-
@k-m said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
μα ειναι ο μονος τροπος να μην μπλοκαρεις αν σε ολες τις εισοδους εχει "απειρα" αυτοκινητα
Συμφωνώ απόλυτα.
Ειδικά σε τουριστικές περιοχές γινόταν χαμός με ξένους που περίμεναν να έχουν προτεραιότητα στις πλατείες.Γι'αυτό και μπήκαν εκ των υστέρων σήματα που δίνουν προτεραιότητα σε όσους είναι στις πλατείες.
-
@bassstarlet said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αφού υπάρχουν φώτα ημέρας, τι νόημα έχει η υποχρεωτική χρήση φώτων;
Εκτός αν εννοούν τα δίκυκλα.Τα δίκυκλα τα έχουν αναμμένα πάνω από 15 χρόνια
-
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μόνο πρόστιμα αλάζει ο ΚΟΚ ή έχει δει και δυο σοβαρά θέματα;
- Υποχρεωτική χρήση φώτων και την ημέρα. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ (ίσως και της Ευρώπης) που δεν το έχει θεσπίσει.
- Προτεραιότητα στην πλατεία έχει όποιος κινείται σε αυτή κι όχι όποιος εισέρχεται.
Tα φωτα γιατι να ειναι ανοιχτα τη μερα? Αν δεν βλεπεις ολοκληρο αυτοκινητο με τον ηλιο θα το δεις επειδη εχει αναμμενες τις λαμπες?
Ποτε δεν τον καταλαβα αυτο. Τα φωτα ημερας για ομορφια ειναι κυριως, ποτε δεν βρηκα καποια ουσιαστικη χρησιμοτητα. Ποσω μαλλον για παλαιοτερα αυτοκινητα που δεν εχουν. Σιγα μην καιμε τσαμπα λαμπες για το τιποτα.Για τις πλατειες συμφωνω κι εγω.
-
Eixe καθιερωθει στην σκανδιναβια πριν παρα πολλα χρονια λογω του οτι εκει ειχε νοημα , σκοταδι η ημιφως κατα την χειμερινη περιοδο και μετα απο χρονια περασε σιγα σιγα στην κεντρικη και τελευταια σε μας .
Μιλουν για μειωση των ατυχηματων , αλλά απο ερευνες που ειχα διβασει οντως τον πρωτο χρονο δινεις προσοχη αλλα οσο περναει ο καιρος συνιθιζονται και περνουν απαρατηρητα .
Σκεφτητε πια χωρα το ειχε υποχρεωτικο τουλαχιστον 30 χρονια πριν , θα εκπλαγειτε .
Το Ισραηλ . -
Ηταν ακόμα η άμμος από τις βόμβες στον αέρα...
-
@antonakis said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@monman2 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
εγω πάντως άρχισα να κάνω δοκιμές με το speed limiter να το συνηθίζω ...
Το είχα δοκιμάσει κι εγώ κάποια στιγμή. Στην πλειονότητα των περιπτώσεων κινδυνεύεις με κόρνα από τους πίσω.
Τι ψάχνεις στη χώρα που θέλουμε σχολικό τροχονόμο στη διάβαση μπροστά στο σχολείο.
Αυτό. Εϊναι απλά αδύνατο να πάς με τα όρια λόγω του μπουλινγκ που τρως απ τους αλλους οδηγούς. Εκτος και οδηγάς τριαξονικό. Τοτε σέβονται/φοβούνται.
-
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Eixe καθιερωθει στην σκανδιναβια πριν παρα πολλα χρονια λογω του οτι εκει ειχε νοημα , σκοταδι η ημιφως κατα την χειμερινη περιοδο και μετα απο χρονια περασε σιγα σιγα στην κεντρικη και τελευταια σε μας .
Αυτο ειναι σαν τη σκοπια στο παγκακι στο στρατο. Αν δεν καταλαβαίνεις το σκοπο και το παιρνεις/συνεχιζεις/....
https://www.newsbeast.gr/weird/arthro/151440/anekdoto-skopia-sto-pagaki
-
Ούτε τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν φώτα ημέρας!
Προφανώς στον ελληνικό ήλιο δεν είναι και τόσο χρήσιμα, αλλά αν δείτε γύρω σας πόσοι δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ, όταν βρέχει, όταν έχει ομίχλη, στο σούρουπο, όταν πάνε με τον ήλιο πίσω τους, καλύτερα να είναι όλη την ώρα αναμμένα. -
@tgd said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ούτε τα μισά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα δεν έχουν φώτα ημέρας!
Προφανώς στον ελληνικό ήλιο δεν είναι και τόσο χρήσιμα, αλλά αν δείτε γύρω σας πόσοι δεν ανάβουν τα φώτα στα τούνελ, όταν βρέχει, όταν έχει ομίχλη, στο σούρουπο, όταν πάνε με τον ήλιο πίσω τους, καλύτερα να είναι όλη την ώρα αναμμένα.Ο ήλιος είναι επικίνδυνος μόνο στην ανατολή και στην δύση επειδή πέφτει μπροστά και σε τυφλώνει την ώρα που οδηγείς. Το θέμα πότε θα ανάψει τα φώτα παραπέμπει στην προσωπική κρίση, αν έχει τόσο ισχυρή όραση που βλέπει στο σκοτάδι ας οδηγεί χωρίς φώτα αλλά στο ατύχημα δεν θα υπάρχουν ελαφρυντικά.
-
Ημουν σε χωρα της σκανδιναυιας οταν εγινε υποχρεωτικο
Τα φωτα ημερας δεν υπηρχαν ακομη στα αυτοκινητα και τα μετετρεπαν ολοι στα συνεργεια ωστε να αναβουν με την μιζια που επαιρνε μπροστα τα μεσαια φωτα .
Δηλαδη δεν ηταν στην στην καλη θεληση του οδηγου , εβαζες μπροστα και ειχες τα μεσαια φωτα αναμενα μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση .
Επισης δεν υπηρχαν μαυρα αμαξια και γενικα απεφευγαν τα σκουροχρωμα .
Δεν γνωριζω πως ειναι τα πραγματα τωρα . -
Όχι ότι δεν είμαστε όλοι ενήμεροι για παρόμοια σκηνικά , αλλά ήλπιζα να είχαν εξαλειφθεί κάπως.
Φίλη, την έπιασε το πιο γνωστό και συνηθισμένο μπλόκο της Ιόνιας ,
- Κυρία μου , ξέρατε με πόσα πηγαίνατε; ...... 173 έγραψε το ραντάρ, με όριο τα 100 !
- Ε , κύριε αστυνόμε μου , ξεχάστηκα , να δε φταίω εγώ , να βιάζετε η κολλητή γιατί , δε θυμάμαι τι είπε, μία μπαρούφα , να είναι ανάδρομος ο Ερμής, να να σας κεράσουμε κάτι ( είχαν γλυκά από το Αγρίνιο) , και λοιπά χαμογελαστά παραμύθια....
Ναι καλά καταλάβατε , δεν πλήρωσε τίποτα ! Να πάτε στο καλό και να μην τρέχετε ..... Ούτε σε έπιασε το πιστόλι και σε έχει καταγράψει και δε μπορώ να κάνω κάτι , ούτε και εγώ εντολές εκτελώ και τι να κάνω , ούτε τίποτα....
Σημείωση σημαντική , η κολλητή δεν είναι σε καμία περίπτωση όμορφη , μάλλον το αντίθετο, απλά χαμογελαστός άνθρωπος είναι.... Επιμένω ΔΕΝ είναι ούτε κατά διάνοια όμορφη!
Σημείωση δεύτερη , δεν είχε την ασφάλεια μαζί της εκτυπωμένη , στο ντούκου και αυτό ( εγώ θα είχα φάει 10ευρω για αυτό μια φορά....).
Κοινώς , δεν κρίνω για την ταχύτητα εφόσον και εγώ "τρέχω" , άλλο στο συγκεκριμένο σημείο πάντα πέφτω στα φρένα , "μαγκιά" της που το κατάφερε, αλλά ΑΝ εγώ ( και υποθέτω σχεδόν όλοι εμείς ) ήμουν στη θέση της , σε αντίστοιχη περίπτωση, το δίπλωμα ήταν σίγουρα χαμένο ...
-
Ποιο είναι το πιο γνωστό μπλόκο; Πείτε και σε μας που δεν ξέρουμε.
-
@dimsabas said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Εγω ξερω στο υψος του Αγρινιου (Ριγανη περιοχη). Εχει μια καλη ευθεια.
Εκει τους εχω πετυχει αρκετες φορες.
Και εχουν γραψει και 2-3 γνωστους μου.Πλεον εμαθα
και για ενα αλλο απο Ηγουμενιτσα προς Ιωαννινα μετα απο τα τουνελ.
-
Στην άνοδο για Ιωάννινα : στην ευθεία μετά την Αμφιλοχία ( ανοιξιάτικο το κοντινότερο χωριό, σε αυτό το μπλόκο αναφέρομαι ) , στο τέλος της λίγο πριν αρχίσουν οι στροφές και η ανηφόρα για διόδια Μενιδίου, έχει μία παρκίδα , εκεί καθώς η ευθεία προκαλεί και η παρκίδα "κρύβεται" από μία ανύψωση του δρόμου και δε τη βλέπεις , την πατάς άσχημα , κοινώς μόλις περάσεις τη μικρή ανύψωση του δρόμου σε "χτυπάει" . Οτιδήποτε , πάνω από 130 κοντερίσια τα γράφει. Συχνότητα μέχρι το μεσημέρι 80%, κάποιες φορές το μεσημέρι και μετά πάνε στο ρεύμα καθόδου , αλλά εκεί επειδή είναι ακριβώς μετά από στροφές και παράλληλα ο οδηγός έχει ορατότητα δεν έχει τόσο πελατεία.... Μόλις βραδιάσει περνάει και aventador τελικιασμένη χωρίς πρόβλημα.
Στην άνοδο για Ιωάννινα πριν τα διόδια τερρόβου έχει μία κατηφόρα που προκαλεί για τελικές , μην το κάνεις , έχει μπλόκο ( συχνότητα 60%) . Χτυπάνε συνήθως από 140 και πάνω.
Στην κάθοδο στην ευθεία της Φιλιππιάδας , προκαλεί για τελικές , αλλά πιθανόν να έχει μπλόκο ( συχνότητα 50%). Καλή ορατότητα οδηγού , μπορεί να τη γλυτώσεις.
Στη ρίγανη που προαναφέρθηκε , έχει παρκίδες που κρύβονται από τις στροφές , τη στήνουν και στα δύο ρεύματα ( δεν έχω καταλάβει ώρες που αλλάζουν) , χτυπάνε από 130 και πάνω . Συχνότητα 40% , κακή ορατότητα οδηγού , δύσκολα γλυτώνεις.
Στην κάθοδο στο ύψος του Μεσολογγίου , στην παρκίδα , συχνότητα 30%. Καλή ορατότητα οδηγού , εύκολα τη γλυτώνεις.
Αυτά είναι τα σημεία ( δε θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο) , τα ¨γλυτώνεις" που γράφω είναι με πόσα έχω περάσει χωρίς να με γράψουν , οπότε μη τα λαμβάνετε και σα σιγουράκια...
-
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Αυτά είναι τα σημεία ( δε θυμάμαι αν ξεχνάω κάποιο) , τα ¨γλυτώνεις" που γράφω είναι με πόσα έχω περάσει χωρίς να με γράψουν , οπότε μη τα λαμβάνετε και σα σιγουράκια...
Στα διοδια Τεροβου και στην ευθεια της Φιλιππιαδας ειναι σχετικα ευκολα να αντιληφθεις πιθανο μπλοκο. Εχει μεγαλη ορατοτητα και αν εισαι λιγο προσεκτικος θα τους δεις.
Εκει στην Αμφιλοχια πρεπει να τους εχω πετυχει 1 φορα οσα χρονια ειναι λειτουργικη η Ιονια.
Βεβαια εγω ανεβαινω 4-5 φορες τον χρονο στα Ιωαννινα και οχι συνεχομενα... -
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@civil357 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Στα διοδια Τεροβου και στην ευθεια της Φιλιππιαδας ειναι σχετικα ευκολα να αντιληφθεις πιθανο μπλοκο. Εχει μεγαλη ορατοτητα και αν εισαι λιγο προσεκτικος θα τους δεις.
Εκει στην Αμφιλοχια πρεπει να τους εχω πετυχει 1 φορα οσα χρονια ειναι λειτουργικη η Ιονια.
Βεβαια εγω ανεβαινω 4-5 φορες τον χρονο στα Ιωαννινα και οχι συνεχομενα...Έχεις δίκιο , έπρεπε να το σημειώσω...
Εδώ και 2 - 3 χρόνια , μία φορά στις 3 (σπανιότερα 2) εβδομάδες , αυθημερόν κάθοδος Αθήνα.
Πριν από αυτό για 3 χρόνια κατέβαινα 2-3 φορές την εβδομάδα σε ένα έργο στο Μεσολλόγι, αλλά από ένα σημείο και μετά πήγαινα από τον παλιό , λόγω διοδίων...
Η σύζυγος καθημερινά κάνει τμήμα της Ιόνιας κάπου 70 και 70 χιλιόμετρα ...
Την έχει βαρεθεί η ψυχή μου την Ιόνια..... Με το μηχανάκι των διοδίων πλέον έχουμε φτάσει στο ανώτερο σημείο έκπτωσης πια, δεν έχει άλλο...
Τώρα έχεις δίκιο , μπορεί και η συχνότητα (%) των μπλόκων , να είναι λάθος , αλλά σίγουρα το πιο βέβαιο μπλόκο ΄με διαφορά , είναι αυτό μετά την Αμφιλοχία.
Εγνατία ( προς Θεσσαλονίκη) , ακόμα δεν έχω καταλάβει που τη στήνουν ( σπάνια στήνουν) , παρόλο που το κάνω συχνά και αυτό το δρομολόγιο ( όχι τόσο συχνά βέβαια...). Εκεί φοβάμαι τις κάμερες ( αν υπάρχουν) , αλλά μέχρι στιγμής τίποτα ακόμα...
-
Για Αθηνα μονο στην Αμφιλοχια εχω πετυχει μπλοκο
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕ -
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕΗγουμενιτσα προς Ιωαννινα ουτε και εγω μεχρι το Σαββατο το πρωι.
Μετα το ειδα(αργα).
Ευτυχως στην περιφερεια Ιωαννινων ειμαστε καπως γνωστοι και με ενα 20αρικο καναμε δουλεια. -
@chrisk6 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
@alexandros-k said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Για Θεσσαλονικη και Ηγουμενιτσα ΠΟΤΕΗγουμενιτσα προς Ιωαννινα ουτε και εγω μεχρι το Σαββατο το πρωι.
Μετα το ειδα(αργα).
Ευτυχως στην περιφερεια Ιωαννινων ειμαστε καπως γνωστοι και με ενα 20αρικο καναμε δουλεια.Στην εξοδο των τουνελ παντα κοβω ταχυτητα . Μια φορα ειχα πετυχει απο Θεσσαλονικη προς Γιαννενα σε καποια εξοδο τουνελ, αλλά δεν με σταματησαν (τωρα το θυμηθηκα) , αλλά γενικα στην Εγνατια σπανια βλεπεις μπλοκο. Εχει καμερες ομως (αν και δεν ξερω κατα ποσο δουλευουν) Παντα κοβω κι εκει
-
Έχει και μια κάμερα σε έξοδο από μικρό τούνελ στο Ανηλεο μετά το Μέτσοβο.
Με το που βγεις! Τζα!
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.