-
@super-t said in Toyota Corolla Cross:
@nikonino said in Toyota Corolla Cross:
Να τιμολογούσαν διαφορετικά τις εκδόσεις για να είχε και πωλήσεις. 31 χιλιάρικα για ποιοτικό πλαστικό και 35 για αισθητήρες και λίγο χρώμιο. Α για τετρακίνητο και 2λιτρο δεν σχολιάζω καν. Όπως θα στρώσεις θα κοιμηθείς.
Ναι , τα έχει βάψει μαύρα η Toyota και σκέφτεται να το χαρίσει στο τέλος.
Toyota Motor Europe outperforms the market with all-time record sales of 930,452 vehicles across first 9 months
Ναι γιατί είναι ήδη χαμηλά η τιμή

-
Ρωτώντας δίπλα στο νήμα του τιγκουαν που είναι επίσης ένα μοντέλο που πουλά τρελά σε όλη την Ευρώπη πάνω από το cc , απάντησαν ότι αν θες αμάξι, χωρίς έξτρα στις πρώτες δύο εκδόσεις, όπως δλδ και οι έτοιμες εκδόσεις της cc , υπάρχουν ετοιμοπαραδοτα!
Cc προφανώς κανένα.
Εδώ φαίνεται η διαφορά στην παραγωγή.
Η vw βγάζει αμάξια στις τυποποιημένες εκδόσεις χωρίς να περιμένει να σκάσει παραγγελία.
Ξέρει ότι έχει ένα φουλ εμπορικό μοντέλο το βγάζω θα φύγει.
Η Τογιότα έχει 3 εκδόσεις και δεν μπορεί να βγάλει ούτε ένα αμάξι χωρίς να έχει πέσει προκαταβολή λες και θα έρθει το τέλος του κόσμου!
Αυτά επειδή μιλάμε και για σεβασμό στον πελάτη και κράζουμε την vw ότι δεν νοιάζεται και τα γνωστά. Τουλάχιστον οι γερμαναραδες μέχρι να στο δώσουν σε νοιάζονται! -
Οπως τα λέτε ακριβως το αναποδο! Γερμανοι μονο με παραγγελια παραγουν αφου δινουν δυνατοτητα εξατομικευσης, αντιθετα οι Ιαπωνες εχουν την φιλοσοφια των εκδοσεων και παραγουν συνεχως, χωρις δυνατοτητα customization.
Τωρα τι κανει καθε εισαγωγικη ειναι αλλο θεμα. Αλλα τα εργοστασια ετσι δουλευουν.
-
Παραγγελία X1 Xdrive30e δώθηκε τον Ιούλιο(!) και ακόμα δεν εχει πάρει ημερομηνία παραγωγής.
Ακυρώθηκε φυσικά και πήρε ετοιμοπαραδοτο NX. -
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Οπως τα λέτε ακριβως το αναποδο! Γερμανοι μονο με παραγγελια παραγουν αφου δινουν δυνατοτητα εξατομικευσης, αντιθετα οι Ιαπωνες εχουν την φιλοσοφια των εκδοσεων και παραγουν συνεχως, χωρις δυνατοτητα customization.
Τωρα τι κανει καθε εισαγωγικη ειναι αλλο θεμα. Αλλα τα εργοστασια ετσι δουλευουν.
Δλδ η εισαγωγική της vw είναι απλες και παραγγέλνουν αβερτα και η Τογιότα τπτ;
Και αυτό να ισχύει το πρόβλημα για τον αγοραστή των Τογιότα παραμένει. -
Μάλλον είναι θέμα εμπορικής πολιτικής της εισαγωγικής. Η Kosmocar απ' ότι φαίνεται φέρνει αυτοκίνητα και τα έχει ετοιμοπαράδοτα. Ή είναι σίγουρη ότι θα τα πουλήσει / δώσει σε leasing, ή την υποχρεώνει η vw σε ελάχιστο αριθμό παραγγελιών και δεν μπορεί να κάνει αλλιώς.
Η εισαγωγική της Τoyota φαίνεται ακολουθεί πιο σφιχτή πολιτική. Δεν κρατάει καθόλου ετοιμοπαράδοτα. Ή δεν θέλει να πάρει εμπορικά ρίσκα ή δεν την αφήνει η Toyota. Αν στο εξωτερικό είναι μικρότεροι οι χρόνοι παράδοσης, τότε απλώς η Toyota δεν δίνει καθόλου προτεραιότητα στην ελληνική αγορά.
-
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Παραγγελία X1 Xdrive30e δώθηκε τον Ιούλιο(!) και ακόμα δεν εχει πάρει ημερομηνία παραγωγής.
Ακυρώθηκε φυσικά και πήρε ετοιμοπαραδοτο NX.Και πολύ καλά εκανε.
Αμαξάρα το NX. Ανεξαρτήτως χρόνου παράδοσης, κι εγώ θα το προτιμούσα έναντι του X1. Άλλη κατηγορία.
Ποις έκδοση πήρε (NX350h ή το plug-in NX450h+); -
Στο ερώτημά σας λάβετε υπόψη και το εξής:
Έχετε δει πολλές φορές την τογιότα να κάνει "σάμερ σεηλς" ή "μπλακ φραντεη" ή 155 άτοκες δόσεις ή "βγάλαμε μια έκδοση μόνο για Ελλάδα (γνωστή παπάτζα) κι όποιος προλάβει παίρνει απ τα συγκεκριμένα κομμάτια" κλπ
-
Όλα αυτά δεν λένε τπτ στον καταναλωτή που περιμένει μήνες να πάρει ένα αμάξι με μηδέν custom. Καλά κάνουν και κάνουν Μπλάκ φραιντει και λοιπά τρικ για να ξεφορτωθούν το στοκ.
Ο καταναλωτής δλδ τι κερδίζει που η Τογιότα δεν τον κοροϊδεύει έτσι; Αμάξι έχει να δώσει άμεσα; Όχι .... -
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Όλα αυτά δεν λένε τπτ στον καταναλωτή που περιμένει μήνες να πάρει ένα αμάξι με μηδέν custom. Καλά κάνουν και κάνουν Μπλάκ φραιντει και λοιπά τρικ για να ξεφορτωθούν το στοκ.
Ο καταναλωτής δλδ τι κερδίζει που η Τογιότα δεν τον κοροϊδεύει έτσι; Αμάξι έχει να δώσει άμεσα; Όχι ....Έχετε δει πολλές φορές να πέφτει η τιμή ενός τογιότα στην αντιπροσωπεία;
Ακόμα και την τελευταία εβδομάδα πριν έρθει το φεης λιφτ κλπ;
Αυτό που "κερδίζει" ο αγοραστής, είναι η καλύτερη δυνατή διατήρηση τιμής απ οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.Δεν λέω πως εμένα μου αρέσει ή προτιμώ την πολιτική της τογιότα.
Απλά εξηγώ, όσο μπορώ, το τι συμβαίνει.
Είναι η εφαρμογή αυτού του Lean Manufacturing που λέγαμε νωρίτερα.
Που βολεύει κυρίως την εταιρεία, αλλά έχει και παράπλευρα οφέλη για τον καταναλωτή. -
Τα έχουμε ξαναπεί. Μόνο Toyota θα έπρεπε να κυκλοφορούν έξω, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ή Toyota ή χάος. Κάτι σαν τον Μητσοτάκη.
-
Τα έχουμε ξαναπεί. Μόνο Toyota θα έπρεπε να κυκλοφορούν έξω, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Ή Toyota ή χάος. Κάτι σαν τον Μητσοτάκη.
Λαθος τα παντα πρεπει να κυκλοφορουν για να εκτιμουμε τα τογιοτα.
-
Μόνο Lexus 🤫 άντε να κυκλοφορήσει και ένα Lexus αδελφάκι του CC όπως το lbx.
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla Cross:
@kostis20 said in Toyota Corolla Cross:
Ακυρώθηκε φυσικά και πήρε ετοιμοπαραδοτο NX.Και πολύ καλά εκανε.
Αμαξάρα το NX. Ανεξαρτήτως χρόνου παράδοσης, κι εγώ θα το προτιμούσα έναντι του X1. Άλλη κατηγορία.
Ποις έκδοση πήρε (NX350h ή το plug-in NX450h+);To. Phev 450h+
-
@ilias78 said in Toyota Corolla Cross:
@minaras said in Toyota Corolla Cross:
@f117 said in Toyota Corolla Cross:
@f117 said in Toyota Corolla Cross:
Η τελική τιμή ήταν 35.852, με την έκπτωση, γιατί πήρα την έκδοση STYLE (μεσαία) + χρώμα. Δώρο πατάκια πίσω, προστασία χρώματος και ένας "φάρος".
Ως προς τον φίλο που λέει για τους 8 μήνες, δυστυχώς αυτό μου είπαν. Το δίλιτρο Ιούνιο και το 1.8 Φλεβάρη-αρχές Μάρτη.
Έκλεισα το δίλιτρο.Με το καλό!
Σε ποια αντιπροσωπεία πηγές?Γλυκά Νερά.
2.0 FWD Style, panorama σε massive Gray τέλη Μαϊου. Την Παρασκευή που πέρασε στης Ελευσίνας
Άρα πάνω κάτω τα ίδια.
Σου είπαν για ποιο λόγο κάνει τόσο πολύ? Ειδική παραγγελία είναι?
Όχι. Έκδοση style. Απλά είπε δίλιτρο Ιούνιο, 1.8 Φλεβάρη-Μάρτη
-
Ο καθένας θα πει τη γνώμη του.
Είναι γεγονός ότι η TOYOTA είναι η κορυφαία εταιρεία του πλανήτη, αυτή τη στιγμή, άρα κάτι κάνει καλά.
Αντιθέτως η VW έχει ζημίες 1,5δις στο εννεάμηνο, κλείνει εργοστάσια και απολύει κόσμο, άρα κάτι κάνει λάθος.
Σχετικά με το απόθεμα, είδατε τι έπαθε η NISSAN που έχει άπειρο στοκ που δεν μπορεί να πουλήσει; Τελικά κλείνει τα μισά εργοστάσια, απολύει 20.000 και πουλάει μέχρι και την έδρα της...
Εγώ προσωπικά την εμπιστεύομαι (κάτοχος τρίτη γενιά πλέον του Starlet EP91 του 1996 του παππού με 230.000 χωρίς να κάνει κιχ). -
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Ο καταναλωτής δλδ τι κερδίζει που η Τογιότα δεν τον κοροϊδεύει έτσι; Αμάξι έχει να δώσει άμεσα; Όχι ....Έχετε δει πολλές φορές να πέφτει η τιμή ενός τογιότα στην αντιπροσωπεία;
Αυτό που "κερδίζει" ο αγοραστής, είναι η καλύτερη δυνατή διατήρηση τιμής απ οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο.Δεν λέω πως εμένα μου αρέσει ή προτιμώ την πολιτική της τογιότα.
Που βολεύει κυρίως την εταιρεία, αλλά έχει και παράπλευρα οφέλη για τον καταναλωτή.Το ότι κρατάει την τιμή του δεν μπορεί να αποτελεί παρηγοριά στον υποψήφιο κάτοχο που περιμένει μια τυποποιημένη έκδοση +8 μήνες.
Όσο εξωραιζουμε και δικαιολογουμε ότι όλα καλώς καμομενα και η Τογιότα Ελλάς ξέρει τι κάνει που παραδίδει σε αυτούς τους χρόνους για να μην καταντήσει νισσαν ή μην κάνει φεικ προσφορές σαν την στελαντις τόσο θα ανοίγουν οι χρόνοι παράδοσης.
Προσωπικά δεν με αφορά απλά έχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία και πως δομείται για να δικαιολογήσει τα πάντα...
Θα πρέπει να μπαίνουν εδώ οι πωλητές για να μαζεύουν δικαιολογίες όταν κάποιος καημένος ακούει για παράδοση μετά από 8 μήνες και βλέπουμε και δεν πανηγυρίζει! -
Που βολεύει κυρίως την εταιρεία, αλλά έχει και παράπλευρα οφέλη για τον καταναλωτή.Το ότι κρατάει την τιμή του δεν μπορεί να αποτελεί παρηγοριά στον υποψήφιο κάτοχο που περιμένει μια τυποποιημένη έκδοση +8 μήνες.
Δεν εχω γνωρισει κανεναν που να απορριψε ενα ΤΟΥΟΤΑ επειδη θα εκανε 6-7-8 μηνες να ερθει
Για χωρους, ποιοτητα εσωτερικου, βουητο μεταδοσης, ναι.Οποτε ασχετως του τι λεμε εμεις, αυτοι που αγοραζουν εχουν αλλα κριτηρια.
Στην τελικη ετσι πουλαει η εταιρια σε ολο το κοσμο και παραμενει πρωτη.Μηπως τελικα δεν μετραει και τοσο οσο νομιζετε ο χρονος παραδοσης;
-
Όσο εξωραιζουμε και δικαιολογουμε ότι όλα καλώς καμομενα και η Τογιότα Ελλάς ξέρει τι κάνει που παραδίδει σε αυτούς τους χρόνους για να μην καταντήσει νισσαν ή μην κάνει φεικ προσφορές σαν την στελαντις τόσο θα ανοίγουν οι χρόνοι παράδοσης.
Προσωπικά δεν με αφορά απλά έχει ενδιαφέρον η επιχειρηματολογία και πως δομείται για να δικαιολογήσει τα πάντα...
Θα πρέπει να μπαίνουν εδώ οι πωλητές για να μαζεύουν δικαιολογίες όταν κάποιος καημένος ακούει για παράδοση μετά από 8 μήνες και βλέπουμε και δεν πανηγυρίζει!Μήπως να είμαστε τόσο κακομαθημένα ανυπόμονοι μπέμπηδες ?
Δεν νομίζω οτι θα αποτρέψει ώριμο ενήλικα η αναμονή των 6-8 μηνών ! -
Προφανώς ο χρόνος παράδοσης δεν μετράει τόσο!!!
Κάποιος αγοράζει (και ειδικά αυτός που τα κριτήρια αγοράς του των οδηγούν σε Toyota) αγοράζει αυτοκίνητο με σκοπό να το κρατήσει πολλά χρόνια!
Το αν θα το πάρει σε 5-8-12 μήνες τον δυσαρεστεί, αλλά δεν τον αποτρέπει!
Άνετα περίμενω και πάνω από χρόνο για να παραλάβω αυτοκίνητο που είναι όπως το θέλω και καλύπτει τις ανάγκες μου!
Toyota Corolla Cross