Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    S
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 367
    • Best 179
    • Groups 0

sette

@sette

440
    Profile views
    367
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

sette Unfollow Follow

Best posts made by sette

• RE: Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....

Αν και γεωπόνος, εργαζόμουν μέχρι χθες ως μηχανικός πωλήσεων σε εταιρεία πώλησης βιομηχανικού εξοπλισμού (η ιδιοκτησία των 2 ατόμων, μας έλεγε σε κάθε ευκαιρία ότι είμαστε product managers, απλά δεν μας δίνουν το τίτλο γιατί θα πρέπει και να τον πληρώσουν...).

Η συνάδελφος στο τμήμα των 400Κ τζίρου και πρώτου κράχτη (είμαστε 2 άτομα), βρήκε αλλού δουλειά, δίπλα στο σπίτι της, με περισσότερα χρήματα. Τους ανακοίνωσε με mail ότι φεύγει. Γίνεται ένα αρχικό μασάζ από τον ένα ιδιοκτήτη σχετικά με το να μην αγχώνομαι, δεν θα τα πάρω όλα πάνω μου (όχι δηλαδή ότι και τα μισά είναι εφικτό...) και ότι θα μιλήσουμε από κοντά. Μετά μία εβδομάδα, παρουσία και της συναδέλφου, γίνεται η κουβέντα για το τι θα φορτωθώ (ήδη πιέζομαι με τον όγκο δουλειάς που έχω...)... Καμία κουβέντα για το μισθολογικό και δήλωση ότι δεν θα έρθει άλλο άτομο σύντομα... Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πάω σε συνέντευξη σε εταιρεία του ίδιου χώρου, αλλά με αμελητέα επικάλυψη στα είδη πώλησης (σε αυτή την επικάλυψη όμως ήταν που είχα αποκτήσει και εμπειρία, άρα ήμουν τυχερός και χρήσιμος). Μου κάνουν πρόταση για 2 κατοστάρικα παραπάνω (τα χρήματα της συναδέλφου δηλαδή), bonus, εταιρικό (οι άλλοι μου έδιναν απλά 100 ευρώ για καύσιμα/μήνα) και 50 ευρώ για super market. Ουσιαστικά μου λένε ότι θέλουν να συνεργαστούμε και περιμένουν απάντηση μου. Η δουλειά πολύ πιο δομημένη (όχι δηλαδή και back office ή δουλειά λογιστηρίου που κάναμε μεταξύ άλλων). Πάω μετά από 2 μέρες στη δουλειά (Παρασκευή) και τους ανακοινώνω ότι είμαι απογοητευμένος για τη μη αναφορά στο μισθολογικό και ότι δεν προβλέπεται να φέρουν άτομο (τουλάχιστον για φέτος). Τους ενημερώνω πως με αυτές τις συνθήκες, θέλω να αποχωρήσω. Μετά τα εγκεφαλικά, ειπώθηκαν γνωστές μπαρουφες τύπου 'δεν έχουν προλάβει να σκεφτούν', 'η εταιρεία δεν μπορεί να δώσει αρκετά παραπάνω', 'θέλουν να χτίσουν το τμήμα πάνω μου αλλά χωρίς βιασύνη και λάθη του παρελθόντος' κλπ. Τους απαντάω με τη ρήση τους (ουδείς αναντικατάστατος), τους λέω για τη πρόταση που έχω και ότι περιμένω συγκεκριμένη πρόταση τους τη Δευτέρα και όχι σε μία εβδομάδα που μου είπαν.

Η πρόταση ήρθε και ήταν τα χρήματα των άλλων, εννοείται χωρίς εταιρικό (θα μου έκοβαν και το κατοστάρικο για καύσιμα σπίτι -δουλειά) και με αναφορές στα bonus που βασίζονται σε εξωφρενικούς στόχους, οπότε και είναι ανύπαρκτα. Τους είπα όχι και ήρθε μια τελευταία προσπάθεια με το κατοστάρικο μέσα. Αρνήθηκα και με παρακάλεσαν να μείνω μέχρι και 2 Μάη, να κάνω εκπαίδευση σε όποιον έρθει, ακόμη και απογεύματα με επιπλέον πληρωμή κλπ. Δέχτηκα και ενημέρωσα την άλλη εταιρεία ότι θέλω να συνεργαστούμε αλλά δεν μπορώ να έρθω πριν τις 5/5 (είχα προϊδεάσει από τη συνέντευξη ότι δεν μπορώ να αφήσω τη θέση μου άμεσα και να καταστρέψω ότι έχει χτιστεί). Συμφώνησαν και έκαναν 100 τα ευρώ του super market...

Αφού φτάνουμε στο τέλος της εβδομάδας (εχθές), μας ανακοινώνουν (η συνάδελφος θα αποχωρούσε Μ. Τετάρτη), ότι δεν θέλουν να μας 'ταλαιπωρούν' και μας αποδεσμεύουν σήμερα!

Από τις χειρότερες ημέρες μου στον εργασιακό χώρο. Γαϊδούρια ξεσαμάροτα...
      Ειδοποίησα την άλλη εταιρεία (ο άνθρωπος μάλλον κατάλαβε πως ένιωσα, παρόλο που το στρογγύλεψα σε τύπου 'αποφάσισαν πως δεν θα με χρειαστούν άλλο, μιας και κλείνουν για Πάσχα') και περιμένω να ενημερωθώ αν θα πάω νωρίτερα και πότε.

Συμβουλή σε εργαζόμενους. Το φιλότιμο εννοείται ότι δεν πληρώνεται, αλλά καθώς φαίνεται, δεν εκτιμάται κιόλας... Κάντε τα απολύτως απαραίτητα και τέλος! Εννοείται για εργοδότες όπως αυτούς που περιγράφω...

Fun fact: επειδή είχα τη τύχη (ή ατυχία;), να μιλάω, καθοδηγώ, πουλάω, συνεργάζομαι με εταιρείες μεγαθήρια στην Ελλάδα (και φυσικά το 'Δημόσιο'), το βίσμα ζει και βασιλεύει! Υπεύθυνοι ποιοτικού ελέγχου που χρησιμοποιούν πρότυπα βάρη με τις θήκες τους!, υπεύθυνοι προμηθειών και συντήρησης που ψεύδονται και δεν σηκώνουν τηλέφωνα μετά από χοντρές λαλακίες, υπάλληλοι με νοοτροπία βαθέος Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, 'υπεύθυνοι' που θέτουν προδιαγραφές σε ζητήσεις ή διαγωνισμούς (συχνά άγονους) και δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα κλπ κλπ. Όλοι αυτοί, αμοίβονται με παχυλούς μισθούς, απλά επειδή υπάρχουν (οπότε μη γράφουμε μπούρδες για παραγωγικότητα κλπ)... 0 αξιοκρατία και τεράστια απόκλιση μισθών. Αν υπάρχουν γνωριμίες και τύχη, κάποιος μέτριος (ίσως και χειρότερος) θα βρει σχετικά γρήγορα μια θέση που ένας αντίστοιχος άξιος, μπορεί να μη δει ούτε με το κιάλι... Όλα αυτά, αντί οι εταιρείες που μπορούν να υποστηρίξουν τέτοιους μισθούς, να επιδιώκουν συστηματικά να παίρνουν τους καλύτερους, να επιδιώκουν τελικά να βολέψουν περισσότερους 'γνωστούς'... Όλα αυτά βέβαια, συμβαίνουν και στο εξωτερικό (για να προλάβω κάποιους). Απλά όχι στη κλίμακα που συμβαίνουν εδώ και όχι με τόσο προκλητικό τρόπο.

Fun fact #2: σε πιο παλιό συνάδελφο (αντίστοιχο της συναδέλφου) που τον είχαν στα χρήματα που έπαιρνα κι εγώ (χωρίς τα 100 της βενζίνης), αφού πήγε και είπε για αύξηση (θα πάρει κάποια πράγματα που έκανα εγώ και η συνάδελφος), του έδωσαν απλά 150 παραπάνω. Το παιδί γνώριζε για τα 200 παραπάνω της προσφοράς σε εμένα (που ήταν και ο μισθός της συναδέλφου) αλλά δεν του έδωσαν ούτε αυτά! Για το 50ρικο του είπαν 'θα δούμε εν καιρώ'. Εννοείται πως αν έχω κάποια πληροφορία για δουλειά, θα του στείλω...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Διακοπές 2025

IMG20250806143413~2.jpg

25 ευρώπουλα...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Παρακολουθώ με σχετικό ενδιαφέρον τη συζήτηση και μπορώ να ισχυριστώ πλέον, ότι οι περισσότεροι καταθέτουν την οπτική τους, βάσει των βιωμάτων τους. Υπάρχουν εκείνοι που είτε ευνοήθηκαν τα μάλα από την εποχή της λεγόμενης μεταπολίτευσης (κάποιοι έχουν το τακτ να είναι μετριοπαθείς στις τοποθετήσεις τους, ενώ άλλοι κουνάνε με θράσος το δάχτυλο ειδικά στις νεότερες γενιές...), είτε απλά βρήκαν μια στέρεα βάση ώστε να αναπτυχθούν οικονομικά (ή έστω να είναι 'άνετα'). Το να είσαι κληρονόμος, δεν είναι κάτι κακό και μάλιστα χρειάζεται σχετική ικανότητα ώστε να μην 'εξαφανίσεις' αυτά που κληρονομείς (πόσο μάλλον δε να τα αυξήσεις κιόλας).

Όσοι δεν ήταν ή είναι τόσο τυχεροί (ή 'τυχεροί'), καλό είναι να μη βγάζουν όλη τη πικρία τους στην άλλη πλευρά. Ειδικά όταν δεν προκαλούνται...

Βάσει προσωπικών βιωμάτων, έχω σχηματίσει πολύ συγκεκριμένη και δικαιολογημένη άποψη για τα 'πράγματα'. Ο μεγαλύτερος απατεώνας, είναι το κράτος. Δεν δέχομαι ΚΑΜΙΑ αντίθετη άποψη, όταν στην οικογένεια μου έχουν φάει ολόκληρο εφάπαξ/αποζημίωση απόλυσης, καταπατώντας νόμους (με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου) και σύροντας μας σε ατελείωτες δικαστικές διαμάχες με μηδενικό αποτέλεσμα και τεράστια έξοδα (γιατί και η Δικαστική εξουσία είναι στο κόλπο, μαζί φυσικά με τους περισσότερους δικηγόρους). Είμαι περήφανο τέκνο υπαλλήλων ΔΕΚΟ/Δημοσίου, που οι γονείς του δεν έφαγαν δραχμή (ή ευρώ). Είμαι σε θέση όμως να γνωρίζω εκ των έσω ότι φαγώθηκαν τρελά ποσά (είτε μέσω λαδώματος/'εξυπηρετήσεων', είτε μέσω ουσιαστικής απουσίας από τα καθήκοντα της εκάστοτε θέσης). Δυστυχώς, το δημόσιο, λειτουργεί λόγω αδράνειας και φιλότιμου (ή κορόιδων...). Άλλοι που κάνουν τη δουλειά 3 ατόμων (καλύπτοντας την απουσία υπαλλήλων που με πολιτική κάλυψη και χρήση παραθυρακίων πατάνε αραιά και που στην υπηρεσία τους) και άλλοι που υπερβάλλουν εαυτό και 'καθήκον' ώστε να λύσουν προβλήματα και να εξυπηρετήσουν (και δεν δέχονται ούτε σοκολατάκια ως ευχαριστώ για να μη θεωρηθεί η πράξη αυτή δωροδοκία!).

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, αν πας με το σταυρό στο χέρι (και δεν έχεις κάποια προηγούμενη βάση/κληρονομιά/επιχείρηση να χτίσεις επάνω της) και με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα (τα φυσιολογικά, όχι τις εξαιρέσεις των 10k/μήνα), έχεις πάρει το μπούλο (και τον έχεις χωνέψει κιόλας)!

Στη μεγαλύτερη εικόνα των πραγμάτων, δεν κάνει μεγάλη διαφορά στον εργαζόμενο των 1000-1800 ευρώ/μήνα, αν δεν παραγγείλει 1-2 φορές από έξω ή δεν πάρει καφέ. Ενδεχομένως κάνει κάποια διαφορά αν συνδυαστικά, δεν πίνει/τρώει τίποτα από έξω (εννοείται χωρίς κάπνισμα) και βγαίνει ελάχιστα. Εκεί εναπόκειται στο αν θα χρειαστεί αργότερα ψυχολόγο που ενδεχομένως θα κοστίσει περισσότερα από τα προηγούμενα...

Το πιο καταθλιπτικό, είναι το γεγονός ότι η δική μου γενιά, δουλεύει χωρίς να υπάρχει κάποια σοβαρή προοπτική για το μέλλον. Δεν μπορείς να θέσεις στόχους τύπου σπίτι, εξοχικό, δημιουργία περιουσίας, ενώ και φαινομενικά απλούστερα αλλά πιο ουσιαστικά όπως η δημιουργία οικογένειας, καθίστανται άσκηση για δυνατούς λύτες...

Ίσως πολλοί (μεταξύ αυτών κι εγώ), παρασυρόμαστε από αυτά που βλέπουμε γύρω μας, ενώ η συγκεκριμένη εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική του Μ.Ο. Πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πως στο διάκονο ένας απλός υπάλληλος αγοράζει αυτοκίνητο 40k ευρώ ή ακόμα χειρότερα καταφέρνει να ανταποκριθεί στην αγορά νέου σπιτιού (εννοείται με δάνειο). Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν φαίνονται, όπως βοήθεια από γονείς (ναι, και κληρονομιές), μαύρα ή απλή αγνή και ανόθευτη βλακεία (δανεισμός μέχρι το λαιμό στη λογική πάμε και όπου βγει). Για τα πιο απλά υπάρχει και φιγούρα με ξένα @@ όπως πχ εταιρικά αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα, δεν είναι αντιπροσωπευτική η εικόνα που σχηματίζει ο καθένας μας από τη βόλτα του στις πιο περιζήτητες περιοχές. 4 εκ άτομα είμαστε. Αλίμονο αν δεν δεις ακριβά αυτοκίνητα/σπίτια/ρούχα/γούστα πχ στη Γλυφάδα... Η Γλυφάδα όμως, δεν είναι ο Μ.Ο. ούτε φυσικά και το Μενίδι, αλλά καταλαβαίνει κάποιος τι θέλω να γράψω... Οι περισσότεροι όμως που θα επιλέξουν να βγουν (και μπορούν φυσικά), δεν θα βγουν στο Μενίδι, αλλά σε κάτι πλησιέστερο στη Γλυφάδα... Cope mechanism...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Τη τελευταία πενταετία, τις 3 χρονιές πήγα βόρεια Εύβοια (εκμεταλλεύομαι και το όφελος του υγραερίου...). Θα πάω και φέτος (είχα κλείσει με περίπου 55 ευρώ τη βραδιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια) αλλά τελικά θα πληρώσω απλά συμμετοχή καθώς η σύντροφος μου επιλέχθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού. Είναι από τους ελάχιστους προορισμούς όπου μπορεί ένα ζευγάρι να κάνει 9-10 μέρες διακοπές με περίπου 1000 ευρώ. Όλα αυτά, χωρίς γυφτιές, τρώγοντας με δέκα μασέλες και μάλιστα καλό φαγητό, χωρίς ακτοπλοϊκά και διόδια (πηγαίνω από Ασπρόπυργο μέσω του δρόμου που βγάζει Τανάγρα, συνεχίζω προς Χαλκίδα και μετά όλο επάνω) και χωρίς τα άγχη του προγραμματισμού. Η Αιδηψός, προσφέρει πολλές επιλογές και μπορεί να αποτελέσει βάση για την εξερεύνηση όλης της βόρειας Εύβοιας, ενώ το συγκεκριμένο ταξίδι, καλύπτει και το κομμάτι του θρησκευτικού τουρισμού (Όσιος Δαυίδ, Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος, Χρυσοβαλάντου (έχει και μια Μονή πάνω από τις Ροβιές) για όσους πιστεύουν. Θα προσπαθήσω να ανεβάσω φωτογραφία από παλαιότερα.

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@red_monster said in Διακοπές 2025:

@otso said in Διακοπές 2025:

Δηλαδη εχεις παει για διακοπες στην Αιδηψο ;
      Στο νεκροταφειο ελεφαντων ;
      Χειμαδιο την λεγαμε οι χωριατες πιτσιρικαδες
      Απο μικρος μια απεραντη θλιψη με επιανε , και πριν κατι χρονια οπως καναμε μπανιο στην Αρκιτσα με εφαγαν τα πιτσιρικια να παμε βολτα με το φερυ , ξαναενιωσα την θλιψη των παιδικων χρονων πηραμε ενα παγωτο και φυγαμε με το επομενο φερυ .
      Υποσχεθηκα στον εαυτο μου ουτε περαστικος .
      Συγχωρησαι αν εισαι ανω των 70 και σε εστειλε γιατρος .

Από τα πιο καταθλιπτικά μέρη ever η Αιδηψός, εκτός αν είσαι άνω των 85, οπότε οκ, προχωράμε!

Καταθλιπτική είναι η Αθήνα (ειδικά κέντρο, όπου πέρασα τη Πατησίων τη Παρασκευή και νόμιζα ότι περνούσα από Καμπούλ)... Την Αιδηψό, δεν την έχω παντρευτεί, ούτε πηγαίνω για μπάνιο εκεί. Ως βάση εξόρμησης, είναι super, μαζί με υποδομές κλπ.

Υ Φ. Ο ένας λέει για 70, άλλος για 85, σε λίγο θα γράψετε να στέλνουν του νεκρούς με καραβάκι από Αρκίτσα για το τελευταίο τους ταξίδι (αν ρίχνουν και αναμμένα βέλη, καλύτερα, να το κάνουμε Βίκινγκς κατάσταση). Το ξεσκίσατε!

posted in Αντίλογος
      S
      sette

IMG20250808142945~2.jpg IMG20250808145242~2.jpg
      'Μικρή' ποικιλία κρεατικών (με δώρο τυροπιτάρι και φωλιά ντομάτας). 25 ευρώ...

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας

Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Τελικά πήρα την απόφαση να πάω σε φθηνό μεταχειρισμένο. Οι τιμές στα καινούρια συνέχεια ανέβαιναν, το ίδιο και η αναμονή. Αγόρασα τον Φεβρουάριο ένα mondeo mk3 11/2004, προφανώς το 1.8, στην έκδοση πριν τη Ghia (ζάντες, τεμπέλης, ηλ. Παράθυρα και καθρέφτες κλπ). Με τα σέρβις του και τη μεταβίβαση (τέλη πληρωμένα), μου βγήκε στα 3300. Το παλαβό της υπόθεσης είναι ότι τα km(πιστοποιημένα) ήταν μόνο 26000. Στην οδήγηση εξαιρετικό με το τιμόνι του πραγματικά εκτός συναγωνισμού. Για ταξίδια που το θέλω, νομίζω πολύ καλύτερο και από σύγχρονα μικρότερης κατηγορίας όπως πχ το sandero που κοίταζα, οπότε σκοπεύω να το κρατήσω πολλά χρόνια εκτός και αν μπουν τρελοί φόροι για ρύπους. Κατά τα λοιπά το αυτοκίνητο είναι πολύ μακρύ, οπότε δεν συστήνεται αν κάποιος έχει θέμα parking ή κινείται στη πόλη. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτογραφίες. Αυτή τη στιγμή φρεσκάρω το χρώμα και έχω ήδη τοποθετήσει οθόνη, αισθητήρες και κάμερα οπισθοπορείας.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      sette

@gatoz said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

@sette
      καλό ξεκίνημα!
      μακάρι να έχεις βρει ότι ψάχνεις

ΑρΕς
      ξεκίνησε και ο μικρός γάτος δουλειά σε φαρμακευτική και είναι στη φάση εκπαίδευσης. μου είπε ότι έχει μαζί και γεωπόνο στην ομάδα. ενδιαφέρουσα επιλογή.

Καλό ξεκίνημα και στον υιό ! Ευχαριστώ για την ευχή! Γενικά, είμαστε σχεδόν παντού οι γεωπόνοι... Μάλλον οπουδήποτε εκτός χωραφιών και σταύλων... Χαχα

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • RE: Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας

@gatoz said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:

@andya3 said in Αγορά αυτοκινήτου μέχρι ~ 17000 ευρώ, με προοπτική κάλυψης 4μελούς οικογένειας:

Φαντάζομαι δεν έχετε σκεφτεί την περίπτωση κάποιος - για δικούς του λόγους ή από οικονομική άνεση - να προτιμά το Q3 από τη γκαρσονιέρα ε?
      Αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω τα τόσα Q3 που συναντώ καθημερινά στο δρόμο και χωρίς leasing μάλιστα...

εσυ δεν εχεις σκεφτει ποσα νουδουλακια εχουν παρει μιζες και εχουν στησει διαγωνισμους για να βγαλουν γιουρακια να κυκλοφορανε, το πλεον δηθεν, πριμιο, να εχει η μαμα καμαρι τον ακαματη δαπνουδουφουκου.

Η ανθρώπινη βλακεία, είναι πανανθρώπινη αξία... Ασχέτως λοιπόν πολιτικών πεποιθήσεων ή εργολαβιών, υπάρχουν πάντα και οι αγνοί ανόθευτοι βλάκες, που μπορεί να είναι στο ενοίκιο αλλά να κυκλοφορούν με βασικής έκδοσης άσσο ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Πριν καμιά 25-30 χρόνια, είχαμε στην ίδια πολυκατοικία, γείτονα που έμενε σε νοικιαζομενη γκαρσονιέρα και είχε 520(ναι, διλιτρη όχι downsizing και βλακείες). Ελεύθερος επαγγελματίας αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο... Ο πατέρας μου από τη μία ξερογλυφόταν επειδή είχε ακολουθήσει διαδρομή νέο sunny από Βόλο και μετά ελαφρώς μτχ 323 1.3 και από την άλλη αναρωτιόταν αν έκανε κάτι λάθος που έβαζε προτεραιότητα την οικογένεια του αντί του γούστου του. Μετά από καμιά 8ετία, είχαμε μετακομίσει σε καλύτερη συνοικία και ιδιόκτητο σπίτι (έπεσε και δάνειο αλλά πολύ συγκρατημένα πράγματα)και η αναβάθμιση αυτοκινήτου ήταν το xedos 6(μτχ αλλά σε καλή κατάσταση). Ο γείτονας, συνέχιζε να μένει στη γκαρσονιέρα με το ενοίκιο... Θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν, σε πολλές περιπτώσεις. Εγώ αν ξεβρακωθώ, ενδεχομένως να παίρνω βασικό Tesla. Μετά όμως τι; Και δεν μιλάω για το που θα φορτίζω ή το πως θα κάνω ταξίδια...

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      S
      sette

@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:

Πάντως να σας συγχαρώ που πηγαίνατε και δουλευατε με τέτοιους μισθούς και δεν καθοσαστε απλά σπίτι...

Απ την άλλη, γιατί δεν φύγατε για κάπου στο εξωτερικό να κάνετε οποιαδήποτε δουλειά...;...

Ως συνήθως, τα περισσότερα πράγματα εξαρτώνται από το timing και τις δεδομένες επιλογές που υπάρχουν. Μετά το πτυχίο και έχοντας φάει τα μούτρα μου στην αναζήτηση εργασίας (2010-2011), έφυγα Αγγλία για μεταπτυχιακό (με το πτυχίο του ΓΠΑ να αναγνωρίζεται ως BSc και μεταπτυχιακό μαζί, όντας 5ετές) και στο βάθος αναζήτηση εργασίας. Εκεί, έπεσα σε μια οικονομία στασιμοπληθωρισμού και περιορισμένων ευκαιριών στο τομέα μου. Υπήρχαν λιγοστές θέσεις για... σταβλίτες, ελέω Πολωνών (να φτυαρίζω σκατό), ενώ σε πιο μεσαίες θέσεις με θεωρούσαν overqualified (εκεί το έμαθα σαν όρο και μόνο αν δεν ήθελα να φτυαρίζω σκατό...). Επιπρόσθετα, στον ευρύτερο τομέα, υπήρχε πολύ αρνητική προδιάθεση σε αλλοδαπούς (για θέσεις εκτός εργατών) και ξεκάθαρη προτίμηση σε ντόπιους (με σαφώς λιγότερα προσόντα). Τελειώνοντας με το πρόγραμμα, είχα 2 επιλογές. Να επιστρέψω Ελλάδα ή να πιάσω δουλειά σε Nando's/MacDonalds/Kfc. Α! Και το φτυάρισμα σκατού... Οι επιλογές Αγγλίας είχαν τη κρυφή ελπίδα να έβρισκα κάτι πιο καλό μελλοντικά. Προτίμησα να επιστρέψω, παρότι τελευταία στιγμή μου έγινε μια πρόταση για κάτι σε εργάτη/βοηθό υπεύθυνου παραγωγής σε εργοστάσιο τυποποίησης καβουριών στις έσω Εβρίδες (Google it, έχει πλάκα) με 7 λίρες νομίζω την ώρα... Λογικά θα χεζόμουν στο τάληρο, αφού δεν είχε τίποτα σε ακτίνα 100 μιλίων που να μπορούσες να ξοδέψεις χρήματα. Εκτός της μοναδικής pub που βρισκόταν από κάτω από το πανδοχείο που μου πρότειναν για ενοίκιο... Απορρίπτοντας λοιπόν τα καβουροpatties, βρέθηκα Ελλάδα, όπου έκατσα κανένα τετράμηνο άνεργος ώσπου να πιάσω δουλειά με το voucher ως βοηθός κηπουρού (γιατί όλοι ήθελαν εμπειρία). Το τελευταίο, ήταν ένα πρόγραμμα αρπαχτής όπου έπιανες δουλειά χωρίς ο εργοδότης να σε πληρώνει κάτι. Ο τότε εργοδότης μου, με βρήκε από τις λίστες, θα σκέφτηκε 'γεωπόνος τζάμπα πόσο άσχημα μπορεί να πάει' και έκανε τη δουλειά του για 6 μήνες τζαμπέ. Εγώ απλά, συμμετείχα σε ένα κινητό ανέκδοτο, μαζί με έναν Ρουμάνο και έναν Αλβανό...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Latest posts made by sette

• RE: Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)

Δυστυχώς, ο αστακός ήταν φρέσκος και χαβιαρομένος. Προσωπικά, προτιμώ κολοχτύπα.

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Για γλυκό σε καφέ-ζαχαροπλαστείο (έγραψα για το δεύτερο πεπτικό σύστημα των θηλυκών του είδους μας και γιατί δεν μπορούμε να βρούμε ησυχία...), είπα να φάω κάτι του ταψιού... Αφού ρώτησα για 1 (ένα) σαραγλάκι, με ενημέρωσαν σε αυστηρό ύφος ότι συνήθως δίνουν 3 κομμάτια (και μπορούσα να κάνω ότι συνδυασμό θέλω) στα 2,5 ευρώ... Η συμβία πήρε κάτι απροσδιόριστο με μπισκότο και εγώ 2 σαραγλάκια και 1 κανταΐφι... Τίμια... Πάω να πεθάνω στο δωμάτιο...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Μετά το πλεμπέικο διάλειμμα με τις μαρίδες και τις τσουχτές, αφήνω μια ωδή στο λατρεμένο, καταπράσινο και συνάμα ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ...
      IMG20250812152913.jpg

70 ευρώ ελαφρύτερος και αρκετά gr βαρύτερος (εκτός αστακού, υπήρχαν και 2 πακέτα μακαρόνια...), προσπάθησα να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα, τρώγοντας 1 ώρα για το συστηματικό καθάρισμα των καλύτερων σημείων, χαρίζοντας στον εαυτό μου και τη συμβία μου το προνόμιο να φάω μία από τα ίδια και αύριο το μεσημέρι... Το πακέτο ζει, αυτό μας οδηγεί! Να και κάτι που δεν συνέβαινε στην εποχή του μεθυσμένου Ήλιου...

Υ.γ @dstou εννοείται σε πειράζω και μπορώ να πω ότι εγκρίνω 100% τις επιλογές σου...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@bathan said in Διακοπές 2025:

@sette said in Διακοπές 2025:

Μετά από 378 km (σύνολο 513 από την αναχώρηση από Αθήνα), φούλαρα στο έτερο πρατήριο υγραερίου της Βόρειας Εύβοιας (Ιστιαία). Τιμή φαρμακείο (1,109). Είναι Petrogaz (το πρατήριο ΕΚΟ). Κατανάλωση 9,2 l/100 km (λόγω και του ζητήματος με τη πολλαπλή εισαγωγής).

Μάλλον σε άλλο νήμα πρέπει να το βάλεις αυτό (πχ καταναλώσεις κλπ)

Είχα γράψει και προηγουμένως, ότι δεν έχει παρά μόνο 2 πρατήρια η Βόρεια Εύβοια και θα έγραφα πληροφορίες εδώ. Δεν ανέφερε κάτι για άλλο νήμα κάποιος διαχειριστής ή φίλος, οπότε συνέχισα...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Μετά από 378 km (σύνολο 513 από την αναχώρηση από Αθήνα), φούλαρα στο έτερο πρατήριο υγραερίου της Βόρειας Εύβοιας (Ιστιαία). Τιμή φαρμακείο (1,109). Είναι Petrogaz (το πρατήριο ΕΚΟ). Κατανάλωση 9,2 l/100 km (λόγω και του ζητήματος με τη πολλαπλή εισαγωγής).

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Έφαγα στον Άφιλο. Στον Ταξιάρχη (Βόρεια Εύβοια). Φοβερό και ταυτόχρονα ελαφρύ λουκάνικο. Ζουμερό μπιφτέκι. Αυτά, μισό κιλό κρασί, αγγουροντομάτα/πιπεριά/κρεμμύδι, ψωμί στα κάρβουνα και νερό, 25 ευρώπουλα. Το βράδυ βάζει σούβλες... Δώρο η δροσιά από τις μουριές. Bonus ότι δεν χρειάζεται κράτηση και είναι ανοικτό και το μεσημέρι.

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@red_monster said in Διακοπές 2025:

@piliourits said in Διακοπές 2025:

2.5€ το τεμάχιο είναι χρέωση σουβλατζίδικου εδώ σν επαρχία, οι ταβέρνες πλέον έχουν χρέωση σχεδόν τα διπλά στη μορφή μερίδας.
      Στα τουριστικά με πολλούς περαστικούς Αθηνέζους κι αλλοδαπούς, τσιμπάνε κι άλλο αι τιμαί.

Είναι γνωστό ότι οι Αθηναίοι και οι αλλοδαποί είναι ουφα και πληρώνουν όσο όσο !

Σε ποιους αλλοδαπούς αναφέρεσαι; Τους 'η σαλάτα στα τέσσερα' ή τους 'Mykonos'; Επίσης, σε 'Αθηναίους', έχει Καμίνια και έχει και Βούλα. Προφανώς δεν είναι κάτι το ομοιογενές...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

Δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν φθηνότερα μέρη, αλλά να τη χαρακτηρίζεις πανάκριβη, δικαιολογείται ίσως μόνο αν δεν έχεις επαφή με τιμές Αθήνας.

Υ.γ πως προκύπτει το 2,5 ευρώ το τεμάχιο; Στη δική μου έχει 7 τεμάχια (κρέατος). 2 μπιφτέκια, 1 λουκάνικο, 1 φιλέτο κοτόπουλο και 3 πανσετες.

posted in Αντίλογος
      S
      sette

IMG20250808142945~2.jpg IMG20250808145242~2.jpg
      'Μικρή' ποικιλία κρεατικών (με δώρο τυροπιτάρι και φωλιά ντομάτας). 25 ευρώ...

posted in Αντίλογος
      S
      sette

@otso said in Διακοπές 2025:

@sette said in Διακοπές 2025:

@andya3 said in Διακοπές 2025:

Αγαπητοί έχεις κανείς εικόνα τι γίνεται στην Εύβοια με τις τσούχτρες, ειδικά στις παραλίες κοντά στη Χαλκίδα? Το σκέφτομαι για μερικές μέρες διακοπών.

Γύρισε όμως χθες ένας φίλος και μου μετέφερε ότι τον τσίμπησε τσούχτρα σε παραλία της Χαλκίδας και γύρισαν Αθήνα γιατί δεν μπορούσαν πια να πάνε στη θάλασσα.

Γνωρίζω ότι είχε στα Πολιτικά, αλλά μειώθηκαν πολύ. Εδώ που είμαι, άκουσα για Πόρτο Πεύκο. Στις παραλίες που έχω πάει (Χρυσή Ακτή και Naomi), δεν έχω δει κάτι.

Αρκιτσα δεν ειχε τιποτα χθες

Εκτος και αν τσιμπανε μονο Αθηνεζους .

Πέρα από τη πλάκα, το φαινόμενο είναι μεταβλητό. Σήμερα μπορεί να έχει σε μια παραλία και αύριο όχι. Έχει να κάνει κυρίως με τα ρεύματα και τη μορφολογία της ακτής (αν κρατήσουμε σε δεδομένο αριθμό το πληθυσμό). Για επιπλέον ασφάλεια, καλό είναι να μην ξανοίγεται κάποιος, γιατί αυξάνονται οι πιθανότητες να συναντήσει.

posted in Αντίλογος
      S
      sette
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ