-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Πλέον, για όσο διαρκέσει η νέα προς εφαρμογή νομοθεσία, δεν είναι απαγορευτικό το 2λτ για το ΨΨ.
Αν έρθει βέβαια κάποιο. Εγώ θα συμπληρώσω 6 μήνες αναμονή και βλέπουμε.
Βάζω και ένα βίντεο με τη GR Sport έκδοση σε κόκκινο χρώμα.
-
Για να ξερετε παντως στην facelift που πουλιεται τωρα εχουν βγαλει πραγματα απο την παλια active plus και τα εχουν βαλει στην αμεσως επομενη.Δηλαδη αυτη η active plus που υπαρχει τωρα δεν εχει ακριβως οτι ειχε και η παλια που αγορασα εγω τον 12/2024. Εγω εχω το pdf με οσα ειχε η παλια αλλα βαριεμαι να ψαχνω. Μαλιστα σε παλιοτερα ποστ καποιο παλικαρι το ειχε επισημανει αυτο. Μιλαω παντα για την 1.8 που εχω.
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
Για να ξερετε παντως στην facelift που πουλιεται τωρα εχουν βγαλει πραγματα απο την παλια active plus και τα εχουν βαλει στην αμεσως επομενη.Δηλαδη αυτη η active plus που υπαρχει τωρα δεν εχει ακριβως οτι ειχε και η παλια που αγορασα εγω τον 12/2024. Εγω εχω το pdf με οσα ειχε η παλια αλλα βαριεμαι να ψαχνω. Μαλιστα σε παλιοτερα ποστ καποιο παλικαρι το ειχε επισημανει αυτο. Μιλαω παντα για την 1.8 που εχω.
Όλοι λένε ότι προστέθηκαν πράγματα, εσύ λες αφαιρέθηκαν.
Τι αφαιρέθηκε , θα μας βοηθήσεις..?? -
Βρεθηκε ανταγωνιστης?..και hev και turbo και 240 αλογα και τετρακινητο και ισως πιο ομορφο αυτο ειναι υποκειμενικο
https://autogreeknews.gr/afierwmata/suv/poly-kalytero-kai-se-timi-to-neo-kia-sportage-hybrid-239-ps/
-
@piliourits said in Toyota Corolla Cross:
Οι μεγάλες ζάντες και τα όμορφα φωτιστικά, η καλύτερη τοποθέτηση χρημάτων.
Πλέον, για όσο διαρκέσει η νέα προς εφαρμογή νομοθεσία, δεν είναι απαγορευτικό το 2λτ για το ΨΨ.Αυτή τη φορά φίλε, δε γυρίζει πίσω το έργο, άλλαξαν τα κόλπα, ηλεκτρικά, υβριδικά και ρύποι...!!!
Από τη στιγμή που ως τεκμήριο πάει στα 2200 αν θυμάμαι καλά, άλλαξε το σκηνικό, μάλλον οριστικά αυτή τη φορά.
Τα κυβικά έρχονται σε δεύτερη μοίρα.
Τα δίλιτρα βγαίνουν κερδισμένα σε αυτό το κομμάτι, είναι και πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα σε αναρτήσεις και επιδόσεις. -
@tolisk20 said in Toyota Corolla Cross:
Βρεθηκε ανταγωνιστης?..και hev και turbo και 240 αλογα και τετρακινητο και ισως πιο ομορφο αυτο ειναι υποκειμενικο
https://autogreeknews.gr/afierwmata/suv/poly-kalytero-kai-se-timi-to-neo-kia-sportage-hybrid-239-ps/
Δεν νομίζω
Έχει μικρό ηλεκτρομοτερ (65 ίππους) τα Toyota έχουν μεγαλύτερο 62 και 80 KW (84 και 107 ίππους) για 1,8 και 2,0 αντίστοιχα και εκπομπές 114 και 115 gr CO2/χλμ
Το αναβαθμισμένο υβριδικό μηχανικό σύνολο που κινεί το ανανεωμένο Sportage αποδίδει συνδυαστική ισχύ 239 ίππων και 380 Nm ροπή. Αποτελείται από τον 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα των 180 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 265 Nm στις 1.500-4.500 σ.α.λ., την ηλεκτρογεννήτρια των 18 ίππων και 101 Nm και το κυρίως ηλεκτρομοτέρ των 65 ίππων και 250 Nm, το οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία των 1,49 kWh. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς (από 37.490 ευρώ το 4WD). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 196 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 124 γρ./χλμ.
Στο αντίποδα, τα κινέζικα έχουν ακόμη μεγαλύτερα ηλεκτρομοτερ, με περισσότερους ίππους και από τον θερμικό.
Η Renault κ η Hyundai αρκετά μικρότερα σε ισχύ από τους θερμικούς και η Toyota κάπου στη μέση με λίγο μικρότερα. -
Όντως....εγώ πιστεύω αυτός είναι ο ανταγωνιστής του. Τουλάχιστον στο δικό μου κεφάλι.
2.0 υβριδικό με το 1.6 τούρμπο υβριδικό.
11 χρόνια εγγύηση.....7 χρόνια εγγύηση...
Καλύτερη κατανάλωση το Toyota ...
Καλύτερους χώρους το sportage....ΜΕΓΑΛΟ πορτπαγκαζ ....
Στα γκάζια ίσως είναι ίδια με βάση το 0-100?
Αν και 180 άλογα με 239....60 άλογα?
Η λογική είναι να το περνάει από πάνω....
Εγώ ανάμεσα σε αύτα τα δύο είμαι.
Δεν βλέπω κάτι άλλο σε αυτά τα χρήματα που να έχει κάτω από 8 το 0-100 ... Δεν καιει...
Για το Sportage, Αμερική κυρίως, έχω δει πολλα στο YouTube... Από 5 μέχρι και 7 κατανάλωση...δεν ξερω -
@a-d-p said in Toyota Corolla Cross:
Δεν νομίζω
Έχει μικρό ηλεκτρομοτερ (65 ίππους) τα Toyota έχουν μεγαλύτερο 53 και 80 KW (71 και 107 ίππους) για 1,8 και 2,0 αντίστοιχα και εκπομπές 114 και 115 gr CO2/χλμ
Νομίζω, 71 hp στο ηλεκτρομοτέρ είχε η Τoyota στα 4ης γενιάς 1.800
Στο 5ης γενιάς 1800άρη βγάζει 62kw / 84hp πλέον. -
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Τι αφαιρέθηκε , θα μας βοηθήσεις..??Ζητω συγνωμη εκανα,καταλαβα λαθος. Στην σελιδα 534 και 535 του συγκεκριμενου νηματος γραφουν για τις διαφορες μεταξυ παλιας active plus και καινουργιας και δεν τα καταλαβα καλα πηγα πισω τα ξαναδιαβασα και τα βρηκα.
-
@panormus772 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν νομίζω
Έχει μικρό ηλεκτρομοτερ (65 ίππους) τα Toyota έχουν μεγαλύτερο 62 και 80 KW (84 και 107 ίππους) για 1,8 και 2,0 αντίστοιχα και εκπομπές 114 και 115 gr CO2/χλμ
Νομίζω, 71 hp στο ηλεκτρομοτέρ είχε η Τoyota στα 4ης γενιάς 1.800
Στο 5ης γενιάς 1800άρη βγάζει 62kw / 84hp πλέον.Σωστά
-
Δεν νομίζω
Το αναβαθμισμένο υβριδικό μηχανικό σύνολο που κινεί το ανανεωμένο Sportage αποδίδει συνδυαστική ισχύ 239 ίππων και 380 Nm ροπή. Αποτελείται από τον 1.600άρη turbo βενζινοκινητήρα των 180 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 265 Nm στις 1.500-4.500 σ.α.λ., την ηλεκτρογεννήτρια των 18 ίππων και 101 Nm και το κυρίως ηλεκτρομοτέρ των 65 ίππων και 250 Nm, το οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα από την αυτοφορτιζόμενη μπαταρία των 1,49 kWh. Η μετάδοση γίνεται με αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς (από 37.490 ευρώ το 4WD). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,9 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 196 χλμ./ώρα, με μεικτή κατανάλωση 5,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 124 γρ./χλμ.
Στο αντίποδα, τα κινέζικα έχουν ακόμη μεγαλύτερα ηλεκτρομοτερ, με περισσότερους ίππους και από τον θερμικό.
Η Renault κ η Hyundai αρκετά μικρότερα σε ισχύ από τους θερμικούς και η Toyota κάπου στη μέση με λίγο μικρότερα.ΑΝ στη καταναλωση ειναι κοντα στο 1λ/100 η διαφορα υπερ του τογιοτα..π.χ 5 με 6 και συνυπολογιζοντας την 7αρα εγγυηση τους χωρους και το ομορφο σουλουπι μπορει απ το να κοψει μεγαλο μεριδιο μεχρι να γινει ο κυριος ανταγωνιστης του cc
-
@samronnin said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Τι αφαιρέθηκε , θα μας βοηθήσεις..??Ζητω συγνωμη εκανα,καταλαβα λαθος. Στην σελιδα 534 και 535 του συγκεκριμενου νηματος γραφουν για τις διαφορες μεταξυ παλιας active plus και καινουργιας και δεν τα καταλαβα καλα πηγα πισω τα ξαναδιαβασα και τα βρηκα.
Ε όχι και να ζητάς συγνώμην, δεν έγινε και τίποτε, απλά μου έκανε εντύπωση γιαυτό και ρώτησα...!!
-
Μπείτε στο Tucson, μπείτε και στο CC και μετά πείτε μας αν υπάρχει ο στοιχειώδης ανταγωνισμός. Γιατί στα λόγια καλά τα λέτε μερικοί, αλλά εμείς που τα δοκιμάσαμε και τα είδαμε... είναι η μέρα με την νύχτα.
Καταρχάς, το Tucson φοράει αυτόματο σασμάν 6 ταχυτήτων (ούτε διπλοσύμπλεκτα ούτε τίποτα άλλο περίεργο όπως πχ στη Ρενό). Δεν υπάρχουν τα μουγκρίσματα του e-cvt της Toyota... Και από την στιγμή που τα λεφτά είναι ίδια και οι διαστάσεις πολύ κοντά (2-3 εκατοστά εδώ και εκεί), η επιλογή είναι εύκολη. Α επίσης ελκτική ικανότητα το Tucson έχει 1300 κιλά (με φρένα) και το CC μόλις 750 λόγω υβριδικού...
H Toyota σαν υπέρ έχει την αξιοπιστία και την κατανάλωση (στην οποία οι διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες) και τίποτα άλλο. H Toyota θα μπορέσει να "χτυπήσει" το Tucson με το νέο RAV4, αλλά θα είναι πολύ πιο ακριβό πλέον από το full hybrid Tucson και θα φοράει 2500 κυβικά κινητήρα...
-
Μερικα βασικα κριτηρια που βλεπω μερικους να τα αγνοουν πριν την αγορα αυτοκινητου.
Υπολογισμενος χρονος κατοχης, αν θα το κρατησουν 4-7 χρονια ποιο εχει τη μεγαλυτερη αξια και ζητηση σαν μεταχειρισμενο, αν η διαρκεια ξεπερναει τα 10 χρονια το σβηνουμε αυτο.
Αν για καποιο λογο θα επρεπε να αγορασετε ενα απο τα 2 που θα ειχαν ηλικα 10 ετων και 150-180000κμ πανω τους, ποιο απο τα 2 θα επιλεγατε? -
@nikonino said in Toyota Corolla Cross:
Δεν υπάρχουν τα μουγκρίσματα του e-cvt της Toyota...
Μπορει καποιος που λεει οτι κανει θορυβο το e-cvt να εξηγησει πως γινεται να ειναι αθορυβο οτι γυριζει μονο με τον ηλεκτρικο κινητηρα?
-
Για τα διλιτρα, θεωρητικά θα έχουν μόνο €100 φόρο πολυτελείας; Είμαστε σίγουροι;
Το active plus το δίλιτρο έχει ημιακαμπτο πίσω;
-
@ataim said in Toyota Corolla Cross:
Για τα διλιτρα, θεωρητικά θα έχουν μόνο €100 φόρο πολυτελείας; Είμαστε σίγουροι;
Τα 2λτ έχουν ψαλίδια και πίσω.
-
@ilias-a said in Toyota Corolla Cross:
Μερικα βασικα κριτηρια που βλεπω μερικους να τα αγνοουν πριν την αγορα αυτοκινητου.
Υπολογισμενος χρονος κατοχης, αν θα το κρατησουν 4-7 χρονια ποιο εχει τη μεγαλυτερη αξια και ζητηση σαν μεταχειρισμενο, αν η διαρκεια ξεπερναει τα 10 χρονια το σβηνουμε αυτο.
Αν για καποιο λογο θα επρεπε να αγορασετε ενα απο τα 2 που θα ειχαν ηλικα 10 ετων και 150-180000κμ πανω τους, ποιο απο τα 2 θα επιλεγατε?Εσύ καλά τα λες, αλλά πολλές φορές το πόσο θα κρατήσει κάποιος ένα αυτοκίνητο εξαρτάται και από το τι καρπούζι αγόρασε, σε σχέση με αυτό που νόμιζε ότι θα αγοράσει.
Π.χ. πολλές φορές μας έρχονται αναπάντεχες βλάβες που δεν τις περιμέναμε, ή και συμπεριφορά του αυτοκινήτου που δεν υπολογίζαμε, διότι με ένα τεστ μισής ώρας δεν το λογαριάσαμε σωστά, οπότε αναγκαζόμαστε να προβούμε σε πώληση πολύ νωρίτερα από ότι υπολογίζαμε.
Συμφωνώ απόλυτα στο ότι σήμερα για να πεις ότι πήρες κάτι επιτυχημένο, θα πρέπει να το κρατήσεις τουλάχιστον μία δεκαετία για να μην κλαις και τα λεφτά σου, εκτός εάν σου περισσεύουν, ή η................. σου είναι τόσο μεγάλη που δεν τα λογαριάζεις...!!!
Περνώντας μία δεκαετία, είσαι μέσα σε όλα σχεδόν και σε αλλαγές τεχνολογικές, φορολογικές, οικολογικές τα πάντα.
Μία φορά μας έτυχε στραβή ,στην απελευθέρωση για το πετρέλαιο σε Αθήνα Θεσσαλονίκη, που το θυμηθήκαμε στο τέλος του 2010, όταν όλη η Ευρώπη ετοιμαζόταν να το αποχαιρετίσει στις μεγάλες πόλεις, αλλά και πάλι η επαρχία δεν έχασε...!!!
Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου, προσωπικά δεν θα επέλεγα κανένα αυτοκίνητο που έχει μπαταρία υβριδική, ή μισουβριδική, το οποίο θα είχε περάσει τη δεκαετία, έχοντας στο μυαλό το πόσο θα κόστιζε αυτή η μπαταρία για να αλλαχθεί αν χρειαζόταν...!!!
Σχεδόν με τα ίδια λεφτά θα αγόραζα ένα δίλιτρο παλιοκαιρίσο και ας τα έδινα στα καύσιμα και στα τέλη, αλλά σταδιακά όχι μπραφ...!!!
Νομίζω ότι τα συμβατικά αυτοκίνητα πλέον εικοσαετίας και θα τα κυνηγήσει το κράτος, αλλά και μας δείχνουν τον δρόμο, ότι θα υπάρχει ημερομηνία λήξης, όπως και σε αυτά που έρχονται ,αν και βλέπω ήδη να ξεπετάγονται διάφοροι γιατροί μπαταριών, αλλά με κόστη 4-5000 ευρώ, με επιχείρημα ότι οι καινούργιες κοστίζουν τα τριπλάσια και τετραπλάσια...!!! -
μου έδειξαν στην αντιπροσωπεία email από τα κεντρικά που τους έχουν στείλει λίστα με όλα τα μοντέλα τι φόρο είχαν πριν και τι θα έχουν από 01/01/2026.
Με παράδειγμα υπολογισμού που από οτι έγραφε στο email, τους το είχε αποστείλει το υπουργείο.
-
@kger said in Toyota Corolla Cross:
μου έδειξαν στην αντιπροσωπεία email από τα κεντρικά που τους έχουν στείλει λίστα με όλα τα μοντέλα τι φόρο είχαν πριν και τι θα έχουν από 01/01/2026.
Με παράδειγμα υπολογισμού που από οτι έγραφε στο email, τους το είχε αποστείλει το υπουργείο.
και; μην μας κρατάς σε αγωνία! εκατό ευρώ;
Toyota Corolla Cross