-
Όπως σας είπα χτες έγινε test drive στο μικρό της BYD. Βρέθηκα τόσο οδηγός όσο και πίσω καθήμενος. Μοιραία θα συγκρίνω με το inster μου.
Θα ξεκινήσω σαν οδηγός. Εντυπωσιάστηκα αρχικά από την συναρμογή και την ποιότητα των υλικών καθώς και την εργονομία. Γενικά είναι όλα εκεί που πρέπει και δεν προβληματίζουν.
Συγκριτικά με το inster υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ότι αφορα την αίσθηση πολυτέλειας, με μαλακά υλικά ακόμα και στις πόρτες και κανονικές θήκες!Με ξένισε αυτή η βάση που εκτείνεται στη μέση όπου μπορείς να βάλεις και το κινητό σου και γενικά δεν προσέφερε τίποτα αυτή η μεσαία κολώνα αν τη λέω σωστά. Μειώνει αρκετά την αίσθηση ευρυχωρίας που σε συνδιασμό με το κάπως στενό νομίζω κάθισμα, αισθανόμουν λίγο εγκλωβισμένος.
Απο κει και πέρα πολύ γρήγορη η οθόνη του, φωτεινή και ευκρινής με άπειρες επιλογές που εδώ είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Υπάρει μια γενική ελευθερία επιλογών συγκριτικά με το Inster. Αυτό που είναι απλά οκ είναι η οθόνη με το ταχύμετρο κλπ. Μου φάνηκε μικρή και κάπως μίζερη στο μάτι.
Στην οδήγηση, (είχαμε αυτό με τα 150+ άλογα) είναι αρχικά φανερά πιο γρήγορο συνολικά από το Inster. Αν και αυτό φαίνεται σε ανοιχτούς δρόμους, όσο ήμασταν στη Μεσογείων έως και τα 60-70χλμ/ωρα δεν νομίζω πως μπόρεσα να καταλάβω ουσιαστικά καμία διαφορά. Συνολικά όμως το στήσιμο με προέτρεπε για πιο αγωνιστική οδήγηση συγκριτικά με το inster. Οι αναρτήσεις παρότι πιο μαλακές νομίζω συνολικά κρατούσαν αρκετά καλύτερα το αυτοκίνητο στις στροφές και τα φρένα πολύ οκ. Αλλά εδώ θέλω λίγο να σταθώ. Πολύ περίεργο το πεντάλ του φρένου, πρώτη φορά μου πήρε τόσο χρόνο να το συνηθίσω σε αμάξι. Επίσης δεν υπάρχει One pedal πρακτικά που αυτομάτως ειναι πρόβλημα έχοντας εμπειρία από το Inster. Πραγματικά για μένα, ως αυτοκίνητο πόλης, είναι deal braker.
Επίσης να σταθώ λίγο στην κατανάλωση, που το αμάξι της δοκιμής είχε μέση 14kwh/100km και γενικά αισθάνθηκα πως είναι πιο οικονομικό από το inster. Βεβαια αυτο θα φαινόταν και σε μία φόρτιση αλλά η συνολική αίσθηση είναι πως μένει χαμηλά. Σίγουρα ήταν χαμηλότερη ανω των 100km/h, ίσως και λόγω σχήματος.
Τέλος η εναλλαγή μεταξύ κίνησης μπρος πίσω γίνονται πιο ήσυχα και προοδευτικά. Στο inster κάνει κάτι ήχους ορισμένες φορές από D σε R, όπου εδώ δεν υπήρχε τίποτα.
Τώρα ως καθίμενος πίσω, δε θα επεκταθώ πολύ με κούρασε. Μονοκόμματα καθίσματα, παράθυρα μικρότερα και από aygo-chr, φως ανύπαρκτο, μουντά και κάπως αποκομμένα. Συγκριτικά με το inster κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα και δεν υπάρχει δόση υπερβολής εδώ. Το πορτ μπαγκάζ όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μεγάλο σε λίτρα αλλά άβολο για μεγάλα αντικέιμενα. Τα προσκέφαλα ίσως είναι πολύ κοντά με το τζάμι οπότε χάνεται το πλεονέκτημα του ύψους.
Ένα τίμιο αυτοκίνητο που είναι πιο all arounder από το Inster. Αν σκοπός χρήσης είναι η πόλη το inster για μένα παραμένει μια πολύ καλύτερη λύση.
Και όσο έγραφα το ποστ, για πολλωστή φορά με κάλεσε η γυναίκα μου να με ρωτήσει τι αυτονομία έχει το Inster γιατί πάλι την ρωτούσαν στο δρόμο εντυπωσιασμένοι. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει παιδιά......
Πολύ ωραία! Αναμένουμε να τα πάρουμε μεταχειρισμένα από εσάς , προσωπικά το surf πιο πολύ μου αρέσει

-
-
-
-
Το πέτυχα στο ιντερνετ:
BYD - Beijing's Your Daddy
Καλό!
-
Ευχαριστούμε για την αναλυτική παρουσίαση Ζάχο!
Αυτό με την απουσία one-pedal driving στα BYD δε το γνώριζα. Δε ξέρω τη λογική υπάρχει πίσω από την απόφαση τους, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να υπάρχει ως επιλογή έστω. Στο Renault 5 δε το είχαν, αλλά πλέον το έχουν προσθέσει στο Renault 4 και σύντομα θα το έχει και το 5άρι.Και μιας και είμαστε στο θέμα της BYD
Youtube VideoΚαλά σχόλια από τον Mat, αλλά αναφέρει πως οι ιδιοκτήτες της BYD δεν είναι ικανοποιημένοι από την επιλογή τους.
-
Αυτό με την απουσία one-pedal driving στα BYD δε το γνώριζα. Δε ξέρω τη λογική υπάρχει πίσω από την απόφαση τους, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν καλό να υπάρχει ως επιλογή έστω.
Νομίζω όλα τα κινέζικα δεν έχουν one pedal. Είχαν γίνει κάποια ατυχήματα και κάποιες σχετικές έρευνες το συνέδεσαν με αυτό.
-
Όπως σας είπα χτες έγινε test drive στο μικρό της BYD. Βρέθηκα τόσο οδηγός όσο και πίσω καθήμενος. Μοιραία θα συγκρίνω με το inster μου.
Θα ξεκινήσω σαν οδηγός. Εντυπωσιάστηκα αρχικά από την συναρμογή και την ποιότητα των υλικών καθώς και την εργονομία. Γενικά είναι όλα εκεί που πρέπει και δεν προβληματίζουν.
Συγκριτικά με το inster υπάρχει μεγάλη διαφορά σε ότι αφορα την αίσθηση πολυτέλειας, με μαλακά υλικά ακόμα και στις πόρτες και κανονικές θήκες!Με ξένισε αυτή η βάση που εκτείνεται στη μέση όπου μπορείς να βάλεις και το κινητό σου και γενικά δεν προσέφερε τίποτα αυτή η μεσαία κολώνα αν τη λέω σωστά. Μειώνει αρκετά την αίσθηση ευρυχωρίας που σε συνδιασμό με το κάπως στενό νομίζω κάθισμα, αισθανόμουν λίγο εγκλωβισμένος.
Απο κει και πέρα πολύ γρήγορη η οθόνη του, φωτεινή και ευκρινής με άπειρες επιλογές που εδώ είναι που το κάνει να ξεχωρίζει. Υπάρει μια γενική ελευθερία επιλογών συγκριτικά με το Inster. Αυτό που είναι απλά οκ είναι η οθόνη με το ταχύμετρο κλπ. Μου φάνηκε μικρή και κάπως μίζερη στο μάτι.
Στην οδήγηση, (είχαμε αυτό με τα 150+ άλογα) είναι αρχικά φανερά πιο γρήγορο συνολικά από το Inster. Αν και αυτό φαίνεται σε ανοιχτούς δρόμους, όσο ήμασταν στη Μεσογείων έως και τα 60-70χλμ/ωρα δεν νομίζω πως μπόρεσα να καταλάβω ουσιαστικά καμία διαφορά. Συνολικά όμως το στήσιμο με προέτρεπε για πιο αγωνιστική οδήγηση συγκριτικά με το inster. Οι αναρτήσεις παρότι πιο μαλακές νομίζω συνολικά κρατούσαν αρκετά καλύτερα το αυτοκίνητο στις στροφές και τα φρένα πολύ οκ. Αλλά εδώ θέλω λίγο να σταθώ. Πολύ περίεργο το πεντάλ του φρένου, πρώτη φορά μου πήρε τόσο χρόνο να το συνηθίσω σε αμάξι. Επίσης δεν υπάρχει One pedal πρακτικά που αυτομάτως ειναι πρόβλημα έχοντας εμπειρία από το Inster. Πραγματικά για μένα, ως αυτοκίνητο πόλης, είναι deal braker.
Επίσης να σταθώ λίγο στην κατανάλωση, που το αμάξι της δοκιμής είχε μέση 14kwh/100km και γενικά αισθάνθηκα πως είναι πιο οικονομικό από το inster. Βεβαια αυτο θα φαινόταν και σε μία φόρτιση αλλά η συνολική αίσθηση είναι πως μένει χαμηλά. Σίγουρα ήταν χαμηλότερη ανω των 100km/h, ίσως και λόγω σχήματος.
Τέλος η εναλλαγή μεταξύ κίνησης μπρος πίσω γίνονται πιο ήσυχα και προοδευτικά. Στο inster κάνει κάτι ήχους ορισμένες φορές από D σε R, όπου εδώ δεν υπήρχε τίποτα.
Τώρα ως καθίμενος πίσω, δε θα επεκταθώ πολύ με κούρασε. Μονοκόμματα καθίσματα, παράθυρα μικρότερα και από aygo-chr, φως ανύπαρκτο, μουντά και κάπως αποκομμένα. Συγκριτικά με το inster κυριολεκτικά η μέρα με τη νύχτα και δεν υπάρχει δόση υπερβολής εδώ. Το πορτ μπαγκάζ όπως είπα και σε προηγούμενο ποστ μεγάλο σε λίτρα αλλά άβολο για μεγάλα αντικέιμενα. Τα προσκέφαλα ίσως είναι πολύ κοντά με το τζάμι οπότε χάνεται το πλεονέκτημα του ύψους.
Ένα τίμιο αυτοκίνητο που είναι πιο all arounder από το Inster. Αν σκοπός χρήσης είναι η πόλη το inster για μένα παραμένει μια πολύ καλύτερη λύση.
Και όσο έγραφα το ποστ, για πολλωστή φορά με κάλεσε η γυναίκα μου να με ρωτήσει τι αυτονομία έχει το Inster γιατί πάλι την ρωτούσαν στο δρόμο εντυπωσιασμένοι. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει παιδιά......
καλα κανεις και το συγκρινεις με το ινστερ μιας και ειναι αμεσα αντιπαλοι στην κατηγορια. Δεν ξερω αν η αισθηση της πεδησης ειναι ιδια με το dolphin μας, αλλα εγω αυτο εχω και με αυτο θα το συγκρινω. Οπως εχω αναφερει και στο παρελθον, το regen γινεται μεσω του πενταλ του φρενου. Πατας λιγο φρενο, δουλευει το regen, πατας λιγο περισσοτερο, δουλευει παλι το regen, πατας πολυ φρενο, δουλευει το φρενο τριβης. Αυτο μπορεις να το παρακολουθησεις απο το καντραν του οδηγου οπου βλεπεις ειτε αρνητικο προσημο στην ισχυ (πχ -10kw) ειτε 0kw οταν δουλευει το φρενο τριβης. Οταν σηκωνεις το ποδι απο το γκαζι, επισης υπαρχει ενα μικρο regen (εχω δει εως -30kw απο υψηλες ταχυτητες, αλλα συνηθως περιοριζεται στο -20kw σε συνθηκες πολης).
Αυτα ειναι τα γενικα, αλλα παμε ομως σε αυτο που νομιζω οτι σε ξενισε. Οταν ξεκιναμε το αμαξι απο "κρυο", εχω παρατηρησει και εγω λιγο παραξενη συμπεριφορα του φρενου, οπου "δαγκωνει" αρκετα αποτομα και χωρις να το εχεις πατησει πολυ. Αυτο το φαινομενο εξαφανιζεται μετα απο λιγα λεπτα, αλλα στην αρχη ειναι υπαρκτο. Δεν γνωριζω αν αναφερεσαι σε αυτο, δεν γνωριζω αν υπαρχει μονο στο δελφινι και δεν ειμαι σιγουρος σε τι οφειλεται. Η υποψια μου ειναι πως οταν το αμαξι (και η μπαταρια του) ειναι "κρυο" δεν δουλευει το regen αρκετα και βασιζεται περισσοτερο στο φρενο τριβης. Πρεπει να κανω και αλλες δοκιμες, βλεποντας το καντραν του οδηγου, ωστε να κατανοησω καλυτερα.
Παντως, ακομα και οταν εχεις κανει καποια αποσταση, το τελευταιο φρεναρισμα ωστε να ακινητοποιηθει το οχημα (οταν δηλαδη μπαινει το θερμικο φρενο, διοτι το regen, ακομα και μεσω πενταλ φρενου, δεν σε πηγαινει εως 0km/h) οταν ειναι λιγο αποτομο. Σιγουρα καμμια σχεση με την βουτυρενια αισθηση φρεναρισματος που εχεις απο σωστο one pedal driving, οπως εχεις συνηθισει απο το inster σου.edit: στο θεμα της καταναλωσης δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα αν δεν εχεις ζησει με ενα οχημα, διοτι εξαρταται απο τις διαδρομες και τον τροπο οδηγησης σου. Δυστυχως τα byd (και πολλα κινεζικα γενικα) εχουν κακο τροπο απεικονισης της καταναλωσης. Τα byd εχουν καταναλωση τα τελευταια 50χλμ, 100χλμ ή συνολικη καταναλωση, δεν εχουν ομως τροπο να μηδενισεις και να μετρησεις καταναλωση για μια συγκεκριμενη διαδρομη. Το test drive surf που πηρες αν και ειμαι σιγουρος οτι εχουν κανει αποτομες επιταχυνσεις, ειμαι σιγουρος οτι δεν το εχουν παει ταξιδι οπως εσυ. Στα ταξιδια ειναι που ανεβαινει αρκετα η μεση καταναλωση των ηλεκτρικων και οχι σε 1-2-5-10 ανοιγματα, οπου μετα δουλευει αμεσα το regen και παιρνεις πισω πολλη απο την ενεργεια που καταναλωσες. Επομενως, δεν πιστευω οτι το surf εχει αισθητα χαμηλοτερη καταναλωση απο το δικο σου
-
@dettol said in BYD forum:. >Τα byd εχουν καταναλωση τα τελευταια 50χλμ, 100χλμ ή συνολικη καταναλωση, δεν εχουν ομως τροπο να μηδενισεις και να μετρησεις καταναλωση για μια συγκεκριμενη διαδρομη.
Ναι ισχύει αυτή η χαζομάρα.
Αλλά στο τέλος μιας διαδρομής και όταν σβήσεις το αμάξι, στην οθόνη του οδηγού εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα πόσες kwh κατανάλωσες και αναλόγως των χλμ που έκανες, μπορείς να βγάλεις την κατανάλωση ανά 100χλμ -
@dettol said in BYD forum:. >Τα byd εχουν καταναλωση τα τελευταια 50χλμ, 100χλμ ή συνολικη καταναλωση, δεν εχουν ομως τροπο να μηδενισεις και να μετρησεις καταναλωση για μια συγκεκριμενη διαδρομη.
Ναι ισχύει αυτή η χαζομάρα.
Αλλά στο τέλος μιας διαδρομής και όταν σβήσεις το αμάξι, στην οθόνη του οδηγού εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα πόσες kwh κατανάλωσες και αναλόγως των χλμ που έκανες, μπορείς να βγάλεις την κατανάλωση ανά 100χλμΔεν το ξέραμε να κάνουμε πράξεις πινάκων για να βγάλουμε μέση κατανάλωση διαδρομής !

-
Είδα πρώτη φορά από κοντά τα byd. Αρκετά ποιοτικά μπήκα στο μεγάλο το phev, στο αττο 2 και στο 3 και στο Σεντάν.
Από ποιότητα εσωτερικού πάνε όπως τα γράφω εκτός από το Σεντάν που δεν μπόρεσα να δω καθώς κόντεψα να σπάσω το λαιμό μου για να μπω πίσω και το κεφάλι κόντεψε να βγει από την ηλιοροφή!
Πολύ ποιοτικό το phev, και από κοντά το αττο 2 το 3 αρκετά πιο πίσω .
Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το 2 σε χώρους παρά το μέγεθός που βλέπεις από έξω.
Ακόμα και με το κάθισμα μπροστά ρυθμισμένο για εμένα πίσω μπήκα οκ έβρισκαν τα πόδια αλλά μπήκα και καθόμουν αξιοπρεπώς.
Τιμόνι κουμπιά και οθόνη σε αφή και απόκριση ένα κλικ πάνω τα μη πριμιουμ Ευρωπαϊκά.
Η οθόνη έχει εύκολο μενού τακτοποιημένο όχι χαοτικό.
Το αττο 2 phev θα έχει τιμή από τέλος Γενάρη και αμάξια θα έρθουν τον Μάρτιο.
Μόνο με την μεγάλη μπαταρία στην πλούσια έκδοση με κόστος κάτω από 30Κ .
Στην Ιταλία το δίνουν προσφορά από 26.5Κ.
Χώρος αποσκευών του ηλεκτρικού που είδα δεν μου άρεσε μικρός, το phev θα έχει +25λτ.
Σχετικά με την απτή ποιότητα αν μετά από το 2 μπεις πχ στο c3 aircross ίδιας κατηγορίας και τιμής λες μας έχουν πιάσει κότσο στο Σιτροέν... -
Είδα πρώτη φορά από κοντά τα byd. Αρκετά ποιοτικά μπήκα στο μεγάλο το phev, στο αττο 2 και στο 3 και στο Σεντάν.
Από ποιότητα εσωτερικού πάνε όπως τα γράφω εκτός από το Σεντάν που δεν μπόρεσα να δω καθώς κόντεψα να σπάσω το λαιμό μου για να μπω πίσω και το κεφάλι κόντεψε να βγει από την ηλιοροφή!
Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε το 2 σε χώρους παρά το μέγεθός που βλέπεις από έξω.
Ακόμα και με το κάθισμα μπροστά ρυθμισμένο για εμένα πίσω μπήκα οκ έβρισκαν τα πόδια αλλά μπήκα και καθόμουν αξιοπρεπώς.
Τιμόνι κουμπιά και οθόνη σε αφή και απόκριση ένα κλικ πάνω τα μη πριμιουμ Ευρωπαϊκά.
Χώρος αποσκευών του ηλεκτρικού που είδα δεν μου άρεσε μικρός, το phev θα έχει +25λτ.
Σχετικά με την απτή ποιότητα αν μετά από το 2 μπεις πχ στο c3 aircross ίδιας κατηγορίας και τιμής λες μας έχουν πιάσει κότσο στο Σιτροέν...Για τη τιμή κάτω από 30k, εννοείς ότι με τόσο αξίζει να αγοράσει κάποιος ή ότι αυτή είναι η εκτίμηση τιμής;
-
Σχετικά με την απτή ποιότητα αν μετά από το 2 μπεις πχ στο c3 aircross ίδιας κατηγορίας και τιμής λες μας έχουν πιάσει κότσο στο Σιτροέν...Για τη τιμή κάτω από 30k, εννοείς ότι με τόσο αξίζει να αγοράσει κάποιος ή ότι αυτή είναι η εκτίμηση τιμής;
Ήταν η πληροφορία από τον πωλητή.
-
29.800
-
-
Κινέζικο ηλεκτρικό δεν κοιτάει κάποιος που κοιτάει Σιτροέν.
Αρχικά λόγω αισθητικής και μόνο, αφού αν έπαιρνε κινέζικο, θα έπρεπε να είχε μόνιμα μαζί του χάπια για τον εμετό...

-
Αρχικά λόγω αισθητικής και μόνο, αφού αν έπαιρνε κινέζικο, θα έπρεπε να είχε μόνιμα μαζί του χάπια για τον εμετό...

Ε, όχι!!!
Μην ανάγουμε τα σιτρονελ σαν υπόδειγμα αυτοκινητιστικής αισθητικής!!!
Έχουν βγάλει και οι σιτρονελ άσχημα αυτοκίνητα ή έστω εκτός αυτοκινητιστικής αισθητικής.Το υπόδειγμα αυτοκινητιστικής αισθητικής είναι οι Ιταλοί!!!
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΦΙΑΤ -

Εδω βλεπουμε την ανωτεροτητα της αισθητικης και σχεδιασμου της σιτροεν, σε αντιθεση με το κινεζικο ξερασμα

-
Σαφέστατα είναι ανώτερο το Σιτροέν.
Η μάσκα του έχει λογική και αναλογίες.
Το μπίντ έχει γωνίες, καμπύλες, στρογγυλά, άσε που όλα τα κινέζικα μοιάζουν στα φώτα, χώρια τις λεντουπερβολές και βέβαια μην ξεχνάμε τις υπέρτατες χορδές και τα γελοία πόμολα στο Αττο 3.
Α και τα χειριστήρια αεροπλάνου από το τζάμπο που έχει στην κονσόλα....

-
Σαφέστατα είναι ανώτερο το Σιτροέν.
Η μάσκα του έχει λογική και αναλογίες.
Το μπίντ έχει γωνίες, καμπύλες, στρογγυλά, άσε που όλα τα κινέζικα μοιάζουν στα φώτα, χώρια τις λεντουπερβολές και βέβαια μην ξεχνάμε τις υπέρτατες χορδές και τα γελοία πόμολα στο Αττο 3.
Α και τα χειριστήρια αεροπλάνου από το τζάμπο που έχει στην κονσόλα....

δεν ειναι byd ομως
Προσπαθησα να βρω κατι αντιστοιχο απο αποψη τιμης, μιας και αναφερθηκες γενικα σε κινεζικα. Δεν βαζω καν τον εξοπλισμο διοτι θα πρεπει να κατεβασεις μερικα λιτρα adblue για να συνελθεις.
BYD forum