-
@ektoras said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν του σπάσεις τα μούτρα εκείνη την ώρα, θα τον πληρώνεις κιόλας τον αλήτη :
Αχ, κατι τετοια βιντεακια ειναι που με ωθουν να μη λουφαρω απο το γυμναστηριο οσο πτωμα και να ειμαι.
-
Περασε ενας με φορμα, δεν εκανε τιποτα. Ουτε μια φωνη ναμ.
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@jammamon said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν είσαι τσίπης και κυνηγάς τον δωρεάν φορτιστή σε τέτοια μέρη τέτοιες ώρες με το Τέσλα, τί περιμένεις;
καλά τωρα ειναι δυνατον να γραφεις τέτοια πράγματα???
Δηλαδη δεν φταιει το κλεφτρόνι αλλα ο ιδιοκτητης που πήγε να φορτίσει?????
Αν δηλαδη μια παροχη είναι δωρεαν έχεις κάθε δικαιωμα να την βανδαλίσεις??
Μονο αν πληρώνεις έχεις δικαίωμα να φορτίζεις?
Ρητορικά τα ερωτηματα δεν θέλω απάντηση απλά απογοητεύομαι που διαβαζω τετοια μυνήματα.
ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα φίλε μου και το ξέρεις. Πήγαινε εσύ άμα θες να ρισκάρεις το αμάξι των 35.000 ευρώ, εγώ δεν θα το ρισκάρω για να γλιτώσω δέκα ευρώ. Πριν λίγο καιρό κάψανε Τέσλα στα Εξάρχεια που είχε παρκάρει κάποιος βράδυ.
Τώρα πως με έβγαλες εσύ ότι δικαιολογώ τον ληστή, ότι ναναι.
-
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βρε Φανη το κρατος φταιει?
Φυσικά. Γιατί εαν εφαρμόζονταν οι νόμοι και ο αλήτης που έκανε αυτό έκανε κοινωνική εργασία, πλήρωνε τις ζημιές και κάθε φορά είχε συνέπειες, να δούμε εαν θα το ξαναέκανε. ή εαν μου το έκανε εμένα και του έσπαγα τα πόδια, να μην με κυνήγαγε. Δεν ειναι δυνατόν να ανέχεται και να προστατεύεις του εγκληματίες - εφόσον το κάνει αυτό ειναι κωλοκράτος.
-
Η κοινωνική εργασία μέχρι το κόστος αντικατάστασης είναι χρυσή τομή
-
@cirus said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Αν είσαι τσίπης και κυνηγάς τον δωρεάν φορτιστή σε τέτοια μέρη τέτοιες ώρες με το Τέσλα, τί περιμένεις;
καλά τωρα ειναι δυνατον να γραφεις τέτοια πράγματα???
Δηλαδη δεν φταιει το κλεφτρόνι αλλα ο ιδιοκτητης που πήγε να φορτίσει?????
Αν δηλαδη μια παροχη είναι δωρεαν έχεις κάθε δικαιωμα να την βανδαλίσεις??
Μονο αν πληρώνεις έχεις δικαίωμα να φορτίζεις?
Ρητορικά τα ερωτηματα δεν θέλω απάντηση απλά απογοητεύομαι που διαβαζω τετοια μυνήματα.
ΚΡΙΜΑ, ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ
Έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα φίλε μου και το ξέρεις. Πήγαινε εσύ άμα θες να ρισκάρεις το αμάξι των 35.000 ευρώ, εγώ δεν θα το ρισκάρω για να γλιτώσω δέκα ευρώ. Πριν λίγο καιρό κάψανε Τέσλα στα Εξάρχεια που είχε παρκάρει κάποιος βράδυ.
Τώρα πως με έβγαλες εσύ ότι δικαιολογώ τον ληστή, ότι ναναι.
διαβασε μόνος σου τι έγραψες και κρίνε μονος σου. Εγώ το μονο που έγραψα είναι οτι είναι κριμα να διαβαζω τέτοια απαραδεκτα σχολια ειτε από σενα είτε από οποιωνδηποτε που να εστιαζουν στο οτι το προτευων πρόβλημα είναι ο ιδιοκτήτης που φορτιζε τσαμπα και οχι ο βανδαλος/τσογλανι/κλεφτης/ληστης. Δεν εγραψα οτι δικαιολογεις τον ληστη.
-
Καλώς ή κακώς, κακώς δηλαδή, υπάρχει μια αντίληψη στην κοινωνία μας που δεν τιμωρεί αυτά τα φαινόμενα.
Λογικό λοιπόν είναι να το ξέρει ο καθένας μας τι ακριβώς μπορεί να συμβεί, αν κάνει χρήση του φορτιστή σε τέτοιες ώρες και τέτοια μέρη.
Αυτό λέει ο φίλος και έχει δίκιο.
Είναι το ίδιο που λέμε ότι υπάρχουν μέρη που δεν μπορείς να πας κάποιες ώρες του 24ώρου.
Το σύστημα δεν θέλει να βάλει χέρι σε αυτά τα πράγματα, τα κόμματα δεν λένε κάτι, γιά να εισπράττουν ψηφαλάκια και γιατί έχουν και ιδεολογικές εμμονές.
Την αλήθεια λοιπόν είπε ο φίλος. Αν σας πονάει η αλήθεια, δεν σημαίνει ότι σας πονάει αυτός που την λέει.
-
Οταν βρωμάει στο ασανσερ φταίει κυρίως αυτός που εκλασε μέσα.
Οχι εσυ που δεν πήρες τις σκάλες γιατι μπορει να μπει κάποιος που θα κλάσει
-
Οταν αφήνεις ανοιχτή την πόρτα της πολυκατοικίας μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε μέσα στο ασανσέρ.
-
Οταν καποιος δειχνει το φεγγαρι ο αλλος κοιταει το δαχτυλο?
-
Το θέμα είναι ποιο δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι...
-
Αυτο που θα μπει στο κωλο ως πωμα για να μη ξανακλασει κανεις στο ασανσερ.
-
@fanis75 said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@ilias-a said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Βρε Φανη το κρατος φταιει?
. ή εαν μου το έκανε εμένα και του έσπαγα τα πόδια, να μην με κυνήγαγε. .
Το πιθανότερο είναι να μην σε κυνηγήσουν..... αλλά αυτό λέγεται ζούγκλα
Πέρυσι ένας φίλος, ενώ έμπαινε στην πολυκατοικία που μένει, είδε δύο οπαδούς της Ρόμα
να βγαίνουν, κρατώντας τα ποδήλατα των παιδιών του. Πιάνει τον ένα και τον ξυλοφορτώνει (παλικάρι ο φίλος), αλλά καθώς προσπαθεί να τηλεφωνήσει την αστυνομία, του ξέφυγε. Πήγε στο τμήμα και έκανε καταγγελία και του είπαν οι αστυνομικοί, καλά που δεν τον έφερες εδώ, μπορεί να σου έκανε μήνυση για ξυλοδαρμό
.
Οπότε Φάνη, ο περαστικός με τις φόρμες που φαίνεται στο βίντεο, μπορούσε να του σπάσει τα πόδια και να εξαφανιστεί, δεν θα τον έβρισκε κανείς
. Αλλά αυτό δεν είναι το επιθυμητό για μια πολιτισμένη κοινωνία.
-
@bekiaris said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
@criuser said in Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης:
Πρέπει από το ρολόι να φύγει καλώδιο να πάει σε υποπίνακα ο οποίος πρέπει να είναι σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο και από εκεί το καλώδιο να ξαναγυρίσει στο ρολόι που θα συνδεθεί με το υπάρχον παροχικό καλώδιο που πηγαίνει στον πίνακα του σπιτιού.
Από τον υποπίνακα θα φύγει το καλώδιο για τον φορτιστή.στην δική μου περίπτωση, που ειναι σε κλειστό πάρκινγκ πιλοτής, το καλώδιο πάει αποκλειστικά στο κλειστό χώρο πάρκινγκ και ο πίνακας ειναι εσωτερικά σε αυτό, είναι τελείως ανεξάρτητη παροχή, για το σπίτι ειναι ξεχωριστή, οποτε δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις. ΣΕ έναν φίλο που αγόρασε καινούργιο σπίτι και ζήτησε (του το πρότεινα εγώ και του άρεσε η ιδέα) να γίνει πρόβλεψη απο πριν για φόρτιση στο πάρκινγκ, του κάναν το εξής (αν και οικονομικά λίγο ασύμφωρο), το καλώδιο πήγε απευθείας στο πίνακα στο διαμέρισμα του, και από εκει έβαλαν ασφάλεια και κατεβαίνει ξεχωριστό καλώδιο στο πάρκιγν. Πλήρωσε αρκετά μέτρα καλώδιο αλλά ειναι απόλυτα νόμιμο, γλίτωσε τους διπλούς πίνακες, και φυσικά μπορεί να κόψει οποιαδήποτε στιγμή την παροχή ρεύματος στο φορτιστή μέσα απο το σπίτι του. Του κατέβασαν και UTP (ο κατασκευαστής ήταν σε καταπληκτικό βαθμό συνεννοήσιμος). Οποτε, αν το αντιλαμβάνομαι σωστά, μια χαρά γίνε΄ται και σε πολυκατοικίες, με την κατάλληλη πρόβλεψη, που στην πράξη ειναι αρκετά δύσκολη αν δεν έχει γίνέι απο την κατασκευή. Προσοχή, για να εισαι νόμιμος χρειάζεται και έναν πυροσβεστήρα τύπου *κάτι, κάπου το έχω σημειώσει. Επίσης, πέρα απο την ΥΔΕ και το ρελέ τυπου Α για dc ρεύμα, χρειάζεται και γραπτή ενημέρωση ο διαχειριστής της πολυκατοικίας για την τοποθέτηση ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο.
ακριβως το ιδιο συστημα που αναφερες, μου φτιαξανε στο σπιτι μου απο καινουργιο. Ανεβαινει στον 7ο οροφο το ρευμα και απο τον πινακα μεσα στο σπιτι και με δικη του ασφαλεια, κατεβαινει κατω στην πυλωτη (οπου εχω κλειστη θεση) σε ενα υποπινακα οπου εχω μπριζα σουκο πρασινη και φορτιζω αργα. Δεν εχω παραπανω απωλειες με τοσο μακρια καλωδια? ενω αν εβαζε ενα υποπινακα κατ ευθειαν απο το ρολοι μου που ειναι στο ισογειο και λιγοτερα μετρα καλωδια θα ειχα και θα μπορουσε να μπει ταχυφορτιστης. Θα ρωτησω βεβαια τον ηλεκτρολογο που εφτιαξε την πολυκατοικια αφου τον περιμενω να βρει χρονο να μου βαλει ενα φωτιστικο. Παντως αδεια ηλεκτρολογου ΥΔΕ εχει με ολα αυτα το σπιτι εκ κατασκευης
-
Eχεις παραπανω απωλειες.
Η προοπτική της ηλεκτροκίνησης