Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    E
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 269
    • Best 94
    • Groups 0

EltonJohn

@EltonJohn

182
    Profile views
    269
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

EltonJohn Unfollow Follow

Best posts made by EltonJohn

• RE: Βαλτε μια φωτο απο το αυτοκινητο σας!

Έχω βάλει; Δε θυμάμαι...IMG_20240922_151404.jpg

posted in Περί αυτοκίνησης
      E
      EltonJohn
    • RE: Διόδια

Ποια διόδια και @@ιές τύποι.
      Στη Mad Max εποχή που έρχεται, θα περνάμε απ' τα διαλυμένα booths κάπως έτσι:
      alt text

E
      EltonJohn
    • RE: Το προχωρημένο ADAS σύστημα Attention Assist αποφασίζει αν είστε ικανός να οδηγείτε

Στην Ελλάδα υπάρχει χρόνια η αυτόνομη οδήγηση. Γιατί όταν ο/η οδηγός με το ένα χέρι γράφει στο κινητό και με το άλλο ξύνει τα αχαμνά του, το αυτοκίνητο ουσιαστικά πάει μόνο του. Αυτόνομα.

E
      EltonJohn
    • RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!

Ποιος μου έρχεται στο μυαλό όταν μου λένε για Mini Countryman/Fiat Multipla
      /Ford Scorpio MKII κι άλλα παρόμοια τέρατα:

alt text

E
      EltonJohn
    • RE: Περιοδικά Αυτοκινήτου

Θεωρώ ότι η ανορθογραφία και η ασυνταξία είναι αποτέλεσμα αφενός της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης τα τελευταία πενήντα χρόνια ( η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν) αλλά και του γρήγορου καταναλωτικού τρόπου ζωής μας, όπου όλα γίνονται είτε για το χρήμα είτε για την καλοπέραση μέσω αυτού.
      Στο βωμό του χρήματος και του υποτιθέμενου ευ ζην που αυτό εξασφαλίζει, ποιος άνθρωπος θα καθίσει να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακούγοντας μουσική, βλέποντας αξιόλογο κινηματογράφο, διαβάζοντας λογοτεχνία και ποίηση;
      Τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης από όλα όσα μας βελτιώνουν και μας εξελίσσουν πραγματικά, τα βλέπουμε στον τρόπο που γράφουν οι Έλληνες χρήστες τους διαδικτύου.

E
      EltonJohn
    • RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#

Μέσα σε διάστημα μικρότερο από δύο μήνες:

• Το περιστατικό με το βυτιοφόρο που εξερράγη στην ΕΟ Αθήνας Κορίνθου και έγινε η αιτία να κατεδαφιστεί η γέφυρα.
        -Το περιστατικό με τροχαία υλικών ζημιών όταν ΙΧΕ "βρήκαν" πάνω σε κομμάτια από σκασμένο ελαστικό φορτηγού στον ίδιο δρόμο (δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό)
      • Το σημερινό περιστατικό στη Μεσσηνία με την εκτροπή της καρότσας και τη σύγκρουση ΙΧΕ πάνω της.
        Και τα τρια περιστατικά με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
        Μεγάλη σύμπτωση...
      E
      EltonJohn
    • RE: ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

@elvet said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

@criuser said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

@elvet said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:

Ωραία η εκδρομή, αλλά πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που πήγε για τουρισμό στο Κιλκίς !😊
      Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό.

Καλό φαγητό είχε και μέσα στην πόλη και φτηνό.

Αλλωστε όταν είπα για ξενοδοχεία στην Θεσσαλονίκη με πάρκινγκ έβρισκα δύσκολα στην πόλη με πάρκινγκ επί πληρωμή που έφτανε πάνω από 130 την ημέρα.

Τα πιο μακρυά ήταν λίγο φτηνότερα και είχαν ισόγεια η και ημιυπόγεια δωμάτια.

Η επιλογή του Κιλκίς σαν βάση σε καινούργιο ξενοδοχείο με πρωινό και τα 2 φαγητά την ημέρα εκτός Θεσσαλονίκης ήταν 150-160 το ζευγάρι, σχεδόν όσο θα κόστιζε το δωμάτιο και το πάρκινγκ στην Θεσσαλονίκη.

Το συνιστώ σαν επιλογή βάσης για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή.

Ναι, παίζει στο Κιλκίς (και στην πόλη) να έχει το φθηνότερο και καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας, αλλά γενικά καλά και φθηνά

Δεν ξέρω αν έχει το καλύτερο κρέας στο Κιλκίς, σίγουρα όμως έχει τις καλύτερες πινακίδες κυκλοφορίας:
      ΚΙΚ
      ΚΙΜ
      ΚΙΤ
      ΚΙΧ

E
      EltonJohn
    • RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]

Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους οδηγήσουν στους ελληνικούς δρόμους αυτές τις ημέρες.
      Θα συναντήσουν πολλά πολλά ζώα.
      Με δύο πόδια, με τέσσερα πόδια, με φτερά και έρποντα.

E
      EltonJohn
    • RE: Αγορά αυτοκινήτου από Βουλγαρία

Πήγα μια φορά σε έναν έμπορο καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή του Πολυγώνου - περιφερειακού Αττικού άλσους. Βλέπω απ' έξω ένα Ford (ή Fiesta ήταν ή Focus). Μπαίνω μέσα και ρωτάω για ηλικία/χιλιόμετρα/τιμή και στο τέλος αφήνω την ερώτηση για την προέλευση του οχήματος.
      "Απο Βουλγαρία είναι το αμάξι, αλλά το έχουνε ελέγξει διεξοδικά οι δικοί μας μηχανικοί".
      Άκουσα να γελάνε κάτι γάτες, κάτι περιστέρια, κάτι στύλοι φωτισμού και οι καθρέπτες ενός διερχόμενου λεωφορείου της γραμμής 140 και αποχώρησα διακριτικά....

E
      EltonJohn

"Έχουμε πόλεμο, μην το γελάς μωρό μου", έλεγε ο ΜΕΓΑΣ Τζίμης Πανούσης, κάπου στο 1982 νομίζω.
      Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα στους δρόμους.
      Για όλα τα οχήματα.
      Για όλους τους χρήστες των οδών.
      Για τους πεζούς.
      Για όλες τις ηλικίες.
      Ένας πόλεμος.
      Δε δικαιολογείται κανένας να βγαίνει χαλαρός κι απροετοίμαστος.
      Για να γυρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα.
      Για να μη σας ταΐζουν με σωληνάκια και να μην αφοδεύετε σε πάνες για μια ζωή.
      ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!

https://www.voria.gr/article/thessaloniki-paresyre-kai-egkateleipse-pezi-eno-odigoyse-patini

E
      EltonJohn

Latest posts made by EltonJohn

• RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

@criuser said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@antoniokon said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@antoniokon said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@criuser

Η γνωστή ράμπα, δηλαδή το τσιμέντο που σε ανεβάζει από το ύψος του δρόμου στο ύψος του πεζοδρομίου, είναι νόμιμη?

Όχι, νόμιμη είναι η υποβιβαση κρασπεδου

Ρώτησα γιατί ΔΕΝ υπάρχει δρόμος στην Ελληνική Επικράτεια, χωρίς κάποια ράμπα...

Και πολύ πρόσφατα, άκουσα ότι αυτό είναι παράνομο...

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικότερο είναι να φεύγει ένα τουλάχιστον αυτοκίνητο από τον δρόμο.

Και να σακατεύονται τα υπόλοιπα από τις ράμπες που είναι μέσα στον δρόμο.

E
      EltonJohn
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

@lap said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:

Ε ναι οι ποινές για κάθε αδίκημα είναι ξεχωριστές και δεν πηγάζουν από το πόσο δικαιολογημένες τις θεωρεί ο δράστης.

Κατά τα άλλα,το πρώτο πράγμα που κοιτάς σε τέτοιες περιπτώσεις είναι για επισκέπτες.
      Μου το έχουν κάνει και εμένα.

Εδώ κάποτε μια πάρκαρε συστηματικά ενώ πετάγονταν πιο δίπλα στην δουλειά της και εγώ νόμιζα πως είναι της πολυκατοικίας και την χαιρετούσα από πάνω.

Βρε ΟΞΩΩΩΩΩ.

Εγγυος συζυγος και παρκαρω στον σταθμο του ηλεκτρικου στον Περισσο . γυριζοντας βρισκουμε πισω μας καθετα παρκαρισμενο . Ψυλιαζομαι και παω στον θυρωρο του σπιτιου του λαου , του λεω αυτο το αμαξι με αυτη την πινακιδα με εχει κλεισει πεστου να κατεβει να το παρει . Ο ηλικιωμενος θυρωρος μου λεει ναι ειναι της κεντρικης επιτροπης παιδι μου αλλα μου εχουν απαγορεψει να τους ενοχλω στην συνελευση , Μετα απο κανα 2ωρο κατεβαινει , αγερωχος χωρις να με κοιταει , ουτε να μιλαει αφου κατεβαζα οτι βρισια ηξερα για την μανα του την γυναικα του και την αδερφη του , εφαγε την γροθια στο στομαχι απο το πλαι , εκεινη την στιγμη εναλε τις φωνες η αλλη και καπως ηρθα στα συγγαλα μου , παντως ειχα την διαθεση να τον σκοτωσω . στο μεταξυ προλαβε μπηκε μεσα και την κοπανησε , μου εκανε τεραστια εντυπωση που δεν ψελισε μια δικαιολογια κατι , αγερωχος σαν να ηταν τελειως φυσικο και σαν να μην υπηρχα .
      Αντιστοιχα εχω κλεισει μια βρωμα απο διπλανη πολυκατοικια που ερχοταν και το εβαζε στο παρκιν μου στην δικη μας , και αφου της ειχα βαλει χαρτι να μην τολμησει να το κανει αλλη φορα . Οταν χτυπησε το κουδουνι και κατενηκα κατω , εκει να δεις γελιο .
      Εκει που δινω τοπο στην οργη ειναι στην πολυκατοικια των παιδιων μιας και υπαρχει παρκιν εξω και παω μια φορα στο τοσο και δεν θελω να κανω ταξιδι μετα μεσα στα νευρα . Αλλά απο την αλλη μου την δινει εφοσον πληρωνω διαμερισμα με παρκιν να μην το βρισκω αδειο οποτε θελω να παω .

Σ
      Ε

Α
      Γ
      Α
      Π
      Α
      Ω
      !

E
      EltonJohn
    • RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]

Το λεγόμενο "break checking".

E
      EltonJohn

Γίνεται άραγε ποτέ έλεγχος στα λάστιχα των φορτηγών;

https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1671296/troxaio-atyxima-me-ektropi-fortigoy-stin-athinon-korinthou-sto-ypsos-ton-diodion-tis-elefsinas

E
      EltonJohn
    • RE: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ - ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...

Τύπε, γιατί χρησιμοποιείς πρώτο πληθυντικό, δεν είμαι απ' τη Λευκάδα!
      Αν ήμουν θα ήξερα ότι το πέρασμα θα γίνεται με τη χρήση του αμφίπλωρου ως γέφυρα 😂
      Έπεσα στη λούμπα του άρθρου ως άσχετος λοιπόν.
      Mea culpa!

E
      EltonJohn

14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΞΑΜΕΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ.
      Κατά τη διάρκεια του δεξαμενισμού μόνο με πλοίο θα πηγαίνεις και θα έρχεσαι από τη Λευκάδα.
      Έχει να πάει το μπινελίκι ΣΥΝΝΕΦΟ!!!

https://www.lefkadatoday.gr/ploti-gefyra-leykadas-meta-tin-ypografi-tis-symvasis-pote-erchetai-to-ferry-boat/

E
      EltonJohn

Ομοίως, μια λωρίδα ανά κατεύθυνση έχει και η άλλη σύνδεση της Λευκάδας, προς Άκτιο, που έχει πλέον παραδοθεί.
      Μισές δουλειές.

https://www.cnn.gr/oikonomia/epixeiriseis/story/490443/o-omilos-aktor-edose-se-kykloforia-ti-syndesi-lefkadas-me-dytiko-aksona-taxytera-apo-to-provlepomeno

E
      EltonJohn

Εν τω μεταξύ, κι ο καινούριος δρόμος, μια λωρίδα ανά κατεύθυνση θα έχει.

https://www.lefkadatoday.gr/oyra-chiliometron-ston-dromo-pros-ti-leykada-mplokarismeni-i-prosvasi-apo-agio-nikolao-mechri-ti-gefyra/

E
      EltonJohn

Θυμάμαι αντίστοιχη περίπτωση στη Ζάκυνθο.
      Οδηγός δικύκλου καρφώθηκε σε δέντρο, μέρα μεσημέρι. Ήταν ντίρλα...
      https://www.cnn.gr/ellada/story/490430/thanatiforo-troxaio-sti-rodo-nekros-motosikletistis-karfothike-se-metalliko-kado

E
      EltonJohn

https://www-in-gr.cdn.ampproject.org/c/s/www.in.gr/2025/08/09/greece/xersonisos-tragodia-fortigo-sygkroustike-mixani-kai-paresyre-pezo/amp/

E
      EltonJohn
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ