Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 706
    • Best 425
    • Groups 0

sette

@sette

976
    Profile views
    706
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

sette Unfollow Follow

Best posts made by sette

• RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...

Αν και γεωπόνος, εργαζόμουν μέχρι χθες ως μηχανικός πωλήσεων σε εταιρεία πώλησης βιομηχανικού εξοπλισμού (η ιδιοκτησία των 2 ατόμων, μας έλεγε σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε product managers, απλά δεν μας δίνουν το τίτλο γιατί θα πρέπει και να τον πληρώσουν...).

Η συνάδελφος στο τμήμα των 400Κ τζίρου και πρώτου κράχτη (είμαστε 2 άτομα), βρήκε αλλού δουλειά, δίπλα στο σπίτι της, με περισσότερα χρήματα. Τους ανακοίνωσε με mail ότι φεύγει. Γίνεται ένα αρχικό μασάζ από τον ένα ιδιοκτήτη σχετικά με το να μην αγχώνομαι, δεν θα τα πάρω όλα πάνω μου (όχι δηλαδή ότι και τα μισά είναι εφικτό...) και ότι θα μιλήσουμε από κοντά. Μετά μία εβδομάδα, παρουσία και της συναδέλφου, γίνεται η κουβέντα για το τι θα φορτωθώ (ήδη πιέζομαι με τον όγκο δουλειάς που έχω...)... Καμία κουβέντα για το μισθολογικό και δήλωση ότι δεν θα έρθει άλλο άτομο σύντομα... Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πάω σε συνέντευξη σε εταιρεία του ίδιου χώρου, αλλά με αμελητέα επικάλυψη στα είδη πώλησης (σε αυτή την επικάλυψη όμως ήταν που είχα αποκτήσει και εμπειρία, άρα ήμουν τυχερός και χρήσιμος). Μου κάνουν πρόταση για 2 κατοστάρικα παραπάνω (τα χρήματα της συναδέλφου δηλαδή), bonus, εταιρικό (οι άλλοι μου έδιναν απλά 100 ευρώ για καύσιμα/μήνα) και 50 ευρώ για super market. Ουσιαστικά μου λένε ότι θέλουν να συνεργαστούμε και περιμένουν απάντηση μου. Η δουλειά πολύ πιο δομημένη (όχι δηλαδή και back office ή δουλειά λογιστηρίου που κάναμε μεταξύ άλλων). Πάω μετά από 2 μέρες στη δουλειά (Παρασκευή) και τους ανακοινώνω ότι είμαι απογοητευμένος για τη μη αναφορά στο μισθολογικό και ότι δεν προβλέπεται να φέρουν άτομο (τουλάχιστον για φέτος). Τους ενημερώνω πως με αυτές τις συνθήκες, θέλω να αποχωρήσω. Μετά τα εγκεφαλικά, ειπώθηκαν γνωστές μπαρουφες τύπου 'δεν έχουν προλάβει να σκεφτούν', 'η εταιρεία δεν μπορεί να δώσει αρκετά παραπάνω', 'θέλουν να χτίσουν το τμήμα πάνω μου αλλά χωρίς βιασύνη και λάθη του παρελθόντος' κλπ. Τους απαντάω με τη ρήση τους (ουδείς αναντικατάστατος), τους λέω για τη πρόταση που έχω και ότι περιμένω συγκεκριμένη πρόταση τους τη Δευτέρα και όχι σε μία εβδομάδα που μου είπαν.

Η πρόταση ήρθε και ήταν τα χρήματα των άλλων, εννοείται χωρίς εταιρικό (θα μου έκοβαν και το κατοστάρικο για καύσιμα σπίτι -δουλειά) και με αναφορές στα bonus που βασίζονται σε εξωφρενικούς στόχους, οπότε και είναι ανύπαρκτα. Τους είπα όχι και ήρθε μια τελευταία προσπάθεια με το κατοστάρικο μέσα. Αρνήθηκα και με παρακάλεσαν να μείνω μέχρι και 2 Μάη, να κάνω εκπαίδευση σε όποιον έρθει, ακόμη και απογεύματα με επιπλέον πληρωμή κλπ. Δέχτηκα και ενημέρωσα την άλλη εταιρεία ότι θέλω να συνεργαστούμε αλλά δεν μπορώ να έρθω πριν τις 5/5 (είχα προϊδεάσει από τη συνέντευξη ότι δεν μπορώ να αφήσω τη θέση μου άμεσα και να καταστρέψω ότι έχει χτιστεί). Συμφώνησαν και έκαναν 100 τα ευρώ του super market...

Αφού φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας (εχθές), μας ανακοινώνουν (η συνάδελφος θα αποχωρούσε Μ. Τετάρτη), ότι δεν θέλουν να μας 'ταλαιπωρούν' και μας αποδεσμεύουν σήμερα!

Από τις χειρότερες ημέρες μου στον εργασιακό χώρο. Γαϊδούρια ξεσαμάροτα...
      Ειδοποίησα την άλλη εταιρεία (ο άνθρωπος μάλλον κατάλαβε πως ένιωσα, παρόλο που το στρογγύλεψα σε τύπου 'αποφάσισαν πως δεν θα με χρειαστούν άλλο, μιας και κλείνουν για Πάσχα') και περιμένω να ενημερωθώ αν θα πάω νωρίτερα και πότε.

Συμβουλή σε εργαζόμενους. Το φιλότιμο εννοείται ότι δεν πληρώνεται, αλλά καθώς φαίνεται, δεν εκτιμάται κιόλας... Κάντε τα απολύτως απαραίτητα και τέλος! Εννοείται για εργοδότες όπως αυτούς που περιγράφω...

Fun fact: επειδή είχα τη τύχη (ή ατυχία;), να μιλάω, καθοδηγώ, πουλάω, συνεργάζομαι με εταιρείες μεγαθήρια στην Ελλάδα (και φυσικά το 'Δημόσιο'), το βίσμα ζει και βασιλεύει! Υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου που χρησιμοποιούν πρότυπα βάρη με τις θήκες τους!, υπεύθυνοι προμηθειών και συντήρησης που ψεύδονται και δεν σηκώνουν τηλέφωνα μετά από χοντρές λαλακίες, υπάλληλοι με νοοτροπία βαθέος Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, 'υπεύθυνοι' που θέτουν προδιαγραφές σε ζητήσεις ή διαγωνισμούς (συχνά άγονους) και δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα κλπ κλπ. Όλοι αυτοί, αμοίβονται με παχυλούς μισθούς, απλά επειδή υπάρχουν (οπότε μη γράφουμε μπούρδες για παραγωγικότητα κλπ)... 0 αξιοκρατία και τεράστια απόκλιση μισθών. Αν υπάρχουν γνωριμίες και τύχη, κάποιος μέτριος (ίσως και χειρότερος) θα βρει σχετικά γρήγορα μια θέση που ένας αντίστοιχος άξιος, μπορεί να μη δει ούτε με το κιάλι... Όλα αυτά, αντί οι εταιρείες που μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιους μισθούς, να επιδιώκουν συστηματικά να παίρνουν τους καλύτερους, να επιδιώκουν τελικά να βολέψουν περισσότερους 'γνωστούς'... Όλα αυτά βέβαια, συμβαίνουν και στο εξωτερικό (για να προλάβω κάποιους). Απλά όχι στη κλίμακα που συμβαίνουν εδώ και όχι με τόσο προκλητικό τρόπο.

Fun fact #2: σε πιο παλιό συνάδελφο (αντίστοιχο της συναδέλφου) που τον είχαν στα χρήματα που έπαιρνα κι εγώ (χωρίς τα 100 της βενζίνης), αφού πήγε και είπε για αύξηση (θα πάρει κάποια πράγματα που έκανα εγώ και η συνάδελφος), του έδωσαν απλά 150 παραπάνω. Το παιδί γνώριζε για τα 200 παραπάνω της προσφοράς σε εμένα (που ήταν και ο μισθός της συναδέλφου) αλλά δεν του έδωσαν ούτε αυτά! Για το 50ρικο του είπαν 'θα δούμε εν καιρώ'. Εννοείται πως αν έχω κάποια πληροφορία για δουλειά, θα του στείλω...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Διακοπές 2025

IMG20250806143413~2.jpg

25 ευρώπουλα...

posted in Οδικά Ταξίδια-Εκδρομές-Εξορμήσεις
      S
      sette

Παρακολουθώ με σχετικό ενδιαφέρον τη συζήτηση και μπορώ να ισχυριστώ πλέον, ότι οι περισσότεροι καταθέτουν την οπτική τους, βάσει των βιωμάτων τους. Υπάρχουν εκείνοι που είτε ευνοήθηκαν τα μάλα από την εποχή της λεγόμενης μεταπολίτευσης (κάποιοι έχουν το τακτ να είναι μετριοπαθείς στις τοποθετήσεις τους, ενώ άλλοι κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ειδικά στις νεότερες γενιές...), είτε απλά βρήκαν μια στέρεα βάση ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά (ή έστω να είναι 'άνετα'). Το να είσαι κληρονόμος, δεν είναι κάτι κακό και μάλιστα χρειάζεται σχετική ικανότητα ώστε να μην 'εξαφανίσεις' αυτά που κληρονομείς (πόσο μάλλον δε να τα αυξήσεις κιόλας).

Όσοι δεν ήταν ή είναι τόσο τυχεροί (ή 'τυχεροί'), καλό είναι να μη βγάζουν όλη τη πικρία τους στην άλλη πλευρά. Ειδικά όταν δεν προκαλούνται...

Βάσει προσωπικών βιωμάτων, έχω σχηματίσει πολύ συγκεκριμένη και δικαιολογημένη άποψη για τα 'πράγματα'. Ο μεγαλύτερος απατεώνας, είναι το κράτος. Δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ αντίθετη άποψη, όταν στην οικογένεια μου έχουν φάει ολόκληρο εφάπαξ/αποζημίωση απόλυσης, καταπατώντας νόμους (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) και σύροντας μας σε ατελείωτες δικαστικές διαμάχες με μηδενικό αποτέλεσμα και τεράστια έξοδα (γιατί και η Δικαστική εξουσία είναι στο κόλπο, μαζί φυσικά με τους περισσότερους δικηγόρους). Είμαι περήφανο τέκνο υπαλλήλων ΔΕΚΟ/Δημοσίου, που οι γονείς του δεν έφαγαν δραχμή (ή ευρώ). Είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω εκ των έσω ότι φαγώθηκαν τρελά ποσά (είτε μέσω λαδώματος/'εξυπηρετήσεων', είτε μέσω ουσιαστικής απουσίας από τα καθήκοντα της εκάστοτε θέσης). Δυστυχώς, το δημόσιο, λειτουργεί λόγω αδράνειας και φιλότιμου (ή κορόιδων...). Άλλοι που κάνουν τη δουλειά 3 ατόμων (καλύπτοντας την απουσία υπαλλήλων που με πολιτική κάλυψη και χρήση παραθυρακίων πατάνε αραιά και που στην υπηρεσία τους) και άλλοι που υπερβάλλουν εαυτό και 'καθήκον' ώστε να λύσουν προβλήματα και να εξυπηρετήσουν (και δεν δέχονται ούτε σοκολατάκια ως ευχαριστώ για να μη θεωρηθεί η πράξη αυτή δωροδοκία!).

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, αν πας με το σταυρό στο χέρι (και δεν έχεις κάποια προηγούμενη βάση/κληρονομιά/επιχείρηση να χτίσεις επάνω της) και με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα (τα φυσιολογικά, όχι τις εξαιρέσεις των 10k/μήνα), έχεις πάρει το μπούλο (και τον έχεις χωνέψει κιόλας)!

Στη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, δεν κάνει μεγάλη διαφορά στον εργαζόμενο των 1000-1800 ευρώ/μήνα, αν δεν παραγγείλει 1-2 φορές από έξω ή δεν πάρει καφέ. Ενδεχομένως κάνει κάποια διαφορά αν συνδυαστικά, δεν πίνει/τρώει τίποτα από έξω (εννοείται χωρίς κάπνισμα) και βγαίνει ελάχιστα. Εκεί εναπόκειται στο αν θα χρειαστεί αργότερα ψυχολόγο που ενδεχομένως θα κοστίσει περισσότερα από τα προηγούμενα...

Το πιο καταθλιπτικό, είναι το γεγονός ότι η δική μου γενιά, δουλεύει χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή προοπτική για το μέλλον. Δεν μπορείς να θέσεις στόχους τύπου σπίτι, εξοχικό, δημιουργία περιουσίας, ενώ και φαινομενικά απλούστερα αλλά πιο ουσιαστικά όπως η δημιουργία οικογένειας, καθίστανται άσκηση για δυνατούς λύτες...

Ίσως πολλοί (μεταξύ αυτών κι εγώ), παρασυρόμαστε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας, ενώ η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική του Μ.Ο. Πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πως στο διάκονο ένας απλός υπάλληλος αγοράζει αυτοκίνητο 40k ευρώ ή ακόμα χειρότερα καταφέρνει να ανταποκριθεί στην αγορά νέου σπιτιού (εννοείται με δάνειο). Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν φαίνονται, όπως βοήθεια από γονείς (ναι, και κληρονομιές), μαύρα ή απλή αγνή και ανόθευτη βλακεία (δανεισμός μέχρι το λαιμό στη λογική πάμε και όπου βγει). Για τα πιο απλά υπάρχει και φιγούρα με ξένα @@ όπως πχ εταιρικά αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα, δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα που σχηματίζει ο καθένας μας από τη βόλτα του στις πιο περιζήτητες περιοχές. 4 εκ άτομα είμαστε. Αλίμονο αν δεν δεις ακριβά αυτοκίνητα/σπίτια/ρούχα/γούστα πχ στη Γλυφάδα... Η Γλυφάδα όμως, δεν είναι ο Μ.Ο. ούτε φυσικά και το Μενίδι, αλλά καταλαβαίνει κάποιος τι θέλω να γράψω... Οι περισσότεροι όμως που θα επιλέξουν να βγουν (και μπορούν φυσικά), δεν θα βγουν στο Μενίδι, αλλά σε κάτι πλησιέστερο στη Γλυφάδα... Cope mechanism...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Τη τελευταία πενταετία, τις 3 χρονιές πήγα βόρεια Εύβοια (εκμεταλλεύομαι και το όφελος του υγραερίου...). Θα πάω και φέτος (είχα κλείσει με περίπου 55 ευρώ τη βραδιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια) αλλά τελικά θα πληρώσω απλά συμμετοχή καθώς η σύντροφος μου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Είναι από τους ελάχιστους προορισμούς όπου μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει 9-10 μέρες διακοπές με περίπου 1000 ευρώ. Όλα αυτά, χωρίς γυφτιές, τρώγοντας με δέκα μασέλες και μάλιστα καλό φαγητό, χωρίς ακτοπλοϊκά και διόδια (πηγαίνω από Ασπρόπυργο μέσω του δρόμου που βγάζει Τανάγρα, συνεχίζω προς Χαλκίδα και μετά όλο επάνω) και χωρίς τα άγχη του προγραμματισμού. Η Αιδηψός, προσφέρει πολλές επιλογές και μπορεί να αποτελέσει βάση για την εξερεύνηση όλης της βόρειας Εύβοιας, ενώ το συγκεκριμένο ταξίδι, καλύπτει και το κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού (Όσιος Δαυίδ, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, Χρυσοβαλάντου (έχει και μια Μονή πάνω από τις Ροβιές) για όσους πιστεύουν. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία από παλαιότερα.

S
      sette

@red_monster said in Διακοπές 2025:

@otso said in Διακοπές 2025:

Δηλαδη εχεις παει για διακοπες στην Αιδηψο ;
      Στο νεκροταφειο ελεφαντων ;
      Χειμαδιο την λεγαμε οι χωριατες πιτσιρικαδες
      Απο μικρος μια απεραντη θλιψη με επιανε , και πριν κατι χρονια οπως καναμε μπανιο στην Αρκιτσα με εφαγαν τα πιτσιρικια να παμε βολτα με το φερυ , ξαναενιωσα την θλιψη των παιδικων χρονων πηραμε ενα παγωτο και φυγαμε με το επομενο φερυ .
      Υποσχεθηκα στον εαυτο μου ουτε περαστικος .
      Συγχωρησαι αν εισαι ανω των 70 και σε εστειλε γιατρος .

Από τα πιο καταθλιπτικά μέρη ever η Αιδηψός, εκτός αν είσαι άνω των 85, οπότε οκ, προχωράμε!

Καταθλιπτική είναι η Αθήνα (ειδικά κέντρο, όπου πέρασα τη Πατησίων τη Παρασκευή και νόμιζα ότι περνούσα από Καμπούλ)... Την Αιδηψό, δεν την έχω παντρευτεί, ούτε πηγαίνω για μπάνιο εκεί. Ως βάση εξόρμησης, είναι super, μαζί με υποδομές κλπ.

Υ Φ. Ο ένας λέει για 70, άλλος για 85, σε λίγο θα γράψετε να στέλνουν του νεκρούς με καραβάκι από Αρκίτσα για το τελευταίο τους ταξίδι (αν ρίχνουν και αναμμένα βέλη, καλύτερα, να το κάνουμε Βίκινγκς κατάσταση). Το ξεσκίσατε!

S
      sette
    • RE: Αγορά ηλεκτρικού με επιδότηση - Κινούμαι ηλεκτρικά ΚΗ 1, 2, 3

Για τα ΚΗ, η άποψη μου είναι ότι απέτυχαν. Σε τι; Στο να βελτιώσουν τη ποιότητα του αέρα στις πόλεις και να επιτρέψουν σε πολλούς που δεν τους τρέχουν από τα πατζάκια, να αντικαταστήσουν το (πολύ) παλαιότερο όχημα τους (θυμίζω, Μ.Ο. στην Ελλάδα τα 17 έτη).

Υποτίθεται η όλη βάση για τα ηλεκτρικά και η μέχρι τώρα γραμμή για κατάργηση των θερμικών, είναι η χαμηλότερη ρύπανση (ασχέτως αν αυτό είναι παπάτζα, βλέπε παραγωγή μπαταριών, παραγωγή ρεύματος κλπ). Δεν είναι λοιπόν λογική 'να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα', ο αρνητισμός που βγαίνει από τους περισσότερους. Είναι η κοροϊδία και η υποκρισία. Σε τι;

Αντί το κράτος να βγάλει ένα σοβαρό πρόγραμμα απόσυρσης και επιδοτήσεις σε αυτοκίνητα χαμηλών ρύπων ΓΕΝΙΚΑ (όχι μόνο ηλεκτρικών), έβγαλε ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν κυρίως στους έχοντες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το ότι δεν αγόρασαν μέσω των προγραμμάτων αυτών μόνο πλούσιοι (ποιος ο ορισμός εδώ;), σίγουρα δεν αγόρασαν φτωχοί. Δεν χρειάζεται να πεινάς για να μη λαμβάνεις υπόψη αυτό το πρόγραμμα (ειδικά το αρχικό, με τις τότε διαθέσιμες επιλογές οχημάτων). Ο μέσος Έλληνας, αμφιβάλλω ότι είχε στην άκρη 30k το ελάχιστο, κλειστή θέση στάθμευσης και ουσιαστικά δεύτερο όχημα για ταξίδια, ώστε να εκμεταλλευτεί το πρόγραμμα. Αυτοί δε, που αγόρασαν καθαρά ηλεκτρικά πόλης που ήταν φθηνότερα, πάλι συνήθως δεν ήταν οικονομικά αδύναμοι, καθώς τα πήραν ως δεύτερα αυτοκίνητα. Νομίζω εξ ορισμού, αυτός που έχει δεύτερο (και τρίτο...) αυτοκίνητο, δεν έχει σχέση με το φτωχό ή έστω το τυπικό εργαζόμενο που αυτή την εποχή είναι στη καλύτερη ίσα βάρκα ίσα γυαλός...

Γιατί λοιπόν επιλέχθηκε να δοθεί επιδότηση σε ανθρώπους που ούτως ή άλλως, μπορούσαν να αγοράσουν μόνοι τους; Γιατί εγώ (ναι, και εγώ, καθώς τα λεφτά είναι του κράτους, άρα και των φόρων μου ή εις βάρος των πιθανών βοηθημάτων/απαλλαγών μου), να χαίρομαι που επιδοτήθηκε ο Α, για να αγοράσει ένα αυτοκίνητο 50-60k στις 41-51k γλιτώνοντας 9k (πρώτο KH); Ακόμη και αν δεν είχε τα 50-60k, είχε τα 41-51k... Στη χειρότερη να έπαιρνε κάτι πιο φθηνό (υπήρχαν επιλογές) ή να περίμενε λίγο ακόμη... Δεν είναι πρόκληση, όταν εγώ κυκλοφορώ με αυτοκίνητο 21 ετών και μάλιστα πληρώνω και 300 ευρώ τέλη (ενώ ο δικαιούχος της επιδότησης, θα πληρώνει 0 ή ελάχιστα);

Θα μπορούσα να γράψω και κάτι του στυλ 'άντε μου και στο ...' που ενοχλείστε και από πάνω που πέφτει κράξιμο και το παίζετε και θιγμένοι, αλλά λόγω των ημερών, θα περιοριστώ στο Χρόνια Πολλά και Καλή (και ασφαλή) Χρονιά! Για φώτιση δεν τρέφω αυταπάτες...

posted in Περί αυτοκίνησης
      S
      sette
    • RE: Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;

Συνεχίζω να διαβάζω περί δεξιών, ακροδεξιών, αριστερών κλπ. Για να αποφύγω χαρακτηρισμούς, θα κάνω μια απλή ερώτηση... Δεν ντρέπεστε τόσων χρόνων άνθρωποι, να εξακολουθείτε να πιάνεστε κορόιδα και να τρώγεστε μεταξύ σας, για ταμπέλες που εξυπηρετούν μόνο αυτούς που μας τον φορμάρουν καθημερινά; Δεν υπάρχει σωτηρία με αυτά που διαβάζω... Προτιμώ να ακούω τα ίδια σε κανένα καφενείο χωριού... Τουλάχιστον εκεί οι παπαριές συνοδεύονται από μεζέ...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

IMG20250808142945~2.jpg IMG20250808145242~2.jpg
      'Μικρή' ποικιλία κρεατικών (με δώρο τυροπιτάρι και φωλιά ντομάτας). 25 ευρώ...

S
      sette
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

Εχθές, έκανα τη κλασική διαδρομή μου από Ασπρόπυργο-Γλυφάδα και πίσω. Είχα το νου μου για τα όρια ώστε να δω που συνήθως είμαι παράνομος και που όχι... Ποσειδώνος, κάποια τμήματα με 50 και 60 (χώρια τα μερικά ασυντόνιστα φανάρια σε συχνότητα 20-50 μέτρα και τα πορτοκαλί που προλαβαίνεις να σταματήσεις μόνο αν πηγαίνεις σαν να έχεις κλατάρισμα), Κηφισός επίσης τμήμα με 60, Καβάλας/Αθηνών πάλι τμήματα με 50 και 60... Δεν συζητάμε καν για τα καραγκιοζιλίκια της Λ. ΝΑΤΟ με 30-50-60 ή δρόμους όπως η Γούναρη στην Α. Γλυφάδα, όπου τα 30 του ΚΟΚ απευθύνονται εξωγήινους... Κατά τα λοιπά, βλέπω και ακούω άτομα να λένε καλά κάνουν με τα νέα όρια, να αυξήσουν τα πρόστιμα να βάλετε μυαλό και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες... Μάλλον κάποιοι είτε βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε τους πάει σοφέρ...

S
      sette

@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ...:

https://lawandorder.gr/louketa-afxithikan-kata-478-se-ena-trimino-stin-ellada-i-cheiroteri-epidosi-stin-ee

Αυτό που βλέπω στην αγορά, είναι ότι ο τζίρος των μαγαζιών (εγώ το βλέπω στην εστίαση, αλλά πρέπει να ισχύει ευρύτερα), πέφτει κατακόρυφα μετά το πρώτο 10ημερο κάθε μήνα. Αυτό, προφανώς σημαίνει ότι εξαντλούνται τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του το μέσο νοικοκυριό...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Latest posts made by sette

• RE: Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]

@andya3 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Η διαφορά ισχύος και αποτελεσματικότητας των ΗΠΑ με τους άλλους διεκδικητές του τίτλου της "υπερδύναμης" είναι τεράστια.

Η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική παρέλαση στην Ουκρανία και της βγήκε πολυετής πολεμική σύραξη με χιλιάδες νεκρούς. Η Κίνα δηλώνει ότι της ανήκει η Ταιβάν, στα λόγια βέβαια.
      Και οι ΗΠΑ χωρίς να το καταλάβει κανείς και χωρίς να γαβγίσουν καθόλου, ξαφνικά λογικά έχουν πάρει τον έλεγχο της Βενεζουέλας.

Τελικά αυτοί που λένε ότι οι ΗΠΑ είναι σε παρακμή, μεταξύ αυτών και οι Ευρωπαίοι, μάλλον απλώς γκρινιάζουν και παραπονιούντα επειδή οι Αμερικάνοι έπαψαν να τους παρέχουν τζάμπα προστασία και κοιτάτε πρώτα τα του οίκου τους.

Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά του να καταλαμβάνεις τεράστιες εκτάσεις μιας πρώην Σοαβιετικής Δημοκρατίας, της 2η ισχυρότερης στην ΕΣΣΔ μετά την Ρωσία, και το να στέλνεις 100 Στρ στη Βενεζουέλα, δείχνει αυτό που λέω εδώ και καιρό για σένα...

Δείχνει επίσης το πόσο πούλησαν τον Μαδούρο εκ των έσω, αν τον απήγαγαν ξένες δυνάμεις χωρίς να γίνει καν μάχη.

Μα τι λες τώρα, εσύ ζεις σε άλλη διάσταση. Αν μπορούσε ο Πούτιν ας απήγαγε κι αυτός το Ζελένσκι να πάρει τον έλεγχο της Ουκρανίας και να κάνει τη δουλειά του χωρίς ν' ανοίξει ρουθούνι. Αν μπορούν ας πάρουν και οι Κινέζοι την Ταιβάν χωρίς ν΄ ανοίξει πάλι ρουθούνι.

Αλλά τι τους νοιάζει, όπως όλα τα καθεστώτα σαν και του λόγου τους έχουν πολύ κρέας για σκότωμα, δεν ασχολούνται με τέτοιες ανθρωπιστικές λεπτομέρειες.

Άγνωστος ο αριθμός των κακομοίρηδων Ρώσων που σκοτώθηκαν, Σύμφωνα με την πηγή παρακάτω οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι Ρώσων στρατιωτών έχουν περάσει τους 150.000 με το 67% να προέρχεται από περιοχές με λιγότερο από 100.000 κατοίκους. Ξέρει ο Πούτιν ποιους στέλνει, τους πιο φτωχούς από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, για να μην καταλαβαίνουν οι Ρώσοι τι γίνεται.

Άλλες εκτιμήσεις όπως γράφεται παρακάτω των Άγγλων και των Αμερικάνων φτάνουν τον αριθμό των απωλειών μαζί με τους τραυματίες από 500.000 έως 1.000.000. Φυσικά στην "Αφρικανική Ρωσία" δεν θα γίνει τίποτα, σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα τον είχαν κρεμάσει τον Πούτιν εδώ και χρόνια.

https://www.themoscowtimes.com/2025/11/29/verified-russian-deaths-in-ukraine-war-surpass-150k-independent-tally-a91279

Το ότι συγκρίνεις την ισχύ της Ουκρανίας,. με όλο το Δυτικό οπλοστάσιο, με την Βενεζουέλα είναι αστείο από μόνο του. Οι ΗΠΑ έστειλαν μια Ομάδα Ειδικών Δυνάμεων απλά στο έδαφος, κατά τα άλλα η επιχείρηση του ήταν αεροναυτική και μόνον.
      Τα περί κρεμάσματος κλπ τα αφήνω στην χλεύη των αναγνωστών...

Ο Τραμπ, παρά τις εμμονές μεγαλείου του, είναι δημοκρατικά εκλεγμένος και υπόλογος στον αμερικάνικο λαό. Δεν μπορεί να τους στέλνει να σκοτώνονται για τα καπρίτσια του όπως κάνει ο Πούτιν με τους Ρώσους, θα τον φάνε ζωντανό.

Προφανώς λοιπόν λόγω των ορίων που υπάρχουν επιλέγει στόχους που μπορεί να τελειώσει τη δουλειά γρήγορα, καθαρά, αναίμακτα και πολιτισμένα. Δείχνει όμως έτσι και τις τεράστιες ικανότητες των ΗΠΑ ακόμα και για πιο σοβαρές καταστάσεις αν χρειαστεί.

Σε τελική ανάλυση η Ρωσία στη Γεωργία που θα μπορούσε να θεωρηθεί μια αντίστοιχη περίπτωση με τη Βενεζουέλα τι έκανε; Πόλεμο και καταστροφές πάλι, μέχρι εκεί φτάνει, αφού είπαμε έχει πολύ κρέας για τη μηχανή, δε χρειάζεται να αναπτύξει άλλες δεξιότητες.

Συγκρίνεις διαφορετικές περιπτώσεις. Στη Γεωργία, χτύπησαν πρώτοι οι Γεωργιανοί τους αυτονομιστές και Ρώσους κυανόκρανους, ενώ υπήρχε εκεχειρία. Με μικρές σχετικά δυνάμεις, έφτασαν έξω από τη Τυφλίδα και κάποιος έτρωγε γραβάτες... Αν ήθελαν να τον συλλάβουν ή να καταλάβουν τη Τυφλίδα, ήταν εφικτό. Δεν ήθελαν... Οι Γεωργιανοί πήραν το μήνυμα και έκατσαν στα αυγουλάκια τους...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Στην Πολωνία ο πρόεδρος είναι φιλορώσος.

Η κυβέρνηση θα διορθωθεί στις επόμενες εκλογές.

Η Γερμανία θα κοντύνει για πολλούς λόγους.

Ο Τράμπ δεν μπορεί να ξαναεκλεγεί, θα εκλεγεί όμως το κόμμα του μάλλον με τον αντιπρόεδρο.

Περιμένουμε και την μεγάλη ανάδυση της Ινδίας, ως νέα Κίνα..

Είχε ένα άρθρο σε ένα γαλλικό σάιτ που διάβασα, που περισσότερο σημασία είχαν τα σχόλια.

Ο μισθός στην Κίνα στις αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι 286 ευρώ μικτά.

Δεν τον λες φιλορώσο. Λογικό τον λες...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@monman2 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:

Τα κακόμοιρα να ζητήσουν βοήθεια απο την Ρωσία την Β. Κορέα τα μπρικς 😊

Εντωμεταξύ εδώ και 6 ημέρες οι διαδηλωτές στο ΙΡΑΝ έχουν κατακλύσει τους δρόμους των μεγάλων πόλεων ,η αστυνομία εχει οχυρωθεί στα αστυνομικά τμήματα , ο Αγιατολάχ την έκανε απο την Τεχεράνη και τα μέσα μούγκα στην στρούγκα

Ο λόγος δεν θέλουν να δείξουν την τεράστια επίδραση του Ισραήλ και των ΗΠΑ σε σχέση με την τοσοδούλα του εργοδότη τους -της Ρωσίας Καταριανών Τούρκων καλέ - που προσπαθεί με μπλόκα αγροτών θεωρίες συνομωσίας και πτήσεις ντρον να αποσταθεροποιήσει την δυτική συμμαχία αλλα αντ' αυτού χάνει παντού από την Βενεζουέλα μέχρι το ΙΡΑΝ.

Την Ευρώπη την έχασαν όταν άρχισαν την τριήμερη (που τελικά ξεπέρασε σε διάρκεια την συμμετοχή τους τον Β'΄ΠΠ😵 ) ειδική επιχείρηση και σε λίγο την Αφρική ... Σομαλιλάνδη 👍

Αντιλαμβάνεσαι ότι η Βενεζουέλα είναι ανεξάρτητο κράτος και οι ΗΠΑ τέρμα παράνομες; Η Ελλάδα που μιλάει για ΔΔ γιατί δεν καταδικάζει ότι κάνουν οι νταβάδες της, αλλά τρέχει πρώτη να βγάλει κραυγές για Ρωσία; Γιατί δεν ξεμπροστιάζει τους νταβάδες της, που αφήνουν τη Τουρκία να αλωνίζει; Χαίρεσαι για τη Σομαλιλάνδη, αλλά προφανώς και δεν αντιλαμβάνεσαι (ή απλά δεν θέλεις), ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί με το ψευδοκράτος στη Κύπρο;

Γράφεις για το Ιράν και τις διαδηλώσεις... Σίγουρα το (παράνομο) καθεστώς κυρώσεων, δεν παίζει κανένα ρόλο στην ανέχεια των ιρανών... Δεν λέω ότι είναι καλοί οι μουλάδες, αλλά δεν είναι αυτή η συζήτηση. Είναι εσωτερικό θέμα του Ιράν. Αν υπήρχε διεθνής χωροφύλακας, θα έπρεπε να είχε επέμβει σε Κατάρ, Σαουδική Αραβία κλπ κλπ. Το να είμαστε επιλεκτικά ευαίσθητοι ανάλογα με το αν κάποιος ανήκει στο δικό μας ή σε ξένο μαντρί, μας κάνει τουλάχιστον υποκριτές.

Υ.γ. τα μπλόκα αγροτών, τα βάζει η Ρωσία; Λάθος μου βασικά που απαντάω σε έμμισθους...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Υποτίθεται ότι έχει συλληφθεί ο Μαδούρο από τα αμερικανά και οδηγείται εκτός Βενεζουέλας...

Αν ήμουν η Κίνα, τώρα θα έκανα ντου στη Ταϊβάν, που οι μάσκες έπεσαν... Τι θα μου έκαναν; Θα έβαζαν κυρώσεις οι Ευρωπαίοι; Με ποιο σκεπτικό, αφού αφήνουν τις ΗΠΑ να οργιάζουν;

posted in Αντίλογος
      S
      sette

https://www.naftemporiki.gr/kosmos/2054060/venezoyela-seirines-kai-ekrixeis-sto-karakas-tmima-tis-polis-choris-reyma/

Σοβαρή κλιμάκωση (βασικά απευθείας πολεμική ενέργεια) από τις ΗΠΑ εναντίον της Βενεζουέλας...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]

@piliourits said in Κινηματογράφος - Ταινίες [#5]:

Διαβάζω επαίνους από τους δεξιούς και τον καθηγητή Μαρινάκη ταυτόχρονα, καταλαβαίνοντας από τα σχόλια ότι πρόκειται για ακόμη μια ταινία τεχνικού επιπέδου σχολικής παράστασης, όπως μας έχουν συνηθίσει οι σύγχρονοι Έλληνες ...Δημιουργοί
      (με εξαίρεση τον Λάνθιμο, ο οποίος είναι τόσο πολύ αριστερός θολοκουλτουριάρης που λ-άνθισε μόνο στο Χόλιγουντ).

Μάλλον θα περιμένω το τόρρεντ, αφού το εισιτήριο θα ήταν καλύτερη επένδυση στο Άβαταρ θρι-ντι.

Κοίτα, δεν είναι τόσο τραγική όσο έχεις σχηματίσει εικόνα. Υπάρχουν δε συνοικιακοί κινηματογράφοι με 5 ή και 4-3 ευρώ το εισιτήριο για συγκεκριμένες καθημερινές. Αν σκεφτούμε πόσες φορές δίνουμε τέτοια ποσά για αέρα κοπανιστό, δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ταινία δεν τα αξίζει. Τώρα αν μιλάμε για τα 9,5 ευρώ των Village, δεν τα αξίζουν καμία ταινία...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.

Εχθές, έκανα τη κλασική διαδρομή μου από Ασπρόπυργο-Γλυφάδα και πίσω. Είχα το νου μου για τα όρια ώστε να δω που συνήθως είμαι παράνομος και που όχι... Ποσειδώνος, κάποια τμήματα με 50 και 60 (χώρια τα μερικά ασυντόνιστα φανάρια σε συχνότητα 20-50 μέτρα και τα πορτοκαλί που προλαβαίνεις να σταματήσεις μόνο αν πηγαίνεις σαν να έχεις κλατάρισμα), Κηφισός επίσης τμήμα με 60, Καβάλας/Αθηνών πάλι τμήματα με 50 και 60... Δεν συζητάμε καν για τα καραγκιοζιλίκια της Λ. ΝΑΤΟ με 30-50-60 ή δρόμους όπως η Γούναρη στην Α. Γλυφάδα, όπου τα 30 του ΚΟΚ απευθύνονται εξωγήινους... Κατά τα λοιπά, βλέπω και ακούω άτομα να λένε καλά κάνουν με τα νέα όρια, να αυξήσουν τα πρόστιμα να βάλετε μυαλό και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες... Μάλλον κάποιοι είτε βρίσκονται σε άλλη χώρα, είτε τους πάει σοφέρ...

S
      sette

Είναι και αυτή μια οπτική.... Χαχα.

Εσύ πηγές να το δεις στη πρεμιέρα... Δεν είχα ψευδαισθήσεις ότι θα κατάφερνα κάτι τέτοιο...

Στα της ταινίας, δεν με πείραξε η διάρκεια, αλλά το περιεχόμενο αυτής της διάρκειας. Λίγο λιγότερο μελό/οράματα, καμιά μεγαλύτερη αναφορά στη Μολδοβλαχία/κάποιες κρίσιμες στιγμές/μάχες/Ναυαρίνο, αναφορά στον Μακρυγιάννη κλπ, θα ήταν καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. Ίσως και μια σκηνή με τη κλασική ιστορία με τις πατάτες... Φυσικά, με μεγαλύτερο budget θα έκανε παπάδες... Αντιλαμβάνομαι βέβαια πως δεν ήταν ταινία για την επανάσταση... Εκεί θέλεις 4ωρο τουλάχιστον...

Υ.γ. η μουσική δεν ήταν λίγο εκνευριστική ή ιδέα μου;

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Χρόνια πολλά!

Είδα σήμερα τον Καποδίστρια. Αφού πρώτα έφαγα άκυρο 2 φορές σε διαφορετικά cinema, η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Μάλλον γιατί ο κινηματογράφος που πήγα δεν έκλεινε ηλεκτρονικά εισιτήρια...

Η αίθουσα τίγκα, παρότι δεν ήταν η βραδινή παράσταση (19:00). Άνθρωποι κάθε ηλικιών, οικογένειες με παιδιά γιαγιάδες, παππούδες κλπ.

Σαν ταινία, θα έβαζα ένα 7, χωρίς όμως να παραγνωρίζω τις δυσκολίες χρηματοδότησης και το budget. Η ξεφτίλα του επίσημου ελληνικού κράτους για άλλη μια φορά ευδιάκριτη...

Ο Μυριαγκός, νομίζω ήταν ο ιδανικός για το ρόλο του Καποδίστρια. Νομίζω ακόμη και με βοήθεια Α.Ι. δύσκολα θα προέκυπτε καταλληλότερη φυσιογνωμία. Τουλάχιστον βάση της εικόνας που έχει ο μέσος Έλληνας.

Προσωπικά, με ξένισε η οπτική αναπαράσταση οραμάτων κλπ του Καποδίστρια. Δεν αποτελεί έκπληξη η πίστη του Καποδίστρια, αλλά νομίζω κάποια πράγματα τα ξεχείλωσαν. Κάποια πράγματα μπορούν να ειπωθούν ή να εννοηθούν... Δεν χρειάζεται να προβληθούν.

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις δράσεις του Καποδίστρια στον πολυσχιδή διπλωματικό ρόλο που είχε στην υπηρεσία της Ρωσίας (και όχι μόνο...). Προσωπικά, άκουσα πρώτη φορά το ρόλο του στο ζήτημα της τύχης της Γαλλίας μετά το Ναπολέοντα κλπ, ενώ γνώριζα τα της Ελβετίας. Δεν αναφέρομαι σε κάτι άλλο ώστε να μην υπάρξει spoiler.

Επίσης ενδιαφέρουσα η προσωπική ζωή του Καποδίστρια, όπου ουσιαστικά παραμερίστηκε από τον ίδιο μέχρι το τέλος του, υπέρ της πατρίδας. Πολύ καλή η αναπαράσταση της φαγωμάρας και των δρώντων που ήταν απέναντι στον Καποδίστρια (ντόπιοι και ξένοι).

Edit Η σκηνή της δολοφονίας, με ψιλοαπογοήτευσε. Κακός συγχρονισμός και μικρή αληθοφάνεια... Edit

Νομίζω ότι η καλύτερη κριτική της ταινίας, είναι η γεμάτες αίθουσες και η ξινίλα που υπάρχει στον ευρύτερο 'προοδευτικό' χώρο... Κάποιοι, φρόντισαν να κάνουν άθελά τους, τη καλύτερη διαφήμιση...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Συμβουλή αγοράς για πρώτο αυτοκίνητο ( Clio VI vs Stonic 2026 )

@alodan said in Συμβουλή αγοράς για πρώτο αυτοκίνητο ( Clio VI vs Stonic 2026 ):

@sette said in Συμβουλή αγοράς για πρώτο αυτοκίνητο ( Clio VI vs Stonic 2026 ):

Το stonic είναι παλιό τότε. Μόνο το περιτύλιγμα έχει αλλάξει από τότε που πρωτοβγήκε. Swift έφερα ως παράδειγμα, αν και είναι ιδανικό για πόλη. Τεχνολογικά θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι βαρύ f/l του μοντέλου του 2017; νομίζω. Βέβαια είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα σύγχρονα δεδομένα (και τέρμα οικονομικό). Το stonic δεν φαίνεται κάτι ιδιαίτερο ούτε έχει πλεονέκτημα σε χώρους ή κάτι άλλο στη κατηγορία του. Αν σε ενδιαφέρει η τεχνολογία και να μην είναι να αλλάξει σύντομα το μοντέλο, το Clio μόλις βγήκε. Απέφυγε το sandero γιατί θα αλλάξει και αυτό σύντομα. Αν φτάνεις στα 23k, θα μπορούσες να δεις και το Tiggo 4.

Ίσως δεν διευκρίνισα σωστά τι εννοώ με «τεχνολογία», δεν αναφέρομαι τόσο σε νέες πλατφόρμες ή εξελιγμένα μοτέρ, όσο στις ηλεκτρονικές ευκολίες και τη συνολική εμπειρία χρήσης (infotainment που να μην κολλάει και να μη θυμίζει 2010, cruise control, κάμερα/αισθητήρες, ADAS κ.λπ.). Επίσης, κακώς μεν αλλά δεν σκέφτομαι τόσο σε επίπεδο κατηγοριών (supermini, B-SUV κτλ.), όσο σε αυτοκίνητα που μου ταιριάζουν πρακτικά και μου φαίνονται value for money στο budget μου. Το Stonic, παρότι δοκιμασμένο μοντέλο, μου βγάζει νόημα γιατί προσφέρει αρκετό εξοπλισμό χωρίς μεγάλη άνοδο σε έκδοση, έχει κινητήρα με αποδεδειγμένη αξιοπιστία και τη σιγουριά της 7ετούς εγγύησης, οπότε δεν με χαλάει που δεν είναι η πιο φρέσκια πλατφόρμα της αγοράς. Σορρι που κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, προσπαθώ να ζυγίσω πράγματα και απόψεις.

Καλά κάνεις και διευκρινίζεις. Υπό αυτό το πρίσμα, δεν έχει κάτι κακό το stonic. Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο το παλιότερο με τα led, αλλά γούστα είναι αυτά. Η αλήθεια είναι ότι το νέο Clio μου αρέσει πολύ. Όχι ότι το τωρινό είχε κάτι κακό (είναι πολύ κομψό). Γενικά, το ζήτημα του εξοπλισμού σε κάθε αυτοκίνητο είναι αρκετά προβληματικό, ειδικά αν για κάτι που θέλεις, αναγκάζεσαι να πας σε πολύ ακριβότερη έκδοση. Αν δεν βιάζεσαι και έχεις χρόνο, δεν θα βγεις χαμένος με μερικά test drives και επισκέψεις σε αντιπροσωπείες. Μπορεί να δεις κάτι που από κοντά να σου κάνει το κλικ.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      sette
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ