και ιδεολογικά απολιθωμένους οπαδούς της
      αλλά σύμπασα την ανθρωπότητα. (νταξ' όχι και "σύμπασα" μόνο το 99% !) 😉

@metoikos: Πρέπει να σβήνετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στις παραθέσεις. {Admin}

@{Αdmin} Δεν διαφωνώ. Υπό την προϋπόθεση ότι μια απάντηση σε «συγκεκριμένο μήνυμα» δεν μπορεί να μένει ξεκρέμαστη χωρίς ορατή σύνδεση με κάποια «παράθεση» στην οποία αναφέρεται γιατί τότε χάνεται το νόημα. Ειδικά στην συγκεκριμένη περίπτωση που δεν αναφέρεται καν το όνομα του προσώπου για το οποίο μιλάμε.

ΥΓ: αν υπήρχε τουλάχιστον μια συνοδευτική λεζάντα στην αρχική φωτογραφία, για να χρησιμοποιηθεί ως "παραθεση" δεν θα έκανα παράθεση τη φωτό.

Hint: δεν ξέρω αν έχετε δυνατότητα υλοποίησης (τεχνικά είναι εφικτό) να μετατρέπεται η παράθεση της φωτό αυτόματα σε μικρογραφία θα ήταν η καλύτερη λύση.
      (καμμιά 10αρια γραμμές CSS το πολύ. --AI is your friend here! 😉 )

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos

@monman2 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #4:

Λογικές οι 6 μονάδες κάποιοι κινήθηκαν λίγο μακρύτερα για να βρουν δουλειά (καπιταλισμός = κινητικότητα)

Λογικές; Σε κάποια περίεργη, (αλλά βαθειά αντικοινωνική) κλίμακα λογικής ίσως και να είναι λογικές.

Σε μια χώρα που αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα, που σημαίνει ότι δεν έχει αρκετούς νέους ώστε αυτή η ίδια η χώρα να συνεχίσει να υπάρχει, το να "κινούνται λίγο μακρύτερα" (δηλαδή να αλλάζουν χώρα!) "για να βρουν δουλειά¨ είναι απλά μία όμορφη εξίσωση του "καπιταλισμός = κινητικότητα".
      Το ότι ένας από τους λόγους που "κινούνται λίγο μακρύτερα" είναι γιατί δεν έχουν σπίτι να μείνουν, αφορά άλλη εξίσωση κι ας πάνε να τήν λύσουν οι φεύγοντες κινούμενοι.

Τώρα θα μού πείς, "αυτά είναι συναισθηματικές/σοβινιστικές μπούρδες". Η χώρα θα συνεχίσει να υπάρχει, τέτοια οικόπεδα σαν την "Ελλάς" δεν παραμένουν αναξιοποίητα. Ηδη τα φιλέτα έχουν εκποιηθεί και μετατρέπονται ή θα μετατραπούν σε "ριβιέρες". Μέχρι και στα αεροδρόμια κρεμάσανε "ταμπέλες" σε γλώσσες εξωτικές ότι πωλούνται "κατοικίαι πολυτελή" σε τιμές ευκαιρίας. Κι αν δεν είναι τα "για δουλειά" κινηθέντα ελληνόπουλα που δεν θα brain-gained, για να τίς αγοράσουν, δεν πάει στο διάλο, θα βρεθούν κάποια άλλα "-όπουλα' που ξέρουν πως γίνονται οι ρέαλ-εστέιτ δουλειές και οι οικισμοί των γαιών.

Υπάρχει και μια καπιταλιστικά παράλογη άποψη που ισχυρίζεται (μάλλον ψευδώς) ότι η πτώση του ποσοστού ιδιοκατοίκησης σημαίνει πως χιλιάδες σπίτια έφυγαν εντελώς από τα χέρια των εγχώριων ιδιοκτητών (μέσω πλειστηριασμών, αναγκαστικών πωλήσεων σε funds, ή αποποιήσεων κληρονομιάς) και πέρασαν σε εταιρείες ή ξένους επενδυτές. Στα οποία ξένα funds θα καταλήξουν και τα εξοχικά του Ωρωπού όταν οι όλβιοι συνταξιούχοι ιδιοκτήτες τους κινηθούν κι αυτοί με την σειρά τους λίγο μακρύτερα κοντινότερα, βασικά σε τόπους διπλανούς και χλοερούς, όχι για να "βρούν δουλειά" αλλά για να ταΐσουν με τις κουρασμένες αλλά 'κονομημένες σάρκες τους τα πεινασμένα υποχθόνια όντα της βιολογικής κινητικότητας.

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos

@otso said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:

@metoikos said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:

η αποκάλυψη για την ανθρωπογεωγραφία των αντιμαχομένων

κατοικοι αμαζωνιου πιρανχας vs ανακοντα ; δεν καταλαβαινω

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τί δεν κατάλαβες.
      Αναφέρθηκα στην αποκάλυψη που αναδημοσίευσε ο @A-d-P για την στελέχωση της προσωπικής φρουράς τού ενός από τους εμπλεκόμενους (ανθρωπογεωγραφία). Ο παραλληλισμός με τα ψάρια και τα ερπετά του Αμαζόνιου προσθέτει μιά εξωτική νότα στην υπόθεση.😀

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos

@a-d-p said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:

Και η δημοσίευση στο Χ, για όσους γουστάρουν τα σχόλια ( @metoikos )

Για να σου επιτρέψει να δείς τα σχόλια το Χ απαιτεί (!) account. 😒
      Σοβαρά τώρα? λογαριασμό στο ιΧ? 🤢 (και στο φαψεβοοκ και στο ινσταγραμ...?)

ΣΣ (παλιά , όσο ήταν tweeter καί ήθελα να παρακολουθήσω κανενα ας πούμε ενδιαφέρον δημοσίευμα χρησιμοποιούσα nitter. Κάποια στιγμή το μπλοκάρανε κι αυτό. Σκέφτηκα να τους e-mail τις ευχαριστίες μου για την πολύ απελευθερωτική αυτή πρωτοβουλία του μπλοκαρίσματος. Τελικά βαρέθηκα κι αρκέστηκα στο γνωστό καί εντελώς friendly "fuck them" και συνεχίσαμε όλοι μας τη ζωή μας (που δεν είναι δα και τόσο μακρο-αιώνια για να αφιερώνεις ημέρες και ώρες της στους κατακαημένους τών σόσιαλ).😎 )

ΥΓ εντωμεταξύ τί να σχολιάσει κανείς για το συγκεκριμένο γηπεδικό επεισόδιο...
      (ενδιαφέρουσα ωστόσο η αποκάλυψη για την ανθρωπογεωγραφία των αντιμαχομένων).

posted in Αντίλογος
      metoikos
      metoikos
    • RE: ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#

@a-d-p said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:

@metoikos said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:

@eltonjohn said in ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #4#:

Ύπνε που παίρνεις τα παιδιά...

υπάρχει και η άποψη ότι αν υπήρχαν μπάρες ή άλλο διαχωριστικό (π.χ. τσιμεντένιο κινητό στηθαίο) που να ξεχωρίζει τις λωρίδες κίνησης από τους παρακείμενους χώρους στάσης/στάθμευσης, τα συγκεκριμένα ατυχήματα πιθανότατα δεν θα συνέβαιναν και ένας εικοσιεννιάχρονος δεν θα έλειπε από την οικογένεια του και την πατρίδα του.

Όπως φαίνεται στο Google maps, το πλάτος της οδού δεν επιτρέπει δημιουργία τέτοιων στοιχείων.

Πριν (πολλά) χρόνια πέρναγα λόγω δουλειάς από το σημείο συχνά. Τελευταία πέρασα αρχές του χρόνου κάνοντας ένα γύρο της Πελοποννήσου. Υπάρχει μεγάλη άπλα εκεί, δεξιά-αριστερά του δρόμου που σιγά-σιγά στενεύει για να καταλήξει σε φανάρι! (Η Ζαχάρω είναι η μόνη κωμόπολη από Πύργο μέχρι Πύλο και μέχρι Καλαμάτα που συναντάς φανάρι!)
      Δεξιά κι αριστερά στα πλατώματα επικρατούσε ανέκαθεν και ακόμα επικρατεί όπως είδα, πλήρης αναρχία.
      Πάσης φύσεως οχήματα παρκαρισμένα όπου νά'ναι με όλες τις πιθανές γωνίες, προσανατολισμούς και θέση μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος και όχι μόνο νούς. Φυσικά επικρατούσαν οι νταλίκες, τα ρυμουλκούμενα, τα τρέιλερ, τα τρακτέρ και ότι άλλο επικίνδυνο στην επαφή οδικό (και αγροτικό) όχημα.
      Από τα μέσα των 90'ς σαν να μη πέρασε μια ημέρα από πλευρά διαμόρφωσης του χώρου ώστε να οριοθετηθεί ο δρόμος ούτε καν μια διαμόρφωση που να υποχρεώνει σε επιβράδυνση από όσους μπαίνουν στον αστικό ιστό ερχόμενοι από Καλαμάτα προς Πύργο.
      Αυτά μπορώ να πώ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος!

metoikos
      metoikos
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ