-
@ilias-a said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
@criuser said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
@ilias-a said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
@jamesd said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Παρατηρώ ότι όταν η ασφάλεια γίνεται στο πλαίσιο χρηματοδότησης αυτοκινήτου, σε κάποιες εταιρίες, σε περίπτωση κλοπής, η ασφάλεια σου δίνει την τιμή τιμολογίου καθόλη τη διάρκεια της χρηματοδότησης από ότι φαίνεται.
Αντίθετα, αν κάνω μόνος μου ασφάλεια το πολύ για ένα έτος να υπάρχει τέτοια κάλυψη.
Υπάρχει περίπτωση να κάνω μόνος μου ασφάλεια με αποζημίωση αξίας τιμολογίου στη διάρκεια του δανείου (π.χ. 4 έτη) ή δεν το δέχεται κανένας αυτό;
(Μεικτή ασφάλεια)
Επειδή αυτό με την αξία τιμολογίου μου φαίνεται λίγο παράξενο υπάρχει περίπτωση να μην μου έχουν πει κάτι σύμφωνα με την εμπειρία σας;
Καποια στιγμη υπηρχε ενας προσθετος ορος η ασφαλεια πλικης κλοπης να καλυπτει το 100% της αξιας σε ολη τη διαρκεια της χρημοτοδοτησης, αν ισχυει σε καποιες και σημερα ενας ασφαλιστης το γνωριζει.
Αυτό το έχουμε κάνει στο 3008. Αλλά νομίζω ότι τώρα που κλείσει 3ετία, αν και η χρηματοδότηση είναι 6ετία, δεν θα μας καλύψουν την αρχική αξία.
Οπότε μάλλον θα κατεβάσουμε αξία.
Ταξιδευτη θελουν δε θελουν θα καλυψουν την αξια που το εχουν ασφαλισει, οι παπαριες που εκαναν στο παρελθον στα δικαστηρια πεφτουν.
Πρακτικα στηρζιονται οτι θα βαρεθεις να κινηθεις νομικα (και το εξτρα κοστος που αυτο επιφερει) και να περιμενεις να εκδικαστει.
-
Ακούστε:
Η μαμά ασφαλίζει το όχημά της σε ασφαλιστικό πράκτορα.
Μέχρι το 2024 ήταν στην ERGO.
Ήθελα να τη μετακινήσω σε άλλη εταιρεία που πρακτορεύει ο ίδιος από το 2023, αλλά δεν προλάβαμε να άρουμε την πάγια εντολή εγκαίρως.
Λέω κάποια στιγμή στον αδερφό μου (δεν έχω εικόνα εγώ του συγκεκριμένου λογαριασμού) να την άρει. Ξεχνάει να μου δώσει απάντηση, μένω και εγώ ήσυχος ότι έχει γίνει η άρση, οπότε λέω στον πράκτορα το 2024 να την πάει από την ERGO στην Allianz που είναι φτηνότερη.
Φέτος του λέω "πάμε Μινέτα, ακόμα φθηνότερη. Εκδώστε το συμβόλαιο και μέχρι να λήξει η Allianz το πληρώνω".
Ανακαλύπτουν σήμερα ότι τους έχει βγει στο πρακτορείο συμβόλαιο από την ERGO, της οποίας η πάγια ούτε φαινόταν στον τραπεζικό λογαριασμό, αλλά ούτε και είχε αρθεί, έχοντας τραβήξει λεφτά και πέρσι και φέτος!!!
Με αποτέλεσμα η μαμά Οκτώβρη 24 με Οκτώβρη του 25 να είναι ασφαλισμένη σε δύο διαφορετικές ασφαλιστικές

Τώρα τρέχουμε να ακυρώσουμε τη φετινή χρέωση της ERGO. Ευτυχώς τη Μινέτα δεν την έχω πληρώσει ακόμα...
Φυσικά φταίει ο αδερφός, αλλά φταίει και ο πράκτορας που ΞΕΧΑΣΕ να με ενημερώσει πέρσι! -
Ενα καινούργιο αυτοκίνητο πόσο χάνει ανά έτος την εμπορική του αξία ;
10%, 20% ή παραπάνω ;
Αν το ασφαλίσεις όσο το πήρες πχ 30χιλ, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία ή όσο το ασφαλίζεις ; -
@bathan said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
10%, 20% ή παραπάνω ;
Αν το ασφαλίσεις όσο το πήρες πχ 30χιλ, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία ή όσο το ασφαλίζεις ;Εξαρταται το αμαξι και τις συνθηκες . Συνηθως ομως πανω απο 10%/ετος δυσκολα χανει . Ισως τον 1ο χρονο χανει λιγο παραπανω , αλλά γενικα δεν χανει πανω απο 8-10% .
Οσο για την αποζημιωση ειναι μεγαλη συζητηση . Κανονικα πρεπει να το ασφαλιζεις στην τρεχουσα εμπορικη αξια. Ουτε πολυ παραπανω, ουτε παρακατω
-
10%, 20% ή παραπάνω ;
Αν το ασφαλίσεις όσο το πήρες πχ 30χιλ, η ασφαλιστική θα σε αποζημιώσει με βάση την τρέχουσα αξία ή όσο το ασφαλίζεις ; -
@alexandros-k said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Κανονικα πρεπει να το ασφαλιζεις στην τρεχουσα εμπορικη αξια
Το ξέρω αυτό, που την βρισκεις όμως στο car ;
@a-d-p said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
"η εμπορικη αξια του οχήματος παραμένει αμετάβλητη για τα τρια πρωτα χρόνια σε μη χρηματοδοτούμενο όχημα ή για ολη την διαρκεια του δανείου σε περίπτωση χρηματοδοτούμενο οχήματος."
Το εχω διαβάσει αυτό, όμως αφορά την Allianz
-
@alexandros-k said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Κανονικα πρεπει να το ασφαλιζεις στην τρεχουσα εμπορικη αξια
Το ξέρω αυτό, που την βρισκεις όμως στο car ;
"η εμπορικη αξια του οχήματος παραμένει αμετάβλητη για τα τρια πρωτα χρόνια σε μη χρηματοδοτούμενο όχημα ή για ολη την διαρκεια του δανείου σε περίπτωση χρηματοδοτούμενο οχήματος."
Το εχω διαβάσει αυτό, όμως αφορά την Allianz
Το συγκεκριμένο κείμενο αφορά allianz, αλλά την ασφάλιση GAP την προσφέρουν πολλές εταιρείες
-
Συνήθως δεν ασφαλίζουν οχήματα παλιότερα των δέκα ετών
Ασε αυτο το ξερω first hand για το πως με πουλησαν για μια καλπικη δεκαρα οι ασφαλιστικες ιδιαιτερα η Allianz. Η εν λογω μου την εφερε μπαμπεσικα με αυξηση απο ανανεωση σε ανανεωση της ταξεως του 65% και κρυφη αφαιρεση (προσθηκη στις εξαιρεσεις) την καλυψη της πανοραμικης οροφης απο την θραυση.
Ειχα συμβολαιο 244/6μηνες και μου ζηταγανε 383/6μηνες με την πανοραμικη εκτος.
Βασικα οι ασφαλιστικες ειναι μια κοροιδια και μιση, τι παιχνιδια μου εχουν παιξει και ποσο απροθυμες ειναι θα μπορουσα να γραφω για μερες....
-
Καλησπέρα και από εδώ. Επειδή δύσκολα θα κάτσω να διαβάσω τόσες σελίδες ενώ τα δεδομένα στο χώρο των ασφαλειών συνεχώς μεταβάλλονται ρωτάω απευθείας.
Έχω Tiguan MK3 01/2025 σε μεικτή Allianz με απαλλαγή 1500€ με σκοπό να εκμεταλλευτώ το 1/2 απαλλαγής σε συντρεχουσα περίπτωση επισκευής. Έφαγα πρόσφατα ήττα γιατί έκανα ζημιά στο αμάξι (3,5-4k) ενώ η Karenta Θεσσαλονίκης ήταν σε διαδικασία μετακόμισης, δεν είχε στήσει φανοποιείο με αποτέλεσμα να πάω σε έτερη αντιπροσωπεία (Viocar) χάνοντας το bonus της μισής απαλλαγής.
Σκέφτομαι αν θα συνεχίσω Allianz ή αν αλλάξω εταιρεία και θα ήθελα την άποψή σας. Αξίζει να μείνω με την ελπίδα αν χρειαστεί ω μη γένοιτο να έχει ανοίξει το φανοποιείο της Karenta ώστε να εκμεταλλευτώ το bonus ή να πάω σε άλλη εταιρεία; Στη δεύτερη περίπτωση τι προτείνετε;
-
@sabas_thess said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Καλησπέρα και από εδώ. Επειδή δύσκολα θα κάτσω να διαβάσω τόσες σελίδες ενώ τα δεδομένα στο χώρο των ασφαλειών συνεχώς μεταβάλλονται ρωτάω απευθείας.
Έχω Tiguan MK3 01/2025 σε μεικτή Allianz με απαλλαγή 1500€ με σκοπό να εκμεταλλευτώ το 1/2 απαλλαγής σε συντρεχουσα περίπτωση επισκευής. Έφαγα πρόσφατα ήττα γιατί έκανα ζημιά στο αμάξι (3,5-4k) ενώ η Karenta Θεσσαλονίκης ήταν σε διαδικασία μετακόμισης, δεν είχε στήσει φανοποιείο με αποτέλεσμα να πάω σε έτερη αντιπροσωπεία (Viocar) χάνοντας το bonus της μισής απαλλαγής.
Σκέφτομαι αν θα συνεχίσω Allianz ή αν αλλάξω εταιρεία και θα ήθελα την άποψή σας. Αξίζει να μείνω με την ελπίδα αν χρειαστεί ω μη γένοιτο να έχει ανοίξει το φανοποιείο της Karenta ώστε να εκμεταλλευτώ το bonus ή να πάω σε άλλη εταιρεία; Στη δεύτερη περίπτωση τι προτείνετε;
Σε αυτήν που θα πας θα έχει το bonus της 1/2 απαλλαγής; Είναι σημαντικά φθηνότερη;
-
@sabas_thess said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Γραψε και τι ποσο στο 6μηνο ή χρονο δινεις και τι ποσο ασφαλισης.
Εγω ειμαι AIG με 400ε απαλλαγη στα 500ε/6μηνο με ποσο 36.5Κ (Αθηνα και οχι επαρχια).Επισης αν δεν εισαι Allianz κοιτα με ποσο απαλλαγης κατω των 750ε τι ασφαλιστρο θα πληρωσεις. Να μην περιμενεις αυτο το 50%.
-
Ναι συγνώμη ξέχασα να αναφέρω ότι πληρώνω ετήσιο 750€. Btw τώρα που είχα την προαναφερθείσα ζημιά θα μου ανεβάσουν το ετήσιο αν παραμείνω στην Allianz; Τόπος Θεσσαλονίκη.
-
Πάρε προσφορές κι από άλλες ασφαλιστικές να συγκρίνεις.
Υπόψιν ότι η Allianz είναι εγγύηση, ότι δικαιούσαι από το συμβόλαιό σου θα το πάρεις. Αλλά δε βγάζεις εύκολα άκρη μαζί τους σαν ιδιώτης. Πρέπει να ασφαλιστείς μέσω κάποιου ασφαλιστή συνεργάτη τους.
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν πάλι λαβράκι βγήκε. Με πήραν σήμερα από τη Viocar. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φανοποιείου αλλά και η εφαρμογή της τεχνικής οδηγίας για τους τριγμούς των καθρεπτών.
Όμως το αμάξι θα το πάρω την επόμενη εβδομάδα καθώς το θέλουν οι ηλεκτρολόγοι. Πρώτον θέλουν να μιλήσουν με το support (μου ζήτησαν τους αριθμούς των υποθέσεων από τα αντίστοιχα e-mail) για το πώς να εφαρμόσουν τις δύο τεχνικές λύσεις τις οποίες έχω έτοιμες σε εκκρεμότητα. Δεύτερον έβγαλε μόλις η εταιρία major software update, το οποίο μάλλον συμπεριλαμβάνει και τη δεύτερη τεχνική λύση της περίπτωσης μου αναφορικά με το personalization (τα profile pop-up spams που οδηγούν σε αρχικοποίηση προφίλ αν κάνεις accept).
Άρα αρχίσετε οι ιδιοκτήτες τα τηλέφωνα και τις πληκτρολογήσεις VIN!
ΥΓ: Δεν ξέρω αν υφίσταται αντίστοιχο νήμα. Σε θετική περίπτωση δώστε ένα link plz. Ακούω προτάσεις για μεικτή αρχές του έτους. Εφόσον η Allianz δεν δίνει το bonus του 1/2 της απαλλαγής στη Karenta δεν βλέπω το λόγο να ανανεώσω εκεί. Ποια έχετε ακούσει να είναι τουλάχιστον λειτουργική;;....
Hellas direct, θα εκπλαγείς για το πόσο αποτελεσματικοι ειναι. Κάλεσε τους και ρώτα τους για την περίπτωσή σου τι θα έκαναν.
-
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν πάλι λαβράκι βγήκε. Με πήραν σήμερα από τη Viocar. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες φανοποιείου αλλά και η εφαρμογή της τεχνικής οδηγίας για τους τριγμούς των καθρεπτών.
Όμως το αμάξι θα το πάρω την επόμενη εβδομάδα καθώς το θέλουν οι ηλεκτρολόγοι. Πρώτον θέλουν να μιλήσουν με το support (μου ζήτησαν τους αριθμούς των υποθέσεων από τα αντίστοιχα e-mail) για το πώς να εφαρμόσουν τις δύο τεχνικές λύσεις τις οποίες έχω έτοιμες σε εκκρεμότητα. Δεύτερον έβγαλε μόλις η εταιρία major software update, το οποίο μάλλον συμπεριλαμβάνει και τη δεύτερη τεχνική λύση της περίπτωσης μου αναφορικά με το personalization (τα profile pop-up spams που οδηγούν σε αρχικοποίηση προφίλ αν κάνεις accept).
ΥΓ: Δεν ξέρω αν υφίσταται αντίστοιχο νήμα. Σε θετική περίπτωση δώστε ένα link plz. Ακούω προτάσεις για μεικτή αρχές του έτους. Εφόσον η Allianz δεν δίνει το bonus του 1/2 της απαλλαγής στη Karenta δεν βλέπω το λόγο να ανανεώσω εκεί. Ποια έχετε ακούσει να είναι τουλάχιστον λειτουργική;;....
Hellas direct, θα εκπλαγείς για το πόσο αποτελεσματικοι ειναι. Κάλεσε τους και ρώτα τους για την περίπτωσή σου τι θα έκαναν.
φέτος αύξησαν πολυ τα ασφάλιστρα 20-30% σε αυτοκίνητο μηχανη. τους χαιρέτησα
-
Update
-
@dimitrioskosmas said in VW Tiguan 2024:
@groover1972 said in VW Tiguan 2024:
φέτος αύξησαν πολυ τα ασφάλιστρα 20-30% σε αυτοκίνητο μηχανη. τους χαιρέτησα
Εμένα η αύξηση τους ήταν 2 ευρώ τον μήνα. Εχω ασφάλεια με τον χρόνο αλλά τους πληρώνω με τον μήνα 23 ευρώ. Επίσης σε όλες τις ασφαλιστικές έγινε αύξηση. Τεσπα, ο ανταγωνισμός είναι υπέρ του καταναλωτή. Όποιος βρει φθηνότερα μπορεί και να μην είναι και καλύτερα...
-
Ήρθε ανανέωση ετήσια για το yaris cross ... 730€!
Λέω όχι κανε μου μια καλύτερη προσφορά και η ασφαλίστρια μου το βάζει στην HD 480€ με ασφαλιζόμενη αξία 18000 € και απαλλαγή 500 στις ιδίες ζημιές .Το κάνω μόνος μου ανεβάζω την αξία στα 20000 € -να πάρουμε τουλάχιστον ενα aygoX αν κάτσει στραβή- πάω την απαλλαγή στα 1000€ πετάω και εναν κωδικό από το practiker και μου βγάζει 290 € ετήσια με μικτή κλοπές φωτιές καιρικά φαινόμενα οδική κλπ

Το μεροκάματο βγήκε και σήμερα , φεύγω να κεράσω τα φιλαράκια στο καφενείο

-
@monman2 said in ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ:
Ήρθε ανανέωση ετήσια για το yaris cross ... 730€!
Λέω όχι κανε μου μια καλύτερη προσφορά και η ασφαλίστρια μου το βάζει στην HD με 480€ ασφαλιζόμενη αξία 18000 € και απαλλαγή 500 στις ιδίες ζημιές .Το κάνω μόνος μου και ανεβάζω την αξία στα 20000 € -να πάρουμε τουλάχιστον ενα aygoX αν κάτσει στραβή- πάω την απαλλαγή στα 1000€ πετάω και εναν κωδικό από το practiker και μου βγάζει 290 € ετήσια με μικτή κλοπές φωτιές καιρικά φαινόμενα οδική κλπ

Το μεροκάματο βγήκε και σήμερα φεύγω να κεράσω τα φιλαράκια στο καφενείο

Η ανανέωση στην HD θα είναι η διπλάσια!!!
Το κάνει πάντα αυτό η HD!
Αλλά θα το ξαναψάξεις και θα τους κεράσεις και πάλι!
Όχι τόσες μπύρες, αλλά θα τους κεράσεις! -
Ήρθε και μένα η ανανέωση για την μικτή, ανέβασα απαλλαγή στα 750 από 350, αξία 30000 ευρώ (θα το ρίξω του χρόνου λίγο), με όλα μέσα, έδρα Σπάρτη, 636 ευρώ. 200 ευρώ λιγότερα από πέρυσι.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ