Έχω βάλει; Δε θυμάμαι...
Best posts made by EltonJohn
-
RE: Διόδια
Ποια διόδια και @@ιές τύποι.
Στη Mad Max εποχή που έρχεται, θα περνάμε απ' τα διαλυμένα booths κάπως έτσι:
-
RE: Το προχωρημένο ADAS σύστημα Attention Assist αποφασίζει αν είστε ικανός να οδηγείτε
Στην Ελλάδα υπάρχει χρόνια η αυτόνομη οδήγηση. Γιατί όταν ο/η οδηγός με το ένα χέρι γράφει στο κινητό και με το άλλο ξύνει τα αχαμνά του, το αυτοκίνητο ουσιαστικά πάει μόνο του. Αυτόνομα.
-
RE: Περιοδικά Αυτοκινήτου
Θεωρώ ότι η ανορθογραφία και η ασυνταξία είναι αποτέλεσμα αφενός της διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης τα τελευταία πενήντα χρόνια ( η οποία μόνο τυχαία δεν ήταν) αλλά και του γρήγορου καταναλωτικού τρόπου ζωής μας, όπου όλα γίνονται είτε για το χρήμα είτε για την καλοπέραση μέσω αυτού.
Στο βωμό του χρήματος και του υποτιθέμενου ευ ζην που αυτό εξασφαλίζει, ποιος άνθρωπος θα καθίσει να εξελιχθεί και να βελτιωθεί ακούγοντας μουσική, βλέποντας αξιόλογο κινηματογράφο, διαβάζοντας λογοτεχνία και ποίηση;
Τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης από όλα όσα μας βελτιώνουν και μας εξελίσσουν πραγματικά, τα βλέπουμε στον τρόπο που γράφουν οι Έλληνες χρήστες τους διαδικτύου. -
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#
Μέσα σε διάστημα μικρότερο από δύο μήνες:
- Το περιστατικό με το βυτιοφόρο που εξερράγη στην ΕΟ Αθήνας Κορίνθου και έγινε η αιτία να κατεδαφιστεί η γέφυρα.
-Το περιστατικό με τροχαία υλικών ζημιών όταν ΙΧΕ "βρήκαν" πάνω σε κομμάτια από σκασμένο ελαστικό φορτηγού στον ίδιο δρόμο (δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό) - Το σημερινό περιστατικό στη Μεσσηνία με την εκτροπή της καρότσας και τη σύγκρουση ΙΧΕ πάνω της.
Και τα τρια περιστατικά με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ.
Μεγάλη σύμπτωση...
- Το περιστατικό με το βυτιοφόρο που εξερράγη στην ΕΟ Αθήνας Κορίνθου και έγινε η αιτία να κατεδαφιστεί η γέφυρα.
-
RE: ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
@elvet said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
@criuser said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
@elvet said in ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
Ωραία η εκδρομή, αλλά πρέπει να είσαι ο μόνος άνθρωπος που πήγε για τουρισμό στο Κιλκίς !
Για την πόλη μιλάμε, γιατί ο νομός έχει πολύ όμορφη φύση (βόρεια και δυτικά) και καλό φαγητό.Καλό φαγητό είχε και μέσα στην πόλη και φτηνό.
Αλλωστε όταν είπα για ξενοδοχεία στην Θεσσαλονίκη με πάρκινγκ έβρισκα δύσκολα στην πόλη με πάρκινγκ επί πληρωμή που έφτανε πάνω από 130 την ημέρα.
Τα πιο μακρυά ήταν λίγο φτηνότερα και είχαν ισόγεια η και ημιυπόγεια δωμάτια.
Η επιλογή του Κιλκίς σαν βάση σε καινούργιο ξενοδοχείο με πρωινό και τα 2 φαγητά την ημέρα εκτός Θεσσαλονίκης ήταν 150-160 το ζευγάρι, σχεδόν όσο θα κόστιζε το δωμάτιο και το πάρκινγκ στην Θεσσαλονίκη.
Το συνιστώ σαν επιλογή βάσης για εκδρομές στην ευρύτερη περιοχή.
Ναι, παίζει στο Κιλκίς (και στην πόλη) να έχει το φθηνότερο και καλύτερο μοσχαρίσιο κρέας, αλλά γενικά καλά και φθηνά
Δεν ξέρω αν έχει το καλύτερο κρέας στο Κιλκίς, σίγουρα όμως έχει τις καλύτερες πινακίδες κυκλοφορίας:
ΚΙΚ
ΚΙΜ
ΚΙΤ
ΚΙΧ -
RE: Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]
Να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους οδηγήσουν στους ελληνικούς δρόμους αυτές τις ημέρες.
Θα συναντήσουν πολλά πολλά ζώα.
Με δύο πόδια, με τέσσερα πόδια, με φτερά και έρποντα. -
RE: Αγορά αυτοκινήτου από Βουλγαρία
Πήγα μια φορά σε έναν έμπορο καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην περιοχή του Πολυγώνου - περιφερειακού Αττικού άλσους. Βλέπω απ' έξω ένα Ford (ή Fiesta ήταν ή Focus). Μπαίνω μέσα και ρωτάω για ηλικία/χιλιόμετρα/τιμή και στο τέλος αφήνω την ερώτηση για την προέλευση του οχήματος.
"Απο Βουλγαρία είναι το αμάξι, αλλά το έχουνε ελέγξει διεξοδικά οι δικοί μας μηχανικοί".
Άκουσα να γελάνε κάτι γάτες, κάτι περιστέρια, κάτι στύλοι φωτισμού και οι καθρέπτες ενός διερχόμενου λεωφορείου της γραμμής 140 και αποχώρησα διακριτικά.... -
RE: ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#
Κοιτάξτε, έχοντας ζήσει με ΑΜΕΑ στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, για πολλά χρόνια, έχω να πω ότι τα άτομα αυτά, εάν έχουν και ανάλογο υπόβαθρο από τον χαρακτήρα τους, συνήθως γίνονται αντικοινωνικά και με συμπεριφορά εγκληματικά αδιάφορη για τον πλησίον τους. Αυτό πηγάζει από το παράπονο που έχουν μέσα τους και την εντύπωση ότι κάποιος/ κάποιοι άλλοι ευθύνονται για την κατάστασή τους και την πορεία της ζωής τους
Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε καθαρά αντικοινωνική και εκδικητική συμπεριφορά.
Αφού υποφέρω εγώ, θα "υποφέρετε" και οι άλλοι.
Όπως αντικοινωνική και φασιστική συμπεριφορά (γιατί αυτή είναι η ουσία του φασισμού) έχουν και πλείστοι όσοι φιλόζωοι, οι οποίοι εξυψώνουν τα κατοικίδια σε υπάρξεις ανώτερες των ανθρωπίνων, απλά γιατί είναι ανήμποροι να δημιουργήσουν κανονικές ανθρώπινες σχέσεις.
Γενικά τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα αν μαθαίναμε να μιλάμε στους κατάλληλους ανθρώπους, από μικρή ηλικία, για όσα μας απασχολούν. -
RE: Αυτοκίνητο που μάθαμε να οδηγούμε
Μέσα σε ένα τέτοιο αμάξι πέρασα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας και σε αυτό έμαθα να οδηγώ.
Οι δάσκαλοι οδήγησης είχαν ο πρώτος ένα Morris κι ο δεύτερος ένα Cherry!!
Latest posts made by EltonJohn
-
RE: ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]
Επομένως, η ονομασία της υπηρεσίας είναι 100% λάθος, καθώς οι αρμοδιότητές της δεν περιορίζονται στα σώματα ασφαλείας.
-
@a-d-p said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@argyn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@otso said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Νομιζω οτι η καμερα πια ειναι απαραιτητη και θα πρεπει να δημιουργηθει υπηρεσια στην τροχαια που να τους στελνουμε τα βιντεο και να τους δινουμε στεγνα και με ονοματεπωνυμο .
Έχε υπόψη σου το εξής: Η βιντεοσκόπηση με dashcam στην Ελλάδα μπορεί να είναι ή να μην είναι παράνομη ανάλογα με την αυθαίρετη κρίση των χωροφυλάκων και των δικαστών. Και αυτό μπορεί να επεκταθεί κατά το δοκούν οπουδήποτε ώστε εσύ ως πολίτης, επωνύμως, να μην έχεις την δυνατότητα καταγραφής και καταγγελίας ενώ άπαντες οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και διαπλεκόμενοι να την έχουν.
Και μιλάμε και για καραμπινάτες περιπτώσεις, πχ: Για δικούς μου λόγους έχω speed guns - light εκδόσεις εκείνων που χρησιμοποιεί η τροχαία αλλά αντίστοιχης ακρίβειας. Έστω ότι γνωρίζω κάμποσα σημεία όπου περιπολικά και άλλα κρατικά οχήματα υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας (+20χαω). Το ξέρεις ότι το να καταγράψω το συμβάν μαγνητοσκοπώντας την παράβαση και να το στείλω σε τροχαία/εισαγγελέα μπορεί να είναι νόμιμο ή παράνομο κατά την αυθαίρετη κρίση του γκουβέρνου ΑΚΟΜΑ και εάν δεν ανεβάσω το βιντεάκι στο γιουτουμπ?
σύμφωνα με τον ΚΟΚ, την αρμοδιότητα βεβαίωσης παραβάσεων έχουν η αστυνομία, το λιμενικό και η Δημοτική αστυνομία. Αν γνωρίζεις κάποια σημεία όπου παραβιάζουν τον ΚΟΚ κρατικά οχήματα, μπορείς να κάνεις καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας
https://www.minocp.gov.gr/ypiresia-esoterikon-ypothesewn-somaton-asfaleias/αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία.
και για να προλάβω τυχόν αμφιβολίες
ΌΛΕΣ οι καταγγελίες λαμβάνονται υπόψη, ακόμα και "χαζές"
πχ. πρώην σύζυγος αστυνομικού τον κάρφωσε επειδή έκανε δεύτερη δουλειά ντιλιβερας, επειδή τη χώρισε.
εν τω μεταξύ δούλευε ντιλιβερι για να πληρώνει την διατροφή.Να ρωτήσω κάτι, ερίτιμε άνθρωπε του νόμου;
Γιατί τη λένε "υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων";
Εμπλέκεται στις "εσωτερικές υποθέσεις" της ΕΛ.ΑΣ. μονάχα ή όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, στενού ή ευρύτερου;Θα βρείτε όλες τις πληροφορίες στο σύνδεσμο που ανέβασα
https://www.minocp.gov.gr/ypiresia-esoterikon-ypothesewn-somaton-asfaleias/elegchomenes-ypiresies-armodiotita/Εξ όσων διάβασα, με τη χαμηλή αντίληψη που έχω, αλλά με καλή χρήση των ελληνικών, η υπηρεσία αυτή δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει δημόσιες υπηρεσίες του λεγόμενου "στενού ΔΤ".
Ωστόσο, έχω δει κατά καιρούς να παρεμβαίνει και να ανακρίνει προσωπικό ΔΟΥ, πολεοδομιών, κλπ.
Γιατί συμβαίνει αυτό; -
RE: Κάμερες παρακολουθησης
@nmsm2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δυστυχώς η γκρίζα ζώνη της κρατικής αυθαιρεσίας (νομοθεσία + ειδικές αρχές + δικαστικοί + χωροφυλάκοι) για το τι γίνεται αποδεκτό και τι όχι, τι είναι νόμιμο και τι παράνομο στα ζητήματα καταγραφής και επεξεργασίας εικόνας σε δημόσιο χώρο καθιστά άπαντες όμηρους του κάθε "οργάνου" και των γούστων του, monman2. Ισχύουν τα όσα έγραψα παραπάνω.
dashcam και προστασία προσωπικών δεδομένων είναι δύσκολο θέμα λόγω ξεπερασμένης νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό και εθνικό πλαίσιο.
Πάντα το νομοθετικό πλαίσιο προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις, αλλά δεν το πετυχαίνει συχνά λόγω του χαμηλού επιπέδου του νομοθετικού σώματος (βλ. βουλευτές, ευρωβουλευτές) με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό και ασάφειες στην προστασία. Το κενό αυτό μεταξύ ξεπερασμένης νομοθεσίας και τεχνολογικών ή εμπορικών εξελίξεων προσπαθούν να γεφυρώσουν τα ευρωπαϊκά και εθνικά δικαστήρια με τις αποφάσεις τους.
Οπότε δεν είναι θέμα κρατικής αυθαιρεσίας χωροφύλακα ή του κάθε δικαστή αλλά ερμηνείας ευρωπαϊκών και εθνικών νόμων με σκοπό την "επικαιροποίηση" των νόμων κατά την εφαρμογή στην πράξη. Η απλουστευτική λογική του χωροφύλακα κλπ. και της κρατικής αυθαιρεσίας είναι μια προσέγγιση που δεν δικαιολογείται από την έλλειψη ειδικών γνώσεων εφόσον προέρχεται από αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δικαιολογείται αντιθέτως από ανθρώπους με ανεπαρκές μορφωτικό υπόβαθρο.Τους νόμους δεν τους φτιάχνει η νομοθετική εξουσία (Βουλή).
Τους φτιάχνουν οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές που αποτελούνται από νομικούς και έμπειρους υπαλλήλους δημοσίων υπηρεσιών και/ή διαφόρους εξωτερικούς συνεργάτες.
Οι βουλευτές είναι απασχολημένοι να κάνουν ρουσφέτια στις εκλογικές τους περιφέρειες, δεν έχουν χρόνο να διαβάζουν νομοσχέδια, αλίμονο. -
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Για την ιστορία, αυτός με το γνήσιο, την γλύτωσε γιατί υπήρχε εσωτερική διαταγή, να μην γίνονται γνήσια όταν υπάρχει αυτοφόρω στο τμήμα. Επίσης υπήρξαν και μαρτυρίες ότι η καταγγελουσα είχε παλαιότερα δεσμό με τον αξιωματικό
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
Πριν 10+ χρόνια, Μου έχει τύχει όμως περίπτωση αστυνομικού που παρέλαβε το παιδί του από το σχολείο με το περιπολικό και έφαγε πρόστιμο 50€ από τον διοικητή και 100€ από τον Διευθυντή
ηλιθιο προστιμο για ανοησια
"Το περιπολικό δεν είναι ταξί"
-
@otso said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Νομιζω οτι η καμερα πια ειναι απαραιτητη και θα πρεπει να δημιουργηθει υπηρεσια στην τροχαια που να τους στελνουμε τα βιντεο και να τους δινουμε στεγνα και με ονοματεπωνυμο .
Έχε υπόψη σου το εξής: Η βιντεοσκόπηση με dashcam στην Ελλάδα μπορεί να είναι ή να μην είναι παράνομη ανάλογα με την αυθαίρετη κρίση των χωροφυλάκων και των δικαστών. Και αυτό μπορεί να επεκταθεί κατά το δοκούν οπουδήποτε ώστε εσύ ως πολίτης, επωνύμως, να μην έχεις την δυνατότητα καταγραφής και καταγγελίας ενώ άπαντες οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι και διαπλεκόμενοι να την έχουν.
Και μιλάμε και για καραμπινάτες περιπτώσεις, πχ: Για δικούς μου λόγους έχω speed guns - light εκδόσεις εκείνων που χρησιμοποιεί η τροχαία αλλά αντίστοιχης ακρίβειας. Έστω ότι γνωρίζω κάμποσα σημεία όπου περιπολικά και άλλα κρατικά οχήματα υπερβαίνουν το όριο ταχύτητας (+20χαω). Το ξέρεις ότι το να καταγράψω το συμβάν μαγνητοσκοπώντας την παράβαση και να το στείλω σε τροχαία/εισαγγελέα μπορεί να είναι νόμιμο ή παράνομο κατά την αυθαίρετη κρίση του γκουβέρνου ΑΚΟΜΑ και εάν δεν ανεβάσω το βιντεάκι στο γιουτουμπ?
σύμφωνα με τον ΚΟΚ, την αρμοδιότητα βεβαίωσης παραβάσεων έχουν η αστυνομία, το λιμενικό και η Δημοτική αστυνομία. Αν γνωρίζεις κάποια σημεία όπου παραβιάζουν τον ΚΟΚ κρατικά οχήματα, μπορείς να κάνεις καταγγελία στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας
https://www.minocp.gov.gr/ypiresia-esoterikon-ypothesewn-somaton-asfaleias/αυτή είναι η νόμιμη διαδικασία.
και για να προλάβω τυχόν αμφιβολίες
ΌΛΕΣ οι καταγγελίες λαμβάνονται υπόψη, ακόμα και "χαζές"
πχ. πρώην σύζυγος αστυνομικού τον κάρφωσε επειδή έκανε δεύτερη δουλειά ντιλιβερας, επειδή τη χώρισε.
εν τω μεταξύ δούλευε ντιλιβερι για να πληρώνει την διατροφή.Να ρωτήσω κάτι, ερίτιμε άνθρωπε του νόμου;
Γιατί τη λένε "υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων";
Εμπλέκεται στις "εσωτερικές υποθέσεις" της ΕΛ.ΑΣ. μονάχα ή όλων των υπηρεσιών του δημοσίου, στενού ή ευρύτερου; -
RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
Ιδού:
"Θέλω να σχολιάσω ότι το να διατηρούμε καλές αναμνήσεις από μια περίοδο δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο τουρισμός ήταν τότε πραγματικά εύκολος." -
RE: Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!
@dettol said in Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!:
Σχετικά με τα ταξιδιωτικά που γράφτηκαν, εγώ θέλω μόνο να σχολιάσω ότι είναι διαφορετικό πράγμα να έχουμε καλές αναμνήσεις από μια περίοδο σε σχέση με να ήταν πραγματικά εύκολος ο τουρισμός τότε. Και εγώ έχω ευχάριστες αναμνήσεις από τότε που ήμουν παιδάκι και ταξίδευα με τους γονείς, αλλά είμαι σε θέση να είμαι αντικειμενικός.
Αυτή η αράδα "σε σχέση με να ήταν" μου ανέβασε λίγο την πρεσβυωπία, δεν ξέρω ...