Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    F
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 63
    • Best 10
    • Groups 0

f117

@f117

15
    Profile views
    63
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

f117 Unfollow Follow

Best posts made by f117

• RE: Toyota Corolla Cross

@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:

Βρεθηκε ανταγωνιστης?..και hev και turbo και 240 αλογα και τετρακινητο και ισως πιο ομορφο αυτο ειναι υποκειμενικο

https://autogreeknews.gr/afierwmata/suv/poly-kalytero-kai-se-timi-to-neo-kia-sportage-hybrid-239-ps/

Όντως....εγώ πιστεύω αυτός είναι ο ανταγωνιστής του. Τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι.
      2.0 υβριδικό με το 1.6 τούρμπο υβριδικό.
      11 χρόνια εγγύηση.....7 χρόνια εγγύηση...
      Καλύτερη κατανάλωση το Toyota ...
      Καλύτερους χώρους το sportage....ΜΕΓΑΛΟ πορτπαγκαζ ....
      Στα γκάζια ίσως είναι ίδια με βάση το 0-100?
      Αν και 180 άλογα με 239....60 άλογα?
      Η λογική είναι να το περνάει από πάνω....
      Εγώ ανάμεσα σε αύτα τα δύο είμαι.
      Δεν βλέπω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα που να έχει κάτω από 8 το 0-100 ... Δεν καιει...
      Για το Sportage, Αμερική κυρίως, έχω δει πολλα στο YouTube... Από 5 μέχρι και 7 κατανάλωση...δεν ξερω

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      F
      f117

@minaras said in Toyota Corolla Cross:

Επειδή είπατε για κλείδωμα τιμής κλπ, εγώ πάντως στην παραγγελία του Corolla Cross Style 2.0 εδώ και 1 εβδομάδα, πλήρωσα 1.000 ευρώ προκαταβολή και δωρεάν κλείδωμα τιμής έως 06/2026 που είναι η παράδοση.

2k προκαταβολή εγώ

F
      f117

@aenima said in Toyota Corolla Cross:

Καλησπέρα, ήρθε το δικό μου! 6 μήνες σύνολο απο την παραγγελία, το εχω εδω και 3 μέρες Corolla Cross 1.8 active plus. Είναι νωρίς ακόμα αλλα είναι αλφαδια το ρημάδι! Ακόμα και η καινούρια κεντρική κονσόλα που την φοβόμουν που δεν έχει αυτό το piano black, όμορφη είναι! Θα επανέλθω με θετικά και αρνητικά.

Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
      Τι χρώματακι?
      Δλδ αυτά που έρχονται τώρα δεν έχουν το piano black? Πολύ καλύτερα πιστεύω

F
      f117
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

@a-d-p said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@f117 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Το Facelift έχει πολύ πιο όμορφο εσωτερικό οπότε δεν θα ήθελα το pre-FL.

Μου δινουν την premium σε αρκετα χαμηλή τιμή από του καταλόγου περί τα 28000 κάτι που δεν γίνεται στην distinctive που πάει στα 31+. Οπότε πάμε στα 3000 Ευρώ διαφορά μεταξύ premium και distinctive και τα 28000 είναι αρκετά κοντά με το QQ που βγαίνει στα 27900 αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο μέσα το tucson και από άποψη σχεδίασης αλλά και πρακτικότητας.

Το distinctive έχει επιπλέον:

• Αυτόματο κλιματισμό (διζωνικο)
        Αισθητήρα βροχής
        Φωτοχρωματικο καθρέφτη
        Ράγες οροφής
        Τυφλό σημείο κτλ
        Θερμαινόμενα καθίσματα κ επιπλέον ρυθμίσεις
        18αρες ζάντες αντί 17

Και κάποια που μου διαφεύγουν

Η limited έχει καλύτερες επενδύσεις με συνδυασμό δέρματος, πίσω αεραγωγούς κ τριζωνικο κλίμα και κάποια επιπλέον σύστημα ασφαλείας και κάποια επιπλέον που μου διαφεύγουν τώρα 😁

Και για μένα ξεκινάς από limited, αλλά αν δεν επιτρέπουν τα οικονομικά συμβιβάζεσαι με premium ή πας QQ που έχει εξοπλισμό αντίστοιχο με distinctive και κοστίζει -3500€

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17jzKfwng0HykKFc79Ol7TpZEUdzJJBtT/edit?usp=drivesdk&ouid=111991631943238338841&rtpof=true&sd=true

Ωραίος.... Να ρωτήσω....οι κάμερες 360 που έχουν και το σύστημα με το φλας που βγαίνει στην οθόνη του καντράν το το βλέπεις από το πλάι? Είναι έξτρα? Είναι σε καποια έκδοση? Πουθενά δεν είδα τπτ

Σε αυτό αναφέρεσαι μάλλον,
      Δεν βλέπω να έχει κάποια έκδοση
      👇
      Blind-Spot View Monitor (BVM) – Προβολή τυφλού σημείου στον πίνακα οργάνων.

Όταν ενεργοποιείται ένα φλας, η εικόνα της αντίστοιχης πλευράς του Hyundai σας εμφανίζεται στον πίνακα οργάνων για κορυφαία ορατότητα και μηδενικά τυφλά σημεία.

http://webmanual.hyundai.com/STD_GEN5W/AVNT2/EU/Greek/svmoption.html

SVM ( surround view monitor)

https://www.hyundai.gr/safety/adas/

F
      f117
    • RE: Hyundai Tucson NX4 (2020)

@f117 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

@zaxosm said in Hyundai Tucson NX4 (2020):

Το Facelift έχει πολύ πιο όμορφο εσωτερικό οπότε δεν θα ήθελα το pre-FL.

Μου δινουν την premium σε αρκετα χαμηλή τιμή από του καταλόγου περί τα 28000 κάτι που δεν γίνεται στην distinctive που πάει στα 31+. Οπότε πάμε στα 3000 Ευρώ διαφορά μεταξύ premium και distinctive και τα 28000 είναι αρκετά κοντά με το QQ που βγαίνει στα 27900 αλλά μου αρέσει πολύ περισσότερο μέσα το tucson και από άποψη σχεδίασης αλλά και πρακτικότητας.

Το distinctive έχει επιπλέον:

• Αυτόματο κλιματισμό (διζωνικο)
        Αισθητήρα βροχής
        Φωτοχρωματικο καθρέφτη
        Ράγες οροφής
        Τυφλό σημείο κτλ
        Θερμαινόμενα καθίσματα κ επιπλέον ρυθμίσεις
        18αρες ζάντες αντί 17

Και κάποια που μου διαφεύγουν

Η limited έχει καλύτερες επενδύσεις με συνδυασμό δέρματος, πίσω αεραγωγούς κ τριζωνικο κλίμα και κάποια επιπλέον σύστημα ασφαλείας και κάποια επιπλέον που μου διαφεύγουν τώρα 😁

Και για μένα ξεκινάς από limited, αλλά αν δεν επιτρέπουν τα οικονομικά συμβιβάζεσαι με premium ή πας QQ που έχει εξοπλισμό αντίστοιχο με distinctive και κοστίζει -3500€

https://docs.google.com/spreadsheets/d/17jzKfwng0HykKFc79Ol7TpZEUdzJJBtT/edit?usp=drivesdk&ouid=111991631943238338841&rtpof=true&sd=true

Ωραίος.... Να ρωτήσω....οι κάμερες 360 που έχουν και το σύστημα με το φλας που βγαίνει στην οθόνη του καντράν το το βλέπεις από το πλάι? Είναι έξτρα? Είναι σε καποια έκδοση? Πουθενά δεν είδα τπτ

https://drive.google.com/file/d/1a_pVbcmtk9i__bHhPrhZO_BxRQ-9iIHB/view?usp=drivesdk

Τούμπανο είσαι! Ευχαριστώ.
      Θα ψάξω λίγο και εδώ στο φόρουμ να δω σε σχέση με το sportage

F
      f117

@jamesd said in Toyota Corolla Cross:

Το shortage παίζει να είναι 2 με 3 λίτρα παραπάνω στην κατανάλωση από το CC. Ωστόσο, το αμάξι δεν κρίνεται μόνο από την κατανάλωση, πρέπει σου αρέσει κιόλας, να το οδηγάς και να χαίρεσαι.

Νοέμβριο θα έχουν τεστ drive για το sportage. Ελπίζω να φέρουν το 1.6 με τα 239

F
      f117

Η τελική τιμή ήταν 35.852, με την έκπτωση, γιατί πήρα την έκδοση STYLE (μεσαία) + χρώμα. Δώρο πατάκια πίσω, προστασία χρώματος και ένας "φάρος".
      Ως προς τον φίλο που λέει για τους 8 μήνες, δυστυχώς αυτό μου είπαν. Το δίλιτρο Ιούνιο και το 1.8 Φλεβάρη-αρχές Μάρτη.
      Έκλεισα το δίλιτρο.

Με το καλό!
      Σε ποια αντιπροσωπεία πηγές?

F
      f117

@supergeorge said in Toyota Corolla Cross:

@nikonino said in Toyota Corolla Cross:

@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:

@f117 said in Toyota Corolla Cross:

Θα πουλάει πιο πολύ ο 1800 και θα έχουν παραπάνω στοκ. Οπότε επειδή το αμάξι έρχεται από Japan και δεν έχουν ετοιμοπαράδοτο το 2λιτρο κάνει ένα 6μηνο; Ακραίο μου ακούγεται.

Δεν υπάρχει στοκ ούτε για δείγμα, οριακά αφήνουν αυτοκίνητα για test drive.
      Τώρα είτε το δίλιτρο πουλάει παραπάνω (το λογικότερο) και είναι μεγαλύτερη η αναμονή ή έχουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα του κινητήρα.

Το θέμα όμως είναι γενικότερο για τη Toyota. Είτε δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση, είτε δε θέλει να το κάνει για να αυξάνει συνεχώς τις τιμές.

Το δεν μπορεί μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο μετά από τόσα χρόνια προβλημάτων. Οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν λύσει το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στον Covid. Η Toyota συνεχίζει ακάθεκτη.

Ε και πως τον 1.8 τον έχουν στο τρίμηνο;

Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σου. Εξήγησα αναλυτικά το σκεπτικό.

Έγραψα ότι το 2.0L λογικά πουλάει παραπάνω και έχει μεγαλύτερη αναμονή ή έχουν κάποιο πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα του κινητήρα (του 2.0L, όχι όλων). Ίσως να είναι και συνδυασμός των δύο, καθώς το GR Sport που είναι αποκλειστικά με τον μεγάλο κινητήρα δεν κυκλοφόρησε από την αρχή.

Την πρώτη φορά που είχα ρωτήσει ...ρώτηγα από περιέργεια και για το GR SPORT... Πιο νωρίς από τον Μάιο είχε παράδοση. Δεν ξέρω.

Οι πιθανές παραδόσεις πηδάνε τους μήνες σαν τον Τεντόγλου.

Αν το έκλεινα Παρασκευή θα είχα παράδοση 8 Σεπτεμβρίου. Τελικά το κλείσαμε Δευτέρα με πιθανή παράδοση 31 Οκτωβρίου. Δηλαδή σε ένα ΣΚ πήγε 2 μήνες μετά.

Τότε δεν έχει θέμα το εργοστάσιο αλλά το πώς κάνουν παραγγελίες οι κατσαπλιάδες αντιπροσωπείες εδώ στην Ελλάδα.

Oυτε αυτο. Απλα θεμα slots allocation ειναι. Εαν την Παρασκευη οι διαθεσιμες θεσεις για παραγωγη τον Χ μηνα ειναι ελαχιστες, λογικο την Δευτερα να εχουν κλεισει και να παει για παραγωγη τον επομενο μηνα. Δεν ειναι θεμα Ελλαδας, online ειναι το συστημα παραγγελιων.

Ε ας φρόντιζαν εμπρόθεσμα να έβλεπαν την ζήτηση του 2λιτρου να προλάβαιναν το slot.

Έχουν θέμα παγκόσμια. Όταν έκανα έρευνα αγοράς σε όλα τα βίντεο στο YouTube υπήρχαν τα ίδια παράπονα πχ Αυστραλία, ακόμη και ΗΠΑ (αν και εκεί είναι καλύτερα τα πράγματα) ότι οι καθυστερήσεις φτάνουν το εξάμηνο+.

Θεωρώ ότι αν ήθελαν θα είχαν αυξήσει την παραγωγή μετά από τόσα χρόνια, δε γίνεται να είναι η μόνη με τέτοιους χρόνους παράδοσης.

Το κάνουν προσεκτικά... Γι'αυτό αργούν!
      🤣😂😂😂😂🤣🤣

F
      f117

@ilias78 said in Toyota Corolla Cross:

Η τελική τιμή ήταν 35.852, με την έκπτωση, γιατί πήρα την έκδοση STYLE (μεσαία) + χρώμα. Δώρο πατάκια πίσω, προστασία χρώματος και ένας "φάρος".
      Ως προς τον φίλο που λέει για τους 8 μήνες, δυστυχώς αυτό μου είπαν. Το δίλιτρο Ιούνιο και το 1.8 Φλεβάρη-αρχές Μάρτη.
      Έκλεισα το δίλιτρο.

Με το καλό!
      Σε ποια αντιπροσωπεία πηγές?

Γλυκά Νερά.

2.0 FWD Style, panorama σε massive Gray τέλη Μαϊου. Την Παρασκευή που πέρασε στης Ελευσίνας

Άρα πάνω κάτω τα ίδια.

Σου είπαν για ποιο λόγο κάνει τόσο πολύ? Ειδική παραγγελία είναι?

Το ίδιο με τον mina. Άμα ήταν 1.8 Φλεβάρη λογικά θα ήταν εδώ. Δεν ξερω τι παίζει με το 2λιτρο και κάνει παραπάνω καιρό.

F
      f117

IMG_9956.jpeg

F
      f117

Latest posts made by f117

@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:

Παιρνει αυγο μεσα το καθισμα αυτο οποτε ειναι απο 0 εως 5-6. Δε θυμάμαι ακριβως το ανω όριο.

Στο X2 με το Copernicus της aptica ο χώρος μπροστά είναι για μικρόσωμους. Δεν καταργήτε.

F
      f117

Αυτο συγκεκριμένα.

Αν το γυρίσεις απ την άλλη τοτε για να χωρέσει οριακά πρέπει να πας τη θέση του συνοδηγού τέρμα μπροστα και άρα να την καταργήσεις. Αυτο ειναι πρόβλημα για κανα χρονο βεβαια αλλα δεν παύει να είναι ψιλοτραγικο για τέτοιων διαστάσεων αμαξι.

Καταλάβα...αυτό που έδειξα εγώ είναι από 0-12 περίπου μηνών περίπου (75εκ). Αυτό που έδειξες είναι για πιο μεγάλα παιδιά.
      Μλκια όντως.
      Θα ρωτήσω τον κουμπάρο με την Χ2

F
      f117

Να θυμίσουμε ότι βρεφικό κάθισμα οπίσθιας φοράς χωράει μόνο καταργώντας τη θέση του συνοδηγού.

Γενικά βρήκα πολλές ανακρίβειες στο βίντεο. Δε μας έχει συνηθίσει σε τέτοια ο Τόμας. Επίσης περνάει πολύ επιφανειακά την άθλια ποιότητα...λέει εκεί ένα "basic quality" και ακόμα πιο εντυπωσιακό ότι βρίσκει οκ το κλείσιμο της πόρτας (καφενειακό κριτήριο μεν αλλά αφού το κάνει σε όλα είναι συγκριτικό) και τις επενδύσεις στις πόρτες.

Τι εννοείς ότι χωράει το βρεφικό κάθισμα οπίσθιας μόνο καταργοντας την θέση συνοδηγού?

0094944_inglesina-darwin-i-size-taiga-green_600.jpeg 0094943_inglesina-darwin-i-size-taiga-green_600.jpeg

Αυτό???

F
      f117

@piliourits said in Toyota Corolla Cross:

Να ρωτήσω... τι λάδια βάζετε? Εννοώ νούμερα... Πχ 0w-16 0w-8 5w-30??

Εγώ 0W-16 όπως προέβλεπε το μανουαλ στο πρώτο σέρβις, είπα να δοκιμάσω τα οικονομικότερα 0W-20 στο δεύτερο σέρβις. Δεν παρατήρησα καμιά διαφορά στη λειτουργία ή την οικονομία. Μάλιστα όσο προχωράνε τα χιλιόμετρα, πέφτει ο μέσος όρος στην πολύ αστική χρήση και σήμερα βλέπω 4.5λτ/100χλμ στο αμάξι, 4.6λτ μέτρησα στην αντλία προχθές. Αλλά μετά το καλοκαίρι δεν βγαίνω συχνά εθνική, που ανέβαζε το Μ.Ο. πάνω από 5λτ

Οικονομία νομίζω βλέπουν από το 5w σε 0w δλδ το πρώτο νούμερο έχει σημασία.
      Ωστόσο λέει στο manual ότι μέχρι και 5-30 μπορείς να του βάλεις.
      Θυμάμαι από παλιά ο πρώτος αριθμός αναφέρεται στο ποσό λεπτό είναι το λάδι και ότι και καλά εκεί που έχει κρύα πολλά δουλεύουν το 0w. Τι άλλαξε τώρα και βάζουν 0 από την μάνα τους?

F
      f117

Να ρωτήσω... τι λάδια βάζετε? Εννοώ νούμερα... Πχ 0w-16 0w-8 5w-30??

F
      f117

Είδα το review των Κυπρίων και μπήκα μετά στο site γιατί εξακολουθούσαν να το λένε 197 άλογα.

Αυτό που είδα είναι ότι έχει 180 αλλά κάτι άλλο μου έκανε εντύπωση όπως θα δείτε στο screenshot

IMG_20251118_204744.jpg

Επίσης σε χώρες εκτός Ευρώπης που κυκλοφορεί ακόμα με 197 άλογα όπως πχ στην Αμερική.... Δεν γίνεται να περαστεί το πρόγραμμα με τα 197 εκ των υστέρων? Χεχεχε

F
      f117

@ataim said in Toyota Corolla Cross:

Η "αναφορά" μου είναι αυτό το κανάλι;
      edit

δοκιμάζουν διάφορα αυτοκίνητα με vbox και αναφέρουν και την μέγιστη επιτάχυνση, η οποία δεν ξέρω με πόσο καλή ακρίβεια τελικά μετριέται αλλά είναι μια ένδειξη.

edit

Το CC πιάνει 0.7g και το camry V6 1g, τα ηλεκτρικά είναι σχεδόν όλα πάνω από 1g

Youtube Video

Από το 11.15 κ μετά

Και το facelift

Youtube Video

Σίγουρα ο δικός σου είναι ναι πιο σταθερός στις μετρήσεις γιατί είναι στον ίδιο δρόμο πάντα....τι να πω...θα μάθω σε λίγους μήνες χαχαχ

χρήστη @f117 , δεν επιτρέπονται οι παραθέσεις φωτογραφιών και βίντεο, {MOD}

F
      f117

Καλησπέρα, ήρθε το δικό μου! 6 μήνες σύνολο απο την παραγγελία, το εχω εδω και 3 μέρες Corolla Cross 1.8 active plus. Είναι νωρίς ακόμα αλλα είναι αλφαδια το ρημάδι! Ακόμα και η καινούρια κεντρική κονσόλα που την φοβόμουν που δεν έχει αυτό το piano black, όμορφη είναι! Θα επανέλθω με θετικά και αρνητικά.

Τι χρώματακι?

H Active Plus δεν έχει piano black και δεν έχω και χρωμιωμένες λεπτομέρεις πουθενά στο εσωτερικό.

Ελπίζω να βγάλουν οι Κινέζοι τπτ αυτοκόλλητα για να καλυφθεί το piano black...όλο δαχτυλίες κ σκόνες....

F
      f117

Τι χρώματακι?

F
      f117

Το έχω ακούσει και εγώ γενικά ότι τα καινούργια χρώματα και τα βερνίκια τους δεν είναι όπως παλιά....
      Θα πάμε για κεραμικές.....

F
      f117
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST